Dodaj do ulubionych

Brawo Bulgarka

23.09.09, 19:47
kazdy Polak z mojego pokolenia byl w Bulgarii: w Zlotych Piaskach, Warnie czy
w Sozopolu...Niektorzy, jak ja na ten przyklad, sympatyzowali z Bulgarami. I
nawet byli zaproszeni do nich do domu.

Tym bardziej cieszy mnie wybranie pani Bokovej szefem UNESCO. Wbrew
faworyzowanemu Egipcjaninowi panu Hosni.

copheot.notlong.com

Po wyborze Buzka, nastepny nasza dala sie wybrac do wielkich
organizacji. Europa wschodnia zaczyna istniec, zabierac glos i byc wazna.

I bardzo dobrze.

PF

Obserwuj wątek
    • off_nick Re: Brawo Bulgarka 23.09.09, 20:18
      polski_francuz napisał:
      Po wyborze Buzka, nastepny nasza dala sie wybrac do wielkich
      organizacji. Europa wschodnia zaczyna istniec, zabierac glos i byc wazna.
      >
      > I bardzo dobrze.
      >
      > PF

Jednym z podstawowych celów UNESCO, zapisanych w Akcie Konstytucyjnym Organizacji, jest promocja pokoju i bezpieczeństwa poprzez rozwijanie współpracy międzynarodowej w dziedzinie edukacji, kultury, nauki i komunikacji. Jednym z najważniejszych narzędzi krzewienia kultury pokoju jest promocja idei tolerancji i szacunku dla odmiennych kultur, religii i cywilizacji, budowanie dialogu między narodami, ale przede wszystkim wewnętrznego przekonania w każdym z nas, że rozwiązanie konfliktu możliwe jest drogą negocjacji zamiast agresji.

Mój comment: UN i agendy do likwidacji z powodu rozbuchanej biurokracji i nieskuteczności "działań".

Zaś co do Przewodniczącego PE:

Kadencja przewodniczącego trwa dwa i pół roku. Do jego kompetencji należy przede wszystkim kierowanie pracami Parlamentu Europejskiego. Może on wpływać na przebieg sesji, wyznaczać priorytety obrad.

Jest odpowiedzialny za przestrzeganie regulaminu PE.

Do obowiązków przewodniczącego należy kierowanie pracami organów PE.

Przewodniczy on pracom prezydium PE, które składa się z 14 wiceprzewodniczących i 5 kwestorów. Nie posiada jednak w tym organie dodatkowych uprawnień i może zostać przegłosowany podczas jego obrad, tak jak pozostali członkowie.

Przewodniczący PE reprezentuje swą instytucję na forum międzynarodowym. Może również wypowiadać się we wszystkich istotnych kwestiach międzynarodowych.

Jest on twarzą Parlamentu, gdyż reprezentuje go nie tylko w UE, ale
      i na całym świecie.

Bez komentarza...psuspicious
      • dana33 Re: Brawo Bulgarka 23.09.09, 20:35
        rozdetek durnieje z dnia na dzien.....
        • marouder.eu Ale i tak lepiej, ze wybranow Bulgarke, niz tego.. 23.09.09, 21:05
          ..kretyna z Egiptu, ktory chcial wlasnorecznie palic zydowskie ksiazki z
          biblioteki Aleksandryjskiej!
          • marksistowski Biblioteka aleksandryjska spłonęla w czasie... 23.09.09, 21:10
            .. zydowskich rozruchow w Aleksandrii w czasach Kleopatry.
            • marouder.eu Won, baranie, nieuku, zlogu.. 23.09.09, 21:12
              ..prlowski!
              • marksistowski obojniaku marudny-ewwa, menopauza męsko-damska ... 23.09.09, 21:25
                ... to podwojnie ciezkie przeżycie dla twego wątłego ciałka.
                • marouder.eu A jape ten Joziek mial tak wielka, ze.. 23.09.09, 21:30
                  ..jak mowi ruskie powiedzenie, caly tydzien bys na nia sral, a i tak bys calej
                  nie zasraluncertain
                  • marksistowski marudny-ewwa, nie martw sie menopauzą .... 23.09.09, 21:36
                    ... bo obojniak może je*bać sam siebie do pożnej starosci. Nie ma
                    wyboru. ha,ha,ha,ha,
                    • marouder.eu A doope, to ten Jozek mial taka.. 23.09.09, 22:42
                      ..ze sam pan rektor, kolega Rydzyka, pisal o niej w felietonach, do Naszego
                      Nocnika, iz gdyby kazdy Polak mial taka doope, byla by to obraza kolegi boska!
                      • marksistowski marudny-ewwa, nie uprawiaj fellatio sam z sobą.... 23.09.09, 23:06
                        .... bo język ci się zużyje od lizania twych podwójnych narządow.
                        Paietaj obojniaku, wepchnij własną rurę we własną dziurę - to dla
                        ciebie najbezpieczniejsze.
                        • marouder.eu Milosnik doop, pan rektor, napisal byl kiedys.. 23.09.09, 23:11
                          ..w Naszym Nocniku, ze jego znajomy, Joziek, posiada doope, niczym wielblad i
                          wiedzial, co mowi, albowiem probowal tej i tej!
                          • andrewleonard Mrudny, oddaj głos swej zenskiej połowie... 23.09.09, 23:18
                            i przemów do nas pipą ewwy. One ma lepsze maniery, niz twoj fiut.
                            • marouder.eu Pewnego razu, na spotkaniu rekolekcyjnym.. 23.09.09, 23:24
                              ..w Poznaniu, abp. Paetz zmacawszy mimochodem odbyt Jozia, rzekl do rektora:
                              - Tak-tak, iscie wielbladzie doopsko!
                              • andrewleonard Marudny, obudż ewwe , połechtacz jej czyli sobie 23.09.09, 23:27
                                tak.tak.
                                • marouder.eu Kiedy indziej Joziek.. 23.09.09, 23:32
                                  ..zostal przez pana rektora przedstawiony samemu Jaroslawowi K. Prezes piescil
                                  kotka.
                                  - Wystarczy mi jednego spojrzenia- rzekl z przekasem- by wiedziec, ze panski
                                  protegowany, panie rektorze, ma doope jak wielblad!
                                  • andrewleonard marudny, a jak to jest z porodem u obojniaka? 23.09.09, 23:40
                                    Czy dlatego twoi chlopcy są anencephalic i robią karierę przy
                                    sortowaniu gnoju w kibucu?
                                    • marouder.eu Albo to.. 23.09.09, 23:45
                                      Gdy Joziek wyjechal na skromne wakacje do Egiptu, zaraz kolo niego zjawial sie
                                      nie wiadomo skad wielblad-pedal i toczac gesta sline, probowal go posiasc metoda
                                      homofilitycznauncertain
                                      • andrewleonard syn marudnego awansował na głownego degustatora... 23.09.09, 23:51
                                        .. gnoju w kibucu. Tatus jest dumny jak cholera, bo w gnoju
                                        aquanetu tapla się już od 10 lat.
                                        • marouder.eu Albo generalissimo.. 23.09.09, 23:59
                                          Generalissimo Jasir Arafat, z ktorym pan rektor prowadzil ozywiona
                                          korespondencje propalestynska, gdy przeczytal wzmianke o doopsku Jozia zazyczyl
                                          sobie natychmiastowego z nim spotkania. Zmarl w niedlugi czas potem zagryziony
                                          przez endemiczne pchly, ktorych Jozio nie zwykl tepic a medycyna palestynska nie
                                          nauczona byla skutecznie zwalczac!
          • dana33 Re: Ale i tak lepiej, ze wybranow Bulgarke, niz t 23.09.09, 21:21
            nu, wszystko lepsze niz..... cale onz tak opanowane przez arabow, ze powinno
            zmienic nazwe na united arab nations...

libya niedawno zostala wybrana na przewodniczenie czegos tam...
            dzisiaj caly swiat zobaczyl wielkiego przywodce libijskiego....
            jak to sie mowi po polsku? jak pan, taki kram? big_grin big_grin big_grin
            • marouder.eu Wigwama jemu kazali zwinac! 23.09.09, 21:25
              Bedzie chlopina musial se cos podnajac na miescie!
              • dana33 Re: Wigwama jemu kazali zwinac! 23.09.09, 21:50
                podnajal se pokoik w domu swojego ambasadora....
                ale sie wsciekl, ze go jego syn z kenii ograniczyl w poruszaniu sie po usa do
                radiusa 25 maili zdaje sie.... big_grin big_grin big_grin
                ubaw mialam nie z tej ziemi.... smile
    • marksistowski kultura? UNESCO? A co to ma wspolnego.... 23.09.09, 20:18
      ... z alkoholikiem szczylusiem?
    • cyborg.jr Re: Brawo Bulgarka 23.09.09, 20:48
      znałem i rozkodowałem w Warnie bułgarskiego agenta..robili na mnie
      zamach gdy się zorientowali ,że jestem z stasi ..mieli sliczną
      dziewczynę i ona miała być wabiem do egzekucji ...na szczęście
      miałem sąsiada w Hotelu Varna z mossi , któremu w naturalny sposób
      opowiadalem to zdazenie jako taką ciekawostkę...t
      te bułgary chyba nie byli agentami ,rano z Izaakiem polecieśliśmy na
      lotnisko ..lot do Tel Aviv... ja się przesiadłem w Belgradzie , bo
      miałem lot do Albanii.. tam mnie misztal interesował ...
      • marksistowski szczylus kupił sobie w Sofii gumową dziewczynę... 23.09.09, 20:54
        ...z pipą z drutu kolczastego i pompką nożną do nadmuchiwania.
    • hansgrubber Re: Brawo Bulgarka 23.09.09, 21:16
      Brawo.
      • off_nick Re: Brawo Bulgarka 23.09.09, 21:58
        hansgrubber napisał:

> Brawo.

Czekam z niecierpliwością,kiedy Валентина Владимировна Терешкова zostanie
        szefową NATO wink
    • g-48 Re:P-F 23.09.09, 22:44
      I znowu masz na pierwszych miejscach erecowska szumowine.
      Bylem akurat w Egipcie gdy pokojowa nagrode Nobla otrzymal Mohamed
      ElBaradai.Oczywiscie wchodzac do autobusu pogratulowalem Egipcjanom
      bo bardzo szacowalem tego czlowieka za postawe w stosunku do USA
      ktore usilowalo wmowic swiatu ze Iran i Irak maja bron atomowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka