Dodaj do ulubionych

Drogie Panie

31.10.20, 08:57
Dobrze rozumiem Wasze uzasadnione wzburzenie po "genialnej zagrywce" zoliborskiego Messiego by w czasach pandemii zaostrzac prawo do aborcji.

Przypomnijmy jednak lekcje demonstracji z wiosny tego roku. 40 tys. kibicow wloskich ogladalo mecz Bergamo - Atalanta dnia 19 lutego. Dwa tygodnie pozniej, 8 marca tego roku 120 tys. Hiszpanek i Hiszpanow swiecilo Dzien Kobiet w Madrycie.

Te demonstracje spowodowaly, ze Wlochy i Hiszpania staly sie krajami europejskimi najbardziej dotknietymi zarazeniami wirusa przez dlugie miesiace i kosztowaly zycie wielu tysiecy ludzi.

Zdrowie narodu jest najwazniejsze. To prawda, ze do wladzy dorwal sie manipulatorek, ktory sie w swoich kombinacjach kompletnie zakalapuckal. Dosc podobny, pominawszy wzrost, do kombinatorka z Bialorusi.

Ale nie w demonstracjach droga.

PF
Obserwuj wątek
    • xiazeluka Re: Drogie Panie 31.10.20, 09:19
      Faktycznie, zakaz mordowania dzieci z powodu ich wad to powód do uzasadnionego wzburzenia. Uspokoić nastroje może jedynie nieograniczona aborcja, najlepiej dostępna na życzenie w każdym wieku celu. A to oznacza, że celem może się stać libertyński Inżynier znad Sekwany, ponieważ przecież to jedynie konsekwencja jego stanowiska.
      • polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 09:25
        "Faktycznie, zakaz mordowania dzieci z powodu ich wad to powód do uzasadnionego wzburzenia."

Zakazac czy pozwolic to jedna, wazna sprawa. Nie osmielilbym sie wypowiedziec autorytatywnie na ten temat. Autorytatywnie moge sie wypowiedziec na temat tego kiedy zakazac czy pozwolic.

Nie podczas pandemii!

PF
        • xiazeluka Re: Drogie Panie 31.10.20, 09:31
          Pozwolić na mordowanie? Takie jest stanowisko libertynów? Dlaczego więc francuska policja strzela do medyków z Afryki północnej abortujących nożami staruchów w kościołach?
          • polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 09:37
            "Dlaczego więc francuska policja strzela do medyków z Afryki północnej"

Bo ich metody zmniejszania wzrostu nie sa dopuszczalne w Europie.

PF
            • xiazeluka Re: Drogie Panie 31.10.20, 11:41
              Metoda jest dokładnie ta sama.
      • benek231 Re: Drogie Panie 31.10.20, 16:22
        kretynaluka napisała:

> Faktycznie, zakaz mordowania dzieci z powodu ich wad to powód do uzasadnionego
        > wzburzenia. Uspokoić nastroje może jedynie nieograniczona aborcja, najlepiej do
        > stępna na życzenie w każdym wieku celu. A to oznacza, że celem może się stać li
        > bertyński Inżynier znad Sekwany, ponieważ przecież to jedynie konsekwencja jego
        > stanowiska.

**
        W watku Sz0ka odpowiedzialem na wczesniejsze twoje wystapienie, Kretyn. Spodziewalem sie, ze i tak zaczniesz to samo nawijac na szpule po kilku dniach (Sz0k tez tak robi). Tymczasem ty nawijasz swoje juz nazajutrz.
        napisalem wowczas co nastepuje:

>> Chodzi o to, Sz0ku by kobiety nie musialy nosic w brzuchach plodow z bezmozgowiem, bez konczyn, czy bezczaszkowiem. Wlasnie o to kobiety awanturuja sie na ulicach polskich miast. O przywrocenie tego co bylo czyli dopuszczalnosci aborcji w letalnych przypadkach oraz w przypadkach powaznych deformacji plodu. Zatem wbijcie sobie w pustaki, zwyrodnialcy, ze chodzi o to aby kobieta nie byla zmuszana do donaszania wymienionych ciaz i rodzenia dzieci ktore zaraz umra badz meczyc sie beda przez cle zycie, z braku konczyn na przyklad.
        Jesli tak bardzo zalezy wam na ochronie i takich plodow to dajcie dobry przyklad i kazcie pousuwac sobie konczyny, przy samych pachach i pachwinach. Moze gdy troche posmakujecie takiego zycia to cos sie odmieni w waszych zbrodniczych umyslach.

Ja rozumiem, ze jako katoliccy fundamentalisci niezbednie musicie byc tak wlasnie poyebani - tego wymaga wyznanie najwyrazniej. Ale sprobujcie moze zaczac od siebie, w ramach solidaryzowania sie ze zdeformowanymi plodami i dziecmi. >>

Ale ty wraz z Sz0kiem nabraliscie wody w ryje bo zdaliscie sobie sprawe z tego, ze dostaniecie po dupach bez wzgledu na zajete stanowisko. Zatem tchorzliwie zapadliscie w szuwar jak te zlodziejaszki kur, szykujacy sie do ponownego podejscia. Dla was typowe zachowanie. Tyle, ze tym razem to juz o wstyd przestaliscie sie martwic i nawet ze trzech dni nie zdecydowaliscie sie odczekac by znow zaczac pieprzyc swoje bezwstydne bzdury zwyrodnialcow.
        • xiazeluka Re: Drogie Panie 31.10.20, 22:40
          Jako szatniarz i fanatyk nie masz pojęcia o czymkolwiek, więc zapewne nie wiesz, że według wielu psychologów urodzenie nawet martwego dziecka jest psychicznie korzystne dla matki. Chodzi o możliwość zobaczenia potomka, przytulenia, pożegnania się z nim.

No a jeśli chodzi o deformacje, to Ciebie jednak urodzono i nawet utrzymywano przy życiu, chociaż nikt nie wie po co. Według zwyrodnialców ze środowisk wywodzących się z oregońskich degeneratów dziecko z wadami nie zagrażającymi życiu należy po nazistowsku eksterminować, bo w sklepie z lalkami Barbie takich małych potworków nie sprzedają, no a jak to ma być: dziecko brzydsze od zabawki? Nie, do gazu z takim.

Ukryłeś głęboko w szafie swój uniform podoficera Gestapo, ale poglądy nadal Cię zdradzają.
          • benek231 Re: Drogie Panie 31.10.20, 23:46
            kretynaluka napisała:

bzdury jak zwykle

**
            Kretyn, popros o innego lekarza. OI ci nie pomoze.
    • sz0k Uważaj Drogi peefie 31.10.20, 11:20
      polski_francuz napisał:

> Dobrze rozumiem Wasze uzasadnione wzburzenie po "genialnej zagrywce" zoliborski
      > ego Messiego by w czasach pandemii zaostrzac prawo do aborcji.
      (...)
      > Ale nie w demonstracjach droga.

Bo coś mi się zdaje, że "Drogie Panie" mogą Cię potraktować drogim słówkiem zaczynającym się na "wy" a kończącym na "alaj"...
      • polski_francuz Re: Uważaj Drogi peefie 31.10.20, 12:57
        "Bo coś mi się zdaje, że "Drogie Panie" mogą Cię potraktować drogim słówkiem zaczynającym się na "wy" a kończącym na "alaj"

Niewykluczone. Nie wejde w dyskusje n/t roli i pozycji kobiet tu i tam. Powiem tylko, ze lepiej zyc niz umierac. I ze demonstracje do smierci moga prowadzic. Role decydujaca maja tu kobiety. Dlatego sie do nich zwracam.

Decydentowi dalbym chetnie tylko kopa w dupe. Na rozmowe nie zasluguje.

PF
    • benek231 Re: Drogie Panie 31.10.20, 16:13
      polski_francuz napisał:

> Dobrze rozumiem Wasze uzasadnione wzburzenie po "genialnej zagrywce" zoliborski
      > ego Messiego by w czasach pandemii zaostrzac prawo do aborcji.
      (...)
      > Ale nie w demonstracjach droga.

**
      A w czym?
      • polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 17:00
        "A w czym?"

Pamietam kiedys byl strajk kobiet, by bara-bara nie robic, na ten przyklad. Problem jest z szefunciem. Jego taki strajk nie poruszy.

PF
        • benek231 Re: Drogie Panie 31.10.20, 17:40
          polski_francuz napisał:

> "A w czym?"
          >
          > Pamietam kiedys byl strajk kobiet, by bara-bara nie robic, na ten przyklad. Pro
          > blem jest z szefunciem. Jego taki strajk nie poruszy.

**
          Rozumiem. Twierdzisz, ze "nie w demonstracjach droga", ale wlasnego pomyslu na te droge nie masz. Co jest OK - ja takze nie mam. Tyle, ze ja nie poszukuje pomyslu. Po prostu uwazam, ze trzeba robic swoje, nawet gdy ma to nie dac rezultatow. Bo alternatywa jest robiebie NIC, co tym bardziej nie da rezulatow. Czyli lepiej jednak "robic swoje". Tym bardziej, ze nie wiemy jakie niespodzianki czekaja nas po drodze. A niespodziewanie wydarzyc sie moze cos co przechyli szale na korzysc protestujacych i kibicujacej im czesci spoleczenstwa. Co z cala pewnoscia nie nastapi gdy beda siedziec w domu, w miejsce protestowania.
          • polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 18:47
            "Bo alternatywa jest robienie NIC, co tym bardziej nie da rezultatow."

Pelna zgoda.

Tylko, ze ryzyko zachorowan poprzez kontakty masowe podczas demonstracji jest duze. Miejmy nadzieje, ze Panie nosily maski. Podczas tych masowych zebran w Bergamo i w Madrycie o ktorych pisalem we wstepnym wpisie, masek jeszcze nie noszono. I zakazenia byly o wiele latwiejsze.

PF
            • andrzejg Re: Drogie Panie 31.10.20, 18:54
              Myślę , że zakażeń nie będzie drastycznie więcej. W końcu w protestach biorą udział głównie młodzi ludzie. Prędzej zarażą się starsi uczestnicząc we mszach, w zamkniętych pomieszczeniach.
              • polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 18:56
                Oby, jak interesy?

PF
                • andrzejg Re: Drogie Panie 31.10.20, 19:26
                  Nie jest źle.
                  Jak poluźnili we wrześniu, to myślałem ,że sie nie wyrobię.
                  Teraz znów trochę słabiej, ale ludzie już inaczej reagują niż na wiosnę, kiedy musiałem zamknąc firmą na jakiś czas. Bez przymusu rządu. Po prostu ludzie bali sie wyjść na ulicę.

Nie wiem jak gdzie indziej, bo narzekają na pomoc państwa. Ja uzyskałem taka i z ZUS, i Urzędu Pracy, i z PFR , i jeszcze gdzieś tam. Urzędnicy nawet byli pomocni, czym mnie zaskoczyli.
                  • polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 22:09
                    "Ja uzyskałem taka i z ZUS, i Urzędu Pracy, i z PFR , i jeszcze gdzieś tam. Urzędnicy nawet byli pomocni, czym mnie zaskoczyli."

Chwalic Pana.

Pozdro

PF
            • benek231 Re: Drogie Panie 31.10.20, 19:39
              polski_francuz napisał:

> "Bo alternatywa jest robienie NIC, co tym bardziej nie da rezultatow."
              >
              > Pelna zgoda.
              >
              > Tylko, ze ryzyko zachorowan poprzez kontakty masowe podczas demonstracji jest duze.

**
              Jest ale najwyrazniej demonstrujace kobiety skalkulowaly sobie, ze - mimo wszystko - nalezy protestowac.

Klero-faszysci, z Kaczynskim na czele wymyslili sobie bardzo perfidny podstep, polegajacy na przepchnieciu orzeczenia TK wlasnie podczas pandemii, gdyz liczyli na wstrzemiezliwosc obywateli z powodu zarazy.

Tymczasem obywatele doszli o wniosku, ze tylko patrzec jak Kaczynscy powprowadzaja im kolejne "dobre zmiany" pod oslona rezimu pandemii. Bo skoro latwo poszlo pisiorom z calkowitym zakazem aborcji, to tym smielej pojda po zakaz srodkow antykoncepcyjnych, zakaz LGBT, czy zakaz rozwodow. Niemozliwe? A rozwalenie tego "kompromisu aborcyjnego" nie bylo do niedawna niemozliwe? Pojawil sie jednak Ordo Iuris zainteresowany takze wymenionymi przeze mnie obszarami.
              Czyli tu nie chodzi wylacznie o zakaz aborcji lecz o danie fundamentalistom po lapach - by to sobie zapamietali na przyszlosc.
              • polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 22:11
                "Czyli tu nie chodzi wylacznie o zakaz aborcji lecz o danie fundamentalistom po lapach - by to sobie zapamietali na przyszlosc."

Tak zrobili, jak piszesz. Ale warto tez pomyslec o kosztach "dawania po lapach". Oby byly znikome.

PF
          • felusiak1 Re: Drogie Panie 31.10.20, 19:40
            Trzeba bić glową w otynkowany mur (nieotynkowany jast zbyt szorstki) i osiagnąc cel pod warunkiem, ze celem jest rozbity łeb.
    • felusiak1 Re: Drogie Panie 31.10.20, 16:14
      Dorwal sie do wladzy? Wygrał wybory. już drugi raz. Nie uznajesz woli wyborcow?
      I co pandemia ma do skrobania?

• polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 17:04
        "Nie uznajesz woli wyborcow? I co pandemia ma do skrobania?"

Uznac uznaje, tyle ze mi ich wybor nie lezy.

Przeciwko skrobaniu sie protestuje masowo. Masowe spotkania sa niebezpieczne w czasie pandemii. Taka korelacja. Jak zwykle w naukach medycznych troche mniejsza od 1.

PF
        • polski_francuz Re: Drogie Panie 31.10.20, 17:19
          "Przeciwko skrobaniu"

Nie przeciwko ale za.

Sorry

PF
        • felusiak1 Re: Drogie Panie 31.10.20, 19:22
          Daj spokój z tą pandemią. Za dużo straszenia. Za mało faktów. Mowią mi, że coraz wiecej ludzi jest zakazonych ale nie mowią mi, ze robią 2 razy wiecej testow niż przed miesiacem. I nie mówia mi, ze tylko 17 tysiecy z ponad 9 milionow wymaga pobytu w szpitalu. I nie mowią mi, że z 212 tysięcy zmarlych tylko 19 tys bylo w wieku ponizej 55 lat. Mniej niż 9%. Ale wyglada na to, ze czerpia jakąś przyjemność z wydawania rozkazów, nakazów, zabraniania, ścigania, karania i ostatnio donosicielstwa.
          Nie mieszkasz w Polsce to nic ci do wyboru tych, którzy tam żyją i doświadczają konsekwencji swojego wyboru. Widocznie polubili konsekwencje bo wybrali tych, którzy ci nie leżą ponownie.
          A twoj ci leży?
          • polski_francuz Re: Drogie Panie 01.11.20, 09:13
            Nie mieszkasz w Polsce to nic ci do wyboru tych, którzy tam żyją i doświadczają konsekwencji swojego wyboru. Widocznie polubili konsekwencje bo wybrali tych, którzy ci nie leżą ponownie.

Zyje i mieszkam w Europie. Wybory Polakow mnie dotycza w jakims stopniu. Poza tym, jest mozliwe ze sie zalapie na kilkuletni kontrakt na PWr.

A twoj ci leży?

W praniu kolorowej bielizny kolory czasem puszczaja. A Twoj Ci lezy? Zastanow sie do wtorku dobrze...

Pozdro

PF
            • felusiak1 Re: Drogie Panie 01.11.20, 19:19
              Mnie mój leży jak najbardziej.
              A nie próbujesz zalapać się na MIT? Bo tu widzę jest sporo takich co chca sie zalapać.
              • polski_francuz Re: Drogie Panie 01.11.20, 21:30
                PWr to polski MIT. Moim zdaniemsmile

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka