Dodaj do ulubionych

Plan rozbicia 102 gotowy.

07.03.11, 22:02
Tu-154M 102 gotowy do rozbicia

Pierwszy będzie miał charakter techniczny i potwierdzi usunięcie usterki. Drugi, po weryfikacji przez głównego inżyniera Sił Powietrznych, ma nadać mu status "head", umożliwiający loty z najważniejszymi osobami w państwie.

==========

No ciekawe, kto poleci tym lotem ze statusem HEAD?
Obserwuj wątek
    • rycho7 Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 07.03.11, 22:09
      hymenos napisał:

> Pierwszy będzie miał charakter techniczny

Sadzisz, ze beda testowali we mgle ponizej 100 metrow?

Ja od "zawsze" zyje w swiecie praw Murfiego (jak sie moze zepsuc to sie zepsuje). Zapewnia to dostatnie zycie.
      • hymenos Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 07.03.11, 22:23
        rycho7 napisał:

> hymenos napisał:
        >
        > > Pierwszy będzie miał charakter techniczny
        >
        > Sadzisz, ze beda testowali we mgle ponizej 100 metrow?

Sądzę, że pierwszy testowy będzie sprawdzianem, czy w ogóle poleci i czy mu się lampki będą świeciły. Ten drugi, ze statusem HEAD się liczy. Czy mgłę będą generować, nie napisano.

>
        > Ja od "zawsze" zyje w swiecie praw Murfiego (jak sie moze zepsuc to sie zepsuje
        > ). Zapewnia to dostatnie zycie.

Jeśli pilot będzie miał możliwość wciśnięcia uchoda to zrobi to. Automatowi to wisi.
        • rycho7 sugierujesz co jeneral zabranial? 07.03.11, 22:47
          hymenos napisał:

> Jeśli pilot będzie miał możliwość wciśnięcia uchoda to zrobi to.

Zatrudnili bezrekich pilotow?
          • jaceq Re: sugierujesz co jeneral zabranial? 07.03.11, 22:51
            > Zatrudnili bezrekich pilotow?

Nie bezrękich. Jednorękich.
          • hymenos Re: sugierujesz co jeneral zabranial? 08.03.11, 11:37
            Jenerał tylko stał, patrzył i słuchał. Jeśli coś powiedział, to bardzo niewyraźnie. A jakich pilotów zatrudnią do testów, to się dopiero okaże.
    • piq to będzie samolot premiera... 07.03.11, 22:54
      ...i będzie się nazywał "Rudy" 102.
      • rycho7 Re: to będzie samolot premiera... 07.03.11, 23:03
        piq napisał:

> ...i będzie się nazywał "Rudy" 102.

Kondonek za Szarika? Tez bym chcial.
    • pro100 Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 07.03.11, 23:26
      kolej wyhymenos napisał:

> No ciekawe, kto poleci tym lotem ze statusem HEAD?
      >
      wypada na gajowego kwadratu wajmarskiego. co by mu było raźniej może z dodkiem konopnym?
      • hymenos Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 08.03.11, 08:52
        pro100 napisał:

> wypada na gajowego kwadratu wajmarskiego. co by mu było raźniej może z dodkiem
        > konopnym?

No wiesz, ja dopuszczam do siebie myśl o tym, że Gajowy zwyczajnie nie wsiądzie do samolotu. Ty już wiesz na 100%?
        • pro100 Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 08.03.11, 10:10
          hymenos napisał:

> No wiesz, ja dopuszczam do siebie myśl o tym, że Gajowy zwyczajnie nie wsiądzie
          > do samolotu. Ty już wiesz na 100%?
          >
          pisałem co by wypadało. a że gajowy zabobonny jak przedwojenny chłop z polesia to do samolotu nie wlizie, a i pewnie bez egzorcysty nocy w namiestnikowskim nie spędzi.
          • hymenos Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 08.03.11, 10:18
            Liczy się sam fakt wlizienia, a nie jego przyczyny. A'propos przyczyn, po co te testy?
            • pro100 Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 08.03.11, 10:22
              hymenos napisał:

>. A'propos przyczyn, po co te
              > testy?
              >
              czy szkiełko kolor zmienia? a może antek się wcześniej wygada kto z skw i co mu przeciekł?
              • hymenos Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 08.03.11, 10:29
                Szkiełko to wymówka typu paluszek i główka. A czas jest potrzebny na obmyślenie strategii, jak obronić monowskie tyłki. Antkowy zespół może sobie pogwizdać jedynie. O lata świetlne jest w odległości od merytorycznych wyjaśnień wszystkich przyczyn tego, co zdarzyło się w Smoleńsku.
                • snajper55 Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 09.03.11, 00:28
                  hymenos napisał:

> Szkiełko to wymówka typu paluszek i główka. A czas jest potrzebny na obmyślenie
                  > strategii, jak obronić monowskie tyłki. Antkowy zespół może sobie pogwizdać je
                  > dynie. O lata świetlne jest w odległości od merytorycznych wyjaśnień wszystkich
                  > przyczyn tego, co zdarzyło się w Smoleńsku.

Ponieważ zespół Antkowy nie jest po to, by merytorycznie przyczyny wyjaśniać. On jest po to, aby wodę mącić, ułatwiając Prezesowi ryb łowienie.

S.
    • snajper55 Prezes z Macierewiczem 08.03.11, 10:00
      będą mieli okazję pokazać, jak Tutka drzewa ścina. A może będą się bali udowodnić swoją rację?

S.
    • hasz0 Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 08.03.11, 10:29
      Jesteś Hymenos dla mnie typowym odrażającym przedstawicielem
      nowego społeczeństwa,

jakie to już wyprodukowano w ilosci 60% w długiej, bardzo trudnej dla nas,starszych -"transformacji" Polaka na obywatela Polactwa wg GW
      - wykastrowanego i doszlifowanego dla
      szmendoelit spoda znaku Kuronia, Geremka...Kuczyńskiego Waldka itp Wajdów z łże-mediami urządzajacymi sobie sluby, urodziny, pogrzeby, święta antypolskie, ceremonie wręczania,
      ceremonie opluwania na wszelakie sposobiki,....nowe miejsca pracy serialowo-seryjnej,
      babskie pogaduszki, miejsca do świńtuszenia, zohydzania Polski, obciachowania patriotyzmu... itd. mediami jako narzędziem obróbki mentalnej nowych roczników konsumenckich!

....Śledztwo w sprawie śmierci gen. Sikorskiego ciągnęło się latami. Przyczynkiem do wątpliwości i nieuznania przez badaczy był werdykt sądu brytyjskiego: enigmatyczne orzeczenie „śmierć Sikorskiego nastąpiła w drodze tragicznej katastrofy stanowiącej tajemnicę państwową"oraz niezwykle dziwne okoliczności katastrofy, które podważały wersję zwykłego wypadku( awaria układu sterowania wysokością tuż po starcie, zniszczenia rzeczy osobistych wskazujących na wybuch, brak niektórych ciał).

Cytat
      Od Katastrofy Smoleńskiej upłynęło zaledwie 10 miesięcy, a wątpliwości wokół znanych nam okoliczności wydarzenia i informacji z miejsca wypadku, bo śledztwem( bez zabezpieczenia wszystkich śladów) tego dochodzenia do przyczyn nie można nazwać.
      To społeczeństwo żąda od PiS, aby wszystkie niejasności wyjaśnić. To społeczeństwo chce wyjaśnienia przez do powołania Międzynarodowej Komisji. A PiS, jako jedyna formacja polityczna, solidaryzuje się z tym żądaniem. Straciliśmy w niewyobrażalnej katastrofie elitę polskich urzędników najwyższego szczebla, zasłużonych działaczy i Głowy Państwa.

Naszym moralnym obowiązkiem jest dążenie do wyjaśnienia przyczyn tej tragedii, nawet jeśli to nie mieści się w kanonie estetycznym pana posła Celińskiego.

Dzielnie wtóruje posłowi inny polityk, Kazimierz Marcinkiewicz, który powiedział „Sprawa smoleńska zakończy się w okolicach 10 kwietnia. Potem będzie bardzo ważna dla Polski beatyfikacja Jana Pawła II, która zamknie pewien rozdział. Przypomni nam, jacy powinniśmy być, i to w ogromnej mierze pozbawi PiS tej amunicji, którą używał od tej pory”.

Warunkiem wypełnienia jego proroctw musiałby być zatem raprot Komisji Millera wskazujący na winnych Katastrofy Smoleńskiej wraz z wyjaśnieniem wszystkich dziwnych okoliczności, jakie towarzyszyły temu wydarzeniu: ukrywanie prawdziwej godziny, niszczenie wraku samolotu, niepełne autopsje, brak dokumentacji filmowej i fotograficznej w polskich materiałach z akcji ratowniczej i miejsca katastrofy, rezygnacja z przejęcia śledztwa lub uczestniczenia w nim na prawach równych z Rosją, półbeczka samolotu na wysokości uniemożliwiającej takie wydarzenie, zerwanie linii energetycznej i wiele innych. A także pociągnięcie do imiennej odpowiedzialności tych, którzy są autorami skandalicznych zaniedbań w przygotowaniach delegacji śp. Prezydenta. Raczej nieprawdopodobne, prawda? Może poleci minister Klich, może ogólnie Komisja wskaże na błędy w SYSTEMIE organizacji wyjazdów VIP-ów, ale raczej nie tknie imiennie przyjaciół premiera i szefów służb specjalnych.

A Beatyfikacja JP II, która ma przypomnieć jacy powinniśmy być, co ma zakończyć?Pan Marcinkiewicz, który porzucił żonę i dzieci i żyje wbrew naukom Ojca Św. niewątpliwie chciałby „zamknięcia rozdziału” i nie przypominania więcej o kanonach etycznych.

Andrzej Celiński przywołuje w swoim nawoływaniu do zniszczenia PiS, (co nie jest absolutnie dziwne w ustach polityka Tej lewicy) znaną argumentację „To był pierwszy przypadek od czasów stalinowskich, kiedy tajne służby stały się elementem rozgrywki politycznej, choć zupełnie w innych warunkach – przy wolnych mediach - mówił poseł.”

Z absurdem tego zarzutu dyskutować nie zamierzam, ponad 3 lata różnych Komisji niczego nie dowiodły, a przecież obecna władza miała pełne wsparcie w dociekaniach wśród posłów SLD i stowarzyszonych kołach poselskich, więc możliwości były niczym nieograniczone. Dziwi mnie tylko, że stalinowskich korzeni pan Celiński nie widzi w całej masie byłych aparatczyków PZPR, z którymi się na lewicy nieprzerwanie od lat komuny po dzień dzisiejszy -utożsamia.

Odpowiem więc panu posłowi słowami Jana Pawła II „Dopóki zwycięstwo jednych w klęsce drugich, dopóty żadna klęska nie jest ostatnia.A Polacy mają dość klęsk wiodących do upadku ich Państwa. Politycznego i gospodarczego.

I wie Pan, postawa Polaków en masse, po Tragedii Smoleńskiej, świadczy o tym, że moralnie i estetycznie może być brzydki zupełnie nie ten, kogo pan wskazuje.

Aha i ejszcze zacytuję adwokacikowi piqczemu mego Aquanetowego niszczyciela
      personalnegoprotestu przeciwko hańbie jaką jest medtoda polemik na Faqu:

CytatOwszem niby mamy wlasne panstwo, wlasne instytucje tyle, ze te instytucje i przedstawiciele tego panstwa nie robia nic by na to zaufanie zasluzyc, wprost przeciwnie panie posle.
      Bardzo sie ciesze, ze jest opozycja jak ja pan nazwal "bezwzgledna" a jaka ma byc aksamitna?

Prosze nie oszukiwac co do tego "narodowego" mandatu , ten rzad nie ma 100% poparcia narodu.
      A ja po to glosowalam na PIS, by mnie reprezentowal w sejmie RP, i ja nie chce by byl aksamitna opozycja.
      Najlepiej oskarzyc opozycje o chec destabilizacji panstwa, i co dalej?Zdelegalizowac?

Mowi pan o materialach dowodowych czy ma pan do nich dostep?
      Bo z tego co ja wiem to oprocz czarnych skrzynek, wraku protokolow z sekcji zwlok brak jeszcze wielu, wielu dokumentow , dowiedziec sie pan moze tego z polskich uwag do raportu MAK.
      Nie chce uzywac mocnych slow ale ohydne jest to co pan napisal, ze L Kaczynski,lecial tam w innym celu ,niz w celu zlozeniu holdu.
      Widzi pan On lecial tam jako prezydent wybrany przeze mnie i czesc rodakow Ich reprezentowac w Katyniu.

Przy okazji odpowiem na pytanie pana i pana Niesiolowskiego, czy to sie kiedys skonczy?Skonczy sie jak rzad i Donald Tusk przestana nas oszukiwac, ukrywac dokumenty tak jak ukrywali rozmowy kontrolerow, ujawnili, kiedy juz sie ziemia zaczela palic pod nogami.
      Panu, panu Niesiolowskiemu moze nie zalezy na wyjasnieniu katastrofy smolenskiej, ale nam podatnikom, ktorzy jak slusznie pan zauwazyl placimy Wam pensje zalezy .
      Dobranoc

GINI
      89
      4927
      | 21.02.2011 10:38

• hymenos Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 08.03.11, 10:33
        Panie Tadzieńku, krócej i na temat proszę. Jeśli tego nie potrafisz, odpłyń. Nie mam ochoty wyławiać z bełkotu i projekcji konkretów.
    • hymenos Panie Tadeuszu! 08.03.11, 10:39
      Do tego, żeś pan kundel nie trzeba nikogo przekonywać.
    • hymenos Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 25.03.11, 09:20
      Okazuje się, że przygotowania do rozbicia tupolewów zaczęły się dużo wcześniej. Instruktaż katastrofy i próba utajnienia. Ciekawe dlaczego nasi śledczy zamachowi nie wykryli tego spisku???? To przecież oczywiste, że pilot-instruktor, który "na wysokości zaledwie kilkudziesięciu metrów i przy wysuniętym podwoziu "schował" klapy w skrzydłach. Samolot zaczął przez to niebezpiecznie tracić siłę nośną." musiał brać udział w spisku, którego celem był zamach na Największego Prezydenta Wszechpolski.
      • hasz0 Kundel ANodinyż.Primakowa&Putina od10.4.10 szczeka 25.03.11, 10:18
        • hasz0 Re: Kundel ANodinyż.Primakowa&Putina od10.4.10 sz 25.03.11, 10:23
          • hasz0 Re: Kundel ANodinyż.Primakowa&Putina od10.4.10 sz 25.03.11, 10:25
            • hymenos Słowosraczysz. 25.03.11, 10:35

• hasz0 ______________________________Słowem$raczysz. 25.03.11, 11:02
                • hymenos Re: ______________________________Słowem$raczysz. 25.03.11, 11:04
                  Nie przeczytałem i nie przeczytam. Słowosraczka.
          • hymenos Re: Kundel ANodinyż.Primakowa&Putina od10.4.10 sz 25.03.11, 10:34
            Nie bredź. ATM-QAR był cały czas w polskich rękach, zapisy TAWS/FMS badane były w Redmont, a kopie z rejstratorów MARS sprawdzane i badane były w Polsce. Powołując się na idiotów robisz z siebie idiotę.
            • hasz0 Re: Kundel ANodinyż.Primakowa&Putina od10.4.10 sz 25.03.11, 11:16
              • hasz0 Re: Kundel ANodinyż.Primakowa&Putina od10.4.10 sz 25.03.11, 11:18

"Raz ordynarny niedźwiedź kucnąwszy na łące,
                W dość niewybredny sposób podtarł się zającem.
                Zając się potem żonie chwalił po obiedzie:
                - Wiesz, stara, nawiązałem współpracę z niedźwiedziem!"
                Andrzej Waligórski
              • hymenos Re: Kundel ANodinyż.Primakowa&Putina od10.4.10 sz 25.03.11, 11:31
                Po co wklejasz mi jakieś wypociny domorosłego śledczego z lipca ub. roku??? Czy nie pisałem ci, że wklejanie tekstów idioty świadczy o twoim idiotyźmie?? IQ=0?
                • gini Re: Kundel ANodinyż.Primakowa&Putina od10.4.10 sz 25.03.11, 13:05
                  hymenos, masz wypunktowane, udowodnij punkt popuncie, gdzie i cojest idiotyzmem.
                  latwo bedzie.
                  • hymenos A jaki to ma sens, skoro Hasz wie lepiej? 25.03.11, 14:18
                    gini napisała:

> hymenos, masz wypunktowane, udowodnij punkt popuncie, gdzie i cojest idiotyzmem
                    > .
                    > latwo bedzie.

A niby co mam wypunktowane?? Toż to zwykła wklejanka z jakiegoś forum. Zacznij od rzeczy podstawowej, masz w chwili obecnej znacznie więcej materiałów do analizy niż robocza, przez nikogo nie autoryzowana wersja stenogramów. Na youtubie bez problemu znajdziesz prezentację Millera, na której jako podkład zamieszczono dźwięk z CVR. Potem zastanów się nad metodologią. W samolocie były trzy niezależne rejestratory parametrów lotu badane w Rosji, w Polsce i USA. Wyniki z analiz tych rejestratorów należy zsynchronizować (zweryfikować prawidłowość zapisów) i dopiero potem synchronizować to z zapisem dźwiękowym z kabiny, po to, żeby było wiadomo w jakim momencie i w jakiej sytuacji wypowiadane były komendy. Taśma magnetyczna i zapis analogowy zastosowany był jedynie w rejetratorze MARS. Jak do tej pory, żaden z ośrodków badających zapisy nie wniósł zastrzeżeń, które upoważniały by do stwierdzenia, że zapisy zostały sfałszowane. Idiotyzmem zatem jest wyciąganie zasadniczych wniosków wyłącznie na podstawie roboczej transkrypcji zapisu dźwiękowego CVR. Tak można się było bawić w czasie, gdy transkrypcje zostały opublikowane przy założeniu oczywiście, że to jedynie zabawa.

Jeśli chodzi o same interpretacje, to nie chce mi się całości rozpatrywać, ale na samym początku gość pisze w pkt 2, że lot nie był cywilny i status lotu był wojskowy. MAK w swoim raporcie opisał lot jako: Na podstawie zapisów (paragraf GEN 1.2-1 ppkt 1.1, 1.2, 1.3; GEN 1.2-9 ppkt 3.9, 3.10) Zbioru informacji aeronawigacyjnej Federacji Rosyjskiej i państw Wspólnoty Niepodległych Państw (AIP FR) AIR FR, a także zgodnie z zapotrzebowaniem na lot (pismo o numerze PdS 10-14-2010 z dnia 22 marca 2010 roku), zgłoszonym przez Ambasadę Rzeczpospolitej Polskiej w Federacji Rosyjskiej do Ministerstwa Spraw Zagranicznych Federacji Rosyjskiej (MSZ FR), rejs PLF 101 był międzynarodowym, nieregularnym (jednorazowym) lotem w celu przewozu pasażerów samolotem lotnictwa państwowego Rzeczpospolitej Polskiej na lotnisko Smoleńsk „Północny”, nie otwarte dla lotów międzynarodowych. Lot był wykonywany na podstawie zezwolenia MSZ FR nr 176 CD/10 z dnia 9 kwietnia 2010 roku. Twierdzenie, że lot był wojskowym jest idiotyzmem, które nic nie wnosi a MAK potwierdza, że samolot należy do lotnictwa państwowego a nie cywilnego.

W pkt 3 gościu inetrpretuje tekst jako pomyłkę?? w transkrypcji. Mogę podać inną interpretację, pilot z Mińskiem dogaduje się co do parametrów i na koniec albo w skrócie (podaje samą końcówkę), albo dźwięk z szumami uniemożliwił odczytanie początku zdania (zrozumienie rozmowy przez polską załogę). To spowodowało, że w transkrypcji pojawiła obcięta z początku liczba parametru. Idiotyzm interpretacyjny, który do badań przyczyn katastrofy nic nie wnosi i nie świadczy o prawdziwości założonej tezy o fałszywości stenogramu.

Pkt 4. Zawiera zdziwienie o przywitaniu z Mińskiem. No nie ma co się dziwić. Polski nawigator słabo znał rosyjski co zostało potwierdzone na późniejszym etapie badań i to nie on prowadził później rozmowy z wieżą (a powinien). Wtrącenie rosyjskiego, dziwnego powitania potwierdza jedynie późniejsze ustalenia.

Dalej mi się nie chce.
    • janusz2_ Minister Klich zakazał lotów Tu-154M z VIP-ami 25.03.11, 13:28
      "Konrad Piasecki: Panie ministrze, a co my zrobimy z tym rosyjskim zaleceniem, żeby w połowie roku wycofać z eksploatacji wszystkie tupolewy, w tym również - jak rozumiem - tego ostatniego polskiego tupolewa?

Bogdan Klich: Już zrobiliśmy, panie redaktorze. To znaczy zakazałem jakichkolwiek lotów z VIP-ami do czasu wyjaśnienia tej sytuacji, a dowódca Sił Powietrznych zwrócił się do strony rosyjskiej z wnioskiem o przekazanie wszystkich szczegółowych informacji i oceny tego konkretnego modelu, którym posługują się Siły Powietrzne, tak, aby ostatecznie wyjaśnić, jednoznacznie wyjaśnić, czy zastrzeżenia dotyczą też tego konkretnego samolotu.

Konrad Piasecki: Może tak być, że ten tupolew już nigdy prezydenta, premiera na pokład nie weźmie.

Bogdan Klich: Może być i tak, i inaczej.

Konrad Piasecki: I to wszystko zależy od Rosjan. Ale jeżeli Rosjanie zalecą: "Nie, nie używajcie go, nie eksploatujcie go" - wycofujemy tupolewa.

Bogdan Klich: Wszystko zależy od tego, jakie będzie stanowisko strony rosyjskiej i jakie decyzje w tej sprawie podejmie dowódca Sił Powietrznych. Ja w każdym razie uważam, że do czasu ostatecznego i jednoznacznego wyjaśnienia sprawy ten samolot może wykonywać loty szkolne, może wykonywać loty eksperymentalne, ale nie będzie wykonywał lotów z VIP-ami."

www.rmf24.pl
      • gini Re: Minister Klich zakazał lotów Tu-154M z VIP-am 25.03.11, 13:42
        Ja nusz podkradne Ci tekst, bo akurat go nie znalam a potrzebny mi do notki salonowej pozdrawiam serdecznie.
        • janusz2_ Re: Minister Klich zakazał lotów Tu-154M z VIP-am 25.03.11, 13:47
          gini napisała:

> Ja nusz podkradne Ci tekst, bo akurat go nie znalam a potrzebny mi do notki sal
          > onowej pozdrawiam serdecznie.

Cieszę się, że podrzuciłem Ci interesujący tekstsmile
      • hymenos Re: Minister Klich zakazał lotów Tu-154M z VIP-am 25.03.11, 14:21
        No i o czym to świadczy, oprócz tego, że kolejne rządy nie potrafiły sobie poradzić z unowocześnieniem środków transportu przeznaczonego dla najwyższych władz w Polsce?
        • janusz2_ Re: Minister Klich zakazał lotów Tu-154M z VIP-am 25.03.11, 14:30
          hymenos napisał:

> No i o czym to świadczy,

A po co zakładałeś ten wątek?
    • hymenos Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 25.03.11, 14:36
      Wątek zakładałem w temacie lotu testowego, który niby to miał coś sprawdzić. To że Rosjanie wycofują przestarzały sprzęt lotniczy ma dość luźny związek z tematem wątku. Po co dokonałeś wpisu w wątku?
      • hymenos Do Janusz2_ 25.03.11, 14:40
        hymenos napisał:

> Wątek zakładałem w temacie lotu testowego, który niby to miał coś sprawdzić. To
        > że Rosjanie wycofują przestarzały sprzęt lotniczy ma dość luźny związek z tema
        > tem wątku. Po co dokonałeś wpisu w wątku?
        >

Wpis był odpowiedzią na post z tekstem:

hymenos napisał:

> No i o czym to świadczy,

A po co zakładałeś ten wątek?

=====

Forum jakoś dziwnie zadziałało.
      • janusz2_ Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 25.03.11, 14:56
        hymenos napisał:

> Wątek zakładałem w temacie lotu testowego, który niby to miał coś sprawdzić.

To sobie przeczytaj swój pierwszy post w tym wątku.
        Ze zdziwieniem, zapewne, znajdziesz tam zdanie:
        "Drugi, po weryfikacji przez głównego inżyniera Sił Powietrznych, ma nadać mu status "head", umożliwiający loty z najważniejszymi osobami w państwie. "
        forum.gazeta.pl/forum/w,13,122980042,122980042,Plan_rozbicia_102_gotowy_.html
        Przypomnę mój post, w którym jest pytanie Konrada Piaseckiego:
        "Konrad Piasecki: Panie ministrze, a co my zrobimy z tym rosyjskim zaleceniem, żeby w połowie roku wycofać z eksploatacji wszystkie tupolewy, w tym również - jak rozumiem - tego ostatniego polskiego tupolewa?"

Odpowiedź min. Klicha:
        "(...)zakazałem jakichkolwiek lotów z VIP-ami do czasu wyjaśnienia tej sytuacji"

i komentarz Konrada Piaseckiego:
        "Może tak być, że ten tupolew już nigdy prezydenta, premiera na pokład nie weźmie."

forum.gazeta.pl/forum/w,13,122980042,123611431,Minister_Klich_zakazal_lotow_Tu_154M_z_VIP_ami.html
        Następnym razem już ci nie będę niczego tłumaczył.
        Wreszcie musisz sam się nauczyć czytać ze zrozumieniem.
        • hymenos Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 25.03.11, 15:03
          Ten tekst jest cytatem głupiego zdania z notki prasowej. Zwykłe podkreślenie idiotyzmu. W rzeczywistości chodziło o doprowadzenie stanu technicznego samolotu do stanu jaki obowiązywał dla lotów ze statusem HEAD. A to, że Tupolewy to przestarzała konstrukcja wiadomo było nie tylko w kwietniu 2010r ale i 10 lat wcześniej.
          • janusz2_ Re: Plan rozbicia 102 gotowy. 25.03.11, 18:29
            hymenos napisał:

> Ten tekst jest cytatem głupiego zdania z notki prasowej. Zwykłe podkreślenie id
            > iotyzmu. W rzeczywistości chodziło o doprowadzenie stanu technicznego samolotu
            > do stanu jaki obowiązywał dla lotów ze statusem HEAD. A to, że Tupolewy to prze
            > starzała konstrukcja wiadomo było nie tylko w kwietniu 2010r ale i 10 lat wcześ
            > niej.

OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka