dachs 28.05.10, 20:45 www.bronislawkomorowski.pl/lepsze-dla-polski-gorsze-dla-pawlaka-komentarz-.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gini Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 20:49 dachs napisał: > www.bronislawkomorowski.pl/lepsze-dla-polski-gorsze-dla-pawlaka-komentarz-.html > borsuk,ja juz pisalam o bronkowym errorze, on nie konsultowal,tego z nikim, ani z koalicjentem tuska, ani z tuskiem. w ogole on smieszny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:06 Bronek odcina z miary swoich cierpien po kawalku. Podziekowanie za Magdalenke! Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:09 gini napisała: > dachs napisał: > > > www.bronislawkomorowski.pl/lepsze-dla-polski-gorsze-dla-pawlaka-komentarz-.html > > > > borsuk,ja juz pisalam o bronkowym errorze, on nie konsultowal,tego z > nikim, ani z koalicjentem tuska, ani z tuskiem. > w ogole on smieszny jest. Bardziej śmieszny niż J.Kaczyński? - Eeeee, to nie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 20:56 Nie podoba mi się ten pośpiech w wykonaniu vikihrabiego, ja to odbieram jako walkę o głosy lewicowego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:12 off_nick napisała: > Nie podoba mi się ten pośpiech w wykonaniu vikihrabiego, ja to odbieram jako wa > lkę o głosy lewicowego elektoratu. > Lewicowy elektorat to elektorat PIS, zatem informacja jest niewiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:24 matelot napisał: > Lewicowy elektorat to elektorat PIS, zatem informacja jest niewiarygodna. Pleciesz bzdury, ze mnie taka lewica jak z Ciebie biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:22 off_nick napisała: > Nie podoba mi się ten pośpiech w wykonaniu vikihrabiego, ja to odbieram jako walkę o głosy lewicowego elektoratu. Ciekawe czy ten pośpiech by ci sie nie podobał, gdyby złoty zaczął falować a ty byś została z kredytem we frankach. P.S. Z tytułów harabiego natrząsali sie w PRL-u. Masz jakis sentyment do tamtych czasów, czy jakaś nutka zazdrosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:41 wikul napisał: > Ciekawe czy ten pośpiech by ci sie nie podobał, gdyby złoty zaczął > falować a ty byś została z kredytem we frankach. > P.S. Z tytułów harabiego natrząsali sie w PRL-u. Masz jakis > sentyment do tamtych czasów, czy jakaś nutka zazdrosci ? Nie zwykłam gdybać. Nie mam sentymentu do tamtych czasów, zaś moja mama powiada, że Komorowski to szlagon jest i nie wpuściłaby go na pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:46 off_nick napisała: > wikul napisał: > Nie zwykłam gdybać. > Nie mam sentymentu do tamtych czasów, zaś moja mama powiada, że Komorowski to > szlagon jest i nie wpuściłaby go na pokoje. > > Oczywiscie. Mama moher,wiec Komorowski by jnawet nie zapukal do jej drzwi. Co tam zapukal! Nawet nie odwiedzilby dzielnicy gdzie matka off(herhead)nickowej zmawia zdrowas mario i kleczy pod portretem ojdyra. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:52 off_nick napisała: > Nie zwykłam gdybać. > Nie mam sentymentu do tamtych czasów, zaś moja mama powiada, że Komorowski to szlagon jest i nie wpuściłaby go na pokoje. Też z wyższej półki ? Jak prezes. Ale to nie jest powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 22:16 wikul napisał: > Też z wyższej półki ? Jak prezes. Ale to nie jest powód do dumy. Rodowód a nie półka. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 22:23 off_nick napisała: > wikul napisał: > > Też z wyższej półki ? Jak prezes. Ale to nie jest powód do dumy. > > Rodowód a nie półka. > > Nie rodowod tylko bereciki moherowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 22:41 wyluzowana.kaczka napisała: > Nie rodowod tylko bereciki moherowe. wyborcza.pl/10,94519,6735453,_Ojciec_Rydzyk_upowszechnia_male_moherowe_bereciki_.html Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 22:46 wikul napisał: > wyluzowana.kaczka napisała: > > > Nie rodowod tylko bereciki moherowe. > > > wyborcza.pl/10,94519,6735453,_Ojciec_Rydzyk_upowszechnia_male_moherowe_bereciki_.html > widzisz wikul Ty czytasz co pisze ojciec Rydzyk a ja moherek mam ponoc i nie czytam))) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 23:10 gini napisała: > widzisz wikul Ty czytasz co pisze ojciec Rydzyk a ja moherek mam > ponoc i nie czytam))) Jak zwykle sobie upraszczasz, ale rozumiem że może inaczej byłoby ci trudno. Ja czytam o Rydzyku a nie Rydzyka, a to wielka róznica. A tu dla ciebie nagroda. www.youtube.com/watch?v=HQlzrF0-5dk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 22:48 Daje slowo,ze nic nie wiedzialem! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: dla borsuka 28.05.10, 22:25 www.rp.pl/galeria/243943,1,486625.html chcialam przy okazji dodac, ze o wywolanie powodzi w polsce, nie oskarza sie juz borsukow, tylko bobry i krety. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: dla borsuka 28.05.10, 22:38 gini napisała: > chcialam przy okazji dodac, ze o wywolanie powodzi w polsce, nie > oskarza sie juz borsukow, tylko bobry i krety. A te źwierzątka to wredne pisiory są... Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 22:04 wikul napisał: > off_nick napisała: > > > Nie podoba mi się ten pośpiech w wykonaniu vikihrabiego, ja to > odbieram jako walkę o głosy lewicowego elektoratu. > > > Ciekawe czy ten pośpiech by ci sie nie podobał, gdyby złoty zaczął > falować a ty byś została z kredytem we frankach. > P.S. Z tytułów harabiego natrząsali sie w PRL-u. Masz jakis > sentyment do tamtych czasów, czy jakaś nutka zazdrosci ? To nie nutka zazdrości to "prawicowość" a'la PIS Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Wystarczy cytacik 28.05.10, 20:59 Cytat Narzekanie, że sprawujący funkcję prezydenta Bronisław Komorowski poleca Sejmowi Marka Belkę bez konsultacji, miało by sens, gdyby w wyniku konsultacji można było wybrać kandydata lepszego Poczułem się jak za Gierka. Dzięki Borsuku, przez chwilę znowu byłem młody. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Wystarczy cytacik 28.05.10, 21:15 landknecht napisał: > Cytat > Narzekanie, że sprawujący funkcję prezydenta Bronisław Komorowski poleca Sejmow > i > Marka Belkę bez konsultacji, miało by sens, gdyby w wyniku konsultacji można > było wybrać kandydata lepszego > > > Poczułem się jak za Gierka. Dzięki Borsuku, przez chwilę znowu byłem młody. > Coś ci sie landknechcie pomerdało. Za komuny nikt nie podejmował decyzji samodzielnie a komisji nikt nie ukarał. Nasiaknałes tym tak bardzo, że odpowiedzialna decyzja p/o prezydenta wzbudza w tobie, mentalny komuchu, sprzeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: Wystarczy cytacik 28.05.10, 21:22 Albo jesteś za młody by pamiętać albo masz sklerozę. Jedną z cech komunizmu było (oficjalne) przekonanie o nieomylności władzy. No i władza w osobie 60-dniowego prezydenta wybrała nam najlepszego kandydata. Nam pozostaje wyrazić swój zachwyt. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Wystarczy cytacik 28.05.10, 22:13 landknecht napisał: > Albo jesteś za młody by pamiętać albo masz sklerozę. Jedną z cech komunizmu był > o > (oficjalne) przekonanie o nieomylności władzy. No i władza w osobie 60-dniowego > prezydenta wybrała nam najlepszego kandydata. Nam pozostaje wyrazić swój zachwy > t. > Ani jedno ani drugie. Powtarzam: za komuny wszelkie decyzje podejmowane były kolegialnie. Zawsze to był jakis kumitet, rada, egzekutywa. Dzis to sa rady parafialne gdzie dokonuje sie pierwqszego zamachu na władzę wybierając władze dzielnic. Kilka kółek parafialnych wybiera radnych i prezydentów miast. Opus Dei mierzy wyżej i obsadza swoimi ludźmi ministerstwa. "Błąd" Komorowskiego polegał na tym, że nie uzgodnił swojej decyzji z miejscowym biskupem czym naraził się różnym Landknechtom. A zarzut człowieka "prawicy" brzmi, ze się nie konsultował z radami. Tak, landknecht, jestescie mentalnym komuchem jak cały PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wystarczy cytacik 28.05.10, 21:25 landknecht napisał: > Narzekanie, że sprawujący funkcję prezydenta Bronisław Komorowski poleca Sejmowi > Marka Belkę bez konsultacji, miało by sens, gdyby w wyniku konsultacji można > było wybrać kandydata lepszego > Poczułem się jak za Gierka. Dzięki Borsuku, przez chwilę znowu byłem młody. Nie kompromituj się, cytujesz tekst którego w ogóle nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: Wystarczy cytacik 28.05.10, 21:34 > Nie kompromituj się, cytujesz tekst którego w ogóle nie rozumiesz. Bądź łaskaw w takim razie opowiedzieć to własnymi słowami, Wikulu. Wtedy pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wystarczy cytacik 28.05.10, 21:58 landknecht napisał: > > Nie kompromituj się, cytujesz tekst którego w ogóle nie rozumiesz. > > Bądź łaskaw w takim razie opowiedzieć to własnymi słowami, Wikulu. Wtedy pogadamy. Jak do tej pory nie zrozumiałes to już nie zrozumiesz. A tak w ogóle to propagujesz tutaj partie która miała w dupie wszelkie zasady, demokrację traktowała instrumentalnie, potrafiła "odzyskiwać" co sie tylko dało, a ty teraz niejako w jej imieniu pałasz swietym oburzeniem. U Kurskiego sie tego uczyłeś, czy u Karskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Wystarczy cytacik 28.05.10, 21:45 landknecht napisał: > Poczułem się jak za Gierka. Dzięki Borsuku, przez chwilę znowu byłem > młody. Mnie nie zwiedziesz. Ja przecież wiem, że nie mogłeś zapomnieć "szerokich społecznych konsultacji" typowych dla tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: Wystarczy cytacik 28.05.10, 21:49 Właśnie trwają te szerokie społeczne konsultacje, Borsuku. Władza zaproponowała nie dobrego kandydata, nie bardzo dobrego, tylko po prostu najlepszego z możliwych. Co tu konsultować? Trzeba bić brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:01 W jednym się z autorem nie zgodzę. Komorowski nie sprawuje funkcji prezydenta, tylko pełni obowiązki. To niby drobna różnica, ale według mnie istotna. Obowiązkiem prezydenta jest zaproponowanie kandydata na to stanowisko i Komorowski powinien ten obowiązek wypełnić. Dlaczego nie konsultował ? A dlaczego miałby konsultować ? To jest decyzja Komorowskiego, za którą Komorowski ponosi odpowiedzialność. To jest też ryzyko Komorowskiego, bo jeśli kandydatura Belki zostanie odrzucona, skrupi się na Marszałku. Inni aktorzy będą mieli okazję nie tylko konsultować, ale i decydować o tej kandydaturze w Sejmie i Senacie. A co by było gdyby tę kandydaturę konsultował ? Znów pojawiłyby się głosy, że to marionetka, bo żadnej decyzji nie potrafi sam podjąć. Że się zabezpiecza tak, aby ta kandydatura w Sejmie i Senacie przeszła. Że knuje za plecami Polaków zawiązując spisek mający na celu przepchnięcie Belki w Sejmie i Senacie. Co by było gdyby nic nie robił nie muszę już chyba pisać ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:10 snajper55 napisał: > To jest decyzja Komorowskiego, za którą Komorowski ponosi odpowiedzialność. Może ponieść. Głosowanie nad kandydaturą Belki prawdopodobnie zostanie przeniesione na "po wyborach". Wystarczy, że SLD ogłosi: Belka to znakomity kandydat, najlepszy z możliwych, i dlatego musi mieć mandat niemożliwy do kwestionowania. To oczywiście nie jest decyzja Komorowskiego tylko Tuska. Sprawę obgadał z Belką i Kwaśniewskim w Akwizgramie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 23:36 landknecht napisał: > Może ponieść. Głosowanie nad kandydaturą Belki prawdopodobnie zostanie > przeniesione na "po wyborach". Wystarczy, że SLD ogłosi: Belka to znakomity > kandydat, najlepszy z możliwych, i dlatego musi mieć mandat niemożliwy do > kwestionowania. Być może, choć ja obstawiam, że tego nie zrobią. Jeśli jednak, to już Sejm będzie odpowiedzialność ponosił za zostawienie Banku bez prezesa na pół roku w dość gorących gospodarczo czasach. > To oczywiście nie jest decyzja Komorowskiego tylko Tuska. Sprawę obgadał z Belką > i Kwaśniewskim w Akwizgramie. Nie piszesz, że to decyzja Putina ? Cieszy mnie to. Na pewno nie była to decyzja jednej osoby. A nawet dwóch (Komorowskiego i jego żony). A na poważnie. Jest to decyzja Komorowskiego, ponieważ on za tę decyzje ponosi odpowiedzialność. Nie Tusk. Nie Belka. Nie Kwaśniewski. S. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:18 snajper55 napisał: > Co by było gdyby nic nie robił nie muszę już chyba pisać ? Byłby tak "dobry" jak jego konkurent w wyborczych szrankach. Szansą Komorowskiego jest nieuchylanie się od odpowiedzialnych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 23:37 matelot napisał: > snajper55 napisał: > > > Co by było gdyby nic nie robił nie muszę już chyba pisać ? > > Byłby tak "dobry" jak jego konkurent w wyborczych szrankach. Szansą > Komorowskiego jest nieuchylanie się od odpowiedzialnych decyzji. Byłby gorszy, bo jego konkurenci nie mogą decyzji podejmować, więc za zaniechanie nikt ich nie będzie wieszać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:29 snajper55 napisał: > Dlaczego nie konsultował ? A dlaczego miałby konsultować Snajperku, a co byś mówił, gdyby to tak bez konsultacji z innymi partiami, znienacka, kandydaturę jakiegoś swojego poplecznika przedstawił.... Lechu? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 23:40 a000000 napisała: > Snajperku, a co byś mówił, gdyby to tak bez konsultacji z innymi partiami, > znienacka, kandydaturę jakiegoś swojego poplecznika przedstawił.... Lechu? Nic. Prerogatywą prezydenta jest proponować kandydata, nad którym debatuje Sejm i Senat i go przyjmuje albo nie. Prezydent oczywiście radzi się kogo chce, ale z nikim konsultować tej decyzji nie musi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 29.05.10, 00:11 snajper55 napisał: > Nic. chciałabym to NIC zobaczyć... ale niech Ci będzie. Mnie się Belka nie podoba, ale też nic nie mówię. Bo mnie nikt nie słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
corkazacheusza Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:12 chyba ta sprawa,kogo powinien zglosic prezydent na prezesa NBP zostala jakby przesadzona. Kołodko sie wypowiedzal,ze on nie zamierza ubiegac sie o to stanowisko,gdyz odpowiada mu praca jaka wykonuje teraz. a Belka to PR* i zanim go wybrali juz stracil ciepla posadke *)-PR to skrot od Prawdziwego Ryzykanta,ale nie stracenca Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 22:01 corkazacheusza napisała: > Kołodko sie wypowiedzal,ze on nie zamierza ubiegac sie o to > stanowisko,gdyz odpowiada mu praca jaka wykonuje teraz. A kto by go chciał, oprócz Pawlaka ? Odpowiedz Link Zgłoś
corkazacheusza Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 29.05.10, 01:27 wikul napisał: > corkazacheusza napisała: > > > Kołodko sie wypowiedzal,ze on nie zamierza ubiegac sie o to > > stanowisko,gdyz odpowiada mu praca jaka wykonuje teraz. > > > A kto by go chciał, oprócz Pawlaka ? wystarczy,ze Pawlak chce Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 28.05.10, 21:18 dachs napisał: > Bronek gra na decyzyjnego meza stanu. Sadze, ze to dobra gra. Nie wiem, czy potwierdza to wyborcy. Ale scenariusz dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
corkazacheusza Re: nie zaglądać, materiał propagandowy 29.05.10, 01:29 rycho7 napisał: > dachs napisał: > > > > > Bronek gra na decyzyjnego meza stanu. Sadze, ze to dobra gra. Nie wiem, czy > potwierdza to wyborcy. Ale scenariusz dobry. mnie sie tez wydaje,ze to bardzo dobra gra i ten jegi spot wyborczy... widzialam tylko fragmenty,ale to wystarczylo,zebym-na dzis- optowala za Komorowskim Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Tusk będzie głosował za? 28.05.10, 21:40 Kwaśniewski: dziś PO chce Belkę, a wcześniej wnioskowało o jego dymisję Odpowiedz Link Zgłoś
landknecht Przy okazji 28.05.10, 21:54 Bronek ostatnio słabo kontaktuje. Po wypowiedzi o wprowadzeniu euro łagodzono, że prezydent nie zajmuje się bezpośrednio gospodarką. Ale żeby przedstawiając najlepszego kandydata na prezesa NBP pomylić jego ostatnie miejsce pracy i zrobić z Belki z-cę sekretarza generalnego ONZ, którym nigdy nie był! Odpowiedz Link Zgłoś
corkazacheusza Re: Przy okazji 29.05.10, 01:32 landknecht napisał: >. Ale żeby przedstawiając > najlepszego kandydata na prezesa NBP pomylić jego ostatnie miejsce pracy i > zrobić z Belki z-cę sekretarza generalnego ONZ, którym nigdy nie był! > a zapytales go ile spal,mial nieprzespanych nocy...a tu mikrofon jeszcze podtykaja... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A skad komentator wie, ze ewentualny kandydat... 28.05.10, 22:03 ...PSL bylby pokroju pana Dychy? Kuriozalna wydaje mi sie ta apologia braku konsultacji zwszystkimi lacznie z macierzystym klubem marszalka, klubami Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: A skad komentator wie, ze ewentualny kandydat 28.05.10, 23:13 > ...PSL bylby pokroju pana Dychy? Komentator nie wie. Napisał :"Można domniemywać, że był to ktoś klasy Andrzeja Dychy" Przeglądajac kadry PSLu, dużo lepszych nie da sie znaleźć. > Kuriozalna wydaje mi sie ta apologia braku konsultacji Brak "świętego, patriotycznego, pisowskiego oburzenia" daleki jest jescze od apologii. A pewnie nawet, jak Landknecht sugeruje, skonsultował z Tuskiem, może nawet i z Kwachem. Tylko z Pawlakim nie skonsultował, jak on śmiał? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Z klubami mial konsultowac, nie z osobami.. 28.05.10, 23:50 Mysle, ze czujesz roznice, prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie miał 29.05.10, 02:49 Dlaczego niby miał konsultować ? Kluby same zadecydują czy im się Belka podoba, czy nie podoba. Uważasz, że powinien zakulisowo kandydata uzgadniać i dopiero uzgodnionego zgłaszać ? Może jeszcze powinien kupować poparcie klubów ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re:Tu lepsze, bo nie prezydent, 29.05.10, 07:37 www.money.pl/banki/wiadomosci/artykul/premier;mam;kandydata;na;prezesa;nbp,22,0,190230.html a premier "juz ma" kandydata na prezesa NBP. Trzeba by bylo sprawdzic, co o tym wtedy mysleli landknechci na aqua.) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re:Tu lepsze, bo nie prezydent, 29.05.10, 07:52 Mówili, co prawda nie na aqua, że to marna kandydatura, ale na "szczęście stoi nad nim Rada Polityki Pieniężnej, więc głupstw nie powinien robić". Mniej więcej w tej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re:Tu lepsze, bo nie prezydent, 29.05.10, 08:16 No wlasnie. Nie wadzilo im,ze, wbrew konstytucji, premier "juz ma" kandydata. I do tego jeszcze ta fotka, na ktorej wyglada jak ojciec chrzestny. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re:Tu lepsze, bo nie prezydent, 29.05.10, 08:49 wyluzowana.kaczka napisała: > No wlasnie. Nie wadzilo im,ze, wbrew konstytucji, premier "juz ma" > kandydata. NIe przesadzaj. Premier, tak jak Ty i ja ma prawo mieć swoje wyobrażenie o Prezesie NBP, czyli mieć "swojego kandydata". Nie ma prawa go tylko publicznie proponować. Może za to próbować wpływać na Prezydenta. Ale na szczęście w przypadku Jarosława było to absolutnie niemożliwe. W przypadku wyboru Komorowskiego równie nie do pomyślenia będzie, aby obecny premier miał na niego jakikolwiek wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re:Tu lepsze, bo nie prezydent, 29.05.10, 09:14 Piotr Wiesiołek: Nie będę komentował nazwisk osób, które są wymieniane jako kandydaci na fotel prezesa NBP. Faktem jednak jest, że ze względu na to, że NBP jest najważniejszą instytucją w sieci bezpieczeństwa finansowego decyzja w sprawie wyboru prezesa powinna zostać podjęta bez zbędnej zwłoki. Tekst linka Mówi to p.o. szefa NBP, skądinąd nominowany przez Skrzypka jego zastępca. Zwłoka w powołaniu prezesa NBP (czyt. powołanie przez nowowybranego prezydenta) skutkuje tym,że nowy prezes objąłby funkcję za 3-4 miesiące. Jaka jest sytuacja na rynkach finansowych i jakim zawirowaniom poddawany jest złoty nie ma co wspominać. Ponadto - p.o. prezesa NBP nie ma prawa zwoływać posiedzeń Rady Polityki Pieniężnej. Odnoszę wrażenie, że cokolwiek by zrobił Komorowski będzie przez tutejszych landknechtów krytykowane wyłącznie ze względów ideologicznych, gdyż jak widać na przykładach rozum jest wyłączony (choćby kuriozalna obrona konieczności respektowania tego, co zamierzał LK w sprawie IPN). Nawiasowo - zadziwiający jest sojusz sympatyków upeeru z socjalistami, widać przykład dał niejaki St. Wojtera niedawny szef UPR (obecnie PiS), który teraz gorliwie rzecznikuje pisowsko-eseldowskiej kualicji w RTV. Wcześniej był upeerowiec Michalkiewicz, jeden z ulubionych felietonistów landknechtów, obecnie przyboczny Rydzyka, pogromca światowego żydostwa, Ruskich i Niemców, fan Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś