Dodaj do ulubionych

Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacunkiem

04.09.12, 11:28

dla człowieka, ale nazwisko nawet nie obiło mi się o uszy.

Czy to znaczy, że jestem już - nieodwołalnie - zgredem?
Obserwuj wątek
    • oleg3 Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 04.09.12, 11:49
      cepekolodziej napisał:

> dla człowieka, ale nazwisko nawet nie obiło mi się o uszy.

> Czy to znaczy, że jestem już - nieodwołalnie - zgredem?

Nie. To znaczy, że pamięć ci nie dopisuje. Akurat Kocoń to nasze pokolenie. Rocznik 1949.
    • wikul Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 04.09.12, 12:02
      cepekolodziej napisał:

>
      > dla człowieka, ale nazwisko nawet nie obiło mi się o uszy.
      >
      > Czy to znaczy, że jestem już - nieodwołalnie - zgredem?

Jako "zgred" powinieneś go własnie pamietać. W swoim czasie był popularnym piosenkarzem.
      Może jego wyjazd do Ameryki spowodował że wielu o nim zapomniało.
      • cepekolodziej Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 04.09.12, 12:47

Jeśli jego kariera przypadła na okres z grubsza 68-78, to mnie wtedy raczej w kraju nie było (z paroma latami pośrodku, ale wtedy nie miałem ani radia ani telewizji i raczej piosenek nie słuchałem; coś tam wpadało w ucho, ale żebym wiedział kto? i co?).
        • wikul Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 04.09.12, 15:33
          cepekolodziej napisał:

>
          > Jeśli jego kariera przypadła na okres z grubsza 68-78, to mnie wtedy raczej w k
          > raju nie było (z paroma latami pośrodku, ale wtedy nie miałem ani radia ani tel
          > ewizji i raczej piosenek nie słuchałem; coś tam wpadało w ucho, ale żebym wiedz
          > iał kto? i co?).

Mniej więcej w tym czasie. W 1981 kolejny raz wyjechal do Ameryki gdzie przebywał przez 19 lat.

pl.wikipedia.org/wiki/Waldemar_Koco%C5%84

Jeszcze ciekawostka.

www.facebook.com/pages/Servaldi-Hodowla-kot%C3%B3w-egzotycznych-Waldemar-Koco%C5%84-Poland/124718034255235
        • mrs.courvoisier Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 10.09.12, 11:18
          nic dziwnego że nie wiesz, bo kiedy ty robiłeś rozruchy marcowe, Kocoń miał romans z księdzem
          • wikul Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 10.09.12, 11:52
            mrs.courvoisier napisał:

> nic dziwnego że nie wiesz, bo kiedy ty robiłeś rozruchy marcowe, Kocoń miał rom
            > ans z księdzem

A ty byłeś materacem.
            • mrs.courvoisier Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 11.09.12, 09:37
              wikul, czyżbyś ty był tym wikarym, który uwiódł młodego artystę?
              www.facebook.com/note.php?note_id=187353067991693
              • wikul Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 11.09.12, 17:47
                mrs.courvoisier napisał:

> wikul, czyżbyś ty był tym wikarym, który uwiódł młodego artystę?

Czy ja cię zaczepiam, stara zblazowana cioto? To może sie odpie...sz i udasz sie do swojego ulubionego szaletu miejskiego.
                • mrs.courvoisier Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 14.09.12, 16:57
                  nadpobudliwy jesteś, wikul, a to nie najlepiej wróży
                  • wikul Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 14.09.12, 18:16
                    mrs.courvoisier napisał:

> nadpobudliwy jesteś, wikul, a to nie najlepiej wróży

Zastanowiłeś sie nad tym co napisałeś poprzednio ? To zastanów się teraz. Nie bedziesz musiał zajmować sie wrózbami.
                    • mrs.courvoisier Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 15.09.12, 00:29
                      nie umiesz się bawić, wikul, tu jest wolnomyślicielskie forum dla plebsu, a nie plebania
                      • wikul Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 15.09.12, 00:42
                        mrs.courvoisier napisał:

> nie umiesz się bawić, wikul, tu jest wolnomyślicielskie forum dla plebsu, a nie
                        > plebania

Wszystko ma swoje granice, żarty też. Ale pewnie zostaniemy przy swoim.

https://www.zdelegalizowany.blo9.eu/wp-content/uploads/2012/08/Schnie.jpg
    • pikrat Re: Nie wiem, kto to był p. Kocoń - z całym szacu 04.09.12, 13:58
      Ja tez nie wiem, choc z pewnych okolicznosci wynika, ze powinienem. Posluchalem na youtube tworczosci i nic, wiec poczytalem inne materialy i okazuje sie, ze Zmarly spiewal glownie dla chicagowskiego polactwa, glosujacego zwykle za pisiorstwem. Nie ma sily bym Go polubil ale niech mu ziemia lekka bedzie.
    • mariner4 Odwrotnie! 04.09.12, 17:14
      To był drugoligowy piosenkarz. Produkował się m. in. na "Festiwalu piosenki żołnierskiej" w Kołobrzegu
      To taki Festiwal, podobnie jak zielonogórski "Piosenki radzieckiej" ulubieniec władzy w PRL.
      Skoro go nie znasz, to nic nie straciłes.
      M.
      • wikul Re: Odwrotnie! 04.09.12, 18:41
        mariner4 napisał:

> To był drugoligowy piosenkarz. Produkował się m. in. na "Festiwalu piosenki żoł
        > nierskiej" w Kołobrzegu
        > To taki Festiwal, podobnie jak zielonogórski "Piosenki radzieckiej" ulubieniec
        > władzy w PRL.
        > Skoro go nie znasz, to nic nie straciłes.
        > M.

Chyba jesteś niesprawiedliwy zwłaszcza gdybyś zobaczył kto zdobywał laury w Kołobrzegu...

Laureatami nagród festiwalu byli m.in: Bernard Ładysz, Romuald Spychalski, Jacek Labuda, Adam Zwierz (artyści scen operowych i teatrów muzycznych), Anna German, Sława Przybylska, Barbara Książkiewicz, Joanna Rawik, Regina Pisarek, Anna Jantar, Maryla Rodowicz, Teresa Tutinas, Dana Lerska, Halina Kunicka, Halina Frąckowiak, Adam Wojdak, Wojciech Siemion, Józef Nowak, Janusz Zakrzeński, Mieczysław Święcicki, Wiktor Zatwarski i zespoły muzyczne: Breakout, Skaldowie, Trubadurzy, ABC, 2 plus 1, Czerwono-Czarni. Tutaj swoje kariery zaczynali Maria Jarzębska, Małgorzata Ostrowska, Krystyna Giżowska.
        wg Wikipedii

W swoim czasie był bardzo popularnym piosenkarzem.

pl.wikipedia.org/wiki/Waldemar_Koco%C5%84

Ale nic nie trwa wiecznie poza Marylą Rodowicz (która zreszta też śpiewała w Kołobrzegu)."Ulubieniec" opuscił mocodawców w 1981, więc chyba takim ulubieńce nie był.
        • mariner4 Występ w Kołobrzegu 09.09.12, 11:15
          był swoistą nobilitacją artysty wobec ówczesnej władzy, tak jak i w Z. Górze.
          Wymieniłeś wiele nazwisk. Od dużych do zupełnie nieistotnych. Wszyscy starali się podlizać władzy. Nawet gwiazda Rodowicz, pieszczoch PRL.
          M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka