Dodaj do ulubionych

HGW musi natychmiast odejść

29.08.16, 13:06
e, nie za reprywatyzację, bo tu akurat jest najmniej winna i argumenty oponentów są dęte do granic wytrzymałości.
Musi odejść za to i to jak najszybciej
auto.dziennik.pl/drogi/artykuly/529639,drogowcy-szykuja-horror-w-centrum-warszawy-kierowcy-beda-wsciekli.html
a wraz z nią ta cała hałastra, pożal się Boże, specjalistów od ruchu, których dodatkowo należy obłożyć dożywotnim zakazem wykonywania tego zawodu.
Obserwuj wątek
    • qwardian Lud Warszawy wybrał Hannę Gronkiewicz 29.08.16, 16:11

... i bez względu, czy ją lubimy albo nie musimy cierpieć, albo inaczej. Musimy zostać ukarani za konsekwencje naszego wyboru. Anarchia nie powinna wchodzić w rachubę. Procedury odwołania na dwa lata przed wyborami samorządowymi to koszty nie warte zachodu. Nie z przekory, ale czystej kalkulacji wyrażam tą opinię, ale w Poznaniu PO-wski prezydent kompletnie sparaliżował ruch w centrum i mamy podobną sytuację...
    • perla Re: HGW musi natychmiast odejść 29.08.16, 18:16
      dachs napisał:

> e, nie za reprywatyzację, bo tu akurat jest najmniej winna

z ciekawości - skąd taka wiedza właśnie?
      • dachs Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 17:36
        perla napisał:

> z ciekawości - skąd taka wiedza właśnie?

Czytam, porównuję, to z prawa to z lewa i tak mi właśnie wychodzi.
        Zresztą, gdyby była aż taka winna, jak niektórzy chcą, to by już ją Ziobro osobiście w łańcuchach z ratusza wywlókł. smile
        • perla Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 17:54
          dachs napisał:

> Zresztą, gdyby była aż taka winna, jak niektórzy chcą, to by już ją Ziobro osob
          > iście w łańcuchach z ratusza wywlókł. smile

Hanka conajmniej podpada pod art. 231§1 kodeksu karnego, czyli 3 lata za zaniedbanie nadzoru urzędniczego.
          A jeżeli chodzi o Zbyszka i PiS to jestem rozczarowany.
          Miały być masowe aresztowania i guzik z tego jak na razie. Ci z PO nadal bezkarni są właśnie.
          • andrzejg Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 17:58
            Doczekasz się. PiSowcy pójdą siedzieć jak jeden mąż.
            • perla Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 18:15
              andrzejg napisał:

> Doczekasz się. PiSowcy pójdą siedzieć jak jeden mąż.

pod warunkiem, że sami siebie wsadzą na ochotnika.
              Opozycja Andrzeju jest w rozsypce i coraz bardziej się kłócą między sobą.
              Masz kogoś kto może zagrozić pozycji PiS-u właśnie?
              • andrzejg Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 18:28
                ja nawet spodziewam się 8 lat rządów PiS, choć jestem pewien, że po 2 zaczną się poważne tarcia wewnątrz o wpływy. Jarek tego nie ogarnie i jest coraz starszy. Będą go trzymać na zapleczu jak Fidela Castro ( żyje on jeszcze?).

Poczekaj jeszcze trochę. Jest szansa ,że dla utrzymania włądzy uzyją policji i wojska.
                • wikul Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 21:01
                  andrzejg napisał:

> Poczekaj jeszcze trochę. Jest szansa ,że dla utrzymania włądzy uzyją policji i
                  > wojska.

I to będzie pierwszy krok do agonii tego antydemokratycznego reżimu.
                • perla Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 10:31
                  andrzejg napisał:

> Poczekaj jeszcze trochę. Jest szansa ,że dla utrzymania włądzy uzyją policji i
                  > wojska.

Policja? wojsko?
                  Przecież PiS już rządził i oddał władzę bez problemów.
                  Andrzeju, czy ty przypadkiem nie masz problemu z akceptacją wyników wyborów?
                  Demokratycznych przecież, a jesteś demokratą.
                  Zresztą, sam byłeś czasami krytyczny wobec PO i Bronka.
                  Wyluzuj więc i zważ, że o wojnie domowej mówią tylko koderaści właśnie.
                  • andrzejg Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 10:44
                    "Andrzeju, czy ty przypadkiem nie masz problemu z akceptacją wyników wyborów?
                    Demokratycznych przecież, a jesteś demokratą."

Gadasz jak typowy PiSowiec, który zabrania jakiejkolwiek krytyki.
                    Jak rządziła PO , to można było sobie dokazywać do woli krzycząc o ryżym złodzieju i innych, a teraz nie można przewidywać rozwoju wypadków? Ja właśnie tak to widzę. Poprzednio PiS oddał władzę, bo nie miał większości i chciał ją koniecznie zdobyć w następnych wyborach. Teraz ma ją i nie będzie miał zamiaru tej władzy w ogóle oddawać. Doskonale wiesz, że władza degeneruje i nie ma tutaj wyjątków.
                    • andrzejg Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 10:45
                      ponadto powiedz mi, w którym momencie neguję wyniki wyborów?
                      • perla Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 11:32
                        andrzejg napisał:

> ponadto powiedz mi, w którym momencie neguję wyniki wyborów?

nie twierdzę, że negujesz.
                        Mam tylko wrażenie, że nie jesteś w stanie pogodzić się z takimi wynikami.
                        Ja czasami mam to w sporcie, z tym, że mnie przechodzi po kilku godzinach.
                        A u ciebie trwa to już miesiącami właśnie.
                        • andrzejg Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 11:47
                          Czyli w skrócie mówiąc : Twoim zdaniem powinienem dać mordę w kubeł i się cieszyć , bo rządzi PiS. Poważny jesteś?
                          • perla Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 12:03
                            andrzejg napisał:

> Czyli w skrócie mówiąc : Twoim zdaniem powinienem dać mordę w kubeł i się ciesz
                            > yć , bo rządzi PiS.

nie, chodzi o to aby nie robić totalnego hejtu bo rządzi PiS.
                            Mnie np. nie podoba się program 500+ ale z tego powodu nie będę krzywo patrzył np. na działania Błaszczaka, który mówi muslimom - nie wpuszczę was do Polski właśnie.
                            • andrzejg Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 12:42
                              O jakim hejcie za przeproszeniem piszesz?

Zadziwiające. Wcześniej Oleg, teraz Ty delikatnie mi sugerujesz, że nie należy krytykować PiS. Każda krytyka jest hejtem?
                              Nie powiedz złego słowa na Prezesa Polski, na PiS , na Dudę. Czyście poszali?
                      • wikul Re: HGW musi natychmiast odejść 01.09.16, 15:39
                        andrzejg napisał:

> ponadto powiedz mi, w którym momencie neguję wyniki wyborów?

Przepraszam że się wtrącam. To stara śpiewka PiS-u gdy ktoś im zarzuca że nie szanują zasady trójpodziału władzy. Podobnie jak we wszystkich reżimach totalitarnych które przy pomocy demokratycznych metod (wybory) rozpoczynały marsz ku totalizmowi.
              • wikul Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 20:56
                PiS-owi może zagrozić sam PiS. Wszystko do czasu.
    • andrzejg Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 10:26
      W wielu miastach jest taka tendencja, aby centra uwolnić od samochodów na korzyść komunikacji zbiorowej i ruchu pieszego. We Wrocławiu również zwężają ulice, wyłączają je z ruchu, aby okolice Rynku były strefą turystyczną. Pamiętam ruch samochodowy na Rynku Wrocławia. Sam tam parkowałem. Nie wyobrażam sobie teraz ,aby został przywrócony. Może dlatego , że bardzo rzadko tam bywam.
      • wikul Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 10:50
        A ja pamiętam wrocławski rynek z jeżdżącymi po nim tramwajami (we wszystkich kierunkach).
      • dachs Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 17:58
        Wiesz, co innego Rynek, a co innego jedna z niewielu tras południe-północ. Tam gdzie można wyciszać ruch, jestem za wyciszaniem, ale lubię też do takiej wyciszonej strefy sprawnie i bez korków dojechać.
        • wikul Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 20:59
          To bardzo stare czasy. Przy obecnym natężeniu ruchu ...
          Podzielam twój pogląd że tam gdzie wyciszyć to i owszem ale samochody muszą mieć gdzie jeździć.
        • andrzejg Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 21:53
          Jest oczywistym, że powinny być obwodnice. Nie znam w ogóle sytuacji w Warszawie, to trudno mi coskolwiek na ten temat powiedzieć. Mogę powiedzieć o swoim otoczeniu. Od czasu jak tu byłeś wiele się zmieniło. Wyremontowali Ryneczek i....wyłączyli go z ruchu, przenosząc go na obwodnicę i okoliczne drogi. Jest oczywistym, że mieszkańcy, którzy dostali pod okna ruch samochodowy psioczą, ale... W małej skali jaką jest moje osiedle, to chyba działa. Nagle pojawiło się kilka kawiarni, z dwie restauracje, a ja sam nie odczuwam problemów ze zbytem.
          • wikul Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 10:44
            Obserwuję wszystkie informacje dotyczące Wrocławia i wszystkie zmiany zachodzące w mieście. Ostatnio pojechałem z bratem w okolice Stadionu Olimpijskiego gdzie z satysfakcją zobaczyłem remont stadionu ale ale bez satysfakcji okolice tak znane mi w czasach młodości. Ze smutkiem oglądałem zdewastowany basen i skocznię po której już prawie nie ma śladu. Na szczęście d.stadion Gwardii, korty i strzelnica istnieją i działają.
    • qwardian Re: HGW musi natychmiast odejść 30.08.16, 22:02

Powiedzmy sobie otwarcie, nikt nigdy nie będzie siedział, a Hanna Gronkiewicz Waltz zrobi czystkę podyktowaną przez Grzegorza Schetynę i Jarosława Kaczyńskiego. Chcialbym tym wpisem rozwiać złudzenia i nadzieje, które ostatnie umierają...
    • xiazeluka Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 13:30
      Bufetowa i jej rewolucyjni fagasi z sekcji dezorganizacji ruchu w Warszawie nienawidzą kierowców. Od lat robią wszystko, aby utrudnić zmotoryzowanym życie. Jednocześnie promuje się tę pedrylarską zarazę, robiąc z rowerzystów święte krowy. Raz w miesiącu ta jednośladowa hołota blokuje miasto, podobno po to, aby zwrócić uwagę na brak ścieżek rowerowych i takich tam udogodnień dla pedrylarzy. Mła się jednak pyta: a co za różnica? Im więcej ścieżek rowerowych, tym więcej gnojów na holenderkach gnających po chodnikach, często wzdłuż istniejącej obok (albo po drugiej stronie ulicy) pasa przeznaczonego właśnie dla rowerów. To jest prawdziwa plaga - oznakowana ścieżka rowerowa wzdłuż ulicy, a pedrylarze jadą ulicą. A co. Zwrócić takiemu uwagę, to się do bójki rwie. Jeżdżą jak chcą i gdzie chcą, cały czas uważając się za uciśnionych przez kierowców. Wczoraj Mła zaobserwował taki obrazek: jeden pas ruchu, dwóch pedrylarzy obok siebie, za nimi korek, bo wyprzedzić się nie da, a po drugiej stronie jezdni pusta ścieżka rowerowa.

Do takich trzeba chyba strzelać, ludzkiej mowy nie rozumieją.
      • dachs Re: HGW musi natychmiast odejść 31.08.16, 17:24
        To plaga także na wąskich leśnych ścieżkach, po których w przekonaniu swojej ekologicznej wyższości poruszają się z prędkością, będącą śmiertelnym zagrożeniem dla stworzenia gorszego sortu, co poznać po przepołowionych padalcach, oraz z przerażającą brutalnością wobec innych użytkowników lasu, jak np. staruszek na spacerze z pieskiem. Nie daj Boże nie zauważyć takiego w porę i nie ustąpić mu szybko miejsca
        Od lat postuluję, aby wprowadzić płatną licencje odstrzału rowerzystów.
        Ale może to i lepiej, że nie ma - zadłużyłbym się beznadziejnie.
        • gini Re: HGW musi natychmiast odejść 01.09.16, 14:02
          Fajnie, bufetowa musi odejsc, bo zle robi kierowkom, ale nie za zwykle zlodziejstwo.
    • qwardian Jednak wina ratusza jest ale to wierzchołek sprawy 31.08.16, 15:05

Katarzyna Majewska była urzędniczką w ratuszu, a prywatnie żoną Grzegorza Majewskiego. To jeden z prawników, który zajmował się przejmowaniem działek na Placu Defilad. Oddana nieruchomość, pod dawnym adresem Chmielna 70, warta jest ok. 160 mln złotych.

Urzędniczkę zatrudniono na zastępstwo. Po pewnym czasie stanęła do konkursu i go wygrała. Katarzyna Majewska została zatrudniona na stałe w BGN.

Majewska pracowała w Biurze Gospodarki Nieruchomościami od 2011 roku. Do zwrotu nieruchomości przy Pałacu Kultury i Nauki doszło w 2012 roku. Urzędnicy w ratuszu twierdzą, że o niczym nie wiedzieli. - Nie mieliśmy takiej wiedzy wcześniej, zresztą nie możemy i nie mamy narzędzi, żeby zweryfikować, kto jest z kim w związku małżeńskim. To by wykraczało poza przepisy prawa pracy, takich pytań zadawać nie możemy - tłumaczy w rozmowie z dziennikarzami TVN24 rzecznik Hanny Gronkiewicz-Waltz, Bartosz Milarczyk.

Co ciekawe, Majewska w 2014 roku musiała podać w specjalnym oświadczeniu, czy ktoś z jej rodziny jest zainteresowany roszczeniami do nieruchomości warszawskich. Napisała, że nie jest w stanie tego ustalić. W Biurze Gospodarki Nieruchomościami nie zareagowano po takiej deklaracji.

Tutaj nie można twierdzić, że się nie wiedziało o sprawie....
    • hymenos HGW jest w taki sam sposób winna jak Zimny Lech 01.09.16, 18:23
      HGW była odpowiedzialna za reprywatyzację i szwindle w niej oraz za specjalistów od ruchu tak jak Zimny Lech był odpowiedzialny za podległą mu armię ze specjalistami od ruchu powietrznego władzy włącznie. Dlatego najlepszym dla niej scenariuszem byłaby patriotyczna wyprawa nowo planowaną trasą i rozbicie się na niej. Została by wtedy wzorem dla patriotów, doczekała się mnóstwa krzyży, pomników a być może i miejsca na Wawelu, choć z tym ostatnim mógłby być problem bo to miejsce zarezerwowane dla dynastii K.
      • qwardian Re: HGW jest w taki sam sposób winna jak Zimny Le 01.09.16, 19:16
        Na dzisiejszej sesji Gronkiewicz odgraża się PiS-owi, a obecni na sali odkrzykują, że nie są z PiS. Tak wynika z relacji...
        • hymenos Re: HGW jest w taki sam sposób winna jak Zimny Le 01.09.16, 22:08
          A ja mam nadzieję, a nawet pewność, że wcześniej czy później polityka oparta na antagonizmie PO-PIS odejdzie do lamusa, najlepiej razem z oboma ugrupowaniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka