manny-jestem 26.04.10, 20:38 Trudno sie z porownaniem autora nie zgodzic. www.rp.pl/artykul/9133,467087_Mazurek__A_moze_to_Marsjanie_.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Re: Antykaczysci jak antysemici 26.04.10, 20:42 Powiedzmy, ze srednio cenie obywatela Mazurek Robert, alisci w tym wzgledzie zmuszony jestem sie z nim zgodzic. GW, moim zdaniem od czasu katastrofy znajduje sie w stanie klinicznie czystej postaci ocipienia Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Antykaczysci jak antysemici 26.04.10, 20:46 Juz od dawna pisze ze GW to po prostu tabloid. A z tabloidow najlepszy w Polsce jest Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Antykaczysci jak antysemici 27.04.10, 00:23 manny-jestem napisał: > A z tabloidow najlepszy w Polsce jest Fakt. A z Faktu najlepszy jest Warzecha. Dostaję kolki jak go czytam. Jest lepszy, niż Monty Python i Sarah Palin razem wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: Antykaczysci jak antysemici 26.04.10, 20:43 manny-jestem napisał: > Trudno sie z porownaniem autora nie zgodzic. > > www.rp.pl/artykul/9133,467087_Mazurek__A_moze_to_Marsjanie_.html Kiedys Rzepa była świetną gazeta. Dziś to tuba PIS i wychodzenie z nią do powaznych ludzi jest naduzyciem. Powoływanie sie na Rzepe jest tym samym co powoływanie sie na jakiegokolwiek brukowca za złotówke i źle swiadczy, ośmiesza wręcz tego kto to czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Raczej vice wersal:) 26.04.10, 20:52 Od czasu katastrofy powolywanie sie na miarodajnosc enuncjacji GW jest moim zdaniem daleko posunietym naduzyciem wobec pomyslunku Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re:I marouder 26.04.10, 21:02 Raczej czuje niesmak do tanich zagrywek Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re:I marouder 26.04.10, 21:03 Obie strony graja,ale wole POwskie interpretacje od PiSdziackich. Kwestia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re:I marouder 26.04.10, 21:07 PiS stawia jakies chore, wziete z powietrza hipotezy n/t przyczyn i przebiegu katastrofy, PiS jest winny ewidentnych zaniedban przed katastrofa oraz tych, jakich jestesmy od dwu tygodni swiadkami? Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re:I marouder 26.04.10, 21:10 Nie,ale PiS jest winny tego szalenstwa wokol pogrzebow,bez dwoch zdan. Razem z KaKa zrobili z przecietniaka i jego korowodu jakis krolewski orszak,no i masz rezultat. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re:I marouder 26.04.10, 21:54 PiS, to partia liczaca sobie kilkadziesiat tys. czlonkow..gremialnie naciskali na KaKe, na rodzine Kaczynskich? Zapewne wyjdzie to w kampani, ale ja przeciez pamietam pierwsze enuncjacje z wtorku po katastrofie, ze RZAD jako jedna z lokalizacji proponowal Wawel Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re:I marouder 26.04.10, 22:00 Nie przypominam sobie,zeby rzad proponowal Wawel. A kto w koncu byl inicjatorem? Rodzina. Podobno. Bo nikt tego goracego kartofla do ust nie chce wsadzic.) To prawda,ze ma czlonkow,ale tylko 1 czlonek tam ma waadze. Reszta to lizodupy bez charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re:I marouder 26.04.10, 22:02 Tez widzialem ze rzad i to na wszystkich portalach. Ktos Jarkaczowi sprytnie zrobil kolo .... Zreszta nawet jesli nie rzad tylko Markowski i Dziwisz to uwalac sie Jaroslawa w chwili tragicznego dramatu to swinstwo bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re:I marouder 26.04.10, 22:06 No, Jarek musial sie zgodzic,bo tak twierdzi Dziwisz. A nawet, ze od Jarka mial ten chory pomysl wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re:I marouder 26.04.10, 22:08 Dokladnie to samo mysle Ja to nie wiem, wszyscysmy dorosli, kazdy z nas poniosl jakas strate, byl w zalobie..ze tez wieksza czesc tutejszych, forumowych milosnikow PO pamiec, oczy, uszy i umysly zamknela na to, co musial Jaroslw przezyc, imputujac mu nb. jakies chore, urojone strategie Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re:I marouder 26.04.10, 22:43 manny-jestem napisał: > Tez widzialem ze rzad i to na wszystkich portalach. Ktos Jarkaczowi sprytnie > zrobil kolo .... Zreszta nawet jesli nie rzad tylko Markowski i Dziwisz to > uwalac sie Jaroslawa w chwili tragicznego dramatu to swinstwo bylo. To oni są z rządu ? Nic o tym nie słyszałem. www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100420&typ=my&id=my31.txt Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re:I marouder 26.04.10, 22:45 Wikulu przeczytaj moj post raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re:I marouder 26.04.10, 23:02 manny-jestem napisał: > Wikulu przeczytaj moj post raz jeszcze. No tak, nie zauważyłem tego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Raczej vice wersal:) 26.04.10, 20:55 Niektorzy o "prawdomownosci" GW pisza od lat. DObrze ze powoli coraz wiecej osob dochodzi do tego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Antykaczysci jak antysemici 26.04.10, 21:04 Odezwal sie bezmyslny zjadacz GW. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Antykaczysci jak antysemici 27.04.10, 00:28 haszszachnat napisał: > Kiedys Rzepa była świetną gazeta. Ale to było kiedyś. Potem były Gaudeny, Łajldsztajny i takie różne. Świętej Pamięci D. Fikus przewraca się w grobie. Ale świętej pamięci D. Fikus należał wszak do Układu! Dowód: Jego rodzina wycofała się z nagrody Jego imienia, kiedy przejęli ją rzezimieszki. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Antykaczysci jak antysemici 26.04.10, 20:52 Kaczysci to narod? No tak, genetyczni patrioci Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Antykaczysci jak antysemici 26.04.10, 20:55 To Semici to narod? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Antykaczysci jak antysemici 26.04.10, 21:02 A antypolonizm to brzydka cecha ludzi, ktory nienawidza pierwiastka o nazwie polon? Wbrew nazwie, która mogłaby wskazywać uprzedzenie do wszystkich ludzi pochodzenia semickiego, antysemityzm używany jest wyłącznie jako określenie wrogości do Żydów. Jako pierwszy nazwy "antysemityzm" użył niemiecki dziennikarz Wilhelm Marr[5] w 1879 r. W XIX i 1 poł. XX wieku miało charakter pozytywny lub neutralny, nierzadko funkcjonowało jako samookreślenie osób i środowisk o poglądach antysemickich. pl.wikipedia.org/wiki/Antysemityzm Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht I trudno nie zgodzić sie z tym blogerem 26.04.10, 20:59 Cytat Już od dawna wiadomo, że w Polsce są dwie kategorie mieszkańców: ludzie i "pisowcy". Tragedia narodowa nie zmieniła tego stanu rzeczy, jak marzyli niektórzy. Odwrotnie – coraz wyraźniej widać, że śmierć ofiar smoleńskiej katastrofy tylko pogłębiła panujące w naszym kraju podziały. rybitzky.salon24.pl/175096,ludzie-i-pisowcy Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: I trudno nie zgodzić sie z tym blogerem 26.04.10, 21:00 PiSdacy na smietnik historii!)) Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: I trudno nie zgodzić sie z tym blogerem 26.04.10, 21:02 Miejmy nadzieje ze troche ludzi otworzy oczy i przybedzie pisowcow Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: I trudno nie zgodzić sie z tym blogerem 26.04.10, 21:03 Wishful thinking Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: I trudno nie zgodzić sie z tym blogerem 26.04.10, 21:06 moze, moze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu PiSowcow od tego nie przybedzie, ale.. 26.04.10, 21:03 ..ubedzie "ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: PiSowcow od tego nie przybedzie, ale.. 26.04.10, 21:06 Temu to juz calkiem odj... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7817095,Wybory_2010__Migalski_o_J__Kaczynskim__Stanmy_wszyscy.html Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: PiSowcow od tego nie przybedzie, ale.. 26.04.10, 21:07 Migalski sam kiedys bedzie prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: PiSowcow od tego nie przybedzie, ale.. 26.04.10, 21:08 No nie, maniak, zmien prochy! Migalski bedzie prezydentem jak spadnie samolot ze wszystkimi obywatelami rzeczpospolitej.) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Migalski, to cienias bez kregoslupa.. 26.04.10, 21:10 ..pamietasz, jak to niechcial lozyc na PiS, mimo startu z ich listy w wyborach do Europarlamentu, ze o jego dokonaniach "naukowych" zamilcze, gdyz musialbym sie wyrazic niepotrzebnie zbyt zwiezle? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Migalski, to cienias bez kregoslupa.. 26.04.10, 21:42 Pozyjom, uwidim. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Migalski, to cienias bez kregoslupa.. 26.04.10, 21:48 manny-jestem napisał: > Pozyjom, uwidim. Gdzies ty sie uczyl pa ruskij,maniak? Miales xujowego nauczyciela i takims byl uczniem.) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: PiSowcow od tego nie przybedzie, ale.. 26.04.10, 21:10 Chyba cesarzem Krolestwa Niebieskich Migdalow Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: I trudno zgodzić sie z tym blogerem 26.04.10, 21:05 maniak napisał: > Miejmy nadzieje ze troche ludzi otworzy oczy i przybedzie pisowcow Na smietniku.) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Panie "wieszczu" Rymkiewicz, nim za pióro chwycisz 26.04.10, 21:26 Panie "wieszczu" Rymkiewicz, nim za pióro chwycisz, pomyślże jaką treścią swe rymy nasycisz! Kiepska twoja poezja i w formie, i w treści. oprócz obelg i trupów nic w sobie nie mieści. I bez "ciał popalonych" Polska zapamięta dziewięćdziesiąt sześć ofiar. Wśród nich- Prezydenta. A czy zrobić w tej sprawie coś Jarosław może? Dajże wreszcie mu spokój "wieszczu"- w imię Boże. I uszanuj żałobę. I kir, co oplata trumny jego najbliższych Przyjaciół i brata. A jeśli jesteś taki do polityk skory to zbierz tysiąc podpisów i stań na wybory! pokazywarka.pl/xq5hqw/ Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 21:53 bo i - antysemici - Kaczyńscy przyjaciółmi Żydów przecież zawsze byli - antypolacy - prawdziwym Polakiem tylko PiSowiec byc może - antyeuropejczycy - szargają człowieka który podpisał traktat - ciemnogród - szanują narodowe tradycje, jakieś tam Wawele straszni są ci antykaczyści Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 21:57 dachs napisał: > straszni są ci antykaczyści Wreszcie sie zgadzamy Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 21:58 Ba. Ostatnio zaobserwowałem na forum, że Kościół Katolicki traci wyznawców na rzecz tuskizmu-antykaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Ciekaw jestem olus kto, poza toba, tu 26.04.10, 22:09 jeszcze czyta ziemkiewicza. No, maniak, na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ja np. czytuje:) 26.04.10, 22:15 Jest jakis powod, by nie czytac ekspresyjnych felietonistow? Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Ja np. czytuje:) 26.04.10, 22:16 Ja sie brzydze ziemkiewiczem. W ogole nie znosze besserwiserow. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Ja np. czytuje:) 26.04.10, 22:24 I coz? Besserwiserstwo to chleb powszedni ludzi piora..pewnie, ze skoro zinterioryzowalem te prawde dosc wczesnie, dzis latwiej mi o dystans ja pamietam Ziemkiewicza jeszcze z czasow, gdy byl jedna z nadziei prlowskiej sajensfikszen Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Ja np. czytuje:) 26.04.10, 22:28 Michnikowszczyzna, Polactwo i Czas wrzeszczacych staruszkow to bardzo dobre ksiazki. Nie spotkalem sie z tym zeby Ziemkiewicz z komunistycznych szuji robil "ludzi honoru" na przyklad. On i Wildstein to dla mnie najlepsi polsci dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Ja np. czytuje:) 26.04.10, 22:58 Maniek, no nie znasz sie na dziennikarstwie, po prostu Czytalem te rzeczy, ktorych tytuly wymieniasz..mozna im zarzucic wiecej, niz publikacjom Grossa, ze sie pokusze o ocene Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Ja np. czytuje:) 27.04.10, 00:14 A ja sie upre ze znam sie nie gorzej od Ciebie Roznica miedzy Grossem a Ziemkiewiczem jast taka ze Ziemkiewicz nie ukrywa ze pisze publicystyke i podaje swoje interpretacje wydarzen. Gross zas udaje naukowca. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Ja np. czytuje:) 27.04.10, 00:20 Znaczy Princeton Univ. dalo katedre historii Grossowi bezprawnie (bo nie pytalo maniaka)? www.princeton.edu/history/people/display_person.xml?netid=jtgross I oczywiscie, poza okradaniem Polakow (placac na KRUS, nie ZUS), i Ziemkiewicz sie moze pochwalic jakas katedra,czy czyms.) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ja np. czytuje:) 27.04.10, 00:30 marouder.eu napisał: > ja pamietam Ziemkiewicza jeszcze z czasow, gdy byl jedna z nadziei prlowskiej > sajensfikszen Nigdy nie był nadzieją. Płodził bzdety w rodzaju "Mięsa kobiet". Mało strawne. Potrafiłbym lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Ja np. czytuje:) 27.04.10, 00:40 Ja "tesz", chocby zaraz, ale nie o to sie rozchodzi Zaden z nas sie np nie staral, nie dobywal bram wydawnictw za czasow wiadomego, a Ziemkiewicz jak ten turkuc, czy inny podjadek, wgryzal sie i mial sie coraz lepiej.. To nie jego wina, Panie Jacku Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 22:32 landknecht napisał: > Ba. Ostatnio zaobserwowałem na forum, że Kościół Katolicki traci > wyznawców na rzecz tuskizmu-antykaczyzmu. Jeżeli dobrze zrozumiałem myśl, która się kryje za tym aforyzmem, to jesteś zdania, że katolik musi popierać Kaczyńskiego. Musze przyznać, że hipoteza to śmiała. Ale czy do końca przemyślana, Olegu? Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 22:36 Prawdziwy katolik musi. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 22:53 haszszachnat napisał: > Prawdziwy katolik musi. Weź głębszy oddech i włącz mózg. Nie wypowiadaj sie o sprawach, które są poza Twoim rozumieniem. Nie z Tobą rozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 22:59 To forum publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 23:09 haszszachnat napisał: > To forum publiczne. Fakt. Ale dlaczego uważasz, że na forum publicznym nie musisz włączać mózgu i masz prawo wypowiadać sie o sprawach, które są poza Twoim rozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 23:22 dachs napisał: > haszszachnat napisał: > > > To forum publiczne. > > Fakt. > Ale dlaczego uważasz, że na forum publicznym nie musisz włączać mózgu i masz > prawo wypowiadać sie o sprawach, które są poza > Twoim rozumieniem? Tobie tylko sie wydaje, ze jest tak jak piszesz. Nie masz monopolu na prawde. Nikt nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 23:26 > Tobie tylko sie wydaje, ze jest tak jak piszesz. Nie masz monopolu na prawde. > Nikt nie ma. Jak to? A oleg? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 23:28 haszszachnat napisał: > Tobie tylko sie wydaje, ze jest tak jak piszesz. Nie masz monopolu > na prawde. > Nikt nie ma. Może i nie. Jeżeli i Ty i Oleg uważacie, że katolik musi głosować tylko na PiS, to pewnie obaj macie racje, a ja się mylę. Choć... spotkałem sie także z opiniami zarówno ludzi kościoła, jak i kościołowi przeciwnych, że religii i polityki nie powinno się mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachnat Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 26.04.10, 23:55 Ja wcale tak nie uważam. Ironizowałem. Dlatego wytłuszczyłem 'prawdziwego katolika'. Zwolennicy PIS dziela Polaków na prawdziwych i tych pozostałych. Tak samo pewnie myslą o katolikach - prawdziwi, związani z Rydzykiem i pozostali. Niepotrzebnie sie zdenerwowałes. Póxno juz. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:03 "Ludzie kościoła" mają g... do gadania. Polityka jest sensem działalności KRK. Katolik, który przeciw temu oponuje, automatycznie ociera się o herezję. Że też ja libertyn cyklista mam wam wyłuszczać doktrynę, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:19 No, ale nie rozumiem, Towarzysze..sam jestem bardziej niewierzacy od was jako agnostyk, gdyz nie zajmuje sie kwestia, bog jest, czy go nie ma, a wy pitolicie o instytucji, ktora od czasow Konstantyna jest jezyczkiem u wagi procesow dziejowych w Europie(ostanio jako ich "ofiara") a przy tym nie widzicie, ze nikt nie ma do zaproponowania niczego w zamian w aspekcie symboliki i rytualu No, ludzie, jesli sadzicie, ze narod, ktoren w swej zatrwazajacej wiekszosci ma okolo 80 pkt IQ przecietnie stanie sie naraz racjonalny, to moze byscie poszli pod zimny prysznic? Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:24 Francja tez jest katolicka (poki co),ale na szczescie KaKa nie odgrywa tam zadnej roli. Czekam az polscy agnostycy zaproponuja zachowanie rytualow i symboli z jednoczesnym ukroceniem wladzy KaKa w swieckiej sferze panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:44 A ja sie spodziewam, jak postempowcy w panskiej osobie sami zaproponuja rytualy i obrzedowosc, ktore nie beda mialy mankamentu pseudoobrzedowosci komuszystowskiej, po ktorej nawet wsrod dawnych wiernych, czemu Radyjo zaswiadcza nawet kamien na kamieniu nie pozostal! Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:54 marouder.eu napisał: > A ja sie spodziewam, jak postempowcy w panskiej osobie sami zaproponuja rytualy > i obrzedowosc, ktore nie beda mialy mankamentu pseudoobrzedowosci > komuszystowskiej, po ktorej nawet wsrod dawnych wiernych, czemu Radyjo > zaswiadcza nawet kamien na kamieniu nie pozostal! Marouderze - nic nie zrozumialem. Dobranoc zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:59 Och, nic nadzwyczajnego, dawni wierni proletariusze, ci wszyscy krzyczacy takie, czy inne hasla w '56, czy '68 dzis sa wyznawcami Radyja. Ich wiernosc miala zawsze charakter tymczasowy Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:45 wyluzowana.kaczka napisała: > Francja tez jest katolicka (poki co),ale na szczescie KaKa nie odgrywa tam zadnej roli. Za to islam odgrywa coraz większą. De gustibus ... Wolisz to ? www.dlapolski.pl/Czytaj-art-5171.html Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:55 wikul napisał: > wyluzowana.kaczka napisała: > > > Francja tez jest katolicka (poki co),ale na szczescie KaKa nie > odgrywa tam zadnej roli. > > > Za to islam odgrywa coraz większą. De gustibus ... Wolisz to ? > > www.dlapolski.pl/Czytaj-art-5171.html Nie chodzi o to,tylko o rozdzielenie panstwa i kosciola. To jest, jak na razie, grane we Francji, no i oczywista muzuly,ktorych darze rowna sympatia,co i ty. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 01:04 wyluzowana.kaczka napisała: > Nie chodzi o to,tylko o rozdzielenie panstwa i kosciola. To jest, jak na razie, > grane we Francji, no i oczywista muzuly,ktorych darze rowna sympatia,co i ty. Życie nie znosi prózni. W miejsce sekowanego i spychanego na margines chrześciaństwa, wepchał sie bezceremonialnie wojowniczy islam. To już wolę chrzescijaństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 01:14 To i ja wole,ale najlepiej bedzie,kiedy ani chrzescijanstwo ani muzulmanstwo nie bedzie ustawialo zycia obywateli na swoja modle. O Zydach nie wspominam,bo nie maja zadnego wplywu na zycie nieZydow. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 01:19 No, poza tym, ze zainspirowali panow Pawla z Tarsu i Mahometa do tworzenia wierzen na bazie judaizmu i organizacj przeciwnych judazimowii Odpowiedz Link Zgłoś
trzecikot Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:47 Francja nie jest katolicka. Francja, jako "najstarsza córa kościoła" wykazuje - jak to wypada najstarszej córze - wyjątkową roztropność w kwestii demitologizacji guseł, szamanów i odczyniania uroków wszelkiej proweniencji. Warto zauważyć, że sekularyzacja Francji odbywa się bezboleśnie, bez znaczącej siły przewodniej marki "komuchy", a lefebryści są planktonem na miarę druhów przybocznych Andrzeja Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 00:57 No,mnie chodzi o to,ze jest katolicka, bo wciaz bierze sie slub w kosciele (nie wiem czy to regula,ale w kazdym razie mozliwosc) i kladzie do grobu na chrzescijanskich cmentarzach. KaKa do niczego innego nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: Antykaczysci jak antysemici, a nawet gorzej 27.04.10, 06:47 Źle mnie zrozumiałeś, Borsuku. A raczej zrozumiałeś dobrze tylko żle napisałeś. Katolik samodzielnie dokonuje wyborów politycznych, natomiast wyznawca tuskizmu-antykaczyzmu wyklucza ze wspólnoty wiernych naszą siostrę, bo słucha innego radia niż on, inny zaś wyznawca tuskizmu-antykaczyzmu publicznie wyśmiewa wszechmoc boską. Ci byli już chyba katole nie są nawet młodzi, wykształceni z dużych miast, bo Ci to potrafią po chrześcijańsku pokazywać fucki kardynałowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr manny dzieciaku 27.04.10, 06:39 z za wielkiej wody to goowno widzisz. Agresją i pomówieniami posługują sie zwolennicy pis. To zwolennicy tej partii porzucili rozum na rzecz paranoi. To oni wszedzie widza spiski i układy. Dlatego manny ty się lepiej zaangażuj w zycie swojej nowej oczyzny a starą zostaw w spokoju. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7817499,_Solidarni_2010___Przeciw_Rosjanom__Platformie_i__GW_.html Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: manny dzieciaku 27.04.10, 07:11 Nie oglądam Pospieszalskiego więc i tego nie widziałem. Ale przeczytałem coś takiego. No tak, to może bulwersować i świadczy o porzuceniu rozumu. Cytat Daliśmy się w ostatnich latach zmanipulować. Władza powinna należeć do suwerennego narodu, a została przekazana mafijnym układom medialno-biznesowym. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: manny dzieciaku 27.04.10, 07:36 Olus jak zwykle MA RACJE! I ja mam racje,ze olus to Pospieszalski.) Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr to jest jeden z przejawów tej paranoi 27.04.10, 07:40 układ układu układowi układ układem układzie I tak w kółko... Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Oderwanie od rzeczywistości 27.04.10, 11:49 Miłość, miłość miłością miłości PiS judzi, Jarosław dzieli i tylko paranoicy widzą wokół siebie jakiegoś Mira, Zbycha czy Rosoła. W konkursach decydują kompetencje i kwalifikacje, nie ma żadnych klik i towarzystw wzajemnej adoracji. Polska jest zieloną wyspą, wokół szaleje kryzys, a Polacy się bogacą. Rząd panuje nad sytuacją, deficyt budżetowy wynosi tylko 7 procent z hakiem, a dług publiczny ciągle jest niższy od 1-go progu. W ramach polityki miłości prof. Winiecki nawrócił się na lepperyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Camorra - nigdy! 27.04.10, 11:55 UBek w IPN?... ależ skąd! ATAK NA NIEZALEŻNOŚĆ Banku Centralnego i RPP? - "dawaj mi tu forsę!"..."bez dyskusji!" ..ależ w życiu! NIGDY! jest CUD! .. my demokraci żadamy tylko byście tych a tych z waszej partii ...i byscie skorzystali z SZANSY siedzenia CICHO! Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Oderwanie od rzeczywistości 27.04.10, 14:07 olus napisal: > Miłość, Prosto z Torunia. A koloratka nie cisnie,olusiu? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Abtrakt bejbiku 27.04.10, 15:01 Po pierwsze mam dosc sluchania bzdur o tym jak to PiS albo Kaczynscy wprowadzili jezyk agresji do polskiej polityki. To bzdura. jezyk agresji do polskiej publicystyki i polityki wprowadzil Adam Michnik swoimi chamskim atakami na Lecha Walese podczas wojny na gorze. Do dzis GW w tym celuje a pozyteczni idoci obracaja kota ogonem. Po drugie od katastrofy w Smolensku zarowno w mediach jak i na forum agresje bezprzykladna pokazuja antykaczysci Po trzecie nie ogladalem Pospieszalskiego, ale czytale o jego programie i co z tego? Moja zona pracuje w jednej z elitarnych placowek kulturalnych USA. Zaraz po katastrofie kilku wspolpracownikow spytalo ja kto przeprowadzil zamach na prezydenta. Nasi sasiedzi byli mniej subtelni. Oni spytali czemu zrobili to Rosjanie i jak im sie to udalo. Jak widac wiec to nie sa pytania ktore do glowy przychodza tylko "oszolomom" jak to michnikowi pozyteczni idioci by chcieli. Kazdy w miare znajacy historie naszego regionu ma duzo materialu aby sobie wymyslec mozliwosc takich "ukladow i spiskow" Po czwarte zaden z pozytecznych idiotow nawet nie spyta dlaczego rzad Po czolobitnie umywa rece w sprawie sledztwa smolenskiego. Dalczego przychylne Po emdia wola wyciagac sprawe gruzinska niz zjaac sie wszystkim mozliwymi powodami dlaczego mogla sie wydarzyc ta tragedia. Po piate wreszcie biorac pod uwage Twoj "katolicki" post do Offnickowej Twoje pouczanki zakrywaja na kpine. Po czwarte Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Abtrakt bejbiku 27.04.10, 22:04 manny-jestem napisał: > Po pierwsze mam dosc sluchania bzdur o tym jak to PiS albo Kaczynscy wprowadzili > jezyk agresji do polskiej polityki. To bzdura. jezyk agresji do polskiej > publicystyki i polityki wprowadzil Adam Michnik swoimi chamskim atakami na Lecha > Walese podczas wojny na gorze. Manny, pilny uczeń Jarosława, nie da sobie wmówic że białe jest białe a czarne czarne. Otóż to Wałęsa wymyślił "wojnę na górze", "wspieranie lewej nogi" itp.brednie. Jaką rolę w tych "pomysłach" ogrywali Kaczyńscy, nie wiem. Sądząc po późniejszych czasach, mogły to być pomysły Jarosława, specjalisty od podziałów. Michnik sie temu sprzeciwiał, ale wierny uczeń Jarosława, konfabulant Manny, przeskoczyl szybko kilkanaście lat i wplatał w to Michnika. Zaiste, pilny uczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Abtrakt bejbiku 28.04.10, 06:54 manny-jestem napisał: > Po pierwsze mam dosc sluchania bzdur o tym jak to PiS albo Kaczynscy wprowadzil > i > jezyk agresji do polskiej polityki. ================================================== Ok. Twoja wola. Nikt ciebie zmuszał nie bedzie. ================================================== To bzdura. ================================================== Mylisz się. To jest niepodważalny fakt. To PiS i szeroko pojęta prawica narodowa wprowadziła agresję i paranoję na scenę polityczną. ================================================== jezyk agresji do polskiej > publicystyki i polityki wprowadzil Adam Michnik swoimi chamskim atakami na Lecha Walese podczas wojny na gorze. ================================================== Hmmmmm... A kto uzywał antysemityzmu jako oreża w czasie wojny na górze? Kto puszczał w naród plotki o rzekomym żydowskim pochodzeniu Mazowieckiego? MICHNIK!? Ale mniejsza o to. Zajmijmy się Kaczyńskimi. Manny przypomnij mi kto w tym czasie doradzał Wałęsie? Kto do lansował na prezydenta? Kto go popieral? Kto tak naprawdę wymyślił wojne na górze? No kto? ================================================================ Do dzis GW w tym celuje a pozyteczni idoci > obracaja kota ogonem. ================================================================ Ciekawe że najwięcej pozytecznym idiotów o bardzo patriotycznym serdysku jest za wielką wodą. Nie wiele wiedzą, zupełnie nie czują sytuacji ale to nie przeszkadza wytpowiadać im się autorytatywnie na forum. To tak jakbym ja usilował nanalizowac meandry polityki stanu Nevada. QRIOZUM! ================================================================ > Po drugie od katastrofy w Smolensku zarowno w mediach jak i na forum agresje > bezprzykladna pokazuja antykaczysci ================================================================= Nie widziałeś tego co puścił w TV Pospieszalski. Nie widzisz tego co wyprawia TVPIS. Nie słuchasz radzia. O ojcze dyrektorze nie bedę wspominał. ================================================================= > Po trzecie nie ogladalem Pospieszalskiego, ale czytale o jego programie i co z > tego? Moja zona pracuje w jednej z elitarnych placowek kulturalnych USA. Zaraz > po katastrofie kilku wspolpracownikow spytalo ja kto przeprowadzil zamach na > prezydenta. ============================================================= Wybacz ale to nie swiadczy najlepiej o poziomie intelektualnych tych ludzi. Naprawdę. Człowiek mądry (inteligentny i wykształcony) nie wypowiada pochopnie tak radykalnych sadów bez dowodow. To się nie mieści w kanonach racjonalnego postępowania. ============================================================= Nasi sasiedzi byli mniej subtelni. Oni spytali czemu zrobili to > Rosjanie i jak im sie to udalo. ============================================================= Zmień dzielnicę, zmień znajomych. ============================================================= > Kazdy w miare znajacy historie naszego regionu =================================================================== Proponuje byś skoncentrował sie na nowej ojczyźnie. =================================================================== > Po czwarte zaden z pozytecznych idiotow ========================================================== Pożytecznym idiota to jesteś ty bo dajesz sięmanipulować takim ludziom jak Bielan, Kaminski, Pospieszalski itd. ========================================================== nawet nie spyta dlaczego rzad Po > czolobitnie umywa rece w sprawie sledztwa smolenskiego. ========================================================== Gdzie i kiedy umywa? manny rozmawiajmy o faktach a nie o twoich irracjonalnych ocenach. ========================================================== Dalczego przychylne Po > emdia wola wyciagac sprawe gruzinska ========================================================== A dlaczego wolne media mają milczeć? Przeciesz sprawa gruzińska to skandal! Przezydent zachowal się okropnie! Jego otoczenie również! To co wydarzyło się w drodze do Gruzji to był przykład skrajnej głupoty, buty, pychy, ignorancji i nonszalancji! A dotyczyło to bezpieczeńtwa lotów właśnie! Trudno sie dziwić że sprawa ta jest teraz analizowana!!! ========================================================== niz zjaac sie wszystkim mozliwymi powodami > dlaczego mogla sie wydarzyc ta tragedia. =========================================================== analiza przypadku gruzińskiego jest jednym z elementów który pozwoli wyjaśnic przyczyny smoleńskiej tragdii. ----------------------------------------------------------- > Po piate wreszcie biorac pod uwage Twoj "katolicki" post do Offnickowej Twoje > pouczanki zakrywaja na kpine. =========================================================== Wybacz ale nie znosze endecji. W żadnej postacji. =========================================================== > Po czwarte Odpowiedz Link Zgłoś