oleg3 P.S. 23.05.11, 13:50 Jak zapodaje TVN24 transparent został spacyfikowany i usunięty przez służby porządkowe (w skrócie SP). Kibice rozwiesili kolejny : "Żaden hipokryta głosu kibiców nie zdusi. Nie damy zrobić z Polski drugiej Białorusi". Ten transparent też został siłą usunięty. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: P.S. 23.05.11, 14:03 oleg3 napisał: > Jak zapodaje TVN24 transparent został spacyfikowany i usunięty przez służby por > ządkowe (w skrócie SP). Kibice rozwiesili kolejny : "Żaden hipokryta głosu k > ibiców nie zdusi. Nie damy zrobić z Polski drugiej Białorusi". Ten transpar > ent też został siłą usunięty. Już się kibole na kibiców awansowali? Czy Prezes ich awansował? S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: P.S. 23.05.11, 14:10 A potrafisz Snajperku uprawdopodobnić tezę. że to kibole wywiesili transparent? Twierdzenie, że byłi to kibice nie wymaga dowodu: wystarczy popatrzeć na zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: P.S. 23.05.11, 14:26 oleg3 napisał: > A potrafisz Snajperku uprawdopodobnić tezę. że to kibole wywiesili trans > parent? Masz rację, to nie musieli być kibole. Mogli to być na przykład pislamiści. > Twierdzenie, że byłi to kibice nie wymaga dowodu: wystarczy popatrzeć na zdjęcie. A w jaki sposób z tego zdjęcia wynika kto transparent wywiesił? Może to nie był żaden kibic, tylko osoba zajmująca się wywieszaniem antyrządowych transparentów? Kampania wyborcza w końcu się toczy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: P.S. 23.05.11, 14:30 > Masz rację, to nie musieli być kibole. A teraz grzecznie przeproś Państwo Kibiców i udaj się na odprawę Brygady Miłości. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: P.S. 23.05.11, 14:52 oleg3 napisał: > > Masz rację, to nie musieli być kibole. > > A teraz grzecznie przeproś Państwo Kibiców i udaj się na odprawę Brygady Miłości. A za cóż to??? To przecież ty kibicom imputowałeś, że wywieszają polityczne transparenty. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: P.S. 23.05.11, 17:00 oleg3 napisał: > > A za cóż to??? > > Za mowę nienawiści, Snajperku! A gdzież ja cokolwiek o kibicach pisałem??? O kibolach pisałem, owszem, ale nie o kibicach. Znów nie wziąłeś proszków i masz zwidy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: P.S. 23.05.11, 18:08 snajper55 napisał: > oleg3 napisał: > > A gdzież ja cokolwiek o kibicach pisałem??? O kibolach pisałem, owszem, ale nie > o kibicach. Znów nie wziąłeś proszków i masz zwidy. Tu Snajperze: Już się kibole na kibiców awansowali? Czy Prezes ich awansował? Chcesz tu wygibasy prawie sokratejskie? Nic z tego, obraziłeś kibiców, w tym wypadku żużla > > S. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Snajper 23.05.11, 15:20 A ty widziałeś kiboli na żużlu? Ja, a i owszem, margines. Jak tak dalej poleci, prezydencja, i EURO 2012 w cieniu kiboli? Tak trzymajcie! Odstraszyć kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: P.S. 23.05.11, 15:29 Nawet jesli transparent wywiesili kibole w niczym nie zmienia to faktu ze usuniecie transparentu przypomniana dzialania sil porzadkwoych dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: P.S. 23.05.11, 17:05 manny-jestem napisał: > Nawet jesli transparent wywiesili kibole w niczym nie zmienia to faktu ze usuni > ecie transparentu przypomniana dzialania sil porzadkwoych dyktatury. W tym samym stopniu, w jakim zamach na Kutscherę przypomina zamachy Al Kaidy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 23.05.11, 18:00 manny-jestem napisał: > Nawet jesli transparent wywiesili kibole w niczym nie zmienia to faktu ze usuni > ecie transparentu przypomniana dzialania sil porzadkwoych dyktatury. To pewnie nawet nie wiesz że mieszkasz w państwie dyktatorskim. Przejdź sie na mecz w u siebie i zobacz jak pilnowani sa kibice, co im grozi, i jak zachowuje sie policja w Stanach. No i spróbuj powiesić tam polityczne transparenty. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: P.S. 23.05.11, 18:17 Tyle ze to nie tak calkiem bez przyczyny pojawily sie te transparenty prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: P.S. 23.05.11, 19:53 manny-jestem napisał: > Tyle ze to nie tak calkiem bez przyczyny pojawily sie te transparenty prawda? Wszystko ma swoją przyczynę. WTC też. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 23.05.11, 19:54 manny-jestem napisał: > Tyle ze to nie tak calkiem bez przyczyny pojawily sie te transparenty prawda? A jakie to przyczyny ? Dla mnie nie ma takich przyczyn w państwie demokratycznym, które by usprawiedliwiały polityczne hasła na stadionach. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: P.S. 23.05.11, 21:11 wikul napisał: > A jakie to przyczyny ? Dla mnie nie ma takich przyczyn w państwie demokratyczny > m, które by usprawiedliwiały polityczne hasła na stadionach. Zajrzyj do portfela. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 24.05.11, 18:47 snajper55 napisał: > wikul napisał: > > > A jakie to przyczyny ? Dla mnie nie ma takich przyczyn w państwie demokra > tyczny > > m, które by usprawiedliwiały polityczne hasła na stadionach. > > Zajrzyj do portfela. > S. ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: P.S. 24.05.11, 22:33 wikul napisał: > snajper55 napisał: > > > wikul napisał: > > > > > A jakie to przyczyny ? Dla mnie nie ma takich przyczyn w państwie d > emokra > > tyczny > > > m, które by usprawiedliwiały polityczne hasła na stadionach. > > > > Zajrzyj do portfela. > > S. > > ????????????? Usprawiedliwieniem politycznych haseł na stadionach jest kasa. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: P.S. 24.05.11, 18:57 wikul napisał: > Dla mnie nie ma takich przyczyn w państwie demokratycznym , które by usprawiedliwiały polityczne hasła na stadionach. Bo ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 24.05.11, 19:53 oleg3 napisał: > wikul napisał: > > > Dla mnie nie ma takich przyczyn w państwie demokratycznym , które by usp > rawiedliwiały polityczne hasła na stadionach. > > Bo ? Bo stadion to arena zmagań sportowych, mówiąc górnolotnie. Chciałbys żeby jeszcze na stadionach prali sie po mordach z przyczyn politycznych ? Zresztą władze sportowe są tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: P.S. 24.05.11, 20:02 wikul napisał: > Bo stadion to arena zmagań sportowych, mówiąc górnolotnie. W kraju demokratycznym obywatel może demonstrować swoje poglądy kiedy i gdzie mu się podoba. Zgodnie z regułą: co nie jest zakazane jest dozwolone. Czy zakazane jest głoszenie poglądów politycznych na stadionach? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 24.05.11, 20:09 oleg3 napisał: > wikul napisał: > > Bo stadion to arena zmagań sportowych, mówiąc górnolotnie. > > W kraju demokratycznym obywatel może demonstrować swoje poglądy kiedy i gdzie m > u się podoba. Zgodnie z regułą: co nie jest zakazane jest dozwolone. Czy zakaza > ne jest głoszenie poglądów politycznych na stadionach? Tu się różnimy. Za mną jest praktyka, za tobą marzycielska teoria. I niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: P.S. 24.05.11, 20:22 wikul napisał: > Tu się różnimy. Za mną jest praktyka, za tobą marzycielska teoria. I niech tak zostanie. I tak o to arcydemokrata został praktykiem czyli zamordystą. Kwestionowanie reguły Co nie jest zakazane jest dozwolone stawia Cię poza nawiasem demokracji i -w ogóle - usuwa z kręgu cywilizacji zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 24.05.11, 20:37 oleg3 napisał: > wikul napisał: > > Tu się różnimy. Za mną jest praktyka, za tobą marzycielska teoria. I niec > h tak zostanie. > > I tak o to arcydemokrata został praktykiem czyli zamordystą. Kwes > tionowanie reguły > Co nie jest zakazane jest dozwolone stawia Cię poza nawiasem demokracji > i -w ogóle - usuwa z kręgu cywilizacji zachodniej. No popatrz jaki ten Art. 10 Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności jest antydemokratyczny, zamordystyczny i spoza kręgu cywilizacji zachodniej. Nie brnij juz dalej, bo sie ośmieszasz. Paaaa ! forum.gazeta.pl/forum/w,13,125457553,125504563,Temat_zmusza_do_wysilku_intelektualnego_a_wiec_.html Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: P.S. 25.05.11, 04:19 wikul napisał: > No popatrz jaki ten Art. 10 Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i > Podstawowych Wolności jest antydemokratyczny, zamordystyczny i spoza kręgu cywi > lizacji zachodniej. Nie brnij juz dalej, bo sie ośmieszasz. Prosiłem byś podał prawo zakazujące wyrażania poglądów politycznych na stadionach. Nie podałeś, a teraz zasłaniasz się Konwencją (Monika Ci podrzuciła??). Nawet cytowałeś art. 10 Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności. I niczego nie zrozumiałeś. Specjalnie dla Ciebie tłustym drukiem: " Korzystanie z tych wolności, jako pociągające za sobą obowiązki i odpowiedzialność, może podlegać takim wymogom formalnym, warunkom, ograniczeniom i sankcjom, jakie są przewidziane przez ustawę" Która ustawa zakazuje w Polsce głoszenia poglądów politycznych na stadionach? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 25.05.11, 10:27 oleg3 napisał: > Prosiłem byś podał prawo zakazujące wyrażania poglądów politycznych na stadiona > ch. Nie podałeś, a teraz zasłaniasz się Konwencją (Monika Ci podrzuciła??). Na > wet cytowałeś art. 10 Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podsta > wowych Wolności. I niczego nie zrozumiałeś. Specjalnie dla Ciebie tłustym druki > em: > > " Korzystanie z tych wolności, jako pociągające za sobą obowiązki i odpowiedzia > lność, może podlegać takim wymogom formalnym, warunkom, ograniczeniom i sankcjo > m, jakie są przewidziane przez ustawę" > > Która ustawa zakazuje w Polsce głoszenia poglądów politycznych na stadionach? Całą noc myślałeś by wybelkotać kilka głupot okraszonych jak zwykle osobistymi epitetami. Tęsknisz do praw zakazujacych rzeczy oczywistych ? To zapisz sie do SLD. Oni sobie tak wyobrażają świat. To raczej tobie Monika mogła coś porzucać bo ma podobne poglady do twoich. Też jej sie wydaje że demokracja to "róbta co chceta". Mądrzysz sie a sam nie rozumiesz co to jest konwencja, nie odróżniasz słowa "może" od słowa "musi". Nie wszędzie dopuszczana jest bezwarunkowa wolność słowa. O tym kto i co może mówić, pisać czy wieszać transparenty, decyduje właściciel terenu czy obiektu. W tym wypadku własciciel stadionu, organizator meczu lub odpowiednie instytucje krajowe lub zagraniczne w zależności z jakim meczem mamy do czynienia. Nie może być tak, że każdy mówi i wywiesza co chce i kiedy chce bez zgody właściciela lub organizatora. To są po prostu kpiny i kompletne niezrozumienie konstytucji i innych przepisów prawa. Dziwne że pisze to ktoś doswiadczany na codzień podobnymi ograniczeniami na forum GW. Na koniec chcę ci przypomnieć a może poinformować (bo czasem mam wrażenie że o tym nie słyszłeś) o sporach politycznych przed igrzyskami w Pekinie. Planowany byl powszechny bojkot igrzysk, lub jakaś inna forma protestu w sprawie Tybetu. Dlaczego do tego nie doszło ? Bo MKOl nie dopuszcza polityki na stadiony i każdy narodowy komitet olimpijski może liczyć na wsparcie w tej sprawie. Podobne stanowiska zajmują FIFA, UEFA i inne związki sportowe. Ale skąd ty o tym możesz wiedzieć, przecież nie ma tego w żadnych ustawach. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: P.S. 25.05.11, 10:34 Ładne sobie wystawiłeś świadectwo. Moim zdaniem miałbyś kłopoty z ukończeniem szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 25.05.11, 10:43 oleg3 napisał: > Ładne sobie wystawiłeś świadectwo. Moim zdaniem miałbyś kłopoty z ukończeniem s > zkoły podstawowej. Nie perłuj cymbale, jak brak ci argumentów to siedź cicho pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: P.S. 25.05.11, 13:01 Zawsze mnie dziwił brak instynktu samozachowawczego. Brak wiedzy i inteligencji mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 25.05.11, 13:21 oleg3 napisał: > Zawsze mnie dziwił brak instynktu samozachowawczego. Brak wiedzy i inteligencji > mnie nie dziwi. Co kogo obchodzą twoje zadziwienia nad wlasną wiedza i inteligencją, bufonie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: P.S. 24.05.11, 20:15 oleg3 napisał: > wikul napisał: > > Bo stadion to arena zmagań sportowych, mówiąc górnolotnie. > > W kraju demokratycznym obywatel może demonstrować swoje poglądy kiedy i gdzie m > u się podoba. Zgodnie z regułą: co nie jest zakazane jest dozwolone. Czy zakaza > ne jest głoszenie poglądów politycznych na stadionach? Właśnie teraz Seremet przytacza u Olejnikowej jakie ograniczenia zawiera Konwecja Praw Człowieka. A więc sprawa nie jest taka jednoznaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 A to jak Ci się podoba 24.05.11, 15:38 Stowarzyszenie Kibiców Sandecji serdecznie zaprasza na wycieczkę krajoznawczą do miejscowości Łęczna” – czytamy. „Celem podróży jest zwiedzanie Łęcznej, w szczególności budynku Starostwa Powiatowego, który posiada unikalną i ciekawą architekturę” – reklamują kibice. W ramach programu szanującej się wycieczki jest rzecz jasna czas wolny, którzy organizatorzy przewidzieli w godzinach 16.30–19.30. Przypadkiem akurat w tym czasie odbywa się w okolicy mecz Górnik Łęczna – Sandecja Nowy Sącz. Policja zbiera pod stadionem posiłki przeciwko miłośnikom turystyki. Z kolei wśród kibiców Miedzi Legnica zakaz wyjazdów przyczynił się do wzrostu pobożności. Organizują oni wyjazd autokarowy do kościoła św. Antoniego w Zdzieszowicach. Piszą: „Budynek ten jest zbudowany w stylu neogotyckim, z widocznymi inspiracjami sztuki monumentalnej okresu 20-lecia międzywojennego. Jest on doskonałym reprezentantem sztuki sakralnej Opolszczyzny”. Kibice podkreślają modlitewny charakter wyjazdu: „W trakcie zwiedzania przewidujemy możliwość indywidualnego pomodlenia się w intencji rządzących naszym krajem, aby ich decyzje już zawsze cechowała rozwaga i troska o dobro wspólne”. Po modlitwie pora na czas wolny, w którego trakcie będzie można zwiedzić Zdzieszowice. Zbieżność terminów z meczem Ruch Zdzieszowice – Miedź Legnica jest rzecz jasna przypadkowa. Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Podoba mi się, 24.05.11, 20:32 ten wzrost pobożności zwłaszcza. Gdyby Ziobru zwalczał kibolstwo zamiast opozycji, to może i bym na niego zagłosował. Ale uznał (całkiem słusznie, jak się spojrzy na przytoczone przez Ciebie przykłady), że mu nie staje. Możliwości intelektualnych. Ocenił siły na zamiary i nie porwał się z motyką na słońce. Byłem łaskaw już wspomnieć, że ciećwierzowi T. nie staje odwagi i stanowczości na walkę z kibolstwem, bo te kilkanaście tysięcy na gumową amunicję do broni gładkolufowej kalibru 12 na każdy mecz, to nie są nawet pieniądze. Wygłupia się ciećwierz T., robi "nazwisko" zupełnym debilom, jak temu antykomorowi, o których pies z kulawą nogą nigdy by nie usłyszał (nie osobiście rzecz jasna, ale firmuje to) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
yost2 Myślisz, że taki matoł jak Towarzysz 23.05.11, 19:39 Premier się połapie i każe swojej milicji wlepić tym okrutnym bandziorom z obrazka po 500 zeta mandatu? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Myślisz, że taki matoł jak Towarzysz 23.05.11, 22:16 yost2 napisał: > Premier się połapie i każe swojej milicji wlepić tym okrutnym bandziorom z obra > zka po 500 zeta mandatu Podobno szykuje się nowy serial. M jak Matoł... Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Sądzisz że dla autorów tego 24.05.11, 17:32 wyszukanego hasła jego stworzenie było wyzwaniem wiążącym się z wysiłkiem intelektualnym? hmmmm...... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Temat zmusza do wysiłku intelektualnego a więc ... 24.05.11, 20:31 ... nie wiem co miałeś na mysli pisząc o cenzurze ale pozwolę sobie zacytować: Punkt 2 Art. 10 Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności 2. Korzystanie z tych wolności, jako pociągające za sobą obowiązki i odpowiedzialność, może podlegać takim wymogom formalnym, warunkom, ograniczeniom i sankcjom, jakie są przewidziane przez ustawę i niezbędne w społeczeństwie demokratycznym w interesie bezpieczeństwa państwowego, integralności terytorialnej lub bezpieczeństwa publicznego, ze względu na konieczność zapobieżenia zakłóceniu porządku lub przestępstwu, z uwagi na ochronę zdrowia i moralności, ochronę dobrego imienia i praw innych osób oraz ze względu na zapobieżenie ujawnieniu informacji tajnych lub na zagwarantowanie powagi i bezstronności władzy sądowej. www.freepress.org.pl/BAP/eur_tryb_praw_czl.htm Odpowiedz Link Zgłoś