Dodaj do ulubionych

____Tete: Wojciechowski?____AG: Kryże?

27.05.15, 12:09
________CO DO NICH MACIE?_____

Wojciechowski!

Poseł Unujny - któremu zamordowaliście dwóch pracowników biura w łodzi podłym
judzeniem. Jeszcze wam za mało zbrodni? nadal judzicie?
Aż Go zamordują?
[b] Wiecie ilu osobom pomógł? Tym których Wasza wybrana mafia
sposponoawała, ograbiła albo wykończyła?

W PRLu 50 samobójstw
Za waszych rządów aż 5500 albo 6000!

Obejrzyjcie programy Jaworowicz.

Kryże

CytatJan Rokita zaatakował w
> niedzielę w Radiu ZET piątkową nominację sędziego Andrzeja Kryżego
> na wiceministra sprawiedliwości Rokicie chodziło o wyrok, który
> Kryże wydał na uczestników manifestacji niepodległościowej -
w tym
Bronisława Komorowskiego, dziś jednego z liderów Platformy
Obywatelskiej
. Było to jednak w styczniu 1980 r., przed stanem
wojennym.

Kryże był wtedy sędzią Sądu Rejonowego w Warszawie i ZMNIEJSZYŁ MU WYROK
z kilku lat na kilka tygodni! POdziękowaliście Kryżemu za to?

W piątek w TVN 24 Kryże przeprosił Komorowskiego i innych
uczestników tego procesu. Dodał, że nie orzekał potem w procesach
politycznych. Rzeczywiście jego nazwiska nie spotyka się w
procesach politycznych tam
tych lat. Nie ma go na
liście spraw obserwowanych przez Komitet Helsiński
.
Obserwuj wątek
    • andrzejg nic absolutnie 27.05.15, 12:11
      fajnie oglądać towarzyszu wasze fikołki moralne
      • prudernik Re: nic absolutnie 27.05.15, 12:18
        Jad znowu spływa z bezzębnej paszczy GW już dziś bez argumentów-zębów?

Przecież nie znajdziesz żadnego dowodu abym kiedykolwiek towarzyszył Wam w PZPRze...

mało tego wczoraj Miklas mi zadzwonił z sensacją dla mnie, mimochodem wspomnieliśmy Św. P. Rysia Wojtasika ze stanie wojennym w którym on zakładał na wieżowcach we Wrocławiu

on rzekomo słyszał. jakoby wymieniono mnie w Wolnej Europie jako aresztowanego w stanie wojennym co było prawdą. Móiwił bo nie dowierzałem, że Staszek też to słyszał.
        Zadzwoniłem ale w trakcie (jest b. chory) najpierw nie chciałem a potem jak sie rozgadaliśmy zapomnialem zapytać czy to prawda..
        PiQ daje kolejny zer jak z herbem i Sobieskim oraz wersją którek "kuzyn" się wstydzi

To taki teścik na Was
        • prudernik No to n ra bo z durniami nie będę siedział 27.05.15, 12:19
          pół dnia...
      • prudernik Fikołka obejrzałeś swego Nygusie etyczny? 27.05.15, 12:21
        O cmentarzu dla Kaczora..
        to link o 10.04.2010 sprzed lat prawdziwy nie wyprzesz sie go Nygusie.
        O NIE. Jest warchiwum

To o wstydzie i spowiedzi...do lusterka AG.
        • andrzejg nie dość , że manipulant to pomawiacz 27.05.15, 12:29
          prudernik napisał(a):

> O cmentarzu dla Kaczora..

link daj ofermo umysłowa
          • prudernik Re: nie dość , że manipulant to pomawiacz 27.05.15, 12:44
            masz w archiwum a cytowałem sprzed lat spójrz na datę linkowanego wątku.. a sobie zawsze wierzę bo Wy nawet samym sobie nie wierzycie!

Widziałeś TYSIACE POMÓWIEŃ PICZYCH i ani mru mru...
            a jednego linka nie potrafisz znaleźć...
            Ma boleć.
            • andrzejg Re: nie dość , że manipulant to pomawiacz 27.05.15, 12:53
              link kłamco

co? teraz sie okazuje, że to kto inny pisał?
              Wszarz jestes Tadek insynuując rózne świństwa
              • prudernik Re: nie dość , że manipulant to pomawiacz 27.05.15, 13:06
                masz link...co jeszcze chcesz?
                jesli polemizowałem z tezą o cmentarzu dla kaczora to wyssałem sobie to z palca...
                zapomniales co wtedyście wypisywali...jakie STRASZNE BLUŹNIERCZE OSZCZERSTWA?

To jedno którego teraz jak przechera każesz mi szukać...jakbym nie miał co do roboty
                ...samiście sprowokowali bo szukałem Kryże i Wojciechowskiego waszych stałych haków
                ...które 1000 razy prostowałem. to jest najbardziej PODŁE...
                w mediach trąbili o dodatkowej pracy Dudy w Poznaniu wiele dni gdy wypowiedział się nawet rektor z Poznania.

Szkoda życia na Wasze PODŁE OSZCZERSTWA. Zapomniałeś moich 7 lat szacunku do
                ...no do kogo..kto szukał mojej rodziny ...ludzi prostych i zacnych...
                kto donosił do pracy...do W-wia do Okręgu i do stolicy jednoczesnie?

Pomieniałeś się na rozum z durniem? Przecież bronisz mafii jakby swojej reduty
                pomijasz WSZYSTKIE ARGUMENTY a zawsze czepiasz sie presonalnie bzdetów
                ZNACZNIE GORSZE RZECZY WYPISYWAŁES NA PiS...niż ten ktory linkiem świci Ci w oczy.. daj se siana stary ośle. Podchodziłem do Ciebie z przyjaxnią na bazie prawdy...
                a Ty jak dureń wolałeś smroda Piczego.
                • andrzejg Re: nie dość , że manipulant to pomawiacz 27.05.15, 13:14
                  prudernik napisał(a):

> masz link...co jeszcze chcesz?

gdzie ten link pajacu?

Jestes komuch z krwi i kości, bo stosujesz odpowiedzialność zbiorową.

A.
                • andrzejg płacz odrzuconej panienki 27.05.15, 13:16
                  prudernik napisał(a):

> Podchodziłem do Ciebie z przyjaxnią na bazie prawdy...
                  > a Ty jak dureń wolałeś smroda Piczego.

Jaja sobie robisz?
                  Zgłoś sie do Biedronia.

A.
                  • piq "z przyjaźnią na bazie prawdy"... 27.05.15, 13:28
                    ...podchodziłeś haszu, jak sowieci do peerelu na bazie prawdy o Katyniu.
    • prudernik Wam plemię żmijowe jad zastępuje prawdę i fakty 27.05.15, 12:11
      i jedno co Was broni to chęć aby Hasz czyli ja prostował Wasze oszczerstwa
      i prowadził Was w kierunku faktów do PRAWDY która Was wreszcie z PO wyzwoli.
    • piq Wojciechowski - peerelowska ruda swołocz,... 27.05.15, 12:30
      ...Kryże - peerelowska łysa swołocz. Jego stary zamordował ojca mojego znajomego. A to wy, pisie, twierdzicie, że to się z domu wynosi... Jarosław po Świątkowskim wyniósł, i to widać. Bardziej jest podobny do Świątkowskich, niż do biednego wykorzystanego Rajmunda.

A na koniec, haszu, mała manipulacyjka: haszu, ty durniu.
      • prudernik Re: Wojciechowski - peerelowska ruda swołocz,... 27.05.15, 12:41
        wolisz ty mądralo prezydentów którzy mają ojców lub teściów co pobili rekord ojca Kryżego tysiąckrotnie?

A jak i kiedy to wina ojca przechodzi na syna?

Bócó? Nie wiesz?
        CytatSyn Kryżego przeprosił za ojca i za siebie...każdy ma prawo...a twoi przeprosili?

...może za siebie chociaż przeprosili?

A za ojców i teściów?

Nie tylko nikogo nie przeprosili....opisałem "łączkę"...opisałem BócÓ Jedwabne i kpt Schapera przesłuchanie przez twój IPN Kieresa...nie ten co zginał w Smoleńsku BócÓ

A teraz Olegowe3...na "S" i AJ waj Bócó
        • prudernik Re: Wojciechowski - peerelowska ruda swołocz,... 27.05.15, 12:46
          poza tym mendusiu o prezydentach mowa a nie poślednich politykach...mącicielu.
          I POmawiaczu.
        • piq a więc ty też, haszu, uważasz... 27.05.15, 13:04
          ...że Jar jest synem Świątkowskiego?
          • prudernik Re: a więc ty też, haszu, uważasz... 27.05.15, 13:10
            mów za siebie i pajacuj kolejnymi prwokacjami - padalcu oszczerczy bez krzty kultury i minimum wymaganego wychowania by móc wypuścic takiego ordynusa między zwykłych ludzi
            spadaj do swoich chamie
            • prudernik więc ty też, haszu, uważasz, że Kaczor znikł 27.05.15, 13:12
              <iframe width="560" height="315" src="www.youtube.com/embed/WjKOzPIjEfE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="www.youtube.com/embed/mwMK0FY6zXs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tu go nie szukaliście?
            • piq bo wiesz, haszu, Jar jest bardziej podobny... 27.05.15, 13:24
              ...do Świątkowskich niż do Rajmunda. No i to, że w 1949 roku rodzina mieszkała w 3-pokojowym mieszkaniu z dwoma balkonami na Żoliborzu, w środku kompletnie zrujnowanej Warszawy, podczas gdy ubecki oficer poczytywał sobie za przywilej mieć tylko dla siebie jeden pokój. Za takimi łaskami musiał stać ktoś znacznie wyżej niż szeregowy ubek. A w 1954 roku, gdy Świątkowski został wysłany z powrotem do CCCP, matka Kaczyńska dostała świetną posadę w objętym nomenklaturą Instytucie Badań Literackich - i utrzymała ją przez cały peerel, choć opublikowała tylko dwie prace, obydwie to proste zestawy bibliografii, w tym do... Kruczkowskiego. Heheh, i napisała przedmowę do Kruczkowskiego już po 1980 roku. To daje do myślenia, co?
    • t_ete Haszu, 27.05.15, 14:43
      wystarczyloby gdybys napisal, ze Wojciechowski ci nie przeszkada ...

Porownywanie nazwisk nie ma sensu. Wojciechowski jest osoba udzielajaca sie w mediach i bardzo intensywnie na portalu S24.
      Moze i ta jego nadaktywnosc to jakas pokuta za peerel ... ? Nie wiem.

Dla mnie to czlek 'obly', odpychajacy. Ty tego nie widzisz, Twoje prawo do innej oceny.

tete
      • dachs Re: Haszu, 27.05.15, 20:04
        t_ete napisała:

> Moze i ta jego nadaktywnosc to jakas pokuta za peerel ... ? Nie wiem.

Połowa PiSu to pokutnicy za PRL.
        • t_ete Re: Haszu, 27.05.15, 22:55
          dachs napisał:

> Połowa PiSu to pokutnicy za PRL.

Ich wyborcy tez.

tete

• prudernik Haszu wyborco PiSu pokutniku za winy PRLu? 28.05.15, 11:33
            Cytat Może i ta jego nadaktywność (m.in. Hasza) to jakaś pokuta za peerel ... ? Nie wiem.

Połowa PiSu to pokutnicy za PRL
            .

_MOŻE...ale życiorys i wszystkie znaki na niebie i ziemi to wykluczają.
            Włącznie ze świadkami i IPNem. Co dowodzi tylko tyle, że jesteście podłymi oszczercami bez krzty honoru podobnie jak Wasza Barbara Engelking - Boni co statystycznie obliczyła ile mln Polaków-antysemitów było sprawcami holocaustu na Żydach.

===========================================
            Cytat bo wiesz, haszu, Jar jest bardziej podobny... Dodaj do ulubionych
            piq 27.05.15, 13:24 Skasujcie Odpowiedz cytując Odpowiedz
            ...do Świątkowskich niż do Rajmunda. No i to, że w 1949 roku rodzina mieszkała w 3-pokojowym mieszkaniu z dwoma balkonami na Żoliborzu, w środku kompletnie zrujnowanej Warszawy, podczas gdy ubecki oficer poczytywał sobie za przywilej mieć tylko dla siebie jeden pokój. Za takimi łaskami musiał stać ktoś znacznie wyżej niż szeregowy ubek. A w 1954 roku, gdy Świątkowski został wysłany z powrotem do CCCP, matka Kaczyńska dostała świetną posadę w objętym nomenklaturą Instytucie Badań Literackich - i utrzymała ją przez cały peerel, choć opublikowała tylko dwie prace, obydwie to proste zestawy bibliografii, w tym do... Kruczkowskiego. Heheh, i napisała przedmowę do Kruczkowskiego już po 1980 roku. To daje do myślenia, co?

==================================
            Jesteś forumowym GW walniętym politycznie TVN Trollem i przypisującym (w zależności od zapatrywań politycznych) różne fantastyczne koneksje rodzinne swoim antybohaterom - który jak Lis córce Dudy szkaluje życiorys.

Cytat A więc po kolei, najpierw Wikipedia:

Wilhelm Świątkowski (ur. 1 stycznia 1919 w Grenówce koło Odessy) – pułkownik Armii Czerwonej i Wojska Polskiego, prokurator i sędzia wojskowy.

Dzieciństwo i młodość spędził w ZSRR. W 1940 ukończył Instytut Prawa w Charkowie, po czym został powołany do służby wojskowej w Armii Czerwonej. Zajmował stanowiska w wojskowych organach śledczych, był m.in. szefem prokuratury w 204 Dywizji Piechoty. W czerwcu 1944 przeszedł do Wojska Polskiego, gdzie pracował w organach prokuratury wojskowej. W dniu 4 listopada 1950, na mocy decyzji Biura Politycznego PZPR, został powołany na stanowisko Prezesa Najwyższego Sądu Wojskowego[1], zastępując zdymisjonowanego Władysława Garnowskiego. Funkcję tę pełnił do 26 czerwca 1954, w tym samym roku powrócił do ZSRR.

Prezes Świątkowski wspomagany przez osadzonych w najważniejszych ogniwach aparatu terroru „doradców radzieckich”, przekonany, że partia powierzyła mu misję dziejową wprowadził rządy despotyczne. Zorganizował „żelazne zespoły” tj. trójki sędziowskie złożone z całkowicie uległych sędziów, ślepo wykonujących polecenia władz zwierzchnich. W oparciu o teorię Stalina o zaostrzającej się walce klasowej, wojskowy aparat represji szukał wszędzie wrogów, a gdy takich nie znalazł posługiwał się prowokacją.
            Prezesura W. Świątkowskiego w Najwyższym Sądzie Wojskowym przypadła na okres wzmożonych represji wobec wyższych oficerów WP, m.in. w tym czasie prowadzono proces gen. Tatara, płk. Utnika i płk. Nowickiego, tzw. proces generałów, aresztowano także gen. Spychalskiego.

Po śmierci Bolesława Bieruta (12 marca 1956) powołano Komisję dla zbadania odpowiedzialności byłych pracowników Głównego Zarządu Informacji, Naczelnej Prokuratury Wojskowej i Najwyższego Sądu Wojskowego (tzw. Komisja Mazura). Raport Komisji stwierdzał, że W. Świątkowski był jednym z oficerów radzieckich, którzy byli odpowiedzialni za łamanie praworządności. Według raportu Komisji Mazura W. Świątkowski wraz z sędzią Aleksandrem Tomaszewskim byli głównymi inspiratorami wypaczeń w wojskowym wymiarze sprawiedliwości, realizatorami wypaczonej praktyki karnej i bezpośrednimi współsprawcami drakońskich wyroków w sfingowanych sprawach[2].

A teraz z książki, ale wklejam z forum s24 bez weryfikacji:

Wilhelm Świątkowski (ur. 1919 r.). obywatel ZSRR, Polak z pochodzenia, absolwent Instytutu Prawa w Charkowie (1940 r.) i Wojskowej Wyższej Akademii Prawa w Moskwie (1941) w czerwcu 1944 r. został skierowany do WP na stanowisko prokuratora I DP. Po wojnie był m.in. szefem prokuratury Okręgu Wojskowego nr 7 (Lublin) oraz prokuratury Marynarki Wojennej. Najwyższy Sądem Wojskowym kierował do 1954 r. , kiedy to został zdjęty z zajmowanego stanowiska i odwołany do ZSRR, po stwierdzeniu, iż brat i krewni jego poślubionej w Polsce żony Haliny Kuklewicz byli żołnierzami AK.
            (Jerzy Poksiński, Tatar – Utnik – Nowicki. Represje wobec oficerów Wojska Polskiego w latach 1949 – 1956, Wydawnictwo Bellona, 1992, wyd. I, str. 74)

A teraz bomba ze strony niewątpliwie chorego psychicznie Nowaka (raport Nowaka):

Wg oficjalnej strony przedwyborczej Lecha Kaczyńskiego jego babcia, ze strony ojca, Franciszka Świątkowska, żona Aleksandra Kaćzyńskiego, pochodziła z okolic Odessy, w tym powiecie urodził się też Wilhelm Świątkowski... prezes Naczelnego Sądu Wojskowego PRL, okresu stalinowskiego... morderca sądowy polskich patriotów. (...)

Z tej samej okolicy pochodził Wilhelm Świątkowski, ur. 1.1.1919 r. w Grenówce, woj. odeskie. Był on absolwentem Instytutu Prawa a Charkowie (1940 r.). Od 1940 r. w Armii Czerwonej jako: oficer śledczy, szef prokuratury 204 Dywizji Piechoty. Dyplomowany prawnik wojskowy ZSRR. Od czerwca 1944 r. w Ludowym Wojsku Polskim na stanowiskach: szefa Wojskowej Prokuratury 1 Dywizji Piechoty, prokuratora Wojskowej Prokuratury w Poznaniu, prokuratora Prokuratury Marynarki Wojennej.

W 1950 r. Komisja Wojskowa Biura Politycznego Komitetu Centralnego PZPR (Partii Robotniczej) powołała Świątkowskiego na prezesa Najwyższego Sądu Wojskowego. W 1954 r. wyjechał do Rosji. Prezes Świątkowski wspomagany przez osadzonych w najważniejszych ogniwach aparatu terroru; doradców radzieckich, przekonany, że partia powierzyła mu misję dziejową wprowadził rządy despotyczne. Zorganizował, żelazne zespoły, tj. trójki sędziowskie złożone z całkowicie uległych sędziów, ślepo wykonujących polecenia władz zwierzchnich. W oparciu o teorię Stalina o zaostrzającej się walce klasowej, wojskowy aparat represji szukał wszędzie wrogów, a gdy takich nie znalazł posługiwał się prowokacją.

Z portalu edukacjaprawna.pl wynika następująca treść: Podobnie przebiegała kariera Wilhelma Świątkowskiego, urodzonego w pobliżu Odessy, absolwenta Charkowskiej Szkoły Prawniczej i Wojskowej Wyższej Akademii Prawa w Moskwie. W polskim wojsku, do którego polecono mu wstąpić w 1944 roku, rozpoczął służbę od stanowiska prokuratora 1 DP. Po wojnie został prokuratorem wojskowym w Poznaniu, potem Prokuratury Marynarki Wojennej, aby 1 listopada 1950 r. awansować na prezesa Najwyższego Sądu Wojskowego. I jego w 1954 roku odwołano do kraju pochodzenia.

A teraz próba podsumowania:
            Pułkownik Armii Czerwonej i Wojska Polskiego, rocznik 1919, obywatel sowiecki.

1940 - absolwent Instytutu Prawa w Charkowie
            1940 - powołanie do Armii Czerwonej (oficer śledczy)
            1941 - absolwent Wojskowej Wyższej Akademii Prawa w Moskwie
            ? - szef prokuratury w 204. DP Armii Czerwonej
            Czerwiec 1944 - szef Prokuratury Wojskowej 1. DP LWP
            ? - prokurator (szef?) Wojskowej Prokuratury w Poznaniu
            ? - szef prokuratury Okręgu Wojskowego nr 7 (Lublin)
            ? - szef prokuratury Marynarki Wojennej
            4 XI 1950 do 26 VI 1954 - Prezes Najwyższego Sądu Wojskowego
            ? - poślubił Halinę Kuklewicz, której krewni byli w AK, co spowodowało jego odwołanie
            1954 - wyjechał do ZSRR (gdzie został skazany w okresie chruszczowowskim za zbrodnie?!?)

Tyle znalazłem w Internecie
            <a href="
            • prudernik Re: Haszu wyborco PiSu pokutniku za winy PRLu? 28.05.15, 11:44
              Tyle znalazłem w Internecie na temat rodziny matki Kaczyńskich.

Kaczyńskim właśnie się przypisuje, że ich babcia ze strony ojca była siostrą lub krewną Wilhelma Świątkowskiego. I to tylko na podstawie tego, że urodzili się oni podobno oboje w Grenówce i nosili takie same nazwisko. Na jednym forum napotkałem informację, że Palikot złożył w sprawie tego rzekomego pokrewieństwa zapytanie do IPN (pisał o tym w 2009 rokuj WPROST), ale do dziś nie doczekał się odpowiedzi i ustaleń.

Pytam cię pyszałkowaty oszczerczy gnojku PiQu, wysługujący sie Michnikom - na ile winą Lecha albo Jarosława był fakt bycia wnuczkami urodzonymi z niewinnej córki ...zaraz
              z niewinnego ojca a nie z córki, którego matka była krewną a nawet może siostrą
              antypolskiego kata.
              Sądzę, ze dobrze znasz historię Polski gdy krewni a nawet bracia bywali po przeciwnych stronach barykady...jeden był zdrajca Polski a drugi heroicznym patriotą.

..........choćby król Poniatowski ....ale przykładów są tysiące.

Tylko idiota, oszczerczy dureń taki ja PiQ tego nie wie.

A tu niestety stopień pokrewieństwa jest odległy i nie miał żadnego wpływu na wychowanie obu bliźniaków. Matka walczyła w PW a ty gnojku? Ojciec ...sam sobie poszukaj ale obiektywnie a nie jak uczeń Maleszki.
              • prudernik Re: Haszu wyborco PiSu pokutniku za winy PRLu? 28.05.15, 11:45
                ZEGNAM GNOJKOWATE OSZCZERCZE TOWARZYCHO Z GW.
                • prudernik Re: Haszu wyborco PiSu pokutniku za winy PRLu? 28.05.15, 12:55
                  Odczekaj 24 h. Potem jak już ochłoniesz:
                  Odczuj bolesne sygnały od 38 mln wyborców. Tych co nie poszli również.
                  Przeanalizuj swoje własne błędy, oszczerstwa i przeproś podbuntowane wnuki co okradły babcie z dowodów - wskutek waszego podłego szczucia i obrzydzania uczciwych - a wszystko to dla zamaskowania pozytywów u przeciwników i ukrycia swoich wad.

Po 8 latach słyszę w TV jak idioci bełkocą:

Musimy znaleźć "narrację" aby odzyskać zaufanie oszukanych przez nas wyborców PO.
                  Musimy dotrzeć do młodych i znaleźć nowy sposób jak ich podbuntować tak jak w 2007.
              • jerycho666 resortowe dzieci 28.05.15, 11:51
                prudernik napisał(a):

> Tylko idiota, oszczerczy dureń taki ja

Wlasnie, taki ty stosuje odpowiedzialnosc zbiorowa. Wiec wszyscy do wszystkich stosuja wzorce od najlepszych haszystowskich PiSdzielcow.
                • prudernik Re: resortowe dzieci 28.05.15, 12:56
                  KŁAMIESZ.
                  • prudernik Re: resortowe dzieci 28.05.15, 12:58
                    GŁOSOWAŁEŚ jak Niemcy na Hitlera. A ja ostrzegałem durniu jeden.
                    • jerycho666 Re: resortowe dzieci 28.05.15, 13:22
                      prudernik napisał(a):

> GŁOSOWAŁEŚ jak Niemcy na Hitlera.

Glosowalem na Dude. Parafrazujac jak Niemcy na Hitlera w 1945 roku, swiadomy konsekwencji. Katastrofy totalnej. Prowokuje katastrofe.

> A ja ostrzegałem durniu jeden.

Nie przejmuj sie nie jestes gwalcona Niemka. Pojedziesz z biurem podrozy do mroznych dziewiczych lasow. Ponadto nie zauwazylem twojego zniechecania do Dudy. Moze do kobzy.
                  • jerycho666 Re: resortowe dzieci 28.05.15, 13:15
                    prudernik napisał(a):

> KŁAMIESZ.

Odwolanie sie do obelgi nie zmienia faktu, ze stosujecie odpowiedzialnosc zbiorowa. Jest to godne upowszechnienia. Nalezy uczyc sie od najlepszych. Przeciez nie zaprzeczysz, ze w twojej hewrze sa najlepsi i sa sami najlepsi.
            • jerycho666 to jednak Duda mial dziadka w ... 28.05.15, 11:47
              tego sie mozna bylo spodziewac. Bylem nawet tego pewien.

prudernik napisał(a):

> Wg oficjalnej strony przedwyborczej Lecha Kaczyńskiego jego babcia, ze strony o
              > jca, Franciszka Świątkowska, żona Aleksandra Kaćzyńskiego, pochodziła z okolic
              > Odessy, w tym powiecie urodził się też Wilhelm Świątkowski...

To wszystko wyjasnia. Mozemy miec nadzieje, ze przynajmniej Alki nie mial dziadka. Jedynie same babcie, co druga z wasami.
              • prudernik Re: to jednak Duda mial dziadka w ... 28.05.15, 12:56
                RECHOCESZ.
                • jerycho666 Re: to jednak Duda mial dziadka w ... 28.05.15, 13:17
                  prudernik napisał(a):

> RECHOCESZ.

Smiech to zdrowie. Wszystkie kotki maja wasy. Co drugiej Hasz obcial wprowadzajac sprawiedliwosc dziejowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka