manny-jestem
18.05.15, 18:04
Wiekszosc tu piszacych pamieta komunizm i to dosc dobrze. To wciaz koloryzuje nasze podejscie do rzeczywisci, polskiej sceny politycznej, sporu PO-PiS. Moj poprzedni watek do tego troche sie odniosl.
No ale czy dla 30- i 20latkow pamiec o komunizmie ma jakies znaczenie? U niektorych mzoe tak, ale przypuszczam wiekszosc z mlodszych pokolon patrzy na to wszystko z zupelnie innego pryzmatu.
Przypuszczam ze moze tu nalezy szukac tak duzego sukcesu Kukiza. No ale jak to przeniesie sie na 2 ture wyborow prezydenckich?
Mysle ze to kto wygra moze byc uksztaltowane jak i czy w ogole 30 i 20latkowie zaglosuje. Mieszkajac z daleko jak oni zaglosuje to jest pytanie na ktore ja nie jestem w stanie postawic diagnozy.
Mozecie pomoc?
Idac dalej, z tego co slyszalem o debacie, to PBK chcial zmobilizowac antypisowski elektorat straszeniem o tym jak tto byla za wladzy strasznego Jarkacza.
Wyglada na calkiem sensowna taktyke. No ale tu znowu wracam do tych mlodych. czy ich obchodzi jak to bylo za wladzy PiSu? czy po 8 latach PO-PSL i 5 latach prezydentury BK, strasznie PiSem odziala w jakikolwiek sposob na mlodsze pokolenia? Przypuszczam ze to oni wlasnie stanowia wiekszosc kukizowcow.