Dodaj do ulubionych

Odpowiedzialny za Holocaust

IP: *.ss.wave.shaw.ca 14.02.01, 07:10
Jestem odpowiedzialny za Holocaust, mam tylko 31 lat, ale jestem odpowiedzialny jak czytam gazete wyborcza, czy wporst i wywiad z autorem ksiazki o Jedwabnem. Chcialbym pojsc do wiezienia i odsiedzieć sprawiedliwą karę za moją winę, jako Polaka, który jest odpowiedzialny za Holocaust, proszę o karę. Rownocześnie wyrażam żal, za to że nie miałem odwagi urodzić się wcześniej, jestem jednak odpowiedzialny.

P.S.
Dear Americans of the Jewish origin, please ask for forgivness from those of your polish/german jewish brothers and sisters whom you didn`t allow landing in your huge country before the Holocaust had begun. (read: "The Aparatus of Death" editor: Henry Woodhead in Time-Life Books 1991).
Obserwuj wątek
    • Gość: ROBERT Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: *.ipt.aol.com 14.02.01, 07:34
      Zgadza sie,wedlug scenariusza wysmazonego przez zydowska "miedzynarodowke" caly polski narod od poczatku swego istnienia jest glownym sprawca holocoustu nad "niewinnymi"barankami zydowskimi,ale mosicie wiedziec ze to megaklamstwo jest tylko czescia skladowa ich celu do podboju swiata i starcia chrzescijanstwa w proch raz na zawsze!.
      • Gość: anty Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: 172.20.160.24, 213.76.130.* 14.02.01, 10:20
        Antysemityzm jest w Polsce przestępstwem. A antysyjonizm ?
        • Gość: Jasmin Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: *.bau-verm.uni-karlsruhe.de 14.02.01, 14:51
          A czy przypadkiem pomysl czystek etnicznych i likwidacji narodow nie pochodzi z Biblii?
          Przeciez to Mojzesz "uslyszal" i wprowadzil prawo, na mocy ktorego Zydzi mieli zabijac wszystkich obcych mieszkajacych w Kanaan (mimo, ze wtedy to wlasnie Zydzi byli swiezymi przybyszami). Wg dzisiejszych kategorii, doslowne, ortodoksyjne rozumienie Starego testamentu powinno byc uznane za przestepstwo!
          A idee holocaustu wymyslil Zydom Mojzesz!
      • Gość: Maria Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: 213.8.128.* 15.02.01, 09:29
        Pomylka to fundamentalisci muzulmanscy chca zniszczyc chrzescijanizm
        • Gość: Boruta Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: 212.160.132.* 15.02.01, 16:14
          A co to jest ten "chrzescijanizm"? Pierwsze slysze.
    • Gość: To Ja! Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: 24.112.158.* 15.02.01, 03:53
      Tak, jezeli dac wiare w "Stary Testament" - to zbrodnia nalezy do Zydow. Wiec dlaczego mamy dzisiaj ponosic odpowiedzialnosc za to, co sami wymyslili i stosowali i stosuja dalej??????????????????????????
      Ale HOLOCAUST przezywaly wszystkie narody, a pieniadze dostaja tylko Zydzi. ZYDZI!!!!! w obozach gineli wszyscy, a nie tylko PARCHY!
    • Gość: To Ja! Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: *.rdc1.on.home.com 15.02.01, 04:22
      Brawo Johnny!
      Ja tez jestem GOJEM!
      Bo narodem "wybranym" do prawdy sa tylko ONI.
      Wiec tez przepraszam Zydow, ze jestem ukraincem.
      I ze powinienem byc tam, gdzie kilkanascie milionow zaglodzonych, wymordowanych(1933, 47, itd.)
      Ale mam tylko 35lat, wiec przepraszam Zydow, ze uszlo mi plazem.....................
    • Gość: anty Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: 172.20.160.24, 213.76.130.* 15.02.01, 08:04
      Ciekawe kto zapłacił autorowi książki za wieloletnie badania i wydanie jej w olbrzymim nakładzie w wielu państwach i językach jednocześnie.
      Wszystkim, którzy po przeczytaniu tej książki są oburzeni postępowaniem IBM radzę aby, gdy zobaczą na płocie napis " dupa ", nie brali tego poważnie
    • Gość: Robert 1 cze znawcy testamentu jestescie. IP: 213.8.128.* 15.02.01, 09:35
      cze wam napewno jestescie ukrytymi zydami i nas tu
      klamiecie z tym testamentem .
      Normalny polak nie zajmuje sie tak obsesywnie tymi
      problemami.....czyli wniosek sami macie krew zydowska
      i sie zapieracie.
      • Gość: Jasmin Re: cze znawcy testamentu jestescie. IP: *.bau-verm.uni-karlsruhe.de 15.02.01, 10:58
        A jak! Swiat dzieli sie na Starozakonnych i Gojow. Z reguly antysemici i ultraprawicowcy sa tak naprawde Zydami. A w Izraelu "Zydowscy" emigranci z lat 90. to glownie Ukraincy.
        • Gość: zbyszek zydzi IP: *.qc.sympatico.ca 17.02.01, 12:02
          slabo sie robi jak sysze antysymityzm Wszyscy mowia o przesladowaniu zydow ale nigdzie na swiecie
          nie przeczytalem dlaczego ......
          odp. bo to sa ludzie chciwi na pieniadze pazerni 70% w Canadzie biznesu w rekach zydow Ludzie
          musza ciezko pracowac za 10 -7 $ na godzine a -powwinni dostac za te prace 15 $ ale zyd nie da
          bo jego dewiza jest robic pieniadze Rosjan zginelo w 2 -giej wojnie swiatowej 20 000 000 mil
          Polakow ponad 3 000 000mil i inne narodowosci o tym sie nie mowi dzisiaj mlodzi ludzie mowia
          ze Ruski komunisci a kto ci dal wolnosc oni zgineli a kto im dal odszkodowanie ludziom placa w polsce odszkodowanie to jalumuzna w stosunku do zydow Ale BOG istnieje i ich rozliczy za wyzysk na ziemi dolary zloto to nie wszystko zycie jest krotkie ciag dalszy nastapi po smierci i tam juz nikt Pana Boga dolarami nie kupi POlski rzad Buzkowcow lize dupe zydom zeby wejsc do UNI EUROPEJSKIEJ dopiero zacznie sie bezrobocie Ludzie beda wspominac stare czasy ale co to rzad opchodzi oni sie zabespieczyli na ciezkie czasy Kamienice zyda a po wojnie byly tylko gruzy narod polski to odbudowal i utrzymywal przez 50 lat a oni teraz chca wypic smietanke wont chamie kto napad na polske i zrobil obozy POLACY KTO PALIL ZYDOW POLACY A KTO ZAMORDOWAL PANA JEZUSA >>> POLACY ale JEZUS ODSZKODOWANIA NIE CHCE bo jest milosierny i po smirci da zycie wieczne DLATEGO ZYDZIE IDZ W JEGO SLADY A NIE BEDZIE ANTYSYMITYZMU
          DAJ LUDZIOM ZAROBIC I ZAPLAC ZA ICH CIEZKOM PRACE A BEDZIESZ CIESZYL SIE ZYCIEM WIECZNYM DZISIAJ KSIEZY MOZNA PRZYROWNAC DO ZYDOW PIERWSZE LICZY SIE KASA A POZNIEJ BOG iludzie .....czisi pokornego serca albowiem oni milosierdzia dostapia

zbyszek
          • Gość: Witek Re: zydzi czyli odp Zbyszkowi!! IP: 213.8.128.* 17.02.01, 19:42
            Jak jestes nieukiem i chamem to zydzi winni???
            Ja tez pracuje za granica ale mnie placa bo sie baranie wyuczylem ,a nie chlalem piwko z kolesiami
            pod szkola lub sklepem monopolowym ,a gebe wycierales pewnie manufaktura (czyli rekawem).
            Jak nic nie umiesz to ci tak i placa ( to pewnie i tak za duzo ). Poza tym ciemnoto jak ci sie nie podoba u zydkow to sie zatrudnij u naszych rodakow
            to ci dadza popalic!! A od ksiezy to sie odstosunkuj
            ty czrna owco (baranie) Poza tym jak ci sie nie podoba
            w Kanadzie ....to wracaj do PGRu ty niemoto. Ja tak
            bezposrednio bo takie gnidy psuja obraz Polakow za granica.
          • Gość: Witek Re: zydzi czyli odp Zbyszkowi!! IP: 213.8.128.* 17.02.01, 19:44
            Jak jestes nieukiem i chamem to zydzi winni???
            Ja tez pracuje za granica ale mnie placa bo sie baranie wyuczylem ,a nie chlalem piwko z kolesiami
            pod szkola lub sklepem monopolowym ,a gebe wycierales pewnie manufaktura (czyli rekawem).
            Jak nic nie umiesz to ci tak i placa ( to pewnie i tak za duzo ). Poza tym ciemnoto jak ci sie nie podoba u zydkow to sie zatrudnij u naszych rodakow
            to ci dadza popalic!! A od ksiezy to sie odstosunkuj
            ty czrna owco (baranie) Poza tym jak ci sie nie podoba
            w Kanadzie ....to wracaj do PGRu ty niemoto. Ja tak
            bezposrednio bo takie gnidy psuja obraz Polakow za granica.
            • Gość: STAN Re: zydzi czyli odp Zbyszkowi!! IP: *.sympatico.ca 01.03.01, 20:40
              Moze sie wyuczyles.Sloma z butow wystaje jednak ( poziom twoich argumentow.}
              Dobrze z pewnoscia nie zarabiasz bo nie bylbys taki nerwowy.Byc moze ma wplyw na twoja depresje
              WIG , S&P, Zreszta po co ja to pisze nie ten poziom. Napisz cos czego ja nie wiem
    • Gość: RobertP Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: 195.150.132.* 17.02.01, 12:37
      Ja nie jestem odpowiedzialny za Holocaust, ale chciałbym aby wszyscy moi rodacy ktorzy mordowali i okradali ludzi w imię narodu którego jestem przedstawicielem a więc równiez w moim imieniu, poszli do paki jak każdy bandyta.
    • Gość: Holi Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: *.silesia.top.pl 17.02.01, 15:04
      Przyklad Jedwabnego uzmyslawia nam do czego prowadzi nienawisc jednej nacji do drugiej ,pielegnowana przez wieki -doprowadza do tego by pozniej przerodzic sie w taka eskalacje jak w jedwabnym, nie jest to przyklad odosobniony to samo tyczy sie Balkanow , Ruandy itd
      wese@kki.net.pl
      • Gość: Tango Re: Odpowiedzialny za Holocaust IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.02.01, 16:21
        Leon Kieres, prezes IPN, mówi o wizycie w USA
        "Nie zamierzamy niczego ukrywać Rz: Jaki był cel pana wizyty w Stanach Zjednoczonych?

LEON KIERES: Do tej wizyty doszło z inicjatywy waszyngtońskiego Muzeum Holokaustu, a jej podstawowym celem było określenie zasad współpracy między Muzeum i IPN, gdyż wkrótce podpiszemy oficjalne porozumienie w tej sprawie. Jednak w związku ze sprawą mordu w Jedwabnem program wizyty został poszerzony o spotkania ze środowiskami żydowskimi w Nowym Jorku, Waszyngtonie i Los Angeles. Pobyt w tych miastach oraz w Chicago wykorzystałem również do spotkań z przedstawicielami Polonii. Wszędzie starałem się podkreślić, że zamierzam kierować instytucją, która będzie miała realne, a nie tylko iluzoryczne znaczenie w realizacji zadań postawionych jej przez ustawodawcę, że Instytut Pamięci Narodowej nie będzie ornamentem czy atrapą. I wydaje mi się, że te zapewnienia przekonały moich rozmówców.

Z jakimi postawami spotkał się pan podczas rozmów na temat mordu w Jedwabnem?

Pragnę podkreślić, że ani razu nie miałem do czynienia z postawami wrogimi. Od wzruszającego spotkania w Nowym Jorku z ostatnim rabinem Jedwabnego Jacobem Bakerem, poprzez rozmowy w Muzeum Holokaustu, po Centrum Studiów Żydowskich Uniwersytetu Kalifornijskiego i Centrum Szymona Wiesenthala w Los Angeles, wszędzie z aprobatą przyjmowano moje deklaracje o tym, jakie znaczenie ma dla nas ta sprawa - w sensie pełnego i obiektywnego wyjaśnienia okoliczności zbrodni w Jedwabnem. Wyjaśniałem bowiem, że nie zamierzamy niczego ukrywać, ani opóźniać toczącego się w sprawie Jedwabnego śledztwa, choć wiemy, iż sprawcami tej zbrodni byli Polacy.

Jednocześnie przekonywałem, że w kontekście tej zbrodni w żadnym wypadku nie powinno się generalizować opinii o Polakach, a tym bardziej dokonywać na nowo oceny ich postawy podczas drugiej wojny światowej i stosunków z Żydami. Bo jak w każdym państwie i narodzie byli również wśród nas ludzie, którzy czynili zło. Ale choć zła nic nie usprawiedliwia, to przecież nie można zapominać o jasnych kartach naszej wspólnej polsko-żydowskiej historii, których jest nieporównywalnie więcej niż ciemnych.

Wierzę, że moi rozmówcy przyjęli tę argumentację. Rabin Baker na przykład powiedział mi wprost, że jest przekonany o szczerości naszych intencji i że podejmowane przez nas działania w sprawie Jedwabnego z pewnością będą sprzyjały procesowi uzdrowienia stosunków między Żydami i Polakami.

Czy wysuwano jakieś postulaty?

Żebyśmy niczego nie ukrywali i wyjaśnili wszystko, co do tej pory nie zostało wyjaśnione. I tak będzie, ponieważ postępujemy w duchu prawdy. Żydzi mają również nadzieję, że jak najszybciej zostanie zmieniony napis na tablicy pamiątkowej w Jedwabnem oraz że w uroczystości z okazji sześćdziesiątej rocznicy tej tragedii wezmą udział przedstawiciele najwyższych władz Polski. Z kolei podczas spotkania w Centrum Szymona Wiesenthala poruszono problem dyskoteki w Oświęcimiu. Są to wprawdzie sprawy nie należące bezpośrednio do moich kompetencji, ale przekażę te postulaty stosownym czynnikom i nie wątpię, że zostaną zrealizowane.

Wkrótce ma się ukazać w Stanach Zjednoczonych angielski przekład książki Jana Tomasza Grossa "Sąsiedzi" o mordzie w Jedwabnem. Niektórzy dostrzegają w pańskiej wizycie próbę złagodzenia reakcji, jakie wywołać może ta książka u tych, którzy nie są przychylnie nastawieni do Polski.

Na pewno znajdą się osoby, które wykorzystają książkę "Sąsiedzi" do krytykowania postawy Polaków w czasie wojny. Gdzie mogłem, wyjaśniałem, że jest to książka wzbudzająca kontrowersje również wśród polskich historyków, na przykład co do sformułowanych w niej tez czy metodologii. Mam nadzieję, że moja wizyta przyczyniła się do stworzenia gru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka