snajper55 14.07.10, 14:36 Sowa pilota odczytane z nagrania. Czyżby to powód szaleńczego ataku pislamistów ? S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marudna.menda Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 14:38 A gdzie link? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 14:42 manny-jestem napisał: > Daj link. To na żywo z TVN24. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 14:46 Potwierdzam. Horror. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Siuper:) Robi sie coraz ciekawiej! 14.07.10, 14:46 I nie mow mi, ze nie mowilem, ze po wybobrach zrobi sie dopiero ciekawie, bo dam link Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Siuper:) Robi sie coraz ciekawiej! 14.07.10, 14:50 marouder.eu napisał: > I nie mow mi, ze nie mowilem, ze po wybobrach zrobi sie dopiero ciekawie, bo da > m > link No,ale to tylko potwierdza przypuszczenia wszystkich normalnych ludzi. Kaczor wywolal te groze,a jego brat dzis chce jak najdalej od siebie i brata odsunac cien podejrzenia. Marny trud. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 14:47 www.tvn24.pl/12690,1664953,0,1,jak-nie-wyladujemy--to-mnie-zabijeja,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 14:45 TVN miał te informacje już od paru dni. Musiało przeciec do PiS. Niekoniecznie z TVN. Atak uprzedzający ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 14:48 snajper55 napisał: > TVN miał te informacje już od paru dni. Musiało przeciec do PiS. Niekoniecznie > z > TVN. Atak uprzedzający ? Spiskowa teoria dziejów? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 14:54 hymenos napisał: > snajper55 napisał: > > > TVN miał te informacje już od paru dni. Musiało przeciec do PiS. > Niekoniecznie > > z > > TVN. Atak uprzedzający ? > > Spiskowa teoria dziejów? A gdzie ja piszę o jakimś spisku ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:04 snajper55 napisał: > A gdzie ja piszę o jakimś spisku ??? Piszesz o ataku w powiązaniu z przeciekami, a to elemnty takiej teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:18 hymenos napisał: > snajper55 napisał: > > > A gdzie ja piszę o jakimś spisku ??? > > Piszesz o ataku w powiązaniu z przeciekami, a to elemnty takiej > teorii. Nie, to nie jest spisek. Nie znasz słów, którymi się posługujesz. spisek «tajne porozumienie grupy osób dla osiągnięcia jakiegoś celu» S. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:23 snajper55 napisał: > > Piszesz o ataku w powiązaniu z przeciekami, a to elemnty takiej > > teorii. > > Nie, to nie jest spisek. Nie znasz słów, którymi się posługujesz. > > spisek «tajne porozumienie grupy osób dla osiągnięcia jakiegoś celu» No jak to??? Przecież zarówno cel, jak i grupa osób została wskazana. Tajność jest oczywista, nikt z pisaków nie chwalił się o tym, że jest to atak wyprzedzający, Ty sam na to zwróciłeś uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:35 Calkiem mozliwe ze to Snajper przeprowadza wlasnie atak uprzedzajacy bo wypuszczenie tej informacji teraz przez TVn gdy podobno miala ja przez kilka dni moze tez sugerowac uderzenie w JK za wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:38 Raczej akurat odwrotnie. Jarek dowiedzial sie od swoich ludzi w prokuraturze o tej nowej sytuacji, dla niego nie najlepszej, i rozpoczal swoja stala gre: atak jest najlepszom obronom. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:44 Nie w sytuacji kiedy ludzie moga zaczac sie zastanawiac jak to bylo ze Sikorski tak szybko zaakceptowal wersje o winie pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:52 Sikorski nic o winie pilota nie mowil. Powiedzial,ze byla mgla i byla katastrofa. To Kaczor mowi,ze Sikorski mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 16:00 Kaczor mowil wczoraj a dzis Sikorski mowi enigmatycznie. W tym co czytalem wcale kategorycznie nie zaprzecza. Mowi tylko ze raczej nie mogl ta powiedziec bo nie mial pelnych danych. Byc moze czytal forum Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 16:03 Maniak. Wczoraj Kaczor wyraznie zapodal,ze Sikorski tak mowil. Sikorski zaprzecza,ale ty wiesz lepiej? Co mial powiedziec wg ciebie? To tylko Kaczor pamieta wszystko doskonale (ja tam nie wierze 87% z tego co nam przekazuje); normalny czlowiek tego nie moze pamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 16:10 Sikorski mogl kategorycznie zaprzeczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 16:19 Mogl zaprzeczyc kategorycznie? Ale to by znaczylo,ze pamiec ma rownie ostrom co Kaczor. On zaznaczyl,ze nie wydaje mu sie (i domyslam sie,ze wyladowal to slowo odpowiednia doza ironii),zeby to powiedzial. To reakcja normalnego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 22:21 marudna.menda napisał: > Mogl zaprzeczyc kategorycznie? Mógł zaprzeczyć kategoryczniej. Ale i tego by pewnie było mało, więc mógłby zaprzeczyć jeszcze kategoryczniej, używając słów na "k", "ch", "p". O to właśnie pislamistom chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Staniszkis tez tak twierdzi :-)))))))))))))))) 15.07.10, 16:28 news.money.pl/artykul/staniszkis;krzyz;i;trumny;to;wyprzedzajacy;atak;kaczynskiego,88,0,643928.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 18:41 manny-jestem napisał: Calkiem mozliwe ze to Snajper przeprowadza wlasnie atak uprzedzajacy bo wypuszczenie tej informacji teraz przez TVn gdy podobno miala ja przez kilka dni moze tez sugerowac uderzenie w JK za wywiad. acha czyli TVN powinno wiedzieć ,że ten wywiad będzie i w jakiej formie. To jest nielogiczne.Logiczniejszą jest chęć potwierdzenia tej informacji. Ciekawym jak PiS mani będą ją interpretować. Pewnie jako żart...albo Ruskie zmanipulowali taśmy...jak myślisz? A. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 20:05 Ruskie zmanipulowali. Nie ma dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 15.07.10, 09:14 manny-jestem napisał: > Ruskie zmanipulowali. Nie ma dyskusji. Powieszę sobie nad łóżkiem jako motto czekam na manipulację amerykanów z rozmową Jarka i Lecha Która wersja jest niezmanipulowana? A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 15.07.10, 09:58 andrzejg napisał: > manny-jestem napisał: > > > Ruskie zmanipulowali. Nie ma dyskusji. > > > Powieszę sobie nad łóżkiem jako motto > czekam na manipulację amerykanów z rozmową Jarka i Lecha > > > Która wersja jest niezmanipulowana? Ta, którą nada Radio Maryja, oczywiście. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją/link 14.07.10, 14:46 www.tvn24.pl/0,1664953,0,1,jak-nie-wyladujemy--to-mnie-zabijeja,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Wersje 14.07.10, 14:47 Jeśli nie wyląduję/wylądujemy to mnie zabije/zabiją. S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ja też powiedziałem, że mnie zabiją 14.07.10, 14:52 gdy sprzedawczyni w sklepie spożywczym oznajmiła, że nie ma odpowiedniego dżemu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: ja też powiedziałem, że mnie zabiją 14.07.10, 14:56 Leciales pare centymetrow nad nia? Widac nie znala karate. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ja też powiedziałem, że mnie zabiją 14.07.10, 15:00 12 sekund przed lądowaniem powiedziałeś?? Pomijając, znaczy na Ciebie presję kto wywiera?? Pomysl, zanim odpowiesz właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: ja też powiedziałem, że mnie zabiją 14.07.10, 15:03 To stad Jolu ten bezwzgledny atak pisiorstwa na PO,a zwlaszcza Tuska i Sikorskiego. Teraz, po tych slowach, juz im nie bedzie letko. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: ja też powiedziałem, że mnie zabiją 14.07.10, 15:08 Bez przesadyzmu To tylko polityka, uwierz Właśnie dzwoniłam do Dęblina, nie powtórzę co mi powiedziano O ataku pisiaków masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 jak nie wrócę przed 22 to mnie zabije 14.07.10, 15:12 Tagi: wyborcy Jeszcze rano to myślałam, że ten człowiek jest durny o 22.00 trafiłam na szkło kontaktowe i od dzwoniącego do dzwoniącego stwierdziłam - TO NIE PAN PALIKOT - TO NARÓD JEST DURNY ( z cytatow: "Palikot prezentuje pogląd wszystkich ( a przynajmniej większości) Polaków. "Palikot mówi jak było bo prezydent jest moralnie odpowiedzialny, bo spóźnił się na samolot a potem była presja no może nie taka bezpośrednia ale była "Jak można obrażać Palikota! - pani niesamowicie sapała- przecież on mówi prawdę, taka była sytuacja jak on mówi. " "Proszę , zeby nie szukać daleko przypomnieć sobie jak jątrzy PIS" Złego słowa już na tego człowieka nie powiem Najlepiej pluć na prawo i lewo idąć ulicą On jest daleko Ci ludzie za rogiem groposlug.salon24.pl/205354,palikot Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: jak nie wrócę przed 22 to mnie zabije 14.07.10, 22:23 hasz0 napisał: > - TO NIE PAN PALIKOT - TO NARÓD JEST DURNY Masz jedno wyjście, haszu. Zmień sobie naród. Odpowiedz Link Zgłoś
perla co ty wypisujesz kobieto 14.07.10, 15:11 jola.iza1 napisała: > 12 sekund przed lądowaniem powiedziałeś?? na 12 sekund przed katastrofą i nie przed lądowaniem. "zabiją mnie", "zabiję go", to pospolite obiegowe powiedzenie. Nijak nie świadczy, że ktoś zmuszał pilota do lądowania. to można powiedzieć w każdej sytuacji. Najczęściej się to mówi jako ironię właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete 'chyba mnie zabija' 14.07.10, 15:31 nie wiem czy ironia - ale mowi sie gdy czlek wie ze nie zdola zaspokoic czyjegos oczekiwania - np. w kwestii odpowiedniego dzemu, przyjscia w umowionym czasie, zalatwienia obiecanej sprawy itd. rzucamy 'chyba mnie zabija' - gdy wiemy ze komus zalezalo - a tu kicha, nie wyszlo ; z naszej czy nie z naszej winy - bedziemy cierpiec czyjas pretensje, uraze, obraze ... poniesiemy jakies konsekwencje ; i te konsekwencje sa proporcjonalne do waznosci sprawy ; oczywiscie ze te slowa nie potwierdzaja ze ktos 'zmuszal' pilota do ladowania ; ale z pewnoscia sa wyrazem presji sytuacji w jakiej byl pilot tete Odpowiedz Link Zgłoś
perla tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 15:42 nawet jak to jest rejsowy lot LOT-u z Krakowa do Gdańska. Takie "sensacje" Snajperowe to pieprzenie kota za pomocą młota. Pilot ryzykuje też i swoje życie. Wiec instynkt samozachowawczy nie pozwoli mu się zabić, choćby na pokładzie było 1000 prezydentów i go zmuszali do lądowania właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 16:09 perla napisał: > nawet jak to jest rejsowy lot LOT-u z Krakowa do Gdańska. > Takie "sensacje" Snajperowe to pieprzenie kota za pomocą młota. > Pilot ryzykuje też i swoje życie. Wiec instynkt samozachowawczy nie pozwoli mu > się zabić, choćby na pokładzie było 1000 prezydentów i go zmuszali do lądowania > właśnie. No to dlaczego ten instynkt nie powstrzymał pilota przez złamaniem zasad czyli zejściem poniżej wysokości decyzyjnej. Dlaczego ten instynkt nie skłonił pilota do odejścia na inne lotnisko lub poczekania na możliwą zmianę pogody ? Skoro instynkt samozachowawczy pilota nie pozwoli mu się zabić, to dlaczego pozwolił mu się zabić ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 16:15 snajper55 napisał: > No to dlaczego ten instynkt nie powstrzymał pilota przez złamaniem zasad czyli > zejściem poniżej wysokości decyzyjnej. Dlaczego ten instynkt nie skłonił pilota > do odejścia na inne lotnisko lub poczekania na możliwą zmianę pogody ? > > Skoro instynkt samozachowawczy pilota nie pozwoli mu się zabić, to dlaczego > pozwolił mu się zabić ? dlatego, że pilot ocenił, czy miał dane, że wyląduje bez problemu. Dlatego lądował. A na pewno nie lądował wiedząc, ze ryzykuje życie bo mu prezydent palcem pogroził właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 16:20 Ty czytales stenogramy,pierdla? I rozmowe z Jak-iem? Wyglada na to,ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 16:47 perla napisał: > dlatego, że pilot ocenił, czy miał dane, że wyląduje bez problemu. Jasne. Pasa nie widział, zszedł w ciemno poniżej wysokości decyzyjnej ale Perła twierdzi, że uważał, iż wyląduje bez problemów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 16:47 perla napisał: > dlatego, że pilot ocenił, czy miał dane, że wyląduje bez problemu. Jasne. Pasa nie widział, zszedł w ciemno poniżej wysokości decyzyjnej ale Perła twierdzi, że uważał, iż wyląduje bez problemów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 18:19 snajper55 napisał: > No to dlaczego ten instynkt nie powstrzymał pilota przez złamaniem zasad Tamtego pilota już nie zdołasz zapytać, ale ten jest do dyspozycji A teraz pogłówkuj jak w ten incydent umoczyć kaczora! Bo przecież nie może być winien minister (SZ czy ON) ukochanego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 18:52 tylko potwierdzasz możliwość wywierania presji przez L.Kaczyńskiego i jestem ciekaw , dlaczego nie sięgnęłeś do źródła, czyli do tygodnika NIE ) A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 19:15 andrzejg napisał: > tylko potwierdzasz możliwość wywierania presji przez L.Kaczyńskiego Burdel w 36 specpułku to była i jest "norma". Odczep się od Zmarłego, chyba, że masz dowód Jego niewłaściwego zachowania > i jestem ciekaw , dlaczego nie sięgnęłeś do źródła, czyli do > tygodnika NIE ) Fakt jest prawdziwy czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 19:18 A lot do Tibilisi sie nie odbyl? To jest nowa wersja pissssu? A nawiasem, czy fakt moze byc nieprawdziwy? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 19:48 To ciekawe, że najczęściej "odczep się od zmarłego" wołają ci, którzy tym zmarłym walą innych po głowach. Może by ci, którzy pytają się o dowody jego winy udowodnili najpierw jego bohaterstwo, którym usiłują zasłonić swoje podłe postępowanie ? Taki Kaczyński na przykład. S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 15.07.10, 09:11 Burdel burdelem, co nie zmienia faktu ,że zdarzenia mogły przebiegać niezgodnie z Twoimi oczekiwaniami... odczep się od zmarłego? A kto ciągle epatuje tym tematem? A to walka o krzyz, a to portrety w Sejmie...odczepcie się w końcu od zmarłego i nie twórzcie mitów. To była tylko katastrofa lotnicza, a nie męczeństwo A. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 17:07 kazdy dziala pod jakas presja, toutes proportions gardées Jesli o instynkcie - to powinien tez dzialac w przypadku kierowcow lamiacych przepisy drogowe ale jak wiesz - nie dziala czasem kierowcy 'spiesza sie' w sprawach waznych, czasem z 'ulanskiej fantazji' ; nie podejrzewam pilotow o ulanska fantazje o lotach 'HEAD' poczytalam na forum lotniczym ; znam tez relacje pasazera takiego lotu ; to zupelnie inne klimaty niz loty cywilne, nie masz racji z tym instynktem ktory powinien ZAWSZE zadzialac tete Odpowiedz Link Zgłoś
perla widzisz tete, ty siusiasz na siedząco 15.07.10, 01:12 ale faceci robią to na stojąco. Choć podejrzewam, że Snajper robi to też na siedząco. Bo tak działa instynkt. I wygoda. Tu mamy próbę wrobienia PP Kaczyńskiego w terrorystę, który zmusił dziewczynkę pilota do lądowania w ciemnościach mgły na środku lasu. Snajper być może jest dziewczynką i wierzy w takie bzdury. Ale myślę, że on nie wierzy w to tak naprawdę. To totalnie zdegenerowany typ, żerujący na plotkach, czyli klasyczny peowski fanatyk. Otóż tete, jedno jest niewątpliwie zastanawiające. Czyli zachowanie pilota. Czemu lądował, czemu nie poderwał maszyny na prośbę 2 pilota? To są pytania do odpowiedzi. Kluczem odpowiedzi być może jest to, że to był pilot wojskowy. A żołnierze to specyficzna grupa jest. Tresowani jak psy, bo zawsze mają być gotowi do walki. Jednym z kanonów szkolenia wojskowego jest to, że żołnierz ma bardzo mało snu. I wtedy broni się. Każdy kto był w wojsku wie, że żołnierz potrafi spać na stojąco z otwartymi oczami. Niektórzy profesjonaliści potrafią spać maszerując. Pilot, jako zawodowy wojskowy musiał mieć opanowaną umiejętność spania tak aby nikt nie zorientował się, że on śpi. Ja sądzę, że on zasnął po prostu. Z otwartymi oczami i wykonujący proceduralne ruchy. Być może winny jest idiotyczny system szkolenia w wojsku, niepozwalający żołnierzom wyspać się. Ja tego nie rozumiem. Niewyspany żołnierz, to niebezpieczny żołnierz, szczególnie gdy posiada broń, lub stery właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: ty pierdla co prawda siusiasz na stojaco, ale 15.07.10, 02:51 nie otwierasz rozporka. Stad ten zapaszek,ktory wieje od twoich postow. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ty pierdla co prawda siusiasz na stojaco, ale 15.07.10, 10:23 marudna.menda napisał: > nie otwierasz rozporka. Stad ten zapaszek,ktory wieje od twoich postow. Tak u niego działa instynkt. No i wygoda. S. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ty pierdla co prawda siusiasz na stojaco, ale 15.07.10, 16:35 Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahhahahahahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Perla 15.07.10, 08:45 perla napisał: > Otóż tete, jedno jest niewątpliwie zastanawiające. Czyli zachowanie pilota. > Czemu lądował, czemu nie poderwał maszyny na prośbę 2 pilota? > To są pytania do odpowiedzi. Dla mnie pytaniem nr 1 pozostaje pytanie : dlaczego W OGOLE uczynil probe podejscia do ladowania ? Luka na swoim blogu zamiescil wypowiedzi pilotow. Mysle ze daja pojecie o tym czym roznia sie loty VIP od cywilnych. predatorxl.salon24.pl/188669,drzwi-do-kokpitu-powinny-byc-zamkniete Chyba nie podejrzewasz ze to 'dziewczynki' sa ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: tete, pilot jest zawsze pod presją 14.07.10, 18:10 Zawsze działa pod presją ? Czy zawsze pilotowi grożą nieprzyjemności, jeśli z powodu skrajnie trudnych warunków pogodowych wyląduje na lotnisku zapasowym ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: co ty wypisujesz kobieto 14.07.10, 15:40 Przewidział katastrofę?? To nie miało być lądowanie?? To po co gadał o wylądowaniu?? Perla, ja wiem , że duszno i parno , ale myśl właśnie.Ja nie neguję, że wielu tak mówi, zapytałam, sam z siebie tak mówisz, czy pod presją?? Żony, córki, szefa, kochanki, a dodaj se co chcesz, pomyśl, nie broń, nie atakuj?? Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: ja też powiedziałem, że mnie zabiją 14.07.10, 15:03 perla napisał: > gdy sprzedawczyni w sklepie spożywczym oznajmiła, że nie ma odpowiedniego dżemu > właśnie. Ty, perła, widzisz sprawy z poziomu nabywcy dżemu. To nieco inny poziom niz poziom dowódcy samolotu wypełnionego VIPami, którego nakłania sie do lądowania w ekstemalnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
perla mylisz się Snajper, katastrofę spowodował 14.07.10, 15:06 kot Alik. PiS już o tym wie, ale to jeszcze nie przeciekło do mediów. Jak ustalono, kot Alik leciał kiedyś tym samolotem, i nasikał na wiązkę przewodów elektrycznych, co spowodowało, że nastąpiło uszkodzenie i wysokościomierz podawał błędne dane. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: :0) 14.07.10, 20:25 andrzejg napisał: > miło popatrzec na wygibasy pismanow Mnie to już żadnej przyjemności nie sprawia a jedynie nudzi. Głupie to i żenujące. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Czy powiedział to wtedy 14.07.10, 15:06 gdy drugi pilot stwierdził: "Odchodzimy." ? No i nie odeszli, lądowali dalej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Czy powiedział to wtedy 14.07.10, 15:15 slimak.onet.pl/_m/TVN/tvn24/stenogram.pdf Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Czy powiedział to wtedy 14.07.10, 15:21 snajper55 napisał: > gdy drugi pilot stwierdził: "Odchodzimy." ? > > No i nie odeszli, lądowali dalej. Spekulujesz, w tym momencie cały tekst był wcześniej rozszyfrowany. Tak mógł powiedzieć najpóźniej na 3km przed lotniskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:23 Wedlug artykulu gazety TVn dowiedzalo sie kilka dni temu a zdecydowalo sie ujawnic dzis. Ciekawe. Taki smaczek a czekali kilka dni? Czyzby odpowiedz na wywiad JK o Sikorskim? Zobacyzmy gdzie umiejscowia ta wypowiedz w raporcie MAKu... Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 14.07.10, 15:27 Pisza okolo 8.38 (10.38), a wiec mniej wiecej 3 min przed krachem. Słowa pilota padają około godz. 8.38, czyli mniej więcej w tym samym momencie, kiedy nieokreślony rozmówca (znany już z upublicznionych stenogramów) mówi: "Wkurzy się, jeśli jeszcze (niezrozumiale)". Nie wiadomo jednak, w jakim dokładnie kontekście padły słowa kapitana, które ujawnia TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: jesli mnie złapią to mnie zabiją 14.07.10, 16:24 hordol napisała: > b.blida. G e n i a l n e !!! Ty jak juz cos napiszesz... gdzie sie kształciłes? Odpowiedz Link Zgłoś
hordol a tu!!!!w renomowanej placówce oswiatowej 14.07.10, 16:43 www.zsbio.lbl.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: a tu!!!!w renomowanej placówce oswiatowej 14.07.10, 16:50 Nie nordol, nordol. W tej szkole nie uczą weterynarii Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 On to oswiadczyl tak dla jaj, po prostu :O) 14.07.10, 16:29 By rozbawic towarzystwo. By bylo smieszniej. Tak uwaza Perla. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 az samolot sie turlal ze smiechu 14.07.10, 16:33 benek231 napisał: > By bylo smieszniej. A co? Nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kopia zmanipulowana przez ruskich 14.07.10, 16:32 snajper55 napisał: > Sowa pilota odczytane z nagrania. To jest spisek WSI. Co innego gdyby pislamisci od poczatku przechwycili skrzynki i amunicje. Nigdy by sie takie slowa nie znalazly na tasmie. Zero prostuje gwozdzie golymi rencamy. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Slaby snajperku! 14.07.10, 17:40 Dziwne ze to odczytano a nie dane jakie podawalo lotnisko w Smolensku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg to juz kompletnie mi nie szkoda tego 1 dnia urlopu 14.07.10, 18:18 ktory zawalilem z powodu wyborow... pislamisci - okreslenie mowiace wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 19:08 dotyczących katastrofy ostały się jeno dwa: 1. "zachowanie osób trzecich (..) sugestie i oczekiwania określonego postąpienia od załogi samolotu)" 2. "nieprawidłowości rosyjskiego personelu naziemnego" Ten zapis, o ile okaże się potwierdzony, wyklucza punkt 2. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 19:25 pan.scan napisał: > Ten zapis, o ile okaże się potwierdzony, wyklucza punkt 2. Dlaczego, scanie? przecież spokojnie te dwa czynniki mogły wystąpić... jeden nie przeczy drugiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 19:54 Niekoniecznie. Ten pilot, na tym samolocie miał uprawnienia potwierdzone patentem na lądowania przy widoczności pionowej 120 metrów i poziomej 1.800 metrów. 4 minuty przed zderzeniem z ziemią kolega z Jaka podawał mu przez radio, że widoczność jest 50/200. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 20:18 A masz gdzies dowod ze rzeczywiscie probowal ladowac? Bo przeciez ta wypowiedz nie jest takim dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Robił rozpoznanie terenu lotem koszącym, 14.07.10, 20:22 do wysokości 3-5 metrów. Brzoza posadzona przez Berię i Stalina świadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 20:47 Czy chcesz to sprowadzic do absurdu Manny ? Pilot postanowil wykonac podejscie do ladowania. W warunkach pogodowych w ktorych procedury wyraznie mowia ze ladowac nie wolno. Pewnie procedury nie zabraniaja podejscia do ladowania ? nie wiem, nie znam sie. Wszystko to jednak swiadczy o usilnej checi wyladowania pomimo fatalnych warunkow pogodowych. tete Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 21:53 pan.scan napisał: > Niekoniecznie. no nie. Mogło tak być, że i pilot popełnił błąd (brak uprawnień do lądowania w takich warunkach) i wieża prowadziła fałszywie... tak jak prowadziła i Iła i Jaka... W TAKICH katastrofach - jeśli nie ma ingerencji osób trzecich - przeważnie przyczyną jest suma kolejnych błędów. Gdyby wieża nie potwierdziła fałszywego położenia komendą: jesteś na linii i na kursie - to może pilot wspomniał by na brak uprawnień? Ale jeśli kolejne komendy potwierdzały prawidłowość manewru .... mając oddech generała za plecami - był pewny, że się uda.... Scanie - ten pilot był wojskowym... tam, jak twierdzi nasz nowy pan Prezydent - pilot i na drzwiach stodoły poleci....co zdaje się potwierdzają przecieki ze świata pilotów wojskowych... pan każe - sługa musi... była potrzeba - należało lądować. Jak w Bydgoszczy na lotnisku bez obsługi wieży.... po pana ministra Sikorskiego... czekał - więc złamano wszelkie procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Poza tematem 14.07.10, 22:28 a000000 napisała: > Scanie - ten pilot był wojskowym... tam, jak twierdzi nasz nowy pan > Prezydent - pilot i na drzwiach stodoły poleci.... Pan Prezydent w odróżnieniu do PiSiactwa czytał "Szkołe Orląt" Meissnera i stąd pochodzi ten cytat. Czy tu nie ma nikogo, kto zna polską literaturę? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Poza tematem 14.07.10, 22:33 Jest pisiactwo ktore zna ale rozumiem ze pytanie nie pod tym adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Poza tematem 14.07.10, 22:43 dachs napisał: > Pan Prezydent w odróżnieniu do PiSiactwa czytał "Szkołe Orląt" >Meissnera i stąd pochodzi ten cytat. nie ma znaczenia co cytował. Mówił o sytuacji polskiego pilota wojskowego. Nawet gdyby trzynastozgłoskowcem zasunął... też ogólnego wydźwięku by nie zmienił... prawda jest naga. Czytałam Żądło Genowefy, L jak Lucy.... nie zachwyciłam się... widocznie zbyt młoda byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Meissner 15.07.10, 00:38 a000000 napisała: > Czytałam Żądło Genowefy, L jak Lucy.... nie zachwyciłam się... widocznie zbyt > młoda byłam. Przeczytaj "Jak dziś pamiętam...". Będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Poza tematem 15.07.10, 11:19 dachs napisał: > a000000 napisała: > > Scanie - ten pilot był wojskowym... tam, jak twierdzi nasz nowy pan Prezydent - pilot i na drzwiach stodoły poleci.... > Pan Prezydent w odróżnieniu do PiSiactwa czytał "Szkołe Orląt" Meissnera > i stąd pochodzi ten cytat. > Czy tu nie ma nikogo, kto zna polską literaturę? > Borsuku, dzięki za rozprawianie się (a raczej podjęcie próby) z absurdem. To, co jest komplementem, jest brane za wyzwisko! Poczas wojny we Francji o polskich szoferach mawiano, że "potrafią zawrócić na główce kapusty". Powiedzenie że lotnik poleci na drzwiach od stodoły dotyczy tego samego, jest pochwałą umiejętności. W mentalności narodowej nie mieści się pojęcie własnej doskonałości. Pokutuje raczej stwierdzenie: "Znowu w życiu mi nie wszyło". Meissner, Arct - na nich się też wychowałam. Są tam wzory postaw, niekiedy szalonych, ale tak bardzo polskich. Jak się mają do tej tragedii? Czas pokaże. F. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 pieknie dzisiaj wygladasz 15.07.10, 11:33 felicia napisała: > To, co jest komplementem, jest brane za wyzwisko! W kazdym razie tyle bylo widac z kokpitu 10.04.2010 10:40 gdy stalas na progu "sali przylotow". Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Poza tematem 15.07.10, 15:02 felicia napisała: >To, co jest komplementem, jest brane za wyzwisko! racja, Felu... kiedyś to był komplement... ale nie w przypadku F16 czy Tu154m. Tu jest wymagana precyzja i szkolenie, szkolenie, szkolenie... Gadanie, że nasi piloci to takie świetne chłopaki są, że i na drzwiach stodoły polecą może i próżność połechce.. ale przy okazji uśpi czujność... Nie jest bezpiecznie takie rzeczy wojskowym wmawiać. I oby nie było to powodem bufonady i wiary we własną omnipotencję... Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Poza tematem 15.07.10, 15:50 a000000 napisała: racja, Felu... kiedyś to był komplement... ale nie w przypadku F16 czy Tu154m. ... > Nie jest bezpiecznie takie rzeczy wojskowym wmawiać. > I oby nie było to powodem bufonady i wiary we własną omnipotencję... Piszesz oczywistości. Ja się odnoszę tylko do znaczenia użytych słów, a nie do tego, czy lotnicy powinni się uczyć, czy nie, i czy powinni ćwiczyć. Nie chodzi też o zachęcanie do zbytecznej brawury; trzeba mieć dużo złej woli, aby tak to rozumieć. F. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Poza tematem 15.07.10, 16:31 felicia napisała: > trzeba mieć dużo złej woli, aby tak to rozumieć. fela, jeśli chodzi o wyjaśnienie katastrofy to mam cały ocean i dobrej i złej woli... Trzeba wskazać wszystkich winnych, po kolei... niezależnie kim się okażą. A jeśli wolno DOMNIEMYWAĆ, że jakieś słowo prezydenta miało tak przemożny wpływ na pilota że ten zahipnotyzowany rozwalił siebie i całą resztę... to i wolno podejrzewać, że inne słowa innych ludzi też miały wpływ.... jeśli chodzi o śmierć człowieka - to nie ma świętych krów - winnych należy wytropić bezwzględnie. Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: Poza tematem 16.07.10, 08:29 a000000 napisała: > A jeśli wolno DOMNIEMYWAĆ, że jakieś słowo prezydenta miało tak przemożny wpływ na pilota że ten zahipnotyzowany rozwalił siebie i całą resztę... to i wolno podejrzewać, że inne słowa innych ludzi też miały wpływ.... jeśli chodzi o śmierć człowieka - to nie ma świętych krów - winnych należy wytropić bezwzględnie. Zachowajmy miarę: między wypowiedzią chwalącą kunszt lotników, a wpływaniem na ich lądowanie w ekstremalnych warunkach jest różnica. F. PS W swojej opinii o "drzwiach do stodoły" dałam zresztą na końcu pewien znak zapytania. Nie pochwalam brawury bezwzględnie. Podobne dyskusje o brawurze będziemy toczyć niedługo - 1 sierpnia. F. Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Poza tematem 16.07.10, 10:32 Tą akurat brawure pismatołki popierają bezwzględnie i z głupoty i hetakomby ofiar zrobili religię. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Klich jest bliskim przyjacielem Kaczyńskich 14.07.10, 23:19 i z rekomendacji brata prezydentowej postawiono go na czele komisji badania wypadków lotniczych. Jak widać postawili na złego konia. "Żadne dokumenty na to nie wskazują - tak Edmund Klich, polski przedstawiciel przy Międzypaństwowej Komisji Lotniczej (MAK), komentuje dla PAP słowa członka załogi polskiego Jaka-40, który miał słyszeć, jak kontroler pozwala Tu-154 zejść na 50 metrów". Tekst linka Twoje "jesteś na linii i na kursie" we wszystkich poważnych mediach jest opatrzone znakiem zapytania,natomiast to jest bezsprzecznie wiarygodne: Godz 8.24 z ziemi d-ca Jaka do d-cy Tupolewa, w powietrzu: "Wiesz co, ogólnie rzecz biorąc, to pi_zda tutaj jest. Widać jakieś 400 m około [w poziomie] i na nasz gust podstawy [chmur, czyli widzialność pionowa] są poniżej 50 m, grubo". Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Klich jest bliskim przyjacielem Kaczyńskich 15.07.10, 09:16 pan.scan napisał: > > Twoje "jesteś na linii i na kursie" we wszystkich poważnych mediach jest opatrzone znakiem zapytania, tam jest więcej znaków zapytania... np jeden twierdzi, że deszcz padał, drugi twierdzi, że nie padał... podejrzewam, że żaden z nich nie kłamie... albo mówią o innych przedziałach czasowych, albo pamięć figle płata. Widział błoto i kałuże - resztę dośpiewała podświadomość.. Kiedyś czytałam wnioski z pracy naukowej na temat konfabulacji .... i odtąd wiem, że tylko nieretuszowana fotografia mówi względną prawdę.... świadkowie mówią to co im się wydaje, że jest prawdą. Dlatego do tych wszystkich wiadomości trzeba podchodzić spokojnie i składać... w końcu jakieś puzzle się ułożą. Ten stenogram ma niewielką wartość dowodową - chyba był tylko rzucony gawiedzi w charakterze ochłapa... tam brakuje 16 sekund, a i jakoś tak dziwnie wygląda, że jeden z oficerów mówił dwie kwestie jednocześnie... więc nie ma się czym NA RAZIE podniecać. Emocje powodują zacieranie się prawdziwego obrazu. Jak czytam wypowiedzi na TYM forum to wyłania mi się brzydki obraz... zwolennicy PO chcą dowalić zwolennikom PiS (i vice versa) i imają się wszelkich sztuczek aby cel osiągnąć... a to co powinno być podstawą dociekań - czyli rzeczowa debata nad faktami celem odkrycia prawdy, jaką by się ona nie okazała, staje się mniej ważne... czy komuś na tym zależy aby prawda zginęła we mgle a pieski się zagryzły? Scanie - nie daj się wciągnąć w emocjonalne rozgrywki....Ja nie wiem, czy Edmund Klich to zły koń... ja nawet nie wiem, czy generał Bielan to zły koń... czy przypadkiem tam nie ma całego stada koni...którzy notorycznie łamali procedury i na tych przysłowiowych (jak chce Borsuk - literackich) drzwiach od stodoły zasuwali, uważając że procedury to dla beanów są właśnie. Z koniem w wieży kontrolnej włącznie... który musi coś wiedzieć, skoro nie ma do niego dostępu... a po katastrofie wypadł z szopy nazwanej wieżą z przekleństwem na ustach i tak uciekał, że ledwie go milicja dopadła. Może był pod wpływem? A może był czegoś świadkiem? Kim była osoba, która pilotowi Jaka powiedziała, że tupolew odleciał? W tej katastrofie jest tyle pytań bez odpowiedzi ... że błędem jest ustawianie się polityczne wobec sprawy. Każda wersja jest możliwa. Z poza proceduralnym naciskiem na pilota włącznie - gdyż jak się okazuje - była to norma w tym pułku. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 19:27 pan.scan napisał: > dotyczących katastrofy ostały się jeno dwa: > > 1. "zachowanie osób trzecich (..) sugestie i oczekiwania określonego > postąpienia od załogi samolotu)" > > 2. "nieprawidłowości rosyjskiego personelu naziemnego" > > Ten zapis, o ile okaże się potwierdzony, wyklucza punkt 2. Skad wiesz ze ostaly sie tylko dwa ? Bylo oficjalnie o tym ? (byc moze cos mi umknelo) tete Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 19:48 Jeśli oficjalnie odrzucono cały zestaw możliwych przyczyn związanych ze stanem technicznym samolotu i ew.zamachem to zostały jedynie te dwie hipotezy. Było w prasie, mam odszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 14.07.10, 19:53 nie, nie szukaj ; to logiczne przeciez ; ciezko mi sie mysli w tym upale ; dzieki tete Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 15.07.10, 09:16 pan.scan napisał: > dotyczących katastrofy ostały się jeno dwa: > > 1. "zachowanie osób trzecich (..) sugestie i oczekiwania określonego > postąpienia od załogi samolotu)" > > 2. "nieprawidłowości rosyjskiego personelu naziemnego" > > Ten zapis, o ile okaże się potwierdzony, wyklucza punkt 2. Nie wyklucza. Błędy obsługi naziemnej mogły się nałożyć na usilne dążenie do wylądowania A. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Z 5 wątków podjętych przez polską prokuraturę 15.07.10, 09:27 andrzejg napisał: > Nie wyklucza. Błędy obsługi naziemnej mogły się nałożyć na usilne > dążenie do wylądowania też tak uważam.... przy założeniu, że nie było działań celowych. Bo cała opisywana przez media sytuacja nie wyklucza nawet, że pilot oszalał... W ogóle wykluczanie którejkolwiek tezy jest przedwczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 15.07.10, 00:40 "Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją." No... Dlaczego nie jestem zdziwiony...? Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 15.07.10, 09:24 luzerski napisał: > "Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją." > > No... Dlaczego nie jestem zdziwiony...? fraza "chyba mnie zabije" jest potocznym określeniem nadciągającej awantury... gdy rozbiję ślubnemu jego ulubiony samochód to też powiem: jak zobaczy to chyba mnie zabije... mnie też nie dziwi, że pilot tak powiedział... wiedział jak bardzo zależy prezydentowi na wylądowaniu. Ale czy to znaczy, że faktycznie prezydent by zabił? Gdyby ktoś prezydentowi powiedział: albo się rozbijamy albo odchodzimy... ale czy na tym pokładzie lecieli samobójcy? Zwłaszcza, że piloci wedle przyrządów i komunikatu z wieży wykonywali procedurę poprawnie. Gdy się zorientowali - było już po nich. Nie Luziu, na wnioski jeszcze za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dokladnosc (tolerancja) urzadzen 15.07.10, 10:27 a000000 napisała: > Zwłaszcza, że piloci wedle przyrządów i komunikatu z wieży > wykonywali procedurę poprawnie. Wystapilo naruszenie "warunkow brzegowych". Piloci wykonywali jakies procedury niezgodne z uprawnieniami pilotow (licencje) oraz warunkami lotniska. Kropka. Urzadzenia lotniska w Smolensku byly nizwykle niskiej jakosci. Bylo to wiadome przed startem i przed planowaniem lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: dokladnosc (tolerancja) urzadzen 15.07.10, 10:38 rycho7 napisał: > > Wystapilo naruszenie "warunkow brzegowych". i tak było rok wcześniej, dwa lata wcześniej, dwa dni wcześniej... za każdym razem, gdy Tu-154 101 lądował w Smoleńsku. Jedynym dodatkiem była mgła... która podobno W POŁUDNIE w tym miejscu nie występuje. Pilot nie powinien był lądować - dlatego sądzę, że oszalał. Albo postanowił popełnić samobójstwo. a jeśli nie - no to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: dokladnosc (tolerancja) urzadzen 15.07.10, 10:54 A moze to prezydĘt zeswirował? Sytuacja, "rekonstrukcja" na podstawie wczesniejszych zachowań: CytatDo kabiny gdze po kacu poprawia forme Kaczyński wchodzi jakiś urzedniczyna i mówi nie wyladujemy ! a lach na to SPIEPRZAJ DZIADU !!! i rozkazuje generalowi : TY MALPO W ZIELONYM IDŹ TAM I WYLADUJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: dokladnosc (tolerancja) urzadzen 15.07.10, 11:00 a000000 napisała: > i tak było rok wcześniej, dwa lata wcześniej, dwa dni wcześniej... za każdym > razem, gdy Tu-154 101 lądował w Smoleńsku. Jedynym dodatkiem była mgła... która > podobno W POŁUDNIE w tym miejscu nie występuje. > > Pilot nie powinien był lądować - dlatego sądzę, że oszalał. Albo postanowił > popełnić samobójstwo. > a jeśli nie - no to jest problem. Czy za każdym razem lądowanie odbywało się na autopilocie? Jeśli nie to oprócz mgły masz drugą różnicę. Podobno 10:40 to nie jest południe. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: dokladnosc (tolerancja) urzadzen 15.07.10, 14:43 hymenos napisał: > Czy za każdym razem lądowanie odbywało się na autopilocie? włączony autopilot sugeruje, że albo pilot nie miał zamiaru lądować, albo zwariował. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: dokladnosc (tolerancja) urzadzen 15.07.10, 14:50 a000000 napisała: > włączony autopilot sugeruje, że albo pilot nie miał zamiaru lądować, albo zwari > ował. Albo obdarzył nadmiernym zaufaniem urządzenie, które nie było w stanie prawidłowo naprowadzić samolot na lotnisko. Jego włączenie nie sugeruje braku zamiaru lądowania. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: dokladnosc (tolerancja) urzadzen 15.07.10, 11:17 Mgły nad tym lotniskiem, położonym w podmokłym, bagnistym terenie są zjawiskiem tak częstym jak niespodziewanym. We mgle lądował również Jak 40, co zadaje kłam wersji prawej i patriotycznej, że mgłę rozpylił lądujący przez tutką rosyjski IŁ76. Kaczyński wcześniej w Smoleńsku był raz, 17 września 2007, w ramach kampanii wyborczej do Sejmu. Radar na lotnisku w Smoleńsku jest prymitywnym urządzeniem wskazującym lecący obiekt z dokładnością do 200 metrów, co potwierdza płk. Tomasz Pietrzak, były szef szkolenia pilotów specpułku. To na marginesie podania "fałszywej ścieżki". Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: dokladnosc (tolerancja) urzadzen 15.07.10, 14:57 pan.scan napisał: > Mgły nad tym lotniskiem, położonym w podmokłym, bagnistym terenie są > zjawiskiem tak częstym jak niespodziewanym. możliwe. Jacyś świadkowie którzy jechali szosą twierdzili, że żadnej mgły nie było. Polski reporter twierdził, że była. Pewnie się smużyła... stąd próba rozejrzenia się przez tupolewa w terenie... zresztą Jak mówił o mgle, ale powiedział, że "mogą spróbować"... czyli tak tragicznie nie było w ocenie Jaka... >We mgle lądował również Jak 40, > co zadaje kłam wersji prawej i patriotycznej, że mgłę rozpylił lądujący przez tutką rosyjski IŁ76. Był rosyjski świadek który opowiadał, że krążący nad lotniskiem samolot coś zrzucał - on sadził, że paliwo. Jeśli pilot tupolewa miał świadomość ile są warte komendy z "wieży" to włączony autopilot miałby wspomagać manewr lądowania... to był taki pół-autopilot. A jeśli kontroler z wieży wie, że jego namiar ma rozrzut 200m - to nie mówi: jesteś na ścieżce komuś, kto jest o kilka sekund od pasa... rozpiętość skrzydeł tupolewa to prawie 40m...masa około 80 ton... taki samolot musi trafić w środek pasa... nie 200m obok... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 15.07.10, 10:53 a000000 napisała: > Zwłaszcza, że piloci wedle przyrządów i komunikatu z wieży > wykonywali procedurę poprawnie. To tak, jakby napisać o kierowcy, który władował się na zakręcie w sklep spożywczy, że wedle przyrządów pokonywał zakręt poprawnie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 15.07.10, 14:40 snajper55 napisał: > To tak, jakby napisać o kierowcy, który władował się na zakręcie w sklep spożywczy, że wedle przyrządów pokonywał zakręt poprawnie. Snajperku, jednak lądowanie odrzutowca to nieco inny manewr niż jazda samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 15.07.10, 19:07 a000000 napisała: > Snajperku, jednak lądowanie odrzutowca to nieco inny manewr niż jazda samochodem. Chodziło mi o to, że pisanie o instrumentach jest bez sensu, gdyż nie miał takich instrumentów, które by mu powiedziały w tej mgle, że źle ląduje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 16.07.10, 00:43 snajper55 napisał: > Chodziło mi o to, że pisanie o instrumentach jest bez sensu, gdyż nie miał > takich instrumentów, które by mu powiedziały w tej mgle, że źle ląduje. Jego pokładowe instrumenty mówiły, że jest OK. A wieża to potwierdziła. Pytanie: czy Protasiuk był świadomy, że na TYM lotnisku jest zdany wyłącznie na własne umiejętności? I że wieży nie ma co słuchać? W takiej mgle radar wieży kontrolnej wydaje się mieć zasadnicze znaczenie - to on podaje czy samolot jest na linii i na kursie. Czy Protasiuk wiedział, że tamten radar to właściwie atrapa? Dokładność przy lądowaniu do 200m to żadna dokładność. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________słabowici na IQ som_______ 16.07.10, 00:48 CytatMECHANIZMY MANIPULACJI – KOLEJNA ODSŁONA. Codziennie pojawia się nowa wiadomość dezinformująca. W tle tej wiadomości pojawia się kod. Ten kod jest już jasny. Hasło Smoleńsk, katastrofa, mgła, piloci, naciski, albo w dowolnej kolejności. Te niby informacje podawane codziennie mają służyć utrwaleniu kodu w mniej rozgarniętej większości społeczeństwa. Podobny kod mocno utrwalony to pis-agresja- plucie jadem-awantura-podsłuchy-obciach-mohery, albo w w dowolnej kolejności. Jaki to daje efekt? Przed kilkoma dniami w rozmowie w grupie kilkunastu osób, gdy ta zeszła na temat wyborów, większość potwierdziła, że afera Mira i Rycha dotyczyła pisiorów, a pod Smoleńskiem była mgła i naciski. To dopiero ! To działa ! Tak samo działają reklamy! To są efekty PI ! Spróbujcie wybadać to wśród znajomych, aż szczęka wam opadnie. Wszystko zależy kto czego słucha i co ogląda, czyli jaka reklama do niego dociera. Informacje wyrwane z kontekstu sprowadzają wszystkich do spekulacji, zwątpienia i zmęczenia tematem. Obecnie znaczna część społeczeństwa ma dość tematu, przyswoiła kod. Albo np. JAK ZWYKLE - ZUPEŁNIE CZYSTYM PRZYPADKIEM, INFORMACJE Z ROSJI FORSUJĄCE NA SIŁĘ (CZYLI NA TZW. CHAMA) WINĘ PILOTÓW, PRZEKAZANO NAM W CHWILI, GDY WSZYSCY BYLIŚMY ZAABSORBOWANI POWODZIAMI W POLSCE A ROSJANIE JUŻ ORZEKAJĄ WE WŁASNEJ SPRAWIE O WINIE PILOTÓW. LUDZIE ŻYJĄ TOTALNIE ZMANIPULOWANI W JAKIMŚ MATRIXIE. Dezinformacja była bronią sowiecką przejętą od myśliciela chińskiego Sun Tzu, autora "Sztuki wojny" (V w. p. Chr.), a obecnie jest, masowo stosowana przez media społeczeństw postindustrialnych uzależnionych od telewizji, w których manipulowanie świadomością stało się technologią panowania. Normalnie wydarzenie tworzy informację, natomiast z dezinformacją mamy do czynienia wtedy, gdy zależność jest odwrotna; informacja tworzy wydarzenie w świadomości człowieka. Gdy np. dziennikarz zamiast całego problemu przedstawia nam jedynie jego fragment, gdy zaczyna grać na uczuciach, powinna zapalać się nam w głowie czerwona lampka. MATERIAŁ, CZYLI LUDZIE, POLACY - NIE JEST JESZCZE DOSTATECZNIE OBROBIONY MEDIALNĄ DEZINFORMACJĄ I ZMĘCZENIEM TEMATEM KATASTROFY. JEDNAK CAŁE SZTABY SPECJALISTÓW PRACUJĄ NAD TYM WYTRWALE I NIEUCHRONNIE PADNIE ROZKAZ: TERAZ. I POZNAMY KOLEJNE KŁAMSTWO KATYŃSKIE.~miklosz Czerwiec 10, 2010, 22:52 -pofrunął do Moskwy po uzgodnienia, jaki KIT wcisnąć POLAKOM. wdowa Czerwiec 10, 2010, 18:11 Przestańcie ukazywać tę buldogowatą mordę J.Millera, bo sprawia to wielki ból wdowom i wdowcom, których współmażonków skazał na śmierć, będąc prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 16.07.10, 00:55 a000000 napisała: > Jego pokładowe instrumenty mówiły, że jest OK. Jakie instrumenty mu mówiły, że jest OK ??? Żadne instrumenty mu tego nie mówiły, bo nie miał takich instrumentów. Tak jak kierowca nie ma instrumentów, które mu mówią gdzie jest droga we mgle i żadne instrumenty kierowcy we mgle nie mówią, że dobrze jedzie. > A wieża to potwierdziła. Pytanie: czy Protasiuk był świadomy, że > na TYM lotnisku jest zdany wyłącznie na własne umiejętności? I że > wieży nie ma co słuchać? Tak, wiedział jakie jest wyposażenie lotniska. > W takiej mgle radar wieży kontrolnej wydaje się mieć zasadnicze znaczenie - to > on podaje czy samolot jest na linii i na kursie. Czy Protasiuk wiedział, że > tamten radar to właściwie atrapa? Dokładność przy lądowaniu do 200m to żadna > dokładność. Nie, nie atrapa, tylko radar. Nie każde lotnisko ma radar precyzyjnego lądowania. To lotnisko nie miało żadnych urządzeń umożliwiających lądowanie na przyrządach i piloci dobrze o tym wiedzieli. S. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 15.07.10, 22:52 a000000 napisała: > Ale czy to znaczy, że faktycznie prezydent by zabił? Oj, Azerko, nie udawaj naiwnej. Wiadomo, że pilot nie obawiał się, że prezydent go pozbawi żywota (choć jednak, ja pokazały wydarzenia, powinien był się obawiać). Mówiąc "zabije" miał na myśli to, co Lech Kaczyński zrobił kapitanowi Pietruczukowi po locie do Gruzji - znieważył, wyzwał od tchórzy i złych oficerów. Pilot Protasiuk obserwował to wszystko z pozycji drugiego pilota. Trauma musiała być dotkliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 16.07.10, 00:35 luzerski napisał: >Wiadomo, że pilot nie obawiał się, że prezydent > go pozbawi żywota nie do końca.... teoria o krwi na rękach Lecha trzyma się mocno w świecie antykaczystów. A jak tak - no to facet był zdolny do pozbawienia żywota.. teoria tak samo prawdziwa, jak i to, że pilot lądował bo bał się awantury... jeśliby pilot MIAŁ ŚWIADOMOŚĆ niebezpieczeństwa to sądzisz że by lądował? Nawet gdyby Lechu mu nóż do gardła przystawił? Luziu, teorie antykaczystów należą do zbioru chciejstwa... są nielogiczne i oderwane od rzeczywistości... tylko po to, aby dokopać przeciwnikom politycznym. Po ROZUM trzeba sięgać - a nie bajki wymyślać... Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 16.07.10, 00:42 > Luziu, teorie antykaczystów należą do zbioru chciejstwa... są nielogiczne i > oderwane od rzeczywistości... tylko po to, aby dokopać przeciwnikom politycznym > . Mylisz sie. Sa jak najbardziej logiczne i naleza do zbioru faktow. No, ale to nie pierwszy raz,kiedy podpierasz sie wlasnym chciejstwem,wbrew faktom. Sama wiara nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Re: Jeśli nie wyląduję to mnie zabiją 16.07.10, 08:36 a000000 napisała: > Luziu, teorie antykaczystów należą do zbioru chciejstwa... są nielogiczne i > oderwane od rzeczywistości... tylko po to, aby dokopać przeciwnikom politycznym > . > Po ROZUM trzeba sięgać - a nie bajki wymyślać... No, trudno, dla mojego rozumu teoria o tym, że prezydent wymógł lądowanie w Smoleńsku jest, zwłaszcza w świetle zachowań Lecha Kaczyńskiego w tzw. "incydencie gruzińskim", najbardziej logiczną ze wszystkich. Nie mówię o "krwi na rękach LK" - był to tragiczny wypadek spowodowany, moim zdaniem, przez absolutny brak wyobraźni prezydenta (z którego był wszak powszechnie znany). Pamiętam swoją pierwszą myśl po otrzymaniu wiadomości o katastrofie smoleńskiej: "Rozbili się, bo Kaczor uparł się lądować." Teraz to się tylko potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś