v.ci 20.04.05, 19:52 pl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allegro.con.brio Spiłeś się? 20.04.05, 19:59 nawet w tej wikipedii napisano: 'założyciel i przywódca Narodowo-Socjalistycznej Partii Niemiec' Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Spiłeś się? 20.04.05, 20:24 Wypiłem tylko kubek kawy ... NSDAP było partią skrajnie prawicową , kolego . Odpowiedz Link Zgłoś
tonquelec Re: Spiłeś się? 20.04.05, 20:37 > NSDAP było partią skrajnie prawicową , kolego . No na prawo od niej to już chyba tylko KPZR, PPK i KPC. Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Spiłeś się? 20.04.05, 21:01 tonquelec napisał: > > NSDAP było partią skrajnie prawicową , kolego . > > No na prawo od niej to już chyba tylko KPZR, PPK i KPC. O KPZR słyszałem , ale czy mógłbyś łaskawie wyjasnić mi znaczenie tych dwóch pozostałych , wielce tajemniczych skrótów ? Odpowiedz Link Zgłoś
tonquelec Re: Spiłeś się? 20.04.05, 21:07 No jeśli tak ładnie prosisz: Partia Pracy Korei Komunistyczna Partia Chin Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: Spiłeś się? 20.04.05, 21:00 A najgorsze jest to, że w to wierzycie, Towarzyszu. A może to w Częstochowie jakieś nieświeże powietrze jest? Ale skąd niby, byłem parę razy i wrażenie odniosłem raczej pozytywne... Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci I believe 20.04.05, 21:17 allegro.con.brio napisał: > A najgorsze jest to, że w to wierzycie, Towarzyszu. A może to w Częstochowie > jakieś nieświeże powietrze jest? Ale skąd niby, byłem parę razy i wrażenie > odniosłem raczej pozytywne... "Czucie i WIARA silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko" - jak napisał znany lewicowy poeta . Odpowiedz Link Zgłoś
tonquelec Z cyklu "Bohaterowie kreskówek Disneya": Spiderman 20.04.05, 20:06 pl.wikipedia.org/wiki/Spiderman Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Spidey 20.04.05, 20:29 Poczucie humoru godne wodzusia Januszka Corveen-Mickey tonquelec napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Spiderman Odpowiedz Link Zgłoś
tonquelec Re: Spidey 20.04.05, 20:41 Jak dla Ciebie I Sekretarza KC UPR i Naczelnego Wodza Janusza Korwina-Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci DżejKejEm 20.04.05, 20:57 Chyba 1st Menager KFC P(ublic) R(elations) A z niego to już ex-wodzuś , bo młode partyjne wilczki go z szefowania wypinkowały ;0) Jak mogli ! :-0 PS Nie rozumiem dlaczego kojarzysz mnie z PZPR ? możesz mi to wyjaśnić ? Odpowiedz Link Zgłoś
tonquelec Re: DżejKejEm 20.04.05, 21:06 > PS Nie rozumiem dlaczego kojarzysz mnie z PZPR ? możesz mi to wyjaśnić ? Możesz mi wyjaśnić gdzie ja Cie kojarze z PZPR? Możesz nawet zaraz po tym jak wyjaśnisz dlaczego NSDAP kojarzysz ze skrajną prawicą. Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci 'Skojarzenia to przekleństwo' 20.04.05, 21:15 To z NSDAP to temat na kilka stron maszynopisu . A co do PZPR - proszę cytat : > Jak dla Ciebie I Sekretarza KC Odpowiedz Link Zgłoś
tonquelec Re: 'Skojarzenia to przekleństwo' 20.04.05, 21:23 > To z NSDAP to temat na kilka stron maszynopisu . Ulala, całkiem sporo, może skrócisz w takim razie dla mnie troche i tak powiedzmy w 10 punktach chociaż wymienisz skrajnie prawicowe cechy NSDAP. > A co do PZPR - proszę cytat : > > > Jak dla Ciebie I Sekretarza KC Poprawiam się więc: > Poczucie humoru godne wodzusia Januszka Corveen-Mickey Jak dla Ciebie to I Sekretarza KC UPR i Naczelnego Wodza Janusza Korwina-Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
tonquelec Chce Ci pomóc, naprawde... 21.04.05, 11:14 Ten "niedobry" luka tak Cie potraktował, ja wyciągam do Ciebie ręke. Masz tu program NSDAP: www.hnb.rtk.net.pl/ThirdReich/nsdap/index.php?id=1 Wykaż się i chociaż tą jedną strone maszynopisu walnij... Odpowiedz Link Zgłoś
piq coś z głową Vaści? 20.04.05, 20:57 Ja rozumiem, że lewica w Polsce się rozpada, a na dodatek Papież dla postępowca bardzo nie taki, ale to nie powód, żeby od razu popadać w skrajne ubóstwo (umysłowe). Tłumaczyliśmy towarzyszowi wiele razy kwestię narodowego socjalizmu, i za każdym razem towarzysz się poddawał po 5 sekundach słabego oporu. Ma towarzysz osobowość ofiary? Czyżby dla towarzysza lepper to była "skrajna prawica"? Wszak samoobrona sama się przedstawia jako "narodowa lewica" - żadnej różnicy z Narodowo- Socjalistyczną Partią Robotniczą Niemiec (cóż za piękna poetycka nazwa dla partii - zdaniem towarzysza - skrajnie prawicowej; dla lewicowej zupe³nie zwyczajna). > Uwaga: Historia i sama postać Spider-mana może być różna w różnych adaptacjach. Na przykład, w wersji filmowej moc pozwalającą mu chodzić po ścianach, Spider-man zawdzięcza drobnym rzepom na palcach i stopach. W wersji komiksowej moc ta była wyjaśniana "elektrostatycznie".< Myślę, że wobec krachu lewicowości (poza Samoobroną i LPR-em, które nadal trzymają się mocno) towarzysz nie posiadając ani rzepów na stopach, ani siłowników eketrostatycznych i tak chodzi po ścianach. Może tak kariera Spider- mana przed towarzyszem? Choć nie, Spider-man walczył z przestępcami, zamiast ich, jak zaleca reguła postępowości, niańczyć. Ale nie będę kopał leżącego, choć sam się położył. Ślę pozdrowienia z Królewsko-Papieskiego Krakowa miastu u stóp cudownego obrazu Matki Boskiej Królowej Polski . Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Jak najlepiej CK piqu 20.04.05, 21:12 piq napisał: > Ja rozumiem, że lewica w Polsce się rozpada, Ale w np. w Urugwaju się zjednoczyła i wygrała wybory parlamentarne i prezydenckie . Czy to ja - alterglobalista - mam Was uczyć globalnego myślenia ? Poza tym niektóre partie polskiej lewicy się jednak jednoczą . a na dodatek Papież dla postępowca > > bardzo nie taki, ale to nie powód, żeby od razu popadać w skrajne ubóstwo > (umysłowe). Tłumaczyliśmy towarzyszowi wiele razy kwestię narodowego > socjalizmu, i za każdym razem towarzysz się poddawał po 5 sekundach słabego > oporu. NIGDY siię nie poddałem i nie poddam . Ma towarzysz osobowość ofiary? Mam jedyną i niepowtarzalną osobowość człowieka o nicku v.ci . > Czyżby dla towarzysza lepper to była "skrajna prawica"? Występowanie w obronie prałata Jankowskiego ( teologia wyzwolenia bursztynowego ołtarza ? i korzy$stanie ze w$parcia logi$tycznego Herr Kobylańskiego świadczy o wybitnej lewicowośći . Wszak samoobrona sama > się przedstawia jako "narodowa lewica" - żadnej różnicy z Narodowo- > Socjalistyczną Partią Robotniczą Niemiec (cóż za piękna poetycka nazwa dla > partii - zdaniem towarzysza - skrajnie prawicowej; dla lewicowej zupe³nie > zwyczajna). > > > Uwaga: Historia i sama postać Spider-mana może być różna w różnych > adaptacjach. Na przykład, w wersji filmowej moc pozwalającą mu chodzić po > ścianach, Spider-man zawdzięcza drobnym rzepom na palcach i stopach. W wersji > komiksowej moc ta była wyjaśniana "elektrostatycznie".< > > Myślę, że wobec krachu lewicowości (poza Samoobroną i LPR-em, które nadal > trzymają się mocno) towarzysz nie posiadając ani rzepów na stopach, ani > siłowników eketrostatycznych i tak chodzi po ścianach. Może tak kariera Spider- > mana przed towarzyszem? > Choć nie, Spider-man walczył z przestępcami, zamiast ich, jak zaleca reguła > postępowości, niańczyć. > Ale nie będę kopał leżącego, choć sam się położył. > > Ślę pozdrowienia z Królewsko-Papieskiego Krakowa miastu u stóp cudownego obrazu > > Matki Boskiej Królowej Polski . Jesteś monarchistą ? Czy Nowa Huta też jest CK ? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 10:08 "W 1919 wstąpił do Niemieckiej Partii Robotniczej (Deutsche Arbeitspartei, DAP), której nazwę w następnym roku zmienił na NSDAP." 1. SYMBOLE: Narodowo-Socjalistyczna Partia Niemieckich Robotników. "Napisał tam książkę Mein Kampf (Moja walka), w której sformułował program ruchu nazistowskiego." 2. PROGRAM: "Żądamy, aby państwo uznało za swój podstawowy obowiązek ożywienie przemysłu i poprawę warunków życia obywateli państwa... Najważniejszą powinnością każdego obywatela państwa powinna być praca umysłowa lub fizyczna. Zakres działania jednostki nie może kolidować z interesami większości, ale powinien się mieścić w ramach społecznych i służyć ogółowi... [żądamy] Niehonorowania dochodów nie osiągniętych przez pracę... Żądamy nacjonalizacji wszelkich przedsięwzięć, które dotychczas ukształtowały się w formie kompanii...Żądamy rozdzielenia korzyści osiągniętych w drodze handlu hurtowego...Żądamy wszechstronnego zabezpieczenia socjalnego dla ludzi w wieku emerytalnym... Żądamy stworzenia i utrzymania zdrowej średniej klasy, natychmiastowego uspołecznienia nieruchomości służących działalności hurtowej i oddania ich w dzierżawę drobnym kupcom za niewielką opłatą...Żądamy stosowania bezwzględnych środków prawnych wobec tych, których działalność jest sprzeczna z interesem społecznym. Nikczemni kryminaliści występujący przeciwko narodowi, lichwiarze, spekulanci etc. muszą być karani śmiercią... Żądamy, aby prawo rzymskie, które służy materialistycznemu porządkowi świata, zastąpić nowym systemem prawnym w całych Niemczech... W celu stworzenia każdemu zdolnemu i przedsiębiorczemu Niemcowi możliwości dalszego kształcenia się i osiągania dzięki temu postępu - państwo musi dokonać gruntownej przebudowy narodowego systemu edukacyjnego... Rozumienie idei państwa (państwa socjalnego) musi być przedmiotem nauczania i to od najmłodszych lat. Żądamy, aby państwo dbało o utalentowane dzieci ubogich rodziców, bez względu na ich kategorię społeczną czy zawód. Państwo jest obowiązane kształcić je na swój koszt... Państwo musi troszczyć się o podniesienie poziomu zdrowia narodu przez objęcie opieką matki i dziecka, zakazanie pracy dzieci, wzrost sprawności fizycznej ustanawiając w szkołach z mocy prawa obowiązek ćwiczeń gimnastycznych i uprawiania sportu..." Gwarantuję Wam, że każdy prawicowiec bez wahania splunąłby na taki program. A Wy, towarzyszu VC - nie podpisalibyście się pod takimi postulatami? "doprowadził do przejęcia władzy przez swoją partię w wyniku wyborów w 1933. Rok wcześniej przegrał co prawda wybory prezydenckie, ale otrzymał aż 40% głosów." 3. BAZA SPOŁECZNA: Masowość poparcia oraz popularność NSDAP wśród robotników, lumpenploretariatu, drobnej inteligencji i dołów klasy średniej świadczy wyraźnie o lewackim charakterze nazizmu. "30 stycznia 1933 roku, dzięki poparciu sfer konserwatywnych, większości generalicji i czołowych przedstawicieli przemysłu i finansjery, został kanclerzem i stanął na czele koalicyjnego rządu." DYGRESJA 1: kłamstwa Wikipedii - pseudoencyklopedii tworzonej przez kretynów na potrzeby idiotów. Towarzysz Hitler został kanclerzem, ponieważ sterowana przez Moskwę KPD odmówiła SPD sojuszu, który zagwarantowałby władzę takiej unii i marginalizację NSDAP, pozbawionej wtedy środków na dalszą działalność w przypadku klęski politycznej. Poparcia NSDAP udzielił w ten sposób towarzysz Józef Stalin. "Poparcia specjalnym pełnomocnictwom dla jego gabinetu udzieliła chadecka Partia Centrum." DYGRESJA 2: W rządzie utworzonym 30 stycznia 1933 r. NSDAP miała kanclerza i trzech ministrów, w tym jednego bez teki. "rozprawił się z opozycją, tworząc dla określonych grup ludności (Żydzi, homoseksualiści, Cyganie, antyhitlerowscy księża oraz socjaldemokraci) obozy koncentracyjne." DYGRESJA 2: perfidne kłamstwa Wikipedii po raz wtóry: ci "antyhitlerowscy księża" to po prostu księża katoliccy. 4. PRAKTYCZNE METODY: całkowicie antyprawicowe różnicowanie ludzi na rasę, zwalczanie swobód politycznych, walka z religią. "Był inicjatorem akcji planowej zagłady Żydów, w terminologii nazistowskiej zwanej ostatecznym rozwiązaniem kwestii żydowskiej (niem. Endlösung)." DYGRESJA 3: kolejne głupoty Wikipedii. "Ostateczne rozwiązanie" to termin ukuty przez presyjonistycznych aktywistów żydowskich, a oznaczał po prostu utworzenie państwa narodowego. Co do holokaustu - nie istnieje żaden dowód na to, że tow. Hitler wydał rozkaz eksterminacji Żydów, rozkaz w sensie dania hasła do rozpoczęcia zaplanowanej z pełną premedytacją akcji niszczenia europejskiego żydostwa (vide opinie prof. Hilberga, Browninga i Irvinga). "W 1941 zdecydował się na uderzenie na ZSRR." DYGRESJA 4: Zabrakło słowa "prewencyjne". Tyle mądrości z Wikipedii. Zabrakło najważniejszego - w jaki sposób NSDAP rządziło III Rzeszą, zwłaszcza gospodarczo. Zabrakło więc informacji o nacjonalizacji politycznej wielkich koncernów, socjalizacji gospodarki, rozdęcia socjału, wprowadzenia centralnego, 4-letniego planu gospodarczego, zwalczaniu indywidualizmu, wolnego rynku i wolności osobistej. Towarzyszu FałCe, jeśli chcecie się kompromitować ignorancją, to wolna wola, a odpowiedzcie może sobie na pytanie - warto? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 11:51 xiazeluka napisała: > Tyle mądrości z Wikipedii. Zabrakło najważniejszego - w jaki sposób NSDAP > rządziło III Rzeszą, zwłaszcza gospodarczo. Zabrakło więc informacji o > nacjonalizacji politycznej wielkich koncernów, socjalizacji gospodarki, > rozdęcia socjału, wprowadzenia centralnego, 4-letniego planu gospodarczego, > zwalczaniu indywidualizmu, wolnego rynku i wolności osobistej. > > Towarzyszu FałCe, jeśli chcecie się kompromitować ignorancją, to wolna wola, a > odpowiedzcie może sobie na pytanie - warto? dygresja(mała dygresja z małej literki) przemysł IIIRzeszy nastawiony na zbrojenia i to napędzało sukcesy gospodarcze-6 lat wystarczyło przemysł ZSRR nastawiony 'pogoń za "kapitałem Marksa" z przymusową przerwą na starcie z IIIRzeszą i pożniejszym już kontynuowaniem strategii Hitlera czyli - jak daleko (w metrach i km) uda się przesunąć żelazną kurtynę we wszystkie kierunki świata Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 12:02 "Nastawienie przemysłu III Rzeszy" na zbrojenia to powszechnie funkcjonujący mit, aczkolwiek rzeczywiście mający realne podstawy; z drugiej jednak strony gigantyczna rozbudowa socjału i produkcja wagonu ludowego przeczy nieco tezie o jednokierunkowości rozwoju. Dla porównania warto przypomnieć, że "goniący za kapitałem" miłujący pokój ZSRS w chwili wybuchu wojny miał kilkakrotnie więcej czołgów, samolotów, dział i okrętów od zbrojącej się na potęgę III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 12:08 xiazeluka napisała: > "Nastawienie przemysłu III Rzeszy" na zbrojenia to powszechnie funkcjonujący > mit, aczkolwiek rzeczywiście mający realne podstawy; z drugiej jednak strony > gigantyczna rozbudowa socjału i produkcja wagonu ludowego przeczy nieco tezie o > > jednokierunkowości rozwoju. gdyby dać im więcej czasu niż te marne 6 lat... ale sami pprzecież zadecydowali! > Dla porównania warto przypomnieć, że "goniący za > kapitałem" miłujący pokój ZSRS w chwili wybuchu wojny miał kilkakrotnie więcej > czołgów, samolotów, dział i okrętów od zbrojącej się na potęgę III Rzeszy. nie dziwota ludnościowo był "pojemniejszy" i aby uniknąć bezrobocia więcej produkował Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 12:09 d.nutka1 napisała: > ale sami pprzecież zadecydowali! O czym? > ludnościowo był "pojemniejszy" i aby uniknąć bezrobocia więcej produkował W komunizmie nie występuje bezrobocie. A produkował "więcej", ponieważ idea rewolucji światowej nie została odłożona do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 12:29 xiazeluka napisała: > d.nutka1 napisała: > > > ale sami pprzecież zadecydowali! > > O czym? o terminie sprawdzenia wytworów swojej indiustralizacji w praktyce poza granicami swojej IIIRzeszy ooops przecież przesuwali tę granicę, aby sprawdzać tą indiustralizację "u siebie" właśnie > > > ludnościowo był "pojemniejszy" i aby uniknąć bezrobocia więcej produkował > > W komunizmie nie występuje bezrobocie. > A produkował "więcej", ponieważ idea rewolucji światowej nie została odłożona > do lamusa. i dlatego w kapitalizmie bezrobocie jest gwarantem braku zapędów komunistycznych. ciekawe wnioskowanie Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 12:32 d.nutka1 napisała: > przecież przesuwali tę granicę, aby sprawdzać tą indiustralizację "u siebie" > właśnie Dopóki kręcili się w pobliżu swoich sadyb, to im farciło. Kiedy wybrali się nieco dalej, od razu cała ta "industralizacja" okazała się kolosem na glinianych nogach. > i dlatego w kapitalizmie bezrobocie jest gwarantem braku zapędów > komunistycznych. W kapitalizmie bezrobocia/braku bezrobocia się nie dekretuje, proszę Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 12:35 xiazeluka napisała: > W kapitalizmie bezrobocia/braku bezrobocia się nie dekretuje, proszę Pani. przecież wiesz sam Xiaze, że nie o dekretach bezrobocia tu mowa (na stronie) ale przyznasz chyba Xiaze, że jakiś poziom bezrobocia jest uzdrowicielski dla systemu Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Z cyklu "Bohaterowie Lewicy": Hitler 21.04.05, 12:55 d.nutka1 napisała: > xiazeluka napisała: > > > W kapitalizmie bezrobocia/braku bezrobocia się nie dekretuje, proszę Pani > . > > przecież wiesz sam Xiaze, że nie o dekretach bezrobocia tu mowa (na stronie) > ale przyznasz chyba Xiaze, że jakiś poziom bezrobocia jest uzdrowicielski dla > systemu dygresja pamieci pamiętam (osobiście)strajki sierpniowe 80r w Gdańsku i "coś" poza postulatami zawartymi w 21 punktach, czyli rozmowy między nami, strajkującymi. i dość ważnym elementem tych rozmów było ustalenie zdrowego dla gospodarki bezrobocia na poziomie 5%. lecz takie bezrobocie jakie mamy teraz obecnie w Polsce to-czyja to sprawka? Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Poddaję się. Nie umiem myśleć nielogicznie 21.04.05, 13:19 a na cóż mi twoje poddaństwo,Luko! czy ja jakieś autorytarne rządy wprowadzam? a nie byłoby logiczniej napisać po prostu-z kobiecą logiką nie umiem sobie poradzić-trudno, ale tak już mam, że na logice w wykonaniu kobiet się nie znam, choć wszystko inne znam i żadne inne logiki, łącznie z logiką paradoksalną, nie są mi (to znaczy Luce) obce Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Dlaczego ciemnogród uparcie nazywa socjalizm ... 21.04.05, 16:24 ... prawicą? To symptomatyczne, że lewicowcy wstydzą się swojej lewicowości. Jedni ten wstyd przełamali, inni nie, ale wstydzi się tego cały ciemnogród (oczywiście za wyjątkiem fanatyków). Zauważmy, że nawet w czasach triumfującego ZSRR czerwoni nie chlubili się swoją lewicowością – nie nazywali swojej polityki antydemokratyczną, nie nazywali dyktaturą swoich rządów, nie przyznawali się do własności państwowej ale woleli mówić o własności budżetu, narodu, ludu czy społeczeństwa. Dzisiaj, po klęsce socjalizmu, lewicowcy wiedzą, tak jak złodzieje, że zasługują na pogardę. Oczywiście pokusa życia nieuczciwego jest silniejsza, ale nie jest przyjemnie czuć się śmieciem, więc lewicowcy różnie ratują się przed tym dyskomfortem. Jedni, jak np. LPR czy PiS, nazywają siebie prawicą, inni, jak Samoobrona, nazywają prawicą podobnych sobie socjalistów, takich jak NSDAP. Jeszcze inni ze sztuczną dumą nazywają siebie lewicą licząc na to, że ta autosugestia przyniesie afirmację. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: Dokowski- nie ściemniaj 21.04.05, 16:30 dokowski napisał: > ... prawicą? > > To symptomatyczne, że lewicowcy wstydzą się swojej lewicowości. Jedni ten wstyd > > przełamali, inni nie, ale wstydzi się tego cały ciemnogród (oczywiście za > wyjątkiem fanatyków). Zauważmy, że nawet w czasach triumfującego ZSRR czerwoni > nie chlubili się swoją lewicowością – nie nazywali swojej polityki > antydemokratyczną, nie nazywali dyktaturą swoich rządów, nie przyznawali się do > > własności państwowej ale woleli mówić o własności budżetu, narodu, ludu czy > społeczeństwa. > > Dzisiaj, po klęsce socjalizmu, lewicowcy wiedzą, tak jak złodzieje, że > zasługują na pogardę. Oczywiście pokusa życia nieuczciwego jest silniejsza, ale > > nie jest przyjemnie czuć się śmieciem, więc lewicowcy różnie ratują się przed > tym dyskomfortem. Jedni, jak np. LPR czy PiS, nazywają siebie prawicą, inni, > jak Samoobrona, nazywają prawicą podobnych sobie socjalistów, takich jak NSDAP. > > Jeszcze inni ze sztuczną dumą nazywają siebie lewicą licząc na to, że ta > autosugestia przyniesie afirmację. > > to nie ciemnogród upiera się przy podziale na prawicę i lewicę chyba, ze się zgodzimy co do tego, iż w sejmie zasiadają sami przedstawiciele tego ciemnogrodu Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Ten Sejm jest bardzo lewicowy, tak jak poprzedni 21.04.05, 16:34 AWS była przecież lewicą. Odpowiedz Link Zgłoś