Dodaj do ulubionych

Jest taki kraj, od lat cierpiący z powodu USA

10.09.04, 20:08
Od lat zmagający sie z mocarstwowo - faszystowską imperialną polityką
Jankesów. Od lat ciemiężony przez protestanckie wartości i amerykańską manię
prześladowczą.
A Świat milczy. A milczenie jest przecież czasem głośniejsze niż
najstraszliwszy krzyk. Dlaczego milczy? Kto blokuje działania ONZ, UE, Ligi
Arabską itd.? Kto macza swe brudne łapska w zmowie milczenia?
Ba, jest to kraj, który jako bodaj pierwszy poznał paskudne oblicze
amerykańskiego pacyfizmu. Pierwszy próbował oprzeć się temu Szatanowi w
państwowej skórze. Stoczył piekielną wojnę. Przegrał i z trudem zachował swą
duszę, a świat nie zrobił nic by temu krajowi pomóc.
Krajowi, którego połowa znalazła się bezpowrotnie pod amerykańską okupacją.
Lepsza połowa, bo z ropą naftową, wielkimi przestrzeniami, przemysłem
filmowym i rozrywkowym oraz kurortami urlopowymi. Krajowi, który na wieki
stał się wasalem zwycięskiego mocarstwa, jakie upodliło jego dumę narodową.
Krajowi, który cierpi...od lat... a Świat milczy!
Dlatego dzisiaj, pochylając się nad losem Iraku, nie zapomnijmy wspomnieć o
MEKSYKU.
...tylko tyle mozemy zrobić... ale pamiętamy... to już 156 lat niewoli...

Obserwuj wątek
    • neceser utnij swoja glowe, bo zbedna 10.09.04, 20:35
      USA, nie Meksyk , stworzylo przemysl, uzdrowiska, filmy. ale ty tylko glupi
      polaczek , wiec chyl swoj tepy lep.

a.adas napisał:

> Od lat zmagający sie z mocarstwowo - faszystowską imperialną polityką
      > Jankesów. Od lat ciemiężony przez protestanckie wartości i amerykańską manię
      > prześladowczą.
      > A Świat milczy. A milczenie jest przecież czasem głośniejsze niż
      > najstraszliwszy krzyk. Dlaczego milczy? Kto blokuje działania ONZ, UE, Ligi
      > Arabską itd.? Kto macza swe brudne łapska w zmowie milczenia?
      > Ba, jest to kraj, który jako bodaj pierwszy poznał paskudne oblicze
      > amerykańskiego pacyfizmu. Pierwszy próbował oprzeć się temu Szatanowi w
      > państwowej skórze. Stoczył piekielną wojnę. Przegrał i z trudem zachował swą
      > duszę, a świat nie zrobił nic by temu krajowi pomóc.
      > Krajowi, którego połowa znalazła się bezpowrotnie pod amerykańską okupacją.
      > Lepsza połowa, bo z ropą naftową, wielkimi przestrzeniami, przemysłem
      > filmowym i rozrywkowym oraz kurortami urlopowymi. Krajowi, który na wieki
      > stał się wasalem zwycięskiego mocarstwa, jakie upodliło jego dumę narodową.
      > Krajowi, który cierpi...od lat... a Świat milczy!
      > Dlatego dzisiaj, pochylając się nad losem Iraku, nie zapomnijmy wspomnieć o
      > MEKSYKU.
      > ...tylko tyle mozemy zrobić... ale pamiętamy... to już 156 lat niewoli...
      >
      • a.adas Re: utnij swoja glowe, bo zbedna 11.09.04, 13:17
        > USA, nie Meksyk , stworzylo przemysl, uzdrowiska, filmy. ale ty tylko glupi
        > polaczek , wiec chyl swoj tepy lep.

I podoba Ci się to wszystko? Pomyśl co stworzyłby dzielny naród meksykański,
        gdyby mu tylko dano taką szansę. A już filmy w języku amerykańskim to tragedia.
        Zastanów się jakie dzieła stworzono by w meksykańskim... Jankesi wszystko
        zepsuli. Jak choćby w 1917 czy 1941...
        • Gość: ?? Re: utnij swoja glowe, bo zbedna IP: *.dyn.optonline.net 11.09.04, 15:32
          A kto im zabrania stwarzac dziela???? Kto i w jaki sposob?
          • a.adas Re: utnij swoja glowe, bo zbedna 11.09.04, 16:23
            > A kto im zabrania stwarzac dziela???? Kto i w jaki sposob?

Zbrodnicze państwo USA. Ukradło Hollywood Meksykowi, razem z całą Kalifornią,
            Teksasem i terenami leżącymi między tymi dwoma prowincjami. Wskutek tego nie
            powstała meksykańska fabryka snów, a jedynie, pfe, jankeska.
    • cs137 Re: Jest taki kraj, od lat cierpiący z powodu USA 10.09.04, 21:25
      Hi, hi! Dobry dowcip! W oryginalnym tekscie zastąpiłeś słowo "Europa" przez
      "USA" i słowo "Afryka" przez "Meksyk". Gratukuję świetnego pomysłu!

Przy okazji, pytanie na inteligencję: jaki utwór muzyczny kazał sobie zagrać
      Maksymilian, obalony przez Benito Juareza cesarz Meksyku, przed rozstrzelaniem?

Każdemu żołnierzowi z plutonu egzekucyjnego wręczył też sztukę złota, prosząc,
      zeby starannie celował w serce. Jako cesarz się nie spisał, ale w ostatnich
      chwilach umiał sie zachowac po męsku i z godnoscią
      • a.adas Re: Jest taki kraj, od lat cierpiący z powodu USA 10.09.04, 22:14
        Po pierwsze, Maksymilian Ferdynand Józef
        Po drugie, cesarz Maksymilian Ferdynand Józef
        Po trzecie, właśnie oblałem test na inteligencję
        Po czwarte, im dłużej myślę o tym utworze, tym dziwniejsze rzeczy przychodzą mi
        do głowy, chyba nie... Mdzynarodówkę ("Wyklęty powstań ludu ziemi")?
        Po piąte, najważniejsze, nieprzyjemny epizod z plutonem egzekucyjnym to, jak
        nic!, wredna robota specsłużb Georga W. Busha, sabotujących pokojowe działania
        zbrojne europejskiej misji stabilizacyjnej (Hiszpania, W. Brytania oraz
        Francja) w imię imperialnych interesów Północno - Południowej Dyktatury
        Amerykańskiej.
        Czyż to nie smutne - nawet Nostromo utuliłby Iran, a o Meksyk pies z kulawą
        nogą...
        adas
        • v.ci Nie do końca 10.09.04, 22:44
          W polityce zagranicznej Meksyk zawsze charakteryzował się sporą niezależnością,
          pretendując do roli przywódcy w krajach Ameryki Łac. (m.in. jako jedyny czł.
          OPA nie zerwał 1964 - mimo nacisków USA - stosunków dyplomatycznych z Kubą)wink

PS Czy admin(ka) mogłaby usunąć wątki osoby podszywającej się pode mnie .
          Powtarzam : od dłuższego czasu zawsze się loguję . Wszystkie "niezalogowane"
          wątki są próbą ośmieszenia mnie .
          • ihopeyouwilllikeme Re: Nie do końca 10.09.04, 23:33
            Życzmy Polsce takiego rozwoju, jaki w tej chwili ma Meksyk. Co tam Polsce - Europie.
            • v.ci Re: Nie do końca 11.09.04, 16:21
              ihopeyouwilllikeme napisał:

> Życzmy Polsce takiego rozwoju, jaki w tej chwili ma Meksyk. Co tam Polsce -
              Eur
              > opie.

A partyzantki Zapatystów też ?
            • v.ci Re: Nie do końca 11.09.04, 16:24
              ihopeyouwilllikeme napisał:

> Życzmy Polsce takiego rozwoju, jaki w tej chwili ma Meksyk. Co tam Polsce -
              Eur
              > opie.

Wzrost gospodarczy Meksyku w 2003 r. to zaledwie 1,2 % :

www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/mx.html#Econ
        • cs137 Re: Jest taki kraj, od lat cierpiący z powodu USA 11.09.04, 02:11
          a.adas napisał:

> Po pierwsze, Maksymilian Ferdynand Józef
          > Po drugie, cesarz Maksymilian Ferdynand Józef
          > Po trzecie, właśnie oblałem test na inteligencję

"La Paloma"
          • Gość: . Belgowie, Holendrzy i Francuzi wowczas bardzo IP: *.range81-156.btcentralplus.com 11.09.04, 02:18
            wkurzali Anglikow swym bezmyslnym okrucienstwem w koloniach, choc obawiam sie,
            ze to glownie o bezmyslnosc chodzilo (toz to widac i u Conrada) - wojna burska
            napewno nie byla wojna w obronie czarnych. Pozdrawiam.
          • a.adas Re: Jest taki kraj, od lat cierpiący z powodu USA 11.09.04, 13:26
            > Zostalo to w duzym
            > stopniu zapomniane
    • Gość: copa cojones Re: Jest taki kraj, od lat cierpiący z powodu USA IP: *.core.lanet.net.pl 11.09.04, 15:59
      Gdyby nie szczelne granice [zresztą nie bardzo skuteczne], to juz dawno ten uciemiężony naród meksykański przeniósł by się do tego wstrętnego ciemiężcy. Poczytaj jak liczna jest w USA "polonia" meksykańska. To USA ma problem z sąsiadem.
      Ja do Meksyku nic nie mam, to wspaniały kraj,prponuje żebyś za obecny stan obarczył odpowiedzialnością Krzysztofa Kolumba.
      • a.adas Re: Jest taki kraj, od lat cierpiący z powodu USA 11.09.04, 16:26
        stan obar
        > czył odpowiedzialnością Krzysztofa Kolumba.

Do Hiszpanów to ja nic nie mam. W końcu jestem razem w UE i wspólnie z choćby
        Francją czy Niemcami walczymy o światowy pokój. Ale ci wstrętni protestanci i
        ich "wartości"... Nawet Papieża nie mają, i pewnie dlatego ukradli pół państwa
        dzielnym Meksykanom.
        • Gość: AA Re: Jest taki kraj, od lat cierpiący z powodu USA IP: 209.233.197.* 11.09.04, 16:59
          Byly czasy kiedy Meksyk byl prawdziwa cywilizacja a Kalifornia dzika
          peryferia. Problem z Meksykiem polegal na tym ze w Kalifornii zrobili duze
          rancha ktore przekazali rancheros, rozpedzili indian i zamkneli misje
          (1830tych). Indianie dogorywali w buszu a ranczeros sprowadzali dobra z
          Hiszpanii bo nie wpadli na pomysl budowania przemyslu na miejscu. Zrobili to
          dopiero jankesi. Poza tym polnocna Kalifornia byla w reku Rosjan ktorzy
          chetnie sprzedali tereny wokol Sacramento Amerykaninowi. Dobrze zrobili
          bo po odkryciu zlota owze Amerykanin stracil wszystko co kupil.

Meksyk to tez kraj ktory pierwszy nabawil sie socjalizmu (1912). A jak
          socjalistyczna choroba wplywa na rozwoj kraju to wszyscy wiemy. Chce jednak was
          pocieszyc. Los Angeles jest juz prawie w polowie meksykanskie i ogolnie Meksyk
          pelni role Arabow w Europie. Tyle ze na szczescie nie sieje terroru ani nie
          mowi o niewiernych wiec Amerykanie nie czuja zadnego zagrozenia. W Meksyku jest
          ponad milion emerytow amerykanskich (bo taniej). Nie wyobrazam sobie miliona
          europejskich emerytow w Polnocnej Afryce. Wyobrazam sobie integracje Meksyku z
          USA i wtedy juz nie bedzie mowy o ucisku (juz nawet maja poczatki w postaci
          NAFTY), ale nie wyobrazam sobie integracji islamistow, nawet Turcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka