Dodaj do ulubionych

Idzie dysc

27.05.11, 12:16
i znowu pójdzie bokiem, mikroklimat kurcze...
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Idzie dysc 27.05.11, 13:08
      Wczoraj polałam ogródek, więc dziś powinno wreszcie padać. Przynajmniej u mnie.

Aha, chłop wyszedł bez parasola - to też powinno pomóc.
      • bakali Re: Idzie dysc 27.05.11, 13:17
        Chciałam napisać, że na zachodzie bez zmian, ale wyjrzałam przez okno,a tam ciemne, jakby frontowe chmury - wiszą i groźnie wyglądają. Wiatr się też zrywa, ale to akurat żadna nowość. Nie wiem czy to Wiktor, ale jak znam tutejszy mikroklimat, to przejdzie bokiem od razu do Was.
        • bakali Re: Idzie dysc 27.05.11, 13:35
          Tak sobie myślę, ze Wiktor ominął prowincję i leci prosto nad stolicę, bo dzisiaj tam większe atrakcje ;)
          • lellapolella Re: Idzie dysc 27.05.11, 14:09
            chmury wiszą, a czy co spadnie? zobaczymy... w sumie nie trzeba
          • yoma Re: Idzie dysc 27.05.11, 15:07
            Ja mam mikroklimat taki, że w ościennych wsiach leje i u Horpyny leje, a u mnie nic...

Znowu idzie. Ooo, może bokiem zahaczy?
            • bakali Re: Idzie dysc 27.05.11, 15:23
              U mnie wciąz wisi. Dziwne, rzadko wisi, bo zawsze wiatr szybko rozgania.
              • se_nka0 Re: Idzie dysc 27.05.11, 16:48
                Od rana słońce - w tej chwili na termometrze 28 st. Podobno w W-wie nawałnica była?
                • yoma Re: Idzie dysc 27.05.11, 16:51
                  A była?
                  • horpyna4 Re: Idzie dysc 27.05.11, 19:11
                    U mnie nie było nijakiej nawałnicy. W tej chwili kropi, ale tyle, co ksiądz kropidłem.

Być może była ulewa w innym miejscu, ale czasem wtedy na Ursynów nie dochodzi. Często jest tak, że jak leje bardziej w centrum Warszawy, to kończy się na Potoku Służewieckim.
                    • yoma Re: Idzie dysc 27.05.11, 19:13
                      Mój donosi z Mokotowa, że owszem ponoć coś padało, ale już wyschło; balkon podlał sam. Teraz tu pada. Jakby tak całą noc, to może by co z tego było...

W każdym razie parno było cały dzień, diabeł się cieszy.
                      • yoma Re: Idzie dysc 27.05.11, 19:19
                        Całą noc a ucho. Już po ptokach. Idę podlewać...
                        • lellapolella Re: Idzie dysc 27.05.11, 20:41
                          padalo 20 minut ale dość intensywnie. Za podlewanie może ujść:)
                          • dorkasz1 Re: Idzie dysc 28.05.11, 07:58
                            U nas mokro. Ślimory łażą wielkie jak smoki. Idę dzisiaj wyżebrać od sąsiada trochę ostrego piasku (akurat robi podjazd), bo zeżrą mi ogórki do ostatniej łodyżki.
                            • leloop Re: Idzie dysc 28.05.11, 08:23
                              podeślij je do mnie, szlag je trafi natychmiast ;)
                              boże, kiedy wreszcie u nas zacznie padać ? :/
                              • se_nka0 Re: Idzie dysc 28.05.11, 08:28
                                Tez nie padało. Gdzie te olbrzymie chmury, które miała nade mną lecieć ??
                                • bakali Re: Idzie dysc 28.05.11, 08:48
                                  U mnie nadal nic, ani kropli.
                                  • bei Re: Idzie dysc 28.05.11, 23:26
                                    Szczęściem u nas popadało i to długo:)

bylismy dzisiaj w szkołce (serdecznie poelcam-"smrek"
                                    Szkołkarz z 45letnią pasją- ogrod = jak z bajki, rosliny jak zaczarowane, piękne, ciekawe, bez sladów chorob. Lało, pan przyniosł parasole, a my chodzilismy posrod roslin nie zwazajac na potoki wody z z chmur...i ceny bardzo przystępne!
                                    • se_nka0 Re: Idzie dysc 29.05.11, 05:13
                                      Z takiego spacerku ( w szkółce) pewnie wracać się nie chciało:)

Pada od wczoraj od 14.00. Spokojnie, ale bez przerwy. :):) Osiedlowa zieleń odzyskała kolory !
                                      • leloop Re: Idzie dysc 29.05.11, 08:15
                                        zżera mnie zazdrość :}
                                        • lellapolella Re: Idzie dysc 29.05.11, 10:47
                                          lało w nocy a i teraz, ledwo wróciłam ze spaceru z Zośkiem- zaciągnęło się i chyba lunie. Jak dla mnie, starczyłoby tego dobrego, u mnie i tak mokro.
                                          • horpyna4 Re: Idzie dysc 29.05.11, 14:46
                                            U mnie też trochę popadało, może zaskorupiała glina trochę zmiękła i da się ciut odchwaścić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka