Gość: Balzer IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 22:42 Kto wedlug was zasluguja na to miano ? Kto swoimi slowami, zachowaniem lub czynami na arenie politycznej zasluzyl na tytul Najglupszego Polityka Trzeciej Rzeczpospolitej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maurycy Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 22:52 BUUUUUUUUUUUZEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kla Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.chello.pl 05.09.01, 22:49 Absolutnie pierwsze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 04.09.01, 22:59 Pan hrabia Stefan Niesiołowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 23:06 On też i jeszcze Ryszard Czrnecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 23:09 Wydaje mi sie, ze Buzek raczej nie bo nic nie robil natomiast Niesiolowski zawsze potrafi rozbawic. Szczegolnie zabawne jest jego przekonanie co do slusznosci swoich wypowiedzi oraz zaslepienie nienawiscia do lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ 04.09.01, 23:20 Ja tez uwazam go dziwaka. Dlaczego facet nie lubi komunizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 23:35 Maciarewicz dzis w TV by rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 23:59 Gość portalu: Ella napisał(a): > Maciarewicz dzis w TV by rewelacyjny. A Wrzodak to nie Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.01, 11:18 Gość portalu: Balzer napisał(a): > A Wrzodak to nie > Pzdr. Wrzodak-rewelacja, ale czy to wogóle polityk? Nooo pan mecenas przystojny, cała ta trójka i publika LPP - fantazja!! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
malak Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ 05.09.01, 00:46 mysle ze ten co wygra juz tu jest: http://www.jachnicki.com.pl/maratonwyborczy2001/ malak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiekun Najglupszy polityk! IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 05.09.01, 01:23 Prymas Glemp (polityk) za jego prymitywizm,prowincjonalizm i glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: Najglupszy polityk! IP: 213.76.128.* 05.09.01, 12:36 Gość portalu: opiekun napisał(a): > Prymas Glemp (polityk) za jego prymitywizm,prowincjonalizm i glupote. Natomiast w kategorii "Najgłupszy uczestnik Forum " podium masz zapewnione i wielkie szanse na złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kry Re: Najglupszy polityk! IP: *.chello.pl 05.09.01, 22:45 O TAK !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypek Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.interklub.pl 05.09.01, 01:43 Marek Wagner,Maciej Manicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: 207.129.53.* 05.09.01, 12:03 Na 120% leśny dziadek Aleksander Małachowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapka Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 05.09.01, 13:31 Każdy, kto maczał łapy w bagnie zwanym Akcja Wyborcza Solidarność, a osobiście jako najgłupszego, najbardziej szkodliwego śmiecia mogę wymianić niejakiego Tokarczuka, który jawnie i bez żenady dał przykład prywaty i popierania prywatnego biznesu swoich kolesi przy okazji pokazując, że ma w nosie mądrzejszych od siebie (bo trudno o kogoś głupszego) doradców, a przede wszystkim ma w nosie to, co miał jako minister chronić, czyli środowisko. Trzeba wyszukać okręg, w którym ten śmieć ma zamiar kandydować i zrobić mu taka zntykampanię, że będzie mu wstyd się tam pokazać przez 20 lat. Poza tym mozna go spróbować postawić przed trybunałem stanu za niszczenie dziedzictwa narodowego, jakim jest przyroda tatrzańska, jeszcze nie zadeptana przez miliony przyjeżdżających tam turystów, którzy się tam zwyczajnie nie mieszczą. Zresztą poczekajny kilkanaście lat - do zniszczonych i zaśmieconych Tatr nikt nie będzei chciał przyjeżdżać, a pazerni górale zostaną ze swoimi pensjonatami i będą chlać z rozpaczy użalając się nad własną głupotą (poza chlaniem oni niewiele potrafią). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.wroclaw.tpnet.pl 05.09.01, 14:00 Jak przystalo na To Forum ani slowka o pogrobowcach PZPR, ich dzieciach, Tajnych Towarzyszach w UW, PO i AWS. Nie jestem zdziwiony - czytam Was od marca. Uwlaszczona PZPR na majatku obywateli od 1983 roku nazywacie ladnie Lewica. No, no.. mamy kapitalistyczna (bogata) Lewice niekomunistyczna walczaca z socjalistyczna prawica (biedna) a poziom dyskusji rzeczywiscie dla kazdego. Przypomina mi sie rudy z PO z TVnieP, ktory Maciarewiczowi zarzucil, ze byl przeciw NATO a ps. Gieremek i ps. Onyszkiewicz za. To tak jakby Walesa byl przeciw spolkom czerwonoarmiejco-polskich na terenach garnizonow a Parys i Olszewski za. I Olszewski z Moskwy wsciekal sie na "malpe z brzytwa" czyli Bolka. Gratuluje pamieci i rozeznania. # I ja aktualnie brzmi pytanie "Czyja ta Polska" ? Jestesmy u siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.avnl1.nj.home.com 05.09.01, 14:31 Kandydatow jest tylu, ze wybor jest niezwykle trudny. Zdecydowac sie pomiedzy np. Niesiolowskim a Czarneckim, czy chocby Buzkiem, ze nie wymienie paru innych - to niemozliwe. Jesli jednak trzeba, to stawiam na Niesilowskiego. Takich glupot jednak nikt inny nie wygadywal. Powinno sie go nagrodzic wpisem do polskiej edycji Guinnesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajacek Re: A czlowiek z odbytem na brodzie? :))) IP: *.kabel.telenet.be 05.09.01, 14:44 Krzaklewski Maryjan !!!! Namotal,namotal i znikl jak kometa . Przeciez caly ten rzad zawdzieczamy jemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Aktualne wyniki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 18:18 Prowadzi Niesiolowski ( 4 glosy ) przed Maciarewiczem (2). Reszta kandydatow otrzymala pojedyncze glosy. Konkurs wciaz trwa - glosujcie na najglupszego polityka III RP ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 19:34 Typuję autora poniższej wypowiedzi dla „Der Spiegel”: „Sekretarz generalny partii robotniczej Mieczysław Rakowski pożyczył sobie wtedy od Michaiła Gorbaczowa milion dolarów. Pieniądze miały być użyte do spłacenia zobowiązań PZPR. Rosyjscy dyplomaci przywieźli pieniądze w aktówkach do Warszawy. Rakowski niedługo potem odwiózł je w ten sam sposób” Źródło : Rzeczpospolita z 5 IX br. Kto to mógł powiedzieć? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO czy najbardziej obrotnego? IP: *.retsat1.com.pl 05.09.01, 21:16 Nijak nie rozumiem. Pożyczanie pieniędzy nie zawsze świadczy o głupocie. Fakt, o głupocie niekiedy może świadczyć oddawanie pieniędzy. Co miałaś na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO Polityka IP: *.retsat1.com.pl 05.09.01, 21:24 Zgłaszam propozycję Gabriela I Janowskiego. Wyjątkowo udane połączenie głupoty i nawiedzenia. I popatrzcie, jak głupota jest skuteczna. Cztery lata na jednym z najbardziej eksponowanych w państwie stanowisku. Idę o zakład, że po wyborach Gabriel I wyląduje w holdingu cukrowym, który sprywatyzuje na własny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.retsat1.com.pl 05.09.01, 21:35 Raz jeszcze się wtrącę. Chciałem zwrócic Beacie uwagę, że Rakowski był wybitnym redaktorem (to on założył Politykę, jedyne pismo, które w PRL przez dziesięciolecia nadawało się do czytania. W latach 90-tych okazało się, że jego pracownicy utworzli kilka rządów z prawicowym premierem Olszewskim na czele. Rakowskiego nie znam, Politykę czytałem i czytuję, trudno mi jednak się zgodzić, ze głupek skupia wokół siebie elitę intelektualną 40 milionowego kraju. Zgadzam się jednak, że Rakowski był wybitnym redaktorem i miernym politykiem. Wydaje się, że Beata Rakowskiego nie lubi. Ale raz jeszcze zapytuję, czy to swiadczy o jego głupocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.01, 22:32 Gość portalu: Jurek napisał(a): > Raz jeszcze się wtrącę. Chciałem zwrócic Beacie uwagę, że Rakowski był wybitnym > redaktorem (to on założył Politykę, jedyne pismo, które w PRL przez > dziesięciolecia nadawało się do czytania. W latach 90-tych okazało się, że > jego pracownicy utworzli kilka rządów z prawicowym premierem Olszewskim na > czele. Rakowskiego nie znam, Politykę czytałem i czytuję, trudno mi jednak się > zgodzić, ze głupek skupia wokół siebie elitę intelektualną 40 milionowego > kraju. Zgadzam się jednak, że Rakowski był wybitnym redaktorem i miernym > politykiem. Wydaje się, że Beata Rakowskiego nie lubi. Ale raz jeszcze > zapytuję, czy to swiadczy o jego głupocie? Szanowny Jurku ! Odnośnie Mr M.Rakowskiego to chciałabym Ci uprzejmie wyjaśnić, że aczkolwiek z pewnych względów nie byłam czytelniczką jego artykułów ( nie umiałam jeszcze składać literek w wyrazy) to przyjęłam na wiarę twierdzenia pewnej osoby będącej dla mnie autorytetem, że jako dziennikarz był on prekursorem "liberalizmu" w PRL. Nie lubię go za lekceważący stosunek w czasie rozmów ze stoczniowcami, szanuję za odwagę podjęcia z nimi bezpośrednich rozmów transmitowanych przez tv, mam uznanie za zapoczątkowanie reform gospodarczych (bezposrednio przed oddaniem władzy). To tyle o Mieczysławie Rakowskim - resume mieszane uczucia. Z tym, że ... hm to nie jego typuję do tytułu najgłupszego polityka III RP. Szukaj dalej ....Przeczytaj jeszcze raz powoli moje jedno zdanko. Powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.retsat1.com.pl 05.09.01, 23:33 Droga Beato. Trochę "popiłujemy" na temat Rakowskiego. Śmiem twierdzić, ze zbytnio przeceniasz rolę Rakowskiego w krzewieniu "liberalizmu" w Polsce. Po pierwsze, idee liberalizmu liczą sobie ponad 200 lat, a zaliczanie Rakowskiego do grona zwolenników liberalizmu to trochę pomieszanie z poplątaniem. Ot, nieudolnie próbował realizować reformy ekonomiczne, uwalniając ceny żywności. Wspomniałem, że nie uważam Rakowskiego za wybitnego polityka. Okazał się grabarzem PRL. I chwała mu za to, że PRL zakopał. Zgadzam się z opinią osoby, o której wspominasz, że nie był wybitnym dziennikarzem. Ja też uważam, że teksty jego były ględliwe. Redaktorem natomiast był znakomitym. Pismo "Polityka" było naprawdę bardzo dobrym tygodnikiem. Na szczęście i bez niego wciąż jest to ciekawe i pożyteczne pismo. Nie uważam jednak, ze twoja kandydatura Rakowskiego jako najgłupszego polityka jest najcelniejsza. Podejrzewam, że chciałaś na lewicy wskazać jakiś kawałek głupoty. Z pewnością jej tam nie brakuje. Więc do roboty - szukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: 213.76.59.* 05.09.01, 23:44 Gość portalu: Jurek napisał(a): > Droga Beato. Trochę "popiłujemy" na temat Rakowskiego. Śmiem twierdzić, ze > zbytnio przeceniasz rolę Rakowskiego w krzewieniu "liberalizmu" w Polsce. Po > pierwsze, idee liberalizmu liczą sobie ponad 200 lat, a zaliczanie Rakowskiego > do grona zwolenników liberalizmu to trochę pomieszanie z poplątaniem. Ot, > nieudolnie próbował realizować reformy ekonomiczne, uwalniając ceny żywności. > Wspomniałem, że nie uważam Rakowskiego za wybitnego polityka. Okazał się > grabarzem PRL. I chwała mu za to, że PRL zakopał. Zgadzam się z opinią osoby, o > której wspominasz, że nie był wybitnym dziennikarzem. Ja też uważam, że teksty > jego były ględliwe. Redaktorem natomiast był znakomitym. Pismo "Polityka" było > naprawdę bardzo dobrym tygodnikiem. Na szczęście i bez niego wciąż jest to > ciekawe i pożyteczne pismo. Nie uważam jednak, ze twoja kandydatura Rakowskiego > jako najgłupszego polityka jest najcelniejsza. Podejrzewam, że chciałaś na > lewicy wskazać jakiś kawałek głupoty. Z pewnością jej tam nie brakuje. Więc do > roboty - szukaj. Sorry ale odbierasz mnie na opak (napewno moja wina), nie mam siły pisać od początku tego samego. Jesli jestem niekontaktowa - proponuję zajrzeć do Rzeczpospolitej on-line. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.retsat1.com.pl 06.09.01, 00:13 Tak sie składa, ze dzień zaczynam od lektury Rzepy on line. Ale faktycznie na ma o co się sprzeczać. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ 05.09.01, 23:46 Dlugo myslalem, typow mialem kilka - ale rzeczywistosc przerosla mnie (przyznaje sie). Czy lider najpopularniejszej partii (sondaze, ech sondaze) musi takze w Niemczech zabiegac o poparcie wyborcze? Co prawda polonia tam niemala, tyle, ze niewielu potencjalnych wyborcow stamtad uwierzy wlasnie jemu? Przyjdzie przekazac blazenska czapke... i to na te akurat glowe. A niedoczekanie jego! pozdrawiam - vtec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Do vteca ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 00:18 civic_vtec napisał(a): > Dlugo myslalem, typow mialem kilka - ale rzeczywistosc przerosla mnie > (przyznaje sie). > Czy lider najpopularniejszej partii (sondaze, ech sondaze) musi takze w > Niemczech zabiegac o poparcie wyborcze? Co prawda polonia tam niemala, tyle, ze > niewielu potencjalnych wyborcow stamtad uwierzy wlasnie jemu? > Przyjdzie przekazac blazenska czapke... i to na te akurat glowe. A > niedoczekanie jego! > > pozdrawiam - vtec > Cze vtec ! Ty jesteś i za i przeciw ? Czy ja dziś faktycznie jestem nie przejrzysta czy Jurek sie ze mną przekomarza ? Ze względu na starą znajomość proszę o autorytatywną opinię. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Odpowiedź Beacie! IP: *.retsat1.com.pl 06.09.01, 09:50 Prosiłaś o odpowiedź autorytatywną, a będzie ezopowa. Rzadko kiedy rzeczywistość jest czarno - biała. Na ogół jest szara. I tak jest w przypadku Rakowskiego. Bardzo dobry redaktor, a jako polityk nie ma czym się chwalić. Jednak z pewnościa nie jest najgłupszy w III RP. Jest wielu, któzy bija go na głowę. Ot i tyle. Pozdrwaiam. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec Re: Od vteca ! 06.09.01, 10:13 Zwykle staram sie byc i za i przeciw czyli przed wyciagnieciem wnioskow wysluchac pelnej argumentacji obu stron. W tym wypadku nie musze, bo opinie wyrobilem sobie dawno i nic jej nie zmieni. O naszym bohaterze (sic!) powiem: glupi czy o droge pyta? A poniewaz nie po drodze mi z nim to kierunku nie pokaze. Powazniej - po co panu LM taki zabieg? Smiem sadzic, ze nie jest politycznym idiota i ta wypowiedz ma sluzyc czemus wiecej niz prosta gra pod publiczke. Czy teraz jest jasniej? A moze wroce na leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: Od vteca ! IP: *.plaszew.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 11:04 Bezapelacyjnie tytuł należy się Gabrielowi Janowskiemu. Zbiorową głupotą wykazują się w większości politycy AWS. Ale już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodor Re: Od vteca ! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 11:44 Nie, Janowski nie. To jest przecież chory człowiek. A to inna kategoria. Niesiołowski też nie. On nie jest taki głupi, raczej wredny. Zwróćcie uwagę, że z połową lewej strony jest na ty po czym za chwilę obrzuca ich najgorszymi wyzwiskami. To po prostu zwykła menda. Uważam, że w tej kategorii winna być przyznana nagroda zbiorowa: CALA PRAWICA - SZCZEGOLNIE POSTSOLIDARNOSCIOWA! Oni są naprawdę bezkonkurecyjni. Uzasadnienie: 1.to wszystko co robili w okresie 1980 - 1981, 2.to wszystko co robili w latach 1981 - 1989, 3.to wszystko czego dokonali w latach 1989 - 2001. Niewielu ugrupowaniom w historii udało się tego dokonać. I to jest mój typ na zwyciężcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Od vteca ! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.09.01, 11:44 Gość portalu: Lutek napisał(a): > Bezapelacyjnie tytuł należy się Gabrielowi Janowskiemu. > Zbiorową głupotą wykazują się w większości politycy AWS. Ale już niedługo. Jest takie proste kryterium dla najlepszego polityka. Wpierw wyjasnie dla kogo najlepszego ----> dla tych obywateli naszego kraju, ktorzy swoje powodzenie identyfikuja z powodzeniem i dobrobytem Polski. A nie jej kosztem i kosztem wiekszosci obywateli. A teraz kryterium: To ten, ktorego media musowego nakazu zamilczaja lub zaciekle zwalczaja i osmieszaja, uzywajac kazdych metod do tajnych sluzb i sktytobojstwa wlacznie. Nie mylic z normalnymi w gangach i mafiach porzchunkach spowodowanych konfliktem interesow ( Paala, Debski itp.). Gabriel Janowski nie spelnia tego prostego kryterium. Oczywiscie czytelnicy GW i np. Polityki sa umatrycowani mozgowo, jak laboratoryjny kogut chowany w klatce z poziomymi paskami. Nigdy juz w doroslym zyciu (politycznym) nie zobaczy "paskow pionowych". Nie trafiaja na taki szablon matrycy intelektu !!!! Serdecznie pozdrawiam - widzow i czytelnikow "polskich" mediow. P. S. ...zdaniem lek. specj. toksykologii - zachowanie rzeczonego bylo typowe dla podania narkotyku. Przez medykow politycznych. Ma szczescie, ze zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodor Re: Od vteca ! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 11:45 Nie, Janowski nie. To jest przecież chory człowiek. A to inna kategoria. Niesiołowski też nie. On nie jest taki głupi, raczej wredny. Zwróćcie uwagę, że z połową lewej strony jest na ty po czym za chwilę obrzuca ich najgorszymi wyzwiskami. To po prostu zwykła menda. Uważam, że w tej kategorii winna być przyznana nagroda zbiorowa: CALA PRAWICA - SZCZEGOLNIE POSTSOLIDARNOSCIOWA! Oni są naprawdę bezkonkurecyjni. Uzasadnienie: 1.to wszystko co robili w okresie 1980 - 1981, 2.to wszystko co robili w latach 1981 - 1989, 3.to wszystko czego dokonali w latach 1989 - 2001. Niewielu ugrupowaniom w historii udało się tego dokonać. I to jest mój typ na zwyciężcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Od vteca ! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.09.01, 14:21 Gość portalu: komodor napisał(a): > Nie, Janowski nie. >Niesiolowski ... z połową lewej strony jest na ty po czym za chwilę obrzuca ich najgorszymi > wyzwiskami. To po prostu zwykła menda. > Uważam, że w tej kategorii winna być przyznana nagroda zbiorowa: ****************** # - PELNA ZGODA ! ****************** > CALA PRAWICA - SZCZEGOLNIE POSTSOLIDARNOSCIOWA! > Oni są naprawdę bezkonkurecyjni. Uzasadnienie: > 1.to wszystko co robili w okresie 1980 - 1981, > 2.to wszystko co robili w latach 1981 - 1989, > 3.to wszystko czego dokonali w latach 1989 - 2001. > Niewielu ugrupowaniom w historii udało się tego dokonać. > I to jest mój typ na zwyciężcę. Bledny wniosek, polegajacy na wrzuceniu wzystkich do jednego worka i nieuwzglednienia olbrzymich przemian w czasie. Podobnie syjonisci nowojorscy analizuja Polska historie zapominajac bagatela, ze Polski nie bylo w latach 1939- 1945. No to nie Niemcy a Polacy wymordowali w tym okresie 3 mln Zydow. I nic nie pisza, ze 3 mln Polakow wymordowali Niemcy m.in. za uratowanie kilkadziesiat tys. Zydow od zakatowania przez Niemcow. 1980-81********************* Nalozyl Pan, swiadomie ?, blad nazwania 11 mln wqrwionych na system porzadnych ludzi (m. in. # -a) w 1980-81 PRAWICA. 1982-1989******************* Pomylil ich Pan z Kiszczaka "selekcja" 1982-1989 - wynurzyli sie sfotografowani z Bolkiem + doradcy etosowi. 1982-2001******************** No a lata 1989-2001 to po prostu realizacja z 5-ciomiesieczna przerwa tej samej polityki dwupaszportowcow, rozmieszczonych po PRAWICY i LEWICY, rabunku panstwa wg programu Sorosa-Sascha. Powszechny prymitywizm swiatopogladowy tzw. lewicy, odslaniany przeze mnie czesto na Forum, nie moze pojac, systemu wspolrzadow z innym ugrupowaniem a rzady rozumie zawsze jako monopol wladzy absolutnej. Tak,ze nie pomagaja rzadzic dla dobra ogolu, ale szkodzi na kazdym kroku przy najmniejszej okazji, sama nie podejmujac reform. Zas AWS jako koncesjonowana opozycja, oddala wladze UW rezygnujac z programu propolskiego. Nasycenie polityki sluzbami i bylymi "gospodarzami" m. in. z Central Handl. Zagran., badz z wrecz z MFW (Olechowski), dopelnia zwiazkow rzadu z mafijnymi metodami badz wrecz z ich strukturami. Radzilbym nie obrazac zdrowego rozsadku podzialem na "prawice" i "lewice". Bardzo o to Was prosze - nie uchodzi w moim wieku bawic sie w piaskownicy poltycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodor Re: Od vteca ! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 15:09 Szanowny Panie, myślę, że bardzo stary podział na lewicę i prawicę ma swoje uzasadnienie wynikające chociażby z przesłanek ideologicznych. Ja twierdzę, że akcja strajkowa w 1980 roku nie była przypadkowa a jak dzisiaj przeczytamy raz jeszcze sławnych 21 postulatów to śmiech pusty nas ogarnia. Najbardziej ujęła mnie troska o zniesienie cenzury przez człowieka, który czytał w swoim życiu wyłącznie 1 książkę. Proszę sobie przypomnieć zdjęcia z marszu głodowego w Lodzi i wygląd tych skąd inąd "dobrze" zbudowanych kobiet. Chciałbym porozmawiać z nimi dzisiaj kiedy bardzo wiele polskich rodzin głoduje naprawdę. Cała ta akcja miała na celu osłabienie państwa i jego organów. Maczało w tym palce wiele osób z bardzo wielu krajów a w łapach mieli niezłe pieniądze.Zastanawiająca jest również walka o uznanie tych ludzi za kombatantów. Uważam, że obraża to autentycznych kombatantów (używam tego określenia zgodnie z definicją) a opowiadanie 20 letnich młodzieńców o "mrocznych czasach stanu wojennego jest kpiną i tylko śmieszy. Bolek jak Bolek, to doprawdy nie powinno być zaskoczeniem aczkolwiek opowieści, że Kiszczak obalił PRL przy pomocy Solidarności wydają mi się znaczną przesadą. Syjonistów nowojorskich pominę milczeniem ponieważ nie za każdym krzakiem ukrywa się jakiś Żyd a my dyskutujemy o naszych sprawach wewnętrznych a nie implikacjach zagranicznych. Czytając Pana wypowiedź uważam, że posługuje się Pan zbyt daleko idącymi uproszczeniami. Historia i polityka ma to do siebie, że niestety nie jest jednowymiarowa. Odpowiedz Link Zgłoś
civic_vtec OD TEGO MIEJSCA NIE OD VTECA! 06.09.01, 15:15 Panowie, odczepcie sie od mojego nicka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Do Komodora IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 15:34 Komodorze ! Poraża mnie twoja wiedza i znajomość (prawidłowości) procesów historycznych. Wybacz mój infantylizm kobiecy ale od kiedy to przestała obowiązywać prawidłowość historyczna, polegająca na tym, że efekty walk narodowo- wyzwoleńczych są zaprzepaszczane i przejmowane przez niezasłużone warstwy, klasy społeczne (trywializując: po każdej rewolucji następuje kontrrewolucja). Odnośnie lat 80 tych przypominam Ci uprzejmie, że w Solidarności uczestniczyli (działali) nie tylko prawicowcy ale także członkowie PZPR ( tylko niektórzy ex) a także ludzie którzy nie identyfikują się z prawicą, podać nazwiska niektórych - proszę :B.Labuda, Stryczula, A Celiński. Co z nimi ? Mało precyzyjnie zdefiniowałeś nominowanych . Ora et labora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodor Re: Do Komodora IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 16:08 i jeszcze kobieta przeciw mnie. To już więcej niż pech. Otóż w przeciwieństwie do prezydenta Kwaśniewskiego uważam, że Solidarność to był owczy pęd i nie mam zamiaru się z tego wycofywać.Odmianą tego owczego pędu do solidarności był owczy pęd do PZPR. Dlatego też w jednej i drugiej organizacji znaleźli się bardzo dziwni ludzie. Po latach widać, że wstępując w szeregi (obojętnie jakie) kierowali się nie przekonaniami a źądzą kariery. Gdzie dzisiaj jest 10 mln członków Solidarności z 80 roku? Tam gdzie 3 mln członków PZPR. Obawiam się, że jedyny wspólny punkt naszych rozważan to ocena Rakowskiego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Do Komodora i Do Beaty IP: *.wroclaw.tpnet.pl 06.09.01, 17:27 Komodorze ! Mnie nie poraża mnie Twoja znajomość prawidłowości procesów historycznych. ************ "B.Labuda, Stryczula, A Celiński. Co z nimi ? " ************ A co np. z Gwiazda S. robotn. i ... skleroza no.. z S. rolnikow; ojca utopili w studni, brata.. i startowal jako jedyny, niepodstawiony z 7-miu przez sluzby, na prezydenta? Poniewaz wyznaje "teorie spiskowa", tak zajadle zwalczana przez Tych, ktorzy buszowali nielegalnie po archiwach, pewnie nie bedzie to, jeszcze wiele lat, dyskusja merytoryczna. Oczywiscie. ze przy mojej manierze uzywania dwu-lub trzy-wyrazowych na okreslen - meandrow splotu, zlozonych przeciwnie dazen zatomizowanych spoleczenstw, do nowej, kierowanej ukladami - niestabilnosci, latwo mnie utracic byle teoria. Ale zapewniam Pana, ze widzialem niemalo, na roznych warstwach w pionie i poziomie a jako "obiezyswiat"(taki zawod), w setkach miejsc ( firm, instytucji i zakladow) Polski, dykutowalem ostro od generala, ministra po zwyklego czlonka czy to PZPR czy S.. Jako nadzwyczaj towarzyski i otwarty na innych czlowiek, jestem chyba najwiekszym zbiorem historii najnowszej Polski. A w dyskusjach nie ograniczam sie do uprzejmosci, wypic moglem duzo i do najglebszych pokladow swiadomosci docieralem. Przyklad - "skonczyly sie czasy fachowcow, zaczely ''politykow'' " -I. 1982 Z przyjaciolmi "Olka", ktory noca z magazynu zalatwial im meble tez pilem - chyba z tydzien non stop.... I nie mam awersji ani do bylych towarzyszy, do ktorych nie nalezalem, ani do S, do ktorej nalezalem ( i nie tylko) do 1992 roku. Szybciej i skuteczniej zalatwialo sie potrzebne do przedsiewziec sprawy z komuchami. ********* Ora et labora. ********* Oralem i laborowalem. Czasem teorie w praktyce. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Ponownie kobieta do Komodora IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 18:11 Gość portalu: komodor napisał(a): > i jeszcze kobieta przeciw mnie. To już więcej niż pech. Tylko mądrym szczęście sprzyja. > Otóż w przeciwieństwie do prezydenta Kwaśniewskiego uważam, że Solidarność to > był owczy pęd i nie mam zamiaru się z tego wycofywać.Odmianą tego owczego pędu > do solidarności był owczy pęd do PZPR. Dlatego też w jednej i drugiej > organizacji znaleźli się bardzo dziwni ludzie. Po latach widać, że wstępując w > szeregi (obojętnie jakie) kierowali się nie przekonaniami a źądzą kariery. > Gdzie dzisiaj jest 10 mln członków Solidarności z 80 roku? Tam gdzie 3 mln > członków PZPR. Protestuję stanowczo przeciwko identyfikowaniu motywów wstępowania do "S" i PZPR. Nawet niektórzy członkowie PZPR kierowali się "racjami wyższego rzędu" (wartościami) wstępując do Ski. Jeszcze grzeczniej i uprzejmiej przypominam Ci, że to była wielka niewiadoma (wejdą czy nie wejdą). Twoja ocena z perspektywy czasu obraża ludzi którzy kierowali się ideałami. To nie byli ludzie dziwni oni (większość) byli zwykli. Przypisywanie członkom Ski karierowiczostwa jest nieuprawnione i stanowi (modne niestety dziś) nadużycie. To były piękne dni. > Obawiam się, że jedyny wspólny punkt naszych rozważan to ocena Rakowskiego. Też wątpię jeszcze wszystkiego na ten temat nie powiedziałam. Bądż zdrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komodor Re: Ponownie kobieta do Komodora IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.09.01, 19:31 Jeżeli dzisiaj ma Pani imieniny to wszystkiego najlepszego. Gdyby jeszcze trochę mniej złośliwości.... ale nie wiem czy można tego wymagać od kobiety. W każdym razie będę się oczywiście uczył i pracował nad efektami. Myślę, że pani też trochę generalizuje. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowej. Nie wszyscy wszędzie wstępowali dla kariery ale takich było bardzo wielu. Czy pamięta Pani generałów WP jak po wielu latach przypominali sobie, że nie mają ślubu kościelnego. Na kolanach wyglądali ślicznie. Ale chyba trochę odbiegamy od głównego wątku. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Poza głównym wątkiem IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 22:41 Gość portalu: komodor napisał(a): > Jeżeli dzisiaj ma Pani imieniny to wszystkiego najlepszego. Nie mam ale serdecznie dziękuję za życzenia. > Gdyby jeszcze trochę mniej złośliwości.... ale nie wiem czy można tego wymagać > od kobiety. W każdym razie będę się oczywiście uczył i pracował nad efektami. > Myślę, że pani też trochę generalizuje. Nie jestem zwolennikiem teorii > spiskowej. Nie wszyscy wszędzie wstępowali dla kariery ale takich było bardzo > wielu. Czy pamięta Pani generałów WP jak po wielu latach przypominali sobie, że > nie mają ślubu kościelnego. Na kolanach wyglądali ślicznie. Ale chyba trochę > odbiegamy od głównego wątku. Dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.retsat1.com.pl 06.09.01, 18:05 Sami popatrzcie, co zaprzepaściliście. Miał byc konkurs na najgłupszego w IIIRP. A jak Pan Bóg dopuści, to może byłyby nagrody. Hawaje, albo Bermudy. I zamiast biegać po łące, zrywać polityczne kwiatki głupoty i wić wianki i układać z nich prawicowo-lewicowe bukiety politycznego kretynizmu, wy snujecie własne mrzonki i oplatacie wyimaginowane opowieści wokół swych zawiedzionych nadziei. Opamietajcie się. Wzywam was do porządku. Ma być konkurs na polską polityczną głupotę. Do roboty. Bigać po tej łące, póki zielona i rwać kwiecie o dusznym i zwodniczym zapachu. Ale już! Odpowiedz Link Zgłoś
jean-baptiste Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ 06.09.01, 18:06 Małem zaszczyt pracować nieco przy naszym sejmie w roku 1993 i 1994. Oto moje typy: 1. Ssie-rakowska Izabellla. Za całokształt 2. Niesiołowski za "spierdalaj z mównicy" 3. Pawlak&comapny (Zych included) za sio! o kurwa! itp. 4. Belka Marek NO TO W KRZAKI! 5. Kołodko Grzegorz za "Wyborczą Gazetę Żydowską" 6. Wiesław Barbarossa Kaczmarek za plan załatania dziury budżetowej z mojej emerytury 7. Konopczyna Indyjska Nowina patrz Ssie-rakowska + Labuda 8. Miller Leszek, który już niczego nie obiecuje, ale wszyscy (pardon sondaże mówią, że tylko połowa) myślą, że już obiecał. 9. Kwaśnieski jestem za bóle w łydce i odkrycie, żed przez bagażnik też można wejść do auta 10. Wałęsa Lech za grubą kreskę - ex equo Mazowiecki Tadeusz 11. Frasyniuk + Geremek + Donald za rozwalenie UW 12. Kwiatkowski z TVP za co raz gorszą kampanie LSD. Oto moje dwanaście groszy. Lista z pamięci. Można pokusić się o jakieś erraty, suplementy aneksy i ck dezerterzy. JB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.retsat1.com.pl 06.09.01, 18:24 Widzicie, jaka piekna i barwna łąka. A swoja drogą Jean-Baptise to pamiętliwy jesteś. Podoba mi się to. Jednak odpuściłbym kilka "grzechów" wymienionym przez ciebie politykom. Lubię ich ciete riposty (wczoraj słyszałem wywiad z Milerem, jak również mało mam ochoty na ciskanie w kogokolwiek ewngielicznym kamieniem. Głupotę jednak trzeba tepić. Wyrywać jak chwasty ze zboża. Ale co z chabrami? Wspominam je z rozrzewnieniem. Rzeczywistość jest jednak złożona. Pozdrowienia i podziekowania za dobrze wykonaną robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Krzaklewski IP: *.retsat1.com.pl 07.09.01, 13:58 Pełna zgoda. Najwyraźniej ma szereg kancików na głowie (oprócz dołka w brodzie). Dobra kandydatura obok Gabriela. ta sama formacja myśłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Najnowsze wyniki IP: 213.76.59.* 07.09.01, 22:31 Ciezko wylowic z Waszych rozwazan konkretnr nazwiska, ale na razie wyglada to mniej wiecej tak: 1. Niesiolowski (5 glosow) 2. Krzaklewski (3 gl.) Janowski (3 gl.) 4. Maciarewiecz(2 gl.) Buzek (2 gl) Pozostale glosy sa pojedyncze. Przypominam ze glosujemy na politykow III Rzeczpospolitej prosze wiec nie podawac kandydatur typu Bierut, Gomulka... Konkurs o statuetke Glupka 2001 trwa Zapraszam do glosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Oddaje glos na Leppera. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 22:46 Takiego belkotu nigdy nie slyszalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borek Re: Politycy IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 22:53 Jak można wybierać NAJGŁUPSZEGO polityka? Najwyżej można znaleźć najmniej głupiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokis Re: Oddaje glos na Leppera. IP: *.pl 08.09.01, 00:40 > Gość portalu: M. napisał(a): > > Takiego belkotu nigdy nie slyszalam. W zasadzie masz rację, ale... Być może to jest właśnie geniusz, którego my nie umiemy docenić. Wszyscy politycy starają się mówić "pod ekierkę", ale nie on, nie TEN PAN. A jeżeli przyszłe pokolenia zobaczą w nim Wieszcza ? Gdzie my się wtedy podziejemy z tym naszym racjonalnym osądem ? O nie, Lepper głupi nie jest. Jeżeli istnieją światy równoległe, to w jednym z nich dnia 23.09.01 Lepper ogłosi swój najnowszy edykt "O Uznaniu Demokracji Za Ustrój Złodziejski". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Oddaje glos na Leppera. IP: *.retsat1.com.pl 08.09.01, 15:00 Appendix do "ale". W polityce ukazał sie ciekawy artykuł o Samoobronie i Lepperze, w którym dziennikarz pokazywał, że Lepper czerpie środki pieniężne z Samoobrony. Finanse S sa poza jakąkolwiek kontrolą, a ponadto korzysta z dotacji ludzi szukających róznego rodzaju pomocy. Z chwilą jednak, gdy wyciągnie od nich ostatni grosz usuwa ze swego otoczenia. Myśle, że artykuł ten jest dostępny w archiwum internetowym Polityki Warto przeczytać, aby przekonac się, jak sie opłaca mieszać w głowaćh czczymi obietnicami. Strach pomyśleć, co by się działo, gdyby doszedł do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: KONKURS O TYTUL NAJGLUPSZEGO POLITYKA III RZECZPOSPOLITEJ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 00:45 Purpurowa Eminencja Glemp i MaRyjan. Odpowiedz Link Zgłoś