andrzej585858
30.07.13, 12:21
Nie mam niestety wyjścia gdyż w imię "poprawności politycznej" zostałem wyrzucony z forum - teoretycznie jak najbardziej tolerancyjnego, gdyż jednoznacznie lewicowego. Ale jak to jest w przypadku ludzi o poglądach lewicowych, sa oni tolerancyjni "inaczej". Ale ad rem.
Od czasu do czasu czytam takie bzdury że az prosi się o komentarz.
Oto watek, ktory wprowadzil mnie w osłupienie:
forum.gazeta.pl/forum/w,183812,146118119,146118119,Optymistyczne.html
No naprawdę, to że komuś nie przeszkadza widok pary homoseksualnej która okazuje sobie czułości i nie wzbudza to negatywnych odczuć jest takie zadziwiające? Chyba jednak wśród tzw. lewicy.
O dziwo, we mnie od dawna nie wzbudza to żadnych negatywnych odczuć, okazywanie sobie czułości w sposób wywazony jest jak najbardziej oczywiste. I nie ma to żadnego znaczenia czy są to pary hetero- czy homoseksualne. To, naprawde jest takie dziwne? Przecież to jest normalne.Natomiast zazenowanie wzbudza wszelkiego rodzaju ostentacja, a w tym celują niestety środowiska homoseksualne.
Tylko że to nie ma nic wspólnego z przekonaniami. I tak jak powiedział papiez Franciszek - nie dla mnie osądzać ludzi, ale też nigdy nie można wyrazić zgody na prawne sankcjonowanie takich związkó, a zwłaszcza na adopcję dzieci. I nie ma w tym żadnej hipokryzji.
Nie ma nic w tym optymistycznego i godnego takiej reakcji. Patrzcie, oto jakis katolik deklaruje że widok pary homoseksualnej nie wzbudza w nim zadnej reakcji. Nie widzę w tym nic sensacyjnego i w ogole dziwię sie ze ktos ma potrzebę publicznie to ogłaszać.
I przy okazji. Kiedy w koncu zapamiętacie że nie ma czegos takiego jak katolicyzm otwarty, konserwatywny itp.? - Wiara jest jedna i wszelkiego rodzaju klasyfikacje zostawcie dla swoich ideologii, takich jak chociazby "socjalizm z ludzka twarzą" - większego absurdu to chyba nie da się wymyślić.