Dodaj do ulubionych

Dosc nazizmu na Bliskim Wsch.

IP: *.bau-verm.uni-karlsruhe.de 14.02.01, 14:38
Czy trwajaca od tak dawna bezprecedensowa okupacja Palestyny nie powinna zakonczyc sie miedzynarodowa interwencja?
Czy kolejne ofiary moga przyspieszyc dzialania spolecznosci miedzynarodowej?
Czy jest jakis inny kraj akceptowany na forum ONZ, ktory lekcewazac wszelkie rezolucje prowadzi masowe wysiedlenia ludnosci miejscowej i osiedla wlasnych obywateli na terytorium okupowanym?
Dlaczego milczymy wobec powtarzajacych sie aktow ludobojstwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: coldcat Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: *.polnet.wroc.pl 14.02.01, 15:09
      Trudno się nie zgodzić z tym twierdzeniem. Patrząc na to co dzieje sie w Izraelu można dojść do wniosku, że Izraelczycy fundują Arabom ten sam los, który był ich udziałem za sprawą nazistowskich Niemiec.
      Co gorsza wydaję mi się, premedytacja z jaką to robią wynika ze świadomości tego, że Żydzi, przez swoją historią, mają staus świetych krów. Nie jestem antysemitą ale trzeba znać też umiar w filosemityzmie. Sam fakt, że tłumaczę się z tego jest tego dowodem. Milczenie świata w tej sprawie może jedynie sprawić ze stosunki ze światem arabskim zaostrzą się jeszcze bardziej, doprowadzając do globalnego dżihadu
      • Gość: just Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: *.ae.krakow.pl 16.02.01, 22:55
        zgadzam się z krytycznymmi opiniami dt.polityki izraela.to co tam się dzieje to drugi holocaust.ciekawe dlaczego usa nie interweniują?dlaczego usa domagają się głowy milosevicia a już nie np. pana (SS)zarona. i jeszcze wszyscy się dziwią że wybuchają bomby, a przecież oni tylko walczą o swoje(vide rezolucje ONZ), za okupacji w polsce też wybuchały.
        • Gość: Slawek.R Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 212.179.158.* 18.02.01, 22:38

"Just" za okupacja w Polsce miny wybuchaly pod pociagami przeprowadzajacych bron i jednostki WOJSKOWE okupanta czyli Niemcow i to takze na terenach Polski.
          Ekstermisci palestynscy wysadzaja w miastach izraelskich autobusy zapelnione dziecmi kobietami i starcami.Mam szacunek dla tej mlodziezy palestynskiej ktora sciera sie na swych terenach z zolnierzami israelskimi zas pogardzam zgraja tchozow ktora podstepnie wysadza autobusy przepelnione ludnoscia cywilna lub podklada miny na dworcach autobusowych lub po roznych zakamarkach.warto "Just" zebys sie nadtym zastanowil zanim porownujesz zwyklych terrorystow do bojownikow.
      • endecki POLSKA INTERWENCJA PRZECIWKO NAZISTOM ! 11.03.01, 02:14
        Panowie
        Również myślę, że Polska Armia powinna interweniować w Palestynie.
        Mamy do tyego moralne prawo, jako państwo z którego najwięcej obywateli ma
        swoje drzewko w Yad Vaszem.
        Należy do tego zaopatrzec sie w broń ABC. To powinin być istotny element
        naszego przygotowania do tej ważnej operacji pokojowej.
        Jeśli chodzi o "B" i "C" - mamy własną. Przynajmniej - powinniśmy mieć jako
        spadek po PRL.
        Moglibyśmy wejść w układ pomocowy z Rosja, albo na przykład - Chinami.
        Istotnym elementem naszej interwencji w Palestynie powinno być wyłapanie
        dezerterów z Armii Polskiej, którzy w latach 1942-45 i 1968 zdradzili, wchodzac
        w skład żydowskich sił zbrojnych. I stosowne ich ukaranie.

z wyrazami szacunku
        /-/
        Eugeniusz Sendecki
    • Gość: krzys Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: *.surf-callino.de 15.02.01, 03:21
      czytajac wszystki tematy na forum zwiazane z izraelem zauwazam ze narod polski byl,jest i co najgorsza bedzie narodem antysemitow. Czy w polsce nie zyja mniejszosci narodowe np. niemcy, cz ktos z tego powodu interweniuje, obrzuca ich kamieniam, zakloca im swieta i zada ich wyniesienia sie. Nie! moga zyc i wspolzyc! Ale niestety to sa w waszych umyslach "szwaby" ale na roboty to "szwabow" wszyscy sie pchaja, nikomu nie przeszkadza ze polska dala im rozne wyksztalcenia zeby"szwabom" pucowac klopy albo nosic cegly po budowach. Nie bo sa za to mareczki. Nikomu nie przeszkadze ze Zydzi wygonieni z cudownego kraju jakim jest polska (1967) kraju nieznajacego slowa (semita , syjonizm) na szczescie mieli gdzie uciekac, do kraju ktory sami wybudowali i zamienili z piasku i barakow w metropolie?. Nikomu nie przeszkadza z polskie kobiety, mezczyzni jada do Izraela do pracy. Czemu nikt sie w tym momencie nie buntuje. Nie bo sa ZIELONE? Czemu nikomu nie przeszkadza Nazizm w innych panstwach. Nie bo Izrael= Zydzi zawsze byli cierniem polakom z zawisci, nienawisci, zazdrosci.
      • Gość: robert1 Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 213.8.128.* 15.02.01, 09:48
        Krzys...nie lam sie tu pisze duzo arabow i minimum
        jedna biedna polka zamezna z arabem z Gazy.
        Oni nie reprezentuja Polakow.
      • Gość: Polak Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: *.bau-verm.uni-karlsruhe.de 15.02.01, 10:47
        1. krytyka zbrodni hitlerowskich nie byla "antygermanizmem" - krytyka zbrodni izraelskich NIE JEST antysemityzmem. Mozna mowic o antysyjonizmie, jezeli zgodzimy sie co do definicji tego ruchu.
        2. porownanie naprawde niewielkich incydentow narodowosciowych w RP czy PRL, do ludobojstwa prowadzonego przez panstwo Izrael jest chybione.
        3. jezeli miales na mysli marzec `68 (a nie 1967), to masz racje - glupota, bezprawie itp. - ale ciagle daleko do wygnania Palestynczykow, ciaglej odmowy prawa do powrotu, strzelania do nich od czasu do czasu, skrytobojczych wycieczek wywiadu itd.
        4. duzo inwestycji finansowali Amerykanie- Niemcy w latach 30. tez przezywali bum gospodarczy
        5. Wierze, ze pewnego dnia spolecznosc miedzynarodowa nauczy izraelczykow przestrzegania norm cywilizowanego swiata. I niech wreszcie zapomna o Mojzeszowych wskazowkach dot. czystek etnicznych. To jest zbrodnia.
      • Gość: jacek Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: *.public.svc.webtv.net 23.02.01, 01:42
        a jakie tam zielone w tym izraelu? o czym ty mowisz czlowieku? mowisz o polakach antysemitach? przyjedz do usa - tu sie nie pierdola , pala synagogi a niedawno jakis gosc poszedl do zydowskiego przeczkola i zaczal walic z pistoletu. ALE O TYM ZAPEWNE NIE WIESZ LUB NIE CHCESZ WIEDZIEC.dla ciebie polacy to antysemici. dla was kazdy co otworzy na was bebe to antysemita.
      • Gość: Michal Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 195.116.71.* 28.02.01, 13:11
        Dlaczego uogolniasz? Nikt nie krytykuje Izraela jako Izraela tylko to co robi, na podstawie faktow, a te jednoznacznie wskazuja na _ludobojstwo_.
        Dosc juz z traktowaniem Zydow jako "ofiar swiata"...to co robia obecnie pretenduje ich do zaszeregowania z panami z SS (i nie pisze ze z Niemcami tylko z hitlerowcami, bo kazdy narod ma swoje czarne owce). Tyle ze wyglada na to ze w Izraelu jest ich ostatnio wiekszosc.
    • Gość: RobertP Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 195.150.132.* 17.02.01, 12:21
      My Polacy wyrzuciliśmy z naszego kraju ok. 600tys, Ukraińców którzy zyli na terenach "odwiecznie" ukraińskich (więcej niż Żydzi Palestyńczyków) , kilka milionów Niemców - z tzw. ziem odzyskanych - zaraz ktoś powie "to komuniści !!!".....,- no to może niech wrócą - zapytam??, - okaże się wtedy kto jest komunistą.
      Wyrzuciliśmy z naszego ślicznego kraju resztki Żydów, wcześniej pomogliśmy rozkraść ich majątek.

Co nam zostło - dusić się we własnym sosie, słuchać jakichś chłopków-roztropków którzy tworzą własną historię i szalenie się dziwią kiedy ktoś im mówi, że można również popatrzeć z innej strony i zauważyć coś przeciwnego.

Czy istnieje chociaż jeden kraj arabski w którym funkcjonuje normalna demokracja, mniejszości narodowe mają zagwarantowane prawa, jest tolerancja religijna,....,po prostu normalny kraj ?

Nie znam takiego.

Nie mam zamiaru wdawać się w dykusję z "prawdziwymi Polakami","obrońcami praw narodu palestyńskiego" itp.
      ograniczę się więc do stwierdzenia :

Izrael był, jest i będzie w najbliższej przyszłości jedynym państwem na bliskim wschodzie które spełnia kryteria państwa demokratycznego i cywilizowanego, - niezależnie od różnych, czasami skrajnych wyskoków części swoich obywateli - dlatego popieram go.

Izrael jest był i będzie jedynym krajem na bliskim wschodezie który spełnia kryteria kraju cywilizacji zachodu - ze zrozumiałymi dla mnie prawami i akceptowalnymi normami - dlatego popieram go

Izrael ze swoją kulturą wywodzącą się w części z naszych ziem i tutaj długo kształtowaną również pod naszym wpływem - jest dla mnie ważny.

Palestyna to jedyne miejsce gdzie można było stworzyć państwo żydowskie, każdy naród ma prawo do własnego państwa - również Żydzi, z Palestyny wyrzucono, lub uciekło 400 tys Arabów, wina leżała i leży po obydwu stronach, jeśli ktoś pisze o żydowskim nazizmie - powinien pamiętać historię taką jaka była i widzieć rzeczywistość taką jaka jest.
      Jak bowiem można określić stosunek do mniejszości w krajach arabskich i muzułmańskich ?
      Jak przestrzegane są tam prawa człowieka ? - corocznie w Egipcie giną Koptowie, w Sudanie eksterminuje się czarnych chrześcijan z południa i to nie setkami ale w dziesiątkach tysięcy, w bogatej Arabii Saudyjskiej za zmianę wiary grozi kara śmierci, w Afganistanie bogobojni Talibowie popierani przez bogobojny Pakistan toczą wojnę z bogobojnym Massudem popieranym przez najbogobojniejszy ze wszystkich Iran, w Algierii rocznie giną tysiące ludzi zarżnietych jak zwierzęta przez odłam ruchu religijnego który aktywny jest w Palestynie, w Libanie maronici są zastraszani i wyganiani z kraju, pułkownik Kadafi ustanowił rządy klanowe w Libii, król Abdullach rządzi i dzieli(Palestyńczyków i Beduinów) w Jordanii, o Iraku, Iranie, Syrii, Pakistanie.... nie będę wspominał, nie wspomnę również o ruchach w rodzaju Bractwa muzułmańskiego, Hezbollachu, Dżihadzie i innych.

Pytam zatem - jakie standardy ma stosować Izrael oraz jego armia wobec społeczności jakie go otaczają.

Odpowiadam sam sobie: aby przetrwać może wybierać tylko mniejsze zło.
      • Gość: Tomek Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 216.72.117.70, 216.72.117.* 18.02.01, 12:17
        Wobec twojej pokretnej argumentacji ciesze sie ze Zydzi nie wpadli na pomysl i nie stworzyli sobie panstwa w Polsce (niektorzy twierdza ze taki pomysl jednak byl), i ze nie maja okazji do wyprobowywania wspomnianych przez ciebie "standardow" okupacji.
        • Gość: Robert P Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 195.150.132.* 19.02.01, 10:23
          na czym polega pokretność mojej argumentacji ?
      • Gość: waldek Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch.zgadzam sie Rober IP: 213.8.129.* 18.02.01, 14:28
        Zupelna zgoda z Robertem.Ten terroryzm arabski i sny oraz argumenty z tysiaca i jednej nocy juz mi bokiem wylaza.
        Zobaczcie co sie teraz dzieje w Kosowie:terrroryzm,narkotyki,chandel kobietami do burdeli...i to co muzulmanie !!!
        Poprzec Izrael to jedyna sluszna droga.....chyba ze ktos lubi Kadafiego.Sadama Husejna(kuwejt),Hizbolahuw,Arafata-zboczenca,Talibanow..itp
        zwierzaki(przepraszam ze ublizam zwierzetom).
        • armand Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch.zgadzam sie Rober 28.02.01, 10:24
          To jest jakaś paranoj a z tymi Zydami, każdy gdzieś widzi żyda, a co do Izraela to nałożyć na nich sankcje,
          myślą, że przy pomocy USA to oni mogą każemu naskoczyć ale z palestyńczykami sobie nie poradzą, i niech w końcu oddadzą im to co zabrali (ziemię), a jeżeli, boiją sie o własny tyłek ( dookoła arabusy) to mogą znaleść dużo miejsca u swoich ziomków za wielką wodą.
      • Gość: Slawek.P Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 212.179.158.* 18.02.01, 23:02

Robertowi P. Caly moj szacunek za artykul!!Zgadzam sie z kazdym slowem.
      • Gość: jacek Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: *.public.svc.webtv.net 23.02.01, 01:57
        czlowieku z kad ty wiesz co bedzie? izrael bedzie... izrael bedzie... Mamy na linii jasnowidza.Robus wez i sie przeprowadz do izraela i tam walcz za swoj nowy i piekny kraj.Nawoluj tez publicznie na izraelskich pedestalach jaka banda antusemickich swin sa polacy
        • Gość: RobertP Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 195.150.132.* 23.02.01, 10:05
          Polska to mój kraj mogę w nim pisac i mówić to co myślę.
          Nie wiem o co ci chodzi gdy oskarżasz mnie o antypolonizm - pewnie brakło argumentów - najłatwiej wysłać mnie do Izraela,co ?

Swoje twierdzenie o tym że Izrael jest i w najbliższej przyszłości pozostanie jedynym krajem na bliskim wschodzie w którym funkcjonuje normalna demokracja - opieram na obserwacji, mam takie narządy jak oczy i uszy (innych nie opiszę), te narządy wyorzystuję do:

oczy - czytam, ogladam
          uszy - słucham

mam też mózg - który służy mi do przetwarzania informacji.

Tak sowicie wyposażony przez naturę - zasiadam teraz za komputerem i piszę .
          Ale oto..... coś mi mówi że szkoda na ciebie czasu - tyle jest ciekawszych miejsc w internecie.
          • Gość: alek Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: *.astercity.net 23.02.01, 12:28
            W zeszłym roku jakiś żyd dostał 5 miesięcy robót publicznych za zabicie 14-letniego araba (ten chłopak został zabity we własnym domu). Obaj mieszkali w Izraelu.
            To jest ta Twoja normalna demokracjia.
            W RPA za zabicie murzyna kary były wyższe.
            • Gość: RobertP Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 195.150.132.* 24.02.01, 12:05
              w zeszłym roku w Algierii zginęło 10-12 tys ludzi zarżniętych jak bydło, w tym samym roku ogłoszono amnestię dla morderców - to jest normalny kraj arabski.
              • Gość: ciekawy Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 216.72.117.70, 216.72.117.* 27.02.01, 16:46
                Przepraszam, a co ma wspolnego Algieria i jej wewnetrzne problemy z zabiciem palestynskiego chlopca. Nie rozumiem? Chyba to, ze jak zlapia w Agierii tych mordercow to utna im glowy, a jak izraelczyk zabije palestynskie dziecko to dostanie w nagrode urlop.
                • Gość: RobertP Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: 195.150.132.* 28.02.01, 09:39
                  może zapoznaj się dokładnie z dyskusją a potem pytaj
    • Gość: Gość Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch. IP: *.inet.com.pl 23.02.01, 14:13
      Myślę, że niech się sami wyrżną, będzie ciszej.
      • Gość: Kamil Re: Dosc nazizmu na Bliskim Wsch.-Waldek IP: 213.8.128.* 27.02.01, 21:17
        Waldek ma racje,ruszcie glowa,a nie ......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka