galba 02.04.05, 23:02 Napisałem kiedyś na tym forum parę ostrych zdań na Twój temat. Żałuję ich. Przepraszam Ciebie i tych, których wtedy uraziłem, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
januszcz Re: - Przepraszam Cię - 03.04.05, 14:18 To bardzo ładny gest z Twojej strony Marcinie. Niewielu na tym Forum takich, których byłoby na to stać. Miło widzieć w Tobie Człowieka. J. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: - Przepraszam Cię - 03.04.05, 20:02 Miło mi to czytać. Pamiętam tamto zdarzenie, wymieniliśmy posty. Z szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: - Przepraszam Cię - 03.04.05, 21:52 Pamiętam tamten tekst . Sprawiłeś wielu ludziom przykrość . Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: - Przepraszam Cię - 03.04.05, 22:31 Dolacze Gambo do Ciebie, tez kiedys tam napisalam jazkas bzdure. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Był wicepremierem i ministrem, a nie nadzorcą. ... 05.04.05, 20:10 ... Uczciwość i bezinteresowny patriotyzm uczyniły go naiwnym, nie mógł się spodziewać takiego złodziejstwa i sabotażu wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Hm 05.04.05, 09:34 Wybieram trzecią mozliwą odpowiedź: "Nie mam zdania". Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Hm 05.04.05, 09:55 Dzięki metodzie trzecich możliwości stworzę teorię logiki trójwartościowej: będzie prawda fałsz i półprawdofałsz! Stosuje sie tę logike od 16 lat w IIRP. Jeden taki co mu nie ukradli księzyca miał trzecia droge. Miał też pismo Jelcyna ale i tez przeciwny mu przygotowany p. 13 przed odlotem do Moskwy. Były NATO-bis cóś mdz NATO a UKŁ W-wskim. EWG-bis mdzRWPG a EWG!!! Były wypowiedzi Siweierskiego, że powiedział ale nie powiedział Starachwice brońcie sie przed policją. ............ Prezydent to juz festiwal a to reprezentuje Polske owijając się w Białym Domu amerykanska flagą a to do bagaznika pod rabinie czy po drabinie juz nie pamietam czy nie przez okno... Może zatanczyć i zaspiewać gdyby nie stchórzył z ndwmiaru odwagi Wiesz Książę - "Jeruzalem" wybrało też trzecią drogę: zamieściło wywiad z prezydentem Warszawy Lechem Kaczynskim a zamiściło wielkie zdjęcie bardzo znanego terrorysty Theodora kaczynskiego, informatyka, który 18 lat terroryzował Amerykanów bombami... Prześlę Ci mą monografię o Logice Trójstanowej z odpowiednią dedykacją od wyznawcy dwustanowej logiki - Hasza. Dawaj więcej materiałów - szybciej ja ukonczę. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Oho 05.04.05, 10:03 Dora zajęła stanowisko ogniowe i salwę oddała. Problem z tym wynalazkiem był jednak taki - imponująca moc pocisku nijak się miała do skuteczności, trafienie z tego mastodonta do celu punktowego było trudniejsze, od wygrania "trójki" w totku. No, a tak między nami - zwrot "trzecia droga" wywołuje u mnie mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: Działo kolejowe 800 mm /nt 05.04.05, 13:25 czy niemcy nie posłali pod jakis tam stalingrad moździeży 1300mm? pytam sie. autorytetu 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Niezupełnie 05.04.05, 14:11 Dora oddała kilkanaście strzałów w kierunku twierdzy Sewastopol. Bez godnych uwagi rezultatów. Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: Niezupełnie 05.04.05, 19:32 xiazeluka napisała: > Dora oddała kilkanaście strzałów w kierunku twierdzy Sewastopol. Bez godnych > uwagi rezultatów. mialem na mysli mozdzieze. taka armata tylko strzela do gory a potem spada calkiem blisko. one ponoc mialy 1,3m srednicy. istne potwory i tez sie nie sprawdzily. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Dora 05.04.05, 14:54 w Darłowie<a href="darlowo.info/dzial.php? nazwa=historia&article=armata_swiata#dora01_zd.html">w Darłowie</a> Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Link 05.04.05, 14:55 darlowo.info/dzial.php?nazwa=historia&article=armata_swiata#dora01_zd.html Odpowiedz Link Zgłoś
pacyniarz Re: A cóż to za wynalaek ta "dora"?/nt 05.04.05, 13:41 hela.com.pl/dora.jpg Faktycznie celne to to nie bylo. We Wloszech Niemcy uzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: A cóż to za wynalaek ta "dora"?/nt 05.04.05, 14:15 pacyniarz napisał: > hela.com.pl/dora.jpg > Faktycznie celne to to nie bylo. We Wloszech Niemcy uzyli. To działo na rysunku nie jest Dorą - Dora była moździerzem, to jest armata. Jeśli rzeczywiście było używane we Włoszech, to jest to w takim razie działo kolejowe 28 cm K5 (E), z którego Niemcy nękali jankesów na przyczółku pod Anzio. Ten wynalazek, w przeciwieństwie do Dory, był piekielnie celny. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Nie wierzę TRAFIŁEM...za 1-ym razem 05.04.05, 14:21 "kolejowe 28 cm K5 (E), z którego Niemcy" 28cm = 300 mm! .....prawie!!!! a za drugim przesadziłem 10-krotnie. Wzżne , ze 1-sze się liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: W mordę 05.04.05, 20:01 xiazeluka napisała: > To jednak Dora. Pomyliłem ją z Thorem. nie moglem tego znalezc poniewarz nie wierzialem ze mozdzieRZ tak wlasnie sie pisze www.strange-mecha.com/german/army/G-t-hm.htm#thor 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
7em Re: W mordę 05.04.05, 20:01 xiazeluka napisała: > To jednak Dora. Pomyliłem ją z Thorem. nie moglem tego znalezc poniewarz nie wiedzialem ze mozdzieRZ tak wlasnie sie pisze www.strange-mecha.com/german/army/G-t-hm.htm#thor 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
canaris.jr Re: A cóż to za wynalaek ta "dora"?/nt 05.04.05, 14:35 80 cm sziało (E) "Dora" www.waffenhq.de/panzer/ww2_d_dora_06.JPG dora w pozycji gotowej do strzału www.waffenhq.de/panzer/ww2_d_dora_05.JPG producent: Krupp ilosc: 2 lufa Kaliber (mm): 800 Długość lufy (Kal.): 40,6 Masa lufy (t): 400,0 Zakres kierunkowy (wys.) (°): -0 do +65 Zakres kierunkowy (bok) (°): 0 Masa łączna (t): 1.350,0 Dł.poza zderzakami (m): 47,3 Szer. (m): 7,1 www.waffenhq.de/panzer/ww2_d_dora_03.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Ale mam oszacowanie z dołu i z góry... 05.04.05, 14:43 Długość lufy (Kal.): 40,6 {m?) czyzby w to niewiele więcej niz moje oszacowanie 30.000 mm Kaliber (mm): 800 z gory oszacowałem zamiast 800mm _ 3000 mm troszke przydużo jak na imżynierskie wyczucie. ale to biorac poprawke na postep... Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Ale mam oszacowanie z dołu i z góry... 05.04.05, 14:47 Długość lufy wyrażana jest w kalibrach, zatem w tym przypadku wynosi 32,48 m. Odpowiedz Link Zgłoś
canaris.jr Re: A cóż to za wynalaek ta "dora"?/nt 05.04.05, 14:59 www.waffenhq.de/panzer/ww2_d_dora_02.jpg www.waffenhq.de/panzer/ww2_d_dora_04.jpg prędkość początkowa = Vo (m/s): 820/720 zasięg rażenia ( km) 48,0/38,0 zdolność przebicia : stal – 1 m żelazobeton – 8 m ziemia – 32 m Odpowiedz Link Zgłoś
canaris.jr Re: A cóż to za wynalaek ta "dora"?/nt 05.04.05, 15:19 ps. załoga (obsługa) - 500 osób, obejrzyj linka... html2.free.fr/canons/doramt.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Hm 11.04.05, 22:08 hasz0 napisał: > Dzięki metodzie trzecich możliwości stworzę teorię > logiki trójwartościowej... Obawiam się, że nie da się stworzyć tego, co już istnieje i ma się całkiem dobrze: logika trójstanowa istnieje w automatyce, np. tzw. "tristate outputs", a te stany to: +ON -ON OFF co możemy sobie przełożyć np. jako "załącz" [+ON], "wyłącz" [-ON] i "nic nie rób" [OFF]. Dzięki niej wiele algorytmów wygląda znacznie prościej, niż w logice dwustanowej. Ukłony _____________________________ "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Odpowiedz Link Zgłoś
galba Już "po" więc nie widzę przeciwskazań by odp... 08.04.05, 18:27 xiazeluka napisała: > Wybieram trzecią mozliwą odpowiedź: "Nie mam zdania". ...owiedzieć. W okresie między śmiercią a pogrzebem Jego Świątobliwości nie chciałem się wdawać w dyskusje na ten temat, wątku nie uznawałem za polemiczny i nawet jawnie zaczepne i pozbawione klasy wypowiedzi (Januszcz) pozostawiłem bez reakcji. Teraz wyjaśniam to, co nie zostało wcześniej klarownie przedstawione a co wywołało pełne zadumy westchnięcie Xięcia: 1. Jest mi żal, że On odszedł. 2. Wciąż nie zgadzam się z Jego poparciem dla budowy Eurokołchozu - na szczęscie to był Jego błąd w zakresie wykraczającym poza ramy nieomylności. 3. Żałuję sposobu a nie samej krytyki. 4. Dzielę Jego pontyfikat na 2 okresy - ten drugi był zdecydowanie gorszy, może nawet szkodliwy. 5. Co do pomysłów "uświęcenia JP II" uważam, że jeszcze nie czas - potrzeba lat by w pełni poznać owoce Jego posługi, postulaty szybkiej beatyfikacji trącą mi pogańskimi zwyczajami starożytnego Rzymu. G. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Cieszy mnie odpowiedź WCMości 11.04.05, 11:04 Szczególnie to: > 3. Żałuję sposobu a nie samej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Już "po" więc nie widzę przeciwskazań by odp. 11.04.05, 21:35 galba napisał: > W okresie między śmiercią a pogrzebem Jego Świątobliwości nie chciałem się > wdawać w dyskusje na ten temat, wątku nie uznawałem za polemiczny i nawet > jawnie zaczepne i pozbawione klasy wypowiedzi (Januszcz) pozostawiłem bez > reakcji. =================== Napisałem: "To bardzo ładny gest z Twojej strony Marcinie. Niewielu na tym Forum takich, których byłoby na to stać. Miło widzieć w Tobie Człowieka. J." Mógłbym prosić o wskazanie gdzie w moich słowach są elementy jawnej zaczepności? O "klasę" wypowiedzi nie pytam ponieważ ta ocena mojej wypowiedzi nacechowana jest subiektywnym i emocjonalnym pustosłowiem. J. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg skoro można polemizować.... 11.04.05, 21:51 galba napisał: > xiazeluka napisała: > > > Wybieram trzecią mozliwą odpowiedź: "Nie mam zdania". > > ...owiedzieć. > > W okresie między śmiercią a pogrzebem Jego Świątobliwości nie chciałem się > wdawać w dyskusje na ten temat, wątku nie uznawałem za polemiczny i nawet > jawnie zaczepne i pozbawione klasy wypowiedzi (Januszcz) pozostawiłem bez > reakcji. tak zrozumiałem i po przeczytaniu nic nie dopisałem > > Teraz wyjaśniam to, co nie zostało wcześniej klarownie przedstawione a co > wywołało pełne zadumy westchnięcie Xięcia: > > 1. Jest mi żal, że On odszedł. pełna zgoda > > 2. Wciąż nie zgadzam się z Jego poparciem dla budowy Eurokołchozu - na > szczęscie to był Jego błąd w zakresie wykraczającym poza ramy nieomylności. a ja całkowicie się zgadzam z Jego poparciem dla budowy Uni Europejskiej z udziałem Polski.Widział to lepiej od Ciebie. > > 3. Żałuję sposobu a nie samej krytyki. OK > > 4. Dzielę Jego pontyfikat na 2 okresy - ten drugi był zdecydowanie gorszy, może nawet szkodliwy. > > 5. Co do pomysłów "uświęcenia JP II" uważam, że jeszcze nie czas - potrzeba lat by w pełni poznać owoce Jego posługi, postulaty szybkiej beatyfikacji trącą mi pogańskimi zwyczajami starożytnego Rzymu. > > G. A. Odpowiedz Link Zgłoś