hansgrubber 28.09.09, 18:44 Jezeli antysemityzm gdzies nie istnieje - on go stworzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywszy1 Re: i Polak tez nie moze zyc bez antysemityzmu.+ 28.09.09, 18:48 nie musi stwarzac. U niektorych on jest zawsze. Ale tych niektorych Zydzi maja w powazaniu,chociaz oni siebie maja za wazniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski moim antyseityzmem żaden żydek się nie pożywi 28.09.09, 18:53 ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 fora hebrajskojezyczne bez antysemityzmu. 28.09.09, 18:56 bywszy1 napisał: > nie musi stwarzac. Ograniczylbys sie do for hebrajskojezycznych gdybys nie laknal antysemityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: juz tobie raz powiedzialem+ 28.09.09, 20:28 hebrajskojezycznych-nie moze byc. Poniewaz hebrajski jest jeden! Kapujesz? Czy mam rozwinac? Poniewaz bylem Kapralem Podchorazym Rezerwy Ludowego Wojska Polskiego i sklaalem przysiege na wiernosc Polski Ludowej. Oraz zobowiazalem sie do bronienia waszego zycia i waszej godnosci,nie wypada mnie nie pisac na forach w jezyku polskim. A antysemitow roznych odcieni mam gleboko w powazaniu. Zarowno jak i inna swolocz. A co ja lakne? Gowno cie to obchodzi. Bo zaczynasz mnie generwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: i Polak tez nie moze zyc bez antysemityzmu.+ 28.09.09, 19:23 Zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: i Polak tez nie moze zyc bez antysemityzmu.+ 28.09.09, 19:28 a co to jest antysemityzm,krytyka poczynan izraela,ktry jest krytykowany przez wiekszosc panstw na swiecie za brak poszanowania prawa miedzynarodowego? powiem raczej,ze zyd nie moze zyc bez oczerniania innych i zrzucania nan swoich win,to sobie wymyslil tzw. antysemityzm,cos co nie ma odzwierciedlenia w zadnym innym leksykonie. tam mowimy o rasizmie a oni maja wylacznosc na to nazewnictwo wgledem izraela. czyz mamy cos takiego jak antypolonizm,antyamerykanizm,antyczesiszm,antyafrykanizm..nie ,no bo nie mozna konkurowac z narodem wybranym i jego najwiekszymi krzywdami. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: i Polak tez nie moze zyc bez antysemityzmu.+ 28.09.09, 20:29 piszesz jak glupia blondyna,probujac wyjasnic,co to jest antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: Zyd (...) nie moze zyc bez antysemityzmu. 28.09.09, 21:02 hansgrubber napisał: > Jezeli antysemityzm gdzies nie istnieje - on go stworzy. Eureka coz żes Ty odkrył.do Nobla natychmiasta!! Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Zyd (...) nie moze zyc bez antysemityzmu. 28.09.09, 21:05 jo... Hansik, z ręką na sercu... czytałeś całość? Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Hansik... 28.09.09, 21:25 nie czytałeś... przekopiowałeś z ohydnego, antysemickiego forum... nie za dużo nas żuczku łączy... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Hansik... 28.09.09, 22:27 Mysle ze skoro wiesz z jakiego ohydnego forum to to powiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Hansik... 28.09.09, 22:36 I po zarzucie. Pani Prokurator doprawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Hansik... 28.09.09, 22:41 wiesz dobrze skąd to skopiowałeś... goń się Hansik... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Hansik... 28.09.09, 23:46 Ja wiem. A Ty najwyrazniej nie. I sama (sie) gonisz w piętkę. Odpowiedz Link Zgłoś
3nd Re: Żyg nie może życ bez cebuli 28.09.09, 21:19 "Zygaj" sobie cebula ile chcesz. Nie zapomnij takze czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: Żyg nie może życ bez cebuli 28.09.09, 21:20 marksistowski napisał: > tak.tak. a odkazić się od gojkowskiego zapachu to zabraniasz? Cebula ci nie w smak?,o czosnku nie wspomnę?? A Wy Laczki,to Czorta czym wyganialiscie??,jak nie cebulą i cziosnkiem,a dokładkę osikowym kołkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 hansgrubber nie moze zyc bez zyda..... 28.09.09, 21:23 nie tylko, ze wpycha sie na sile na fora traktujace o zydach, to jeszcze na dodatek utrzymuje swoje ledwo dyszace forum wklejajac tam watki z judajki, kopiujac je jak widac natychmiast, zanim zostana wyciete... nu, jak to sie mowi: kazdy orze jak moze.... grubber wlasnie zyje z zyda.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber bez przesady z narcyzmem 28.09.09, 22:05 1. Dana to jest wolnosc wiesz. Ty wycinasz ja wklejam. Tak czy inaczej moje dzialanie jest na tak. Skoro dalas mi taka okazje oczywiscie zapraszam na forum Czarna Srednia gdzie jest galeryjka cytatow wycietych z Judaiki. 2. Koniecznie chcesz mi jakas przykrosc sprawic wiec uwazasz ze boleje nad tym "moje" ( nie jest moje tylko uzytkownikow - mam inna filozofie forum - Ty prowadzisz nie forum a kolko wsparcia i wyparcia ) forum jest nieliczne. To dosyc ryzykowna teza biorac pod uwage populacje Zydow i Arabow, a zwlaszcza procesy demograficzne. Wiec zgodzimy sie pewnie ze naistotniejsza jest jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Hansik... 28.09.09, 22:09 trzy kolejne zdania z książki ... poproszę... jeśli już o jakości mowa... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Amamietku? 28.09.09, 22:22 "27 maja 1942 roku grupa czeskich spadochroniarzy, wyszkolonych w Anglii dokonuje zamachu na najwazniejszego urzednika III Rzeszy w Protektoracie , Reinharda Heydricha, ktory umiera w szpitalu. Zamachowcom udaje sie uciec. Za kare Hitler kaze zgladzic cala wies Lidice pod Praga." Trzy zdania. Ksiazka lezy przede mna. Dalej tez ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Przepraszam 28.09.09, 22:33 1. za amamietka. To nie w moim stylu, przekrecanie nickow, pogardliwe zdrabniania, wyzwiska ale tez potrafie. Choc Tobie nie powinno przeszkadzac. Bo jak Pozarski miesza ludzi z blotem to slodko do niego cwierkasz. 2. Swietnie okreslilas swoja metode rozmow ze mna, wlasnie ja aplikuje Tobie, Pani Inteligentna. Jesli 50 kilka godzin zajelo Ci uporanie sie z semantyka slowa "polaczek", to ja tez sie nie spiesze. 3. Pozdrawiam jak zawsze szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Hansik... 28.09.09, 22:38 rozumiem, że musisz pobiec jutro do biblioteki )) czeka Cię jednak niemiłe rozczarowanie... to po pierwsze... a po drugie, mam co robić Pani Inteligencie, nie muszę tutaj siedzieć 24 godziny na dobę by odpowiadać w wyznaczanym przez ciebie tempie... więc nie pięćdziesiąt kilka godzin, a ledwie ułamek z mego życia dotarło wreszcie? o Pożarskiego zazdrosny? masz rację. jest o kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Szczerze zauroczony hans 28.09.09, 23:54 Czy mozna do Ciebie mowic ciulu, palantko, a takze qu...? To zywe cytaty z idola pozarskiego. a. tak mozna b. nie nie mozna A czy b? Odwagi amamit. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 29.09.09, 06:53 a nie piszą? piszą... przesadzasz Hansik. poza tym czasem mozna gorzej obrazić nie używając takich słów... w tym jesteś Mistrzem. vide: zacytowane przez ciebie zdanie, o którym nie wiesz nic oprócz tego, że "zaistniało w necie"... Hansik... już napisałam: biegnij do biblioteki. a moje sympatie niech cie synek nie obchodzą... nic ci do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Potrzasanie Singerem 29.09.09, 09:13 1. Moze wiem a moze nie wiem - dowodow nie masz ale juz wiesz. W sumie przeciez nie chodzi o prawde, co po wielokroc udowodnilas. 2. Tak btw u mnie na wsi nie ma biblioteki. 3. Powinienem Ci byc wdzieczny ze nie napisala SSynek jak Twoj idol Porarski. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Potrzasanie Singerem 29.09.09, 10:30 nie wiesz. dowód mam. nie napisałeś słowa więcej... gdybyś czytał nie powiesiłbyś tego "cytatu"... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Potrzasanie Singerem 29.09.09, 10:44 Czekam az mi powiesz z jakiego antysemickiego forum to przepisalem - umieram z niecierpliwosci. Tego tez jestes "pewna" ale jak mowie sprawdzam jakos robisz sie malomowna. Zarzut nieprzyjemny wiec sie upieram. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Potrzasanie Singerem 29.09.09, 19:08 a ja sie upieram, że nie czytałeś książki i że nie zamierzam reklamować kolejnego szamba... Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski żydunie to pieszczotliwie lekcjoważące jest... 29.09.09, 19:13 .... wszystko w ramch katolickiej miłosci blizniego. ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Potrzasanie Singerem 29.09.09, 19:22 1. Pusty spor i proba odwrocenia uwagi od sensu cytatu. A Singer ma racje i te zalete ze trudno z niego zrobic antysemite. 2. Ale jak sie postarasz to moze Ci sie uda. Wszak z erecy wycieto nawet cytat ze Starego Testamentu. Pewnie byl antysemicki. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Potrzasanie Singerem 29.09.09, 19:26 ten cytat nie ma sensu. wykastrowałeś go Odpowiedz Link Zgłoś
kdesw Re: bez przesady z narcyzmem 28.09.09, 23:17 hansgrubber napisał: > 1. Dana to jest wolnosc wiesz. Ty wycinasz ja wklejam. Tak czy > inaczej moje dzialanie jest na tak. Skoro dalas mi taka okazje > oczywiscie zapraszam na forum Czarna Srednia gdzie jest galeryjka > cytatow wycietych z Judaiki. > 2. Koniecznie chcesz mi jakas przykrosc sprawic wiec uwazasz ze > boleje nad tym "moje" ( nie jest moje tylko uzytkownikow - mam inna > filozofie forum - Ty prowadzisz nie forum a kolko wsparcia i > wyparcia ) forum jest nieliczne. To dosyc ryzykowna teza biorac pod > uwage populacje Zydow i Arabow, a zwlaszcza procesy demograficzne. > Wiec zgodzimy sie pewnie ze naistotniejsza jest jakosc. a jaki ty biegły w temacie,czy,aby muslimem nie śmierdisz Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: bez przesady z narcyzmem 29.09.09, 01:25 kdesw napisał: > a jaki ty biegły w temacie,czy,aby muslimem nie śmierdisz o..odezwal sie polski czosnek z cebula. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: bez przesady z narcyzmem 29.09.09, 09:34 Uwielbiam czosnek i cebule. A Zydzi i Arabowie mi nie smierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
perla a pedał nie może żyć bez pedała 28.09.09, 23:07 to może Hans zajmij się swoim pedałem, skoro publicznie tu ogłosiłeś swe pedalstwo, bo inaczej on pójdzie do szaletu miejskiego z frustracji, a ty będziesz musiał dla siebie samego stworzyć z siebie pedała właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Polak (...) nie moze zyc bez antypolonizmu. 28.09.09, 23:07 Jezeli anypolonizm gdzies nie istnieje - on go stworzy. A tak na marginesie - pieprzysz docent... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ksysiu, Ksysiu nie moze zyc bez KaKi.. 28.09.09, 23:31 ..Ksysiu by dal kogos ukrzyzowac w imie swoich "racjonalnych" przekonan, by wykazac, ze np. nie ma zmartwychwstania Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Polak (...) nie moze zyc bez antypolonizmu. 29.09.09, 00:05 To nie ja. To Isaak Bashevis Singer. Za takie pieprzenie zasluzyl na Nobla i slusznie. Wielki pisarz. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Polak (...) nie moze zyc bez antypolonizmu. 29.09.09, 01:20 hansgrubber napisał: > To nie ja. To Isaak Bashevis Singer. Za takie pieprzenie zasluzyl na > Nobla i slusznie. Wielki pisarz. *Nie czytalem ale to nie zmienia postaci rzeczy. Nawiasem mowiac nie on jeden takie mysli rzucal, z tym tylko, ze ja jednak bylbym ciekaw kontekstu. W Twoim wydaniu, natomiast wygladalo mi to po prostu na kontynuacje spiskowej teorii dziejow - wszystkiemu winni Zydzi, takze antysemityzmowi ktory celowo nakrecaja i animuja, bo tylko dzieki antysemityzmowi mga funkcjonowac jako nacja; ten trzyma ich w kupie. Osobiscie znam sporo Zydow i jakos nie zauwazylem aby kreowali antysemickie postawy i reakcje. Bardzo mili i kulturalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Polak (...) nie moze zyc bez antypolonizmu. 29.09.09, 09:18 1. Ja tez takich znam, ale mamy tu reprezentacje zydowskiego moheru wiec czekam gdy zrobia z Singera antysemite. 2. A gdzie widzisz u mnie, a zwlaszcza u Singera spiskowa teorie dziejow nie wiem, ale licze mnie oswiecisz. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Polak (...) nie moze zyc bez antypolonizmu. 29.09.09, 19:32 hansgrubber napisał: > 1. Ja tez takich znam, ale mamy tu reprezentacje zydowskiego moheru > wiec czekam gdy zrobia z Singera antysemite. *Dlatego wlasnie poprosilem Cie o podanie kontekstu. Po te sama opinie moze siegac zarowno antysemita jak i jego przeciwienstwo. Kontekst jest istotny. > 2. A gdzie widzisz u mnie, a zwlaszcza u Singera spiskowa teorie > dziejow nie wiem, ale licze mnie oswiecisz. *Przeczytaj sobie jeszcze raz i nie probuj uzywac mnie do podbijania watku, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Polak (...) nie moze zyc bez antypolonizmu. 29.09.09, 06:42 hansgrubber napisał: dlatego prosiłam o trzy kolejne zdania z ksiązki. nie czytałeś tego. skopiowałeś tylko to przytaczane przez antysemitów Hansik. biegnij do biblioteki i przeczytaj całą książkę, albo chociaż to opowiadanie... nie wiesz nawet dlaczego Pan M. wspomniał Kafkę... Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: 29.09.09, 07:07 wróć... nie wspomiał no cóż, nieco ci podpowiedziałam... przez zagapienie... czeka cię niemiłe rozczarowanie Hansik... za takie pieprzenie, jak twoje, noble się nie należą... Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: :) 29.09.09, 10:33 nie bardzo mam powody... ale proszę... uśmiech nic nie kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski jak rozdrażnic żyduniów? 29.09.09, 10:35 Należy ich olewać. ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Lepiej przepros 29.09.09, 10:50 za żyduniow. "Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator, ale i on, prawdę mówiąc, świnia." Martwe dusze M.W.Gogol forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25097 Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: :) 29.09.09, 10:45 1. Od razu lepiej. 2. Nie wiem dlaczego ten cytat Cie drazni - nota bene jest to cytat lekko zakamuflowany do czego oczywiscie sie przyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: :) 29.09.09, 19:22 nie drażni mnie cytat. drażni mnie użycie tego zdania bez poprzedzających i tych co po nim... bez wyjaśnienia do kogo, kto i o czym... z każdej książki można wyciąć zdanie pasujące do jakiejś tezy. kiesyś już napisałam: niektórzy posługują sie tekstami jak Świadkowie Jehowy Biblią... cytat "właściwy" zawsze się znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: :) 29.09.09, 19:34 matko kochana wytłumaczyłam... sięgnij do książki )) doznasz olśnienia.... znasz chociaż jej tytuł? gdybyś przeczytał nie "powiesiłbyś" tego zdania... nie pasowałoby by ci już albo znałbyś jego sens... na jedno wychodzi... i zdumiałbyś się czymś jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: :) 29.09.09, 19:57 mój cały majatek to one... są wszędzie, w całym domu... przestałam je liczyć już dawno... rzędy półek, od podłogi do sufitu, a na nich coś niemal tak drogiego jak dzieci... każda przeczytana. jedne mają sto lat... inne ... no, byłam dzisiaj w księgarni... kocham ich zapach... inny starych, inny nowych... uwielbiam zdobyć w antykwariacie książkę, która jest wyjątkowa przez to, że są na niej zapiski poprzedniego właściciela... lub wielu... drażni mnie okaleczanie ich... drażni mnie, kiedy ktoś nadużywa zaufania pisarza. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: :) 29.09.09, 22:26 1. Klopot z Toba polega ze meandrujesz. Nie odpowiadasz wprost na pytania. Nawet proste. Nie wiem dlaczego. 2. Ksiazke czytalem 15 lat temu, wiec jej nie pamietam - ale kontekstu cytatu z "Martwych Dusz" tez nie pamietam i nadal uwazam ze to fajna i madra sentencja. Co wiecej nie funkcjonuje tylko na antysemickich forach. 3. A "Oblok Magellana" Lema masz? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: :) 29.09.09, 22:39 Eee juz wiem to bylo jakies 8 lat temu, biorac pod uwage miejsce lektur. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: :) 30.09.09, 10:11 Po angielsku bylem w Toronto, jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: :) 30.09.09, 06:40 1. Nawzajem 2.jakoś nie mogę doczekać się tytułu książki, z której wyrwałeś cytat... 3. nie. mam za to "Dialogi" i "Filozofię przypadku". Między innymi... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Alez prosze 30.09.09, 10:39 1. No niezbyt bo nie odpowiadasz. Wciaz ciekaw jestem w kwestii "ciula". Mowie to bez zlosliwosci. 2. Wzialem go z Wikipedii, sprawdzalem źrodlo bo tam precyzyjnego adresu nie ma "Jak powiadał I. B. Singer ("Mentor"): "Żyd współczesny nie może żyć bez antysemityzmu. Jeśli antysemityzm gdzieś nie istnieje - stworzy go". socrel.edu.pl/?menu=rachunek Do cytatu doszedlem nie przez ksiazke a przez internet. Teraz Ty mow na czym polega Twoim zdaniem manipulacja, bo wciaz uwazam ze cytat jest niezwykle celny. 3. "Cyberiady" tez nie masz? I "Solaris"? "Jeden tam tylko jest porządny człowiek: prokurator, ale i on, prawdę mówiąc, świnia." Martwe dusze M.W.Gogol forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25097 Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Alez prosze 30.09.09, 12:45 3. pytałeś czy mam. odpowiedź nie mam nie znaczy: nie czytałam... czytałam chyba wszystko Lema... czytałam więcej niż mam... zdarza się, że szczególnie zaczynam książkę cenić juz po przeczytaniu i dopiero kupuję. w mojej wsi sa biblioteki 2. na tym polega Hansik różnica: ja to czytałam... nie będę szósty raz pisać na czym polega manipulacja tym cytatem... skłamałeś poza tym... napisałeś wczesniej, że czytałeś... Mentor? 1. na to też juz odpowiedziałam ... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Alez prosze 30.09.09, 13:24 3. Nie czynie zarzutu. 2. Czytalem ale wtedy nie zwrocilem na to uwagi, na czym polega klamstwo? Fakt ze do tego cytatu doszedlem przez internet. Czy sklamalas nazywajac wikipedie forum antysemickim? 1. Twoja intencja jest jak sadze taka: skoro cytat jest niewygodny usilujesz udowodnic mi cos niemilego - technika znana i sprawdzona. Wielokrotnie mowisz o manipulacji ale nie tylko piaty raz ale nawet pierwszy nie powiedzialas na czym ona polega. Pomijam juz ten drobny szczegol ze cytaty zyja wlasnym zyciem - czy przez to sa mniej prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Alez prosze 30.09.09, 19:46 Hansik...szkoda czasu na ciebie...już kiedyś to napisałam... mój czas jest zbyt cenny... nie umiesz czytać ze zrozumieniem - twoj problem... cytat z wikipedi? no. w wiki cytują to trochę inaczej..." (...)Taki Żyd nie umie żyć bez antysemityzmu – jeśli go nie ma, gotów jest go stworzyć.(...)" jesteś kłamcą. gdybyś czytał (nawet po angielsku) napisałbyś poprawnie tytuł ksiązki i tego opowiadania... bo pytałam o tytuł książki... EOT Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Alez prosze 30.09.09, 19:52 on umie czytac ze zrozumieniem... ale on umie to, czego ty nie umiesz amamit: manipulowac slowami, wyciagac z tekstu, doprawic.... wszystko tylko po to, zeby miec powod do nowego pytania, postawienia kretynskiego usmieszku zadowolenia z siebie na koncu zdania i ciagniecia kazdego watka w nieskonczonosc... a jak juz mu brakuje pomyslu, to wtedy: ty sie zastanow, ja tobie podpowiadac nie bede... ot, mysli, ze zablysnal, a pokazuje tylko manipulanctwo i nieuczciwosc w dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Alez prosze 30.09.09, 19:59 dana33 napisała: > on umie czytac ze zrozumieniem... > ale on umie to, czego ty nie umiesz amamit: manipulowac slowami, wyciagac z > tekstu, doprawic.... Tak, tak. Ten paskudny antysemita hansgrubber nie może chwilowo mordować z rozkoszą Żydów i dlatego prowadzi takie dyskusje Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber dana 30.09.09, 23:46 1. Rozprawka ideolo byla w porzadku, nawet z rozmachem napisana, choc okresleniem "kretynski" wyszlas nieco z roli i pokazalas ze sie denerwujesz. 2. Powiedz mi czy do Ciebie mozna mowic "ciulu"? I jakaze manipulacja jest chec uslyszenia odpowiedzi na to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Alez prosze 30.09.09, 19:56 amamit napisała: > Hansik...szkoda czasu na ciebie...już kiedyś to napisałam... > mój czas jest zbyt cenny... Świetny "argument" w dyskusji Tak przy okazji - czytałaś Pojedynek na słowa (Techniki erystyczne w publicznych sporach)? Autor, Marek Kochan, opisuje tam jeszcze inne sposoby ucieczki z dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: Alez prosze 30.09.09, 19:59 ależ naprawdę szkoda mojego czasu... to nie jest dyskusja... to jest NaOkołoWojtek na miejscu Hansika już bym przeczytała te książkę, zamiast brnąć coraz dalej. wystarczy wkleić to, co on uważa za cytat, w google i zobaczyć wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Alez prosze 30.09.09, 20:47 amamit napisała: > ależ naprawdę szkoda mojego czasu... > to nie jest dyskusja... to jest NaOkołoWojtek > na miejscu Hansika już bym przeczytała te książkę, zamiast brnąć coraz dalej. w > ystarczy wkleić to, co on uważa za cytat, w google i zobaczyć wyniki... Przywołałem już ten cytat (w szerszym kontekście) już dość dawno na tym forum (Z powołaniem się na tytuł ksiązki, opowiadania oraz stronę ). forum.gazeta.pl/forum/w,13,88874150,88883166,Singer_cd_.html Bluzgi i "sposób dyskusji" ze strony pozarskiego, dany i im podobnych były dokładnie takie same jak teraz Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Alez prosze 30.09.09, 22:32 1. Wydaje im sie ze amamit slabnie wiec to byla odsiecz i pouczenie. 2. A ona nie slabnie tylko nie chce prowadzic normalnej rozmowy - co widac chocby po tym ile "nie zauwaza". Zafiksowala sie na pobczny watek, bo przynajmniej dotad nie chodzilo o rzeczowa rozmowe, pisze ze 5 razy tlumaczyla ale nie zrobila ani razu, oswiadcza ze EOT i nie ma czasu na mnie ale potem zaklada osobny watek i chce przepisywac. No slowem gonitwa mysli. 3. A szkoda bo uwazam ze akurat z amamit mozna pogadac ale trzeba wiedziec i miec odwage przyznac ze nazywanie kogos ciulem jest kompromitacja. 4. I pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Alez prosze 30.09.09, 22:56 hansgrubber napisał: > 1. Wydaje im sie ze amamit slabnie wiec to byla odsiecz i > pouczenie. > (...) > 4. I pozdrawiam. Bardzo wielu "dyskutantów" na forum koncentruje się tylko na "pobocznych wątkach". Kiedyś nazwałem to co się obecnie dzieje na Aqua "ustawką kiboli" - i niestety wciąż utwierdzam się w tej opinii. Przyznam, że z początku również sądziłem, że Amamit wyróznia się pozytywnie, spośród wielu innych forumowiczów. Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Alez prosze 30.09.09, 23:35 hansgrubber napisał: > Ja nadal tak mysle. Jesteś po prostu większym optymistą ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Alez prosze 30.09.09, 23:38 Fanatycznie wierze w sile argumentu. Dlatego wobec swoich wystepow chce tez argumentow a nie nazywania mnie kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Alez prosze 30.09.09, 23:42 hansgrubber napisał: > Fanatycznie wierze w sile argumentu. Dlatego wobec swoich wystepow > chce tez argumentow a nie nazywania mnie kretynem. Dla niektórych nazywanie innych "kretynem" jest "argumentem siły" Życzę Ci wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Alez prosze 30.09.09, 21:59 1. Logika nie jest Twoja mocna strona bo jaki sens ma podawanie tytulu skoro do cytatu doszedlem przez internet? Jestes mi to w stanie wytlumaczyc? Co wiecej grzecznie sie do tego przyznalem. Slabo pamietam ksiazke. Tytul to prawdopodobnie to: www.loa.org/volume.jsp?RequestID=213 2. Konstrukcja ze klamie bo nie chce czego podac jest Twoja autorska wizja prawdy, podobnie jak bylas pewna ze przepisalem to z antysemickiego forum. 3. W Wikipedii sa dwa cytaty prawie identyczne - odrobine spostrzegawczosci. 4. Wciaz nie powiedzialas na czym polega gwalt na tym cytacie. Widac nie wiesz. Ale brzmialo dobrze. A ja bardzo chce sie dowiedziec. 5. Masz malo czasu dla mnie ale wypelnilas polowe tego watku ( za co dziekuje ) i stukasz w internecie od switu do nocy. Prosze... 6. I co z tym ciulem. Na pewno jestes klamczynia bo pytam Cie i pytam a Ty nic... Oczywiscie to zarzut a la amamit. 7. Tak mozna dlugo ale golym okiem widac ze nie chcesz rozmawiac tylko zaatakowac mnie bo wkleilem niewygodny cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski CZy żydunie są godni naszej nienawisci? 29.09.09, 10:37 A czy insekty są godne naszej nienawisci? ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber "CZy żydunie są godni naszej nienawisci?" Pomysl 29.09.09, 10:55 To antysemicka wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Zyd (...) nie moze zyc bez antysemityzmu. 05.10.09, 21:56 Najzabawniejsze jest to ze te slowa - zacytowane czy sparafrazowane - sa prawdziwe i maja wysoki wspolczynnik dotyczenia. Tak po prostu chwytajac byka za rogi a nie bawiac sie w faryzeizm. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Nie używam 05.10.09, 22:06 hansgrubber napisał: > Najzabawniejsze jest to ze te slowa - zacytowane czy sparafrazowane - > sa prawdziwe i maja wysoki wspolczynnik dotyczenia. Tak po prostu > chwytajac byka za rogi a nie bawiac sie w faryzeizm. tzw słów, ale, do jasnej cholery czy musisz podbijać te swoje denne wątki niczym Cepek albo inny Spitt? Shame on you... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie używam 05.10.09, 22:12 nuuuu offnickowa.... grubber przez 5 dni sie meczyl.... myslal i myslal i w koncu wymyslil, jakimi slowami moze podniesc znow ten watek... drugi maniak obok splitowskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Nie używam 05.10.09, 22:19 Kazdy ocenia wedlug wlasnych standardow. Dana namawiam Cie - ogranicz agresje. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nie używam 05.10.09, 23:26 jaka agresja..... smieszysz mnie, facet.... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Nie używam 05.10.09, 23:33 Zawsze to lepiej niz wyzwiska, ktore przychodza Ci z taka latwoscia. Choc Twoje "smieszysz mnie" tez nie jest zaproszeniem do afirmacji swiata a atakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Dziekuje 05.10.09, 22:15 1. Bardzo sobie to cenie ze nie uzywasz takich slow w odniesieniu do osob ( w tym przypadku mnie ) a jedynie postaw czy zachowan - "denny". Ok mam inne zdanie, ale gdy ktos uzywa wobec innych slow powszechnie uznawanych za obelzywe jego inne walory gasna. 2. Przeczytalem ten watek i naszla mnie wlasnie taka refleksja ze rozmowa skoncentrowala sie na didaskaliach. A nie o to chodzilo. 3. Ale i tak mam prywatny pozytek bo sie kilku rzeczy dowiedzialem, a o to chodzi w sumie nie, a nie by komus dokopac. No moze u Was jest inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Polak nie moze zyc bez antysemityzmu. 06.10.09, 00:07 jak zydow nie ma, to ich stworzy peb.pl/polityka-i-spoleczenstwo/140624-zydzi-w-polsce-www-polonica-net.html www.polonica.net/Zydzi-w-Polsce.htm epr.blog.onet.pl/1,DA2009-07-28,index.html www.polonica.net/Lista_zydow_w_zniewalanej_Polsce.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Polak nie moze zyc bez antysemityzmu. 06.10.09, 00:12 Potwierdzam. Jest niestety taka grupa ( mam nadzieje ze mniejszosc ) wsrod Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś