t_ete Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 22.05.17, 16:15 Zacznij od Bacha ... moja ulubiona ... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 22.05.17, 16:26 Lubił śpiewać i grać na własnym saksofonie co jest godne uwagi, zważywszy, że współcześni artyści sprawiają wrażenie biegunowo odwrotne... (+) Odpowiedz Link Zgłoś
babaobaba Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 22.05.17, 16:52 Co ty bredzisz, na jakim saksofonie. Wodecki grał na trąbce i skrzypcach na poziomie wirtuozerskim. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 22.05.17, 23:47 ty chyba saksofon pomyliłeś z fletem Odpowiedz Link Zgłoś
babaobaba Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 22.05.17, 16:50 Mawiają, że nie ma ludzi niezastąpionych - to nie jest prawda. Obawiam się, że za mego żywota nikt się taki nie pojawi: prawdziwy artysta, śpiewający multiinstrumentalista, facet obdarzony wybitnym talentem muzycznym i wrażliwością, który świetnie śpiewał solo i nie gorzej (jeśli nie lepiej?) w duetach, np. z Sośnicką. No cóż.... wszyscy jesteśmy śmiertelni ale kogoś takiego szczególnie żal. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: kogoś takiego szczególnie żal 30.05.17, 11:53 www.tvn24.pl/krakow,50/ostatnie-pozegnanie-zbigniewa-wodeckiego,744071.html Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 22.05.17, 18:46 Posmutniałem, gdy zobaczyłem wiadomość o Jego śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 23.05.17, 00:51 Bardzo nas twój smutek martwi... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 23.05.17, 20:50 Twój wpis mnie wzruszył. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 30.05.17, 18:48 Trwoga - Zbigniew Wodecki Prorocza i aluzyjna piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
babaobaba Re: Zbigniew Wodecki nie żyje 30.05.17, 20:53 W ziemi gwera rdza zeżera Oręż dziadzia oficera Szabla smętnie w pochwie drzemie Wspominając dawne plemię Hand-granaty – dar od taty Zawinięte pięknie w szmaty Marzą, leżąc na podeście Żeby się rozerwać wreszcie Masz gotowość i masz wolę Żeby jutro ruszyć w pole I przywalić z siłą gromu Tylko w mordę nie ma komu Trwoga, ludzie, wielka trwoga Trzeba nam wyznaczyć wroga Bo inaczej, Panie, Pany Same się powyrzynamy Ociepliła się historia Wszędzie miłość i euforia Nikt nikogo nie opluje Tylko cięgiem negocjuje Jakieś kurde konsensusy Interesy robią Rusy Drepcze Szwab przyjaźni mostem Już mu przeszło "Drang nach Osten" Czasem jakiś Osetyńczyk Wyjmie z szopy karabińczyk A świat robi się na bóstwo Wszędzie ruja i poróbstwo Trwoga, ludzie, wielka trwoga Trzeba nam wyznaczyć wroga Bo inaczej, Panie, Pany Same się powyrzynamy Więc przed laskę marszałkowską Naród składa z wielką troską Apel - niech się w Sejmie ziści Podkomisja nienawiści Lecz nim dali to pod głosy Już targali się za włosy Więc chwilowo rada w radę Ustalilimy z sąsiadem Że od środy on mi wrogiem Do soboty ja mu mogę A w niedzielę, jak w niedzielę Spotykamy się w kościele Trwoga, ludzie, wielka trwoga Trzeba nam wyznaczyć wroga Bo inaczej, Panie, Pany Same się powyrzynamy Tak jest, za bardzo aluzyjna. Dlatego pisiorstwo specjalnie po Artyście nie rozpaczało. I do tego niewłasciwy biskup na pogrzebie..... Odpowiedz Link Zgłoś