Gość: xy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 12:00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zenek [...] IP: 195.116.132.* 27.06.08, 12:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Barbara 28.06.08, 10:32 Mnie się kojarzy z popularnoscia w latach pięćdziesiątych ubiegłego wieku.Nadal popularne na Sląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_ice1 Re: Barbara 28.06.08, 10:58 brzmi w mych uszach tak sobie Lubie wymawiac Basienko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julie1789 Re: Barbara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 12:58 Barbara - strasznie twarde i nieprzyjemne Basia - bardzo ładnie Basieńka - ślicznie Mam kuzynkę o tym imieniu - 14 lat Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Barbara 28.06.08, 13:54 Wśród moich znajomych jest kilka malutkich Baś. Lubię to imię, mimo "barbarzyńskich" skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Barbara 28.06.08, 14:50 Kiedyś lubiłam. Obecnie oceniam jako nieciekawe brzmieniowo i etymologicznie również. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Barbara 28.06.08, 20:45 Umiarkowanie mi sie podoba. Uwazam, ze spokojnie moze odczekac na powrot popularnosci kilkadziesiat lat - na pelna wymiane pokolen. A na niskim poziomie nadawane bedzie stale - znam kilka malych Bas i nie sadze, by przestaly sie rodzic nastepne. Odpowiedz Link Zgłoś
jayin Re: Barbara 30.06.08, 08:44 Podoba mi się. Głównie w formie zdrobnień. Ale i "Barbara" podoba mi się brzmieniowo. Takie imię wybraliśmy dla córki. Bo Julek i Hań jest stanowczo za wiele już w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Barbara 30.06.08, 11:15 Od niedawna zaczyna mnie przekonywac brzmieniowo a i szczegolnie ze względu na śląskie tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Barbara 30.06.08, 11:44 Kiedy bylam w ciazy z Adasiem i jeszcze nie znalam plci, Basia byla jedna z faworytek dla potencjalnej coreczki - wiadomo - Baska Wolodyjowska )))). Uwielbiam to imie w kazdym wydaniu (i jako Barbara i Basia, i Basienka, i Basiunia, i Baska) Niestety, chyba teraz odpadnie, bo moj synek zawziecie nazywa tym imieniem wiewiorki Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Barbara 01.07.08, 08:03 gdyby mój synek był córeczką, to byłby Basią Odpowiedz Link Zgłoś
homojomera Re: Barbara 15.07.08, 18:10 A ja nastawiałam się na chłopca, a tu buch, dziewczynka! I bedzie własnie Barbara Helena- po babciach, chcę aby imię córci nie było fanaberią mody, wpływu znajomych, i gdy kiedys zapyta mnie dlaczego takie imię to odpowiem sensownie, a nie, ze np.mamusi podobał sie pewien serial.... Odpowiedz Link Zgłoś