Dodaj do ulubionych

Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy !

23.02.12, 14:23
Nowe święto: marsz z rozmachem i obchody na dworcu

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,11214740,Nowe_swieto__marsz_z_rozmachem_i_obchody_na_dworcu.html
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 14:45
      No patrz pan! Tym też się zachciało świętować po raz kolejny w dobie kryzysu!!!

paradarownosci.eu/?page_id=104
      Astra
      • wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:03
        astra18 napisała:

> No patrz pan! Tym też się zachciało świętować po raz kolejny w dobie kryzysu!!!
        >
        > paradarownosci.eu/?page_id=104
        > Astra

Tamtych przynajmniej rozumiem, chociaż porę uważam za nienajszczęśliwszą. O tzw.paradach równości mogę napisać, najłagodniej jak potrafię, nie rozumiem i nie akceptuję.
        • astra18 Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:09
          wikul napisał:

> astra18 napisała:
          >
          > > No patrz pan! Tym też się zachciało świętować po raz kolejny w dobie kryz
          > ysu!!!
          > >
          > > paradarownosci.eu/?page_id=104
          > > Astra
          >
          >
          > Tamtych przynajmniej rozumiem, chociaż porę uważam za nienajszczęśliwszą. O tzw
          > .paradach równości mogę napisać, najłagodniej jak potrafię, nie rozumiem i nie
          > akceptuję.

A kto wydał zgodę na świętowanie??No???Do kogo te pretensje???

Astra
          • wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:13
            astra18 napisała:

> A kto wydał zgodę na świętowanie??No???Do kogo te pretensje???
            > Astra

Nie wiem, nie obchodzi mnie to. Nie mam pretensji. Ja to oceniam z własnego punktu widzenia.
            • astra18 Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:33
              wikul napisał:

> astra18 napisała:
              >
              > > A kto wydał zgodę na świętowanie??No???Do kogo te pretensje???
              > > Astra
              >
              > Nie wiem, nie obchodzi mnie to. Nie mam pretensji. Ja to oceniam z własnego pun
              > ktu widzenia.

Nie wiesz kto wydaje zgodę na organizowanie wszelkiego rodzaju manifestacji, zgromadzeń itp w mieście stolecznym Warszawa?????

Astra
              • wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:39
                astra18 napisała:

> Nie wiesz kto wydaje zgodę na organizowanie wszelkiego rodzaju manifestacji, zg
                > romadzeń itp w mieście stolecznym Warszawa?????
                > Astra

Nie można zabronić gdy organizator w porę zgłosi demonstrację. Próby zabronienia za poprzedniej i tej władzy sie nie udały.
                • astra18 Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:44
                  wikul napisał:

> astra18 napisała:
                  >
                  > > Nie wiesz kto wydaje zgodę na organizowanie wszelkiego rodzaju manifestac
                  > ji, zg
                  > > romadzeń itp w mieście stolecznym Warszawa?????
                  > > Astra
                  >
                  > Nie można zabronić gdy organizator w porę zgłosi demonstrację. Próby zabronieni
                  > a za poprzedniej i tej władzy sie nie udały.

No więc - w czym problem?

Astra
                  • wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:50
                    astra18 napisała:

> No więc - w czym problem?
                    > Astra

Problem jest w tym że nie potrafisz zrozumieć prostych tekstów. Nie mam zamiaru sie powtarzać.
                    • astra18 Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 16:09
                      wikul napisał:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > No więc - w czym problem?
                      > > Astra
                      >
                      > Problem jest w tym że nie potrafisz zrozumieć prostych tekstów. Nie mam zamiaru
                      > sie powtarzać.

I to by było na tyle.Argumenty się skończyły panu specjaliście od prostych tekstów.

Astra

• wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 17:13
                        astra18 napisała:

> I to by było na tyle.Argumenty się skończyły panu specjaliście od prostych tekstów.
                        > Astra

I to by było na tyle.Argumenty się skończyły pani specjalistce od skomplikowanych tekstów.

https://download1.klimacik.pl/e-gify/76.gif
                      • janusz2_ Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 17:23
                        astra18 napisała:

> I to by było na tyle.Argumenty się skończyły panu specjaliście od prostych teks
                        > tów.
                        >
                        > Astra

A spodziewałaś się czegoś innego po wikule? smile
        • marouder.com A Snajper pojdzie paradowac! 24.02.12, 04:26
          Ty Wikule, to w ogole jakis taki antypedalski jestes oraz anachroniczny!
          Wyobraz sobie, ze dla przykladu tuz obok ciebie zamieszkuje takie rownosciowe malzenstwo skladajace sie z dwu mocno..jak by to ujac.."wyluzowanych" panow..cukier ci sie skonczyl, wpadasz pozyczyc, a tu on z nim, normaalnie "momenty"!
    • janusz2_ Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:04
      wikul napisał:

> Nowe święto: marsz z rozmachem i obchody na dworcu

Nie dziwię się, że gazetę.pl i ciebie tak bardzo bolą obchody Dnia Żołnierzy Wyklętych.

A w temacie Żołnierzy Wyklętych - Myśmy rebelianci DePress
      • wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:10
        janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
        >
        > > Nowe święto: marsz z rozmachem i obchody na dworcu
        >
        > Nie dziwię się, że gazetę.pl i ciebie tak bardzo bolą obchody Dnia Żołnierzy Wy
        > klętych.

Mylisz sie jak zwykle, siląc sie na przewidywania co ktoś czuje. Napisałem powyżej wyraźnie co czuję, ale oczywiscie ty wiesz zawsze lepiej.
        • janusz2_ Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:20
          wikul napisał:

> Mylisz sie jak zwykle, siląc sie na przewidywania co ktoś czuje. Napisałem powy
          > żej wyraźnie co czuję, ale oczywiscie ty wiesz zawsze lepiej.

A to, ze zakładasz wątek pt: "Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy !" to oczywiście świadczy o twoim poparciu dla obchodów Dnia Żołnierzy Wyklętych smile
          • wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:47
            janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
            >
            > > Mylisz sie jak zwykle, siląc sie na przewidywania co ktoś czuje. Napisałe
            > m powy
            > > żej wyraźnie co czuję, ale oczywiscie ty wiesz zawsze lepiej.
            >
            > A to, ze zakładasz wątek pt: "Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy !" to o
            > czywiście świadczy o twoim poparciu dla obchodów Dnia Żołnierzy Wyklętych smile

Zakładam wątek żeby zwrócić uwagę że to nie jest najlepsza pora do mnożenia wszelkich parad i pochodów. Masz prawo uważać inaczej.
            • janusz2_ Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:50
              wikul napisał:

> Zakładam wątek żeby zwrócić uwagę że to nie jest najlepsza pora do mnożenia wsz
              > elkich parad i pochodów. Masz prawo uważać inaczej.

Proponujesz coś na kształt żałoby narodowej w piątym roku rządów PO?

• wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 15:53
                janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
                >
                > > Zakładam wątek żeby zwrócić uwagę że to nie jest najlepsza pora do mnożen
                > ia wsz
                > > elkich parad i pochodów. Masz prawo uważać inaczej.
                >
                > Proponujesz coś na kształt żałoby narodowej w piątym roku rządów PO?

To nie ja chcę organizowąć nowe świeta i pochody.
                • off_nick Wikul, 23.02.12, 16:13
                  Ty nie ucz się naszej historii z gw, rusz dupę i poczytaj coś mądrego, może z odzyskanego IPN :
                  goo.gl/xBg0N
                  Albo po prostu:

lmgtfy.com/?q=%C5%BCo%C5%82nierze+wykl%C4%99ci
                  • astra18 Re: Wikul, 23.02.12, 16:18
                    off_nick napisała:

> Ty nie ucz się naszej historii z gw, rusz dupę i poczytaj coś mądrego, może z o
                    > dzyskanego IPN :
                    > goo.gl/xBg0N
                    > Albo po prostu:
                    >
                    > lmgtfy.com/?q=%C5%BCo%C5%82nierze+wykl%C4%99ci
                    >

Stopień percepcji nie dla Wikula, specjalizuje się w prostych tekstach, sam to przyznałsmile

Astra
                    >
                    >
                    • wikul Re: Wikul, 23.02.12, 17:25
                      astra18 napisała:

> Stopień percepcji nie dla Wikula, specjalizuje się w prostych tekstach, sam to przyznał
                      > Astra

Nie specjalizuję się w prostych tekstach, ale używam w pisaniu do ciebie. Niestety, jak widać, i tak nic z tego nie rozumiesz.
                      • off_nick Re: Wikul, 23.02.12, 18:11
                        wikul napisał:
                        > astra18 napisała:
                        > Nie specjalizuję się w prostych tekstach, ale używam w pisaniu do ciebie. Niest
                        > ety, jak widać, i tak nic z tego nie rozumiesz.

W prostych nie, ale w prostackich na pewno jesteś mistrzem.
                  • wikul Re: Wikul, 23.02.12, 17:21
                    off_nick napisała:

> Ty nie ucz się naszej historii z gw, rusz dupę i poczytaj coś mądrego, może z o
                    > dzyskanego IPN :

Ty nie ucz ojca dzieci robić (wężykiem, wężykiem).

https://download1.klimacik.pl/e-gify/76.gif
                • janusz2_ Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 17:22
                  wikul napisał:

> janusz2_ napisał:
                  >
                  > > wikul napisał:
                  > >
                  > > > Zakładam wątek żeby zwrócić uwagę że to nie jest najlepsza pora do
                  > mnożen
                  > > ia wsz
                  > > > elkich parad i pochodów. Masz prawo uważać inaczej.
                  > >
                  > > Proponujesz coś na kształt żałoby narodowej w piątym roku rządów PO?
                  >
                  > To nie ja chcę organizowąć nowe świeta i pochody.

Ale to ty zakładasz wątek, żeby zwrócić uwagę, że "to nie jest najlepsza pora do mnożenia wszelkich parad i pochodów."
                  I nadajesz mu tytuł: "Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy !"
                  A tak się składa, że mamy piąty rok rządów PO. smile
    • sz0k jaki kryzys? przecież jest zajebiście 23.02.12, 18:07
      forum.gazeta.pl/forum/w,13,133634123,133634489,Re_Pod_rzadami_PO_rosnie.html
      No i to otwieranie z wielką pompą tego samego stadionu po raz 15 (na którym nadal nie można było rozegrać meczu). Toż to fenomen na skalę światową.
    • oleg3 Mam pytanie 23.02.12, 19:21
      Świętowanie, jak to nazywasz, odbywa się za publiczne czy prywatne pieniądze. Jeżeli za publiczne to ile na to poszło czy pójdzie wspólnej kasy.

I pytanie dodatkowe. W kryzysie nie wolno świętować? Niczego?
    • wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 21:02
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11224438,Ogromny_kopiec_z_Aleja_Chwaly_powstanie_w_Warszawie_.html?lokale=wroclaw
      • janusz2_ Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 21:16
        wikul napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11224438,Ogromny_kopiec_z_Aleja_Chwaly_powstanie_w_Warszawie_.html?lokale=wroclaw

A pamiętasz taki test w gazecie.pl z 2010 r?
        Pod_Warszawa_bedzie_pomnik_zolnierzy_bolszewickich

Tam nawet napisano, że "Inicjatywę poparł ówczesny marszałek Sejmu Bronisław Komorowski, który patronował powstaniu wokół Ossowa parku kulturowego: - Szacunek dla żołnierzy leży w polskiej tradycji. Warto pokazać Rosjanom, że tak samo odnosimy się do ich poległych."
        No i gazeta nie wspominała w ogóle o kosztach smile
        No ale inicjatywę spod Ossowa zapewne, wikul, popierasz smile
      • janusz2_ 1 mln za "czterech śpiących" 23.02.12, 21:35
        wikul, zapewne chętnie podpiszesz petycję w sprawie likwidacji pomnika "czterech śpiących".

"Koszty związane z przenosinami pomnika pokryje miasto"
        onet.pl

A pracy jest sporo. Gazeta opisała to
        "Demontaż figur żołnierzy polskich i radzieckich zaczął się o godz. 8. Dźwig zdejmował po kolei cztery figury żołnierzy i układał je na ciężarówkach, które zawiozą je na konserwację.
        (...)Wszystkie figury zostaną dokładnie wyczyszczone i zabezpieczone.(...) "Czterech śpiących" trzeba przesunąć w głąb pl. Wileńskiego, bo przeszkadzają w budowie II linii metra. Koszt 1 mln zł, wszystko potrwa miesiąc. Najtrudniejszy etap czeka robotników w czwartek. Wtedy będą podnosić największą litą część pomnika: figurę trzech żołnierzy stojącą na szczycie cokołu. "Trzech walczących", jak popularnie nazywa się żołnierzy, waży ponad 4 tony. Do ich przeniesienia potrzebny jest specjalny, większy dźwig."

gazeta.pl

Koszty likwidacji na pewno jest niższy, możesz więc, wikul, podpisać petycję popierającą likwidację tego pomnika smile
        fronda.pl

Tak przy okazji - zauważyłeś, z jaką sympatią gazeta.pl pisze o pomniku "czterech śpiących"? smile)) Możesz znaleźć w likowanym artykule np. taki kwiatek:
        "Zza płotu widowiskowej operacji przyglądało się wielu mieszkańców. - Mam nadzieję, że pomnik wróci. Bardzo się z nim zżyłam - stwierdziła Adrianna Olszówka."
        I nawet ten 1 mln zł w piątym roku rządów PO im nie przeszkadza smile
    • hordol a ty se swiętuj rewolucje pazdziernikową 23.02.12, 22:40

• wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 23.02.12, 23:42
      ... i niech ktoś spróbuje mieć inne zdanie, to my kaczy pałkarze z tego forum, zmieszamy go z błotem.http://download1.klimacik.pl/e-gify/508.gif.

• janusz2_ Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 24.02.12, 08:35
        wikul napisał:

> ... i niech ktoś spróbuje mieć inne zdanie, to my kaczy pałkarze z tego forum,
        > zmieszamy go z błotem.download1.klimacik.pl/e-gify/508.gif" border="0" alt="> > > download1.klimacik.pl/e-gify/508.gif">.

wikulowi wypadałoby współczuć, bo w piątym roku rządów PO wszystko mu już się pomieszało i zdziecinniał na starość.
        Ja mu jednak nie współczuję - ten typ mnie raczej śmieszy smile
        • sz0k wikul to jest forumowy odpowiednik Niesioła 24.02.12, 10:21
          "Chłopiec od plucia". Każdy szanujący się człowiek omija takie persony szerokim łukiem i odwraca zniesmaczony wzrok. Niesioł nawet w swojej własnej partii jest przez wielu traktowany jak trędowaty.

Swoją drogą bardzo ciekawy artykuł o nim jest w ostatnim Uważam Rze:
          www.uwazamrze.pl/artykul/724065,814145-Zycie-z-rzucania-epitetami.html
          Wiem, że płatne, ale może komuś wpadnie w ręce papierowa wersja. W dalszej części są m.in. ciekawe przykłady bezczelnego i chamskiego zachowania (odzywek) Niesioła podczas obrad sejmu. Wyjątkowo parszywy przypadek.
          • wikul Sz0k to jest forumowy odpowiednik Suskiego 24.02.12, 18:15
            "Chłopiec od majaczenia". Każdy szanujący się człowiek omija takie persony szerokim łukiem i odwraca zniesmaczony wzrok. Suski nawet w swojej własnej partii jest przez wielu traktowany jak trędowaty.
            Swoją drogą bardzo ciekawie o Suskim napisał Dorn :

- Stwierdziłem, że ten typ rozumienia intelektualnego świata oraz mentalności i wrażliwości kulturowej, który uosabia poseł Suski, ma prawo być obecny w PiS, ale powinno się go traktować na zasadzie dobrodziejstwa inwentarza i nadmiernie nie eksponować.

Wyjątkowo odrażający przypadek zadufanego w sobie mitomana o podwójnej moralności.
            • sz0k niestety nie wiem kto to Suski 24.02.12, 18:52
              Więc nie ustosunkuję się do twojej marnej imitacji mojej wypowiedzi.
    • jaceq Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 24.02.12, 09:06
      wikul napisał:

> Nowe święto: marsz z rozmachem i obchody na dworcu

Nie takie znowu nowe. Tyle, że ze święta "Wyklętych" w 2011 pijar zrobił sobie pan prezydent, a teraz - poprzez zamianę "wyklętych" na "smoleńskich" propagandowy festyn spróbuje urządzić sobie tak zwane środowisko Gapola. Będzie zwykłe już ріеrdolenie tej frakcji o tym samym, co zwykle i może, gdzieś tam w cieniu, będzie coś o "Wyklętych".
      • janusz2_ Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 24.02.12, 11:13
        jaceq napisał:

> Będzie zwykłe już ріеrdolenie tej frakcji o tym samym, co zwykle i może, gdz
        > ieś tam w cieniu, będzie coś o "Wyklętych".

jaceq objawia się teraz w nowym wcieleniu - tym razem jako jasnowidz smile
        • jaceq Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 02.03.12, 09:07
          janusz2_ napisał:

> jaceq objawia się teraz w nowym wcieleniu - tym razem jako jasnowidz smile

Dodajmy, bardzo uzdolniony jasnowidz:

"Prezydent Komorowski uczcił wczoraj "żołnierzy wyklętych". Osobne uroczystości, i to w całej Warszawie, zorganizowały środowiska związane z PiS."

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,11269248,Nocny_marsz_z_pochodniami_w_Dniu_Zolnierzy_Wykletych.html

"Zuzanna Kurtyka - żona zmarłego w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem Janusza Kurtyki, szefa Instytutu Pamięci Narodowej - odczytała Apel Poległych; do listy żołnierzy podziemnych dodała prezydenta Lecha Kaczyńskiego."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11269276,Kurtyka__Kaczynski_wsrod_zolnierzy_podziemnych.html

"Srodze rozczarował się ten, kto przyszedł na wieczorny marsz Młodzieży Wszechpolskiej w nadziei na godne uczczenie "żołnierzy wyklętych". Skupienie zastąpił wrzask i prostackie przyśpiewki na stadionową nutę. W huku petard i blasku rac odpalanych przez szalikowców Legii pochód ruszył o 20. spod pomnika Dmowskiego. Otwierał go wielki banner: "Ich hasłem było: śmierć wrogom ojczyzny". Marsz przeszedł Alejami Ujazdowskimi, Klonową, Goworka do Rakowieckiej pod mur więzienia. Demonstranci krzyczeli: "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę!", "Narodowe Siły Zbrojne!", "W naszej pamięci "żołnierze wyklęci!", "Cześć i chwała bohaterom!". Przy rosyjskiej ambasadzie niosło się też: "Ruska k...!". Okrzyki wznoszone na przedzie i tyle kolumny nie były skoordynowane, dochodziło więc do kuriozalnych sytuacji, gdy hasła zlewały się w jedno: "A na drzewach zamiast liści będą wisieć Narodowe Siły Zbrojne" itd.
          Pod aresztem na Rakowieckiej odbyło się chóralne skandowanie: "Pozdrowienia do więzienia!"

"Uczestnicy podnieśli rozdane im wcześniej portrety "wyklętych". Po apelu poległych sprzed Grobu Nieznanego Żołnierza wyruszył "pochód marszowy" na mszę do katedry św. Jana. Z przodu transparent "Chwała Żołnierzom Wyklętym. Podziemna armia powraca".

Pytanie oczywiste: A ponajakichuј "powraca"? Żeby im "ojczyznę wolną raczył zwrócić Pan"? Raczej niedoczekanie.
          • wikul Re: Co tam kryzysy czy reformy, my świetujemy ! 02.03.12, 14:07
            jaceq napisał:

> Pytanie oczywiste: A ponajakichuј "powraca"? Żeby im "ojczyznę wol
            > ną raczył zwrócić Pan"? Raczej niedoczekanie.

Powraca by wynieść do władzy Jarosława Zbaw Polskę Kaczyńskiego do władzy, ponieważ wszelkie próby uzyskania władzy przez tegoż w sposób demokratyczny, nie odniosły skutku. I wygląda na to żę nie odniosą.
    • perla Wikul został skonsumowany w wątku tym 24.02.12, 18:08
      biedak wątek rozpoczął a tu Astra od razu z liścia na odlew. Off Niczka poprawiła lewym, a chłopaki dokończyli Wikula właśnie.
      • wikul Perła nie został skonsumowany w wątku tym 24.02.12, 18:21
        ...ponieważ jedyne co ma do powiedzenia to tabloidowe brednie. Lepiej nie ruszać tej Mendy, ps.Perły. Lepiej gó... omijac z daleka. Trzeba mu przypomniec jego jakąś "mądrość" bo widocznie zapomniał.
        • perla nie denerwuj się tak Wikul 24.02.12, 18:27
          po prostu uznaj fakt, że dostałeś łomot w wątku tym.
          Stać cię na to, czy winę na Kaczora zrzucisz właśnie?
          • wikul Nie podniecaj się tak Perła ... 24.02.12, 18:41
            Twoje opinie są tyle samo warte co i opinia twego kaczego idola.
            • perla Wikul, a napisz co czujesz 24.02.12, 18:47
              jak widzisz Jarka w tiwi?
              Jakieś skurcze? drgawki? nieartykułowane słowa? piana w ustach?
              A może zadowolenie lub podniecenie seksualne właśnie?
              • wikul Re: Wikul, a napisz co czujesz 24.02.12, 19:00
                perla napisał:

> jak widzisz Jarka w tiwi?
                > Jakieś skurcze? drgawki? nieartykułowane słowa? piana w ustach?
                > A może zadowolenie lub podniecenie seksualne właśnie?

Te objawy których doznajesz na widok Tuska a które tak obrazowo opisałeś, nie przenoś na innych. Jesteś niedoscigniony w takich reakcjach. Znajdę i ci przypomnę gamoniu.
                • perla Re: Wikul, a napisz co czujesz 24.02.12, 19:09
                  wikul napisał:

> Te objawy których doznajesz na widok Tuska

no ale ja nie oglądam telewizora od 5 lat. Słowem, nie widuję Tuska.
                  Uszy do góry Wikul! Medycyna zrobiła olbrzymie postępy.
                  Da się ciebie wyleczyć właśnie.
                  • wikul Re: Wikul, a napisz co czujesz 24.02.12, 23:35
                    perla napisał:

> no ale ja nie oglądam telewizora od 5 lat. Słowem, nie widuję Tuska.
                    > Uszy do góry Wikul! Medycyna zrobiła olbrzymie postępy.
                    > Da się ciebie wyleczyć właśnie.

Ale ciebie już nie. Chyba że weźmiesz serie szczepionek na wściekliznę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka