Dodaj do ulubionych

Nowa stara radiowa Trójka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:53
No i pięknie, chociaz do "Starej Trójki" to jeszcze duzo brakuje ;););)
Obserwuj wątek
    • halev Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 11:55
      Yes! Yes! Yes!
      • emku Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:24
        Nareszcie, nareszcie, nareszcie, zacytuję tylko słowa z piosenki Jana Kaczmarka:
        Warto było czekac na to tyle lat" może ciut przekręciłam, ale naprawdę warto
        było walczyć, bojkotowac i po prostu wyłączać. Od 2.01.2007 słucham Trójki non
        stop,jest to moja muzyka, moje powtórki z rozrywki, moje orły, mój Las
        człowieka, moje inne programy. Nie musze nagrywac audycji nocnych w koszmarnych
        porach dla pracujacego człowieka od 2-4.00 żeby pobyc choć troche w "swoich
        klimatach". Błagam jeszcze o powrót audycji pani Barbary Podmiotko w porze nie
        zakłócającej nocnego wypoczynku. Błagam i proszę, proszę i błagam- to znów
        cytat. Trójka to było zawsze moje radio, zdaję sobie sprawe z upływu czasu, ale
        niektóre piosenki sa ponadczasowe, jak i programy które pokochalismy i nie
        znudzą nam sie chyba nigdy. Brawo pan Skowroński - tak trzymać. A tym którzy
        marudza na zestaw muzycznych dań odsyłam do innych stacji, pa! pozdrawiam
        wszystkich Trójkowiczów, którzy przetrwali trudny czas.
        • Gość: bene Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.com.pl 09.01.07, 13:16
          Przyłączam się. Z miłym zaskoczeniem powitałem zmiany w Trójce, która za
          Laskowskiego stała się radiem miałkim i zlewającym się z pozostałymi stacjami.
          Więc jestem teraz Skowrońskiemu baardzo wdzięczny i z przyjemnością słucham.
          Podobają mi się gadane audycje w przedpołudniowe soboty no i zaczęła wracać
          muzyka, z której Trójka słynęła.
          • Gość: fan APEL IP: *.crowley.pl 09.01.07, 13:54
            super, że w końcu ktoś pomyślał i postawił na sprawdzonych ludzi i pomysły... gdyby tak jeszcze przygarnął kilka osób z "starej" radiostacji - zwłaszcza Maxa Cegielskiego....to chyba sprzedałbym telewizor :-)
            • Gość: YES! Re: APEL IP: *.eti.pg.gda.pl 09.01.07, 14:43
              Popieram!

A teraz jeszcze niech do dwojki wroci WIECZOR PLYTOWY i bedzie dobrze.
              • wujek_extrema Re: APEL 09.01.07, 15:13
                I jeszcze wiele starego, dobrego, sprawdzonego, naszego powroci. To nowe,
                zenujaco zmalpowane nie wpasowuje sie do upodoban Polakow. Nic w tym zlego zeby
                miec i lubiec swoje nawet jak wyglada i brzmi toszke nieswiatowo.
                • Gość: zxy Mała kosmetyka jest ale powtórki o 13,15 nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:45
                  ma brumu , nie ma i jeszcze paru, całe szczęscie że macie jeszcze Strzyczkowskiego

Spróbujemy posłychać.
        • Gość: mi Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.07, 14:38
          tak jest!
          potwierdzam w calej rozciaglosci!
          warto bylo czekac, choc prawde mowiac - nie liczylo sie juz na cud i raczej
          wzdychalo z sentymentem...
          ale jest nadzieja, trojka sprzed lat to przeciez radio jakiego potrzebuje wiele
          osob zameczonych na smierc muzyka z komputera i belkotem prezenterow nie
          majacych nic do powiedzenia...
          brawo, skowronski, brawo, stara ekipo - postarajcie sie, naprawde na was
          czekamy!
        • Gość: Baśka Re: Nowa stara radiowa Trójka! EXTRA!! IP: *.eranet.pl 09.01.07, 14:42
          NARESZCIE!!!!!!!!! Z powodzi tej rąbaniny muzycznej przerywanej głupkowatymi
          komentarzami podawanymi ociekającymi miodem głosikami jakichś panienek i
          kawalerów wreszcie będzie można coś wybrać do słuchania. Całe szczęście, że
          ktoś podjął tę decyzję zanim fajni ludzie wymarli; bardzo się cieszę. Jest
          szansa na inteligentne radio!
        • danabr Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 17:14
          Az sie chce wstawać... :) Jest ślicznie. Nic dodac nic ująć.
          Mam tylko nadzieję, ze na przyszłość nikomu już to nie będzie przeszkadzało ;)
      • Gość: MaciejD Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 217.153.131.* 09.01.07, 13:10
        O red. Grzegorzu W.: Siła starej Trójki jest taka, że autor artykułu w gazecie,
        red. Krzyżaniak, przytoczył wprowadzonej kiedyś w obieg wersji red. Manna. A co
        by na to powiedział jeden ze Starzyzh Panów ?
      • Gość: MaciejD Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 217.153.131.* 09.01.07, 13:11
        O red. Grzegorzu W.: Siła starej Trójki jest taka, że autor artykułu w gazecie,
        red. Krzyżaniak, przytoczył nazwisko tegoż red. Grzegorza wedle wprowadzonej
        kiedyś w obieg wersji red. Manna. A co by na to powiedział jeden ze Starszych
        Panów ?
        • ferrment Re: Nowa stara radiowa Trójka 10.01.07, 14:41
          Coś mu się po...ssyczało:-)
      • Gość: Jahu 51 Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:31
        To radio starzeje sie ze sluchaczami. Dalczego mlodzi go nie sluchaja?
    • wesoly_siewca_pesymizmu Brawo 09.01.07, 11:55
      Dla orłów, lekarki i rodziny kupię chyba radio i zacznę płacić abonament. :D
      • troll7777 czyli KOMUNO wroc! komercja sie przejadla..heheh 09.01.07, 12:05
        zartuje oczywiscie... no bo np. ten tvn-owski porucznik 'borewicz' jest lepszy od 007 zglos sie! haha haha - jak rezonowalo owo echo z filmu o dwoch takich
      • Gość: prezes Jeszcze tylko Kuba Strzeczkowski w Zapraszamy do 3 IP: *.pixs.philips.com 09.01.07, 12:23
        I radio wyjdzie na prosta po destrukcyjnych rzadach Laskowskiego!
        • Gość: LZ Re: Jeszcze tylko Kuba Strzeczkowski w Zapraszamy IP: *.autocom.pl 09.01.07, 13:12
          A ja mam wrażenie, że "za Kaczorów" coraz więcej rzeczy zmienia się jednak na
          lepsze, wbrew nagonce...
          • Gość: gosc Re: Jeszcze tylko Kuba Strzeczkowski w Zapraszamy IP: 217.153.145.* 09.01.07, 15:52
            a jaki to ma zwiazek???
            • Gość: Rene-Eustachy Buch Re: Jeszcze tylko Kuba Strzeczkowski w Zapraszamy IP: 217.116.110.* 09.01.07, 17:41
              > a jaki to ma zwiazek???
              chyba niestety ma. czyż Laskowski nie polaciał za pzrerost lewej nogi?
          • Gość: vito.k Re: Jeszcze tylko Kuba Strzeczkowski w Zapraszamy IP: 81.210.83.* 09.01.07, 16:00
            Ludziku, nie przy jedzeniu - chciałoby się powiedzieć, dlatego proszę
            uprzejmie, nie mieszaj " wadzy naszej kochanej" do tak sympatycznych
            wiadomości, bo psujesz atmosferę
    • jdk Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 11:55
      Ja się BARDZO cieszę! :)

Jeszcze proszę tylko o lepszy nadajnik na Radom i okolice, bo w tej chwili
      jest słaby sygnał z Warszawy albo z Kielc.

Pozdrawiam!
      • pitagor Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:01
        W końcu :)

Przytłaczam się do prośby o lepszy nadajnik na Radom i okolice, bo tracicie
        wielu słuchaczy.
    • Gość: Lublinianka Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 87.246.214.* 09.01.07, 11:56
      Pewnie trochę brakuje do mojej starej Trójki, ale nie jest źle i wierzę, że
      będzie coraz lepiej.
    • Gość: obywatel VII RP Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:57
      Tyle tylko, ze Kranowski z rana przy śniadaniu to mnie do owrzodzenia żołądka
      doprowadzi - politruk młody!
    • peter.steele Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 11:57
      Alleluja.
      Jednak bedzie znowu ambitne radio, ty;lko powtora z rozwywki mnie zawsze
      uspiała a teraz stemi ma to robic?
      Ale to zniesiemy, wazne ze nie graja Rubika :)
      • Gość: Dyrektor Krzakoski A gdzie wcześniej była Gazeta??? IP: 81.210.121.* 09.01.07, 12:00
        Coś takiego - a gdzie była GW gdy Laskowski ze Smolarem rozwalali starą Trójkę
        i robili z niej "radio towarzyszace" dla targetu???
        • Gość: hanys Re: A gdzie wcześniej była Gazeta??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:15
          Przepraszam ale Trójka nie należy do Agory, wiec co mieli robić ??? Bo
          niepochlebne artykuły owszem pojawiały się
          • Gość: Dyrektor Krzakoski Re: A gdzie wcześniej była Gazeta??? IP: 81.210.121.* 09.01.07, 13:32
            Gość portalu: hanys napisał(a):

> Przepraszam ale Trójka nie należy do Agory, wiec co mieli robić ??? Bo
            > niepochlebne artykuły owszem pojawiały się

No właśnie nie pojawiały się. Ze strony GW nie było żadnego odzewu na to co
            działo się z Trójką a to dlatego, że sterował tym wszystkim Eugeniusz Smolar no
            więc swój swego nie będzie krytykował, nie wiadomo jakie głupoty by przy tym
            popełniał.
      • Gość: Gościu Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aig.pl 09.01.07, 12:02
        Trójki słucham od 25 lat. Zawsze mi się podobała. Tyle tylko że nie trawię
        zupelnie muzyki puszczanej przez kol. Manna, Wassowskiego i Chojnackiego.
        Samych Panów - ich humor - zdecydowanie TAK. Ale ich zamiowania muzyczne są
        straszne. Zdezaktualizowały się 20 lat temu. A szkoda bo przez ostatni rok
        trójka była już calkiem niezła. Poranne piątki i niedziele z tą straszną muzyką
        są straszne...
        • jancior To przelacz sie na 'przeboje' zetki 09.01.07, 12:09
          wez tylko cos na bol glowy.
        • Gość: idid Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 89.174.251.* 09.01.07, 12:15
          bluźnisz...
        • Gość: Mario Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:37
          odezwał się "wolny elektron"... dla takich ja Ty są inne stacje. Właściwie wszyskie inne...
          • fla Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:57
            prawie wszystkie ;)
        • emku Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:38
          mam dla ciebie propozycję, nie słuchaj ich po prostu, masz do wyboru tyle
          innych stacji z muzyką którą tak lubisz, albo włącz sobie w tym czasie swoje
          płyty.Ja tak robiłam ,kiedy musiałam wyłączać Trójkę za czasów Laskowskiego.
          Ty masz swoje zamiłowania muzyczne, oni mają swoje. Dla fanów ich muzyki nic
          sie nie dezaktualizuje, słucha sie jej z prawdziwa przyjemnościa,pewnie że i z
          nostalgią, a o to przeciez chodzi - o przyjemność słuchania muzyki i
          dowiedzenia sie jeszcze czegos o danej muzyce, kto co kiedy itp.a ci panowie
          maja wiedzę jak mało kto.
          • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 12:52
            No i odezwało sie paru debili. Dlaczego od razu obvrażacie człowieka, który ma
            inne poglądy od waszych? I to na dodatek bardzo słuszne. To wy jesteście
            ofiarami współczesnego rynku radiowego, skoro tak go postrzegacie: "jak nie
            lubisz starej muzyki to won słuchać radio Zet". Sorry, ale to jest obraźliwe.
            Gdzie w tym poście jest cokolwiek o sympatii do stacji komercyjnych? Pokażcie
            choc jedno zdanie. Człowiek pisze że słucha Trójki od lat. I że mu sie kojarzy
            ze stacją, która zawsze była progresywna. Była tam cała masa nowej, ale
            niekomercyjnej jednoczesnie muzyki. A teraz co - emeryten radio? To ma być
            pomysł na przyszłość? Na chwilową poprawe słuchalności być może tak. Ale to
            będzie wszystko.

• Gość: Gal Na razie IP: 80.50.40.* 09.01.07, 13:41
              tylko ty obrazasz.
              • Gość: muka! Re: Na razie IP: *.aster.pl 09.01.07, 13:51
                "Bluźnisz" czy "Dla takich jak ty są inne stacje" to według mnie zwroty
                agresywne i napastliwe, a nie merytoryczne. A sugestia typu "pewnie wolisz
                Zetkę" to moim skromnym zdaniem poważna obelga ;)))
                • Gość: gres Re: Na razie IP: *.tvtom.pl 09.01.07, 14:10
                  A dla mnie poważną oblegą dla wypowiadających się wyżej jest zwrot "No i odezwało sie paru debili" który jest wysoce obraźliwy, w odróżnieniu od przytoczonych przez ciebie. Znasz historyjkę o Kalim i jego krowie ?
                  Następnym razem weź udział w dyskusji, a nie rzucaj obelgami na wstępie.
                  • Gość: muka! Re: Na razie IP: *.aster.pl 09.01.07, 14:18
                    No sorry, ale raz że moja wypowiedź była reakcją na niewatpliwie napastliwe
                    posty, dwa, że jest ostra, ale merytoryczna - moim zdaniem postawa prezentowana
                    we wspomnianych postach (lekko generalizując: "jak ci sie ni podoba to won od
                    naszej Trójki, tylko my mamy rację") jest dokolwiek idiotyczna i w ogóle się nie
                    broni. Tym bardziej że autor wypowiedzi, której dotyczyły, zabrał głos bardzo
                    merytorycznie, wygłosił wyważone (i moim skromnym zdaniem jak najbardziej
                    słuszne) sądy, przez co nie zasługiwał na takie potraktowanie.

Poza tym jak nie widzisz że wziąłem udział dyskusji to już twój problem.
                    • Gość: mlody karlus Re: Na razie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:00
                      Lecz to jednak ty wyzwałeś od debili. Przytoczone zwroty nie były napastliwe ani
                      obraźliwe, w przeciwieństwie do twojego. Poza tym mieli rację, jeśli nie podoba
                      ci się muzyka Wassowskiego etc. , przerzuć się na inną stację, w których "hicior
                      goni hiciora". Ja również nie przepadam za muzyką proponowaną przez np. przez
                      Wojciecha Manna, jednak w Trójce zawsze było miejsce dla takiej muzyki, a w
                      zalewie popu są to paradoksalnie ożywcze i świeże na swój sposób dźwieki.
                      • Gość: muka! Re: Na razie IP: *.aster.pl 09.01.07, 16:07
                        No i własnie to jest obraźliwe: "jeśli ci się nie podoba to sie przerzuć na
                        audycję typu hicior goni hicior". Rozumiem że sugerujesz iż jestem muzycznym
                        imbecylem uwielbiającym hitową łupankę. A to niestety bzdura, którą mam prawo
                        poczuć się urażony. Poza tym każda osoba, która ma taką upraszczającą,
                        czarno-biała wizję świata typu "kto nie słucha tego co ja to na pewno fan Ich
                        Troje" raczej nie wygląda mi na osobę robiącą ze swoich szarych komórek zbyt
                        dużego użytku.
                        • Gość: mlody karlus Re: Na razie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:34
                          Jedynie przedstawiono ci pewną alternatywę (imho zupełnie rozsądną), a ty się
                          obrażasz jak panienka na wydaniu. Jakżeś taki delikatny, to nie pisz na forum.
                          Poza tym kto wyzwał od debili? Może nieco autorefleksji?
                    • Gość: gres Re: Na razie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:22
                      > No sorry, ale raz że moja wypowiedź była reakcją na niewatpliwie napastliwe
                      > posty, dwa, że jest ostra, ale merytoryczna - moim zdaniem postawa
                      > prezentowana we wspomnianych postach (lekko generalizując: "jak ci sie nie
                      > podoba to won od naszej Trójki, tylko my mamy rację") jest dokolwiek
                      > idiotyczna i w ogóle się nie broni.

Wydaje mi się że za bardzo generalizujesz i dajesz sie ponosić emocjom co w tej dyskusji jest wogóle niepotrzebne (w innych też). Ludzie piszący żę ja się komuś nie podoba Wasowski i prezentowana przez niego muzyka, to mozna posłuchac innego radia, mają wiele racji. Nikt nie kaze słuchać Wasowskiego czy Manna na siłę i ich wielkośc polega właśnie na tym że puszczają to co jest wartościowe i czego w innej stacji nie uświadczysz nigdy. A inną muzykę inne stacje puszczają i to w przesycie. Natomiast jeżeli kttoś pisze że " Poranne piątki i niedziele z tą straszną muzyką są straszne..." (tym bardziej że to są tylko dwa poranki w tygodniu) - no to sorry - pozostaje wyłączyć radio albo zmienić kanał. Ja przykładowo nie lubię muzyki serwowanej przez np. Cejrowskiego czy Szydłowską, ale to nie znaczy że nie należy im się miejsce w ramówce - właśnie dlatego że puszczają muzykę która komuś się podoba i jest to muzyka której słuchacze nie usłyszą nigdzie więcej poza własnymi płytami (a i te często trudno zdobyć).
                      • Gość: muka! Re: Na razie IP: *.aster.pl 09.01.07, 16:27
                        No raczej nie generalizuję, poczytaj w jakim tonie wypowiada się tu większość.
                        Poza tym irytuje mnie to czarno-białe widzenie świata typu: "jak nie podoba się
                        to co puszcza Mann to na pewno jesteś fanem muzyki z RMF-u". Na coś takiego
                        rzeczywiście reaguję emocjonalnie, no ale jak tu emocjonalnie nie reagowac na
                        ludzką głupotę ;)
                        • Gość: Jerry Re: Na razie IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.07, 00:02
                          Kolego (koleżanko?) muka! Bądź łaskaw zwrócić sobie uwagę, że zostałeś
                          przegłosowany! Rzeczywiście większość forumowiczów tęski za PR.3 z przeszłości.
                          Czyli za świetnym radiem dla inteligentnego słuchacza, który świadomie słucha
                          konkretnych audycji (tylko nie pomyśl, że uważam cię za nieinteligentnego). O
                          czym świadczy to, że tyle osób wypowiedziało się z nadzieją o tych zmianach?
                          Myślę, że po prostu o tym, że jest spora grupa ludzi (wcale nie starców), która
                          chce mieć swoje radio. I to właśnie PR.3, a nie kolejną komercyjną rmf-kę bis,
                          która brzęczy na poziomie owada. Dlaczego odmawiasz tym ludziom prawa do
                          możliwości słuchania radia z jakim będą się utożsamiać? Myslę, że dla ciebie też
                          coś fajnego się znajdzie (nie wiem - Szydłowska? Kostrzewa?), a Manna w piątek i
                          w niedziele sobie odpuścisz, i tyle. Radio publiczne (a PR. 3 nadal ma taki
                          status) ma być dla ludzi, a nie dla targetów.
            • gkubek Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 14:00
              > Człowiek pisze że słucha Trójki od lat. I że mu sie kojarzy
              > ze stacją, która zawsze była progresywna. Była tam cała masa nowej, ale
              > niekomercyjnej jednoczesnie muzyki. A teraz co - emeryten radio? To ma być
              > pomysł na przyszłość? Na chwilową poprawe słuchalności być może tak. Ale to
              > będzie wszystko.

Zauważ, że mowa o wybranych audycjach. Jest wiele innych, progresywnych. Kto by
              ścierpiał radio tylko z progresywną muzyką non stop?
              Jeżeli chcesz radio z muzyką, która nieustannie ci się podoba, to polecam pewne
              serwisy internetowe - wybierasz rodzaj muzyki i dostajesz strumień tego co się
              podoba.
              • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 14:04
                Ja nie piszę o muzyce tylko o koncepcji. Zdaje sie że nie do końca zrozumiałeś
                co mam na mysli pisząc "progresywny".
                • gkubek Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 14:11
                  Widać nie. Wybacz, ale teza o progresywnej muzycznie Trójce sprzed roku, czy
                  dwóch brzmi zabawnie. W paśmie największej słuchalności po kilka - kilkanaście
                  razy te same hity, co na zetce i rmf. Gdzie ta progresywność była?
                  • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 14:25
                    Ale pisze też że słucha Trójki od 25 lat. To mniej więcej tyle co ja. I pragnę
                    zwrócić uwagę na jedną rzecz - to ja napisałem o tym, że Trójka kojarzy mi się
                    ze stacją progresywną, nie on. A w moim poście nie ma nic o ostatnich latach.
                    Trójka kojarzy mi sie ze stacją, która nieustannie czymś zaskakiwała - od muzyki
                    po publicystykę - za sprawą jej "złotego okresu". Przywracanie do ramówki
                    prezenterów, muzyki czy archiwalnych audycji z tamtych czasów to archeologia, a
                    nie robienie żywej stacji. Natomiast powrót do pewnej koncepcji - zaskakiwanie
                    słuchaczy, robienie otwartego na rózne zjawiska, świeżego i przy tym wszystkim
                    niekomercyjnego radia - to jest moim skromnym zdaniem recepta Trójkę (choć też
                    nie wiem czy jedyna, bo czasy się zmieniły). Własnie takimi metodami zdobywała
                    fanów 20 lat temu.
                    • gkubek Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 14:41
                      Moment. Porównujemy to, co jest teraz, z tym co było. Porównanie w tym co było
                      bezpośrednio przed Skowrońskim wypada bardzo dobrze. I nie chodzi o to, że
                      wracają jakieś konkretne audycje, ale że wraca duch. Duch rozmowy na poziomie
                      (nie ziomalstwa), muzyki ciekawej i interesującej, niekoniecznie łatwej i
                      popularnej (ani nowej!). Uwolnienie się od komputerowej playlisty (tfu,
                      obrzydlistwo). Czepianie się przywracania pewnych prezenterów, czy audycji
                      uważam za przesadzone. Wracają wielkie osoby eteru, a ich audycje są świeże i
                      mają w sobie wiele energii. Puszczane fragmenty archiwaliów jedynie nawiązują do
                      tego co było. I bardzo dobrze.
                      Nie rozumiem co oznacza zaskakiwanie słuchaczy i robienie otwartego na różne
                      zjawiska radia. Jakie zjawiska? Jakieś przykłady, czego Ci brakuje? A może
                      chociaż analogie?
                      • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 15:21
                        Przykład: zamiast puszczać archiwalne "Nie tylko dla orłów" niech zrobią nowe.
                        Albo jeszcze lepiej - niech znajdą grupę młodych ludzi, którzy zrobią nową
                        audycję na podobnym poziomie. inteligentną, ale mówiącą współczesnym językiem,
                        do dzisiejszych potencjalnych nowych słuchaczy stacji. Dlaczego tak? Bo ja
                        zacząłem słuchać Trójki gdy miałem 12-13 lat. Czy któraś z tych zmian, jakie
                        wzbudzają na tym forum entuzjazm fanów dawnej Trójki przyciągnie do stacji
                        dzisiejszych 13-latków? Nie sądzę.

Sorry, ale nie potrafię już bardziej dobitnie wytłumaczyć róznicy pomiędzy
                        odgrzewaniem starych kotletów a twórczym nawiązywaniem do formatu sprzed ćwierć
                        wieku.
                        • Gość: vertigo Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:25
                          dzisiejszych 13-latków przyciąga "joł men ziom" itd, jest tego pełno w Zetce,
                          RMF i innych takich, przez ostatnich kilka lat coś takiego w trójce próbowano
                          zrobić, na szczęście tych prób zaniechano.
                          • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 15:37
                            I to jest bzdura. Podobnie jak większość wypowiadających się tu osób myslisz
                            schematami. Zetka i RMF nie są stacjami dla nastolatków i nikt tam takowych nie
                            chce - choćby ze względu na reklamodawców to stacje spozycjonowane zdecydowanie
                            wyżej wiekowo.

Poza tym chyba nie czytałes mojego postu - wyraźnie napisałem "inteligentną", a
                            ty w odpowiedzi bełkoczesz.

Gratuluje też wyobrażenia o dzisiejszych nastolatkach. Gdyby ktoś tak w Trójce
                            myślał o ewentualnych słuchaczach 25 lat temu, pewnie bym dziś był fanem
                            Krawczyka i Eleni. No ale cóż, łatwiej powiedzieć że dziś po świecie chodzą sami
                            idioci, a tylko my byliśmy super i w ogóle, w związku z tym dawać nam tu pana
                            Wojtka i pana Grzegorza z dowcipami sprzed ćwierć wieku.
                            • Gość: vertigo Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:53
                              Sam bełkoczesz.
                              Widzisz problem w tym, że stacja radiowa powinna posiadać swój target i trójka
                              ten target posiada a komu nie podobają się jak napisałeś dowcipy pana Wojtka to
                              po prostu zmień stację.

Nie będzie dobrze gdy stacja będzie się starać zadowolić wszystkich bo z tego
                              zazwyczaj wychodzi playlista i coś w rodzaju Zetki i RMFu, gdy coś ma być do
                              wszystkiego zazwyczaj jest do niczego. Robienie stacji dla każdego to: badania
                              panelowe, playlista i inne syfy - tak, żeby się każdemu podobało. Wiadomo, ma
                              być to co się wszystkim podoba.

Napisałeś o "inteligentnej" audycji dla 13-latków, widzisz dzisiaj, gdyby tylko
                              było zapotrzebowanie na taką audycję ktoś na pewno by ją zrobił, ale takiej nie
                              ma i wydaje nie się, że nie ma jej z tego powodu, że nie ma na nią zapotrzebowania.

I jeszcze raz. Trójka nie jest po to by zadowalać wszystkich, to radio ma swoich
                              słuchaczy i to właśnie do nich ma być skierowane, komu się nie podoba niech
                              zmieni stację.
                              • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 15:57
                                Gratuluję znajomości zasad rynku radiowego. Gdy odbiorcy stacji zaczynają się
                                starzeć a ona razem z nimi to znaczy, że stacja ma wielki problem. jeden z
                                największych, jaki w ogóle może mieć (zaraz za traceniem słuchaczy, ktory
                                niewątpliwie zawsze jest problemem numer 1). Mówiąc prościej - to najlepsza
                                droga na dno.
                                • Gość: vertigo Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:07
                                  a skąd ty wiesz, że odbiorcy zaczynają się starzeć???? masz jakieś dane na ten
                                  temat???
                                  Pisząc o targecie nie chodziło mi tylko o starych słuchaczy ale ogólnie o pewną
                                  grupę (niezależnie od wieku) której taka a nie inna stacja odpowiada. Inna
                                  sprawa, że trójki raczej nie słuchają dzieci bo te mają inne stacje, gdy już
                                  wyrosną z tych swoich stacji (nie wszyscy wyrastają) to szukają czegoś bardziej
                                  inteligentnego - i znajdują trójkę właśnie.

Krótko mówiąc trójka nie jest dla 13-latków, do niej po prostu trzeba dorosnąć i
                                  tak w okolicach 18-20 lat jest już OK.
                                  • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 16:12
                                    Nie wiem czy się starzeje, bo przeszła w ostatnich paru latach zbyt wiele zmian,
                                    aby w ogóle coś się sensownego dało o niej powiedzieć. Ale na pewno się
                                    zestarzeje jeśli zrealizowane zostałyby do końca marzenia wielu wypowiadających
                                    się tu osób.

Poza tym co to znaczy "nie chodziło mi tylko o starych słuchaczy ale ogólnie o
                                    pewną grupę (niezależnie od wieku) której taka a nie inna stacja odpowiada"?
                                    Niezależnie od wieku? Przepraszam, ale to jest trochę naiwne myślenie.
                                    • Gość: vertigo Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:22
                                      > Poza tym co to znaczy "nie chodziło mi tylko o starych słuchaczy ale ogólnie o
                                      > pewną grupę (niezależnie od wieku) której taka a nie inna stacja odpowiada"?
                                      > Niezależnie od wieku? Przepraszam, ale to jest trochę naiwne myślenie.

bo tutaj raczej o gusta chodzi a nie o wiek, choć z drugiej strony wiadomo, że
                                      wiek w pewien sposób determinuje gusta, ale nie do końca. I właśnie dlatego
                                      napisałem "niezależnie od wieku" może trochę na wyrost.
                                      Chodziło mi o wyjaśnienie "starzy słuchacze" (starzy nie wiekiem ale tym, że
                                      dawno słuchali tej stacji).

Jak napisałem trójka jest dla ludzi 20lat wzwyż i w tej grupie gusta już mniej
                                      zależą od wieku.
                              • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 16:03
                                Aha, i cos jeszcze: mój zarzut o bełkotanie nie dotyczył całego posta, tylko
                                "joł men ziom" - bo tak jak rozumiem miałaby przemawiać audycja, która ja
                                nazwałem "inteligentną".

Poza tym jeszcze jedno - zacząłem słuchać Trójki dość wczesnie, ale jasne jest,
                                że ta stacja zawsze stargetowana była wyżej. Nawet w czasach PRL gdy nikt czyms
                                takim jak targetowanie się nie przejmował. tak więc rozważanie jakiegoś nowego
                                "Nie tylko dla orłów" jako audycji dla 13-latków jest lekkim nieporozumieniem.
                                • Gość: vertigo Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:12
                                  tu się zgadzam, jak napisałem to w poprzednim poście trójka raczej nie jest
                                  skierowana do 13 latków, myślę, że do trójki trzeba dorosnąć i tak w okolicach
                                  18-20lat trójka jest już superstacją (ja właśnie w tym wieku zacząłem jej słuchać).
                        • gromek1 Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 15:35
                          To nie takie proste!
                          Od 40 lat nie da się zrobic niczego na poziomie Kabaretu Starszych Panów na
                          przykład
                        • gkubek Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 15:36
                          Bo sam nie wiesz czego chcesz. To jak ze smakiem na coś, ale nie wiadomo na co.
                          Tylko to wiadomo, że to co w lodówce to nudne i mało smakowite ;)
                          Skąd wiesz co przyciągnie 13 latków? Może właśnie nie tylko dla orłów? Bo takie
                          to inne od wszystkiego co jest w mediach. Zresztą ntdo jest kilkanaście minut
                          tygodniowo, nie przesadzajmy zatem. Nowe, młode kabarety się udzielają w
                          audycjach rozrywkowych. A żeby powstało coś takiego jak ntdo współcześnie to
                          potrzeba dobrego, zgranego zespołu. Jeżeli Trójka będzie się rozwijać i
                          umacniać, to pewnie zgodnie z życzeniem, kiedyś coś takiego współczesnego
                          powstanie. A może i nie? Bardziej docenimy to, co było.
                          Jakoś mi nie zależy, aby Trójka była strasznie popularna i słuchana w przedziale
                          wiekowym 12-99. Nie da się zrobić radia na poziomie, które każdemu dogodzi.
                          Niech więc będzie ambitniej i ciekawiej. Niekoniecznie młodzieżowo i z dużą
                          słuchalnością. Wrzucenie młodziaków do robienia radia raczej się nie sprawdza.
                          Jak już to ciekawsze jednostki, między weteranów. Niech się wyrabiają :)
                          • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 15:53
                            No i wreszcie się wydało: "Tobie nie zależy". Bo chcesz miec stację dla siebie,
                            skrojoną według twoich gustów. Tyle że stacja nie ma obowiązku do tych gustów
                            się dostosowywać.

Ja piszę o moim wyobrażeniu Trójki jako stacji nawiązującej do dynamiki i
                            elastyczności, jaką charakteryzowała się w latach 80. To wcale nie oznacza, że
                            stacja skrojona według takiego wzorca i wypełniona dzisiejszą treścią byłaby
                            moją stacją. Prawdopodobnie nie. Ale równoczesnie miałaby szansę, aby być stacją
                            dobrą. Większośc wypowiadających sie tutaj mysli inaczej - "dobra Trójka to
                            tylko taka która mi się podoba". Przykro mi, każdy kto tak pisze nie rozumie
                            wolnego rynku radiowego. BBC Radio 1 też nie jest takie jak 20 lat temu. I
                            pewnie osoby, które słuchały tej stacji w latach 80, nie są w stanie słuchać jej
                            dzisiaj. Ale mimo to Radio 1 jest wciąż świetne. Własnie dlatego, że wypełnia
                            starą formułe nową treścią.
                            • gkubek Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 16:09
                              Ty za to jesteś altruistą :) Chroń nas Panie od takich, którzy w imieniu
                              "naszego dobra" walczą...
                              Jasne, że stacja nie ma obowiązku dostosowywać się do moich gustów, ale do
                              Twoich wyobrażeń (skoro to nie gusta, ale wyobrażenie jakieś idealne) również
                              nie. Ja wyciągam dla siebie co mogę i cieszę się, że jest tego teraz więcej. Mam
                              świadomość, że ideału nie ma i nie będzie.
                              Słuchasz radia BBC1 od 20 lat, że masz takie zdanie, czy to czyjaś opinia?
                              A tak w ogóle, to co mnie obchodzi jakiś abstrakcyjny wolny rynek radiowy? To
                              jakiś podmiot, że o jego dobro mam dbać?
                              Acha, podaj jeszcze, proszę, kryteria "dobrej stacji" - bo skoro tego nie
                              oceniasz wg siebie, to jest jakaś lista, czy coś? Rozumiem, że nie chodzi o
                              kryteria finansowe, ani słuchalność?
                              • Gość: muka! Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.aster.pl 09.01.07, 16:21
                                Nie jestem altruistą bo jak juz napisałem pewnie bym takiej Trójki nie słuchał.

Nie, nie słucham BBC Radio 1 od 20 lat. Słucham od 17. Tak - to moja opinia,
                                uważam że pod wieloma względami to świetna stacja.

Co do sporów definicyjnych - ty juz podałeś definicję dobrej stacji. To taka
                                stacja, która się ma podobać tobie. Jak rozumiem, będzie to Trójka odgrzewająca
                                dawne patenty. Gratuluję i życzę przyjemnego słuchania. Obawiam sie jednak że to
                                wcale nie skończy się dla tej stacji dobrze.

• gkubek Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 16:33
                                  O! Widzę, że po kilku postach poznałeś mnie już gruntownie. Pewnie nawet żona
                                  mnie tak nie zna ;)
                                  Szkoda czasu na dalsze bicie piany. Doszliśmy do sedna. Trójka nie będzie nigdy
                                  tak fajna, jak kiedyś, bo aktualnie tylko plebs słucha Trójki, a jednostki
                                  wybitne BBC.

EOT
                        • Gość: maruda Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:44
                          a czy nie uważasz że My (dzisiejsi 40latkowie)może tęsknimy za Naszym starym
                          radiem z uwczesnymi audycjami?A dzisiejsza młodzież ma tyle innych programów
                          radiowych że i tak jest mała szansa żeby chcieli słuchać 3
                        • Gość: zibi Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 00:57
                          Lepsze odgrzewane prawdziwe schabowe, niż świeży McDonald. To takie spozywcze
                          porównanie Trójki i stacji komercyjnych.
                    • Gość: eltrzy Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 17:17
                      Gość portalu: muka! napisał(a):

> Ale pisze też że słucha Trójki od 25 lat. To mniej więcej tyle co ja. I pragnę
                      > zwrócić uwagę na jedną rzecz - to ja napisałem o tym, że Trójka kojarzy mi się
                      > ze stacją progresywną, nie on. A w moim poście nie ma nic o ostatnich latach.
                      > Trójka kojarzy mi sie ze stacją, która nieustannie czymś zaskakiwała - od
                      muzyk
                      > i
                      > po publicystykę - za sprawą jej "złotego okresu". Przywracanie do ramówki
                      > prezenterów, muzyki czy archiwalnych audycji z tamtych czasów to archeologia,
                      a
                      > nie robienie żywej stacji. Natomiast powrót do pewnej koncepcji - zaskakiwanie
                      > słuchaczy, robienie otwartego na rózne zjawiska, świeżego i przy tym wszystkim
                      > niekomercyjnego radia - to jest moim skromnym zdaniem recepta Trójkę (choć też
                      > nie wiem czy jedyna, bo czasy się zmieniły). Własnie takimi metodami zdobywała
                      > fanów 20 lat temu.

O to, to. Wydrukować i powiesić na ścianie. Mądre słowa.
                      Bezpośrednie powroty do audycji sprzed dziesiątek lat są dobre, ale na chwilę.
                      Trójka "maistreamowa" jest bez szans - zatem idalnie wg mnie byłoby, żeby
                      oprócz prowadzących "od zawsze" audycje PR3 pojawiła się spora grupa młodych
                      Mannów, Wasowskich czy Chojnackich z wyrobionymi gustami muzycznymi, ale
                      bardziej przystającymi do dzisiejszych czasów.

Takie radio, żyjące tylko wspomnieniami lat nastoletnich dzisiejszych 40/50-
                      latków siłą rzeczy wymrze razem z nimi, a jest spora grupa nastolatków i trochę
                      starszych ludzi, którzy nie dają się karmić toppopową papką i szukają takiej
                      rozgłośni jaką ma szanse być staro-nowa Trójka.

NIgdy nie będzie tak, że każdy będzie zadowolony, ale ważne jest, żeby każdy
                      mógł znaleźć coś dla siebie. Od zawsze, mimo szczerej sympatii dla pana Manna,
                      Niedźwiedzkiego, Kydryńskiego czy Wasowskiego ich muzycznych audycji nie byłem
                      w stanie znieść. ALe zawsze były też inne programy autorskie, w których się
                      wręcz zasłuchiwałem.

Mocno wierzę, że Trójka wraz ze swoimi muzyką, publicystyką i reportażami
                      odświeżona tylko tyle na ile to niezbędne, będzie tym radiem, którego z chęcią
                      słuchało się jeszcze kilka lat temu.
                      • airborell Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 19:01
                        Tacy ludzie przychodzą. Już jest Szydłowska, teraz szykuje się cały desant z
                        Radia Bis. Co prawda oni akurat będą mieć audycje w nocy głównie, ale zawsze to
                        coś. Widzę wyraźnie, że Trójka się w przeszłości zasklepiać nie będzie.
                        • Gość: qq Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.pseinfo.pl 19.01.07, 11:44
                          >Tacy ludzie przychodzą. Już jest Szydłowska, teraz szykuje się cały desant z
                          >Radia Bis. Co prawda oni akurat będą mieć audycje w nocy głównie, ale zawsze to
                          >coś. Widzę wyraźnie, że Trójka się w przeszłości zasklepiać nie będzie.

Skoro ich w radiu bis nikt nie słuchał dlaczego ten desant musi byc na trojke ?
        • Gość: Gośka/Pomorze Muzyka Manna... yyy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:00
          Zgadzam się z Tobą Gościu. Humor Pana Wojtka jak najbardziej. Preferencje muzyczne.... Ech... jakoś nie mogę słuchać jego muzyczki!!...
        • Gość: Kris o poranku Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.crowley.pl 09.01.07, 14:00
          Mann bardziej pasował mi do wieczornych klimatów, ale po paru tygodniach nie wyobrażam sobie piątkowego poranka bez Manna, chociaż na co dzień słucham nieco cięższej muzyki. Też bardzo żałuję, że durni marketingowcy rozwalili parę lat temu Radiostację i niedawno RadioBis. Może 3-tka uratuje honor Polskiego Radia. W końcu zaczynam odnosić wrażenie, że ten co miesięczny haracz-abonament nie napycha kieszeni debilnym targetowcom.
        • romulus_remulus Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 15:34
          a ja np. uwielbiam audycje Manna i muzykę jaką puszcza.
          a co to znaczy "Zdezaktualizowały się 20 lat temu", dobra muzyka się nie
          dezaktualizuje a jeżeli chcesz słuchać "gorących hitów" które zdezaktualizują
          się po tygodniu a po miesiącu nikt ich już nie będzie pamiętał to mogę Ci
          polecić kilka innych stacji.
        • danabr Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 17:18
          Oj pleciesz... A zresztą... przełącz się na Zetkę czy cokolwiek.
        • Gość: Amber Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: 156.17.165.* 10.01.07, 12:35
          Nie, no pewnie. O wiele lepsze były niedzielne audycje pana D.B. o radiomaryjnych klimatach :/
    • thenosmokingorchestra Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 11:58
      za pozno??? ja juz zapomnialem jaka trojka ma czestotliwosc. poza tym jeden
      Mann wiosny jeszcze nie czyni.
    • wissenwertes A co z Piotrem Kaczkowskim? 09.01.07, 11:58
      Zyje jeszcze?
      • Gość: eola Re: A co z Piotrem Kaczkowskim? IP: *.toya.net.pl 09.01.07, 12:03
        Zyje zyje i jeszcze corka(??) w sobote prowadzi swoj program , niestety , nijak
        sie to ma do ojca.Mi to brakuje najbardziej reportazu przed 19 , a tak to muza
        itp rzeczy ok , aa wentylatora rano tez szkoda ,ze nie ma.
        • Gość: muszka Re: A co z Piotrem Kaczkowskim? IP: *.eko.uj.edu.pl 09.01.07, 12:07
          reportaże wrócily przed 19, a wentylator jest w piatki o 18.40, jakos tak.
          Kaczkowski jak zwykle jest THE BEST, a Kaczkowska... zdecydowanie swietna!
          • Gość: hehoniu Re: A co z Piotrem Kaczkowskim? IP: *.114.160.156.netia.pl 09.01.07, 12:56
            Od kilku lat nie słuchałem trójki...
            A własnie zdziwiłem się ostatnio, bo w samochodzie przełączyłem - przyznaję bez
            bicia, że przypadkowo - na trójkę i... tak zostało do dziś. Da się NARESZCIE
            słuchać! A poranna niedzielna audycja jak widzę - obowiązkowa.
            Pozdrowienia dla starej ekipy trójkowej, 3mam kciuki za Wasz powrót :-)
            • Gość: aneta Re: A co z Piotrem Kaczkowskim? IP: *.adsl.szeptel.net.pl 09.01.07, 13:29
              To prawie tak jak ja,kiedyś słuchałam wyłącznie trójki, ale jak się popsuła to
              tylko słuchałam od czasu do czasu, a teraz jak kilka razy usłyszałam Manna rano
              to coś się zdziwiłam i zaczęłam częściej przełączać na 3,żeby wybadać co to
              się dzieje, a tu się okazuje,że wraca stara trójka!! Suuuuper, wreszcie jakieś
              porządne radio do słuchania non stop. Kocham was, tylko trzymajcie poziom, jak
              dawniej. Gorące pozdrowienia i całuski dla całej redakcji.
          • nett1980 Re: A co z Piotrem Kaczkowskim? 09.01.07, 12:57
            Ja tez sie ciesze ,ze mniej jest muzyki dla polglowkow , ale tez jak zaczyna
            Kaczkowska przynudzac , przelaczam na 1 ,a tam sie debatuja na temat ksiazek
            tuzy literatury polskiej , jakos mnie mniej nudza.
            • gabrielafrancuz Re: A co z Piotrem Kaczkowskim? 09.01.07, 14:02
              gość przynudza, wolę gdy gra i nic nie mówi.
      • Gość: poler Żyje, ale gust muzyczny znacznie mu się pogorszył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:14
    • Gość: BartOfWar Chyba Nie Tylko.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:58
    • Gość: lis Niestety, niektórzy chcą, żeby było... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:58
      ...DOKŁADNIE tak, jak kiedyś. Nie lepiej, tylko tak samo. Te same osoby, te same
      audycje, a nawet te same dżingle... Nimi nie kieruje zdrowy rozsądek, tylko
      nostalgia.
      • gromek1 Re: Niestety, niektórzy chcą, żeby było... 09.01.07, 15:31
        Zależy co masz na myśli. Dżingiel minimaxu np. nie zmieniał sie przez dwie
        dekady i nikomu to nie przeszkadzało. Bardzo chętnie posłuchałbym archiwalnych,
        nocnych audycji Kaczkowskiego z lat 70/80, z muzyką z analogowych płyt i wcale
        się nie wstydzę przyznać, że jest to chętka nostalgiczna.
        Była też w latach 80 - tych audycja kanon muzyki rockowej, gdzie z definicji
        puszczano już wtedy uznane za starocie płyty z lat 60/70.
        Z rozrywkowych audycji na pewno i dziś pośmialibyśmy się z puszczanych w
        całości audycji 60 minut na godzinę, o niebo lepszych niż późniejszy kabaret 60
        Wolskiego. Tyle o nostalgicznych sprawach.
        Teraz o audycjach, które pomimo nie zmienionej formy istniały długie lata i
        nidgy nie traciły świeżości:
        Przede wszystkim 3 kwadranse jazzu, powtórka z rozrywki i popołudniowa
        zapraszamy do 3 - ki, a nawet lista, która choć wielokrotnie modyfikowana i
        zaśmiecana już od końcówki lat 80 - tych muzyką w stylu Modern Talking mimo
        wszystko da się słuchać o czym świadczą kolejne edycje listy wszechczasów.
        W sumie jest z czego wybierać, a pomysł,żeby grać inaczej niż cała reszta jest
        bardzio rozsądny. Na zachodzie (nie mówiąc już o USA) wszędzie jest jakaś
        stacja grająca rocka, metal, jazz itd. Są też stacje typu mix (jak nasza
        Karolina, gdzie Santorka śpiewa między ACDC i Pink Floyd). U nas takich stacji
        jest niewiele, nawet rock radio było w sumie dość ugłaskane i miałkie. A
        najgorsze są radia z tzw. kontaktem ze słuchaczem według następującego schematu:
        Halo, kto się do nas dodzwonił?
        Janek!
        Skąd dzwonisz?
        Z Pierdziszewa!
        Tak a jaka pogoda w Pierdziszewie?
        Leje!
        O to tak jak w Rumunii!!! Ha, Ha ,Ha! Chcesz kogoś pozdrowić itd.

• cover_wielki Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 11:59
      "Dla dorosłych i dla dzieci
      zaczynamy program trzeci" W.M
    • Gość: M Nowa stara radiowa Trójka IP: *.tvcablenet.be 09.01.07, 12:00
      fakt, Trojka ostatnimi czasy stała się na powrót jedyną w swoim
      rodzaju.wyróznia się muzyką wreszcie od innych sformatowanych stacji, bo był
      czas, że grali jak pewien pan w Teleekspresie, festynowo-dyskotekowo.
      zwłaszcza na obczyźnie wspaniale posłuchać mądrych autorskich programów. tak
      trzymać!
    • zorro_zx Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:00
      Mam nadzieję, że w zalewie tandetnych stacji, programów i bełkocących "po
      polskiemu" pseudo-prezenterów stara Trójka będzie miłą alternatywą.
    • Gość: mzb Super!! Ale i tak najlepsza jest Lista ;) IP: *.crowley.pl 09.01.07, 12:01
    • mut ech... 09.01.07, 12:03
      a mi najbardziej brakuje tej kukułki o pełnych godzinach z "zapraszamy do
      trójki" ;)))))))))))
      o powtórce z rozrywki nie wspomną... kto to wywalił na noc i po co ??
      • Gość: tomeczek Powtórka z rozrywki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:50
        mut napisał:

> o powtórce z rozrywki nie wspomną... kto to wywalił na noc i po co ??

Przeciez wróciła na godz. ok. 13.10?
    • Gość: muka! No nie wiem... IP: *.aster.pl 09.01.07, 12:03
      Jako osoba wychowana na Trójce z lat 80. (do dziś potrafię odtworzyć prawie
      całą jej ramówkę od 9 rano do 23 oraz powiedzieć, jaki program muzyczny był po
      12 i po 15 w zależności od dnia tygodnia) mam mieszane uczucia. Z jednej
      strony to na pewno był kapitalny program. Znakomici prezenterzy,
      profesjopnalizm, świetne pomysły, mnóstwo nowości . No i z ogromną siłą
      rażenia, wszyscy tego słuchali trochę też daletego że wybór był niewielki -
      Trójka była prawdziwym oddechem w ponurym świecie PRL lat 80. Ale to było 20
      lat temu. Dziś i świat, i ludzie, którzy tego słuchali, i rynek mediów, i
      scena muzyczna, i - co być może najważniejsze - autorzy programów są już w
      zupełnie innym miejscu, niz wtedy. Pewne pomysły i niektórzy prezenterzy
      sprawdzą się w każdej sytuacji. Ale jako całość to opieranie strategii
      programu na nostalgii Czy to jest pomysł na przyszłość?
      • Gość: hmm Re: No nie wiem... IP: 195.116.183.* 09.01.07, 12:08
        niech wracaja ze starym, ale niech nowe audycje z muzyka alternatywna zostana!
        inaczej trojka moze stracic wielu mlodych sluchaczy ktorzy nie odnajduja sie w
        stacjach mlodziezowych grajacych 'lupanke'. taka alternatywna, wieczorna trojka
        byla w sam raz i niech taka zostanie.
        • Gość: zenek Re: No nie wiem... IP: *.polmediaexpo.pl 09.01.07, 12:57
          Trójka już straciła wszystkich młodych słuchaczy, wykazują to najnowsze badania
          słuchalności. A pozostali - w liczbie kilkudziesięciu którzy wypowiadają się
          tutaj - niech sobie słuchają, tego co napsuł Skowroński. Niech też jeżdżą małymi
          fiatami, piją wodę z saturatora i piorą w pralce Frania.
          Jak się nie ma wiedzy, umiejętności i pomysłu na nowoczesne radio (gazetę,
          telewizję) to się mówi, że się je robi dla ambitnych. Brak kompetencji zawsze
          można podeprzeć sloganami o elitarności czy kultowości.
          • gkubek Re: No nie wiem... 09.01.07, 14:15
            A z ciekawości - to czego słuchają młodzi?
            • behemot87 Re: No nie wiem... 09.01.07, 14:58
              Grzegorza Turnau, Marka Grechutę, Niemena, piosenki francuskie itp.
              • gkubek Re: No nie wiem... 09.01.07, 15:38
                Na pewno też.
            • Gość: antykwa Re: No nie wiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 07:14
              Umc umc umc umc ..... - byle głośno!!!

• Gość: andk Re: No nie wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:15
        Tak, to jest przyszłość. Ludzi w tym wieku jeszcze... sporo żyje na tym
        świecie;). Wiadomo, komercja, reklamy itd.. A ja uważam, że można pogodzić
        komercję z tzw. misją. Ludzie wychowani na trójce to też solidny, marketingowy
        target. Radio przesycone jest muzyczną - i nie tylko muzyczną "młócką", program
        o takim charakterze na pewno przyciągnie i młodych słuchaczy. A co do wartości
        wychowawczych tego programu - to spójrzmy na siebie:).
        • Gość: muka! Re: No nie wiem... IP: *.aster.pl 09.01.07, 12:31
          No sorry, ale to jest trochę naiwność. Ja nie piszę o komercji, tylko o
          rozsądnym programie prenzetującym to, co w kulturze popularnej ciekawe i ważne.
          Tęsknota za dawną Trójką to moim zdaniem głównie nostalgia. I twoja wypowiedź to
          potwierdza. Ale to droga prowadząca do śmierci stacji tak samo, jak jej debilna
          komercjalizacja. No może tylko trochę dłużej to potrwa. Bo niby jak, jak
          będziemy mieli po 60 lat to Trójka też się do nas dostosuje? A zakończy
          działalnośc z chwilą, gdy zaczniemy wymierać?

Przypominam - przez prawie 20 lat (od końca lat 70. do początku 90.) Trójka była
          programem kojarzącym się z tym co progresywne - połaczeniem dobrej rozrywki,
          świetnego reportażu, nowości muzycznych oraz względnej jak na czasy PRL swobody
          poglądów. Teraz wracanie do tamtych patentów to konserwa. Ja rozumiem że
          wiekszość ludzi w okolicach czterdziestki przestaje się interesować tym co nowe
          i coraz chetniej spogląda za siebie. Ale to jeszcze nie powód, żeby razem z nimi
          starzała się stacja, która w swoim złotym okresie uchodziła za najodważniejszą i
          najbardziej nowatorską w całym radiu.
          • gkubek Re: No nie wiem... 09.01.07, 14:21
            Zaprzeczasz sobie - z jednej strony twierdzisz, że tęsknota za dawną Trójką to
            nostalgia, z drugiej że była "połaczeniem dobrej rozrywki, świetnego reportażu,
            nowości muzycznych oraz względnej jak na czasy PRL swobody poglądów". No
            właśnie. Była tą drugą i oby była teraz. Oczywiście zamieniając PRL na IV (V,
            VI, VII, etc.) RP.
            • Gość: muka! Re: No nie wiem... IP: *.aster.pl 09.01.07, 14:32
              w niczym sobie nie przeczę. Uparcie nie potrafisz zrozumieć o czym piszę. Już to
              wykładałem wyżej w innym poście odpowiadającym twojemu. Co innego - moim zdaniem
              - słuszna koncepcja stacji, co innego odgrzewanie patentów (ludzi, muzyki)
              sprzed ćwierć wieku i przenoszenie ich w skali 1:1 do współczesnych realiów.
              • gkubek Re: No nie wiem... 09.01.07, 14:43
                Nie rozumiem, bo wypowiadasz się językiem polityków. Piszesz o jakiejś słusznej
                koncepcji stacji. Brzmi to świetnie, ale tak naprawdę to o co chodzi? Jakieś
                konkrety poproszę.
          • Gość: Trójnik Trójka - radio dla inteligentnych IP: *.pul.tke.pl 09.01.07, 23:17
            "Teraz wracanie do tamtych patentów to konserwa. Ja rozumiem że
            > większość ludzi w okolicach czterdziestki przestaje się interesować tym co nowe
            > i coraz chętniej spogląda za siebie. Ale to jeszcze nie powód, żeby razem z nim
            > i
            > starzała się stacja, która w swoim złotym okresie uchodziła za najodważniejszą
            > i
            > najbardziej nowatorską w całym radiu."

Pozwolę się z tobą nie zgodzić. W zalewie radiowej chały typu..(wpisz dowolna
            nazwę)Trójka jest właśnie ORYGINALNA.
            Mówi się o targetowaniu rozgłośni radiowych. Trójka była radiem inteligentnym i
            dla inteligencji - i chyba do tego wraca. W zalewie tego całego komercyjnego
            chłamu może Trójka jawi sie jako samotna wyspa, gdzie ludzie inteligentni moga
            czegoś normalnego posłuchać - nie tylko muzyki ale też dyskusji na ciekawe tematy.
            A co do konserwatyzmu: inteligencji są na ogół konserwatywni:)
            WIWAT SKOWROŃSKI !!!!!!!!!
      • Gość: Mario Re: No nie wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:49
        To nie nostalgia, tylko czerpanie pełnymi garściami z tradycji!
        I tak ma być, bo inaczej stopniowo upodobni się do ogólnego chłamu w eterze
      • gromek1 Re: No nie wiem... 09.01.07, 15:39
        Najlepiej świadczy o klasie tamtego zespołu, że większość z redaktorów to
        obecnie gwiady TV (np. Olejnik i Miecugow)
    • jancior +-+ No wreszcie, jaki 'geniusz biznesu medialnego' 09.01.07, 12:06
      wpadl pare lat temu na pomysl aby upodobnic radio z charakterem i kolorem do
      bezbarwnej masy zetek, remefow, itp. Chyba ze chodzilo aby 3 dobic.
      • Gość: oczy_zielone Re: +-+ No wreszcie, jaki 'geniusz biznesu medial IP: 195.187.106.* 09.01.07, 12:20
        Zgadzam sie z przedmowca!
        • behemot87 Re: +-+ No wreszcie, jaki 'geniusz biznesu medial 09.01.07, 15:03
          Na spotkaniu z forumowiczami PR 1 w listopadzie 2004 roku sekretarz Jedynki
          A.Szybis powiedział coś mniej więcej takiego: "Trójka jest już zupełnie inną,
          autonomiczną stacją oddzielną od innych anten PR. W każdej chwili możemy
          zadecydować o jej prywatyzacji"
    • baszybuzuk Re: Nowa stara radiowa Trójka 09.01.07, 12:06
      Pięknie! Nareszcie, tyle lat czekałem i doczekałem. Nie zapomnijcie o Powtórce z Rozrywki o 13. I nie potrzeba adnej inne stacji!
    • Gość: czerniakowianka Oddać Panu Markowi godzinę listy! IP: *.funk.pl 09.01.07, 12:09
      Po jesiennej zmianie ramówki piątkowa lista skróciła się o godzinę. Powinna
      znowu zaczynać się o 18 i trwać do 22 (co najmniej, hehe!)
    • Gość: Maciej Nowa stara radiowa Trójka IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.07, 12:10
      No wiadomo ze najbardziej podobaja sie juz te piosenki ktore sie juz slyszalo.
      Tragiczne jest odgrzebywanie staroci, przestalem sluchac pr 3 i nie wroce - bylo
      minelo. Szkoda ze brak pomyslu na publiczne radio.
    • jag66 jaka by nie była moja Trójka i tak zawsze 09.01.07, 12:10
      jej słucham. Od zawsze Trójka i tylko trójka. Nigdzie nie nadają tak
      zróżnicowanej i dobrej muzyki. No i jak ktoś zauważył, nie ma tego bufona
      Rubika z jego psalmami, psałterzami, oratoriami. Żenuła.
      A krzykliwość i nachalna komercja innych prywatnych stacji jest dla mnie do
      strawienia tylko na kilka minut.
      A pan Wojciech Mann w piątkowej porannej audycji to po prostu rewelka.
      "Kocham pana, panie ... Wojtku"
    • Gość: BARTOSZSZSZ Re: Nowa stara radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:10
      :)BRAWO BRAWO BRAWO!!!
    • Gość: pragmatyk Nowa stara radiowa Trójka IP: 213.17.162.* 09.01.07, 12:10
      wspaniała wiadomośc, znów będę miał swoje radio.
      Szacunek dla pana Krzysztofa skowrońskiego, żę zdecydował o powrocie do
      korzeni. Oczywiście,że dostrzegłem juz wprowadzane zmiany, ale tym większa
      była tęskonota za starą trójką. I oto będzie!
    • jag66 i tak zawsze słucham Trójki 09.01.07, 12:11
      jej słucham. Od zawsze Trójka i tylko trójka. Nigdzie nie nadają tak
      zróżnicowanej i dobrej muzyki. No i jak ktoś zauważył, nie ma tego bufona
      Rubika z jego psalmami, psałterzami, oratoriami. Żenuła.
      A krzykliwość i nachalna komercja innych prywatnych stacji jest dla mnie do
      strawienia tylko na kilka minut.
      A pan Wojciech Mann w piątkowej porannej audycji to po prostu rewelka.
      "Kocham pana, panie ... Wojtku"
      • Gość: Mario Re: i tak zawsze słucham Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 13:05
        A ja CIebie za tą wypowiedź :) :*

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka