11.08.10, 09:48
czyli PiS wraca do normy

dobry prognostyk przed najbliższymi wyborami...SAMORZĄDOWYMI

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8238072,Romaszewski__Kiedys_ORMO__dzis_bojowki_pod_krzyzem.html

Jak dawniej ORMO, tak dziś przychodzą bojówki, aby przeszkadzać
ludziom w skupieniu i modlitwie - pisze w "Rzeczpospolitej" senator
klubu PiS Zbigniew Romaszewski

Panie Romaszewski.Macie głosy młodych ludzi w kieszeni.
A.
Obserwuj wątek
    • rycho7 skrzywdzony czlowiek 11.08.10, 09:53
      andrzejg napisał:

> Panie Romaszewski.Macie głosy młodych ludzi w kieszeni.

Esbecy malo sie postarali. Zamiast internowac powinni byli go do psychuszki
      skierowac. Opary styropianu ciezko uszkadzaja mozgi oryginalow genetycznych. Nie
      da sie uszkodzic jedynie pustki czerepa, jak u ...
    • gini Re: ORMO 11.08.10, 09:54
      andrzejg napisał:

> czyli PiS wraca do normy
      >
      > dobry prognostyk przed najbliższymi wyborami...SAMORZĄDOWYMI
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8238072,Romaszewski__Kiedys_ORMO__dzis_bojowki_pod_krzyzem.html
      >
      > Jak dawniej ORMO, tak dziś przychodzą bojówki, aby
      przeszkadzać
      > ludziom w skupieniu i modlitwie - pisze w "Rzeczpospolitej"
      senator
      > klubu PiS Zbigniew Romaszewski

>
      > A.

Romaszewski ma racje, ten caly Taras Dominik to zwykla bojowka.
      ochotnicza rezerwa mlodziezy obywatelskiej -pelo.
      • andrzejg Re: ORMO 11.08.10, 10:02
        ta młodzież raczej pojęcia nie ma co to było ORMO
        za to ci rozmodleni jak najbardziej

ale dobrze wam to idzie
        wykluczajcie kolejne grupy społeczne

ja tam mogę byc szatanem,ZOMO,ORMO,złodziejem,aferzystą i co tam wam
        sie jeszcze uroi w czerepach

A.
        • gini Re: ORMO 11.08.10, 10:33
          andrzejg napisał:

> ta młodzież raczej pojęcia nie ma co to było ORMO
          > za to ci rozmodleni jak najbardziej

No wlasnie tyle, ze nic sie nie zmienilo, na rozmodlonych wciaz
          ORMO sie nasyla.

> ale dobrze wam to idzie
          > wykluczajcie kolejne grupy społeczne
          >
          > ja tam mogę byc szatanem,ZOMO,ORMO,złodziejem,aferzystą i co tam
          wam
          > sie jeszcze uroi w czerepach
          >
          > A.

A dlaczego TY,pisze sie o konkretnych wydarzeniach, zdaje sie, ze
          nie brales w nich udzialu,jak wielu innych ateistow.
        • manny-jestem Re: ORMO 11.08.10, 13:22
          Andrzeju, dostalem wiadomosc od znajomej, ktora tam byla. Nie jest ona ani
          zwolenniczka PiS ani moherka. Wrecz przeciwnie nawet, ale to co pisze potwierdza
          to co mowi Rmaszewski. Mowi ze to co widziala bylo gorszace. Ze ludzie
          zblazowani miedialnym zgielkiem stali tam i oczekiwali kiedy wreszcie ktos
          zacznie dokaldac tym moherom spod krzyza. Ze widziala ludzi, ktorzy przyszli tam
          tylko po to aby taka bijatyke poogladac i zawiedzenie byli ze ramboszczaki
          moherow nie pogonily. I to nie byly jakies skini czy element tylko normalni
          wydawaloby sie ludzie.

Antykaczysci wywoluja histeria tak jak kiedys PRLoweskie medai. I tak ci co tam
          poszli przez to widac maja oczekiwania zeby "ORMO' wzielo sie za sprawe.

Moze czas zdjac klapy z oczu co do tego kto naprawde chce tu krwi.
          • marudna.menda Re: ORMO 12.08.10, 10:14
            Tak, tak, maniaku. Ona widziala i filmik potwierdza:

www.youtube.com/watch?v=KYLsQKV7Pwc
            Bidulki spod krzyza, obroncy wartosci wszystkich maniakow swiata.
    • oleg3 Cytat 11.08.10, 10:47
      Może byś przeczytał cały artykuł albo przynajmniej akapit, z którego pochodzi zdanie, nad którym się znęcasz?

Cytat
      Bojówki miłości

Powróćmy jeszcze do sprawy krzyża przed Pałacem Prezydenckim, bo sprawa nie wygasła pomimo pojednawczych kroków podjętych przez prezydenta. Bezsprzecznie asumpt do konfliktu dała niefortunna bądź fałszywie zinterpretowana wypowiedź prezydenta elekta dotycząca usunięcia sprzed Pałacu Prezydenckiego miejsca, w którym obywatele oddają hołd pamięci ofiar narodowej tragedii, jaką była katastrofa pod Smoleńskiem.

Problem polega jednak na tym, że zamiast dać ludziom jednoznaczną obietnicę, że w miejscu, do którego przychodzili składać kwiaty i znicze 10 kwietnia 2010 roku, powstanie symbol upamiętniający wszystkich, którzy zginęli, rozpętano sprawę krzyża. Równocześnie opowiadano o godnym miejscu, jak gdyby nie było oczywistością, że takim miejscem jest teren przed Pałacem Prezydenckim. Krakowskie Przedmieście to właściwe miejsce do oddawania hołdu ofiarom, bo może wtedy wielonarodowy tłum zwiedzający nasze miasto dowiedziałby się o tragedii, która nas dotknęła teraz i 70 lat temu, i lepiej zrozumiałby Polskę.

Fakt, że odmawia się ludziom prawa do składania hołdu w miejscu, które wybrali, jest wyrazem przedkładania własnych animozji i ambicji nad interes narodowy. Jeden z uczonych Uniwersytetu Warszawskiego, nie wstydząc się swojej arogancji, określił krzyż przed pałacem jako samowolkę budowlaną. Ale mało tego, jak dawniej ORMO, tak dziś przychodzą bojówki, aby przeszkadzać ludziom w skupieniu i modlitwie, a hierarcha Kościoła katolickiego ks. bp Tadeusz Pieronek o tych ludziach mówi: „Z tymi ludźmi nie da się dogadać, bo nie trafiają do nich żadne racjonalne argumenty. To jakaś fanatyczna sekta” („Polska. The Times” 4 sierpnia 2010 r.). Poglądy naszych elit uzupełnia prof. UJ Jan Hartman, filozof, który dodaje: „Ustępowanie przed radykałami i fanatykami, ustępowanie przed histerią i nienawiścią jest nakręcaniem histerii i nienawiści” (tamże).

Racja, panie profesorze, czas wysłać bojówki miłości.

Tekst linka

Nie wiem, co Cię bulwersuje? Nie przychodzą nawalone grupki by atakować modlących się? Nazwanie ich bojówkami nie jest przesadą.
      Z długiego artykułu wybieramy jedno zdanie i walimy w autora, oskarżamy PiS.
      • marudna.menda Re: Cytat 11.08.10, 10:50
        Fakt, że odmawia się ludziom prawa do składania hołdu w miejscu,
        które wybrali, jest wyrazem przedkładania własnych animozji i ambicji
        nad interes narodowy.

Rzygac sie chce.
      • mate_lot Re: Cytat 11.08.10, 13:05
        Cytat z cytatu: "trzeba ludziom dać jednocnaczna obietnicę..."
        Trzeba ludzi pogonic a nie dawac obietnice. Trzeba tym bezmózgim kretynom
        uswiadomic, że nikt poważny nie zamierza czcic najgorszego przezydenta w
        historii Polski. Kto chce niech sobie zrobi ołtarzyk w domu.
        • oleg3 Re: Cytat 11.08.10, 13:16
          mate_lot napisał:
          > Trzeba tym bezmózgim kretynom uswiadomic, że nikt poważny nie zamierza czcic najgorszego przezydenta w historii Polski.

Cytat
          Chcę powiedzieć, że rzeczą oczywistą - niewynikającą z żadnej kalkulacji politycznej, gry politycznej czy interesu politycznego - jest to, iż w Pałacu Prezydenckim na Krakowskim Przedmieściu zostaną upamiętnieni wszyscy urzędnicy Kancelarii i BBN-u, którzy zginęli w katastrofie smoleńskiej, a w sposób szczególny para prezydencka-

Czuję się z lekka zażenowany, że muszę to mówić, w sytuacji, jakby to było rzeczą wątpliwą, czy tego typu upamiętnienia będą miały miejsce. Będą miały miejsce, są dla mnie nie elementem moich decyzji politycznych, ale moich działań wynikających z zasad - podkreślił prezydent elekt.

Tekst linka

Ocierasz się o obrazę Majestatu Rzeczypospolitej smile
          • mate_lot Re: Cytat 11.08.10, 13:30
            iż w Pałacu Prezyde
            > nckim na Krakowskim Przedmieściu zostaną upamiętnieni wszyscy urzędnicy Ka...

Zauważ "w" a nie na zewnatrz. Kogo to ucieszy z tych protestujacych?
            Bedzie awantura bo dla jednych to bedzie sposóbv godny (tablica upamiętniajaca)
            inni bedą chcieli monumentu, Oluś smile
            • oleg3 Re: Cytat 11.08.10, 13:33
              Różnica dotyczy miejsca, nie samego faktu upamiętnienia. Snajperujesz
              nie_locie.
              • mate_lot Re: Cytat 12.08.10, 01:10
                Patrz, jak niewiele trzeba było czasu...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8240691,Zamiast_krzyza___pamiatkowa_tablica.html
                No i jak się czujesz, wróbelku? Wprawdzie latasz, ale... wink
                • oleg3 Re: Cytat 12.08.10, 06:56
                  mate_lot napisał:

> Patrz, jak niewiele trzeba było czasu...

Przypomnę Ci o co idzie w tym sporze. Napisałeś: "nikt poważny nie zamierza czcic najgorszego przezydenta w historii Polski". A teraz z triumfem linkujesz info przeczące Twojej opinii i potwierdzające moją. Czy to masochizm czy debilizm? Dołącz do Snajperka Nie_locie!
                  • rycho7 nie ma obowiazku byc powaznym 12.08.10, 08:09
                    oleg3 napisał:

> "nikt poważny nie zamierza czcic najgorszego przezydenta w
                    > historii Polski"

Jest to zbior opinii, pogladow. O gustach sie nie dyskutuje.

Katol ma problemy z powstrzymaniem sie od ewangelizowania. Ogniem i mieczem jest
                    mu tez a malo. Z pokora przyjmuje do uwzglednienia.
                  • mate_lot Re: Cytat 12.08.10, 08:42
                    Do snajpera, z przyjemnościa. Dołaczyc do ciebie? - Takiej hańby bym sobie nie
                    wybaczył, wróbelku. EOT!
      • andrzejg Re: Cytat 11.08.10, 22:24
        Z długiego artykułu wybieramy jedno zdanie i walimy w autora,
        oskarżamy PiS.

alez nie Olegu. Czytałem cały artykuł i wybrałem charakterystyczny
        fragment opisujący podejscie PiSowców do każdego mającego inne
        zdanie. To tak ładnie wpisuje sie w słynne 'stoicie tam gdzie ZOMO'
        samego prezesa. Czy już tak macie ,że musicie obrażać i wykluczać?
        Mój wybór cytatu jest prawidłowy. Z Twoim szerszym tez mógłbym
        dyskutować, ale w tym wątku nie o to mi chodziło.

Żeby pozostał przy bojówkach , to pal sześć, ale ORMO?

Wiem,wiem ,że tylko Wy jesteście patriotami i Polakami
        Następne wybory wygracie w cuglach

A.
        • snajper55 Re: Cytat 11.08.10, 22:38
          andrzejg napisał:

> Z długiego artykułu wybieramy jedno zdanie i walimy w autora,
          > oskarżamy PiS.

>
          > alez nie Olegu. Czytałem cały artykuł i wybrałem charakterystyczny
          > fragment opisujący podejscie PiSowców do każdego mającego inne
          > zdanie. To tak ładnie wpisuje sie w słynne 'stoicie tam gdzie ZOMO'
          > samego prezesa. Czy już tak macie ,że musicie obrażać i wykluczać?
          > Mój wybór cytatu jest prawidłowy. Z Twoim szerszym tez mógłbym
          > dyskutować, ale w tym wątku nie o to mi chodziło.

Ty się już nie tłumacz, kłamco i fałszerzu. Podałeś niesłuszny cytat i tyle.
          Trzeba było podać dwie strony tekstu, aby rażące słowa zginęły wśród innych, to
          by Oluś był zadowolony.

> Żeby pozostał przy bojówkach , to pal sześć, ale ORMO?
          >
          > Wiem,wiem ,że tylko Wy jesteście patriotami i Polakami
          > Następne wybory wygracie w cuglach

Tak jak poprzednie cztery. Przegrać, ale nie ulec, to przecież zwycięstwo. wink

S.
    • marouder.eu A tobe sie nie narzucilo skojarzenie z tzw.... 11.08.10, 10:51
      ..aktywem, ktory lubial se swego czasu spalowac?
      • snajper55 Re: A tobe sie nie narzucilo skojarzenie z tzw... 11.08.10, 13:12
        Mnie się skojarzenia narzucają, gdy słyszę Prezesa mówiącego, że różnice
        polityczne są złe, bo przeszkadzają budować silną Polskę.

S.
        • marouder.eu Jakegos linka poprosze do tego kuriozum/nt 11.08.10, 13:21

• oleg3 Re: A tobe sie nie narzucilo skojarzenie z tzw... 11.08.10, 13:24
          snajper55 napisał:

> Mnie się skojarzenia narzucają, gdy słyszę Prezesa

Ustalmy nazwisko tego prezesa. smile Najlepiej daj od razu cytat.
          • snajper55 Re: A tobe sie nie narzucilo skojarzenie z tzw... 11.08.10, 14:15
            oleg3 napisał:

> Ustalmy nazwisko tego prezesa. smile Najlepiej daj od razu cytat.

Nazwisko Prezesa - Kaczyński.
            Cytat: "Różnice polityczne nie mogą dłużej blokować budowy nowoczesnego kraju."

S.
            • oleg3 Żródło 11.08.10, 14:20
              celem weryfikacji cytatu i osadzenia go w kontekście.

Podejrzewam, że wcale nie była to propozycja likwidacji demokracji -jak
              sugerujesz- tylko wezwanie do jedności. Na razie hipotetycznie: jesteś kłamcą.
              • snajper55 Re: Żródło 11.08.10, 16:11
                oleg3 napisał:

> Na razie hipotetycznie: jesteś kłamcą.

A ty jesteś chamem. Niehipotetycznie. Oczywiście źródło mógłbyś sobie wygooglać,
                co potrafi nawet ćwierćinteligent, ale wtedy nie miałbyś okazji poubliżać.

S.
                • oleg3 Re: Żródło 11.08.10, 16:28
                  > co potrafi nawet ćwierćinteligent

Inteligent, a nawet półinteligent podaje źródło nie proszony. Odsyłanie zaś do wyszukiwarki oznacza po prostu, że jesteś kłamcą, wcale nie hipotetycznym.
                  • t_ete proste 11.08.10, 16:32
                    wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jaroslaw-Kaczynski-przerywa-milczenie-w-sieci,wid,12264071,wiadomosc.html?ticaid=1aaf8
                    lub

www.tvs.pl/informacje/24558/
                    • t_ete spor 11.08.10, 16:37
                      wynika z tego ze zwolennik Kaczynskiego z gory uznaje za niemozliwe by Kaczynski
                      wyglosil taka mysl ... ?

tete

• oleg3 Re: spor 11.08.10, 16:49
                        t_ete napisała:

> wynika z tego ze zwolennik Kaczynskiego z gory uznaje za niemozliwe by Kaczynski
                        > wyglosil taka mysl ... ?

Przecież Snajper dokonał ordynarnego fałszerstwa.
                    • oleg3 Re: proste 11.08.10, 16:45
                      Bardzo proste!

Ten kłamca i oszczerca zaczyna od:

Cytat
                      słyszę Prezesa mówiącego, że różnice
                      polityczne są złe, bo przeszkadzają budować silną Polskę.

Poproszony o cytat podaje:

Cytat
                      Różnice polityczne nie mogą dłużej blokować budowy nowoczesnego kraju.

Linku nie podaje, bo pełny cytat brzmi:

Cytat
                      Różnice polityczne nie mogą dłużej blokować budowy nowoczesnego kraju. Bo łączy nas Polska, a Polska jest najważniejsza

W ten sposób koncyliacyjna wypowiedź Kaczyńskiego zmienia się, w ustach kłamcy Snajpera, w zapowiedź dyktatury.
                      • marudna.menda Re: proste 11.08.10, 16:49
                        Ale nie byle jaka Polska,olus klamczuszku, tylko Polska kaczynska. No,
                        ale na szczescie tamten Kaczor jest juz dead and buried. Stary Kaczor
                        jak nowy.wink)
                      • t_ete Oleg 11.08.10, 16:53
                        cytat 'wyciety' inaczej :

"W tej chwili "warunki do współpracy z rządem, wynikające ze społecznego
                        nastroju, są znacznie lepsze, niż były dotychczas" - powiedział szef PiS -
                        Różnice polityczne nie mogą dłużej blokować budowy nowoczesnego kraju."

Nie odnosze sie do Waszej dyskusji ... ale gdy to czytam - zastanawiam sie co
                        sie stalo z Prezesem po wyborach ? "Warunki do współpracy z rządem, wynikające
                        ze społecznego nastroju" zmienily sie wraz z przegrana Jaroslawa w prezydenckich
                        wyborach ????

tete
                        • oleg3 Re: Oleg 11.08.10, 16:56
                          > zastanawiam sie co sie stalo z Prezesem po wyborach ?

Ja też, T_ete smile
                          A właściwie przestałem się zastanawiać. Wzywam do puczu Ww PiSie.
                          • t_ete Re: Oleg 11.08.10, 17:24
                            oleg3 napisał:

> > zastanawiam sie co sie stalo z Prezesem po wyborach ?
                            >
                            > Ja też, T_ete smile
                            > A właściwie przestałem się zastanawiać. Wzywam do puczu Ww PiSie.
                            >
                            Nie wiem czy mowisz serio... ale chcialabym zeby PiS byl bardziej jak Joanna
                            Kluzik Rostkowska niz jak Antoni Macierewicz. Platformie byloby trudniej - ale
                            zrobiloby sie normalniej ...

tete
                            • manny-jestem Re: Oleg 11.08.10, 17:28
                              W PiSie jest miejsce dla wielu fakcji. Problem w tym ze prezes zaczal odgrywac
                              role hunwejbina. Tusk zostawia takie role innym.
                              • marudna.menda Re: Oleg 12.08.10, 10:17
                                manny-jestem napisał:

> W PiSie jest miejsce dla wielu fakcji. Problem w tym ze prezes
                                zaczal odgrywac
                                > role hunwejbina. Tusk zostawia takie role innym.

TY nie wiesz co to byl hunwejbin? No tego sie doczekalem.
                                Poczytaj sobie z wiki, palancie:
                                pl.wikipedia.org/wiki/Hunwejbini
                            • oleg3 Re: Oleg 11.08.10, 17:37
                              t_ete napisała:

> Nie wiem czy mowisz serio.

Jak najbardziej. Polska musi gwałtownie wejść w erę postkaczyzmu. Inaczej
                              w 2015 premier Tusk, w trakcie debaty budżetowej, wskaże jako winnego Jarosława
                              Kaczyńskiego, bo ten nie obciął wydatków w 2006.
                        • snajper55 Re: Oleg 11.08.10, 17:51
                          t_ete napisała:

> cytat 'wyciety' inaczej :

Ty też podajesz niewłaściwy cytat. Cytat musi być tak podany, aby umożliwiał
                          naszemu forumowemu chamowi obronę Kaczyńskiego. Każdy inny cytat to cytat
                          niesłuszny, czyli fałszerstwo.

S.
                          • oleg3 Re: Oleg 11.08.10, 17:55
                            Popłacz sobie łgarzu, fałszerzu i oszczerco!
                            Sfałszowałeś wypowiedź Kaczyńskiego i to jest oczywista oczywistość. Jak się
                            licytuje trzeba być przygotowanym, że ktoś powie: sprawdzam.
                            • snajper55 Re: Oleg 11.08.10, 20:34
                              Niczego nie sfałszowałem, chamie. Zacytowałem jego słowa.

S.
                              • first.kanalia Re: Oleg 11.08.10, 20:36
                                snajper55 napisał:

> Niczego nie sfałszowałem, chamie. Zacytowałem jego słowa.
                                >
                                > S.

slowa wyjete z kontekstu,ale u ciebe to normaka.
                                • off_nick Re: Oleg 11.08.10, 20:57
                                  first.kanalia napisała:
                                  > snajper55 napisał:
                                  >
                                  > > Niczego nie sfałszowałem, chamie. Zacytowałem jego słowa.
                                  > >
                                  > > S.
                                  >
                                  > slowa wyjete z kontekstu,ale u ciebe to normaka.

Snajper oszalał z nienawiści, niech modlitwa 'hiszpanów' go wesprze uncertain

https://nimg.sulekha.com/others/original700/2008-10-2-10-42-58-5a32eaa2f45042658e7aff576e9af7eb-5a32eaa2f45042658e7aff576e9af7eb-2.jpg
                              • oleg3 Re: Oleg 11.08.10, 20:40
                                snajper55 napisał:

> Niczego nie sfałszowałem, chamie. Zacytowałem jego słowa.

I była to zapowiedź wprowadzenia dyktatury, kłamco!
                                • marudna.menda Re: Oleg 11.08.10, 20:43
                                  Co sie zloscisz,olus. Chodzi o dyktature ciemniakow,a to przeciez
                                  lubisz.
                          • first.kanalia Re: Oleg 11.08.10, 17:57
                            snajper55 napisał:

> t_ete napisała:
                            >
                            > > cytat 'wyciety' inaczej :
                            >
                            > Ty też podajesz niewłaściwy cytat. Cytat musi być tak podany,
                            aby umożliwiał
                            > naszemu forumowemu chamowi obronę Kaczyńskiego. Każdy inny cytat
                            to cytat
                            > niesłuszny, czyli fałszerstwo.
                            >
                            > S.

Ty podajesz cytaty wyjete z kntekstu, Oleg do cytatow podaje
                            linki, manipulancie.
                      • snajper55 Re: proste 11.08.10, 17:22
                        oleg3 napisał:

> Linku nie podaje, bo pełny cytat brzmi:

Co to jest "pełny cytat", chamie ? To jest ten fragment, który się chamowi
                        podoba. Każdy inny fragment będzie dla chama niepełnym cytatem lub cytatem zbyt
                        obszernym. EOT

S.
                        • oleg3 Spadaj fałszerzu! n/t 11.08.10, 17:23

• mate_lot Re: ORMO 11.08.10, 12:42
      andrzejg napisał:

>
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8238072,Romaszewski__Kiedys_ORMO__dzis_bojowki_pod_krzyzem.html
      >
      > Jak dawniej ORMO, tak dziś przychodzą bojówki, aby przeszkadzać
      > ludziom w skupieniu i modlitwie - pisze w "Rzeczpospolitej" senator
      > klubu PiS Zbigniew Romaszewski

>
      > A.
      ==============
      Jak ja widzę tego faceta, z miną jakby mu drut kolczasty z tyłka wyciągali, to
      załamuję ręce. Kogo on jest w stanie przekonać do jakichkolwiek swoich racji?
      Pewnie tylko tego oszołoma PiS, który ta fujarę umieszcza w górze listy
      wyborczej. Potem płaczek chodzi i płacze, ze mu limuzyny z kierowcą nie
      przydzielili na kolejne cztery lata pierdzenia w stołek i niech mnie ktoś
      przekona, ze jego pobyt w tym domu starców przyczynia sie dla dobra Polski.
      Czas na emeryture!
      • marouder.eu Czyli co, matelot? 11.08.10, 12:48
        Parlamnt rozpedzic a obecny uklad wladzy petryfikowc?
        • mate_lot Re: Czyli co, matelot? 11.08.10, 13:08
          marouder.eu napisał:

> Parlamnt rozpedzic a obecny uklad wladzy petryfikowc?

Odezwał sie w Tobie duch rewolucjonisty? Napisałem co myslę o tym, całym
          Romaszewskim aby moją myslą zarazic innych obywateli by tą bezproduktywną
          kreaturę, bazujacą na kombatanctwie wreszcie przestac wybierać wyżej niż do
          podwórkowych kółek różańcowych. Amen.
          • marouder.eu Nu, w tobie predzej:) 11.08.10, 13:16
            Czy zacytowac wczesniejszy twoj post oraz wylozyc, o co sie w nim moze rozchodzic?
            • mate_lot Re: Nu, w tobie predzej:) 11.08.10, 13:32
              A sobie cytuj co chcesz...
    • t_ete jakie tam bojowki 11.08.10, 15:07
      raczej smiech - czyli to co chyba zniesc (niektorym) najtrudniej ... Ludzie
      odreagowuja i kpia ; bawia sie wlasnymi pomyslami (czasem kompletnie
      idiotycznymi); im wiecej bedzie takich natchnionych (bojowki, ORMO
      itd.)interpretacji - tym wiecej monty pythona w odpowiedzi ; nie trzeba byc
      madrala by to przewidziec ale ...

jak widac - koturny utrudniaja kontakt z rzeczywistoscia wink

skoro jedna grupa realizuje 'obrone krzyza' - to kazda inna grupa takze ma prawo
      do realizowania swoich pomyslow ; chamstwo i agresja pojawia sie wszedzie,
      trudno oczekiwac by 'upolityczniony' krzyz zadzialal uspokajajaco na tych ktorzy
      chcieliby przeniesienia go do kosciola - skoro na swoich wyznawcow tonujaco nie
      dziala wink

oczekiwanie by 'obroncy krzyza' znalezli sie pod szczegolna ochrona - a
      dzialania innych grup (spontanicznych czy zorganizowanych) uznano za nielegalne
      - smieszy ;

w kosciele - krzyz bylby pod ochrona, takze ludzie ktorzy chca sie modlic ale
      gdy wkraczaja hasla polityczne i ... przepraszam wink Gwardia Narodowa - trzeba
      przyjac do wiadomosci ze czciciele makaronu oraz roznoracy kpiarze tez maja
      prawo do zaprezentowania swoich pogladow ;

gdy czytam Romaszewskiego, gdy widze zdjecia z wczorajszej demonstracji w
      Krakowie, gdy slysze hasla ... mam wrazenie ze niektorzy tkwia w latach 80-tych
      ... ukladaja krzyze z kwiatow czy zniczy, krzycza - 'ubeku ty !!!', podejrzewaja
      prowokacje, wietrza spiski ... jakby nadal byli uwiezieni, zniewoleni ;

czym jest dla nich wolnosc ? odnosze wrazenie ze poczuliby sie wolni odnoszac
      bezkompromisowe zwyciestwo - pod skrzydlami 'swojej' partii i 'swoich' liderow -
      zmiatajac z powierzchni ziemi politycznych
      przeciwnikow razem z 'wrogimi' mediami ... wtedy bylaby prawdziwa wolnosc i
      nareszcie - demokracja smile

tete

• rycho7 nierownosc wobec prawa do uczuciow 11.08.10, 16:58
        t_ete napisała:

> skoro jedna grupa realizuje 'obrone krzyza' - to kazda inna grupa
        > takze ma prawo

Odmiennie interpretujemy dintojre obowiazujaca w Rzeczykatobolszewickiej. Ludzie
        uczuciowe sa rowniejsze. Szczegolnie gdy zarejestruja kult religijny do
        lechtaczki lub inny. Wtedy moga nawet publicznie, a obiekty ich kultu wrecz
        powinny wypelniac przestrzen publiczna. I nie musza miec swoich domow (publicznych).

Potworek prawny uczuciow religijnych moze bezkarnie urazac religijnych inaczej
        (nieslusznie).
        • t_ete mowiac krotko 12.08.10, 00:38
          rycho7 napisał:

> t_ete napisała:
          >
          > > skoro jedna grupa realizuje 'obrone krzyza' - to kazda inna grupa
          > > takze ma prawo
          >
          > Odmiennie interpretujemy dintojre obowiazujaca w Rzeczykatobolszewickiej. Ludzi
          > e
          > uczuciowe sa rowniejsze. Szczegolnie gdy zarejestruja kult religijny do
          > lechtaczki lub inny. Wtedy moga nawet publicznie, a obiekty ich kultu wrecz
          > powinny wypelniac przestrzen publiczna. I nie musza miec swoich domow (publiczn
          > ych).
          >
          > Potworek prawny uczuciow religijnych moze bezkarnie urazac religijnych inaczej
          > (nieslusznie).

Ja sie nie zgadzam. Potworki uczuciow moga urazac wzajemnie lub lechtac
          przymilnie jesli zechca. Dozorca obszaru pilnuje zeby sie nadmiernie nie pluly.
          I dobrze. Krwawych zewlokow mit nie udzwignie.
          Lepiej pluszaka rozpruc. Pograc w kolko i krzyzyk.
          Najpierw bylo mi przykro. Teraz mysle sobie ze najlepszym antidotum jest smiech ...

tete
      • mate_lot Re: jakie tam bojowki 12.08.10, 21:09
        > gdy czytam Romaszewskiego, gdy widze zdjecia z wczorajszej demonstracji w
        > Krakowie, gdy slysze hasla ... mam wrazenie ze niektorzy tkwia w latach 80-tych
        > ... ukladaja krzyze z kwiatow czy zniczy, krzycza - 'ubeku ty !!!', podejrzewaj
        > a
        > prowokacje, wietrza spiski ... jakby nadal byli uwiezieni, zniewoleni ;
        ===============
        U nich to działa na zasadzie odruchu Pawłowa. wink
    • wikul Re: ORMO 11.08.10, 18:13
      andrzejg napisał:

> A.

Raczej w dupie.
      • first.kanalia mlodzi wykszalceni wyborcy pelo 11.08.10, 18:17
        www.youtube.com/watch?vshockHtpYTFBiyM&feature=player_embedded
        • wikul Re: mlodzi wykszalceni wyborcy pelo 11.08.10, 21:50
          Rzeczywiście.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/GHcHB5VxEWMmsD1ZpB.jpg
    • wikul Re: ORMO 11.08.10, 21:48
      andrzejg napisał:

>
      >

> Jak dawniej ORMO, tak dziś przychodzą bojówki, aby przeszkadzać
      > ludziom w skupieniu i modlitwie - pisze w "Rzeczpospolitej"
      > senator klubu PiS Zbigniew Romaszewski

>
      > A.

To te bojówki, sfotografowane przez Snajpera, miał Romaszewski na
      myśli ?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/GHcHB5VxEWMmsD1ZpB.jpg
      • snajper55 Re: ORMO 11.08.10, 22:32
        wikul napisał:

Jeszcze kilka słów wyjaśnienia. Ci "ochroniarze" nie ochraniali Krzyżaków. Oni
        patrolowali tę stronę Krakowskiego, na której manifestowali ludzie popierający
        przeniesienie krzyża.

S.
        • wikul Re: ORMO 11.08.10, 22:50
          snajper55 napisał:

> wikul napisał:
          >
          > Jeszcze kilka słów wyjaśnienia. Ci "ochroniarze" nie ochraniali
          Krzyżaków. Oni
          > patrolowali tę stronę Krakowskiego, na której manifestowali ludzie
          popierający
          > przeniesienie krzyża.
          >
          > S.

Tamta strona była bezpieczna, pod ochrona policji. Z tej strony
          pewnie mieli za zadanie wyławiać najbardziej nieprawomyślnych
          i prowokować konfrontacje.
          • snajper55 Re: ORMO 12.08.10, 00:02
            wikul napisał:

> Tamta strona była bezpieczna, pod ochrona policji.

Stron było więcej. Krzyżacy spod krzyża zostali przez policję podzieleni na trzy
            grupy. Jedna, mała, została pod krzyżem, a dwie pozostałe stały na zewnątrz
            barierek, tuż przy obu skrzydłach Pałacu i miały "fizyczny kontakt" z
            manifestującymi (tam była ta "dama z dzidą"). Dopiero czwarta strona, strona
            ulicy na przeciwko pałacu, była zajęta głównie przez manifestujących. I tam
            właśnie krążyli "ochroniarze".

> Z tej strony pewnie mieli za zadanie wyławiać najbardziej
            > nieprawomyślnych i prowokować konfrontacje.

Może. Na pewno nie chronili Krzyżaków, bo tych tam nie było. Za to tam gdzie
            stali Krzyżacy, nie było żadnego "ochroniarza".

S.
    • oleg3 Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 10:40
      Jest taki wątek założony przez Wikula. Masz Andrzeju coś przeciw utożsamianiu
      IV RP z III Rzeszą, a PiSu z NSDAP?
      • andrzejg Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 10:46
        nie utożsamiałbym

pewnie Ci chodzi o to ,że tam się nie wpisałem?

Niech te słowa wypowie prominentny członek PO, to sie wpiszę
        Forum to co innego.

A.
        • oleg3 Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 10:58
          > pewnie Ci chodzi o to ,że tam się nie wpisałem?

Nie. Nie znoszę forumowej maniery, że jak nie zaprotestujesz, to pochwalasz. Chciałem tylko zwrócić Twoją uwagę na język postępowców.

> Niech te słowa wypowie prominentny członek PO
          Zdarza się. Niekoniecznie takie. Ot Niesiołowski mówił o Tworkach.
          • marudna.menda Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 11:05
            olus:
            > Zdarza się. Niekoniecznie takie. Ot Niesiołowski mówił o Tworkach.

Gdyby jeszcze mial sile sprawcza!
          • andrzejg Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 11:12
            > > Niech te słowa wypowie prominentny członek PO
            > Zdarza się. Niekoniecznie takie. Ot Niesiołowski mówił o Tworkach.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,115010840,115015926,Re_slyszalem_bylem_wczoraj_jak_posel_PO_Niesiolo.html
            • marudna.menda Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 11:24
              www.youtube.com/watch?v=szsWCbj_6I8
          • wikul Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 20:08
            oleg3 napisał:

> Nie. Nie znoszę forumowej maniery, że jak nie zaprotestujesz, to
            > pochwalasz. Chciałem tylko zwrócić Twoją uwagę na język
            > postępowców
            .

Oczywiście, zdaniem Prawdziwych Polaków, służby porządkowe pod
            Pałacem można porównywać do ORMO, ale pochodów z pochodniami do
            niczego porównywać nie wolno.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8238072,Romaszewski__Kiedys_ORMO__dzis_bojowki_pod_krzyzem.html
      • wikul Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 17:49
        oleg3 napisał:

> Jest taki wątek założony przez Wikula. Masz Andrzeju coś przeciw
        utożsamianiu
        > IV RP z III Rzeszą, a PiSu z NSDAP?

Nieśmiało zwracam ci uwagę że tytuł watka zawiera znak zapytania.
        Czyżbyś nie wiedział co to znaczy ?
        P.S.Ciekawy sposób dyskutowania. W innym watku o innym temacie.
        Opatentuj to.
        • oleg3 Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 20:24
          Dyskutuję o czym chcę i z kim chcę, Wikulu. Ale to miłe, że wstydzisz się swoich
          wątków.
          • wikul Re: Pochód z pochodniami - IV RP czy III Rzesza ? 12.08.10, 20:50
            oleg3 napisał:

> Dyskutuję o czym chcę i z kim chcę, Wikulu. Ale to miłe, że
            > wstydzisz się swoich wątków.

Nie wiem gdzie to dostrzegłeś, ale to twoja sprawa. Ja bym raczej
            wstydził się na twoim miejscu, i nie łaził "na skargę" do Adrzeja,
            wprawiając go wyraźnie w zakłopotanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka