Dodaj do ulubionych

Przedstawiam Wam Florę :)

28.07.09, 09:52
Mam przyjemność zakomunikować, że w czwartek powitaliśmy na świecie
naszą córkę Florę (vel lipcowy Bobik). Nie jest jeszcze
zarejestrowana, ale imię nie podlega dyskusji, ku niezadowoleniu
rodziny. My jesteśmy przekonani, że wybór jest właściwy i tak
zostaje smile
Obserwuj wątek
    • lysa.spiewaczka Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 09:53
      HA!!!!
      Wspanialesmile gratuluję.
      • moler1 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 10:34
        Flora od Florentyny? Bardzo ładne imię.

Gratulacje smile
        • szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 10:54
          Nie, po prostu Flora. Florentyna była rozważana, ale za długa do
          naszego nazwiska.
    • olianka Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 10:46
      Gratuluję! Bardzo mi się podoba Wasz wybór, co zresztą było do przewidzenia smile
    • abiela Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 10:58
      No to gratuluję. Wybór naturalnie doskonały.
      Będzie drugie imię?
      • szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 10:59
        Nie będzie drugiego. Dziękuję wszystkim smile
    • lysa.spiewaczka Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 11:01
      teraz tylko sygnaturke trzeba zmienić...smile
      • szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 11:02
        toć zmieniłam tongue_out
      • lysa.spiewaczka Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 11:02
        ech, a mamusia zawsze mi powtarza...przeczytaj zanim sie
        wypowiesz....tongue_outtongue_outtongue_out
        Oczywiscie sygnaturka ulegla stosownej modyfikacji.
        Jak ja Ci zazdroszczę Flory!!!!!!!!!!
        • justii23 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 11:30
          skoro lipcowy Bobik juz jest to pozostaje tylko pogratulować i życzyć zdrówka
          malutkiej Floruni smile))
          • donmari-2 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 13:38
            Super! Gratulacje
    • mmaupa Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 14:31
      Cudowne imię, gratuluję!
    • dalenia Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 14:46
      Gratuluje !! Niech sie zdrowo chowa ! wink
      A imię - rewelacja ! wink
    • anettia28 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 14:59
      Gdy w styczniu rodziłam synka, opiekowała się mną położna pani Flora nazywana przez personel Florcią. Nosiła przy tym takie piękne rodowe nazwisko kończące się na -ska.
      Serdeczne gratulacje dla młodej mamy.
      • czarna-dalia Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 15:50
        Gratuluję córeczki i imienia, ale spodziewałam się, że Szampanna wybierze coś fajnego wink
    • aedo Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 15:55
      Gratulacje! Imię bardzo mi się podoba.
    • sniezna_noc Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 16:34
      Witaj malutka Floruniu na świeciesmilewielkie Gratulacje dla rodziców!a rodzina
      pewnie i tak zaraz oszaleje na punkcie małej Flory i do imienia tym samym się
      przyzwyczająsmile
      • shilla01 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 17:58
        Flora podoba mi się bardziej niż Bobik ;D

A tak poważnie to swietny wybor
    • aneladgam Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 18:27
      Floro, witaj na świecie smile))
      • Gość: Malwina Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 20:09
        Gratuluję córkismile wybacz jednak ale imię jak dla mnie nie do przyjęcia,dziecko
        może być obiektem drwin!
    • Gość: blumka Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 22:06
      Nie podoba mi sie to imie.
      Flora niestety kojarzy mi sie z bakteriami lub 'fauną i florą'.
      Myslę ze to imie rację bytu moze miec tylko w formie zdrobniałej, bo nie
      wyobrażam sobie w przedszkolu wywoływania dziecka: "Flora, do domu" lub w
      dorosłym życiu zwrotu: "Pani Floro..."

swoją drogą, ciekawe czy ktos juz nazwał dziecko Fauna...?
      • abiela Re: Przedstawiam Wam Florę :) 29.07.09, 21:44
        Słabą masz wyobraźnię....
      • szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 30.07.09, 08:58
        > Myslę ze to imie rację bytu moze miec tylko w formie zdrobniałej,
        bo nie
        > wyobrażam sobie w przedszkolu wywoływania dziecka: "Flora, do
        domu" lub w
        > dorosłym życiu zwrotu: "Pani Floro..."

no widzisz - a nam się właśnie podoba m.in. dlatego, że nie wymaga
        zdrabniania.
        • budyniowa123 Jak z Ani z Zielonego Wzgórza! 31.07.09, 15:04
          A raczej z kolejnych części...smile
          Florę lubiłam jako bohaterkę i mała Flora będzie też świetną dziewczynką...
    • nerwena Re: Przedstawiam Wam Florę :) 28.07.09, 23:36
      Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego maleństwu. Piękne imię wybraliście dla
      córeczki.
      • gobisha Re: Przedstawiam Wam Florę :) 29.07.09, 12:00
        wreszcie! Gratulacje serdeczne. Imie choc nie w moim guscie, to ladne. Niech sie dobrze nosi.
    • ankaiw Re: Przedstawiam Wam Florę :) 29.07.09, 14:26
      gratuluję i córci i doskonałego wyboru imienia smile
    • kasienka.3 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 29.07.09, 16:27
      Gratuluje!
      • pluskotka Re: Przedstawiam Wam Florę :) 29.07.09, 17:22
        Gratuluję Florki. Czyżby dziś miała imieniny?
        • szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 30.07.09, 08:56
          Jak dorośnie, sama wybierze kiedy chce mieć imieniny. Co nie
          przeszkodziło nam wczoraj wmłócić jej "imieninowego" ciasta wink
          • Gość: ja jak ja Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: 80.48.4.* 30.07.09, 09:23
            imię takie średnie,bardziej wymylśne niż normalne,ale młode mamy tak
            już mają.
            • bogini_nocy1 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 30.07.09, 09:29
              Gość portalu: ja jak ja napisał(a):

> imię takie średnie,bardziej wymylśne niż normalne,ale młode mamy
              tak
              > już mają.

Nie rozumiem tego wpisu...
              a starsze mamy mają inaczej?
              Imię absolutnie nie w moim guście, ale bez przesady, najważniejsze,
              aby dziecko dumnie je nosiło.
              Moja mama kiedyś mi wbiła do głowy maksymę, że każde imię jest
              ładne, jeśli tylko było nadawane z miłości i w dobrej wierze. A w
              tym przypadku zapewne tak było.

Wszystkiego najlepszego dla małej Flory ;-D

• szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 30.07.09, 10:36
                > Imię absolutnie nie w moim guście, ale bez przesady,
                najważniejsze,
                > aby dziecko dumnie je nosiło.
                > Moja mama kiedyś mi wbiła do głowy maksymę, że każde imię jest
                > ładne, jeśli tylko było nadawane z miłości i w dobrej wierze. A w
                > tym przypadku zapewne tak było.

Bardzo dziękuję! Mądry i miły wpis mimo stosunku do samego imienia wink
                Oczywiście, że wybrane starannie, z rozmysłem i nadane w dobrej
                wierze - moim zdaniem wybór imienia to jedna z ważniejszych
                życiowych decyzji.
                Btw, nie jestem już bardzo młodą mamą, a Flora jest moim trzecim
                dzieckiem tongue_out
                • Gość: Klaudia Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 12:26
                  na pewno pretensjonalne !
                  • moler1 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 30.07.09, 13:03

Gość portalu: Klaudia napisał(a):

> na pewno pretensjonalne !

nie bardziej niż Kaludia smile

Pretensjonalne? Coś mi sie wydaje, że to Ty masz jakąś pretensję smile

Mnie zdecydowanie bardziej podobałoby się Florentyna, ale Flora też
                    jest ok.
                    Klaudio przeczytaj sobie wpis Bogini Nocy i uwagę jej mamy. Myślę,
                    że warto się tego trzymać.

Jeszcze raz pozdrowienia dla Flory i niech rośnie na dzielną
                    dziewczynę smile
                    • Gość: Klaudia Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 13:31
                      mimo wszystko tak je odbieram!
                      • Gość: Marta Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 14:24
                        Gratuluję córci, ale imię za bardzo kojarzy mi się z Flora Fiesta Fauna smile
                        trochę kontrowersyjnesmile
                        • ga_lapagos Re: Przedstawiam Wam Florę :) 30.07.09, 20:47
                          Piekne imie!z tych , ktore lubie najbardziej bez mnostwa zdrobnien i widziwnien, dziewczece i kobiece. Swietny wybor Szampanna!
                          • anka0127 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 30.07.09, 21:06
                            Nono, super mama, super imie smile Nic dodać nic ująć. Pozdrowionka i gratki smile
                  • aneladgam Re: Przedstawiam Wam Florę :) 31.07.09, 08:30
                    ale Szampanna nie pyta o opinię. przedstawia nam swoją nowo narodzoną córeczkę.
                    • Gość: Jolka Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.inetaccess.pl 31.07.09, 10:43
                      aneladgam napisała:

> ale Szampanna nie pyta o opinię. przedstawia nam swoją nowo
                      narodzoną córeczkę.

właśnie też to chciałam napisać wink Śmieszni są Ci krytykańci z
                      kompleksem potrzeby zaistnienia na forum.

Grataulacje dla rodziców i wszystkiego najlepszego dla małej.
                      • Gość: Karina Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 16:26
                        > > ale Szampanna nie pyta o opinię. przedstawia nam swoją nowo
                        > narodzoną córeczkę.
                        >
                        > właśnie też to chciałam napisać wink Śmieszni są Ci krytykańci z
                        > kompleksem potrzeby zaistnienia na forum.
                        >
                        > Grataulacje dla rodziców i wszystkiego najlepszego dla małej.

do przedstawiania dzieci służy inne forum. to jest o imionach więc wypowiedzi
                        dotyczące imienia są jak najbardziej na miejscu. a zaistniec to chce to całe
                        bezkrytyczne kółko wzajemnej adoracji.

a skoro forum o imionach to się wypowiem: mi to imie się nie podoba i w zasadzie
                        nie musi bo nie zamierzam tak nazwac dziecka. mam tylko nadzieje ze w
                        przyszłości mój syn nie przyprowadzi do domu żadnej Flory aby przedstawic jako
                        narzeczoną....
                        • aneladgam Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 18:34
                          cytat z nagłówka forum:
                          "Zachęcamy rodziców radzących się w sprawie wyboru imienia nie tylko do
                          zadawania pytań, ale i do podzielenia się z nami nowiną, jakie imię zostało
                          wybrane!"

czyli po pierwsze, mamy prawo przedstawiać tu nasze dzieci, nie wiem jakie "inne
                          forum" masz na myśli mówiąc, że tu nie miejsce na to

po drugie, dyskusje o imieniu kończą się w momencie nadania, chyba że rodzice
                          pytają tu jeszcze o opinię w kwestii zmiany imienia

po trzecie, bardzo jesteś pewna swego, ciekawe jak Ci to życie zweryfikuje, ale
                          na szczęście to nie mój problem
                          • Gość: Karina Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 20:54
                            > po trzecie, bardzo jesteś pewna swego, ciekawe jak Ci to życie zweryfikuje, ale
                            > na szczęście to nie mój problem

pisząc 'mam nadzieje' stwierdzasz że jestem pewna swego? a to ciekawe...
                        • szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 19:55
                          mam tylko nadzieje ze w
                          > przyszłości mój syn nie przyprowadzi do domu żadnej Flory aby
                          przedstawic jako
                          > narzeczoną....

wiesz, ja mam nadzieję, że mój syn nie przyprowadzi narzeczonej
                          Kariny, bo niestety nie lubię tego imienia - ale nie zamierzam się
                          uprzedzać. Najpierw zobaczę, jaką jest osobą - i jeśli będzie fajna,
                          to i pewnie zdołam polubić jej imię, choćby było z mojej czarnej
                          listy...
                          • Gość: Karina Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 20:56
                            > wiesz, ja mam nadzieję, że mój syn nie przyprowadzi narzeczonej
                            > Kariny, bo niestety nie lubię tego imienia - ale nie zamierzam się
                            > uprzedzać. Najpierw zobaczę, jaką jest osobą - i jeśli będzie fajna,
                            > to i pewnie zdołam polubić jej imię, choćby było z mojej czarnej
                            > listy...

bardzo cięta riposta, na poziomie szkoły podstawowej
                            • gaudencja Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 21:01
                              Karino, wątki przedstawiajace dzieci są nieodłączną częścią tego
                              forum i proszę, nie ustalaj na tym forum samodzielnie jego zasad -
                              adminek jest tu kilka, ale Ty się do nich nie zaliczasz.

Dobre wychowanie nakazuje także niekrytykowanie w takich wątkach
                              imienia dziecka. Są to wątki służące do dzielenia się szczęściem
                              świeżo upieczonej mamy (czasem po raz kolejny). Świeżo upieczona
                              mama i tak radziła się na forum, i wtedy każdy pisał co chce, albo
                              przynajmniej ma dostęp do archiwum forum, na którym krytyce poddane
                              już zostało każde imię, o którym tylko była mowa.
                              • Gość: Karina Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 21:12
                                nie zamierzałam nikogo obrazac, a tym bardziej ustalac zasad forum.
                                ale teraz juz wiem że nalezy pisac krótko i zwięźle: 'podoba mi sie' lub 'nie
                                podoba mi sie' albo raczej zawsze 'podoba mi sie'.
                                nie tylko ja wypowiedzialam sie na temat imienia krytycznie. ale fakt -
                                dotyczyło imienia nadanego, mea culpa.

mamę małej Flory niniejszym przepraszam jesli poczuła sie urazona.
                                • szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 21:31
                                  Nie czuję się urażona. W mojej własnej rodzinie nasz wybór nie
                                  spotkał się z aprobatą, a wręcz przeciwnie, więc rozumiem, że może
                                  się nie podobać i już. Od tego m. in. jest to forum - służy
                                  wyrażaniu opinii, i to wcale nie wyłącznie pozytywnych. Po prostu
                                  ten wątek jest poświęcony faktowi, że ogłaszamy swój wybór i swoje
                                  zadowolenie z tegoż smile Kilka miesięcy wcześniej założyłam wątek,
                                  gdzie zbierałam opinie na temat Flory i podobnych imion - ale klamka
                                  już zapadła i żaden wpis, nawet skrajnie niepochlebny, nie zmieni
                                  naszej decyzji.
                                  • abiela Szampanno masz pocztę! 03.08.09, 21:34

• szampanna odpisałam :) 03.08.09, 21:38

• gaudencja Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 21:48

Gość portalu: Karina napisał(a):

> nie zamierzałam nikogo obrazac, a tym bardziej ustalac zasad
                                  forum.
                                  > ale teraz juz wiem że nalezy pisac krótko i zwięźle: 'podoba mi
                                  sie' lub 'nie
                                  > podoba mi sie' albo raczej zawsze 'podoba mi sie'.

Nie, nie o tym pisałam. W tym typie wątków, jeśli imię Ci się nie
                                  podoba, wystarczy, że napiszesz "gratuluję córeczki".
                        • Gość: Search Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.aster.pl 03.08.09, 20:39

> do przedstawiania dzieci służy inne forum. to jest o imionach więc wypowiedzi
                          > dotyczące imienia są jak najbardziej na miejscu.

mylisz się, bo jest jeszcze coś takiego jak przyzwoitość, może kiedyś tego
                          doświadczysz.

>
                          > a skoro forum o imionach to się wypowiem: mi to imie się nie podoba i w zasadzi
                          > e
                          > nie musi bo nie zamierzam tak nazwac dziecka.

a kogo to obchodzi?

mam tylko nadzieje ze w
                          > przyszłości mój syn nie przyprowadzi do domu żadnej Flory aby przedstawic jako
                          > narzeczoną....

wyjątkowo durny wpis, mam nadzieję, że mój syn nigdy nie trafi na twoją córkę,
                          bo mimo,że może ona być fajną osobą,to po co miałby się męczyć z głupią,
                          zakompleksioną teściową...smile
                          • Gość: Karina Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 21:04
                            osobo Search, piszesz o przyzwoitosci a to wlasnie tobie jej brakuje. moją
                            wypowiedzią nie traktowałam nikogo personalnie. ale widzę że skoro brak
                            argumentów to uzywa sie wtedy zwrotów:

> mam nadzieję, że mój syn nigdy nie trafi na twoją córkę,
                            > bo mimo,że może ona być fajną osobą,to po co miałby się męczyć z głupią,
                            > zakompleksioną teściową...smile

• Gość: Searach Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.aster.pl 03.08.09, 21:26

> osobo Search, piszesz o przyzwoitosci a to wlasnie tobie jej brakuje. moją
                              > wypowiedzią nie traktowałam nikogo personalnie. ale widzę że skoro brak
                              > argumentów to uzywa sie wtedy zwrotów:

odpowiadasz na wpis konkretnej osoby, która podaje konkretną informację o
                              konkretnym dziecku, a ty próbujesz wywinąć się odpowiedzią, że nie poruszasz
                              nikogo personalnie? Masz odrobię przyzwoitości? Zaczynam wątpić.
                              Zacznij myśleć dziewczyno.
                        • kamelia04.08.2007 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 22:26

> mam tylko nadzieje ze w
                          > przyszłości mój syn nie przyprowadzi do domu żadnej Flory aby
                          przedstawic jako
                          > narzeczoną....

głupie i puste jest to co wypisujesz. Człowieka nie ocenia sie na
                          podstawie imienia, które mu inni wybrali.
                          Swoja droga, mam nadzieje, że dzisiejsza Flora nie trafi na taką
                          uprzedzoną negatywnie tesciową.

Mój mąż ma tez imie, które mi sie "średnio" podoba, człowiekiem jest
                          takim, ze mi sie za to bardzo podoba, a do imienia sie po prostu
                          przyzwyczaiłam.
                          • aneladgam Re: Przedstawiam Wam Florę :) 04.08.09, 08:23
                            Kamelio, czyżbym po raz pierwszy się z Tobą zgadzała? smile
    • deela Re: Przedstawiam Wam Florę :) 30.07.09, 22:36
      no i bardzo ladnie
      mi sie podoba
    • hayet Re: Przedstawiam Wam Florę :) 31.07.09, 16:21

gratulacje!
      • adziunia Re: Przedstawiam Wam Florę :) 31.07.09, 17:36
        Gratuluję, fajne imię, podoba mi się, ale sama nie nadałabym go smile
        Zresztą mąż nigdy w życiu nie zgodziłby się uncertain
        -------
        Adzia & Adaś (23.10.2008)
    • gaudencja Re: Przedstawiam Wam Florę :) 02.08.09, 18:27
      Gratuluję z całego serca, Flora ogromnie mi się podoba smile
      Piękne imię dla bardzo kobiecej osoby.
    • olalinka Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 16:40
      A Flora to nie zdrobnienie od Florentyny?
      • abiela Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 18:26
        olalinka napisała:

> A Flora to nie zdrobnienie od Florentyny?

Nie, to odrębne imię.
    • kamelia04.08.2007 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 22:19
      gratuluje córki.

Flora to niezle imię, nawet rzuciłam je jako jedna z
      kilkunastu/kiludziesieciu propozycji jak szukalismy imienia dla
      dziecka, gdy było jeszcze nieznane z płci.
      Zdaje sie, że w Ani z zielonego wzgórza była jakas Flora.

Ciekawe jak sie czuje mama Flory...
      • szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 03.08.09, 22:39
        > Ciekawe jak sie czuje mama Flory...

A dziękuję, nieźle wink
        • gaudencja Re: Przedstawiam Wam Florę :) 05.08.09, 21:42
          Ogromnie jestem ciekawa, jak przebiegnie rejestracja - opowiesz?
          • Gość: szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.sta.asta-net.com.pl 05.08.09, 21:52
            Zarejestrować poszedł mąż, przebiegło podobno zupełnie bez
            komentarza i żadnego wrażenia. Po prostu zarejestrowano Florę i
            już smile
            Ale w moim mieście chyba bardzo liberalnie w ogóle podchodzą do
            rejestracji najróżniejszych imion, bo bez problemu można nazwać
            dziecko imieniem, od którego RJP padłaby w drgawkach na podłogę. Ale
            nie padają, bo nikt z USC nie konsultuje tych posunięć i nie
            wiedzą wink
      • aneladgam Re: Przedstawiam Wam Florę :) 04.08.09, 08:23
        Była, była, w "Dolinie Tęczy" smile
    • ariana1 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 04.08.09, 16:52
      Szampanno! Gratuluję wam! A durne posty olej i już wink
    • Gość: megi79 Re: Przedstawiam Wam Florę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:44
      Gratulacje!
      Fajne imie!(choc lubie tez Florianne)
      Pozdrawiamy
      • granadax Re: Przedstawiam Wam Florę :) 05.08.09, 22:17
        co za popieprzona dyskusja! jak mozna tak komus watek szczesliwy pobruzdzic!

Kochana szampanno big gratulacje. Imie oczywiscie podoba mi sie wielce, choc sam
        jestem szczesliwa, ze moje krotkie nazwisko pozwolilo mi dac swiatu Florentynesmile

• szampanna Re: Przedstawiam Wam Florę :) 05.08.09, 22:50
      Dziękuję wszystkim za gratulacje. Statystycznie najwięcej
      głosów "za" zebrałam właśnie na forum - w realu podoba się bez
      zastrzeżeń tylko 2 osobom, nie licząc nas wink
      Ale jesteśmy zadowoleni z wyboru - naszym zdaniem Flora pasuje do
      córki - ma subtelną urodę i do twarzy jej z tym imieniem smile
      • asiula1306 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 06.08.09, 00:39
        Serdeczne gratulacje, gratuluję także wyboru imienia!!
      • aka10 Re: Przedstawiam Wam Florę :) 06.08.09, 00:47

Bardzo ladne imie smile
    • mal_art Re: Przedstawiam Wam Florę :) 06.08.09, 09:21
      Szampanno, Florko i cała szczęśliwa Rodzinko - ogromne gratulacje z całego serca!
      • zabulin Re: Przedstawiam Wam Florę :) 06.08.09, 10:31
        Fajne, oryginalne i super, że się z męzem oboje zgadzacie smile

My się śmiejemy, że dlatego mamy syna, ze nie mogliśmy dojsc do
        porozumienie co do wyboru żeńskiego imienia.

Ja to bym chciała Liliannę, jeśli kiedyś będzie córka smile

Dużo zdrowia dla Małej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.