copyleftist 12.09.15, 00:06 www4.rp.pl/Publicystyka/309109810-Uchodzcy-najezdzcy-czy-naciagacze.html Wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerycho666 jestem migrantem z rodziny migrantow 12.09.15, 05:44 copyleftist napisał: > Wasze zdanie? Panstwa nie maja przyjaciol, maja interesy. Ja i moi przodkowie przemieszczalismy sie miedzy krajami poniewaz bylo to w interesie tych krajow. W wyniku tego bylo to tez w naszym interesie. Byla wiec to takze migracja ekonomiczna, dawniej bez pejoratywnego kontekstu. Asymilowalismy sie zazwyczaj przez dwa pokolenia. Ja uwazam to za pozytywna regule. Zawsze jednak pozostawala jakas duma z poprzednich tozsamosci. Religijnie bywalo roznie, szczegolnie, ze kraje goszczace bywaly religijnie agresywne. W fizyce wystepuje zjawisko dyfuzji. Cos podobnego wystepuje takze w spoleczenstwach. Problemy spoleczne nalezy rozwiazywac a nie klajstrowac. Zapluwanie czegokolwiek politagitka prowadzi do nabrzmiewania wrzodu i jego pekniecia. Nie zamierzam tu narazac sie na propagowanie ustrojow zbrodniczych wiec zamilkne w tym miejscu. Jak chcesz poznac zdanie innych to musisz siegnac do swych doswiadczen, przemyslec je i zrozumiec co chciales wczesniej wraz z kraczaca wiekszoscia zakneblowac. Obecnie spoleczenstwo ma to na co sobie zapracowalo. Dla ustalenia uwagi uwazam, ze powrotu komunizmu nie bedzie. Poza tymi prowokacjami, ktore szykuja nam agenci Tomki. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist A ja Tutejszy --- 12.09.15, 07:56 > Ja i moi przodkowie przemieszczalismy sie miedzy krajami Mnie i moich przodków przemieszczano po kraju. Ciągle ten sam kraj, choć granice państwowe na jego obszarze ustanawiano raz tu, raz gdzie indziej. Dziadek Kaszub, babka Niemka - dziadek Polak, babka Białorusinka; ojciec z matką spotkali się w Wilnie, ten sam uniwersytet. Przynależę do tego obszaru, nie patriotycznie, a po prostu z faktu rodzinnego bycia Stąd. Jestem, drogi Panie, jednym z Tutejszych. > musisz siegnac do swych doswiadczen, przemyslec je i zrozumiec co chciales wczesniej wraz z kraczaca wiekszoscia zakneblowac. Więc tak - sięgam do swoich doświadczeń, właśnie jako Tutejszy, i nie rozumiem, co niby chciałem zakneblować - z jakąś "kraczącą większością"? Od kiedy niby należy mnie uznawać za "kneblownika"? Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: A ja Tutejszy --- 12.09.15, 08:10 Tu o figurze migranta (podaję link na wszelki wypadek - Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Należy szukać pozytywów 12.09.15, 08:49 a pozytywem jest, że mamy wroga zewnętrznego w stosunku do grupy. W takim przypaku potrafiliśmy się jednoczyć i wspólnie działać. Wystarczy poczytać komentarze pod filmem www.facebook.com/strawb31/videos/978619055503871/ Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: Należy szukać pozytywów 12.09.15, 09:33 > przypaku Tak jest, w przypaku. Popakujesz i potem, już w umysłowym przypaku, wygadujesz, co ci do kiepełe wleci. Zwłaszcza na podstawie takich filmików. Inscenizowanych i robionych dla konkretnego odbiorcy: pedalistyczni horrror-lovers. Uważałbym raczej na wroga wewnętrznego. I na jego usiłowania przeinaczyć grupę na swoją paranoiczną modłę. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: Należy szukać pozytywów 12.09.15, 09:56 copyleftist napisał: > Uważałbym raczej na wroga wewnętrznego. Klasycznie najgrozniejsi sa tacy, ktorzy nic nie mowia i nic nie robia. Najglebiej ukryci. Najcenniejsze aktywa przebieglych obcych oblegajacych twierdze swojskosci. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Należy szukać pozytywów 12.09.15, 10:43 copyleftist napisał: > Uważałbym raczej na wroga wewnętrznego. I na jego usiłowania przeinaczyć grupę > na swoją paranoiczną modłę. > To wskaż tego wroga wewnętrznego. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: Należy szukać pozytywów 12.09.15, 11:13 > To wskaż tego wroga wewnętrznego. Chciałbyś, żebym go pokazał palcem, nazwał? Na dzisiaj - Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 socjalistyczne sady nordykow 12.09.15, 12:07 copyleftist napisał: > Arab (transformacja: z super-samca gwałciciel Tragedia jest to, ze szwedzka policja zbiera dowody materialne gwaltow zamiast ganiac po ulicach prowokatorki, ktore Arabowie musza poskramiac. Jednak dziura w mozgu to swieta tradycja. Na moj malenki rozumek, samotnym, bezrobotnym mlodym mezczyznom musi odbic. Deportacja do zon sprawe zalatwi. Ale trzeba do tego miec malenki mozg po malpie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Należy szukać pozytywów 12.09.15, 12:09 Zwróć uwagę, że imigracja z Ukrainy, Białorusi czy Rosji nie budzi takich emocji. Strach przed Arabami wynika z wojny jaka u nich jest, z terroryzmu. To jest strach przed przyniesieniem zarazy do Polski, a nie przed samymi Arabami Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 kochana rosyjska mafia 12.09.15, 15:42 andrzejg napisał: > Zwróć uwagę, że imigracja z Ukrainy, Białorusi czy Rosji nie budzi takich emocj > i. Ja obracam sie wsrod szowinistow i ksenofobow. Z daleka omijaja miejscowosci, w ktorych rzadzi rosyjska mafia. Co za brak tolerancji do multikulti. Ludzie swiatli nie rozumieja dlaczego policja nie jezdzi tam aby byc rozbrajana? Trzeba szanowac cudze tradycje. Ale po co szanowac tradycje wlasne rodzin straznikow w obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 17:45 masz problemy z polską mafią i polskimi gangami złodziei samochodowych? A. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 17:52 Ma. Pod warunkiem, że są kagiebowskimi Arabami. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 z listy Wildsteina 12.09.15, 18:01 copyleftist napisał: > Ma. Pod warunkiem, że są kagiebowskimi Arabami. Zawsze sie czuje oniemialy tym nurtem myslenia. Operacja Samun. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 17:58 andrzejg napisał: > masz problemy z polską mafią Polakow unikam. Po polsku mozna rozmawiac z wykluczonymi z polskosci. W Niemczech nie ma Polonii. Sa ci, ktorych nie ma. Tak jak ja. > i polskimi gangami złodziei samochodowych? Samochodu w Niemczech nie posiadam. Prawie wszystko mam w zasiegu transportu pieszego. Pol godziny spaceru do pracy dostarcza sporo tlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 18:27 to to samo jest u nas z wieloma Ukraińcami ( znam blisko 2 osoby) , a na pewno nie będzie z Arabami. Taki uchodźca jak Ty to po prostu skarb. Pracuje, podatki płaci, nie marudzi... Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 18:47 andrzejg napisał: > Taki uchodźca jak Ty to po prostu skarb. Pracuje, podatki płaci, nie marudzi... Nie bardzo rozumiem jak moge byc "uchodzca" w jednym z moich Heimatow? Jestem u siebie. Rozstanie bylo calkiem dlugie. Obywatelstwo nalezy mi sie tak, ze na kolanach powinni przyniesc papiery. Z obywatelstwem Unii Europejskiej nie musze wymagac cyrkow. Niemiecka mentalnosc mam po rodzinie. Nawet bitwe pod Grunwaldem wole widziec po anglo-sasku. Zeby jeszcze Polacy umieli docenic taki komplement. Ostatnio dotarlo do mnie, ze mam Heimat takze w Tanzanii. Strasznie sie boje, ale ciagnie mnie tam niesamowicie. Jestem malpa z brzytwa? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 18:56 jerycho666 napisała: > andrzejg napisał: > > > Taki uchodźca jak Ty to po prostu skarb. Pracuje, podatki płaci, nie maru > dzi... > > Nie bardzo rozumiem jak moge byc "uchodzca" w jednym z moich Heimatow? > Ja jako zasiedziały w jednym miejscu mam pewnie inną perspektywę postrzegania. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 19:09 andrzejg napisał: > Ja jako zasiedziały w jednym miejscu mam pewnie inną perspektywę postrzegania. Niezmiennie jestes niezmiernie uprzejmy. Ja nie oceniam twego zasiedzenia w Festung Breslau. Bylem juz prawie rok temu w Beskidach (morawsko-slaskich) jakby to smiesznie nie nazywac. Tam rozmawialem z twoimi ziomkami. Dla mnie byla to niezmiernie trudna rozmowa po polsku z czeskich pozycji. Tam sa genialni ludzie. Rzeczywistosc jest genialna. Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 19:26 Tak ma marginesie, ziomow i breslau, to szczerze ci powiem, rysiu, ze ty plota jesteś., Nawet jeśli w naturze nie ględzisz po polsku, tak jak tu gledzisz- pisząc, zes po czesku to i tak wychodzi, ze małomówny nie jesteś., Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 19:36 kalllka napisała: > Tak ma marginesie, ziomow i breslau, to szczerze ci powiem, rysiu, ze ty plot > a jesteś., > Nawet jeśli w naturze nie ględzisz po polsku, tak jak tu gledzisz- pisząc, zes > po czesku to i tak wychodzi, ze małomówny nie jesteś., Masz racje. Trzeba sie namlocic jezykiem aby uslyszec co lokalsi mysla. Trzeba tez wiedziec co mogliby myslec. Wegrzy znacznie przebijaja Czechow szowinizmem. Polaczki to male piwo. Mam wspanialych ziomali. O rosyjskiej mafii tez moge duzo dobrego pogledzic. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 19:30 jerycho666 napisała: > andrzejg napisał: > > > Ja jako zasiedziały w jednym miejscu mam pewnie inną perspektywę postrzeg > ania. > > Niezmiennie jestes niezmiernie uprzejmy. > > Ja nie oceniam twego zasiedzenia w Festung Breslau. Bylem juz prawie rok temu w > Beskidach (morawsko-slaskich) jakby to smiesznie nie nazywac. Tam rozmawialem > z twoimi ziomkami. Dla mnie byla to niezmiernie trudna rozmowa po polsku z czes > kich pozycji. Tam sa genialni ludzie. Rzeczywistosc jest genialna. Jednak moje zasiedzenie w Breslau jest czymś innym. OK.Ty jako obywatel świata z wieloma heimatami wszędzie czujesz się u siebie. Również w Polsce. Źle Cię sklasyfikowałem pisząc o Tobie uchodźca. Rozumiem, że mieszanie ludzi będzie następowało nieustannie. Jednak w przypadku imigrantów z Syrii mamy do czynienia z całkiem innym procesem. Ta masa ludzi nagle ma się wmieszać w istniejące struktury i tych struktur nie naruszyć. To nie Breslau i przesiedlenie milionów ze wschodu na zachód. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: kochana rosyjska mafia 12.09.15, 19:46 andrzejg napisał: > Jednak w przypadku > imigrantów z Syrii mamy do czynienia z całkiem innym procesem. Jestem Pasztunem Serbem. Innoscia mnie nie zaskoczysz. Czy z mojej narracji wynika poparcie dla kogokolwiek z Syrii? Arbeit macht Frei. Zasady sa prostackie. > Ta masa ludzi n > agle ma się wmieszać w istniejące struktury i tych struktur nie naruszyć. Padnij na kolana i usiluj zrozumiec belkot Merkelowej. Niemcy maja rocznie demograficzny deficyt 0,5 miliona platnikow na emerytury. Chinczycy i Ruscy weszli w ta gre. Oplacalna. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: Należy szukać pozytywów 12.09.15, 09:46 andrzejg napisał: > W takim przypaku potrafiliśmy się jednoczyć i wspólnie działać. Wicie, rozumicie Towarzyszu, nasz kolektyw nie zamierza sluzyc jako mieso armatnie w waszej hucpie. Niech dzieci Polskezbawa bronia waszego portfela. Bylo cwierc wieku dbac o jednosc moralno-polityczna kolektywa Prawdziwych Polakow. My Szatany bedziemy buzowac pod waszym kotlem. Jedyna nadzieja w tym, ze islamskie zielone ludziki sa przekonane, ze polskie parafie sa dobrze wyposazone w polskie obozy koncentracyjne. Taca bedzie przeznaczana na dostawy Cyklonu B od stale tego samego czeskiego producenta. wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,W-Czechach-produkuje-sie-cyklon-B,wid,268151,wiadomosc.html?ticaid=115921 Pod handlową nazwą "Uragan D" gaz produkują zakłady "Draslovka" w Kolinie. pl.wikipedia.org/wiki/Cyklon_B Uwaga: post zawiera lokowanie produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Należy szukać pozytywów 12.09.15, 10:45 jerycho666 napisała: > Jedyna nadzieja w tym, ze islamskie zielone ludziki sa przekonane, ze polskie p > arafie sa dobrze wyposazone w polskie obozy koncentracyjne. Taca bedzie przezna > czana na dostawy Cyklonu B od stale tego samego czeskiego producenta. Dla Ciebie marna nadzieja, bo wszyscy pchają się do Ciebie A. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 Re: Należy szukać pozytywów 12.09.15, 12:16 andrzejg napisał: > Dla Ciebie marna nadzieja, bo wszyscy pchają się do Ciebie U mnie jest sprawna infrastruktura techniczna i organizacyjna. Czesc mobilnych krematoriow wypozyczylismy Putinowi do Donbasu. Testujemy w warunkach poligonowych z pozytywnym skutkiem. Sa jedynie dezerterzy z jednostek, poszukiwani lecz nie odnalezieni. Gruz 200 znikl. Ciekawe, kiedy rozdziny z Syrii zaczna szukac prochow w Donbasie. Rozczlonkowanie, miedzy innymi do Polski, zrobi balagan w papierach. Bedzie na wegierskie obozy zaglady. Jak widzisz u mnie same pozytywy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 tak wygodniej 12.09.15, 09:27 copyleftist napisał: > nie rozumiem, co niby chciałem zakneblować - z jakąś "kraczącą większością"? Nie dziwi mnie to nawet. Moze faktyczne jak jestes tutejszy to nie widzisz dziury w moscie. Ta dziura byla od zawsze i to miejscowa tradycja. Dla mnie bedzie tym zabawniej gdy nowsi ode mnie zostawia po moscie dziure trotylowa. Nie bedziesz niczego rozumial. To taka miejscowa tradycja. Ja usilowalem latami wyjasniac, ujme to metaforycznie, dlaczego w przeslaniu chrystysowym jest tak wiele o tym aby nie otwierac puszki Pandory. Ale tutejsi nie musza sie przejmowac belkotem jakiegos Zyda zamordowanego praez Zydow. Ja swego czasu nie uwazam za stracony, mam czyste sumienie, nie uzywane, od strony tubylcow. Odpowiedz Link Zgłoś
copyleftist Re: tak wygodniej 12.09.15, 09:45 > Moze faktyczne jak jestes tutejszy to nie widzisz dziury w moscie Mój drogi, właśnie jako tutejszy widzę. Jeśli nie mam środków na pracę i materiał - to o niej informuję i ją przeskakuję. Kiedy mam - naprawiam. A nowsi? Niby dlaczego mają importować trotyl? Mają jakieś powody? Jeśli już, to tak sobie myślę, jedynie w reakcji na negatywne modelowanie, stereotypizację, prześladowanie, poczynając od przedszkola i szkoły, zamykanie dróg awansu. Nikt nie przyjeżdża z trotylem. Poza politycznie zmotywowanymi terrorystami. Których na wstępie powinna wyławiać i unieszkodliwiać policja danego kraju. Jeśli tego nie robi, i wymawia się brakami językowymi, to znaczy, że jest do dupy. [Jakoś przychodzi mi na myśl Dostojewski i "Biesy". I ta menda Szygalew.] Odpowiedz Link Zgłoś
jerycho666 szkolna katecheza 12.09.15, 09:53 copyleftist napisał: > prześladowanie, poczynając od przedszkola i szkoły Z definicji most nie jest dziurawy. Bledy percepcji eliminowac w psychuszce. > zamykanie dróg awansu. "Demokracja" lustracyjna. > Nikt nie przyjeżdża z trotylem. Breivik potrafil sam. > na wstępie powinna wyławiać i unieszkodliwiać policja danego kraju. Jest dostatecznie sprawna i skoncentrowana na obrazaniu uczuc religijnych. > Jeśli tego nie robi, i wymawia się brakami językowymi, to znaczy, że jest do du > py. Jest z kamieniokupy, jak Bog przykazal. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: tak wygodniej 13.09.15, 00:11 copyleftist napisał: > jest do dupy. Właśnie! Dlatego m.in. sram na kanclerza Austrii. Też mi ważna persona, kanclerz narodu Fritzlów, Sziklgruberów, Waldhajmów i Baranin. Odpowiedz Link Zgłoś