Dodaj do ulubionych

Hodowla baranów trwa w najlepsze

29.05.12, 11:33
Słucham sobie radia w robocie i o godz. 10 akurat trafiłem na wiadomości w jednym z nich (101 FM, nie wiem co to, Dla Ciebie, czy Złote Przeboje, czy tam coś). Trwały może z 5 minut przy czym połowa (druga) była poświęcona jakiemuś meczowi, co to pono miłościwie nam panujący z samy Don Aldem rozegrali ze swoimi odpowiednikami z Włoch. Że Dońcio 2 strzelił, że wygraliśmy, że och i ach, że wywiad z samym królem strzelców (jakże by inaczej - samym Dońciem), który dziękował Włochom za gościnność i zapraszał w nasze skromne (hehe) progi.
Całość trwała 2-3 minuty, po czym Pani prezenterka zakończyła wiadomości:
"- Aha i właśnie gdzieśtam (nie zapamiętałem) miało miejsce kolejne wykolejenie się pociągów. Będziemy państwa informować. Do widzenia".

Myślałem, że padnę...
Obserwuj wątek
    • matelot Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 29.05.12, 11:53
      Jeszcze nie beeeeeeeeczysz? Posłuchaj Radia Ma Ryjasmile
    • oleg3 Donek bramki strzelił dwie 29.05.12, 15:05
      Górski już to dawno obśmiał. Nie mogę niestety znaleźć linku.

W rzepie Krauze machnął rysunek

www.rp.pl/artykul/883166.html
    • dachs Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 29.05.12, 17:27
      Jacy słuchacze, takie radio. Jakie radio, takie wiadomości. Skoro Ty nie wiesz, jakiego radia słuchasz, nie wymagaj, żeby oni wiedzieli, jak robić wiadomości.
      • sz0k Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 29.05.12, 18:01
        dachs napisał:

> Jacy słuchacze, takie radio. Jakie radio, takie wiadomości. Skoro Ty nie wiesz,
        > jakiego radia słuchasz, nie wymagaj, żeby oni wiedzieli, jak robić wiadomości.

A skąd mam wiedzieć jak słucham na komórce, przełączając kanały jak na pilocie w TV? Ani RDS-a, ani żadnego logo w "rogu ekranu". No zastanów się...
    • allegro.con.brio Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 29.05.12, 21:20
      > Że Dońcio 2 strzelił, że wygraliśmy, że och i ach, że wywi
      > ad z samym królem strzelców (jakże by inaczej - samym Dońciem), który dziękował
      > Włochom za gościnność i zapraszał w nasze skromne (hehe) progi.

On jest prawie jak Putin, następnym raziem ustrzeli tygrysa.

> "- Aha i właśnie gdzieśtam (nie zapamiętałem) miało miejsce kolejne wykolejenie
      > się pociągów.

Jak u Barei.
    • damakier1 Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 29.05.12, 21:37
      sz0k napisał:

połowa (druga) była poświęcona jakiemuś meczo
      > wi, co to pono miłościwie nam panujący z samy Don Aldem rozegrali ze swoimi odp
      > owiednikami z Włoch. Że Dońcio 2 strzelił, że wygraliśmy, że och i ach, że wywi
      > ad z samym królem strzelców (jakże by inaczej - samym Dońciem), który dziękował
      > Włochom za gościnność i zapraszał w nasze skromne (hehe) progi.
      > Całość trwała 2-3 minuty, po czym Pani prezenterka zakończyła wiadomości:
      > "- Aha i właśnie gdzieśtam (nie zapamiętałem) miało miejsce kolejne wykolejenie
      > się pociągów. Będziemy państwa informować. Do widzenia".

Skoro zapamiętałeś kto z kim grał i kto ile goli strzelił, a nie zapamiętałeś, gdzie wykoleił się pociąg mimo, że w wiadomosciach to podano - to wyraźny dowód, że w tej radiostacji dokładnie wiedzieli do jakiego słuchacza mówią i zgodnie z tym wiadomości przygotowali tak, a nie inaczej.
      • sz0k Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 29.05.12, 22:07
        damakier1 napisała:

> Skoro zapamiętałeś kto z kim grał i kto ile goli strzelił, a nie zapamiętałe
        > ś, gdzie wykoleił się pociąg mimo, że w wiadomosciach to podano
        - to wyraźn
        > y dowód, że w tej radiostacji dokładnie wiedzieli do jakiego słuchacza mówią i
        > zgodnie z tym wiadomości przygotowali tak, a nie inaczej.

95% osób słuchających te wiadomości zapamiętałoby to samo. Tu jest ważne co i jak się mówi, a nie do kogo. Ja byłem jednym z wielu przypadkowych słuchaczy.
        • damakier1 Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 29.05.12, 22:24
          Ważne jest jedno i drugie. Masz rację, że 95% osób słuchających tych wiadomości, zapamiętałoby to, co Ty. A że byłeś jednym z przypadkowych słuchaczy to pewne, bo to jakas stacja nadajaca papkę wyłącznie dla przypadkowych słuchaczy.
          Ja nie twierdzę, że te wiadomosci były podane profesjonalnie, ani że nie ma się o co przyczepić. Do odezwania się w tym wątku sprowokował mnie tytuł. Napisałeś "Hodowla baranów trwa w najlepsze" - jak gdybyś wysłuchał tych wiadomości w radiu publicznym lub w jakiejś poważnej, opiniotwórczej stacji, a tymczasem słuchałeś sieczki przygotowanej dla baranów właśnie.
          • sz0k Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 29.05.12, 23:49
            Ta "sieczka" trzymała "normalny" poziom, jak nie wyższym, niż to co można usłyszeć w pozostałych radiach. O telewizji i gazetach już nawet nie wspomnę. Tabloidyzacja jest w mediach powszechna.
    • jaceq Re: Hodowla baranów trwa w najlepsze 30.05.12, 00:10
      > Hodowla baranów trwa w najlepsze

A pasterze już szykują się do strzyżenia nowo wyhodowanych baranów.
    • sz0k jak to dobrze, że są jeszcze tacy publicyści 01.06.12, 23:02
      którzy jakiś powiew normalności w tym hucpiarskim świecie dają:
      fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz-mysli_nowoczesnego-endeka/news/odmawiam-miana,1804588
      • snajper55 Sz0k zachwala swoją paszę /nt 01.06.12, 23:05

• sz0k no właśnie, można porównać poziom 01.06.12, 23:13
          mojej a twojej.
      • dachs Ty masz szczęście, że jest Ziemkiewicz, 01.06.12, 23:17
        Ziemkiewicz ma szczęście, że jesteś Ty.
        smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka