Dodaj do ulubionych

Zaczęłam się wahać czy poprzeć Integrację!!!!!!

17.04.02, 09:35
Jestem Polką ale równocześnie czuję się Europejką. Od zawsze uważałam, że
miejsce Polski jest w rodzinie wolnych i solidarnych krajów Europy, dlatego
nigdy nie miałam wątpliwości czy poprzeć integrację Polski z Unią Europejską –
wiedziałam: TAK to mój obowiązek i spełnienie marzeń pokoleń Polaków.

Niestety, stało się to czego bym się po sobie nie spodziewała. Waham się.

Unia Europejska, która dotychczas jawiła mi się jako oaza pokoju, tolerancji i
braterstwa narodów oddaje się obecnie swej od dawna uśpionej pasji
antysemickiej! Rządzące partie organizują pochody na ulicach Berlina, Paryża,
Rzymu czy Brukseli, podczas których wznoszone są hasła: Precz z Żydami, Każdy
Żyd to morderca, Żydzi won z Palestyny. W tym samym czasie płoną synagogi
francuskie, niemieckie i holenderskie. Dyplomaci krajów UE (poza pewnymi
szlachetnymi wyjątkami) głosują za antysemickimi deklaracjami ramię w ramię z
ludożercami i terrorystami z Ugandy, Sudanu czy Korei Pn.!

Nie chcę do takiej Unii! Tak jak nie chciałabym do Rzeszy Hitlerowskiej! –
dlatego (przypuszczalnie) w ramach protestu przeciw antysemityzmowi zagłosuję
przeciwko Integracji z Antysemicką Unią Europejską!

Wstyd mi także, że w sferach rządowych mojego kraju jest miejsce dla takich
ludzi jak pan Iwiński, który będąc pezetpeerowskim narybkiem z 1968 roku nie
kryje już ostatnio swych szowinistycznych, marcowych poglądów. Ten człowiek
doradza Premierowi w kwestiach zagranicznych! Jego pasja plucia na Żyda
tłumaczyć się daje tylko tym, że przez wiele lat musiał się kryć ze swymi
obrzydliwymi poglądami – teraz już wolno! Nadszedł czas odnowienia sojuszu z
Arabskimi towarzyszami, czas walki z Żydem!

Obawiam się, że teraz tylko zwolennicy Lepera i Maciarewicza zagłosują z Unią z
czystym sumieniem.

Obserwuj wątek
    • janusz2_ Co to jest antysemityzm. 17.04.02, 09:48
      europejka napisał(a):

> Jestem Polką ale równocześnie czuję się Europejką. Od zawsze uważałam, że
      > miejsce Polski jest w rodzinie wolnych i solidarnych krajów Europy, dlatego
      > nigdy nie miałam wątpliwości czy poprzeć integrację Polski z Unią Europejską &#
      > 8211;
      > wiedziałam: TAK to mój obowiązek i spełnienie marzeń pokoleń Polaków.
      >
      > Niestety, stało się to czego bym się po sobie nie spodziewała. Waham się.
      >
      > Unia Europejska, która dotychczas jawiła mi się jako oaza pokoju, tolerancji i
      > braterstwa narodów oddaje się obecnie swej od dawna uśpionej pasji
      > antysemickiej! Rządzące partie organizują pochody na ulicach Berlina, Paryża,
      > Rzymu czy Brukseli, podczas których wznoszone są hasła: Precz z Żydami, Każdy
      > Żyd to morderca, Żydzi won z Palestyny. W tym samym czasie płoną synagogi
      > francuskie, niemieckie i holenderskie. Dyplomaci krajów UE (poza pewnymi
      > szlachetnymi wyjątkami) głosują za antysemickimi deklaracjami ramię w ramię z
      > ludożercami i terrorystami z Ugandy, Sudanu czy Korei Pn.!
      >
      > Nie chcę do takiej Unii! Tak jak nie chciałabym do Rzeszy Hitlerowskiej! –
      > ;
      > dlatego (przypuszczalnie) w ramach protestu przeciw antysemityzmowi zagłosuję
      > przeciwko Integracji z Antysemicką Unią Europejską!
      >
      > Wstyd mi także, że w sferach rządowych mojego kraju jest miejsce dla takich
      > ludzi jak pan Iwiński, który będąc pezetpeerowskim narybkiem z 1968 roku nie
      > kryje już ostatnio swych szowinistycznych, marcowych poglądów. Ten człowiek
      > doradza Premierowi w kwestiach zagranicznych! Jego pasja plucia na Żyda
      > tłumaczyć się daje tylko tym, że przez wiele lat musiał się kryć ze swymi
      > obrzydliwymi poglądami – teraz już wolno! Nadszedł czas odnowienia sojusz
      > u z
      > Arabskimi towarzyszami, czas walki z Żydem!
      >
      > Obawiam się, że teraz tylko zwolennicy Lepera i Maciarewicza zagłosują z Unią z
      >
      > czystym sumieniem.
      >

A Żydzi są, wg. Ciebie krytykowani za to, że są Żydami (co byłoby
      antysemityzmem), czy krytykowana jest polityka państwa Izrael wobec
      Palestyńczyków (co antysemityzmem nijak nie jest).

Nadużywanie pojęcia "antysemityzm" w ostatnim czasie dporowadziło do tego, że
      osoby takie jak europejka są teraz kompletnie zdezorientowane.
      Nie są w stanie odróżnic dwoch postaw:
      pierwsza - ktoś wskazując na złodzieja (narodowości żydowskiej) mówi "To jest
      złodziej".
      druga - ktoś mówi "Wszyscy Żydzi to złodzieje".

Dla tych biednych, skołowanych tropicieli antysemityzmu (wiernych czytelników
      GW smile) obie te postawy to właśnie przykład tego zjawiska.
      • europejka Antysemityzm - Oto on! 17.04.02, 11:04
        W Izraelu toczy się wojna Żydów z Arabami. Arabowie walczą z Żydami dlatego, że
        uważają, że Żydzi nie mają prawa żyć w swym kraju WŁAŚNIE DLATEGO, ŻE SĄ ŻYDAMI!
        To jest antysemityzm - uznanie, że Żyda trzeba wyrzucić z jego kraju dlatego, że
        jest Żydem i nie chce wielbić allacha! Antysemityzmem jest też odmowa prawa do
        obrony przed antysemityzmem!

Antysemityzmem jest w końcu chodzenie po ulicach Paryża i Rzymu z
        transparentami "Jude Raus" i "Żyd = morderca".
        • Gość: Daisy Re: Antysemityzm - Oto on! IP: *.ok.ok.cox.net 17.04.02, 11:20
          Arabowie walcza z Zydami tylko dlatego, ze ci okupuja ich ziemie.Komu chcesz
          udowadniac swoje bzdety? Ludzie czytaja, sluchaja , ogladaja i..oceniaja.
          • europejka To bardzo ciekawe 17.04.02, 11:23
            Gość portalu: Daisy napisał(a):

> Arabowie walcza z Zydami tylko dlatego, ze ci okupuja ich ziemie.

A skąd wiadomo czyja jest ta ziemia? Bardzom ciekawa.
            • Gość: emilian Re: To bardzo ciekawe IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 11:35
              europejka napisał(a):

> A skąd wiadomo czyja jest ta ziemia? Bardzom ciekawa.

Juz ci mowie: ziemia, a takze kazda wlasnosc, nalezy do tego kto nabyl ja od
              prawowitego wlasciciela metoda kupna-sprzedazy lub za pomoca dziedziczenia.

Jezeli Izrael jako panstwo, badz Izraelici jako obywatele, weszli w posiadaniew
              jakichs nieruchomosci czy terytoriow za pomoca gwaltu, to nie sa prawowitymi
              wlascicielami zdobytych przez siebie dobr. Chyba ze za obowiazujace prawo uwazamy
              MORALNOSC KALEGO.

================================

1.Wiekszosc arabskich rolnikow ztracila grunty w czasie wojny 48-49. Wedlog
              ustawy o wlasnosci nieobecnych z 1950 roku pojawila sie mozliwosc oglosic
              jakakolwiek osobe za nieobecna i zkonfiskowac jej grunty.

2. polaczeniu z uprawnieniami ministra obrony, ktory mial mozliwosc oglosic
              kazde miejsce za zone bezpieczenstwa do ktorej arabskie obywatelstwo mialo zakaz
              wstepu oraz ustawa o nieuprawianej ziemi do roku 1965 arabscy obywatele utracili
              60% swojej ziemi.

3. Dla przykladu - zakazano obywatelom wioski wstep na ich pola,
              ktore sie staly zona bezpieczenstwa a ziemie ktora oczywiscie nie mogli
              obrabiac przejelo panstwo.

4. Twierdzenie, ze przed panstwem Izrael tam byla tylko pustynia jest falszem.
              W 15 regionach Palestyny bylo 475 wsi /nie liczac siedzib koczownikow/ od roku
              1948 ich bylo zniszczonych 385. Takze faktycznie dzis to wyglada, jakby Izrael
              powstal na pustyni, problem w tym ze on sam ta pustynie stworzyl i znowu
              zasiedlil.

=================================

To sie nazywa "kradziez w majestacie prawa", chociaz lepszym okresleniem
              bylby "rozboj".
              • europejka Kali w natarciu!!! 17.04.02, 11:43
                Gość portalu: emilian napisał(a):

> Juz ci mowie: ziemia, a takze kazda wlasnosc, nalezy do tego kto nabyl ja od
                > prawowitego wlasciciela metoda kupna-sprzedazy lub za pomoca dziedziczenia.

> 1.Wiekszosc arabskich rolnikow ztracila grunty w czasie wojny 48-49. Wedlog
                > ustawy o wlasnosci nieobecnych z 1950 roku pojawila sie mozliwosc oglosic
                > jakakolwiek osobe za nieobecna i zkonfiskowac jej grunty.

---

A nie jest ważne w jaki sposób weszła owa "większość" w posiadanie tych gruntów?
                Dla Kalego nie!

Skoro przyjąłeś taką wykładnię to musisz uznać, że Arabom NIC się nie należy na
                terenach biblijnej Palestyny. Wszak te ziemie zagrabili (PRZEMOCĄ) w VII w.n.e.!
                Tylko nie mów, że to było tak dawno - nie wspominałeś przecież (i słusznie) nic o
                warunku "świeżości historycznej".
                • janusz2_ Rewizja granic na całym świecie??? 17.04.02, 11:50
                  europejka napisał(a):

> Gość portalu: emilian napisał(a):
                  >
                  > > Juz ci mowie: ziemia, a takze kazda wlasnosc, nalezy do tego kto nabyl ja
                  > od
                  > > prawowitego wlasciciela metoda kupna-sprzedazy lub za pomoca dziedziczenia
                  > .
                  >
                  > > 1.Wiekszosc arabskich rolnikow ztracila grunty w czasie wojny 48-49. Wedlo
                  > g
                  > > ustawy o wlasnosci nieobecnych z 1950 roku pojawila sie mozliwosc oglosic
                  > > jakakolwiek osobe za nieobecna i zkonfiskowac jej grunty.
                  >
                  > ---
                  >
                  > A nie jest ważne w jaki sposób weszła owa "większość" w posiadanie tych gruntów
                  > ?
                  > Dla Kalego nie!
                  >
                  > Skoro przyjąłeś taką wykładnię to musisz uznać, że Arabom NIC się nie należy na
                  >
                  > terenach biblijnej Palestyny. Wszak te ziemie zagrabili (PRZEMOCĄ) w VII w.n.e.
                  > !
                  > Tylko nie mów, że to było tak dawno - nie wspominałeś przecież (i słusznie) nic
                  > o
                  > warunku "świeżości historycznej".

Europejko, a co sądzisz o rewizji granic Polski, Niemiec, Francji,
                  Hiszpanii,... ,USA, Meksyku,....

A wogóle to Australia wyłącznie dla Aborygenów!!!
                  • europejka Nie - tylko argument Emiliana był debilny. 17.04.02, 11:52
                    janusz2_ napisał(a):

> Europejko, a co sądzisz o rewizji granic Polski, Niemiec, Francji,
                    > Hiszpanii,... ,USA, Meksyku,....
                    >
                    > A wogóle to Australia wyłącznie dla Aborygenów!!!

Tylko o to mi chodziło.
                    • Gość: emilian Re: Nie - tylko argument Emiliana był debilny. IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 12:11
                      No pewnie ze jestem dla ciebie debilem. Powiem nawet wiecej: ten epitet ze
                      strony czlowieka ograniczonego instynktem Kalego, mozna uznac jedynie za
                      komplement.

Odpowiedz mi tylko co ty kurwa chcesz udowodnic; ze Izrael robi slusznie
                      okradajac innych, bi ci inni kiedys okradli Izrael?
                      Przeciez to czystej pruby rozumowanie Kalego ...
                      • europejka Debilny był argument nie autor... 17.04.02, 12:19

> No pewnie ze jestem dla ciebie debilem. Powiem nawet wiecej: ten epitet ze
                        > strony czlowieka ograniczonego instynktem Kalego, mozna uznac jedynie za
                        > komplement.
                        >
                        > Odpowiedz mi tylko co ty kurwa chcesz udowodnic; ze Izrael robi slusznie
                        > okradajac innych, bi ci inni kiedys okradli Izrael?
                        > Przeciez to czystej pruby rozumowanie Kalego ...

Szkoda, że nie rozumie Pan tekstów pisanych.
                • Gość: emilian Re: Kali w natarciu!!! IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 12:03
                  europejka napisał(a):

> A nie jest ważne w jaki sposób weszła owa "większość" w posiadanie tych gruntów
                  > ?
                  > Dla Kalego nie!

Oswiec mnie.

> Skoro przyjąłeś taką wykładnię to musisz uznać, że Arabom NIC się nie należy na
                  > terenach biblijnej Palestyny. Wszak te ziemie zagrabili (PRZEMOCĄ) w VII w.n.e.
                  > !

???????? Raczej nie bedziesz potrafila tego udowodnic bo watpie czy zachowaly sie
                  akty notarialne z tamtych czasow. To jest zreszta niewazne, poniewaz gdybys
                  przeczytala biblie to wiedziala bys ze Palestynczycy nie zagrabili w VII w.n.e
                  tej ziemi przemoca.
                  Oto cytat z encyklopedii:
                  --------------
                  Filistyni (pol. Palestynczycy), starożytny lud niesemicki, pochodzący
                  prawdopodobnie z Krety, który w XII w. p.n.e., podczas wielkiej wędrówki ludów
                  morskich, udał się na południe. W 1194 p.n.e. rozbici przez wojska egipskie
                  rozproszyli się, część z nich osiadła w kraju Kanaan (od nich późniejsza nazwa
                  Palestyna).

Zamieszkiwali wybrzeża na zachód od Judei, z miastami: Ekron, Gat, Asdod, Askalon
                  i Gaza (Pentapolis). Górując pierwotnie ustrojem państwowym nad sąsiednim
                  Izraelem usiłowali go podbić, odnosząc liczne zwycięstwa. Wg Biblii głównymi ich
                  przeciwnikami byli Samson, Saul i Dawid. Izraelowi nigdy nie udało się ich
                  całkowicie pokonać, ale Dawid zmusił ich do wyrzeczenia się podbojów i
                  ograniczenia do własnego obszaru Filistei. Od III w. ulegli szybkiej hellenizacji.
                  -------------

Nie myl wyznania z narodowoscia koleznako

> Tylko nie mów, że to było tak dawno - nie wspominałeś przecież (i słusznie) nic
                  > o warunku "świeżości historycznej".

Oooo, to juz jest CHAMSTWO z twojej strony. Po pierwsze to nie mowilem nic
                  o "świeżości historycznej". To TY do k..y nedzy uzylas tego PRYMITYWNEGO zabiegu
                  udowadniajac ze ZYDZI MAJA WIEKSZE PRAWA do tej ziemi bo byli tam rzekomo 1300
                  lat przed arabami.
                  Klopot w tym ze nie za bardzo wcelowalas bo to ze w Izraelu mieszka jakas tam
                  nieliczna mniejszosc arabska nie znaczy, co udowodnilem, ze palestynczycy sa
                  arabami. To dwie calkiem inne grupy etniczne, ktore laczy tylko religia.

Ale co ja sie wysilam. Kali i tak wie swoje ....
                  • europejka Historycy i etnolodzy dławią się ze śmiechu! 17.04.02, 12:16

> To jest zreszta niewazne, poniewaz gdybys
                    > przeczytala biblie to wiedziala bys ze Palestynczycy nie zagrabili w VII w.n.e
                    > tej ziemi przemoca.

Owszem, bo Biblia powstała wcześniej. Warto znać takie szczegóły...

> Oto cytat z encyklopedii:
                    > --------------
                    > Filistyni (pol. Palestynczycy), starożytny lud niesemicki

To Encyklopedia dla niedorozwiniętych? Palestyńczycy lud niesemicki???

> pochodzący
                    > prawdopodobnie z Krety,

Coraz smieszniej...

> Górując pierwotnie ustrojem państwowym nad sąsiednim
                    > Izraelem usiłowali go podbić, odnosząc liczne zwycięstwa. Wg Biblii głównymi ic
                    > h
                    > przeciwnikami byli Samson, Saul i Dawid.

Dawid na Krecie? Trudno w to uwierzyć... ale jest coraz smieszniej.

> > Tylko nie mów, że to było tak dawno - nie wspominałeś przecież (i słusznie
                    > ) nic
                    > > o warunku "świeżości historycznej".
                    >
                    > Oooo, to juz jest CHAMSTWO z twojej strony. Po pierwsze to nie mowilem nic
                    > o "świeżości historycznej".

Przecierz właśnie to napisałam! Koledze przydały by się lekcje czytania ze
                    zrozumieniem.

> To TY do k..y nedzy

Kultura rodem z Krety?

> Zydzi byli tam rzekomo 1300
                    > lat przed arabami.

Rzekomo - słyszałam, że "rzekomo" Ziemia obraca się wokół Słońca.

> Klopot w tym ze nie za bardzo wcelowalas bo to ze w Izraelu mieszka jakas tam
                    > nieliczna mniejszosc arabska nie znaczy, co udowodnilem, ze palestynczycy sa
                    > arabami. To dwie calkiem inne grupy etniczne, ktore laczy tylko religia.

Mało się nie udławiłam ze śmiechu - takie podstępne sprowadzanie zagrożenia na
                    niewinnych ludzi powinno być karalne! Owszem, nie ma narodu palestyńskiego, tak
                    jak nie ma narodów: irackiego czy jordańskiego. Jest jeden naród arabski.

• Gość: emilian Re: Historycy i etnolodzy dławią się ze śmiechu! IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 12:23
                      wiem.onet.pl/wiem/0025b5.html

republika.pl/swiatbiblii/slownik/filistini.htm

Tylko nie peknij ze smiechu panno Kali
                      • europejka Pan Emilian nie umie czytać? 17.04.02, 12:27

> <a href="http://wiem.onet.pl/wiem/0025b5.html"target="_blank">wiem.onet.pl/wiem
                        > /0025b5.html</a>
                        >
                        > <a href="http://republika.pl/swiatbiblii/slownik/filistini.htm"target="_blank">
                        > republika.pl/swiatbiblii/slownik/filistini.htm</a>
                        >
                        > Tylko nie peknij ze smiechu panno Kali

Nie śmieję się tylko się zatroskałam - pan nie umie czytać! Bo gdzież na podanych
                        przez Pana stronach jest coś o tym, że Filistyni = Palestyńczycy? Lubi Pan takie
                        naiwne kłamstwa czy po prostu myślenie sprawia panu kłopot? Biedactwo...
                        • janusz2_ Europejko, jednak to Ty nie masz racji 17.04.02, 12:44
                          europejka napisał(a):

>
                          > Nie śmieję się tylko się zatroskałam - pan nie umie czytać! Bo gdzież na podany
                          > ch
                          > przez Pana stronach jest coś o tym, że Filistyni = Palestyńczycy? Lubi Pan taki
                          > e
                          > naiwne kłamstwa czy po prostu myślenie sprawia panu kłopot? Biedactwo...

Encyklopedia WIEM
                          wiem.onet.pl/wiem/00fc6e.html

"(...)W XII w. p.n.e. na tereny obecnej Palestyny napłynęli Filistyni, niesemicki
                          lud pochodzący prawdopodobnie z Krety, od którego biblijnej nazwy - pělištim -
                          wywodzi się nazwa Palestyny.(...)"
                          • europejka Pan Janusz też ma problemy z myśleniem? 17.04.02, 12:47
                            janusz2_ napisał(a):

> "(...)W XII w. p.n.e. na tereny obecnej Palestyny napłynęli Filistyni, niesemic
                            > ki
                            > lud pochodzący prawdopodobnie z Krety, od którego biblijnej nazwy - pělištim -
                            > wywodzi się nazwa Palestyny.(...)"

Czy to znaczy, że Indianie mają jakieś prawa do Indii??? Nazwa Palestyna jest
                            dużo starsza niż osadnictwo ludu arabskiego, kóry OD ZAJĘTYCH ZIEM wziął swą
                            nazwę (Palestyńczycy). Mylicie Panowie skutki z przyczynami.
                            • Gość: emilian Re: Pan Janusz też ma problemy z myśleniem? IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 13:01
                              europejka napisał(a):

> Czy to znaczy, że Indianie mają jakieś prawa do Indii???

> Nazwa Palestyna jest
                              > dużo starsza niż osadnictwo ludu arabskiego, kóry OD ZAJĘTYCH ZIEM wziął swą
                              > nazwę (Palestyńczycy). Mylicie Panowie skutki z przyczynami.

A wiec skoro Palestynczycy ulegli przez te 1000 lat zsemiceniu i zmuzulmanieniu,
                              utracili prawa do swojej wlasnosci i mozna ich "zgodnie z izraelskim prawem"
                              wyrzucic sila z ich domow i ziemi?

Moze panna Kali raczy sobie przypomniec ze przodkowie naszych polskich czy
                              rosyjskich zydow wywodza sie nie od starozytnych izraelitow, ale od starozytnych
                              chazarow ktorzy przyjeli mozaizm w VI wieku naszej ery i nigdy nie zamieszkiwali
                              terytoriow dzisiejszej Palestyny. Wiec tym bardziej nie maja prawa pozbawiac
                              kogokolwiek jego wlasnosci, bez wzgledu na jego pochodzenie i religie.

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden
                              naród nie stworzył trwalej organizacji spolecznej bez poszanowania prawa do
                              posiadania własności prywatnej, a wlasciwie uzalezniajac to prawo od jakichs
                              wydumanych pseudohistorycznych i pseudorasowych kryteriow, co aktualnie robi
                              izrael.

Maja dokladnie to na co sobie osobiscie zapracowali. Ani mniej ani wiecej ...

• europejka Ręce opadają... 17.04.02, 13:14

> A wiec skoro Palestynczycy ulegli przez te 1000 lat zsemiceniu i
                                > zmuzulmanieniu, utracili prawa do swojej wlasnosci i mozna ich "zgodnie z
                                > izraelskim prawem"
                                > wyrzucic sila z ich domow i ziemi?

Palestyńczycy nie ulegli żadnemu "zsemiceniu i zmuzulmanieniu" - tak jak Polak
                                nie może ulec spolszczeniu. Wciąż udajesz głupiego i upierasz się, że Filistyni =
                                Palestyńczycy? Wystawiasz w ten sposób nie najlepsze świadectwo swej
                                inteligencji.

> Moze panna Kali raczy sobie przypomniec ze przodkowie naszych polskich czy
                                > rosyjskich zydow wywodza sie nie od starozytnych izraelitow, ale od starozytnyc
                                > h
                                > chazarow ktorzy przyjeli mozaizm w VI wieku naszej ery i nigdy nie zamieszkiwal
                                > i
                                > terytoriow dzisiejszej Palestyny.

A może Pan Kali przestanie korzystać z tych książek, w których wyczytał, że
                                obozów śmierci nie było a II Wojnę Światową wywołało światowe żydłactwo?

• Gość: emilian Re: Ręce opadają... IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 13:54
                                  europejka napisał(a):

> A może Pan Kali przestanie korzystać z tych książek, w których wyczytał, że
                                  > obozów śmierci nie było a II Wojnę Światową wywołało światowe żydłactwo?

Co mi pani sugeruje? Ze negowalem istnienie obozow koncentracyjnych. Nie, nie
                                  robilem tego. A pani prube zmiany tematu uwazam za niudaczna i godna Kalego ..

• europejka Milczałam raz, milaczałam drugi... 17.04.02, 13:59

> A pani prube zmiany tematu uwazam za niudaczna i godna Kalego ..

Ale jak ktoś seryjnie pisze słowo "próba" przez "u" to znaczy, że nie wie jak się
                                    je winno pisać. Dlatego uważam za swój obowiązek poinformować pana: przez "ó".
                                    Proszę nie dziękować, wystarczy jak pan przewietrzy swoją biblioteczkę.

• janusz2_ Re: Pan Janusz też ma problemy z myśleniem? 17.04.02, 13:14
                              europejka napisał(a):

> janusz2_ napisał(a):
                              >
                              > > "(...)W XII w. p.n.e. na tereny obecnej Palestyny napłynęli Filistyni, nie
                              > semic
                              > > ki
                              > > lud pochodzący prawdopodobnie z Krety, od którego biblijnej nazwy - pělišt
                              > im -
                              > > wywodzi się nazwa Palestyny.(...)"
                              >
                              > Czy to znaczy, że Indianie mają jakieś prawa do Indii??? Nazwa Palestyna jest
                              > dużo starsza niż osadnictwo ludu arabskiego, kóry OD ZAJĘTYCH ZIEM wziął swą
                              > nazwę (Palestyńczycy). Mylicie Panowie skutki z przyczynami.

Europejko,
                              napisałaś do Emiliana:
                              "Nie śmieję się tylko się zatroskałam - pan nie umie czytać! Bo gdzież na
                              podanych przez Pana stronach jest coś o tym, że Filistyni = Palestyńczycy? Lubi
                              Pan takie naiwne kłamstwa czy po prostu myślenie sprawia panu kłopot?
                              Biedactwo..."

Ja znalazłem w encyklopedii fragment mówiący o tym, że Filistyni nazywani byli
                              pělištim (od czego wywodzi się nazwa Palestyny).

No i obleciało mi się od Ciebie, że mam kłopoty z myśleniem...

Natomiast Twój przykład z Indianami jest całkowicie chybiony - Filistyni
                              (pělištim) osiedlili się w XII w pne na ziemiach które z tego powodu zostały
                              nazwane Palestyną.
                              Indianie zaś nigdy w Indiach nie byli (jak zapewne wiesz nazwa Indianie jest
                              wynikiem błędu popełnionego w okresie "wielkich odkryć geograficznych" - szukano
                              wówczas drogi do Indii, a odkryto Amerykę).

Pozdrawiam, życząc więcej spokoju i mniej agresji
                              Janusz
                              • europejka Niech Pan pisze jaśniej 17.04.02, 13:20
                                Czy uważa Pan, że fakty iż nazwa Palestyna pochodzi od Filistynów oraz, że
                                Palestyńczycy nazywają się tak jak się nazywają dowodzi iż Filistyn=Palestyńczyk?
                                Tak wynikało z Pana tekstu. Jeśli się mylę to przepraszam i ... proszę w
                                przyszłości pisać jaśniej.
                                • janusz2_ Re: Niech Pan pisze jaśniej 17.04.02, 15:19
                                  europejka napisał(a):

> Czy uważa Pan, że fakty iż nazwa Palestyna pochodzi od Filistynów oraz, że
                                  > Palestyńczycy nazywają się tak jak się nazywają dowodzi iż Filistyn=Palestyńczy
                                  > k?
                                  > Tak wynikało z Pana tekstu. Jeśli się mylę to przepraszam i ... proszę w
                                  > przyszłości pisać jaśniej.

A jak wg. Ciebie byli nazywani Filistyni w XIIw pne, skoro od tej nazwy pochodzi
                                  nazwa Palestyna?
            • Gość: Porter Jak nie wiadomo czyja jest ziemia... IP: *.orion.pl 18.04.02, 12:30
              europejka napisał(a):

> Gość portalu: Daisy napisał(a):
              >
              >
              > A skąd wiadomo czyja jest ta ziemia? Bardzom ciekawa.

>Arabowie walczą z Żydami dlatego, że
              >uważają, że Żydzi nie mają prawa żyć w swym kraju

Czyli:
              jak nie wiadomo, czyja jest ziemia, to znaczy, ze jest ona zydowska!
              A komu sie nie podoba, to:
              elliat.republika.pl/palestine.html

BTW, czy historia nie zatoczyla kola? Niemcy zamkneli Zydow w gettach, a probe
              przeciwstawienia sie stlumili czolgami.
              Teraz Zydzi zamkneli Arabow w gettach i tlumia przeciwstawienia sie czolgami.

Josef Stroop jako patron zydowskiej polityki?
    • Gość: emilian Re: Zaczęłam się wahać czy poprzeć Integrację!!!!!! IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 09:50
      Chyba nie przeszkadzaly ci za bardzo wczesniejsze wystapienia muzulmanow
      przeciw rodowitym anglikom w wielkiej brytani.
      Wtedy chyba nie malas zadnych watpliwosci.
      Teraz kiedy ci sami muzulmanie wystepuja przeciw zydom, nagle ogarnely cie
      watpliwosci.
      Rece opadaja jak sie czyta takie OBLUDNE posty.

PS. Jak tak dalej pojdzie to zydzi zaczna wkoncu glosowac na jean marie le
      pen'a.
      Tylko czy juz nie jest za pozno ....

Nie pozdrawiam
      • europejka Wielbiciel Adolfa w kraciastej szmacie na głowie? 17.04.02, 11:08

> Chyba nie przeszkadzaly ci za bardzo wczesniejsze wystapienia muzulmanow
        > przeciw rodowitym anglikom w wielkiej brytani.

Gdy mniejszość pali (puste) kościoły większości to jest to problem owej
        większości. Gdy większość prześladuje mniejszość to już jest problem Ludzkości.

> PS. Jak tak dalej pojdzie to zydzi zaczna wkoncu glosowac na jean marie le
        > pen'a.

Na to się zanosi we Francji - wybory lada chwila, Le Pen rośnie w siłę.

> Tylko czy juz nie jest za pozno ....

Oby nie!

> Nie pozdrawiam

Pozdrawiam.
        • Gość: emilian moralnosc Kalego .... IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 11:17
          bez komentarza ...
          • europejka Kali = Adolf w arafatce? 17.04.02, 11:21
            Nie bardzo rozumiem.

• sceptyk Uganda i antysemityzm 17.04.02, 11:28
      Europejka:
      Dyplomaci krajów UE (poza pewnymi szlachetnymi wyjątkami) głosują za
      antysemickimi deklaracjami ramię w ramię z ludożercami i terrorystami z Ugandy,
      Sudanu czy Korei Pn.!
      ------------------------
      Po pierwsze, chcialbym uprzejmie wyjasnic, ze Uganda nie plasuje sie w tej
      samej grupie krajow co Sudan, a zwlaszcza Korea Pln. Yoweri Museveni zrobil z
      Ugandy jeden z najszybciej rozwijajacych sie krajow Afryki. Niektorzy maja mu
      za zle, ze nie zezwala na wielopartyjnosc, ale on z kolei odpowiada, ze w
      warunkach afrykanskich wielopartyjnosc przemienia sie w trybalizm. Historia
      przyznaje mu racje.

Po drugie, stwierdzam po raz n-ty, ze ludzie (na Forum) maja nieodparta
      potrzebe przedstawiania sie tutaj jako nadzwyczaj swiatli, tolerancyjni, dobrzy
      dla innych itp. Wymyslili sobie, zapewne po lekturach Wybiorczej, ze najlepszyn
      i najlatwiejszym sposobem na uzyskanie miana postempowca jest nieustanne
      protestowanie przeciw antysemityzmowi.

Protestowanie przeciw roznym zlym zjawiskom na swiecie jest chwalebne. Ale w
      przypadku fotelowej 'walki' z antysemityzmem protest najczesciej zmienia sie w
      postempacki belkot. Wiekszosc postempowcow nawet sobie nie zadaje trudu, aby
      zrozumiec co to jest antysemityzm i nastepnie zanalizowac, czy to zjawisko
      rzeczywiscie ma miejsce tam gdzie o tym pisza.
      • europejka Nie w tym rzecz 17.04.02, 11:38
        Po pierwsze: owszem, nie wiem co się teraz dzieje w Ugandzie. Moja wina.
        Chciałam zaznaczyć, że antyizraelską dyplomacją kręcą różne obrzydliwe
        dyktatury, które najchętniej skąpały by we krwi cały świat zachodni. Uganda
        nawinęła mi się pod rękę z powodu długotrwałej dyktatury marksisty-ludożercy
        Amina Dady (jego tajna policja to w 90% Palestyńczycy – przypadek?).

Po drugie: z mojej (rzekomo) błędnej definicji antysemityzmu uczyniono główny
        temat tego wątku! A mnie głównie chodziło o to, że nie chcę już wchodzić do
        takiej Europy, która oddaje się szaleństwu podpaleń i pobić (będą i morderstwa)
        żydowskich obywateli.
        • Gość: wilimows Re: Nie w tym rzecz IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 11:58
          co slychac fajga stolzmanowa
          • Gość: # A moze w tym rzecz... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 12:11
            Gość portalu: wilimows napisał(a):

> co slychac fajga stolzmanowa

Pogodzily sie i przeprosily symbolicznie, poroznione w 1968 frakcje PZPRu
            10.07.2001, kosztem oczernienia mieszkancow Jedwabnego i Polski.

A teraz znow sie poklocily ?

Cholera, ile mnie te nie moje klotnie, beda jeszcze mnie kosztowac ?

Kosowo na moj koszt, Afganistan od niedawna tez,
            nie moglibyscie sie klocic u siebie, jako europejczycy
            ...w Azji Mniejszej?
        • Gość: Daisy Re: Nie w tym rzecz IP: *.ok.ok.cox.net 17.04.02, 12:02
          Wlasnie. Chcemy zyc w pokoju, w Europie, czy w Ameryce. USA (a raczej niewinni
          ludzie) juz zaplacili za to, ze uzbroila calkowicie Izrael - kazdy czolg,
          karabin, rakiety wyprodukowano dla was w USA. Przeciwko okupowanym ludziom
          doprowadzonym do ostatecznej desperacji. I nie widac konca tej napasci. Bo
          wasz morderczy przywodca ma plany calkowitego wyniszczenia Palestynczykow.
          A gdy w koncu stanie przed trybunalem za swoje zbrodnie, tez bedzie oskarzal
          sedziow o antysemityzm.
          • europejka "Wasz"? 17.04.02, 12:07
            Gość portalu: Daisy napisał(a):

> USA (a raczej niewinni
            > ludzie) juz zaplacili za to, ze uzbroila calkowicie Izrael

Właśnie! Niech nikt się nie waży sprzedać broni Żydowi! Żyd ma być bezbronny i
            służyć swemu arabskiemu panu! A! I jeszcze niech nikt się nie waży wejść do
            żydowskiego sklepu! - Ładnie, prawda?

> Bo
            > wasz morderczy przywodca ma plany calkowitego wyniszczenia Palestynczykow.
            > A gdy w koncu stanie przed trybunalem za swoje zbrodnie, tez bedzie oskarzal
            > sedziow o antysemityzm.

"Wasz" - psychoza jakaś?
            • Gość: # Klotnia w cudzym domu. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 12:13
              A nie mowilem ?(pisalem)

Co nalezy zrobic jak dwoch
              gosci kloci sie u gospodarza na jego koszt ? smile
            • Gość: Daisy Re: IP: *.ok.ok.cox.net 17.04.02, 12:25
              Cos Ci sie plecie ,panienko. Arabski pan? zydowski sklep? swiatowy spisek
              przeciwko Zydom - czyli antysemityzm?
        • Gość: emilian Re: Nie w tym rzecz IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 12:19
          europejka napisał(a):

> A mnie głównie chodziło o to, że nie chcę już wchodzić do
          > takiej Europy, która oddaje się szaleństwu podpaleń i pobić (będą i morderstwa)
          > żydowskich obywateli.

MEEEEEE! biedactwo, smutno sie na serduszku zrobilo pannie Kali?

To moze przypomne ze owych podpalen dokonuja nie rodowici europejczycy ale
          imigranci z krajow islamskich, ktorzy stanowia juz tak liczna sile polityczna ze
          zaczynaja animowac swoim swiatopogladem europejskich politykow.
          MOze jescze ci, k..a, przypomne ze jest to skutkiem lewicowo-oswieconej polityki
          imigracyjnej, ktora uprawiali najbardziej zajadli tepiciele antysemityzmow.
          Widac teraz ze sami sobie ukrecili bat na wlasna lewicowa dupe.

I jescze jedno: malo nie dostalem wylewu jak napisalas ze to bardzo dobrze ze le
          pen dojdzie do wladzy.
          Nie, nie bede tego komentowal bo moge "przedobrzyc"
          • Gość: # Re: Nie w tym rzecz IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 12:25
            Moze by z moich podatkow policja z dlugimi
            lufami bronila drewnianych kosciolkow przed podpalaczami
            zamiast manifestajcyjnie paradowac prtzed synagogami
            - jak w jakims antysemickim kraju ?

A wpuszczanie izraelskiej ochrony (moze MOSADu)wyposazonej w UZI,
            do niezawislego kraju z wycieczkami do obozu niemieckiegi Austwitz
            w Oswiecimiu tez Ci sie podoba - europejko patriotko ?

Beda strzelac do polskich dzieci ? Znow za moje pieniadze?
          • europejka Oj! Panie Kali! 17.04.02, 12:43

> To moze przypomne ze owych podpalen dokonuja nie rodowici europejczycy ale
            > imigranci z krajow islamskich, ktorzy stanowia juz tak liczna sile polityczna z
            > e
            > zaczynaja animowac swoim swiatopogladem europejskich politykow.
            > MOze jescze ci, k..a, przypomne ze jest to skutkiem lewicowo-oswieconej polityk
            > i
            > imigracyjnej, ktora uprawiali najbardziej zajadli tepiciele antysemityzmow.
            > Widac teraz ze sami sobie ukrecili bat na wlasna lewicowa dupe.
            >
            > I jescze jedno: malo nie dostalem wylewu jak napisalas ze to bardzo dobrze ze l
            > e
            > pen dojdzie do wladzy.
            > Nie, nie bede tego komentowal bo moge "przedobrzyc"

Panie Kali! Jak Arab panoszyć się w Izrael to dobrze a jak w Europie to źle?
            A'propos lewicy - zgadzam się z O.Fallaci - lewica jest w tej chwili (niestety)
            wrogiem naszej cywilizacji.
    • Gość: doku Naprawdę uważasz, że w UE jest więcej antysemityzm IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.02, 12:26
      niż w Polsce? Moim zdaniem wejście do UE jest dla nas mimo wszystko
      podniesieniem poprzeczki, także w kwestii antysemityzmu. Unia nie jest ideałem
      pod żadnym względem (biurokracja, antysemityzm, socjaldemokracja, kompleksy
      wobec USA i różne inne wady), ale w Porównaniu z Polską, to wciąż cywilizacja,
      która kwitnie i ucieka nam. Jeżeli nie wejdziemy do UE (ani do NAFTY), to
      skażemy się na barbarzyńską egzystencję dzikiego wschodu.

A z antysemitami nie warto dyskutować, bo oni mają złe intencje - kierują się
      nienawiścią. Dyskusja ma sens, gdy istnieje dobra wola: aby coś usłyszeć i
      zrozumieć lub podzielić się z innymi tym, co ma się do powiedzenia. Ale
      antysemita ma złą wolę - nie chce słuchać ani się dzielić, chce być okrutny dla
      Żydów. "Argumenty" antysemity mają sprawić Żydom ból - są ciosami, a nie
      argumentami.

Odpowiedzi dla antysemitów mają sens tylko wtedy, gdy są jawną i szczerą
      deklaracją poparcia dla Żydów, szacunku dla ich zalet, życzliwej wyrozumiałości
      dla ich wad, wdzięczności za ich dobrodziejstwa dla Polski. Niech antysemici
      wiedzą, za co my - Polacy - kochamy i szanujemy Żydów, za co jesteśmy Żydom
      wdzięczni. Za lojalne wspieranie polskich królów w trudnych chwilach, za
      Leśmiana, Korczaka i innych - bo bez takich ludzi jak oni Polska nie byłaby
      Polską.
      • Gość: emilian Re: Naprawdę uważasz, że w UE jest więcej antysemityzm IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 12:29
        Z kim ty doku dyskutujesz. Przeciez ta panna to Kali ...
      • Gość: Daisy Re: Naprawdę uważasz, że w UE jest więcej antysemityzm IP: *.ok.ok.cox.net 17.04.02, 12:32
        Mylisz sie, "doku" nie dyskutuje on poucza za co powinnismy kochac Zydow-
        szczegolnie za pomoc polskim krolom!
      • europejka Cieszę się, że są tu również jacyś Polacy... 17.04.02, 12:33
        ... a nie same kundelki polakopodobne. Dziękuję za słowa wsparcia. Niestety
        obawiam się, że takie kraje jak Francja, Holandia, Belgia czy Niemcy mogą się w
        tej chwili wiele nauczyć od Polski w kwestii tolerancji i braterstwa narodów.
        Dlatego jestem w tej chwili na "nie" dla UE. Nie chcę wchodzić do kalifatu
        Paryża czy sułtanaty amsterdamskiego - dlatego przy całym oporze z tym
        związanym mam nadzieję, że zwyciężą kiedyś w EU siły "le penowskie" i oczyszczą
        Europę z obcego, wrogiego cywilizacji brudu.
        • Gość: Daisy Re: Cieszę się, że są tu również jacyś Polacy... IP: *.ok.ok.cox.net 17.04.02, 12:36
          Ladnie, dziecko, tym razem to ujelas!
        • sceptyk Re: Cieszę się, że są tu również jacyś Polacy... 17.04.02, 12:48
          No i widzisz? Troche wymiany zdan z madrzejszymi i juz lepiej piszesz.
          • Gość: # Re: Cieszę się, że są tu również jacyś Polacy... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 12:54
            Moze sie polozysz pod lipa...

daleko od Europy i zapomnisz o metodach
            europeizacji Polski, stosowanych z olowiana konsekwencja, przez
            zreformowanego nieodwracalnie Doku?

Krew do nog poplynie.
            • Gość: # Dla ciezko kapujacych i jak zwykle nierozum. #-a IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 12:56
              Do nog przeplynie, bo na rzaie wszystko co piszesz
              postawilas na glowie... stad podejrzenie.
          • europejka Tak. Zgadzam się. 17.04.02, 12:54
            sceptyk napisał(a):

> No i widzisz? Troche wymiany zdan z madrzejszymi i juz lepiej piszesz.

Wymiana myśli z kimś mądrzejszym niż Daisy czy Emilian, np. z panem Doku jest
            zdecydowanie korzystniejsza i pomaga w podniesieniu własnego poziomu.

• Gość: # Re: Tak. Zgadzam się. Na glowie... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 12:57
              I cale Forum znowu ma dowod , na ma teze...
              smile)))))))))
            • sceptyk Re: Tak. Zgadzam się. 17.04.02, 13:02
              Ciesze sie, ze jestes osoba sklonna sie rozwijac. Natomiast co do p. Doku to on
              tu jest na Forum po to, aby bylo kogo besztac. I nikt go 'panem' nie nazywa. Ja
              czasem na niego pieszczotliwie mowie 'urzedniczku', ale reszta nazywa go
              'dokumenda' etc. I slusznie zreszta. A ponadto winien jest duze pieniadze Luce.
              • europejka Gbur! 17.04.02, 14:19
                sceptyk napisał(a):

> Natomiast co do p. Doku to on
                > tu jest na Forum po to, aby bylo kogo besztac.

Zanadto wyrasta ponad przeciętność i miernotę?

> I nikt go 'panem' nie nazywa. Ja czasem na niego pieszczotliwie
                > mowie 'urzedniczku', ale reszta nazywa go
                > 'dokumenda' etc.

O was to świadczy, nie o nim.

> I slusznie zreszta. A ponadto winien jest duze pieniadze Luce.

Wasze prywatne sprawy mnie nie obchodzą. Dżentelmen za pięć groszy.
                • sceptyk Re: Gbur! Przykro... 17.04.02, 16:08
                  europejka napisał(a):

> sceptyk napisał(a):

> > I slusznie zreszta. A ponadto winien jest duze pieniadze Luce.
                  >
                  > Wasze prywatne sprawy mnie nie obchodzą. Dżentelmen za pięć groszy.
                  -----------------------

Uprzejmie zwracam uwage, ze operuje Pani schematami myslowymi. Jest to wada -
                  zgodzi sie Pani - dosc fundamentalna jesli chodzi o wszechstronne rozwazania na
                  wszechstronne tematy (co my tu Na Forum czynimy). Niemniej jednak sadze, ze
                  konsekwentna wymiana mysli z nami pozwoli Pani sie pozbyc i tej ulomnosci
                  intelektualnej, jako ze zauwazylem, ze jest Pani pilna i zdolna uczennica.

Uprzejmie wyjasniam, ze zadluzenie p. Doku (zwanego czesto dokumenda) ma
                  charakter publiczny, a nie prywatny. Otoz p. Luka, stosujac taryfe ulgowa
                  zreszta, wyliczyl ze wzmiankowany osobnik, bedacy zarazem urzednikiem gnebiacego
                  spoleczenstwo Ministerstwa Finansow, zubozyl go na sume siegajaca juz ok. PLN
                  10,000 w efekcie wypisywania swych 'przemyslen' na Forum w czasie godzin pracy.
                  Niektorzy nawet podejrzewaja, moze nkieco na wyrost, ze gdyby kol. Doku (zwany
                  zreszta...) poswiecil ten czas na usprawnianie systemu podatkowego jak i innych
                  operacji lezacych w gestii MinFinu, to dolozylby swa cegielke do tego, aby
                  Polakom zylo by sie lepiej, a gospodarka nasza sie preznie rozwijala.

Biorac pod uwage powyzsze wyjasnienie pragne zauwazyc, ze nie dostrzegam powodow,
                  dla ktorych laskawa Pani okreslila mnie Gburem. W dodatku z wykrzyknikiem.

Bolesnie natomiast dotknelo mnie pani okreslenie, ze jestem dzentelmenem za piec
                  groszy jedynie. Nie bylaby Pani sklonnna podniesc nieco stawke?

Pozostaje z szacunkiem (kontrolowanym)

sc-k

• Gość: doku Podobnych tobie pamiętam z podstawówki IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.02, 17:03
                    sceptyk napisał(a):

> zadluzenie p. Doku (zwanego czesto dokumenda) ma
                    > charakter publiczny, a nie prywatny. Otoz p. Luka, stosujac taryfe ulgowa
                    > zreszta, wyliczyl ze wzmiankowany osobnik, bedacy zarazem urzednikiem gnebiaceg
                    > o spoleczenstwo Ministerstwa Finansow...

Ten sam tchórzliwy, plotkarski styl, cechujący zakompleksionych 10-latków. Ty
                    sceptyku nie wyrosłeś z tego wcale.
                    • sceptyk Pech szeryfa 17.04.02, 17:14
                      To miales pecha. I zapewne przebywanie w okresie Cie formujacym wsrod malo
                      wartosciowej mlodziezy spowodowalo to co widzimy. U mnie w podstawowce chlopaki
                      byly charakterne. Paliles szlugi i piles alpagi w krzakach? Umiales flaszke o
                      ziemie odbic?
                      • Gość: doku Re: Pech szeryfa IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.02, 17:27
                        sceptyk napisał(a):

> Paliles szlugi i piles alpagi w krzakach?

Tak

> Umiales flaszke o ziemie odbic?

Nie. My waliliśmy w denko karatem i udawaliśmy, że nie boli. I byliśmy jednak
                        dużo starsi (14 lat) a nie 10. Zbyt wcześnie zacząłeś i stąd teraz kłopoty z
                        mózgiem.
                        • sceptyk Liczba 10 17.04.02, 17:33
                          Urzedniczku, pomylilo Ci sie. 10 to nie jest moj wiek, kiedy zaczalem pic
                          alpagi. Skad te przypuszczenie? 10 to jest liczba tysiecy, jakie jestes winien
                          Luce.
                          • Gość: doku Re: Liczba 10 IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.02, 18:26
                            sceptyk napisał(a):

> 10 to nie jest moj wiek, kiedy zaczalem pic
                            > alpagi. Skad te przypuszczenie?

Napisałem, że plotkowałeś o mnie na poziomie 10-latka, a ty sam zasugerowałeś, że
                            to z powodu picia i palenia w szkole.
                            • Gość: sceptyk OK. 0.1 pkt dla Ciebie (notxt) IP: *.freesurf.ch 17.04.02, 19:52
            • Gość: Daisy Re: Tak. Zgadzam się. IP: *.ok.ok.cox.net 17.04.02, 13:18
              Pannica w tej walce rozhasala sie na trzech stronach, na dodatek staje sie
              niegrzeczna zamiast zorganizowac z "doku" manifestacje przciwko ludozercom z
              Korei.
            • Gość: pollak Re: Tak. Zgadzam się. IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.04.02, 14:03
              europejka napisał(a):

> Wymiana myśli z kimś mądrzejszym niż Daisy czy Emilian,
              np. z panem Doku jest
              > zdecydowanie korzystniejsza i pomaga w podniesieniu
              własnego poziomu.

Moj Boze, moj Boze...

• Gość: doku A to co za fanatyczny bluźnierca?! IP: *.mofnet.gov.pl 18.04.02, 16:04
                Gość portalu: pollak napisał(a):

>
                > Moj Boze, moj Boze...
                >

• Gość: doku Rzadko tak zaślepiony patriotyzm jest tak sympatyc IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.02, 13:17
          europejka napisał(a):

> takie kraje jak Francja, Holandia, Belgia czy Niemcy mogą się w
          > tej chwili wiele nauczyć od Polski w kwestii tolerancji i braterstwa narodów.
          >

Chciałbym mieć takie różowe okulary, gdy patrzę na moją ojczyznę. A może jednak
          nie? Wiara w braterstwo naszych bratnich narodów kojarzy mi się jednak źle.
          • Gość: # Re: Rzadko tak zaślepiony patriotyzm jest tak sympatyc IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 13:28
            Ktora ojczyzne?

Ze nie Polske, to juz wiemy.
            Holandie czy Izrael?
            • europejka Pan ma jakieś obsesje starcze! 17.04.02, 13:30
              Wszędzie Pan widzi Izrael? Czy w pańskiej lodówce nie kryją się przypadkiem małe
              Żydziątka?

• Gość: pollak Re: Cieszę się, że są tu również jacyś Polacy... IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.04.02, 13:59
          europejka napisał(a):

> ... a nie same kundelki polakopodobne. Dziękuję za
          słowa wsparcia.

Hahahaha, pogadali sobie jak Europejka z Doku.

> Niestety
          > obawiam się, że takie kraje jak Francja, Holandia,
          Belgia czy Niemcy mogą się w
          >
          > tej chwili wiele nauczyć od Polski w kwestii tolerancji
          i braterstwa narodów.

Swiete slowa, swiete slowa.

> Dlatego jestem w tej chwili na "nie" dla UE.

Swiete slowa, swiete slowa.

> Nie chcę wchodzić do kalifatu
          > Paryża czy sułtanaty amsterdamskiego - dlatego przy
          całym oporze z tym
          > związanym mam nadzieję, że zwyciężą kiedyś w EU siły
          "le penowskie" i oczyszczą
          >
          > Europę z obcego, wrogiego cywilizacji brudu.

Na barykady, na barykady!
      • Gość: EUROMIR ZAPROSZENIE DLA PANA DOKU IP: *.cm-upc.chello.se 17.04.02, 15:19
        Miły Panie Doku,
        nie spodziewałem się, że tak krótki tekst, jak ten który Pan powyżej zamieścił można naładować tak dużą ilością
        ironii.
        To mistrzostwo świata.
        Przewiduję, iż latem, a może jeszcze wiosną zawitam do Warszawy. W drodze z Wrocławia. Spotkam się tam z
        Panem Haszem. Wybieramy się na wódkę. Czy będąc w Warszawie mógłbym się napić z Panem ?
        Właściciel tak wielkiej ilości ironii zaszczyciłby mnie swoją kompanią. Zapraszam.

Spragniony :

Euromir
        • Gość: doku Re: ZAPROSZENIE DLA PANA DOKU IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.02, 15:49
          Gość portalu: EUROMIR napisał(a):

>
          > Panem Haszem. Wybieramy się na wódkę. Czy będąc w Warszawie mógłbym się napić z
          > Panem ?

Gdzie i kiedy?

Od razu zastrzegam, że nic dla luki nie będę miał, nawet gdy się przyłączy.
    • Gość: Galba Poza zdaniami o marzeniach Polaków o UE... IP: 213.17.161.* 17.04.02, 13:42
      ... muszę się zgodzić praktycznie ze wszystkim co napisała Europejka.
      Faktycznie – tzw. postępowa Europa tańczy na naszych oczach jakiś absurdalny
      taniec z bandytami, którzy z radością poderżnęli by nam gardła. Muszę przyznać,
      że dla mnie jest to kolejny powód do sprzeciwu wobec tzw. integracji.

Galba

PS. Przepraszam ideowych przyjaciół ale wywodzenie Palestyńczyków od antycznych
      Filistynów jest cokolwiek śmieszne... i oburzające dla samych Palestyńczyków
      jak sądzę (Co? Ja nie jestem Arabem? Śmierć niewiernym!).

• Gość: emilian o czym ty mowisz, czlowieku .. IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 14:01
        Gość portalu: Galba napisał(a):

> PS. Przepraszam ideowych przyjaciół ale wywodzenie Palestyńczyków od antycznych
        > Filistynów jest cokolwiek śmieszne... i oburzające dla samych Palestyńczyków
        > jak sądzę (Co? Ja nie jestem Arabem? Śmierć niewiernym!).

Przeciez to byl tylko odpor na to jej rasistowskie pojmowanie rzeczywistosci. Bo
        jak nazwac to jej tlumaczenie ze izraelczycy mieli prawo wyzucic ludzi z ich
        domow tylko dlatego ze oni byli ARABAMI.
        Jak to nazwiesz ...... ?

• Gość: Galba Obawiam się, że... IP: 213.17.161.* 17.04.02, 14:06

> jak nazwac to jej tlumaczenie ze izraelczycy mieli prawo wyzucic ludzi z ich
          > domow tylko dlatego ze oni byli ARABAMI.
          > Jak to nazwiesz ...... ?

---

... ona nigdzie tego nie napisała. Choć przyznaję, że nie przeczytałem wszystkich
          postów w tym wątku. Poza tym nie sądzę by jedno kłamstwo można było zwalczać
          jeszcze większym (i naiwnym na dodatek).

Galba
          • Gość: emilian Re: Obawiam się, że... IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 14:27

> ... ona nigdzie tego nie napisała. Choć przyznaję, że nie przeczytałem wszystki
            > ch
            > postów w tym wątku. Poza tym nie sądzę by jedno kłamstwo można było zwalczać
            > jeszcze większym (i naiwnym na dodatek).

wiec twierdzisz ze klamie, ale wszystkich watkow nie przeczytales. To ci troche
            pomoge:
            ------------------
            emilian:
            1.Wiekszosc arabskich rolnikow ztracila grunty w czasie wojny 48-49. Wedlog
            ustawy o wlasnosci nieobecnych z 1950 roku pojawila sie mozliwosc oglosic
            jakakolwiek osobe za nieobecna i zkonfiskowac jej grunty.

europejka:
            - A nie jest ważne w jaki sposób weszła owa "większość" (ludnosc arabska) w
            posiadanie tych gruntów?

* Autorka sama nie wie w jaki sposob owa ludnosc weszla w posiadanie tych
            nieruchomosci, wie za to ze kiedys najechali palestyne arabowie, jednak pomija
            milczeniem ze w palestynie zyli od tysiacleci nie tylko zydzi (czyli np.
            wspomnieni przeze mnie filistyni)

- Wszak te ziemie zagrabili (PRZEMOCĄ) w VII w.n.e.!

* tu insynuuje ze sposob w jaki palestynczycy zdobyli swoja wlasnosc jest
            niemoralny. Ciekawe tylko skad wynika taka pewnosc autorki co do, ze tak powiem,
            ODPOWIEDZIALNOSCI ZBIOROWEJ owych palestynczykow.
            Zarazem ma to przekonac czytajacego ze ta grabiez w majestacie prawa, ktora
            urzadzil na swojej mniejszosci izrael jest w gruncie rzeczy tylko WYMIERZENIEM
            SPRAWIEDLIWOSCI dziejowej, za rzekome zbrodnie sprzed 1300 lat.

- Tylko nie mów, że to było tak dawno - nie wspominałeś przecież (i słusznie) nic
            o warunku "świeżości historycznej".

* a tu jeszcze sie bezczelnie i nieudacznie asekuruje. ciekawe co to ma znaczyc?

Jezeli to nie jest przyjmowanie kryteri etnicznych przy dochodzeniu historycznej
            sprawiedliwosci to jak to nazwiesz ....?

• Gość: Galba Wciąż się obawiam, że IP: 213.17.161.* 17.04.02, 14:34
              ... ona jedynie odpierała (obalała) twoje teorie a nie tworzyła własnych - w
              związku z tym nie ma tu czego nazywać.

Galba

PS. Ten fragment akurat przeczytałem w miarę uważnie i muszę przyznać, że ta
              dzielna kobieta ma talent.

---

> Gość portalu: Galba napisał(a):
              >
              > > ... ona nigdzie tego nie napisała. Choć przyznaję, że nie przeczytałem wsz
              > ystki
              > > ch
              > > postów w tym wątku. Poza tym nie sądzę by jedno kłamstwo można było zwalcz
              > ać
              > > jeszcze większym (i naiwnym na dodatek).
              >
              > wiec twierdzisz ze klamie, ale wszystkich watkow nie przeczytales. To ci troche
              >
              > pomoge:
              > ------------------
              > emilian:
              > 1.Wiekszosc arabskich rolnikow ztracila grunty w czasie wojny 48-49. Wedlog
              > ustawy o wlasnosci nieobecnych z 1950 roku pojawila sie mozliwosc oglosic
              > jakakolwiek osobe za nieobecna i zkonfiskowac jej grunty.
              >
              > europejka:
              > - A nie jest ważne w jaki sposób weszła owa "większość" (ludnosc arabska) w
              > posiadanie tych gruntów?
              >
              > * Autorka sama nie wie w jaki sposob owa ludnosc weszla w posiadanie tych
              > nieruchomosci, wie za to ze kiedys najechali palestyne arabowie, jednak pomija
              > milczeniem ze w palestynie zyli od tysiacleci nie tylko zydzi (czyli np.
              > wspomnieni przeze mnie filistyni)
              >
              > - Wszak te ziemie zagrabili (PRZEMOCĄ) w VII w.n.e.!
              >
              > * tu insynuuje ze sposob w jaki palestynczycy zdobyli swoja wlasnosc jest
              > niemoralny. Ciekawe tylko skad wynika taka pewnosc autorki co do, ze tak powiem
              > ,
              > ODPOWIEDZIALNOSCI ZBIOROWEJ owych palestynczykow.
              > Zarazem ma to przekonac czytajacego ze ta grabiez w majestacie prawa, ktora
              > urzadzil na swojej mniejszosci izrael jest w gruncie rzeczy tylko WYMIERZENIEM
              > SPRAWIEDLIWOSCI dziejowej, za rzekome zbrodnie sprzed 1300 lat.
              >
              > - Tylko nie mów, że to było tak dawno - nie wspominałeś przecież (i słusznie) n
              > ic
              > o warunku "świeżości historycznej".
              >
              > * a tu jeszcze sie bezczelnie i nieudacznie asekuruje. ciekawe co to ma znaczyc
              > ?
              >
              > Jezeli to nie jest przyjmowanie kryteri etnicznych przy dochodzeniu historyczne
              > j
              > sprawiedliwosci to jak to nazwiesz ....?
              • europejka Widzę, że oprócz Pana Doku są tu jeszcze... 17.04.02, 14:42

> ... ona jedynie odpierała (obalała) twoje teorie a nie tworzyła własnych - w
                > związku z tym nie ma tu czego nazywać.
                >
                > Galba
                >
                > PS. Ten fragment akurat przeczytałem w miarę uważnie i muszę przyznać, że ta
                > dzielna kobieta ma talent.
                >

... inni ludzie, którzy nie poddają się terrorystycznemu praniu mózgów i potrafią
                trzeźwo oceniać fakty i logicznie podchodzić do tekstów pisanych. Miło mi Panie
                Galba, że zechciał Pan poświęcić chwilkę na stanięcie w mojej obronie, dziękuję
                Panu i mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze nie raz.

Teraz muszę już "lecieć". Niektórzy pewnie wiedzą dokąd - oczywiście zrobić macę
                z jakiegoś dziecka w pobliskiej synagodze.
                wink
                • Gość: emilian Re: Widzę, że oprócz Pana Doku są tu jeszcze... IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 14:50
                  No i co? Pan Doku i Pan Galba ..... moze to poczatek wielkiej proeuropejskiej
                  przyjazni ...

europejka napisał(a):

> ... inni ludzie, którzy nie poddają się terrorystycznemu praniu mózgów

niestety tym razem mi sie nie powiodlo terrostyczne pranie waszych mozgow.
                  Trudno bede probowal jutro ..

Salem
                  • Gość: Galba A może... IP: 213.17.161.* 17.04.02, 15:10

> No i co? Pan Doku i Pan Galba ..... moze to poczatek wielkiej proeuropejskiej
                    > przyjazni ...

---

... początek wielkiej antyunijnej przyjaźni?

Galba
                    • Gość: emilian Re: A może... IP: 212.244.146.* 17.04.02, 15:21

> ... początek wielkiej antyunijnej przyjaźni?

Nie sadze, a to dlatego ze agresywne wypowiedzi luki'ego, spychaja doku na druga
                      strone barykady. Mimo ze nieraz chcialby przyjsc do nas i "podac reke" .....

Europejka byla chyba tylko pretekstem zeby choc na chiwle sie znalazl sie w
                      gronie eurorealistow. No ale moze metoda "drobnych kroczkow" nie tylko doku ale i
                      inni przestana byc tak uparcie entuzjastyczni w stosunku do UE

• Gość: luka Re: A może... IP: 217.67.196.* 17.04.02, 15:51

> Nie sadze, a to dlatego ze agresywne wypowiedzi luki'ego, spychaja doku na drug
                        > a strone barykady. Mimo ze nieraz chcialby przyjsc do nas i "podac reke" .....

Nie podaję rąk mordercom.

• Gość: emilian Re: A może... IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 15:53
                          Gość portalu: luka napisał(a):

> Nie podaję rąk mordercom.

A to czytales:
                          www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
                          dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=1638420&aid=1642740

• Gość: luka Re: A może... IP: 217.67.196.* 17.04.02, 16:11

> A to czytales:
                            > <a href="https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?"target="_blank">www.gazeta.pl/alfa
                            > /home.jsp?</a>
                            > dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=1638420&aid=1642740

Czytałem. No i co?
                            • Gość: emilian Re: A może... IP: 217.153.118.* 18.04.02, 07:50

> Gość portalu: emilian napisał(a):
                              >
                              > > A to czytales:
                              > > <a href="https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?"target="_blank">www.gaz
                              > eta.pl/alfa
                              > > /home.jsp?</a>
                              > > dzial=0511&forum=INFORMACJE&wid=1638420&aid=1642740
                              >
                              > Czytałem. No i co?

Doku wyciagnal do ciebie reke.

• Gość: doku Re: A może... IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.02, 17:21

> agresywne wypowiedzi luki'ego, spychaja doku na druga
                        > strone barykady.

Wcale nie. Luka to zwyczajny cham, któremu pobłażam. Dużo gorzej bym się jednak
                        czuł, gdyby taki siedem znalazł się po mojej stronie. Spłonąłbym chyba ze wstydu,
                        gdyby napisał do mnie przyjaznym tonem coś np. takiego: "nie dyskutuj z nim doku,
                        bo to pewnie nowe wcielenie ślimaka".

> Mimo ze nieraz chcialby przyjsc do nas i "podac reke" .....

ani ciemnogrodzianom, ani socjalistom nie podaję reki.

> znalazl sie w
                        > gronie eurorealistow.

zawsze byłem eurorealistą w przeciwieństwie do galby i innych azjorealistów

> tak uparcie entuzjastyczni w stosunku do UE

mój euroentuzjazm ogranicza się do Holandii i Anglii - reszta to hołota niewiele
                        lepsza niż my.
                        • Gość: luka Re: A może... IP: 217.67.196.* 18.04.02, 12:29
                          Gość portalu: doku napisał(a):

> Wcale nie. Luka to zwyczajny cham, któremu pobłażam.

luka to twój pracodawca, który ci jeszcze pobłaża. Więcej szacunku dla swojego
                          pana, zbuntowany chamie.

> ani ciemnogrodzianom, ani socjalistom nie podaję reki.

Sam jesteś socjalista, oszuście.

> zawsze byłem eurorealistą w przeciwieństwie do galby i innych azjorealistów

Raczej trenowałeś siłę chwytu biurokratycznego koryta, fiskalna świnio.

> mój euroentuzjazm ogranicza się do Holandii i Anglii - reszta to hołota niewiel
                          > e lepsza niż my.

"My", czyli ty, złodzieju, i twoi kamraci z MinFinu?
                          • Gość: doku Litwini, Polacy, Słowacy, Czesi, Węgrzy, Słoweńcy IP: *.mofnet.gov.pl 18.04.02, 13:41

>
                            > "My", czyli ty, złodzieju, i twoi kamraci z MinFinu?

Nie jesteśmy dużo gorsi od Niemców, Greków, Włochów, Belgów, Hiszpanów czy
                            Portugalczyków. Jedynie Holendrzy, Anglicy i może Duńczycy czy Norwegowie
                            zdecydowanie wyprzedzają nas kulturowo i cywilizacyjnie.
                            • Gość: luka Re: złodzieje, biurokraci, etatyści, socjaliści IP: 217.67.196.* 18.04.02, 13:57

> Nie jesteśmy dużo gorsi od Niemców, Greków, Włochów, Belgów, Hiszpanów czy
                              > Portugalczyków. Jedynie Holendrzy, Anglicy i może Duńczycy czy Norwegowie
                              > zdecydowanie wyprzedzają nas kulturowo i cywilizacyjnie.

Czym niby wyprzedzają nas kulturowo i cywilizacyjnie Holendrzy? Eutanazją?
                              • Gość: doku W handlu, malarstwie, rolnictwie, architekturze... IP: *.mofnet.gov.pl 18.04.02, 14:30

>
                                > Czym niby wyprzedzają nas kulturowo i cywilizacyjnie Holendrzy?

... lepsi są w przemyśle, sportach zimowych, kulturze osobistej, mają lepsze
                                prawo, lepszych lekarzy, zdrowsze krowy i czystsze miasta - chcesz więcej? Lepiej
                                oszczędź sobie, bo popadniesz w kompleksy. A może już popadłeś, skoro patrzysz i
                                nie widzisz - są po prostu narodem wyżej rozwiniętym.

• Gość: luka Re: W handlu, malarstwie, rolnictwie, architekturze... IP: 217.67.196.* 18.04.02, 16:18

> ... lepsi są w przemyśle,

Nie żyli 50 w realsocjale.

> sportach zimowych,

To kultura czy cywilizacja? A w sportach zimowych?

> kulturze osobistej,

Jak to zbadałeś?

> mają lepsze prawo,

Na przykład?

> lepszych lekarzy,

Skąd wiesz? Jakich specjalności?

> zdrowsze krowy

Badałeś bydlęta osobiście?

> i czystsze miasta - chcesz więcej?

Tu się mogę zgodzić.
                                  Chcę więcej, ponieważ na razie nawypisywałeś nonsensów.

> Lepiej
                                  > oszczędź sobie, bo popadniesz w kompleksy.

W takim razie wymienię za ciebie, złodzieju:

Mordują siebie nawzajem za pomocą aborcji i eutanazji, demontują tradycyjny
                                  system wartości, podnoszą do rangi normalności zboczenia płciowe, obżerają się
                                  chemicznymi świństwami.

>A może już popadłeś, skoro patrzysz i
                                  > nie widzisz - są po prostu narodem wyżej rozwiniętym.

Nie byli 50 lat pod sowiecką okupacją, dostali za to kupę forsy po wojnie od wuja
                                  Sama. Każdy głupi potrafiłby wyprowadzić kraj na prostą.

• Gość: doku Właśnie dlatego IP: *.mofnet.gov.pl 18.04.02, 16:56

>
                                    > Nie byli 50 lat pod sowiecką okupacją,

Nasz naród ciągle nosi piętno tej 50-letniej demoralizacji i w niczym nam nie
                                    pomoże przywoływanie średniowiecznych barbarzyńskich wartości przez
                                    zakompleksionych czarnych homo sovieticusów. Powinniśmy uczyć się od Amerykanów i
                                    Holendrów, a nie od Rydzyka.
                                    • Gość: luka Re: Właśnie dlatego IP: 217.67.196.* 19.04.02, 07:54

> Nasz naród ciągle nosi piętno tej 50-letniej demoralizacji i w niczym nam nie
                                      > pomoże przywoływanie średniowiecznych barbarzyńskich wartości przez
                                      > zakompleksionych czarnych homo sovieticusów. Powinniśmy uczyć się od Amerykanów
                                      > i Holendrów, a nie od Rydzyka.

Do kogo ta mowa, socjalistyczny oszuście?
                            • Gość: emilian Re: Litwini, Polacy, Słowacy, Czesi, Węgrzy, Słoweńcy IP: 217.153.118.* 18.04.02, 13:58

> Nie jesteśmy dużo gorsi od Niemców, Greków, Włochów, Belgów, Hiszpanów czy
                              > Portugalczyków. Jedynie Holendrzy, Anglicy i może Duńczycy czy Norwegowie
                              > zdecydowanie wyprzedzają nas kulturowo i cywilizacyjnie.

A jakie kryteria przyjales do oceny tego "ucywilizowania"?
                              Czy to nie byla aby - ilosc zabiegow aborcji na 100 ciaz?
                              • Gość: doku Pod tym względem prowadzą akurat Rosjanie IP: *.mofnet.gov.pl 18.04.02, 14:35

>
                                > Czy to nie byla aby - ilosc zabiegow aborcji na 100 ciaz?

To tylko jeden z czynników, akurat odwrotnie proporcjonalny, tak jak ilość zgonów
                                wśród noworodków i niemowląt czy procent chorych na gruźlicę.
                • Gość: Galba Ależ nie ma za co dziękować IP: 213.17.161.* 17.04.02, 15:08
                  europejka napisał(a):

> ... inni ludzie, którzy nie poddają się terrorystycznemu praniu mózgów i potraf
                  > ią
                  > trzeźwo oceniać fakty i logicznie podchodzić do tekstów pisanych. Miło mi Panie
                  > Galba, że zechciał Pan poświęcić chwilkę na stanięcie w mojej obronie, dziękuję
                  > Panu i mam nadzieję, że spotkamy się jeszcze nie raz.
                  > Teraz muszę już "lecieć". Niektórzy pewnie wiedzą dokąd - oczywiście zrobić
                  > macę z jakiegoś dziecka w pobliskiej synagodze.
                  > wink

---

Kobieta jest tak rzadkim dobrem na tym Forum, że uznałem, iż należy na każdą
                  chuchać i dmuchać. Poza tym pisała Pani całkiem sensownie (poza pewnymi
                  drobiazgami) i z pewnością z dużym talentem literackim.

Galba
      • Gość: # Re: Poza zdaniami o marzeniach Polaków o UE... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 14:04
        No, udowodnilas, ze nadajesz sie
        do Europy razem z Dokumenda. Moze cie przekona.
        Nie trac nadziei - mlodziutka.
        • Gość: # Re: Poza zdaniami o marzeniach Polaków o UE... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 14:09
          Europejce zlekkim odchyleniem malo-azjatyckim
          polecam www.elliat.republika.pl/
          • europejka Czy pan jest zboczony? 17.04.02, 14:11
            Gość portalu: # napisał(a):

> Europejce zlekkim odchyleniem malo-azjatyckim
            > polecam <a href="http://www.elliat.republika.pl/"target="_blank">www.elliat.rep
            > ublika.pl/</a>

Myślę, że takie zdjątka kolekcjonują wyłącznie dewianci.
            • Gość: # Re: Czy pan jest zboczony? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 14:21
              Dziecko, nie halasuj!

Starcom to bardzo przeszkadza.
              Szukaj sobie wojny albo Europy w Azji,
              bo masz poglady Dzingis Chana.Do zjednaczania ziem
              i stosunku do starcow.
              Doku cie od razu polubil.
              Ja zreszta tez. Lubie mlode, jak kazdy starzec
              bez lodowki i albumu.
              • Gość: doku A pewnie że tak IP: *.mofnet.gov.pl 17.04.02, 15:15
                Gość portalu: # napisał(a):

>
                > Doku cie od razu polubil.

Ale to nic zmienia. Wolę opuścić europejkę i zapisać się do antysemickiej Europy,
                niż zostać z nią w Azji w gronie bratnich narodów.
            • Gość: emilian Re: Czy pan jest zboczony? IP: *.herbafun.pl 17.04.02, 14:37
              europejka napisał(a):

> Myślę, że takie zdjątka kolekcjonują wyłącznie dewianci.

No pewnie to dewianci.
              Ale jak w takim wypadku nazwiesz tych mlodych, dzielnych, nadludzi kytorzy
              wystepuja na tych zdjeciach?
              Moze normalna, zdrowa, izraelska mlodzieza, ktora od czasu do czasu musi sie
              wyszumiec.
              A ze przyokazji rozwala jakiegos araba .... to przeciez nic takiego, wszak
              wiadomo ze 1300 lat temu arabi byli bardzo zli.

PS. Czym sie panna Kali kierowala zmieniajac znowu temat? Czy to znowu ta
              SPRAWIEDLIWOSC DZIEJOWA?
              • Gość: # Re: Czy pan jest zboczony? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 14:45
                Ja sie nie kapnalem:
                przciez normalnosc nie w modzie...
                a tu takie komplementy i to od mlodki dla starca.

Musze sie zonie pochwalic.
              • europejka Pa! Muszę już lecieć do synagogi... 17.04.02, 14:47
                zrobić macę z dziecka. Ale nie przejmuj się, pisz dalej. Jutro poprawię
                wszystkie twoje błędy ortograficzne Polaku z Krety.

> araba ===> Araba (fe, co za obrzydliwy kryptofilosemityzm....)

> wiadomo ze 1300 lat temu arabi ===> Arabowie (2 błędy w jednym wyrazie - ho!ho!

• Gość: # Re: Pa! Muszę już lecieć do synagogi... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 17.04.02, 14:55
                  Posluchalas rady starca i od razu humor Ci sie poprawil.
                  Nie lec polez jeszcze.
      • Gość: Janusz Re: Poza zdaniami o marzeniach Polaków o UE... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 23:26

> ... muszę się zgodzić praktycznie ze wszystkim co napisała Europejka.
        > Faktycznie – tzw. postępowa Europa tańczy na naszych oczach jakiś absurda
        > lny
        > taniec z bandytami, którzy z radością poderżnęli by nam gardła. Muszę przyznać,
        >
        > że dla mnie jest to kolejny powód do sprzeciwu wobec tzw. integracji.
        >
        > Galba
        >
        > PS. Przepraszam ideowych przyjaciół ale wywodzenie Palestyńczyków od antycznych
        >
        > Filistynów jest cokolwiek śmieszne... i oburzające dla samych Palestyńczyków
        > jak sądzę (Co? Ja nie jestem Arabem? Śmierć niewiernym!).
        >
        ============================
        Nie jesteś?
        A jak ma się Twój wielbłąd?
        • janusz2_ Dlaczego... 18.04.02, 10:10
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Gość portalu: Galba napisał(a):
          >
          > > ... muszę się zgodzić praktycznie ze wszystkim co napisała Europejka.
          > > Faktycznie – tzw. postępowa Europa tańczy na naszych oczach jakiś ab
          > surda
          > > lny
          > > taniec z bandytami, którzy z radością poderżnęli by nam gardła. Muszę przy
          > znać,
          > >
          > > że dla mnie jest to kolejny powód do sprzeciwu wobec tzw. integracji.
          > >
          > > Galba
          > >
          > > PS. Przepraszam ideowych przyjaciół ale wywodzenie Palestyńczyków od antyc
          > znych
          > >
          > > Filistynów jest cokolwiek śmieszne... i oburzające dla samych Palestyńczyk
          > ów
          > > jak sądzę (Co? Ja nie jestem Arabem? Śmierć niewiernym!).
          > >
          > ============================
          > Nie jesteś?
          > A jak ma się Twój wielbłąd?

Dlaczego wielbłąd Galby wzbudza tyle emocji (obawiam się, że niezdrowych) u
          Janusza (bez dwójki smile )?
          Zastanawiające...
    • Gość: horrie Re: Zaczęłam się wahać czy poprzeć Integrację!!!!!! IP: 192.168.0.* 18.04.02, 10:50
      ja tez zaczynam miec wątpliwosci czy poprzeć integrację, lecz z całkiem innych
      powodów. Uważam, że Twój pogląd na temat antysemityzmu w Europie jest mocno
      przesadzony. Nie łączyłbym antysemityzmu z protestami przeciwko wojnie
      prowadzonej przez Izrael. Nadużywamy w tym przypadku tego pojęcia - krytyka
      rządu Izraela nie jest dowodem antysemityzmu Europejczyków podobnie jak ataki
      na Arabów w Stanach po 11 września nie mogą być traktowane jako przejawy
      ponujących w społeczeństwie amerykańskim postaw specyficznie antyarabskich.
      Uważam, że poprzez dowolne rozciąganie znaczenia antysemityzmu na zachowania
      bardzo różne i mające różne źródła inspiracji, pozbawiamy to pojęcie
      jakiegokolwiek sensu. Zamieniamy je w pustą etykietę. Ludzie zaczynają sobie
      kpić z zastosowań tego pojęcia.
      • Gość: # Re: Zaczęłam się wahać czy poprzeć Integrację!!!!!! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 18.04.02, 11:01
        A komu ono jeszcze potrzebne -
        dzieciom ofiar w trzecim pokoleniu -
        do eliminowania i zapobiegania uzasadninej krytyki,
        ktora nigdy nie moze dotyczyc narodu wybranego ?

Jak w przypadku terrozyzmu panstwowego na oczach swiata?
        Czy w polskim przypadku, uniemozliwienie publikowania prawdy
        o klamstwach Zydow zrzucajacych niemiecka wine na Polakow?

Puknij sie w czolo i poczytaj o wynikach sl;edztwa policji francuskiej
        w sprawie niszczenia synagog i napisow.
        Okazalo sie ze robili to Zydzi - by uzasadnic antysemityzm.
        Poczytaj tez Zyda Filkensteina.
        • bykk Re: a ja powiem krótko! 18.04.02, 12:13
          Powiem krótko.
          Tak wahałem się,ale po tym co słyszę,oglądam,czytam wiem,że jestem przeciw
          wstąpieniu do UE!
          Jeśli ja mam płacić np.za benzynę tyle co w UE,jeśli ja mam płacicić za
          papierosy tyle co w UE,jeśli ja mam płacić za gorzałkę tyle co w UE,jeśli ja
          mam płacić za jazdę 64 km po autostradzie tyle co w UE,jeśli ja mam płacić
          za telefony tyle co w UE,jeśli ja mam płacić takie podatki jak w UE,
          jeśli,jeśli,jeśli...,a jednocześnie dostając "tyle" forsy np.emerytury,czy
          też zn pracę(średnio),to dzięki za taką INTEGRACJĘ!!!
          Tyle Pani Europejka!
          pozdrawiam mimo...

• Gość: Porter Pytanie do Europejki IP: *.orion.pl 18.04.02, 12:37
      Europejko!
      Czy dzialania zolnierzy izraelskich oraz polityka panstwa Izrael wobec
      Palestynczykow budza Twoja sympatie, albo chociaz aprobate?
      • europejka A mógłby Pan poprawnie zadać pytanie? 18.04.02, 12:41
        Gość portalu: Porter napisał(a):

> Europejko!
        > Czy dzialania zolnierzy izraelskich oraz polityka panstwa Izrael wobec
        > Palestyńczyków budza Twoja sympatie, albo chociaz aprobate?

Bo z tego co wiem Izrael nie prowadzi ŻADNYCH działań przeciwko "Palestyńczykom".
        Owszem, podjął pewne kroki przeciwko TERRORYSTOM z arabskich bojówek.
        • Gość: # Re: A mógłby Pan poprawnie zadać pytanie? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 18.04.02, 14:00
          Poprawnie to -

"podjal pewne kroki"

nieszczescie w tym ze nie wiadomo, w ktorym znaczeniu
          polskiego slowa "pewne".
        • Gość: Porter Re: A mógłby Pan poprawnie zadać pytanie? IP: *.orion.pl 18.04.02, 15:51
          europejka napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
          >
          > > Europejko!
          > > Czy dzialania zolnierzy izraelskich oraz polityka panstwa Izrael wobec
          > > Palestyńczyków budza Twoja sympatie, albo chociaz aprobate?
          >
          > Bo z tego co wiem Izrael nie prowadzi ŻADNYCH działań przeciwko "Palestyńczykom
          > ".
          > Owszem, podjął pewne kroki przeciwko TERRORYSTOM z arabskich bojówek.

Rozumiem, ze to oznacza Pani aprobate. Uwaza Pani za wlasciwe operacje wojskowe
          przeciwko ludnosci cywilnej, rozwalanie domow przypadkowych ludzi czolgami,
          strzelanie do wszystkich, ktorzy sie pod lufe nawina... Pani zdaniem, wystarczy
          nazwac to operacja przeciwko terrorystom i juz wszystko jest w porzadku...
          Taaaak. teraz juz rozumiem. To bardzo europejskie. Europejczyk Franz Kutchera
          kazal sie klaniac. On tez prowadzil operacje przeciwko terrorystom.
          • Gość: Les Re: A mógłby Pan poprawnie zadać pytanie? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.04.02, 08:50
            Gość portalu: Porter napisał(a):
            (...)
            > > Bo z tego co wiem Izrael nie prowadzi ŻADNYCH działań przeciwko
            "Palestyńczykom
            > > Owszem, podjął pewne kroki przeciwko TERRORYSTOM z arabskich
            bojówek.
            >
            > Rozumiem, ze to oznacza Pani aprobate. Uwaza Pani za wlasciwe
            operacje wojskowe przeciwko ludnosci cywilnej,

-jakie "operacje przeciwko ludności cywilnej"? Gdzie żeś o nich słyszał?

>> rozwalanie domow przypadkowych ludzi czolgami,

i o tym... skąd o tym wiesz?

>>strzelanie do wszystkich, ktorzy sie pod lufe nawina...

A to już Twoja "litentia poetica"...

Pani zdaniem, wystarczy nazwac to operacja przeciwko terrorystom i juz
            wszystko jest w porzadku... Taaaak. teraz juz rozumiem. To bardzo
            europejskie. Europejczyk Franz Kutchera kazal sie klaniac. On tez prowadzil
            operacje przeciwko terrorystom.

Ale ostatnie zdanie wyjaśnia: nic nie wiesz i nie chcesz wiedzieć - chcesz
            tylko dokopać żydkom za wszelką cenę. Że co, że fakty inne? Tym gorzej dla
            faktów, nie?

• Gość: Porter Moge zadac pytanie. A CZY DOSTANE ODPOWIEDZ? IP: *.orion.pl 19.04.02, 13:27
              Gość portalu: Les napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
              > (...)
              > > > Bo z tego co wiem Izrael nie prowadzi ŻADNYCH działań przeciwko
              > "Palestyńczykom
              > > > Owszem, podjął pewne kroki przeciwko TERRORYSTOM z arabskich
              > bojówek.
              > >
              > > Rozumiem, ze to oznacza Pani aprobate. Uwaza Pani za wlasciwe
              > operacje wojskowe przeciwko ludnosci cywilnej,
              >
              > -jakie "operacje przeciwko ludności cywilnej"? Gdzie żeś o nich słyszał?

No w Dzaninie mieszka ludnosc cywilna, prawda? I w burzonych przez Zydow domach
              tez mieszkaja cywile, czy sie myle?

> >> rozwalanie domow przypadkowych ludzi czolgami,
              >
              > i o tym... skąd o tym wiesz?

Ostanio z raportu wyslannika ONZ (zapomnialem nazwiska, jak chcesz - odszukam).
              Ten wyslannik nazwal dzialania armii izraelskiej w Dzeninie "nie dajacym opisac
              sie horrorem", potwierdzil informacje o setkach ofiar cywilnych.

>
              > >>strzelanie do wszystkich, ktorzy sie pod lufe nawina...
              >
              > A to już Twoja "litentia poetica"...

Licentia, silwuple.
              A poza tym - ranny zostal zakonnik z Bazyliki w Betlejem, zginal chlopiec, ktory
              wybiegl na taras wolajjac, zeby ktos przyszedl i pomogl, bo snajper przez okno
              zabil jego matke. Bylo to w CNN.

>
              > Pani zdaniem, wystarczy nazwac to operacja przeciwko terrorystom i juz
              > wszystko jest w porzadku... Taaaak. teraz juz rozumiem. To bardzo
              > europejskie. Europejczyk Franz Kutchera kazal sie klaniac. On tez prowadzil
              > operacje przeciwko terrorystom.
              >
              > Ale ostatnie zdanie wyjaśnia: nic nie wiesz i nie chcesz wiedzieć - chcesz
              > tylko dokopać żydkom za wszelką cenę. Że co, że fakty inne? Tym gorzej dla
              > faktów, nie?

Nie. Bo ja wcale nie jestem milosnikiem palestynskich terrorystow. I nie mam
              zamiaru dokopywac komukolwiek. A informacje czerpie z telewizji, prasy,
              Internetu. I musze powiedziec, ze jedyne zrodla, ktore podaja, ze Izrael zwalcza
              terrorystow pochodza z samego Izraela. Wszyscy inni oceniaja dzialania Zydow
              zdecydowanie inaczej. Stad skojarzenie z Franzem Kutscherza. W komunikatach z
              egzekucji cywilow, OKSuP (Naczelne Dowodztwo SS i Policji Dystryktu
              Warszawskiego) podawalo, ze to operacje przeciwko bandytom.
              A co do faktow, ktore sa inne - oswiec mnie. Jakie one sa, te fakty i skad
              czerpiesz o tym wiedze?
            • Gość: Porter Skad czerpac wiedze? IP: *.orion.pl 19.04.02, 14:20
              Gość portalu: Les napisał(a):

[...]
              > -jakie "operacje przeciwko ludności cywilnej"? Gdzie żeś o nich słyszał?
              >
              > >> rozwalanie domow przypadkowych ludzi czolgami,
              >
              > i o tym... skąd o tym wiesz?
              >
              > >>strzelanie do wszystkich, ktorzy sie pod lufe nawina...
              >
              > A to już Twoja "litentia poetica"...

Na poczatek odsylam do Rzeczpospolitej:
              www.rzeczpospolita.pl/dodatki/palestyna_020419/palestyna_a_1.html
              Nie jest to gazeta antysemicka, nieprawdaz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka