Dodaj do ulubionych

Tusk olal prezydenta

12.10.11, 08:32
wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10454776,Tusk_sam_sie_mianowal_na_premiera___Zapomnial__ze.html

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
na dodatek zdążył już 2 razy oszukać.
Przed wyborami obiecywał totalną rekonstrukcję rządu oraz to, że skład nowego rządu poda już w poniedziałek.
W tej sytuacji prezydent mógłby utrzeć nosa Tuskowi i zrobić to co zapowiadał przed wyborami, że on nie musi wskazywać na premiera lidera zwycięskiej partii. To by dobrze Tuskowi zrobiło na przyszłość właśnie.
Obserwuj wątek
    • znow.marouder Demokracja ludowa! Ale jak sie zna tut. Gomulke.. 12.10.11, 08:43
      ..Matelota, to malo co dziwi u rzadzacych!
    • oleg3 Re: Tusk olal prezydenta 12.10.11, 08:50
      GW cytuje współpracownika prezydenta
      wyborcza.pl/wybory2011/1,115569,10454098,Premier_sam_sie_mianowal.html Cytat
      - Sytuacja jest bardzo niezręczna. To tak, jakby podczas negocjacji postawić nogi na stole. Formowanie koalicji poprzez udzielenie wywiadu w tygodniku nie było do tej pory przyjęte i nie zostało dobrze odebrane przez prezydenta -

Celne! Bronek ma jakiegoś inteligentnego doradcę?
      Tusk chce zmarginalizować Schetynę, bo Grabarczyk i jego spółdzielnia dostali w dupę na wyborach. A marszałek z prezydentem chcą zachować wpływy i możliwości działania.
      • perla z tego wynika, że Tusk chce być dyktatorem 12.10.11, 08:55
        to nawet może nie było by złe gdyby nie osoba dyktatora właśnie.
        smile
        • oleg3 Tusk traci czas 12.10.11, 09:01
          Do końca roku ma być rząd tymczasowy zajmujący się banalnymi sprawami prezydencji. W styczniu pojawią się nowi ministrowie i już gdzieś w grudniu 2012 rozpocznie się dyskusja programowa.
          • perla Re: Tusk traci czas 12.10.11, 09:05
            oleg3 napisał:

> Do końca roku ma być rząd tymczasowy zajmujący się banalnymi sprawami
            > prezydencji
            . W styczniu pojawią się nowi ministrowie i już gdzieś w grudni
            > u 2012 rozpocznie się dyskusja programowa.

smile))

a serio to po sformowaniu nowego rządu miała być natychmiastowa reforma finansów.
            Ale jak widać Tusk pod różnymi pretekstami znów gra na przeczekanie właśnie.
          • jaceq Re: Tusk traci czas 12.10.11, 09:24
            oleg3 napisał:

> Do końca roku ma być rząd tymczasowy ...

... A w listopadzie - rewolucja październikowa!
            • znow.marouder Trzeba bylo isc na wybory, nie za maslakami.. 12.10.11, 09:37
              ..rozpatrywac sie po mlodych laskach!
              • jaceq Re: Trzeba bylo isc na wybory, nie za maslakami.. 12.10.11, 10:01
                A się zapytam zfrantgłupia: a ponajaki miałbym iść na jakieś wybory? Mało to było durni, którzy poszli za mnie i w moim niejako imieniu? Tak już jest, że jeden zbiera znaczki, a drugi woli klej do znaczków.
            • oleg3 Re: Tusk traci czas 12.10.11, 09:42
              jaceq napisał:

> ... A w listopadzie - rewolucja październikowa!

Ostatnie wytyczne są takie: czekamy na Budapeszt.

Gierek: Budujemy drugą Polskę!
              Wałęsa: Budujemy drugą Japonię!
              Tusk: Budujemy drugą Irlandię!
              Kaczyński: Budujemy drugie Węgry!

A Rej pisał:
              A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają
              • znow.marouder Olo, trudno, mozemy sie klocic, ja.. 12.10.11, 09:49
                ..tez w duzej czesci jestem za rozwiazaniami "wegierskimi" w Polsce.
                Uwzam, ze jezeli jakis "trojkot, czworokat, czy inny wielokat sie Europie nalezy, to jest blok panstw Europy Srodkowej.
                • jaceq Re: Olo, trudno, mozemy sie klocic, ja.. 12.10.11, 09:58
                  Demokratyczna Monarchia K.ü.K. Pięciokąt Środkowoeuropejski; prowincje: czeska, słowacka, węgierska, austriacka i serbska. Już Edek Ochab miał taki pomysł, oczywiście z udziałem prowincji polskich.

Ja popieram zwłaszcza to rozwiązanie węgierskie, które ostateczne rozwiązanie kwestii zadłużenia oprze na zyskach z opodatkowania dochodów instytucji bankowych i bankopodobnych.
                • oleg3 Re: Olo, trudno, mozemy sie klocic, ja.. 12.10.11, 09:58
                  O co tu się kłócić? JarKacz rzucił Budapeszt jako lek na powyborczą flustrację. A zrobił albo zrobi coś by być polskim Orbanem? Nie sądzę. Czeka aż władza sama mu wpadnie.
              • jaceq Re: Tusk traci czas 12.10.11, 09:51
                https://statichg.demotywatory.pl/uploads/201110/1318350530_by_Spencer_500.jpg
        • znow.marouder Realizuje idee zyrandolowa! 12.10.11, 09:04
          I zeby nie bylo, ze nie mowilem!
    • astra18 Re Oj Perła... 12.10.11, 09:47
      perla napisał:

> wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10454776,Tusk_sam_sie_mianowal_na_premiera___Zapomnial__ze.html
      >
      > +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      > na dodatek zdążył już 2 razy oszukać.
      > Przed wyborami obiecywał totalną rekonstrukcję rządu oraz to, że skład nowego r
      > ządu poda już w poniedziałek.
      > W tej sytuacji prezydent mógłby utrzeć nosa Tuskowi i zrobić to co zapowiadał p
      > rzed wyborami, że on nie musi wskazywać na premiera lidera zwycięskiej partii.
      > To by dobrze Tuskowi zrobiło na przyszłość właśnie.

I ty wierzysz w te wojenki między prezydentem a premierem....
      Gra, czysta gra.....

Astra
      • wkkr Ha! 14.10.11, 17:05
        Tam pod dywanem buldogi się gryzą!
    • wikul Re: Tusk olal prezydenta 12.10.11, 19:50
      perla napisał:

> wybory.gazeta.pl/wyboryparlamentarne/1,118281,10454776,Tusk_sam_sie_mianowal_na_premiera___Zapomnial__ze.html
      >
      > Przed wyborami obiecywał totalną rekonstrukcję rządu oraz to, że skład nowego r
      > W tej sytuacji prezydent mógłby utrzeć nosa Tuskowi i zrobić to co zapowiadał p
      > rzed wyborami, że on nie musi wskazywać na premiera lidera zwycięskiej partii.

Jakiś taki łatwowierny jesteś. Kiedyś tak łatwo nie wierzyłeś współpracownikom prezydenta. Zwłaszcza anonimowym.
      Nie dziwię się dziennikarzom i ich rozczarowaniu. Chcieli by kilku miesiecy koalicyjnych przepychanek, kłotni, spektakularnych zwolnień i powołań. A tu nic, o czym tu pisać, czym mydlić ludziom oczy. Tusk im odbiera mozliwość przeżywania tego politycznego orgazmu.
      Ale tobie ? Na czym ci zależy ? Bo ja mam w dupie czy nowy rząd powstanie za dwa tygodnie czy za dwa miesiace. Dla mnie realnym problemem będzie jak przejechać przez okolice Dw.Wileńskiego.
    • sz0k Toć to istny "Donaldyzm"! 12.10.11, 20:10
      Nic nie mówią w TV o zagrożeniu demokracji i wstydzie przed całom ełropom?
    • oleg3 Smolar: Premier marnuje najlepszy czas na reformy 14.10.11, 13:19
      Zapowiedź premiera Donalda Tuska przeciągnięcia w czasie powołania nowego rządu to sygnał, że żadnych istotnych reform nie będzie - uważa prezes Fundacji im. Stefana Batorego Aleksander Smolar. Według niego, marnuje się w ten sposób okres, kiedy swoboda działania rządu jest największa.
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10469682,Smolar__Premier_marnuje_najlepszy_czas_na_reformy.html
      No i proszę. Nawet Uwole się wku...li.
      • wikul Re: Smolar: Premier marnuje najlepszy czas na ref 14.10.11, 17:51
        oleg3 napisał:

> Zapowiedź premiera Donalda Tuska przeciągnięcia w czasie powołania nowego rządu
        > to sygnał, że żadnych istotnych reform nie będzie - uważa prezes Fundacji im.
        > Stefana Batorego Aleksander Smolar. Według niego, marnuje się w ten sposób okre
        > s, kiedy swoboda działania rządu jest największa.
        > rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10469682,Smolar__Premier_marnuje_najlepszy_czas_na_reformy.html
        > No i proszę. Nawet Uwole się wku...li.

Nie uwierzę że Smolar jest dla ciebie autorytetem.
        Zapanowała jakaś niezrozumiała gorączka, zwłaszcza wśród dziennikarzy, ale nie tylko.
        Moim zdaniem o zaniechaniu będzie można mówić na poczatku przyszłego roku. Przecież jeszcze nawet nie było pierwszego posiedzenia sejmu. Jak zmieniać, gdzie zmieniać, z jakimi ministrami Tusk miałby teraz robić reformy ?
    • matelot Re: Cymbał polski... 14.10.11, 15:51
      perla napisał:

=======================
      Czy ty myślisz, że piszesz do durni właśnie?! Przecież to tobie najbardziej się podobało to, że premier Tusk nie robi reform, dzięki czemu zaoszczędziłeś na podatkach ogromne sumy pieniędzy. Jesteś jedynym mi znanym przypadkiem, który narzeka na rząd dzięki któremu mogłeś zarobić na apartament w Warszawie, kupić kilka ton złota i wspomagać radio z ryjem.
      Weź ty się puknij w czołosmile
      • perla cymbał to jesteś ty 14.10.11, 23:59
        nie tony lecz kilogramy.
        Natomiast oprócz handlem złota i srebra zajmuję się ustawami sejmu. W tym sensie, że je śledzę od początku (komisje sejmowe) do końca. Pierwsze duże pieniądze zarobiłem na Kaczorze i Lepperze, a potem już na Tusku.
        PO i Tuska chciałem aby wyborcy odstrzelili bo ileż można zarabiać na durnocie. Jakiś limit musi być. Dlatego wolałbym aby inni wygrali bo starzy wykonali głupotę.
        No cóż, chyba mnie czeka przez 4 lata posucha ustawowa.
        Ale nie do końca, czekam na wejście tej z ostatniej kadencji.
        Uchwalona przez sejm w maju, podpisana przez prezydenta w czerwcu, wejdzie w życie pod koniec stycznia 2012 roku.
        Taki szaraczek jak ja i ty matole może na tej ustawie mieć minimum 2 miliony zł. A wyżej to ho ho. Zależy zysk od operatywności.
        Ja ci dam to na tacy ale musisz rozwiązać anagram.
        Tu link do wspomnianej ustawy jest:
        orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/ustawy/3596_u.htm
        Przeczytaj to. I jeszcze raz. I co wyczytasz? Ano to, że ustawa chroni obywatela. smile))
        A teraz anagram jest.
        Nie czytaj to co w tej ustawie jest. Czytaj to czego w niej nie ma. Spójrz na ostatnie artykuły i wróć do środka. I pomyśl o bankach, które mają miliardowe zyski. Ale banki to nie bankowcy. Oni też chcą mieć złote strzały mając swój bank w dupie. Ale tylko nieliczni z nich wiedzą o co chodzi.
        Nie doradzaj się u prawników, ekonomistów, tylko myśl czego tu brakuje. Podpowiem - brakuje 5 stawów w górach. W górach powstały religie świata.
        Jak rozwiążesz ten anagram to masz minimum 2 miliony zł.
        Widzisz partyjny fanatyku jakim dobry dla ciebie jest właśnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka