Dodaj do ulubionych

To poczatek końca Wszypolskiej?

07.02.05, 17:07
"Wniosek o podjęcie działań w celu delegalizacji Młodzieży Wszechpolskiej
złożył w krakowskiej prokuraturze członek zarządu małopolskiej Unii Wolności
Jan Hoffman.

W przekazanym PAP oświadczeniu Jan Hoffman nazywa Młodzież Wszechpolską
organizacją o charakterze faszystowskim, której działalność jest sprzeczna z
konstytucją Polski. Jak ocenia, Młodzież Wszechpolska to organizacja, będąca
"czymś, co można by nazwać Giertych Jugend, która wzywa do nienawiści,
dokonuje aktów przemocy, a której założyciel (Roman Giertych) ma podobny styl
dochodzenia do władzy jak Adolf Hitler przed 1933 rokiem".

info.onet.pl/1049894,11,item.html
Obserwuj wątek
    • indris Raczej degrengolada UW 07.02.05, 17:29
      Właśnie w TOK-FM rozmawiano z baranem, który złożył ten wniosek. Zapytany o
      jakieś nazwisko człowieka, którego chętnie ujrzałby w Unii Wolności,
      powiedział: "Dariusz Rosati - jak najbardziej tak".
      Przypomne tylko, że chodzi o tę świnię, która zarabiając w RPP ok 30 000
      zł/mies. złożyła pozew do sądu o "wyrównanie" w wysokości ok. 300 000 zł.
      • patience Widze ze wezwanie Paradowskiej dalo skutek 07.02.05, 17:34
        Towarzysz Indrys teraz jak zawisza czarny bedzie bronil Romana Giertycha. Ten
        wasz elektorat jest niesamowicie zdyscyplinowany, towarzyszu.
        • indris Nie znam wezwań Paradowskiej ... 07.02.05, 17:43
          ...a bronić będę zawsze wolności politycznych. Spodziewałem się jednak, że
          trzeba ich będzie bronić raczej przed PiS-em i właśnie LPR. Tego, że ktoś z UW
          wpadnie na pomysł łączenia liberalizmu gospodarczego z zamordyzmem politycznym
          nie przewidywałem.
          • patience Jak to towarzyszu nie znacie? 07.02.05, 17:49
            To bardzo interesujaca teoria polityczna oraz sposob jej aplikacji. Wolnosc dla
            neonazi, ale otwieranie archiwow to juz nie? To teraz towarzysze sa za
            polaczeniem czego z czym? To znaczy polityczna teoria rasy a la Moczar + jaka
            gospodarka? Polonica Adolfiana? Poza tym zdaje mi sie ze o artykule
            Paradowskiej rozmawialismy juz wczesniej. To co, takie rżniątko w glupa?
            • indris A dlaczego miałbym znać ? 07.02.05, 18:47
              Wyjaśniam, że Paradowska nie jest moim idolem (w ogóle zresztą nie mam idoli).
              Nie widzę też żadnych powodów do łączenie jej poglądów z moimi. Ani do
              przypisywania mi rasizmu. Gdyby to kogoś interesowało, to informuję, że jestem
              od rasizmu jak najdalszy.
              Jeżeli chodzi o archiwa, to moje poglądy są najbliższe do poglądów sen.
              Romaszewskiego.
    • silesius.funkulo Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 07.02.05, 17:30
      A ja glupi mialem jeszcze zludzenia, ze promyczki spod Sloneczka Wolnosciowego
      to takie wcielenia ultrapluralistycznej tolerancji chodzace, a wlasciwie
      unoszace sie, w swej lekkosci, parenascie centymetrow ponad ziemiawink Coz za
      niewyobrazalna krzywde musieli chopaki od Gertycha wyrzadzic tym ostojom
      tolerancji, ktora to tolerancja zdawalaby sie nie miec u tych wspolczesnych
      libertarian zadnych granic? Hmm, czyzby pokazali Unitom najnowsze sondaze?smile
      • kropekuk Widzisz, w demokracji tolerancja sie konczy tam, 07.02.05, 18:47
        gdzie zaczyna sie NAZIZM. Czy to w Wlk. Brytanii, czy w Polsce (mam nadzieje -
        dotad nosiliscie waszych nazistow na rekach).
        • silesius.funkulo Nie marudz Kropek, z Wszechpolskich tacy nazisci 08.02.05, 00:59
          jak nie przymierzajac z FMS kambodzanscy stalinisci. A jedyna motywacja uwekow
          nie jest zadna demokracyja, ale chec dolozenia sobie z pol procenta w sondazach
          (do tych 2, 3 ktore maja), najpewniej za sprawa czesci srodowisk gejoskich
          wahajacych sie jeszcze miedzy Racja a Sloneczkiem wlasniewink Niech lepiej zdadza
          sie na pragmatyzm Frasyniuka i czem predzej organizuja zjazd zjednoczeniowy z
          SDPl czy innym UL, dzieki czemu moze uda im sie na jesien przepchnac jakiegos
          posla (moze byc i Wladeksmile
    • patience Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 07.02.05, 17:32
      Moim zdaniem sam wniosek wystarcza zeby ich politycznie skonczyc. Funkcjonowali
      dopoki bylo cicho zarowno o ich pogladach jak i uzywaniu przemocy. Im wiecej
      bedzie informacji na ich temat, tym mniej chetnych by na nich glosowac.
      • indris "Wniosek" politycznie wykończy... 07.02.05, 17:38
        ...raczej Unię Wolności. Rujnuje bowiem obraz jaki sobie tworzyła.
        • patience Towarzyszu Indrisie, los UW jest mi obojetny 07.02.05, 17:41
          To pan mnie zaciekawiasz ze swoja nagle ujawniona miloscia do Giertycha,
          zbiezna w czasie z publikacja Paradowskiej. Czy to wypada czlowiekowi lewicy
          latac po watkach z obrona takich paskud?
          • indris Los UW nie jest mi obojetny... 07.02.05, 18:30
            ...bo życzę jej wszystkiego najgorszego. Ale gdyby ktoś się wybierał ją
            delegalizować, to też bym protestował. Ja jestem z takiej lewicy, która jest
            przeciw zamordyzmowi. To Róża Luksemburg powiedziała "woolność jest zawsze dla
            tych, którzy myślą inaczej".
            Za Giertychem nie przepadam, chociaż popierałem jego postawę w sprawie
            haniebnej sprzedaży STOEN-u. Ale nie za Giertychem się ujmuję ale za wolnością.
        • wikul Re: "Wniosek" politycznie wykończy... 07.02.05, 17:54
          indris napisał:

> ...raczej Unię Wolności. Rujnuje bowiem obraz jaki sobie tworzyła.

Masz rację . Piszę to bez satysfakcji bo kiedyś głosowalem na ta partię .
          Te żałosne podrygi młodzieżówki UW to pewnie próba odwetu za ostatni nieudany
          hapening w ktorym okazali sie zasmarkanymi płaczkami .
      • abaddon_696 Właśnie, że odwrotnie! 07.02.05, 17:45
        Jako katofob ich nigdy nie poprę, natomiast zawsze będę sympatyzował z akcjami
        przemocy przeciw "kwiatuszkom" III RP. Spalić sejm.
        • kropekuk Katofob? No, to pasujesz do tych NAZISTOW ze 07.02.05, 18:43
          Wszypolskiej jak ulal - oni tez, jak Hitler, traktuja KK instrumentalnie, by
          zyskac "rzad dusz" i spooleczne poparcie. A wierza ? Napewno w Wodza, a moze i
          w Swiatowida i inne Nibelungi...
      • oleg3 Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 07.02.05, 18:01
        patience napisała:

> Moim zdaniem sam wniosek wystarcza zeby ich politycznie skonczyc

Taak, stracą wszelkie poparcie Salonu i czytelników GW.

Nie wykluczam, że prokuratura, po konsultacji z Giertychem, wartko podejmie ten
        wątek. Niczego tak nie brakuje LPR-owi jak męczenników. Jak będą męczennicy to
        program wyborczy będzie zdędny.
        • patience Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 07.02.05, 18:08
          Tylko ze LPR to nie to samo co Giertych... Sa podobno ostre napiecia miedzy
          Rydzykiem a Giertychem, a i w obrebie samego LPR Giertych nie jest darzony
          powszechna miloscia...
          • owca_czarna Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 07.02.05, 18:25
            A musiało dojsc do jakiegoś spięcia miedzy Rydzykiem i Giertychem, bo nawet
            radosne okrzyki słuchaczy: Alleluja Roman Giertych!!! są przemilczane przez
            prowadzacego. smile))))

czarna_owca

• owca_czarna errata: prowadzacego audycje RM .n/t 07.02.05, 18:26
              • patience Re: errata: prowadzacego audycje RM .n/t 07.02.05, 20:38
                hihi koniec z alleluja Giertych?
                smile
          • oleg3 Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 07.02.05, 18:28
            To całkiem inna bajka wink)

A takie działania sprzyjają konsolidacji wokół wodza. Giertych już dawno wybił
            się na niezależność wobec Rydzyka i właściwie moze powiedzieć (jak Lepper) -
            partia to ja.
            • patience Mysle ze kazdy wodz na to cierpi 07.02.05, 18:30
              > A takie działania sprzyjają konsolidacji wokół wodza. Giertych już dawno
              > wybił się na niezależność wobec Rydzyka i właściwie moze powiedzieć
              > (jak Lepper) -partia to ja.
              • patience Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 18:36
                > A takie działania sprzyjają konsolidacji wokół wodza. Giertych już dawno
                > wybił się na niezależność wobec Rydzyka i właściwie moze powiedzieć
                > (jak Lepper) -partia to ja.

Niechcaco pedal nacisnelam. Tak na ostroznie to wydaje mi sie, ze sukcesy
                Giertycha wiaza sie z tym, ze LPR razem z Rydzykiem mu posluzyli jako zaslona
                dymna a zarazem zrodlo elektoratu. Dlatego wydal ta instrukcje dla Wszypolakow
                ze maja przestac golic lby i sie ozdabiac swastykami, zeby sie upodobnili do
                reszty i znikli w tlumie. Wszypolakom sie tylko wydaje ze maja elektorat. To
                LPR ma. Giertych ma elektoratu wlasnego ponizej 1 %, chyba, ze teraz elektorat
                postkomunistyczny sie do niego przylaczy. Wydaje mi sie, ze Rydzyk sie w tym
                wszystkim zorientowal i to go mocno wnerwilo. A poza tym Lepper zeczywiscie
                nmoze powiedziec ze Samoobrona to on, bo od poczatku ja robil. A Giertych nie
                moze tego powiedziec o LPR. Wszyscy egomaniacy popelniaja ten sam blad, ze
                wydaje im sie, ze sa juz tacy potezni, ze moga miec caly swiat w dupie. Miedzy
                innymi dlatego padla UW. Ten sam blad.
                • oleg3 Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 18:44
                  Zgoda.
                  patience napisała:

> Wszypolakom sie tylko wydaje ze maja elektorat. To LPR ma.

Ale dzisiaj LPR to Giertych. Bardzo się wzmocnił wyborami do Parlamentu UE.
                  • patience Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 18:53
                    Wbrew pozorom uwazam ze ta sytuacja to jest szansa na jakies nowe rozdanie na
                    prawicy. Rozne ugrupowania mialy swoich poslow i niewiele z tego wynikalo,
                    przeminely. Kto dzisiaj na przyklad jeszcze pamieta jaka potezna byla Unia
                    Pracy? A byla. Miala ponad 40 poslow. W Polsce nie ma klimatu na neonazi.
                    Ludzie na nich glosowali bo im sie wydawalo ze na co innego glosuja. Wychodzi
                    mi raczej, ze to ujawnianie jaka pryszczata jest geba Giertycha moze akurat
                    dobrze sie posluzyc scenie politycznej. Moim zdaniem jest nowe rozdanie kart i
                    gra o calkiem spory elektorat, osobno na lewicy, osobno na prawicy. Jesli o
                    prawice chodzi, to np. mam powazne watpliwosci czy PO to partia na dluzej niz
                    jedne wybory, bo tam nic nie widac oprocz sojuszu etatowego ad hoc. To nie jest
                    stabilny uklad. Nie wiem oczywiscie kto siegnie po prawicowy elektorat, bo
                    mozliwosci sa od PiSu po UPR, ale niewatpliwie cos sie dzieje. Nie wiadomo tez
                    dokad odplynie elektorat LPR i jak sie zachowa w ostatecznosci Rydzyk. Czy
                    bedzie walczyl o odzyskanie tej organizacji, czy da sobie luz i wezwie do
                    glosowania na inna partie. Nie sledze tego na tyle, by wyczuc jak moga pojsc
                    sympatie.
                    • oleg3 Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 19:16
                      Moje prawicowe sympatie są Ci niewątpliwie znane. Ale dla mnie LPR nie jest
                      partią prawicową; to "pobożna lewica". Elementy "pobożnego socjalizmu" widzę
                      takze w PIS-ie, a PO jest nie do końca wiarygodna osobowo i programowo. Myślę,
                      że do najbliższych wyborów parlamentarnych rywalizacja, na umownej prawicy,
                      będzie przebiegała pomiędzy tą trójcą. Co będzie po wyborach tego nie wie nawet
                      Rokita.

Interesujący może być przepływ do LPR-u (na co zwracałaś uwagę) elektoratu
                      postkomunistycznego i (to ode mnie) sierot po Lepperze. Spodziewam się dobrego
                      wyniku LPR-u w najbliższych wyborach. Ważne będzie nie tylko zdobycie dużej
                      ilości mandatów, ale i uniemożliwienie POPIS-owi samodzielnych rządów.

Pożyjemy, zobaczymy.
                      • patience Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 19:45
                        He, a ty masz racje! Faktycznie z Samoobrony tez. I faktycznie moze chodzic o
                        przyblokowanie PISu, albo raczej ogolnie, takie skonfigurowanie prawej strony
                        sceny, zeby miec kontrole nad archiwami IPN przez najblizszych 20 lat. Co do
                        nazewnictwa sie nie upieram, bo te nazwy troche traca sens. Wiem jakie masz
                        poglady, roznia sie od moich, ale z punktu widzenia rozwoju sceny politycznej w
                        kierunku normalnosci uwazam (oczywiscie na wlasny rachunek) ze nalezy obstawiac
                        chocby niewielkie, ale realnie istniejace osrodki polityczne dysponujace jakims
                        potencjalem intelektualnym. W tym sensie popieram, bo to jest jedyna gwarancja,
                        ze te podzialy na scenie politycznej beda w koncu realne a nie szemrane i
                        podstolicznyje. Jak kto ma wlasny osrodek polityczny, to nie da sie tak
                        wymanipulowac jak LPR, ktore od poczatku przybralo charakter pospolitego
                        ruszenia bez zadnej spojnej mysli co dalej. No i ktos na to wszedl i
                        wykorzystal. Zreszta, w dawnej Unii Demokratycznej albo w nieboszczce Unii
                        Pracy to samo bylo - bieg po etaty i zero myslenia. W PO tez nic nie ma, a co
                        do PISu to brakuje mi wiedzy. W Polsce jest miejsce na co najmniej 2 partie
                        prawicowe - chadecje i cos konserwatywnego. Wydaje mi sie ze jeszcze z 10 lat
                        potrwa, zanim sie ustali kto zrobi prawice. A po lewej stronie jest zreszta
                        jeszcze gorzej, postkomuchy pala wszystko czego sie dotkna, a niestety wszedzie
                        ich pelno. Tak ze z nas dwojga to predzej ty bedziesz mial swoja prawice niz ja
                        swoja centrolewice. Pewnie mi grozi dozywotnia bezpartyjnosc, pogodzilam sie z
                        tymwink
                        • oleg3 Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 20:12
                          patience napisała:
                          Tak ze z nas dwojga to predzej ty bedziesz mial swoja prawice niz ja
                          > swoja centrolewice

Nie jestem takim optymistą. Ja, w kategoriach wymiernych, oczekuję od prawicy
                          obniżenia, w ciągu 1 kadencji sejmu, udziału wydatków publicznych w GNP do -
                          góra- 30%.

A to PIS (zdaje się Dorn) skutecznie zgłosił wniosek o podwyżkę składki
                          zdrowotnej (to podatek) i lansuje w W-wie becikowe. LPR, z kolei, lansuje
                          pogląd, że obcy kapitał śmierdzi czosnkiem, a zadaniem polskiego kapitalisty
                          jest uszczęśliwianie ludzi pracy.
                          • patience Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 20:35
                            acha. Czyli bedzie nastepne rozczarowanie... A jak oceniasz szanse ustaw
                            dekomunizacyjnych?
                            • oleg3 Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 20:40
                              patience napisała:

> acha. Czyli bedzie nastepne rozczarowanie...
                              Nie będzie rozczarowania. Wiem, że rząd POPISU z przyległościami tego nie zrobi.

> A jak oceniasz szanse ustaw dekomunizacyjnych?
                              Ustawa dekomunizacyjna zostanie przyjęta. Obejmie jednak (praktycznie) tylko
                              emerytów i zacznie obowiązywać od następnych wyborów parlamentarnych.
                              • patience Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 20:53
                                Dzieki za info. Jak bedziesz mial ewentualnie jakis dostep do projektow ustaw
                                dekomunizacyjnych dasz znac? Albo namiar, jesli zostana gdzies opublikowane?
                                M.in. interesuje mnie kwestia dostepu obywateli do archiwow PRLowskich typu
                                protokoly z posiedzen, sprawozdania etc.
                                • oleg3 Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 21:06
                                  Nie wiem czy przeglądasz Gazetę Polską. Jest tam dyskusja na temat
                                  dekomunizacji, z udziałem m.in. Zyty Gilowskiej.
                                  PIS ma projekt, na razie tajny wink))

Gazeta Polska. Wydanie z 19 stycznia 2005 r. Nr 55 (600)

Wciąż czas na dekomunizację
                                  Anita Gargas anitagargas@interia.pl

Na początku przyszłej kadencji parlamentu PiS złoży projekt ustawy
                                  dekomunizacyjnej. Dokument opracuje zespół kierowany przez posła Mariusza
                                  Kamińskiego, który w 1999 roku był sprawozdawcą projektu ustawy
                                  dekomunizacyjnej zgłoszonej przez AWS.
                                  (pełny tekst w wydaniu drukowanym)
                                  • patience Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 07.02.05, 21:38
                                    Oooooo!!!!!!

Bomba, dzieki, polece do czytelni. Kaminski moze byc, pamietam jego wystepy,
                                    nie jest glupi. Jak ten projekt PISu sie zrobi mniej tajny to chetnie bym
                                    poczytala.
                                  • snajper55 Re: Mysle ze kazdy wodz na to cierpi-errata 08.02.05, 01:34
                                    oleg3 napisał:

> PIS ma projekt, na razie tajny wink))
                                    >
                                    > Na początku przyszłej kadencji parlamentu PiS złoży projekt ustawy
                                    > dekomunizacyjnej. Dokument opracuje zespół kierowany przez posła Mariusza
                                    > Kamińskiego, który w 1999 roku był sprawozdawcą projektu ustawy

Z tego wynika, że prolektu jeszcze nie ma, skoro dopiero ma być opracowany.

S.
                      • indris Lewica w Polsce będzie "pobożna"... 07.02.05, 19:53
                        ...albo będzie wegetować na marginesie. "Pobożność" nie oznacza tu katolickiego
                        fundamentalizmu, ale brak demonstracyjnego antyklerykalizmu.
                        • patience Re: Lewica w Polsce będzie "pobożna"... 07.02.05, 20:00
                          > ...albo będzie wegetować na marginesie. "Pobożność" nie oznacza tu
                          > katolickiego
                          > fundamentalizmu, ale brak demonstracyjnego antyklerykalizmu.

A nie mowilam. Indris przechodzi metamorfoze.
                          qrwa indrisie, chodzaca kompromitacjo human rightserow, wez ty sie opanuj. Co
                          niby twoim zdaniem oznacza 'brak demonstracyjnego antyklerykalizmu'?
                          Antyklerykalizm scisle tajny? Antyklerykalizm moze byc co najwyzej radykalny
                          mniej lub bardziej. I nie o antyklerykalizm chodzi tylko neutralnosc
                          swiatopogladowa panstwa, ktora bynajmniej nie jest typowa tylko dla lewicy. Jak
                          tego nie kapujesz, to faktycznie juz stoisz jedna noga w mieszanym postubeckim
                          ukladzie giertychowsko-"Politycznym". A zreszta nic mnie nie zdziwi. Nie mrugne
                          powieka jak Kwachu sie do nich zapisze.
                        • oleg3 Re: Lewica w Polsce będzie "pobożna"... 07.02.05, 20:02
                          Rozumiem, że model lewicy "antyklerykalizm + feminizm + antyhomofobia" jest Ci
                          obcy.
            • oleg3 Re: To poczatek końca Wszypolskiej? P.S. 07.02.05, 18:31
              Wyczytałem w lokalnej prasie, że szefem LPR-u w moim mieście został
              WszechMłodzian. Interesująacy Cię proces postępuje.
              • patience Re: To poczatek końca Wszypolskiej? P.S. 07.02.05, 18:41
                No tak. I wraz z przejmowaniem struktur LPR przez Wszypolakow bedzie
                proporcjonalnie malal elektorat tejze ortganizacji. To juz kiedys dawalam jako
                przyklad, znowu UW: Jak sie UW laczyla z KLD, to ich elektoraty sie nie
                zsumowaly. KLD bylo wtedy jakims 3% marginesem, a UD spora partia. Potem
                nastapil proces przejmowania aparatu partyjnego przez KLD - i jak sie to sie
                skonczylo? Ze elektorat dzisiejszy UW = elektorat KLD... Pod kreska. Innymi
                slowy Giertych nie jest pierwszy, ktoremu sie wydaje ze wskoczyl na bank, i
                teraz to jaki on potezny. Przed nim dokladnie to samo zrobil KLD.
        • kropekuk Holla, saloniki "warsiawki" mam w nosie, bo bywam 07.02.05, 22:01
          w londynskich, GW organicznie nie lubie (chocby za przekrecanie o 180 stopni
          info z mediow brytyjskich etc), niemniej NAZIZM nazywam NAZIZMEM. A Wszapolska
          jest organizacja neonazistowska: sam sie dziwie, czemu wiekszosc jej dzialaczy
          dotad na wolnosci - u nas by niejednokrotnie stawali przed sadem a nawet i
          siedzieli.
    • abaddon_696 Raczej łabędzi śpiew mumii wolności. 07.02.05, 17:43
      Psy szczekają, karawana jedzie dalejsmile
      • kropekuk Mumia mumia...A za POLSKICH NAZI Polska musi sie 07.02.05, 18:45
        zabrac zanim ja Unia do tego przymusi - wszedzie w Europie narodowych
        socjalistow sie karze. Nie za narodowy socjalizm - za szerzenie nienawisci
        rasowej.
    • krystian71 Re: to sa Opowiesci Hoffmana ,taki zwyczajny pic 07.02.05, 18:39
      to sa opowiesci Hoffmana
      taki zwyczajny pic
      on mnie moze gadac do rana
      ja go nie wierze nic

spiewano w przedwojennych kabaretach
    • owca_czarna Gdzie jest jakiś ranking partii politycznych:(n /t 07.02.05, 19:06
      • indris Gdzie jest jakiś ranking partii politycznych: 07.02.05, 19:11
        Publikowane są kilka razy w miesiącu i różnią się dośc istotnie w zalezności od
        ośrodka, który je wykonywał i tego kto je zamawiał.. Wykazują też znaczną
        niestabilnośc, co budzi pewne wątpliwości co do ich wiarygodności.
    • dokowski Jedyna partia uczciwych ludzi to UW. 07.02.05, 21:14
      Działalność wszypolskiej jest sprzeczna z Konstytucją, ale to nie przeszkadza
      tym złodziejom z naszego parlamentu podawać Giertychowi rękę. Z polskich
      polityków tylko w UW pozostali ludzie honoru.

Ja nie narzekam, wręcz przeciwnie. Cieszę się, bo inne kraje w ogóle nie mają
      uczciwych polityków. W tym kontekście zawsze przypomina mi się pamiętna akcja
      żołnierzy ONZ w Bośni, kiedy to proserbscy politycy z ONZ zwabili w jedno
      miejsce Bośniaków, na których polowali Serbowie, obiecując im bezpieczeństwo
      pod opieką Błękitnej Armii czy jak się tam to ONZetowskie bydło nazywa. Kiedy
      Bośniacy uwierzyli i zgromadziło się ich wiele tysięcy uciekinierów, wtedy
      polujący Serbowie zaatakowali. ONZetowscy politycy wydali nagle Błękitnej Armii
      rozkaz złożenia broni i niezwracania uwagi na to, co robią Serbowie, a oni bez
      przeszkód wymordowali kilka tysięcy Bośniaków.

Jedynym politykiem ONZ spośród tych, wplątanych w to ludobójstwo, który odważył
      się głośno światu powiedzieć o tym, że ONZ jest tak samo odpowiedzialna za tę
      zbrodnię jak Serbowie, był Mazowiecki. On jeden jedyny natychmiast, jak tylko
      dowiedział się o współudziale ONZ w tej zbrodni, oznajmił światu, że dalsza
      współpraca z tymi ludźmi (którzy wydali Bosniaków na rzeź) i tymi struturami
      ONZ, które brały w tym udział, jest hańbą. Tylko jeden Mazowiecki spośród
      wszystkich obserwatorów ONZ w Jugosławii miał odwagę potępić zło, jakie
      zagnieździło się w łonie ONZ.

I znów UW, jako pierwsza ma odwagę powtórzyć to, co w Internecie mówi się od
      dawna ze wszystkich stron, że LPR jest dla Polski niemal równie groźna jak
      NSDAP była przed kilkudziesięciu laty dla Niemiec.
      • kropekuk Polemizowalbym z ta uczciwoscia, ale chociaz 07.02.05, 21:49
        wiedza, co to NAZIZM.
    • patience Fotka jak Wszypolacy hajlują 07.02.05, 22:03
      tvp.pl/images/2005/02/07/185709/img500.jpg
    • marianna.rokita Panie, Panowie 07.02.05, 22:04
      Kliknijmy w sondesmile

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2539109.html
      • kropekuk Leb w leb... 07.02.05, 22:06
        The sun on the meadow is summery warm
        The stag in the forest runs free
        But gathered together to greet the storm
        Tomorrow belongs to me
        Tomorrow belongs to me

The branch on the linden is leafy and green
        The Rhine gives it's gold to the sea
        But somewhere a glory awaits unseen
        Tomorrow belongs to me
        Tomorrow belongs to me

The babe in his cradle is closing his eyes
        The blossom embraces the bee
        But soon says the whisper, arise, arise
        Tomorrow belongs to me
        Tomorrow belongs to me

Now Fatherland, Fatherland, show us the sign
        Your children have waited to see
        The morning will come when the world is mine
        Tomorrow belongs to me
        Tomorrow belongs to me
        • marianna.rokita Re: Leb w leb... 07.02.05, 22:08
          Anosmile)))
          • patience A tu jak LPR chce sie pozbyc wszypolakow za hajlow 07.02.05, 22:16
            A nie mowilam? Przegrzali. Good.

LPR chce usunąć Wszechpolaków-rozrabiaków

ZOBACZ TAKŻE

• Wniosek o delegalizację Młodzieży Wszechpolskiej (07-02-05, 16:06)
            • Usunięci z LPR za awanturę w pociągu (02-02-05, 14:56)
            • Nietykalni awanturnicy z LPR (29-01-05, 01:00)

Jolanta Kowalewska, Szczecin 01-02-2005, ostatnia aktualizacja 01-02-2005 20:44

Zarząd szczecińskiej LPR chce wyrzucić działaczy, którzy wykrzykiwali w pociągu
            faszystowskie i antysemickie hasła. Tymczasem sprawą zainteresowała się też
            prokuratura. - Za propagowanie takich treści grozi nawet do dwóch lat
            więzienia - mówi Małgorzata Wojciechowicz z Prokuratury Okręgowej w Szczecinie.

Przypomnijmy: radny zachodniopomorskiego sejmiku Łukasz Siemaszko oraz Adam
            Machaj, zaufany współpracownik europosła Sylwestra Chruszcza, wywołali
            zgorszenie pasażerów pociągu ze Szczecina do Warszawy w połowie stycznia. Obaj
            jechali na zjazd krajowy LPR. Jak twierdzą świadkowie, działacze byli pijani.
            Krzyczeli "Heil Hitler!", śpiewali "Czarnych powiesimy, Światowida postawimy",
            obrażali pasażerów i przekonywali, że "Hitler miał rację, że chciał zrobić z
            Żydami porządek". Gdy interweniowali pasażerowie, usłyszeli: "Jesteśmy
            nietykalni".

W rozmowie z "Gazetą" Siemaszko i Machaj zaprzeczyli, że tak się zachowywali.

Zarząd szczecińskiej LPR wyrzucił jednak Machaja z lokalnych władz partii - nie
            jest już sekretarzem. Chce też usunąć obydwu działaczy z Ligi - w tej sprawie
            ostatnie zdanie należy jednak do władz krajowych.
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2524380.html
            • marianna.rokita Re: A tu jak LPR chce sie pozbyc wszypolakow za h 07.02.05, 22:19
              Zaiste przegrzali.
              Ale powiedz no mi, czy wierzysz w niezawisle sady?
              Proboszczunio z Tylawy sie klania, kopalnia Wujek sie klania, afera FOZZ sie
              klania....

Ja doszlam do etapu, kiedy wierze tylko w to,ze kiedys umresmile
              • patience Re: A tu jak LPR chce sie pozbyc wszypolakow za h 07.02.05, 22:39
                W sady to ja tez nie wierze, ale wierze w to ze LPR by chcialo miec kase z
                parlamentu i sie zaniepokoili, ze wygolone lby im w tym przeszkodza.
                • marianna.rokita Re: A tu jak LPR chce sie pozbyc wszypolakow za h 07.02.05, 23:21
                  Zaniepokoili sie,a jakze, ale bede pesymistka........

• pro100 Siostro Patjencjo, d. Czerwona Helga, 08.02.05, 07:25
                  d. Zsypex Zbereźniks

Zaprawdę powiedam Ci, że pokochasz Ty Romana Barbarzyńcę miłością bezkrytyczną
                  i głos na niego dasz. Idź i nie nie kryguj się więcej.

pozdr anty

patience napisała:

> W sady to ja tez nie wierze, ale wierze w to ze LPR by chcialo miec kase z
                  > parlamentu i sie zaniepokoili, ze wygolone lby im w tym przeszkodza.
                  • patience Bracie wyprostowany, alias antymon 08.02.05, 16:17
                    Azaliz Szwarceneger zasluguje zeby go wyzywac od Romcia Paluszka?
                    • pro100 Re: Bracie wyprostowany, alias antymon 09.02.05, 09:53
                      patience napisała:

> Azaliz Szwarceneger zasluguje zeby go wyzywac od Romcia Paluszka?
                      smile)))) no ładny Paluszek

pozdr anty - sie nie zarzekaj
    • wesoly3 Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 07.02.05, 23:09
      To koniec konca trolla frasyniuka

a jasiu hoffman sie znowu wyglupil
      • kropekuk Nie tak jak Twarog, zeniac sie z Zydowka... 08.02.05, 01:02
        Zamiast Dmowskiego Pilsudski mu wzorem? Bo gdyby Dmowski, to ozenilby sie
        z...chlopcemwink
        en.wikipedia.org/wiki/List_of_famous_gay%2C_lesbian_or_bisexual_people
    • hymen różowi z brunatno czerwonymi za łby się wzięli. 08.02.05, 09:39
      Delgalizacja to głupi pomysł, choć ostatni jakoś bardzo popularny. SLD już
      delegalizowano, zupełnie niepotrzebnie. Jedni i drudzy sami się zlikwidują.
    • antyk52 Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 08.02.05, 10:35
      > "Wniosek o podjęcie działań w celu delegalizacji Młodzieży Wszechpolskiej
      > złożył w krakowskiej prokuraturze członek zarządu małopolskiej Unii Wolności
      > Jan Hoffman.

Unia Wolności a co to jest?
      • oleg3 Re: To poczatek końca Wszypolskiej? 08.02.05, 10:43
        antyk52 napisał:

> Unia Wolności a co to jest?

To organizacja kombatancka, taki ZBOWID III RP, kiedyś kierowana przez
        profesorów, ostatnio przez boksera.
    • indris Nie znoszę Rybińskiego... 09.02.05, 10:22
      ...ale po raz pierwszy całkowicie zgadzam się z jego zdaniem. Tekst felietonu z
      dzisiejszej Rzepy kopiuję, bo po kilku dniach teksty stają się niedostępne.

"
      Wolność z policją na czele

Strasznie dużo mamy ostatnio w naszym życiu publicznym niechlujstwa umysłowego,
      zamierzonego i mimowolnego. Ale wyczyn działaczy małopolskiej Unii Wolności,
      którzy domagają się delegalizacji Młodzieży Wszechpolskiej, to doprawdy
      osiągnięcie niebywałe. Przedstawiciele partii, która ma wolność w nazwie, na
      sztandarze i w programie, domagają się policyjnego ograniczenia wolności
      innych. To śliczne. Sam urok. Po co dyskutować z Młodzieżą Wszechpolską, po co
      się kłócić, przekonywać do swoich racji i w ogóle podejmować jakiś wysiłek,
      skoro można zakazać? Nie ma wolności dla wrogów wolności i basta!

Nie żywię żadnej sympatii do młodzieżówki LPR, nawet mi żal, że tak młodzi
      ludzie dają się opętać tak sędziwym uprzedzeniom i ideom. Ale Unia Wolności
      jest już dojrzała. Powinna być trochę rozważniejsza.

Tymczasem domaga się takiej Polski, której ślady spoczywają dziś w tych
      teczkach i archiwach IPN, o których tyle się mówi. Polski zakazów, nakazów i
      jedności moralno-politycznej narodu realizowanej przez policyjny przymus. Może
      w tych tęsknotach tkwi źródło ciągot do sprzymierzenia się z SLD, po którym
      wszyscy zostaniemy zakazani i wykluczeni.

Stanowczo unici za dużo czytają gazet, a za mało klasyków wolności. Zostawcie
      już te apele intelektualistów, doraźne publicystyki ludzi, których zawodem jest
      wzburzenie i zgorszenie, a poczytajcie sobie coś o istocie tego dobra, które
      macie w nazwie. O wolności. Poczytajcie Benthama, Smitha, Milla. Pomyślcie,
      proszę, o takiej parafrazie Johna Stuarta Milla: gdyby cała ludzkość była
      jednego zdania, a tylko jedna Unia Wolności miała zdanie przeciwne, ludzkość
      byłaby równie nieuprawniona do nakazania UW milczenia, co UW do zamknięcia ust
      ludzkości. Poczytajcie starego dobrego Milla, a jak się wam nie chce, niech wam
      koledzy z SLD poczytają Różę Luksemburg: wolność jest zawsze wolnością dla
      inaczej myślących.

W walce politycznej można doprawdy się obejść bez policji, prokuratury i sądów.
      Kiedy PiS wpadło na szalony pomysł delegalizacji SLD, napisałem, że jedyną
      instancją, która jest to w stanie przeprowadzić w demokracji, są wyborcy.
      Zdelegalizować Młodzież Wszechpolską mogą młodzi. Policja może złapać
      przestępcę, ale nie zwiększy notowań UW. •

MACIEJ RYBIŃSKI
      "
    • patience Juz zaczeli uciekac... 09.02.05, 19:08
      "Słabnie pozycja Ligi Polskich Rodzin w samorządzie województwa
      małopolskiego. Dwaj radni z LPR przechodzą do PiS".

Dziennik Polski 9 lutego 2005

wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka