Dodaj do ulubionych

cybex solution a maxi cosi rodi

09.11.10, 19:17
Proszę o porównanie tych dwóch fotelików. Na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo podobnie. Cenię sobie firmę cybex i posiadam ten fotelik. Jednak chcę kupić do drugiego samochodu i zastanawiam się czy cybex jest dobrym wyborem? Czy raczej kupić coś innego, a tego cybexa traktować awaryjnie?

Pasażerka skończyła 4 lata waży ok. 23kg i jest duża jak na swój wiek.
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 19:22
      a może jeszcze inny
      Cybex Free
      Besafe Izi Up
      Romer Kid
      Monterey
      Protector
      do jakiego samochodu
      • saras-wati Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 19:54
        mamy alfę 166 i opla corsę c - chciałabym, aby fotel był w każdym z aut, bo często jedno z nas zawozi małą, a drugie odbiera, a nie zawsze mamy komu i gdzie zostawić fotelik
        • ilhenny Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 20:10
          masz w Alfie isofix powinien być od 2004 roku,
          a w Corsie był już w 2000 roku
          • saras-wati Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 20:17
            hmm, nie wiem...alfa jest z 2006 a corsa z 2004, więc teoretycznie powinny być, prawda?

Napisz mi trochę, dlaczego ten cybex jest słaby? Dlatego, że mała siedzi w pasach? Skłaniam się do fotela bez isofixu. Również bez isofixu kupiłam młodszej fotel.
            • ilhenny Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 20:35
              cybexy mają tylko dobre foteliki, wszystkie 4*,
              warto isofixowy 15-36, mimo iż nie podnosi zbytnio bezpieczeństwa ,podnosi komfort użytkowania, tobie nie wpadnie na głowę w czasie hamowania, a dziecku lepiej rozłoży do spania
              więc jak lubisz Cybexy to Free Fix jest w atrakcyjnej cenie
              • saras-wati Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 20:55
                o, dzięki za uwagi. Właśnie obejrzałam te cybexy free - bardzo fajne. Zastanowię się jeszcze nad isofixem - tzn.jutro posprawdzam czy mamy.

Faktycznie wszystkie modele cybexów mają świetne oceny. Ciekawe w takim razie dlaczego nie są tak popularne, jak maxi cosi czy roamer?
                • ilhenny Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 21:01
                  dla tego że jest to bardzo młoda firma, ma kilka lat
                  dodatkowo produkują w Chinach i mimo iż jest to wysoka jakość niektórzy wolą produkty europejskie
                  • saras-wati Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 21:17
                    a maxi cosi, gdzie jest produkowany?
                    • ilhenny Re: cybex solution a maxi cosi rodi 09.11.10, 21:25
                      Holandia
    • saras-wati jeszcze jedno pytanie:) 18.11.10, 16:02
      Który z fotelików 15-36kg jest najobszerniejszy? Moja córka jest dosyć duża, jak na swój wiek.

Naszło mnie jeszcze jedno, bo w drugim aucie(alfa 166) oprócz specyficznie profilowanych kanap, te zagłówki nie są zdejmowane, co w takiej sytuacji?
      • ilhenny Re: jeszcze jedno pytanie:) 18.11.10, 16:37
        największy jest Besafe Izi Up
        nie wiem jak w Alfie ale w Volvo jest podobny problem z zagłówkami i tam też pasuje najlepiej Besafe
        • saras-wati Re: jeszcze jedno pytanie:) 18.11.10, 18:10
          dziękuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka