yoma 27.05.11, 12:16 i znowu pójdzie bokiem, mikroklimat kurcze... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Idzie dysc 27.05.11, 13:08 Wczoraj polałam ogródek, więc dziś powinno wreszcie padać. Przynajmniej u mnie. Aha, chłop wyszedł bez parasola - to też powinno pomóc. Odpowiedz Link
bakali Re: Idzie dysc 27.05.11, 13:17 Chciałam napisać, że na zachodzie bez zmian, ale wyjrzałam przez okno,a tam ciemne, jakby frontowe chmury - wiszą i groźnie wyglądają. Wiatr się też zrywa, ale to akurat żadna nowość. Nie wiem czy to Wiktor, ale jak znam tutejszy mikroklimat, to przejdzie bokiem od razu do Was. Odpowiedz Link
bakali Re: Idzie dysc 27.05.11, 13:35 Tak sobie myślę, ze Wiktor ominął prowincję i leci prosto nad stolicę, bo dzisiaj tam większe atrakcje ;) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Idzie dysc 27.05.11, 14:09 chmury wiszą, a czy co spadnie? zobaczymy... w sumie nie trzeba Odpowiedz Link
yoma Re: Idzie dysc 27.05.11, 15:07 Ja mam mikroklimat taki, że w ościennych wsiach leje i u Horpyny leje, a u mnie nic... Znowu idzie. Ooo, może bokiem zahaczy? Odpowiedz Link
bakali Re: Idzie dysc 27.05.11, 15:23 U mnie wciąz wisi. Dziwne, rzadko wisi, bo zawsze wiatr szybko rozgania. Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Idzie dysc 27.05.11, 16:48 Od rana słońce - w tej chwili na termometrze 28 st. Podobno w W-wie nawałnica była? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Idzie dysc 27.05.11, 19:11 U mnie nie było nijakiej nawałnicy. W tej chwili kropi, ale tyle, co ksiądz kropidłem. Być może była ulewa w innym miejscu, ale czasem wtedy na Ursynów nie dochodzi. Często jest tak, że jak leje bardziej w centrum Warszawy, to kończy się na Potoku Służewieckim. Odpowiedz Link
yoma Re: Idzie dysc 27.05.11, 19:13 Mój donosi z Mokotowa, że owszem ponoć coś padało, ale już wyschło; balkon podlał sam. Teraz tu pada. Jakby tak całą noc, to może by co z tego było... W każdym razie parno było cały dzień, diabeł się cieszy. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Idzie dysc 27.05.11, 20:41 padalo 20 minut ale dość intensywnie. Za podlewanie może ujść:) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Idzie dysc 28.05.11, 07:58 U nas mokro. Ślimory łażą wielkie jak smoki. Idę dzisiaj wyżebrać od sąsiada trochę ostrego piasku (akurat robi podjazd), bo zeżrą mi ogórki do ostatniej łodyżki. Odpowiedz Link
leloop Re: Idzie dysc 28.05.11, 08:23 podeślij je do mnie, szlag je trafi natychmiast ;) boże, kiedy wreszcie u nas zacznie padać ? :/ Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Idzie dysc 28.05.11, 08:28 Tez nie padało. Gdzie te olbrzymie chmury, które miała nade mną lecieć ?? Odpowiedz Link
bei Re: Idzie dysc 28.05.11, 23:26 Szczęściem u nas popadało i to długo:) bylismy dzisiaj w szkołce (serdecznie poelcam-"smrek" Szkołkarz z 45letnią pasją- ogrod = jak z bajki, rosliny jak zaczarowane, piękne, ciekawe, bez sladów chorob. Lało, pan przyniosł parasole, a my chodzilismy posrod roslin nie zwazajac na potoki wody z z chmur...i ceny bardzo przystępne! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Idzie dysc 29.05.11, 05:13 Z takiego spacerku ( w szkółce) pewnie wracać się nie chciało:) Pada od wczoraj od 14.00. Spokojnie, ale bez przerwy. :):) Osiedlowa zieleń odzyskała kolory ! Odpowiedz Link
lellapolella Re: Idzie dysc 29.05.11, 10:47 lało w nocy a i teraz, ledwo wróciłam ze spaceru z Zośkiem- zaciągnęło się i chyba lunie. Jak dla mnie, starczyłoby tego dobrego, u mnie i tak mokro. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Idzie dysc 29.05.11, 14:46 U mnie też trochę popadało, może zaskorupiała glina trochę zmiękła i da się ciut odchwaścić? Odpowiedz Link