Dodaj do ulubionych

Mam coś na PIS

08.07.11, 06:52
Nie potrafię utrzymać równego dystansu i wyciągam grzeszki Platformy, a przecież PiS też grzeszy*. Na swoje usprawiedliwienie mogę podać tylko tyle, że z wyroku wyborców pislamiści mają b. mało okazji.

W czerwcu konkurs na sekretarza miasta wygrała Anna Bielińska, szefowa PiS w powiecie lubartowskim. Gazeta dotarła do dowodu, który świadczy, że zwycięstwo miał z góry zagwarantowane delegat Prawa i Sprawiedliwości.

Więcej... lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,9911451,Fikcja_konkursu__Posade_mial_dostac_PiS_i_dostal.html#ixzz1RUBiRsjQ

Nie umywa się to do Wałbrzycha, ale jest fatalnym symptomem traktowania sfery publicznej przez polityków.

• marouder.eu Fuj! 08.07.11, 08:05
      Oto PiS, ktory powinien byc nieskazitelny, a mimo to poddawany druzgocacej krytyce, ukazal swoja zezwierzecona twarz lokalnego samorzadowca!
    • iryda11 Re: Mam coś na PIS 08.07.11, 09:20
      a co ? może haka ?
    • wikul Re: Mam coś na PIS 08.07.11, 16:47
      oleg3 napisał:

> Nie potrafię utrzymać równego dystansu i wyciągam grzeszki Platformy, a
      > przecież PiS też grzeszy*. Na swoje usprawiedliwienie mogę podać tylko tyle, że
      > z wyroku wyborców pislamiści mają b. mało okazji.
      > Nie umywa się to do Wałbrzycha, ale jest fatalnym symptomem traktowania
      > sfery publicznej przez polityków.

Dlaczego nie umywa się do Wałbrzycha ? Zresztą "Wałbrzych" nie był jeden, "Wałbrzychów" było więcej w każdej partii i poza partiami.

www.tcz.pl/index.php?item=d9924b68ee12d6f7&p=1,47,0,wiadomosci&title=Handel-glosami-podczas-wyborow-Beda-zarzuty-dla-jednej-osoby

www.se.pl/wydarzenia/kraj/handel-glosami-w-internecie-kwitnie-ceny-od-zlotow_143716.html
      • oleg3 Re: Mam coś na PIS 08.07.11, 17:42
        wikul napisał:

> Dlaczego nie umywa się do Wałbrzycha ?
        To w Lubartowie kupowano głosy na skalę wpływającą na wynik wyborów?

> Zresztą "Wałbrzych" nie był jeden, "Wałbrzychów" było więcej w każdej partii i poza partiami.
        Jakieś przykłady?

--

"Naczelną zasadą polityki finansowej mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków i innych danin publicznych"
        Donald Tusk exposé z 23 listopada 2007 r
        • wikul Re: Mam coś na PIS 08.07.11, 17:56
          oleg3 napisał:

> To w Lubartowie kupowano głosy na skalę wpływającą na wynik wyborów?

Ja tego nie sugerowałem. O tym decydują sądy do których wpływają protesty.

> > Zresztą "Wałbrzych" nie był jeden, "Wałbrzychów" było więcej w każdej par
          > tii i poza partiami.

> Jakieś przykłady?

O handlu w internecie link ci dostarczyłem. O handlu w Plocku masz ponizej. Wiecej w Googlach, bo nie chce mi sie grzebać w 6.260.000 wyników.

plock.naszemiasto.pl/artykul/665908,wyborczy-handel-glosami-w-plocku,id,t.html

www.google.com/search?hl=pl&q=handel+g%C5%82osami
          • oleg3 Re: Mam coś na PIS 08.07.11, 18:04
            wikul napisał:

> O handlu w internecie link ci dostarczyłem.

Wikulu, podaj prawomocne orzeczenie sądu porównywalne z tym
            wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/341307,sad-podtrzymal-orzeczenie-w-sprawie-wyborow-w-walbrzychu.html
            Sąd Apelacyjny we Wrocławiu podtrzymał w czwartek orzeczenie świdnickiego sądu w sprawie powtórzenia wyborów w Wałbrzychu. Oznacza to, że wybory do rady miasta, ale tylko w okręgu nr 5, zostaną powtórzone.

Wydaje mi się, że jest to jedyny taki przypadek od 1989.
            • wikul Re: Mam coś na PIS 08.07.11, 18:21
              oleg3 napisał:

> wikul napisał:
              >
              > > O handlu w internecie link ci dostarczyłem.
              >
              > Wikulu, podaj prawomocne orzeczenie sądu porównywalne z tym
              > wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/341307,sad-podtrzymal-orzeczenie-w-sprawie-wyborow-w-walbrzychu.html
              > Sąd Apelacyjny we Wrocławiu podtrzymał w czwartek orzeczenie świdnickiego są
              > du w sprawie powtórzenia wyborów w Wałbrzychu. Oznacza to, że wybory do rady mi
              > asta, ale tylko w okręgu nr 5, zostaną powtórzone.
              >

>
              > Wydaje mi się, że jest to jedyny taki przypadek od 1989.

Nie znam orzecznictwa w tych sprawach ale znam opinię (czytałem) mieszkańców Wałbrzycha że ta praktyka w Wałbrzychu trwa od lat we wszystkich partiach ale tylko frajerzy z PO dali sie złapać. Ale jak chcesz wiedzieć dokładnie, wejdź na strony PKW, może tam te dane mają. Mnie się nie chce grzebać.
              • oleg3 Re: Mam coś na PIS 08.07.11, 18:27
                wikul napisał:
                > Nie znam orzecznictwa w tych sprawach ale znam opinię (czytałem) mieszkańców Wa
                > łbrzycha że ta praktyka w Wałbrzychu trwa od lat we wszystkich partiach ale tyl
                > ko frajerzy z PO dali sie złapać.

To może być prawdą. Może i w innych gminach tak jest. Ale wyjątkowość Wałbrzycha polega na cytowanym wyroku sądowym. To już nie są opinie mieszkańców tylko twarde dowody weryfikowane przez sąd.
    • dachs Re: Mam coś na PIS 08.07.11, 17:39
      oleg3 napisał:

> * Głównie Borsukowi smile

PiS grzeszy malutko.Kto nie ma władzy, to nie tylko okazji do grzechu ma mniej, ale i te grzeszki mnie wpadaja w oko.
      A ja wcale nie wynagam, żebyś zachowywał równy dystans. Wal w Platformę ile wlezie.
      Jest za co, tym bardziej, że faktycznie nie dotrzymała wielu podstawowych obietnic.
      A z tymi obietnicami to jest tak, że jak Platforma nie dotrzymuje obietnic to jest smutno i przykro. Ale nie tragicznie. Ale naprawdę straszno byłoby, gdyby PiS swoich obietnic dotrzymał. A to przecież ambitne chłopaki i wartościami się kierują, więc dotrzymać by musieli. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka