szoraj11 24.07.08, 15:06 Mamy trzy imiona, które najbardziej nam się podonają. Są to: Antonina(Antosia, Tosia), Michalina(Michalinka, Michasia), Gabriela (Gabrysia, Gabi). Powiedzcie co sądzicie o tych imionach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ustiusza Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 15:09 Mnie się bardzo podoba Gabrysia Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 15:15 Michalina - podoba mi się od czasów niepamiętnych; nadałabym swojemu dziecięciu bez wahania Gabriela - mam ogromny sentyment do tego imienia; także nadałabym bez mrugnięcia okiem Antonina - ostatnio zaroiło się od małych Antoninek ; z trzech wymienionych imion podoba mi się najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 15:25 Wszystkie ładne. Zawsze możecie wykorzystać 2 w róznych konfiguracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 15:31 wszystkie bardzo ładne Ja pewnie zdecydowałabym się na Michalinę, gdyż podoba mi się najbardziej i ma dużo fajnych zdrobnień. Albo na Gabrielę, z sentymentu do Jeżycjady Z Antoniną mam przykre, ba nawet traumatyczne, skojarzenia - matematyczka w liceum ))) więc tak bym dziecka nie nazwała, choć imię samo w sobie ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iryska Re: Imię dla córeczki ;) IP: *.as.kn.pl 24.07.08, 15:41 Wszystkie fajne Pomyśl jak wolisz by na nią wołano? Gabi, Miska, czy Tośka? Odpowiedz Link Zgłoś
szoraj11 Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 16:39 Jeżeli macie jakieś inne propozycje to oczywiście chętnie wysłucham Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 18:02 Mimo, ze mam identyczne wspomnienia jak Biljana owej pani nie udalo sie obrzydziec mi imienia Antonina. Z podanego zestawu podoba mi sie ono najbardziej. W drugiej kolejnosci na pewno Michalina, najmniej z calej trojki podoba mi sie Gabriela. Odpowiedz Link Zgłoś
julianka06 Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 18:18 Zdecydowanie Michalina. Brałam pod uwagę dla drugiej córki, ale ostatecznie wybraliśmy Marcelinę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 18:52 Zdecydowanie Antonina - piękne imię, mnóstwo ładnych zdrobnień i dla niemowlaka, i dla nastolatki. Gabriela - podstawowa forma piękna, ale Gabrysia już nie Michalina - nie wiem czemu, ale nie lubię tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
hovawartka Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 20:40 Najbardziej podoba mi się Michalina, Misia. Antonina też bardzo ładne, pozytywnie kojarzy mi się z piosenkarką i jedną z moich uczennic. Gabriela niby ładnie brzmi, ale nie lubię chyba ze względu na zdrobnienia Gabi, Gabrysia, Gabryśka. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Imię dla córeczki ;) 24.07.08, 20:43 Wszystkie trzy imiona są świetne, sama nie mogłabym sie zdecydowac Ale na chwile obecną chyba najbardziej podoba mi sie Antonina ;] Odpowiedz Link Zgłoś
szoraj11 Re: Imię dla córeczki ;) 25.07.08, 12:41 a co myślicie o połączeniu dwóch imion np. Antonina Maria lub Antonina Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Imię dla córeczki ;) 25.07.08, 13:03 Antonina Maria - polaczenie bardzo mi sie podoba Antonina Michalina - troche mi nie brzmi, bo "ina ina" ale Michalina Maria - rownie ladnie jak Antonina Maria Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla córeczki ;) 25.07.08, 18:44 Antonina Michalina jest przedobrzona. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla córeczki ;) 25.07.08, 18:44 Michalina Gabriela brzmi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla córeczki ;) 25.07.08, 13:07 Bardzo podoba mi się Antonina i Michalina. Gabriela dużo mniej. Wybrałabym dopasowując do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Imię dla córeczki ;) 25.07.08, 13:18 Najładniejsza jest Michalina, potem Antonina i gdzieś na końcu Gabriela.Wybrałabym Michalinę połączoną z Marią. Odpowiedz Link Zgłoś
szoraj11 Re: Imię dla córeczki ;) 27.07.08, 14:36 Chyba jednak wybierzemy Tosię , ale teraz nie wiem który zestaw imion lepszy, pomóżcie zdecydować Antonina Maria Antonina Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla córeczki ;) 27.07.08, 17:34 To zalezy, który bardziej pasuje do nazwiska. Postawiłabym jednak na Antoninę Gabrielę, ten zestaw jest bardziej niebanalny. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla córeczki ;) 29.07.08, 11:56 Bardziej podoba mi się Antonina Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka1313 Re: Imię dla córeczki ;) 27.07.08, 17:27 Antonina nie wiem czemu wszyscy piszą że oklepane ja np. nie znam ani jednej Tosi a imię jak dla mnia cudne Odpowiedz Link Zgłoś