Dodaj do ulubionych

Human Rights Watch

16.09.09, 19:27

zawiesza Marca Garlasco, starszego analityka ds. wojskowości, eksperta piszącego krytyczne raporty o Izraelu, który ma dziwne hobby: zbiera medale, sztylety, mundury i inne pamiątki po hitlerowskiej III Rzeszy.

fetyszysta nazizmu

NYT
Obserwuj wątek
    • amamit Re: Human Rights Watch 16.09.09, 20:45
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ed/hi/8vum/E3cabb5Yo3JByYcqoX.jpg
      Marc Garlasco...
      • off_nick Re: Human Rights Watch 16.09.09, 21:25
        amamit napisała:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ed/hi/8vum/E3cabb5Yo3JByYcqoX.jpg
        Marc Garlasco...

Można kupić za grosze,polecam wszystkim tropicielom i ekspertom spisku żydoskiego... miłej lektury
        • amamit Re: Human Rights Watch 16.09.09, 21:31
          "pięknie"...
    • g-48 Re: Human Rights Watch 16.09.09, 21:08
      Nic dodac nic ujac!
      www.youtube.com/watch?v=lhHVl0OO7w0
      • amamit Re: g-48 ... 16.09.09, 21:15
        ależ nie musisz nam opowiadać o swoich przygodach...
        Takie publiczne wyznania ?
        • g-48 Re: No erecowiec! 16.09.09, 21:24
          ależ nie musisz nam opowiadać o swoich przygodach...
          > Takie publiczne wyznania ?
          No ciebie tez witam!
          A moze was tez pozegnac?
          www.youtube.com/watch?v=n-4aIWUKwcc&feature=related
          • amamit Re: g-48 16.09.09, 21:27
            czego ty biedne sluchasz? smile))

jak ci sie podoba bluza Marca?
            • g-48 Re: Erecowiec 16.09.09, 21:33
              www.youtube.com/watch?v=kT1iC-4I0kY
              Ta mi nie podchodzi bo caly pokoj potem smierdzi.
              A teraz pieski do budy na erec.
              • amamit Re: podglądacz :( 16.09.09, 21:35
                ntxt smile)))
                • off_nick Re: podglądacz :( 16.09.09, 21:42
                  amamit napisała:

> ntxt smile)))

Się zawiodłam na Tobie z powodu,że reagujesz na wypociny jakiegoś tępego
                  uciekiniera sbeckiego.
                  • amamit Re: podglądacz :( 16.09.09, 21:46
                    Poluzuj Off. smile
                    Z całym szacunkiem smile
                    Tępy uciekinier sbecki - ładne, za ładne określenie na g...
    • spitt Re: Human Rights Watch 17.09.09, 03:02

Zlodziej/ka wink ,...

===================================================================

Zawieszony za hobby ??? ,...
      Autor: spitt 15.09.09, 16:15 Dodaj do ulubionych Skasujcie
      Odpowiedz

... czy za prawde o grajdolku ??? ,...

Rights group official suspended for collecting Nazi memorabilia
      ======================================================
      The Associated Press - 15/09/2009

A human rights group's senior military analyst has been suspended
      after a pro-Israel blog reported that he collects Nazi memorabilia,
      an official said Tuesday ,...

Human Rights Watch has released reports suggesting that Israel
      committed war crimes during its three-week military offensive
      against Hamas militants in the Gaza Strip last winter. Garlasco, a
      weapons expert for the group, has contributed to some of these
      reports ,...

www.haaretz.com/hasen/spages/1114712.html
      • off_nick Re: Human Rights Watch 17.09.09, 11:35
        spitt napisał:

Spieszę Ciebie uświadomić,że na Aqua jest grupka osób,
        które nie otwierają Twoich wątków,ja do nich należę suspicious
        • spitt Re: Human Rights Watch 17.09.09, 15:21

Obviosly , co nie da sie zaprzeczyc i co nie zmienia stanu rzeczy
          ze kradniesz i klamiesz na dokladke ,...
          ====================================================================
          Spieszę Ciebie uświadomić,że na Aqua jest grupka osób,
          które nie otwierają Twoich wątków,ja do nich należę
    • jaceq Re: Human Rights Watch 17.09.09, 13:17
      > który ma dziwne hobby: zbiera medale, sztylety,
      > mundury i inne pamiątki po hitlerowskiej III Rzeszy.

Chciałem zapytać: co jest w tym hobby dziwnego? Ja zbieram też, m.in.
      izraelskie. Też jestem dziwak?
      • pozarski Re: Human Rights Watch 17.09.09, 13:23
        Czyli uwazasz,ze nie ma nic zdroznego w fakcie fascynacji nazizmem przy
        jednoczesnym profesjonalnym zaangażowaniu jako ekspert od dotrzymywania praw
        ludzkich przez Izrael w jego konflikcie z plastelinczykami? No to jestes jednym
        z niewielu,bo i sama organizacja go w koncu wywalila z pracy.
        • jaceq Re: Human Rights Watch 17.09.09, 13:37
          pozarski napisał:

> Czyli uwazasz,ze...

A gdzieś coś takiego napisałem? Szukam, szukam i nie widzę (może już zdążyli
          wygiwić?) Ja tylko zapytałem: co w takim hobby jest "dziwnego"?
          • pozarski Re: Human Rights Watch 17.09.09, 13:51
            No,a ja to tak wlasnie rozumiem. Bo w tym "hobby"wszystko jest dziwne, zwazywszy
            wlasnie rodzaj wykonywanej profesji.
            • off_nick Re: Human Rights Watch 17.09.09, 13:59
              pozarski napisał:

> No,a ja to tak wlasnie rozumiem. Bo w tym "hobby"wszystko jest dziwne, zwazywsz
              > y
              > wlasnie rodzaj wykonywanej profesji.

Najdziwniejsze są chyba emocje związane ze skórzaną kurtką...

His hobby, inspired he said by a German grandfather conscripted into Hitler’s army, was revealed on a pro-Israel blog, Mere Rhetoric, which quoted his enthusiastic postings on collector sites under the pseudonym “Flak88” — including, “That is so cool! The leather SS jacket makes my blood go cold it is so COOL!”
              • snajper55 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:13
                Sądzę, że podobne słowa mógłby wypowiedzieć zbieracz broni krzyżackiej na widok
                jakiegoś rzadkiego topora czy innej halabardy.

S.
            • jaceq Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:01
              > zwazywszy wlasnie rodzaj wykonywanej profesji.

Właśnie! I tu Cię mam. Hobby to jest coś takiego, co się oddziela od profesji.
              Widać ten zawodowy humansraczowiec nie był profesjonałem, bo tego nie potrafił,
              to i go wywalili.

A hobby są różne: takie i siakie. Mnie, jakby ktoś o to pytał, to "dziwnym"
              hobby jest np. przesadnie niezdrowa fascynacja Holocaustem, w czym celuje np.
              okrąglactwo.

Zresztą znałem pewnego Żyda, który przeżył czasy Holocaustu i który
              kolekcjonował niemieckie militaria: parabelki, sztylety, odznaki dywizji SS,
              żelazne krzyże, pierścienie, patki mundurowe itp. Sądzisz, że zbierał to na
              zasadzie, jak myśliwy swoje trofea?
              • pozarski Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:10
                Co prawda starasz sie,ale nic z tego. Facet po prostu myslal jak ty: oddziele
                moje hobby, nazi militaria, od profesji, hrw pacyfizm i ludzkie prawa w
                Plastelinie, ktorych gwalcicielem jest syjonistyczny okupant. No, ale to tak nie
                funkcjonuje. Znalem goscia,ktory sie profesjonalnie zajmowal human rights,ale
                jego hobby to byla religia Bahajow. Druga ciekawa sprawa, byc moze niewinna
                zupelnie: Zauwazylem niemal nagminnosc przypadkow,kiedy w argumentacji przeciwko
                jakims moim opiniom, nagle pojawia sie jakis Zyd (i jeszcze w dodatku ocalały),
                ktory robi cos, czego nikt by sie po nim nie spodziewal: np zbieral SS odznaki.
                Wybacz,ale tego juz za wiele.
                • jaceq Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:25
                  I właśnie dlatego chciałbym poznać odpowiedź: co jest takiego dziwnego w tym, że
                  Żyd (czy nie-Żyd) kolekcjonuje SS-odznaki? Że skórzana kurtka może być cool?
                  Oczywiście, dla kogoś, kto ma piеrdоlca na punkcie Holocaustu (i to nie takiego
                  zwykłego piеrdоlca, ale takiego ciężkiego jak słoń), to może być dziwne i to
                  jestem w stanie zrozumieć.
                  • pozarski Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:28
                    Zastanow sie Jacek,cos napisal,a ja ci juz nie odpowiem na to pytanie.crying
                    • jaceq Re: Human Rights Watch 17.09.09, 15:29
                      btw, podoba Ci się określenie: "fetyszysta holocaustu"?
              • spitt Re: Human Rights Watch 17.09.09, 16:16

Nu to cos nowego - W przeciwienstwie do was , bozo , okrąglactwo nie
                zrobilo z holocaustu biznesu i nie fascynacja a przypominanie (wam)
                ze kupczycie tragedia ,...
                jakby ktoś o to pytał, to "dziwnym" hobby jest np. przesadnie
                niezdrowa fascynacja Holocaustem, w czym celuje np. okrąglactwo.
        • snajper55 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:15
          pozarski napisał:

> Czyli uwazasz,ze nie ma nic zdroznego w fakcie fascynacji nazizmem

Jakoś nie zauważyłem faktów, które by świadczyły, iż on jest zafascynowany
          nazizmem. Czy osobę zbierającą znaczki pocztowe z okresu III Rzeszy też będziesz
          uważać za zafascynowaną nazizmem ?

S.
          • pozarski Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:27
            W kontekscie pracy, ktora wykonywal? Moze. Ten gosc jednak nie tylko zbieral
            militaria,ale i, jak w cytacie Offnickowej, ktorego nie chcesz nawet rozumiec
            tak jak jego autor go rozumie, fascynuje sie calym kontekstem swojego
            zbieractwa. Do takiego wniosku doszedl jego pracodawca,ktory go z pracy wywalil.
            • snajper55 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:35
              pozarski napisał:

> W kontekscie pracy, ktora wykonywal? Moze.

Nie widzę żadnego kontekstu.

> Ten gosc jednak nie tylko zbieral militaria,ale i, jak w cytacie Offnickowej,
              > ktorego nie chcesz nawet rozumiec tak jak jego autor go rozumie, fascynuje
              > sie calym kontekstem swojego zbieractwa.

Każdy zbieracz, kolekcjoner fascynuje się swoim hobby. To chyba naturalne ?

> Do takiego wniosku doszedl jego pracodawca,ktory go z pracy wywalil.

Pracodawca ugiął się pod presją społeczną. Ja mu się nie dziwię. Nie pierwszy
              zresztą i na pewno nie ostatni. Pamiętasz usuwanych polityków czy ministrów ?

S.
              • pozarski Re: Human Rights Watch 17.09.09, 14:44
                Czyli co? Zrobili cos wbrew swoim wlasnym opiniom? To nie znasz HRW. Nie. Tam
                poczuli smrod,ktory, gdyby nie zastosowali tej drastycznej sankcji, rozlazlby
                sie po calej, juz i tak zdrowo zasmrodzonej, instytucji. Jest tego na necie od
                cholery,wiec mozesz sobie sprawdzic,a nie tylko kierowac sie tym,co sie dzieje w
                polskim zyciu politycznym.
                • snajper55 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 15:47
                  pozarski napisał:

> Czyli co? Zrobili cos wbrew swoim wlasnym opiniom? To nie znasz HRW. Nie. Tam
                  > poczuli smrod,ktory, gdyby nie zastosowali tej drastycznej sankcji, rozlazlby
                  > sie po calej, juz i tak zdrowo zasmrodzonej, instytucji. Jest tego na necie od
                  > cholery,wiec mozesz sobie sprawdzic,a nie tylko kierowac sie tym,co sie dzieje w
                  > polskim zyciu politycznym.

Dbanie o wizerunek instytucji jest uniwersalne. Każda firma poświęci pracownika,
                  aby zakończyć negatywną kampanie godzącą w jej wizerunek.

S.
                  • dana33 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 15:54
                    czy wg tego, co napisales snajper, israel ma zrezygnowac z wojska,
                    ktore wg hrw "psuje" wizerunek israela?
                    • xiazeluka Dynia33 17.09.09, 16:04
                      Jest sobie pewien facet. Zbiera jakiś starożytny złom. Nikomu nie
                      wadzi, przeciwnie, jest cenionym znawcą tematu. To w wolnym czasie.

W pracy pisuje analizy, między innymi przygląda się działaniom armii
                      Izraela, która często ma w zwyczaju równać wszystko w zasięgu lufy
                      do murawy (z punktu widzenia wojskowego - słusznie, jako że nic
                      wtedy nie ujdzie spod karzącej ręki narodu wybranego). Nikt chyba
                      nie będzie dowodził, że żołnierze judajscy nigdy nie popełnili w
                      czasie walk żadnego krwawego błędu. Nikt normalny - ponieważ
                      psychopaci w każdej krytyce wszystkiego, co ma haczykowaty nos widzą
                      antysemityzm. Nieważne. W każdym razie podsądny nie zawsze w swych
                      analizach ilustrował obraz armii Izraela słoneczkami, kwiatkami i
                      uśmiechnietymi jelonkami.

I to wystarczyło, by podjąć ofensywę mającą na celu wyjęcie go spod
                      prawa. Wściekłość wywołały raporty, pretekstu dostarczyło hobby. I
                      to wszystko, dorabianie przez tow. Pozerskiego mitologii niczego w
                      tu nie zmienia.

Humorystycznym aspektem tej afery jest niekończące pojękiwanie
                      Żydów "wszędzie antysemityzm", chociaż to oni byli stronę ofensywną
                      i stali się zwycięską (udało im się zgnoić niewinnego niczemu
                      człowieka).
                      • dana33 Re: Dynia33 17.09.09, 16:06
                        serdecznie cie pozdrawiam z nowym rokiem, xiazeluka....
                        • xiazeluka Re: Dynia33 17.09.09, 16:07
                          Żadnej innej odpowiedzi z kukułczego gniazda się nie spodziewałem.

Również serdecznie pozdrawiam.
                          • dana33 Re: Dynia33 17.09.09, 16:24
                            nigdy nie watpilam w twoja doskonala ocene mojej osoby... big_grin
                      • jaceq Re: Dynia33 17.09.09, 19:33
                        > Jest sobie pewien facet. Zbiera jakiś starożytny złom...

Trudno odmówić komentowanej wypowiedzi rozsądku na najwyższym poziomie. Czapki z
                        głów.

Odbiór powyższego może zostać zakłócony religianctwem. Np. religianctwem religii
                        holocaustu.
                    • snajper55 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 16:29
                      dana33 napisała:

> czy wg tego, co napisales snajper, israel ma zrezygnowac z wojska,
                      > ktore wg hrw "psuje" wizerunek israela?

Powiem szczerze, że nie mam pojęcia jaki jest związek między Twoim pytaniem, a
                      tym, co ja napisałem. Co ma wspólnego zawieszenie pracownika z rezygnacją z armii.

S.
                      • dana33 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 16:43
                        nu, jak przeczytalam to zdanie: "Każda firma poświęci pracownika,
                        aby zakończyć negatywną kampanie godzącą w jej wizerunek."
                        to tak jakos pomyslalam, ze mozna na israel popatrzec jak na firme,
                        na idf jak na pracownika tej firmy i juz mialam takie skojarzenie w obliczu
                        tego, co sie dzieje od lat, a szczegolnie od chwili operacji w gazie, jesli
                        chodzi o stosunek swiat vis a vis israel...
                        • g-48 Re:i znow jedna Genowefa33... 17.09.09, 16:51
                          ...lata po forach:
                          www.youtube.com/watch?v=MqeY3SUmC2s
                          • off_nick A Ty 17.09.09, 17:38
                            Popaprane g-48 napisało:

www.youtube.com/watch?v=MqeY3SUmC2s

jesteś głupi jak kilo gwoździ suspicious
                            • g-48 Re:offfffffffffff-nocnik 17.09.09, 17:55
                              No naturalnie o ciebie peskowa mamusiu zapomnialem:
                              www.youtube.com/watch?v=vokr5hWSGmQ&feature=related
                              Co s o tobie.
                              • dana33 Re:offfffffffffff-nocnik 17.09.09, 18:01
                                margaryniarzu.... wsiowy prymitywie.... o tobie zapomnialem, nie o ciebie... tak
                                jest poprawnie po polsku...

z kazdego twojego wpisu przebija pustota, prymitywizm i chamstwo...
                                nu, ale mam zrozumienie.... donoszenie na przyjaciol zabralo ci czas na nauke i
                                tak wlasnie wygladasz....
                                • g-48 Re:offfffffffffff-nocnik 17.09.09, 18:02
                                  z kazdego twojego wpisu przebija pustota, prymitywizm i chamstwo...
                                  > nu, ale mam zrozumienie.... donoszenie na przyjaciol zabralo ci
                                  czas na nauke i
                                  > tak wlasnie wygladasz....
                                  No wlasnie sama wiesz jak to bylo na pokojach konsulatu w walce o
                                  paszport konsularny.
                        • snajper55 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 21:39
                          dana33 napisała:

> nu, jak przeczytalam to zdanie: "Każda firma poświęci pracownika,
                          > aby zakończyć negatywną kampanie godzącą w jej wizerunek."
                          > to tak jakos pomyslalam, ze mozna na israel popatrzec jak na firme,
                          > na idf jak na pracownika tej firmy i juz mialam takie skojarzenie w obliczu
                          > tego, co sie dzieje od lat, a szczegolnie od chwili operacji w gazie, jesli
                          > chodzi o stosunek swiat vis a vis israel...

Jest "drobna" różnica. Każda firma bez problemu poradzi sobie bez tego jednego
                          pracownika. Nawet, jeśli będzie nim prezes. Taka cena za wyciszenie afery jest
                          akceptowalna. A Izrael bez IDF ? No, chyba, że pozbędzie się IDF i w zamian
                          "zatrudni" na przykład IF (Israel Forces). wink

S.
                          • dana33 Re: Human Rights Watch 17.09.09, 23:21
                            chyba moja fantazja pracuje na szybszych obrotach... smile
                  • pozarski Re: Human Rights Watch 17.09.09, 15:56
                    No to co do HRW sie mylisz. Opinia o ich pracownikach w oczach wielu jest
                    zszargana, wlacznie z Ken'yn Rothem,glownodowodzacym calej operacji, i co? Ano
                    wlasnie - nic. Ostatnio wzieli od Saudczykow pieniadze na walke z okupacja
                    izraelska i co? Nic zupelnie,poza lekkim zapaszkiem. Jednym slowem - mylisz sie,
                    wg mnie, przypisujac pozarzadowym organizacjom ten sam typ reakcji,co organom
                    panstwowym.
                    • cepekolodziej Re: Human Rights Watch 17.09.09, 19:06
                      pozarski napisał:

> No to co do HRW sie mylisz. Opinia o ich pracownikach w oczach
                      wielu jest
                      > zszargana, wlacznie z Ken'yn Rothem,glownodowodzacym calej
                      operacji, i co? Ano
                      > wlasnie - nic. Ostatnio wzieli od Saudczykow pieniadze na walke z
                      okupacja
                      > izraelska i co? Nic zupelnie,poza lekkim zapaszkiem.

Por.:

<< Now, after the publication of the most important and damning
                      report of all, compiled by the commission led by Judge Richard
                      Goldstone, Israel's attempts to discredit them look ludicrous, and
                      the empty bluster of its spokespersons sound pathetic.

So far they have focused on the messengers, not their messages: the
                      researcher for Human Rights Watch collects Nazi memorabilia, Breaking
                      the Silence is a business and Amnesty International is anti-Semitic.
                      All cheap propaganda. This time, though, the messenger is propaganda-
                      proof. No one can seriously claim that Goldstone, an active and
                      ardent Zionist, with deep links to Israel, is an anti-Semite. It
                      would be ridiculous.>>

Tu
          • spitt Re: Human Rights Watch 17.09.09, 16:01

Po kiego mu fakty , zeby zgnoic czlowieka wystarczy pomowienie ,...

Znam goscia ktorego zona oskarzyla o molestowanie 2 letniej corki
            jak chcial sie rozwiesc - Nie udowodnila ale plama zostala i nie
            ten sam czlowiek ,...
            Jakoś nie zauważyłem faktów, które by świadczyły, iż on jest
            zafascynowany nazizmem.
        • spitt Re: Human Rights Watch 17.09.09, 15:52

Klamiesz !!! Nie wywalila a zawiesila do wyjasnienia na okres
          sledztwa przy czym pospieszyla z wyjasnieniem ze nie ma dowodow
          zeby kiedykolwiek wypowiadal sie a anty-semickim czy pro-nazistowskim
          tonie, ale wam nie potrzeba dowodow zeby zgnoic czlowieka ,...

Im wiecej was poznaje tym mniej sie dziwie ze nigdzie nie zagraliscie
          miejsca ,...

Human Rights Watch has no evidence that Garlasco's hobby affected
          his analysis, and he "has never expressed any anti-Semitic or neo-
          Nazi statements," Bogert said

No to jestes jednym z niewielu,bo i sama organizacja go w koncu
          wywalila z pracy ,...

• xiazeluka Biada modelarzom budującym meserszmity... 17.09.09, 14:46
      To:

"hobby Marca Garlasco, starszego analityka ds. wojskowości w HRW,
      nie było nigdy tajemnicą. Rok temu wydał on pod swoim nazwiskiem