Dodaj do ulubionych

Obrzydliwy katol o WOŚP

12.01.14, 16:40
youtu.be/5X_xnNi76S0?t=14s

Piotr Szumlewicz (ur. 1976) – polski dziennikarz, pisarz i publicysta.

Absolwent socjologii i filozofii na Uniwersytecie Warszawskim. Od wielu lat redaktor kwartalnika Bez Dogmatu i portalu lewica.pl. Jego teksty ukazywały się również między innymi w Przeglądzie, Gazecie Wyborczej, Trybunie i polskiej edycji miesięcznika Le Monde diplomatique.

Autor wielu raportów i opracowań dla organizacji pozarządowych, w tym Fundacji im. Heinricha Bölla, Fundacji im. Róży Luksemburg i Fundacji Lasalle'a. Jeden z założycieli Krytyki Politycznej, z której wystąpił w 2003 roku.

Od kwietnia 2010 dziennikarz TVP, gdzie współpracował przy wydawaniu programu Gorący temat w TVP2. Potem pracował też w Panoramie, współpracował z serwisem informacyjnym TVP Polonia - Polonia 24 oraz z portalem tvp.info, dla którego przeprowadzał wywiady z polskimi i zagranicznymi intelektualistami. Od maja 2013 roku stały felietonista "Dziennika Trybuna". Od października 2012 roku doradca i ekspert Ogólnopolskiego Porozumienia Związków Zawodowych.

Przez wiele miesięcy komentator wydarzeń politycznych w Superstacji. Od 10 października 2012 roku na antenie Superstacji wraz z Piotrem Gursztynem prowadzi program "Ja panu nie przerywałem" emitowany codziennie o 22.55.
Publikacje

Autor książek[1]

Ojciec nieświęty (Wydawnictwo Czarna Owca, 2012)
Niezbędnik ateisty (Wydawnictwo Czarna Owca, 2010)

Współredaktor książek

Stracone szanse? Bilans transformacji 1989-2009 (Difin, 2009)
PRL bez uprzedzeń (Książka i Prasa, 2010).
Niezbędnik Historyczny Lewicy (Centrum im. Ignacego Daszyńskiego, 2013)

za: pl.wikipedia.org/wiki/Piotr_Szumlewicz
Obserwuj wątek
    • pikrat Po Caritasie też pojechał :) 12.01.14, 18:38
      n/t
      • amityr Re: Po Caritasie też pojechał :) 12.01.14, 18:53
        Jestem w szOku !
        • pikrat Re: Po Caritasie też pojechał :) 12.01.14, 19:18
          amityr napisał:

> Jestem w szOku !

Ten kretyn (sz0k) nie obejrzał do końca linkowanego filmiku dzięki czemu mój pupil (sz0k) efektownie strzelił sobie w kolano smile
          • dachs Re: Po Caritasie też pojechał :) 12.01.14, 20:38
            pikrat napisał:

> Ten kretyn (sz0k) nie obejrzał do końca linkowanego filmiku dzięki czemu mój pu
            > pil (sz0k) efektownie strzelił sobie w kolano smile

Ja obejrzałem, ale nie widziałem, w której minucie sz0k sobie strzelił w kolano.
            Natomiast te dwa barany mające się za dziennikarzy mogliby wiedzieć, że rocznica rewolucji przypada w Polsce 7 listopada.
            Jeden, żeby to w domu świętować bułgarskim koniakiem, drugi żeby czujnie dać odpór próbom przywrócenia.
            • pikrat Re: Po Caritasie też pojechał :) 12.01.14, 21:05
              Druga minuta dziesiąta sekunda zaczyna się wypowiedź o Caritasie... Dalej nie słuchałem bo nie lubię prelegentów w stylu tych co to prelekcje pod szyldem PZPR wygłaszali, tym samym nie słyszałem niczego o rewolucji, nie czuję jednak bym coś stracił.smile
    • qwardian Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 19:20

Nie wrzucam, nie korzystam, nie glosuję na lewicę...
      • wikul Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 20:38
        qwardian napisał:

> Nie wrzucam, nie korzystam, nie glosuję na lewicę...

A modlisz się żeby Owsiak zebrał jak najmniej pieniędzy?
        • qwardian Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 21:00

Nie. Tylko lichwa i gry hazardowe wzbudzają u mnie sprzeciw. Konsumeryzm trochę też.
    • dachs Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 21:00
      Ja to widze inaczej.
      Pan Szumlewicz reprezentuje w klinicznie czytej formie coraz rzadszą (na szczęście) lewacką doktrynę, wg. której wszelka filantropia i działalność charytatywna jest tylko kroplą na "gorący kamień cierpienia ludu" i łagodząc je pozornie, jest zaporą broniącą bogaczy przed tego ludu słusznym gniewem, który i tak ich dosięgnie.
      Pod tym względem Sz0ku p. Szumlewicz zdecydowanie nie jest Twoim sojusznikiem.
      Wręcz przeciwnie jest zwolennikiem jak najwi ekszego wpływu państwa na jak najwięcej dziedzin.
      Szkoda, że Pikrat nie wybrał się dziś pod jakiś kościół, by zobaczyć jak chętnie, wychodzący ze mszy katole, dają na WOŚP.
      • amityr Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 21:04
        Znaczy się maja za nic przykazy swoich pasterzy. Och te barany i owieczki oczywiście też.
        • dachs Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 21:16
          Po prostu w sprawach ziemskich my katolicy kierujemy się własnym rozeznaniem, wiedząc że pasterze są też tylko ludźmi i moga ulegać politycznym emocjom.
      • sz0k Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 21:14
        dachs napisał:

> Ja to widze inaczej.
        > Pan Szumlewicz reprezentuje w klinicznie czytej formie coraz rzadszą (na szczęś
        > cie) lewacką doktrynę, wg. której wszelka filantropia i działalność charytatywn
        > a jest tylko kroplą na "gorący kamień cierpienia ludu" i łagodząc je pozornie,
        > jest zaporą broniącą bogaczy przed tego ludu słusznym gniewem, który i tak ich
        > dosięgnie.
        > Pod tym względem Sz0ku p. Szumlewicz zdecydowanie nie jest Twoim sojusznikiem.
        > Wręcz przeciwnie jest zwolennikiem jak najwi ekszego wpływu państwa na jak najw
        > ięcej dziedzin.
        > Szkoda, że Pikrat nie wybrał się dziś pod jakiś kościół, by zobaczyć jak chętni
        > e, wychodzący ze mszy katole, dają na WOŚP.

Tow. Szumlewicz nie jest w ogóle moim sojusznikiem. Ten czerwony beton to jest przeciwna do mnie strona. Wątek jest dla tutejszej palikociarni. Taką niemiłą sirupryzę im zrobił.
        Zresztą co tam jakiś tow. Szumlewicz, toć sam Juruś nasz drogi swoją orkiestrę nazwał ŚWIĄTECZNĄ (o jakie święta chodzi? Palikociarnia wyjaśni?) i stręczy jakimiś aniołkami z trąbkami i bębenkami latającymi wokoło wośpowego "serducha". To dopiero nóż w plecy! Tak chodzić na pasku "czarnych" i bezczelnie wykorzystywać święta znienawidzonych katolików i wrodzoną "katolską" dobroczynność i charytatywność! Zgroza!
    • jaceq Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 21:52
      > Piotr Szumlewicz (ur. 1976) – polski dziennikarz, pisarz i publicysta.

Szumlewicz, sam w sobie (gdyby nawet nie było na świecie zjawiska Wielkiej Orkiestry Świętej Pamięci) jest osobnikiem dość odrażającym (przynajmniej mnie). Wniosek? WOŚP jest okej?
      • jaceq Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 21:53
        BTW, dałem dziś 300 euro na WOŚP. Przelewem.
      • sz0k Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 22:19
        jaceq napisał:

> > Piotr Szumlewicz (ur. 1976) – polski dziennikarz, pisarz i publicys
        > ta.
        >
        > Szumlewicz, sam w sobie (gdyby nawet nie było na świecie zjawiska Wielkiej Orki
        > estry Świętej Pamięci) jest osobnikiem dość odrażającym (przynajmniej mnie). Wn
        > iosek? WOŚP jest okej?

Ba, tow. Szumlewicz jest osobnikiem nawet wyjątkowo odrażającym. Taka mini wersja Urbana. A wnioski? Chociażby taki, że "atakowanie" WOŚP to nie jest bynajmniej domena "katolskiego ciemnogrodu". Taki wątek do sztambucha tutejszej palikociarni.
        • jaceq Re: Obrzydliwy katol o WOŚP 12.01.14, 22:40
          sz0k napisał:

> Ba, tow. Szumlewicz jest osobnikiem nawet wyjątkowo odrażającym. Taka mini wers
          > ja Urbana.

Urban jest osobnikiem przynajmniej o dwa rzędy wielkości inteligentniejszym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka