Dodaj do ulubionych

_Nie osiołkowi w żłoby.ale obudzono żubra w Polsce

30.05.15, 11:08
Aż się znowu chce żyć w Polsce...

Społeczeństwo polskie po powstaniu listopadowym to patrioci i kosmopolici, którym nie przeszkadzały rządy cara w Polsce i nie obchodziło ich zupełnie, co dzieje się w kraju,
oraz tacy, którzy podporządkowali się zaborcy by polepszyć swoją sytuację materialną, bądź uzyskać lepszy, wyższy stopień w społeczeństwie.
Część III ?Dziadów.
W tamtych czasach najbardziej patriotyczną grupą ludzi była młodzież, która najbardziej sprzeciwiała się carskim rządom. Byli wierni swojemu krajowi.
-----------
Jarosław Kaczyński wygra wybory i to doprowadzi nas do odzyskania niepodległości - mówi poeta, ale jednocześnie widzi sporo zagrożeń.

Ja bardzo mu tego życzę, żeby wygrał - byleby tylko nie wygrał za wysoko. Mam nadzieję, że wygra ostrożnie, skromnie, z rozwagą - uzyska trzydzieści kilka do czterdziestu procent i nie będzie rządził. PiS będzie jeszcze silniejszą niż dotychczas opozycją – to będzie bardzo korzystne dla sprawy narodowej. Ale jeśli w wyborach partia Jarosława Kaczyńskiego uzyska 51 procent głosów - o to już będzie niedobrze. Zacznie się wściekła nagonka tutejszych wewnętrznych Moskali (...) Będą demoliberalne manifestacje i awantury, będą wrzaski gwałconych przez faszystów feministek, potem ktoś podpali jakąś synagogę, ktoś wysadzi w powietrze jakiś tutejszy sowiecki pomnik i, wreszcie, w imię obrony demokracji oraz w imię walki z polskim terroryzmem zostaną wezwane siły porządkowe, rosyjskie i niemieckie. Węgrom mogli, z wściekłością, pozwolić, ale nam nie pozwolą, bo niepodległa Polska oznaczałaby teraz wywrócenie całego rusko-pruskiego porządku w środku Europy. A jeśli PiS uzyska 75 procent - to wtedy trochę poczekają, trochę się przyjrzą, a potem spróbują zabić Jarosława Kaczyńskiego - rozwija swoją analizę Jarosław Marek Rymkiewicz.

Poeta przekonuje, że mord polityczny jest przecież od wieków używany, jako rozwiązywanie problemów politycznych.

Kiedy to się zaczęło? Prawdopodobnie gdzieś w czasach Iwana Groźnego, który zabił swojego syna, ale może wcześniej - już w czasach najazdów tatarskich, kiedy imperium, jeszcze nieistniejące, a więc raczej jego idea wchłonęła w siebie krew dzikich najeźdźców, dzikich hord idących od Bajkału, od Morza Azowskiego i Morza Czarnego. Może wymieńmy kilka najsłynniejszych ofiar, dla nas najważniejszych, polskich albo zaplątanych fatalnie w sprawę polską. Dymitr Samozwaniec i jego żona caryca Maryna Mniszchówna nie umarli własną śmiercią. Król Stanisław August też nie umarł własną śmiercią. Podobnie wielki książę Konstanty i jego żona Joanna księżna łowicka. Podobnie generał Władysław Sikorski. Podobnie król Stefan Batory, choć akurat w tym wypadku nie wiadomo, komu zależało na tej śmierci. I wreszcie prezydent Lech Kaczyński - kończy wyliczanie Rymkiewicz.

Obserwuj wątek
    • prudernik Paroksyzmy na mój temat dowodzą skali zagrożenia d 30.05.15, 11:15
      la V kolumny - wewnętrznego wroga naszej zdychającej od 26 lat polskiej polskości pod butem "nowoczesności", "europejskości", "zgody", głównego nurtu". "wolności" itp. bzdetów propagandy UWolskiej.

Mam cichą nadzieję, że w miarę pozyskiwania wiedzy o niewidzialnym okupancie
      naród wytworzy, wygeneruje i w końcu wybierze własne elity zamiast szumowin podrzucanych nam przez obcych.
      • jerycho666 Re: Paroksyzmy na mój temat dowodzą skali zagroże 30.05.15, 13:50
        prudernik napisał(a):

> Mam cichą nadzieję, że w miarę pozyskiwania wiedzy o niewidzialnym okupancie
        > naród wytworzy, wygeneruje i w końcu wybierze własne elity zamiast szumowin
        > podrzucanych nam przez obcych.

Przeciez nie moze byc obcym oficer-prowadzacy Putin.

Niewidzialny okupant dziekuje ci za zaslone.
        • prudernik Re: Paroksyzmy na mój temat dowodzą skali zagroże 30.05.15, 14:05
          jaki Putin? ...One mają po dwóch na dzień a w tydzień to i 5 prowadzących.
          Nawet Litwinka kiwnie paluszkiem i już poplują jak na rozkaz na rodowitych Polaków
          na Litwie.
          To samo z Łukaszenką czy jak dobrze pamiętasz z Janukowyczem, który sie pakowała do ucieczki od wielu dni a durnie bez opamiętania służyli mu jak pieski kąsając opozycję nasłaną zza Odry albo zza oceanu - żeby jak najwięcej darów zabrał z rezydencji dla Putina.
    • jerycho666 Tadź Mahal 30.05.15, 13:47
      prudernik napisał(a):

> dzikich hord idących od Bajkału, od Morza Azowskiego i Morza Czarnego.

Poruszyles czula strune w moim sercu. Rozmarzylem sie bo przypisuje sobie pochodzenie od poprzedniej fali dzikich hord idących od wschodu Ariow, Scytow, Sarmatow, Pasztunow, Serbow.

Fali drugiej turksko-mongolskiej zawdzieczamy dynastie Yuan i Mogolow. Bitwe pod Warna i moze jej owoc odkrycie Hameryki.

> Podobnie wielki książę Konstanty i jego żona Joanna księżna łowicka.

Do tej pary dodalbym 6 generalow i polkownika. Jak lac po mordach to lac i patrzec czy rowno puchnie.

> kończy wyliczanie Rymkiewicz.

Oblac go za zycia brazem.
      • prudernik Kogo z dzisiejszej Kukizowni obchodząR7dywagacje? 30.05.15, 14:00
        Paru piczków się POdnieci?

Gra idzie o o ...no o...o co...o...?...no?...O?
        Nie wiesz?
        O 8 mln 100 tys. idiotów głosujących na na taką mizerię, taką nieinteligencję, taką chwiejność sterowność z zaplecza, tak widoczną chudobę i żałosność, taką prostackość
        i ułomność kultury i obycia wśród ludzi.

By przestali zaciskać POwieki na smrodliwość butnego sobkowatowatego szambiarstwa
        dysfunkcyjnego i szajkowato patologicznego zarazem.
        • jerycho666 Re: Kogo z dzisiejszej Kukizowni obchodząR7dywaga 30.05.15, 14:06
          prudernik napisał(a):

> Kogo z dzisiejszej Kukizowni obchodząR7dywagacje?

Jestem pewien, ze nikogo. Gdyby obchodzilo to bym milczal.

> O 8 mln 100 tys. idiotów głosujących na na taką mizerię

Samo bycie wyborca w fasadzie demokracji jest najwieksza obelga. Ja jestem samoswiadomym obelgowiczem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka