Dodaj do ulubionych

Podobno premierzyca traci psiapsółki

22.01.15, 19:05
Prawda li to?
Obserwuj wątek
    • andrzejg Re: Podobno premierzyca traci psiapsółki 22.01.15, 20:18
      Chyba tak
      Przypomina mi się wpis świeżo upieczonego biznesmena, któy chwalił się jak to rozwali konkurencję wchodząc na rynek, bo ma w okolicznych sklepach osobistych znajomych.

Widocznie w polityce jak w biznesie - gdzie zaczyna się biznes , kończą się osobiste znajomości
      Zostaje tylko biznes.

A.
    • superspec I elektorat prowadzący pozarolniczą działalność 22.01.15, 20:40
      gospodarczą.

"Poważny spadek liczby zwolenników widać szczególnie w grupie prowadzących pozarolniczą działalność gospodarczą. Tu liczba popierających rząd spadła o 42 punkty procentowe - do 18 procent. Liczba przeciwników wzrosła natomiast z 7 do 22 procent. "
      wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/480993,sondaz-cbos-znaczacy-spadek-poparcia-dla-rzadu-ewy-kopacz.html
    • ciocia_piqa Re: Podobno premierzyca traci psiapsółki 27.01.15, 10:16
      W pracy nie ma kolegów i koleżanek. Są stosunki. Służbowe.

• oleg3 Re: Podobno premierzyca traci psiapsółki 27.01.15, 13:01
        ciocia_piqa napisała:

> W pracy nie ma kolegów i koleżanek. Są stosunki. Służbowe.

Doktryna cioci trochę odbiega od klasycznej: Anglia nie ma przyjaciół, ma interesy. Najgorsze, że ...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17314368,Kolejna_przyjaciolka_Kopacz_na_waznym_stanowisku_.html?lokale=lublin#BoxNewsLink
        Jak donosi "Rzeczpospolita, nieoficjalnie mówi się, że nowym GIODO zostanie Bożenna Bukiewicz, lubuska posłanka PO, a przy tym przyjaciółka i zaufana współpracowniczka Kopacz. Problem polega na tym, że Bukiewicz nie jest prawniczką, a specjalistką w dziedzinie przemysłu włókienniczego. Byłby to zresztą kolejny - po szefowej MSW Teresie Piotrowskiej - przypadek zatrudnienia na stanowisku w administracji centralnej osoby z kręgów obecnej premier.
        • ciocia_piqa Re: Podobno premierzyca traci psiapsółki 27.01.15, 15:09
          Ależ ja nie doktrynalnie ale w oparciu o mądrość życiową a ta mówi mi, że niepowołanie Mirosława Wróblewskiego to dobra decyzja. Gość, który idzie wypłakać się do "Rzeczypospolitej" powinien być trzymany od PO z daleka. Zapewne nie masz wątpliwości, że "Rzepa" nie sprzyja raczej Platformie.

Problem drugi - Pani Bukiewicz nie jest prawnikiem - mnie to nie przeszkadza. Na czele Trybunału Konstytucyjnego stoi prawnik, który robi z Polski państwo wyznaniowe. Jak z tego przykładu wynika zaufanie do prawników powinno być ograniczone.

• wikul Re: Podobno premierzyca traci psiapsółki 27.01.15, 15:37
          oleg3 napisał:

> Jak donosi "Rzeczpospolita, nieoficjalnie mówi się, że nowym GIODO zostanie Boż
          > enna Bukiewicz, lubuska posłanka PO, a przy tym przyjaciółka i zaufana współpra
          > cowniczka Kopacz. Problem polega na tym, że Bukiewicz nie jest prawniczką, a sp
          > ecjalistką w dziedzinie przemysłu włókienniczego. Byłby to zresztą kolejny - po
          > szefowej MSW Teresie Piotrowskiej - przypadek zatrudnienia na stanowisku w adm
          > inistracji centralnej osoby z kręgów obecnej premier.

Za to że rządy w Polsce stopniowo przejmuje Babiniec bezpośrednio odpowiada Tusk czy raczej jego dziwaczna (przynajmniej dla mnie) sukcesja. Pewnie nadmiernie się przejął europejską polityczna poprawnością.
          Czas na zmianę ekipy, oczywiście po wyborach. Tylko na kogo ? Nie widzę nikogo na horyzoncie a akurat teraz w Polsce przydał by się przywódca o silnej charyzmatycznej osobowości i politycznej odwadze.
          • andrzejg Re: Podobno premierzyca traci psiapsółki 27.01.15, 16:19
            wikul napisał:

>
            >
            > Za to że rządy w Polsce stopniowo przejmuje Babiniec bezpośrednio odpowi
            > ada Tusk czy raczej jego dziwaczna (przynajmniej dla mnie) sukcesja. Pewnie nad
            > miernie się przejął europejską polityczna poprawnością.
            > Czas na zmianę ekipy, oczywiście po wyborach. Tylko na kogo ? Nie widzę nikogo
            > na horyzoncie a akurat teraz w Polsce przydał by się przywódca o silnej charyzm
            > atycznej osobowości i politycznej odwadze.

Taki się znajdzie, tylko żeby Kopacz dołka pod PO przed wyborami nie wykopała.
            Jak tak każdej grupie będzie dawać..to znaczy ustępowac, to nawet te grupy jej nie poprą
      • jaceq Re: Podobno premierzyca traci psiapsółki 27.01.15, 23:55
        > "Są stosunki. Służbowe."

Oraz akty. Nierządne.
        Również służbowe.

Na tym właśnie polega rządzenie "tym krajem".
        • polski_francuz Copyright 28.01.15, 12:34
          "rzad"..."nierzadem stoi"

Po ile copyright? Bylbym zainteresowansmile

PF
          • ciocia_piqa Re: Copyright 28.01.15, 21:52
            polski_francuz napisał:

> "rzad"..."nierzadem stoi"
            >
            > Po ile copyright? Bylbym zainteresowansmile
            >
            > PF

Założę się, że już to gdzieś czytałam. Plagiat zamiast copyrighta smile))))

• ciocia_piqa Re: Podobno premierzyca traci psiapsółki 28.01.15, 21:49
          jaceq napisał:

> > "Są stosunki. Służbowe."
          >
          > Oraz akty. Nierządne.
          > Również służbowe.
          >
          > Na tym właśnie polega rządzenie "tym krajem".
          >
          >
          Tylko w blokach z betonu, jacqu.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=pwO4y5FN7BA]Tekst linka[/url]

• polski_francuz Hm 27.01.15, 18:58
      zeby mnie ciocia nie napadla. Ale, wg mnie, ktory pracuje w malo_macho kraju, kobity sa raczej mniej wiernymi przyjaciolkami niz mezczyzni.

Jak cus niezbyt idzie to przyjazn idzie u nich w niepamiec.

Sa, o wiele zdolniejszymi, polity(cz)kami.

PF
      • ciocia_piqa Re: Hm 27.01.15, 19:49
        polski_francuz napisał:

> zeby mnie ciocia nie napadla. Ale, wg mnie, ktory pracuje w malo_macho kraju, k
        > obity sa raczej mniej wiernymi przyjaciolkami niz mezczyzni.
        >
        > Jak cus niezbyt idzie to przyjazn idzie u nich w niepamiec.
        >
        > Sa, o wiele zdolniejszymi, polity(cz)kami.
        >
        > PF

Nie napadnę, całkowicie podzielam ten pogląd.

• herr7 premierzyca to projekt krótkoterminowy 04.02.15, 14:44
      trzeba się jakoś doczołgać do wyborów. A nastroje w narodzie złe i się stale pogarszają. Jak mawiał klasyk "struna napięta, grozi zerwaniem.."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka