Dodaj do ulubionych

Cos tutaj smierdzi!

IP: 200.38.247.* 18.06.01, 22:16
Czy moze mi ktos wyjasnic dlaczego w Polsce tzw "spoleczenstwo" chce wybrac do
parlametu ludzi, ktorzy nim rzadzili przez 45 lat i doprowadzili do tego, ze
nasz kraj musi odrabiac wieloletnie zacofanie (a zacofanie = bieda). Moj typ
to brak wyksztalcenia.
Czy nie lepiej zabrac sie do roboty, przestac sluchac oszolomow i zaglosowac na
jakas partie z realnym programem (nie, nie umiem takiej wskazac ale to nie
przyczyna aby glosowac na komunistow).
Obserwuj wątek
    • Gość: Maverick Re: Cos tutaj smierdzi! IP: *.houston-18-19rs.tx.dial-access.att.net 18.06.01, 22:20
      Masz racje kolego. Tylko czy aby oni umieli spojrzec poprzez i zrozumiec realia
      tego swiata. Wszystko co wyglada zbyt pieknie jest raczej nierealistyczne,
      cudow nie ma. Tylko solidna praca moze cos zdzialac. Wiem ze sa tam tysiace ,
      jezeli nie miliony co udawaly ze pracowaly i nie moga sie pogodzic z nowym
      porzadkiem.
    • Gość: Lechu teraz inni rządzą IP: *.pl 18.06.01, 23:37
      Ci, co rządzili przez 45 lat na emeryturze teraz są. Ci, co dali im emerytury,
      rządzą teraz. Gierek, amatorem zadłużania się okazał i u obecnych "prawicowców"
      terminować mógłby. Tzw. "prawica" rekordy niegospodarności i wielkości kredytów
      pobiła. Tzw. "lewica" bardziej prawicowa niż "prawica" jest. Komuchem (a raczej
      neokomuchem) w istocie "prawica" jest. Bo kto komuchem jest ? Ten, kto nic nie
      tworzy, tylko cudze przeżera.
      Piszesz: "Czy moze mi ktos wyjasnic dlaczego w Polsce tzw "spoleczenstwo" chce
      wybrac do parlametu ludzi, ktorzy nim rzadzili przez 45 lat". I tu z Tobą się
      nie zgodzę. Jak mawia przysłowie: "jak się nie obrócisz, dupa zawsze z tyłu",
      jak nie wybierzesz, (neo)komuch Ciebie gnoił będzie.
      pozdrawiam smile
      PS. Alternatywą są czarni. Zgadnij co gorsze jest ?
    • Gość: chrizz Re: Cos tutaj smierdzi! IP: 217.98.4.* 18.06.01, 23:41
      JAKA partia ma według Ciebie realny program???
      • Gość: NKWDzist Re: Cos tutaj smierdzi! - do rozmowcow IP: 200.38.247.* 18.06.01, 23:49
        Juz napisalem, ze nie wiem jaka partia ma realny program ale chyba to nie
        powod, ze SLD jest popularna. I aby wyjasnic, AWS czy tez P i S to nie sa dla
        mnie partie prawicowe bo ich program nie jest bardziej rynkowy.
        • Gość: chrizz Re: Cos tutaj smierdzi! - delektuj się IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.06.01, 00:03
          no tak ale krytyka SLD musi być poparta w sposób konstruktywny. Napisz więc co
          w jej programie jest nierealne (jeśli go w ogóle widziałeś),a lepiej będzie
          jakbyś pokazał, która z partii jest najbliższa realnemu programowi
        • luzer Re: K Enkawudistu 19.06.01, 01:12
          Gość portalu: NKWDzist napisał(a):

> Juz napisalem, ze nie wiem jaka partia ma realny program ale chyba to nie
          > powod, ze SLD jest popularna.

Właśnie fakt, że żadna inna partia nie ma realnego programu jest przyczyną
          popularności SLD. TO jest właśnie powód!

Pozdrawliaju czliena Naczialnogo Kommitieta Wnutriennych Dieł!
          • Gość: Lisek Re: K Enkawudistu IP: *.man.polbox.pl 19.06.01, 19:04
            Scisle biorac: Narodnyj Komissariat Wnutriennych Diel
            • sceptyk Re: K Enkawudistu 19.06.01, 21:56
              No i widzisz Lisku jak to dobrze, ze nie zamilkles i czasami cos zaszczekasz
              korygujaco. (zakladam, ze to Ty masz racje, bo sam dobrze nie wiem).

sc-k

PS. CZy Ty aby ten lisek (rudawy, a nie czerwony?)
            • sceptyk Re: K Enkawudistu 19.06.01, 22:24
              No i widzisz Lisku jak to dobrze, ze nie zamilkles i czasami cos zaszczekasz
              korygujaco. (zakladam, ze to Ty masz racje, bo sam dobrze nie wiem).

sc-k

PS. CZy Ty aby ten lisek (rudawy, a nie czerwony?)
            • sceptyk Re: sluszny Lisek 19.06.01, 22:28
              Lisku, wybacz, ze Ci w ciemno nie uwierzylem, ale postanowilem 'przeleciec' sie
              po Internecie, by sprawdzic. No taki lekko upierdliwy juz jestem. Masz 100%
              racji.

A przy okazji, okazalo sie, ze NKWD to tez: the Northern Kentucky Water District

pozdr
              sc-k
    • Gość: maurycy Re: Cos tutaj smierdzi! IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 00:21
      Mój stary się trzy razy w grobir przwróci. Powiedz mi, jaką inną mamy
      alternatywę. Stara komuna jest na zasłużonych emeryturach. Mają fachowców i
      konkretny program. Baz populizmu. Mam głosować jeszcze raz ta oszołomów, krórzy
      rozłożyli państwo? Nigdy - chociaż z powodu komuny mieszkałem (z własnego
      wyboru) na zachodzie. SLD ma rozsądny program na miare naszych możliwości.
      Jak to mówią obecnie - "Buzek na wózek a oszołomy do konfesjonału!". Prawica,
      ze swoimi populistycznymi hasłami, prawie doprowadziła kraj do ruiny. A ty
      Maverick nawt nie próbuj się wciąć w moją wypowidź!!!!!! Powiedziałem - "Piss
      off to Jackowo and stay there unti the rats devour you."
    • Gość: Alfred Re: Cos tutaj smierdzi!- Trzeba Przewietrzyc... IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 19.06.01, 04:23
      Szanowni Panowie....
      Wszystkie nasze Partie maja taki sam program(czyli go nie maja), kogo nie
      posluchasz , ma recepte na uzdrowienie gospodarki i podniesienie ekonomi(ale
      tylko w gadaniu).
      Obserwojac cala sytuacje, z pozycji zewnetrznago obserwatora, zaczyna ogarniac
      niepokoj,(moze zbyteczne i przedwczesne ale).
      Wyglada na to , ze w niedalekiej przyszlosci Polska Gospodarke, jak rowniez
      wszelkie znaczace Urzedy Panstwowe, przejmie ekipa bardzo ostatnio aktywnej
      Elity Zydowskiej.
      Polacy beda tylko sila robocza, ale beda musieli byc posluszni , gdyz moze
      spowodowac to niezadowolenie pracodawcy, i skutki beda wiadome(za wschodnia
      granica chetni do pracy czekaja).
      Wtedy zacznie sie szukanie winnych zaistnialej sytuacji,czesc rozgadanych
      Polakow okresli sie Zydami, natomiast bardziej patriotyczna(ale mniej
      wyksztalcona) czesc spoleczenstwa moze zapelnic wiezienia, za szezenie
      ANTYSEMITYZMU.
      Powiedzenie "MADRY POLAK PO SZKODZIE" robi sie coraz bardziej aktualne,ale moze
      przyjsc taki czas, ze za pozno bedzie na powtarzanie polskich dowcipow, a
      jedyne na czasie bedzie "OBUDZILEM SIE Z REKA W NOCNIKU" .
      Mysle ze do tego nie dojdzie, mysle ze mamy jeszcze ludzi zdolnych, do
      podejmowania trafnych decyzji tak Gospodarczych jak i Politycznych.

• Gość: paul Re: Cos tutaj smierdzi!- Trzeba Przewietrzyc... IP: 203.202.95.* 19.06.01, 04:59
        Alfred,

Ty sie jescze nie obudziles, ty jeszcze spisz. A jak sie obudzisz, to sie moze
        okazac, ze nocnika juz nie ma, bo AWSiacy ukradli razem ze stolkami...
        • Gość: Alfred Re: Cos tutaj smierdzi!- Trzeba Przewietrzyc... IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 19.06.01, 18:54
          Gość portalu: paul napisał(a):

> Alfred,
          >
          > Ty sie jescze nie obudziles, ty jeszcze spisz. A jak
          sie obudzisz, to sie moze
          > okazac, ze nocnika juz nie ma, bo AWSiacy ukradli
          razem ze stolkami...

Masz racje Paul.....

Nocnika moze juz nie byc ale GOWNO pozostanie, i to
          niezaleznie od tego kto ukradl nocnik.
          Moze jestem zbyt pesymistycznie nastawiony, do sytuacji
          jaka klaroje sie na Polskim podworku.
          Ale po obserwacji ostatnich 10-ciu lat, niemam podstaw
          do optymizmu, i jak dotychczas wyglada to jakby
          przedstawiciele Rzadu RP(niezaleznie z jakiej partji
          pochodza),bardziej dbali o interesy obcych Panstw, niz o
          interesy wlasnego Kraju i Narodu.
          Jesli lewa strona ma codowny program, to wyglada bardzo
          obiecujaco.
          Ale w przeszlosci wszelkie programy , to tylko puste
          slowa(po obydwu stronach) i roszczarowania wyborcow.
          A no zobaczymy jak bedzie z tym nocnikiem,uwazam ze
          niewypal planow lewej strony , bedzie bardzo zapalnym
          punktem w nastrojach spoleczenstwa.
          Ale coz , najwazniejsze jest dobre samopoczucie, byle
          tylko u wiekszosci spoleczenstwa.
          • Gość: Maverick Re: Pozostaje tylko uccziwa praca innego wyjscia nie ma? IP: *.beaumont-01-02rs.tx.dial-access.att.net 19.06.01, 19:01
            Jak dlugo Polacy beda sie uczyc, ze gdy cos brzmi zbyt cudownie i
            wspanialomyslnie to raczej jest nierealistyczne. Na obiecanki nabieraja sie
            naiwni, normalni ludzie wiedza ze jak niewypracujesz to nie bedziesz mial.
    • Gość: alek Re: Cos tutaj smierdzi! IP: *.ipsnet.it 19.06.01, 19:24
      To proste. Ludzie rozumieja, ze PRL to byl jakis cud. Wszyscy sie opierdalali,
      kradli,pili, lajdaczyli, uczyli sie na poziomie zawodowki, nie myli zebow i nie
      wycierali dobrze dupy (z braku papieru) a kraj jakos prosperowal i bylo nawet
      wesolo.
      Mysla, ze da sie powtorzyc jeszcze raz.
      • Gość: NKWDzist Re: Cos tutaj smierdzi! IP: 200.38.247.* 19.06.01, 19:53
        Co ktorzy dzis sie operdalaja sa biedni a ci ktorym
        chce sie pracowac przynajmniej maja szanse. Tylko w
        PRL operdalalismy sie wszyscy za wlasnie pieniadze
        (pozyczone co prawda z zachodu ale wszyscy pozyczali
        wtedy po rowno) a teraz ci co sie operdalaja chca to
        robic za pieniadze tych co ciezko pracuja...
        A jak juz slysze, ze kolejne rzady dbaja wiecej o
        interes "innych" panstw (he he he, pewnie glownie tych
        ze srodkowego wschodu) to mnie jasny szlag trafia.
        Dbaja o Polakow, tylko niektorych niestety gornikow,
        rolnikow, hutnikow i kogokolwiek kto glosno drze ryja
        zamiast sie do roboty/ksztalcenia zabrac!
        • Gość: vinc Re: Cos tutaj smierdzi! IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 19.06.01, 21:25

Cos mi tutaj nie pasoje, a moze ja juz powinienem chodzic z biala laska.

Gość portalu: NKWDzist napisał(a):

> Co ktorzy dzis sie operdalaja sa biedni a ci ktorym
          > chce sie pracowac przynajmniej maja szanse.
          Dobrze ze maja szanse, ale.........
          Jak to wyglada procentowo, czy masz jakies statystyki?

> Tylko w
          > PRL operdalalismy sie wszyscy za wlasnie pieniadze
          > (pozyczone co prawda z zachodu ale wszyscy pozyczali
          > wtedy po rowno) a teraz ci co sie operdalaja chca to
          > robic za pieniadze tych co ciezko pracuja...

A czy wiesz jakie jest obecne zadluzenie Polski??????

> A jak juz slysze, ze kolejne rzady dbaja wiecej o
          > interes "innych" panstw (he he he, pewnie glownie tych
          > ze srodkowego wschodu) to mnie jasny szlag trafia.

Nawet trafne porownanie....

> Dbaja o Polakow, tylko niektorych niestety gornikow,
          > rolnikow, hutnikow i kogokolwiek kto glosno drze ryja
          > zamiast sie do roboty/ksztalcenia zabrac!

To nawet widac, szczegolnie rolnictwo mamy na wysokim poziomie, nie mowiac juz o
          polskim przemysle, ktory dobito , gdyz byl to potomek PRL-u.

Sluchajac Twoich slow NKWDzist,mozna popasc w kompleks nizszosci, ale kiedy
          dotknie sie rzeczywistosci, to nie wyglada tak kolorowo jak starasz sie tu
          naswietlac.
          A cala prawde odzwierciedla temat tego post, cos tu smierdzi, smierdzi pomimo ze
          tak ciezko pracojesz NKWDzisto.
          Prawda jest, ze zauwazalne sa pozytywne odruchy w spoleczenstwie,jak szanowanie
          pracy przez nizsza klase spoleczna.
          Ale niezbyt pachnaco , wyglada grupa Plish Business i Administracji Rzadowej, tam
          naprawde cos smierdzi, a moze ja mam zanik jednego ze zmyslow(wech).
          Najwazniejszy jest jednak optymizm, no bo jakby inaczej byc moglo, co to za
          spoleczenstwo bez optymizmu, nieprawdaz NKWDzisto?

Badz zdrow NKWDzisto....

• Gość: NKWDzist Re: Cos tutaj smierdzi! IP: 200.38.247.* 19.06.01, 22:03
            Gość portalu: vinc napisał(a):

>
            > Cos mi tutaj nie pasoje, a moze ja juz powinienem chodzic z biala laska.
            >
            > Gość portalu: NKWDzist napisał(a):
            >
            > > Co ktorzy dzis sie operdalaja sa biedni a ci ktorym
            > > chce sie pracowac przynajmniej maja szanse.
            > Dobrze ze maja szanse, ale.........
            > Jak to wyglada procentowo, czy masz jakies statystyki?
            Niestety nie, ale za PRL = 0.01% (czyli ci na samym szczycie PZPR) a teraz chyba
            troche wiecej.
            >
            >
            > > Dbaja o Polakow, tylko niektorych niestety gornikow,
            > > rolnikow, hutnikow i kogokolwiek kto glosno drze ryja
            > > zamiast sie do roboty/ksztalcenia zabrac!
            >
            > To nawet widac, szczegolnie rolnictwo mamy na wysokim poziomie, nie mowiac juz
            > o
            > polskim przemysle, ktory dobito , gdyz byl to potomek PRL-u.
            Rolnictwo, wysoki poziom??? Teraz ja chyba powinienem zakupic biala laske bo
            takeigo nie widzialem a juz przynajmniej nie w Polsce. A przemyslu raczej nie
            dobijano, po prostu nie byl konkurencyjny i sam sie dobil.
            >
            > Sluchajac Twoich slow NKWDzist,mozna popasc w kompleks nizszosci, ale kiedy
            > dotknie sie rzeczywistosci, to nie wyglada tak kolorowo jak starasz sie tu
            > naswietlac.
            > A cala prawde odzwierciedla temat tego post, cos tu smierdzi, smierdzi pomimo z
            > e
            > tak ciezko pracojesz NKWDzisto.
            > Prawda jest, ze zauwazalne sa pozytywne odruchy w spoleczenstwie,jak szanowanie
            >
            > pracy przez nizsza klase spoleczna.
            ??? To dam ci przyklad. Buduje sobie dom. Chcialem zatrudnic do przekopania
            ogrodu podobno pracowitych ale biednych sasiadow, ktorzy stoja pod lokalnym
            sklepem i piacych piwko ale im jakos sie nie chcialo, za to znalazlem 3
            Bialorusinow, ktorzy byli az zanadto zadowoleni. Czyli jesli tak szanujemy prace
            to co robia ci ludzie ze wschodu w naszym kraju. Nie mowie, ze wszyscy tak robia
            ale jednak chyba duza wiekszosc. Jesli ludzim z Radiomia (duze bezrobocie) nie
            chce sie dojezdzac do Warszawy (brak bezrobocia) do pracy to tutaj jest cos nie
            tak.

> Ale niezbyt pachnaco , wyglada grupa Plish Business i Administracji Rzadowej, t
            > am
            > naprawde cos smierdzi, a moze ja mam zanik jednego ze zmyslow(wech).
            Szczegolnie polityka "kolesiow" niezle cuchnie (w wydaniu wszystkich chyba partii
            politycznych). Co do business'u to raczej sie nie zgodze. To juz nie moja wina,
            ze ludzie z podstawowym wyksztalceniem maja teraz wielkie aspiracje, chcieliby
            duzo zarabiac i uwazaja wszystkich za wyzyskiwaczy (no bo jaki jast tzw "value
            added" czlowieka ustawiajacego puszki na pulkach). Wszedzie na swiecie ludzie
            bez wyksztalcenia nie maja dobrych zarobkow tylko gdzie indziej juz to zrosumiano
            a u nas nie.

> Najwazniejszy jest jednak optymizm, no bo jakby inaczej byc moglo, co to za
            > spoleczenstwo bez optymizmu, nieprawdaz NKWDzisto?
            Oczywisce mozna byc optymista, ja wole byc realista. Niestety gonimy w naszym
            modulu politycznym Ameryke Lacinska. Tylko, ze nasze spoleczenstow zamiast
            wierzyc w obiecanki post-komuny winna sie zabrac do roboty. Wiem ze nie ma
            zbytniej alternatywy, ale moze lepiej oddac niewazny glos niz glosowac na
            komune. 50% niewaznych glosow byloby moze jakims wstrzasem dla klasy kolesiow.

>
            > Badz zdrow NKWDzisto....
            Tez pozdrowienia
            • Gość: Maverick Re: Cos tutaj smierdzi! IP: *.beaumont-03-04rs.tx.dial-access.att.net 19.06.01, 22:45
              Zgadzam sie w 100% jezeli ta mentalnosc nieoplacalnosci nieumrze to jeszcze
              dlugo bedziemy mieli narzekaczy. Cudow nie ma pozostaje solidna robota. A
              ludzie ktorzy nie dostosowuja swojej wiedzy do wspolczesnych wymogow moga miec
              tylko pretensje do siebie samych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka