Dodaj do ulubionych

wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru

26.04.05, 21:13
do skomentowania tej informacji

"W służbie zbrodni
Komando śmierci, działające w latach 80. w strukturach bezpieki, mordowało ludzi niewygodnych dla komunistycznej władzy. "Newsweek" ujawnia szczegóły śledztwa IPN dotyczącego jednej z najpilniej strzeżonych tajemnic PRL.
Trudno oddać to słowami... Ów dziwny niepokój, jaki udzielał mi się w czasie rozmów ze świadkami. Dręczące napięcie, jakie towarzyszyło szybkim spojrzeniom za siebie. Momenty nagłej ciszy, jaka zapadała po niektórych pytaniach. I to poczucie, jakby do płuc wdzierał się gęsty kurz, który dusi oddech, sprawia, że każdy ruch robi się trudny, a nogi słabe i miękkie w kolanach. Udzielił mi się nastrój moich rozmówców. Ich lęk.
- Możemy rozmawiać, ale nie wolno pani robić żadnych notatek - zastrzegał jeden.
Inny: - To nie rozmowa na telefon, spotkajmy się w jakimś ustronnym miejscu. Kolejny: - Odgrzebywanie tych spraw jest wciąż niebezpieczne.

"To wszystko" dotyczy morderstw. Nie tych pospolitych, kryminalnych, ale dziwnych, dotąd niewyjaśnionych, o niewiarygodnych motywach. Łączą je sprawcy - nieznani. Ofiary - duchowni i ludzie bezpośrednio lub pośrednio związani z opozycją. Sposób prowadzenia śledztwa - byle jaki: sprawy umarzano, spychano na boczny tor, odkładano na półki. Czas ich dokonania - lata osiemdziesiąte. Na liście ofiar zabójstw, ale też pobić i podpaleń, sporządzonej w 1991 roku przez sejmową komisję śledczą Jana Rokity, widnieją 103 osoby. Liczba osób zamieszanych w te sprawy - domniemanych sprawców, prokuratorów - wynosi 170. Ale te listy są wciąż otwarte."

newsweek.

dobrze byłoby tu wucka tez powitac

5040
Obserwuj wątek
    • marianna.rokita daj wiecej info siedem n/t 26.04.05, 21:24

• 7em mam do kioski 12km n/t 26.04.05, 21:26
        marianna.rokita napisała:

>
        • pacyniarz A neta skad masz na tym pustkowiu??? nt 26.04.05, 21:29

• 7em Re: A neta skad masz na tym pustkowiu??? 26.04.05, 21:35
            prawie ze nie mam. nie jestem zwyczajny placic za informacje a oni chcą tego. poza tym nawet tem mały newsik nie jest moja zasluga.

5040
            • pacyniarz Ktos za Ciebie pisze??? n/t 26.04.05, 21:49

• marianna.rokita 7 !!!!!! 26.04.05, 21:51
                Domagam sie pelnego tekstu, a nie robienia ochoty na niegosmile
                • 7em Re: 7 !!!!!! 26.04.05, 21:57
                  patrz jak wyglądają ładne słoninki:
                  66.90.101.59/zdjecia/000304/304914_2.jpg
                  nie moge ci pomoc. wiele sie pisało o morderstwach na prawdziwej opozycji jednak do tej pory czynily to media tzw "oszolomskie". sb likwidowało jeszcze 88 i 89 ludzi zagrazajacych porozumieniu elit prl z niby-kosher-opozycją.

5040
                  • patience Re: 7 !!!!!! 26.04.05, 22:04
                    Czechy tez...
                    • marianna.rokita Re: 7 !!!!!! 26.04.05, 22:07
                      Daj info Pat, na temat Czech, bo sie zamierzam podoksztalcac.

Wyslalam cos biznesowego.
                      • patience Re: 7 !!!!!! 26.04.05, 22:09
                        Zauwazylam. Informacja przekazalam. Spokojnie, to nie rakieta kosmiczna. A jak
                        chcesz sie podksztalcic - czytaj ksiazki. Do tego sawink))
                        • marianna.rokita Re: 7 !!!!!! 26.04.05, 22:17
                          Czytam nalogowo smileNa tyle nalogowo, ze kiedys mialam domowy zakaz chodzenia do
                          blibliotek smile
                          A ty nie badz malpiszon straszliwy, i podaj cos co warto przeczytac smileO to mi
                          biegasmile
                          • 7em przepraszam 26.04.05, 22:23
                            ale czy moglibyscie pisac na temat. np co by o tym napisały wasze żurnale, miejsca codziennej harówki: "claudia" i "FiM"?

5040
                            • patience Re: przepraszam 26.04.05, 22:25
                              a dziekuje za przywolanie do porzadku. Z wyrazami autentycznej wdziecznosci.
                          • patience Re: 7 !!!!!! 26.04.05, 22:23
                            Droga Marianno. CZy ty rozumiesz, jak ci ktos grzecznie mowi- nie? Od kiedyz to
                            sie tak z toba spoufalilam, mozna wiedziec?
                            • marianna.rokita Re: 7 !!!!!! 26.04.05, 22:35
                              Droga Patience, poprosilam o linki.To nie zbrodnia.Napisalam "nie badz
                              malpiszon", co miesci sie w granicach dopuszczalnosci, ba nawet ul.Mysioczerska
                              to slowo dopuszcza smile
                              Nie ma sensu sie zzymac o byle co,tym bardziej,ze publikacji na ten temat
                              pewnie jest troche, a nie chce sobie z biblioteki przyniesc jakiegos chlamu.
                              Naprawde.
                              Powiem szczerze, bez jakiejkolwiek proby podlizu, bo mam to w nosie,ze jak
                              polecasz jakis artykul, czy ksiazke, wiem na 100 proc,ze warto do tego zajrzec.
                              Avez -vouz compris Madame?
                              • marianna.rokita Re: 7 !!!!!! 26.04.05, 22:36
                                errata :vous smile
              • 7em Re: Ktos za Ciebie pisze??? prawie... 26.04.05, 21:53
                pacyniarz napisał:

>
        • marianna.rokita to : 26.04.05, 21:33
          to sie przelec smile
          bo na stronach newsweeka jest tylko tyle
          newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=12231
          a poruszyles arcyciekawy i arcywazny temat!
          • kropekuk Marianno, temat ciekawy i BANALNY 27.04.05, 15:45
            Banalny jak wszelkie sluzby specjalne calego swiata - usuwanie niewygodnych
            nalezy do ich S.O.P (standard operating procedure).Isnieje tu tylko jedna
            jedyna roznica: niektore sluzby czynia to sprawniej i inteligentniej od
            innych wink
      • kropekuk Bylo w necie pare tygodni temu - sam to czytalem 27.04.05, 15:40

• 7em nie dziwi teraz 26.04.05, 21:33
      czemu michniki z kiszczakami przemykaja cichcem warszawskimi kanałami. nic nie jest w stanie powstrzymac prawdy.

5040
      • marianna.rokita Re: nie dziwi teraz 26.04.05, 21:38
        Jakby ci tu powiedziec.....
        Michnik ma sie dobrze, czuje sie lepiej, gruzlica juz go opuszcza, wygrzewa sie
        na plazach, chodzi na wodke....
        Rozumiem hehe,ze w kanale spotkales go face to face?

Co do Kiszczaka nie wiem.Byc moze.Oby smile
        • 7em wiecej o dziłalnosci ludzi Augusto kiszczaka 26.04.05, 21:46
          tutaj
          www.abcnet.com.pl/pl/archiwum_opozycji.php?token=

to juz za rzadów kolejnego człowieka "chonoru"
          5040
    • d.nutka1 Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 26.04.05, 21:48
      według pewnych opcji politycznych to kobieta nie ma honoru jakby już z nadania
      prawa naturalnego
      dżudo też nie trenowałam
      a komuna?
      oj!
      tej mam ci po dziurki w nosie albo nawet i pod szyję
      zależy z której strony tę komunę się ogląda
      • 7em Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 26.04.05, 21:51
        nie boj nic. wciaz jestes prawdziwym prawicowcem.

5040
    • rycho7 7emko, Ty na plewy takiej falszywki? 27.04.05, 13:43
      7em napisał:

> do skomentowania tej informacji

To co zamiesciles nie zawiera informacji do skomentowania. Temat mnie
      interesuje od "zawsze". To co podajesz nie zawiera nic nowego od conajmniej 15
      lat. To sprzed 15 lat nie zawieralo materialu dowodowego umozliwiajacego
      skierowania czegokolwiek przed sad.

Paru cwaniakom zabraklo paru zlotych na flaszke wiec "bali sie cokolwiek mowic"
      blatowanej redachtorce.
      • 7em Re: 7emko, Ty na plewy takiej falszywki? 27.04.05, 14:02
        do czego zmierzasz, ale bez wykretow i ozdobników słownych?

5040
        • marianna.rokita wyjasnienie : 27.04.05, 14:06
          Neewsweek,Wprost,Polityka, Nie, Przeglad, GW, jesli o jakis tygodniku
          zapomnialam sorki ) nie placa za informacje.Nie musza.
          • 7em Re: wyjasnienie : 27.04.05, 14:29
            marianna.rokita napisała:

> Neewsweek,Wprost,Polityka, Nie, Przeglad, GW, jesli o jakis tygodniku
            > zapomnialam sorki ) nie placa za informacje.Nie musza.

dlatego chce przynitowac Rycha do sciany by nie uciekl i udzielil odpowiedzi.

5040
        • rycho7 do czego zmierzasz, ale bez wykretow i ozdobników 27.04.05, 17:52
          7em napisał:

> do czego zmierzasz, ale bez wykretow i ozdobników słownych?

1. Nie watpie, ze od 1944 roku istnialy w PRL jednostki, ktorych zadaniem byla
          fizyczna likwidacja przeciwnika. Najbardziej znanym przykladem jest KBW (Korpus
          Bezpieczenistwa Wewnetrznego) i jego haniebna walka z ambasadorami pokoju od
          Juszczenki. Nie twierdze, ze KBW bylo jedyna taka jednostka.
          2. Jednostki tego typu reorganizowano i likwidowano. Nie wiadomo co i w jakiej
          formie przetrwalo po 1956 roku.
          3. Niewiedzy na ten temat po 1956 roku nie zmniejsza szum informacyjny
          generowany w celach podniecania sie i pospolstwa. Szum nie niesie w sobie
          informacji.

Cos jeszcze?
          • 7em Re: do czego zmierzasz, ale bez wykretow i ozdobn 27.04.05, 18:38
            > 3. Niewiedzy na ten temat po 1956 roku nie zmniejsza szum informacyjny
            > generowany w celach podniecania sie i pospolstwa. Szum nie niesie w sobie
            > informacji.

do zdeklarownia sie nie jest mi potrzebna nazwa.

5040
            • rycho7 jestem ateista 27.04.05, 19:07
              7em napisał:

> do zdeklarownia sie nie jest mi potrzebna nazwa.

Nie przyjmuje na wiare. Chcesz abym zdeklarowal sie, ze wierze, ze byla
              jednostka/jednostki i mordowali. A nastepnie abym zeznal przed sadem w co
              wierze?

Co Ci nie jest potrzebne?
              • 7em Re: jestem ateista 27.04.05, 19:43
                rycho7 napisał:

> 7em napisał:
                >
                > > do zdeklarownia sie nie jest mi potrzebna nazwa.
                >
                > Nie przyjmuje na wiare. Chcesz abym zdeklarowal sie, ze wierze, ze byla
                > jednostka/jednostki i mordowali. A nastepnie abym zeznal przed sadem w co
                > wierze?
                >
                > Co Ci nie jest potrzebne?

wiec ja juz tez nie wierze w 2 zyliony ofiar KK. nie masz nawet listy ofiar nie mowiac o video z egzekucji.

5040
                • rycho7 zupelnie mi to nie przeszkadza 27.04.05, 19:52
                  7em napisał:

> wiec ja juz tez nie wierze w 2 zyliony ofiar KK. nie masz nawet listy ofiar
                  nie
                  > mowiac o video z egzekucji.

Stalin zamordowal najwiecej glodem na Ukrainie. Taki 20 milionowy hurt. Detal
                  za pomoca Szwadronu Smierci na 100 ofiarnych dla nieustalonych przyczyn z
                  nieznanych sprawcow to literetura.

Ja nie twierdze, ze to nieprawda, ale bez dowodow to zabawa.

7em, jestes doroslym czlowiekiem. Wyjasnij mi dlaczego przed rokiem 2009 (2014)
                  sadzisz, ze ktokolwiek przy zdrowych zmyslach otworzy usta?
                  • 7em Re: zupelnie mi to nie przeszkadza 27.04.05, 20:33
                    rycho7 napisał:

> 7em napisał:
                    >
                    > > wiec ja juz tez nie wierze w 2 zyliony ofiar KK. nie masz nawet listy ofi
                    > ar
                    > nie
                    > > mowiac o video z egzekucji.
                    >
                    > Stalin zamordowal najwiecej glodem na Ukrainie. Taki 20 milionowy hurt. Detal
                    > za pomoca Szwadronu Smierci na 100 ofiarnych dla nieustalonych przyczyn z
                    > nieznanych sprawcow to literetura.
                    >
                    > Ja nie twierdze, ze to nieprawda, ale bez dowodow to zabawa.
                    >
                    > 7em, jestes doroslym czlowiekiem. Wyjasnij mi dlaczego przed rokiem 2009 (2014)
                    >
                    > sadzisz, ze ktokolwiek przy zdrowych zmyslach otworzy usta?

nie otworzy. wcale tak nie mysle. my tu sobie dyskutujemy to nic ine kosztuje.

5040
                  • 7em ps 27.04.05, 20:42
                    ps

na FK był/jest jeden czekista, ktory w uzasadnieniu lubienia bolszewikow napisal cos mniej wiecej w tym stylu: wyzwalali warszawe, wrzucali granaty do piwnicy, do naszej nie wrzucili. [w domysle a mogli]. kiszczak tez mogl a tylko 100 rozwalił.

5040
                    • rycho7 zeznanie swiadka 27.04.05, 21:27
                      7em napisał:

> wyzwalali warszawe, wrzucali granaty do piwnicy
                      > , do naszej nie wrzucili. [w domysle a mogli].

W tej historyjce masz wyraznie do czynienia z zeznaniem swiadka. Wrzucali to
                      tresc zeznania. Wiarygodnosc swiadka mozna weryfikowac iloscia osob w
                      wyzwalanej Warszawie. Wszyscy czterej?

Natomiast ja Ciebie pytam o "informacje" w tekscie wstepnym. "Patrzyli na
                      siebie z obawa"? To jest tresc zeznania? Czy bylo to 17.01.1945 roku w piwnicy
                      Buraczana 2 drugie okienko od bramy?
                      • 7em Re: zeznanie swiadka 28.04.05, 07:57
                        > Natomiast ja Ciebie pytam o "informacje" w tekscie wstepnym. "Patrzyli na
                        > siebie z obawa"? To jest tresc zeznania? Czy bylo to 17.01.1945 roku w
                        piwnicy
                        > Buraczana 2 drugie okienko od bramy?

to sa ozdobniki majace podniesc klimat grozy.

5040
                        • rycho7 same ozdobniki 28.04.05, 12:40
                          7em napisał:

> to sa ozdobniki majace podniesc klimat grozy.

Od swojego pierwszego postu w niniejszym watku usiluje od Ciebie wyciagnac co
                          jest w tym tekscie innego od ozdobnikow. Usiluje grac osobe nierozgarnieta,
                          ktora potrzebuje aby jej paluszkiem wskazac konkrety. Moje nierozgarniecie
                          sugeruje mi, ze sa jedynie ozdobniki.
                          • 7em Re: same ozdobniki 28.04.05, 12:42
                            rycho7 napisał:

> 7em napisał:
                            >
                            > > to sa ozdobniki majace podniesc klimat grozy.
                            >
                            > Od swojego pierwszego postu w niniejszym watku usiluje od Ciebie wyciagnac co
                            > jest w tym tekscie innego od ozdobnikow. Usiluje grac osobe nierozgarnieta,
                            > ktora potrzebuje aby jej paluszkiem wskazac konkrety. Moje nierozgarniecie
                            > sugeruje mi, ze sa jedynie ozdobniki.

no to ciesze sie ze sie w koncu zrozumielismy. ja tobie kawałek czaszki z
                            mozgiem opozycjonisty zdrapany z pałki zomowca a ty mi wideo z obrad sw
                            inkwizycji, okay?

5040
                            • rycho7 wczasy na Wyspach Solowieckich 28.04.05, 12:59
                              7em napisał:

> rycho7 napisał:
                              >
                              > > Moje nierozgarniecie
                              > > sugeruje mi, ze sa jedynie ozdobniki.
                              >
                              > no to ciesze sie ze sie w koncu zrozumielismy. ja tobie kawałek czaszki z
                              > mozgiem opozycjonisty zdrapany z pałki zomowca

Wskaz to laskawie w tekscie wstepnym. Ewentualnie podaj numer pozycji listy
                              dowodow Komisji Rokity. Bo tak ogolnie to mam nadzeieje, ze zauwazyles, ze sie
                              z toba zgadzam. Jako anarchista fatalista wiem, ze istnieje terror panstwowy.

> a ty mi wideo z obrad sw
                              > inkwizycji, okay?

Otoz, ja nie widze celu przekonywania Cie o istnieniu pojecia Swiete Oficjum.
                              To jest falszywka komuchow, ktorzy spreparowali ja na papierze i atramentem
                              sprzed 300 lat i wprowadzili podstepnie do katalogow przed 300 laty. Wiadomo,
                              ze licencje na takie sztuczki oplacili podpisem wlasna krwia na cyrografie.
                              Chcesz to moge Ci taki moj pokazac, jak przyjedzesz do nas na wczasy na Wyspy
                              Solowieckie.
                              • 7em Re: wczasy na Wyspach Solowieckich 28.04.05, 13:15
                                rycho7 napisał:

> z toba zgadzam. Jako anarchista fatalista wiem, ze istnieje terror panstwowy.
                                >

ale serce masz po lewej stronie i uzywasz swojego anarchizmu jak katabas
                                zdrowasiek na rozgrzeszenie [u ciebie peerelu]

> > a ty mi wideo z obrad sw
                                > > inkwizycji, okay?
                                >
                                > Otoz, ja nie widze celu przekonywania Cie o istnieniu pojecia Swiete Oficjum.
                                > To jest falszywka komuchow, ktorzy spreparowali ja na papierze i atramentem
                                > sprzed 300 lat i wprowadzili podstepnie do katalogow przed 300 laty.

zrobili to tak jak esbecy miliony teczek. z nudów.

5040
                                • rycho7 miliony teczek 28.04.05, 13:34
                                  7em napisał:

> rycho7 napisał:
                                  >
                                  > > z toba zgadzam. Jako anarchista fatalista wiem, ze istnieje terror panstw
                                  > owy.
                                  >
                                  > ale serce masz po lewej stronie i uzywasz swojego anarchizmu jak katabas
                                  > zdrowasiek na rozgrzeszenie [u ciebie peerelu]

Odpowiedzialnosc jest INDYWIDUALNA przed sadem. Natomiast o odpowiedzialnosci
                                  zbiorowej decyduje lud w kryterium ulicznym. Ja dopytuje sie Hasza czy
                                  wystarczy jak sie ewakuluje na Nowa Zelandie, czy tak on tez zamierza siegac
                                  swymi dlugimi lapami. W ramach przygotowan do kryterium ulicznego wolalbym aby
                                  najblizszy Sejm ustawil PZPR jako organizacje przestepcza. Lud bedzie potrafil
                                  to docenic.

> zrobili to tak jak esbecy miliony teczek. z nudów.

Spieszysz sie z argumentowaniem. Proponuje powtorke. Umowmy sie, ze tej
                                  odpowiedzi nie widzialem. Potrafisz sobie zwerbalizowac cel, dlaczego tak
                                  napisales?
                                  • rycho7 ??? 28.04.05, 19:31
                                    • 7em nie 28.04.05, 19:48
                                      przebieraj nózkami w miejscu z niecierpliowsci ryszardzie de sieben! smile
                                      wygrales i niech ci bedzie. ja ide i bede udawal ze ten watek sie nie wydazyl.

5040
    • atp1 Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 27.04.05, 16:13
      7-em, to jest wolanie na puszcze bo na tym forum przoduja
      stare poststalinowsko-solidarnosciowe mafie. IPN z zydem Kierasem
      nie sluzy polskiemu narodowi ale obcym i wrogim silom.
      Pokazal to w Jedwabnem gdzie wszystko sfalszowano a ekshumacje
      tak zrobiono ze drugi raz juz jej nie bedzie mozna przeprowadzic.
      Pan prezydent Stolzman zaraz pozniej przeprosil wrogi narod w imieniu
      "polskiego". Przeciez to wszystko jest smieszne bo cala ta sb-ecja
      jest dzisiaj przy wladzy, widac przeciez jasno co sie dzieje w kraju
      a wszystko to w majestacie prawa i tzw.demokracji. Wszyscy przywodcy
      solidarnosci razem z Bolkiem byli takze agentami SB, stan wojenny zrobili
      dlatego ze do solidarnosci zaczal sie wkradac polski element.
      • hasz0 Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 27.04.05, 17:55
        7 dobrze trafiłeś!

Są!
      • kropekuk Mowisz o przeproszeniu przez pana Kwasniewskiego 27.04.05, 17:57
        UKRAINCOW? Fakt, nie mialo to wiekszego sensu przynajmniej tak dlugo, poki
        Ukraincy do przepraszania Polakow sie nie poczuwaja. Niemniej nie przesadzalbym
        z ta ukrainska wrogoscia: moze nie sa oni wobec Polski i Polakow szczegolnie
        przyjazni i szczerzy, ale od tego do wrogosci jeszcze bardzo daleko...
      • rycho7 rozcienczanie 10 milionow elementow niepolskich 27.04.05, 17:57
        atp1 napisał:

> stan wojenny zrobili
        > dlatego ze do solidarnosci zaczal sie wkradac polski element.

Kasek jest tak smakowity, ze prosze o wiecej.
        • atp1 Re: rozcienczanie 10 milionow elementow niepolski 27.04.05, 20:30
          No nie, 10 mln. to byli ludzie pracy czyli element polski, dlatego
          tez stan wojenny wprowadzono, bo soidarnosciowi zydo-przywodcy
          nad nimi nie panowali. Dzisiaj mamy efekt odwrotny, zydzi wnikaja
          we wszystkie partie aby rozbic je od srodka, ba sa nawet biskupami.
          • kropekuk A tylko atp1, co polskim nie wlada, ostal sie jako 27.04.05, 20:31
            Ostatni Prawdziwy Polak wink
            • atp1 Re: A tylko atp1, co polskim nie wlada, ostal sie 27.04.05, 21:10
              Piszesz pokrako ze ja polskim nie wladam?
              Jak nie rozumiesz po polsku to moge ci pisac po dunsku.
              Hvad fanden, hvad er det for noget lort,
              Kropekuk, hvis du ikke forstår polsk, wi kan godt skrive dansk!!!
              • hasz0 Re: A tylko atp1, co polskim nie wlada, ostal sie 28.04.05, 09:47
                >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
                Chcesz abym zdeklarowal sie, ze wierze, ze byla
                jednostka/jednostki i mordowali. A nastepnie abym zeznal przed sadem w co
                wierze?
                Pozdrawiam Rycho7
                wiec ja juz tez nie wierze w 2 zyliony ofiar KK. nie masz nawet listy ofiar nie
                mowiac o video z egzekucji.
                5040
                S I E D E M
                Rycho7:
                Stalin zamordowal najwiecej glodem na Ukrainie. Taki 20 milionowy hurt. Detal
                za pomoca Szwadronu Smierci na 100 ofiarnych dla nieustalonych przyczyn z
                nieznanych sprawcow to literetura.
                Ja nie twierdze, ze to nieprawda, ale bez dowodow to zabawa.
                7em, jestes doroslym czlowiekiem. Wyjasnij mi dlaczego przed rokiem 2009 (2014)
                sadzisz, ze ktokolwiek przy zdrowych zmyslach otworzy usta?
                Pozdrawiam Rycho7
                7em 27.04.2005 20:33 + odpowiedz
                nie otworzy. wcale tak nie mysle. my tu sobie dyskutujemy to nic ine kosztuje.
                >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Rychu apologeto przestrzegania każdego prawa - kpiny urządzasz sobie
                z ofiar stanu wojennego!

Esbecy, komuchy i TW - dość kpin!
                Kpicie z gdy piszę o głodnych dzieciach, bezrobotnych
                ...o bezwstydnych apanażach w mafijnych spółkach...
                Fortuna kołem sie toczy! Nie wierzycie?
                • bezrobotny11 ___Nie pij kawy w Marszewie będąc w Komisji_____/n 28.04.05, 09:50
                • rycho7 kpie sobie z Ciebie Haszu 28.04.05, 12:47
                  hasz0 napisał:

> Rychu apologeto przestrzegania każdego prawa - kpiny urządzasz sobie
                  > z ofiar stanu wojennego!

A Ty Haszu wycierasz sobie gebe ofiarami stanu wojennego. To jest tak namolne i
                  bezsensowne, ze az nieprzystojne.

Nie chcesz uzyskac nic innego poza metna woda i nienawiscia narodowa. Zadnych
                  skazan przed sadem, zadnej wiedzy historycznej. Jedynie zalosne bajeczki dla
                  downow.
                • rycho7 zeznania fortuny 28.04.05, 13:26
                  hasz0 napisał:

> Fortuna kołem sie toczy! Nie wierzycie?

Ostatnio czesto przesluchuje fortune. Cwana sztuka trzyma sie wersji: Jak ktos
                  sie zalapal okolo 966 roku to noga mu sie podwinela po 1945. Moze warto zalapac
                  sie na takie "kolo". W koncu to fart dla 40 pokolen.
                • jaski A Hasz0 nie pozwala mi..... 28.04.05, 15:18
                  Pisac na forum.

hasz0 napisal:
                  > Esbecy, komuchy i TW - dość kpin!

I juz nie wazne, gdzie jestem zaszeregowany, ale DOSC KPIN? A fe panie Haszu!

• jaski Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 28.04.05, 10:06
      Ty chyba nie mowisz powaznie 10 - 3, bo taka siodma naiwna to chyba nie jestes
      zeby wierzyc w te pierdoly. Wez sobie z policji statystyki i dopracuj
      wyobraznia, tez mozesz troche szmalu zalapac.
      • 7em Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 28.04.05, 10:14
        esbecja w latach 90 rozne sekuły likwidowala. nie sadzisz chyba ze to tajne
        komanda ninja katabasów z czestochowy?

5040
        • hasz0 __jak statystyką wytłumaczysz nadreprezentację?_/n 28.04.05, 10:19
          • jaski Re: __jak statystyką wytłumaczysz nadreprezentacj 28.04.05, 11:34
            nadreprezentacje czego(kogo)?
        • jaski Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 28.04.05, 11:32
          nie sadze, bo nie znam sprawy.
          • 7em Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 28.04.05, 11:49
            dziwne... stan wojenny i herosa bolszewikow - spawacza znasz jak wlasna kieszen.

5040
            • jaski Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 28.04.05, 11:59
              Dziwne, a jednak. Irek Sekula? To jego tez skwadron wykonczyl?
              • 7em Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 28.04.05, 12:11
                jaski napisał:

> Dziwne, a jednak. Irek Sekula? To jego tez skwadron wykonczyl?

nie! skad! sam sobie dwa razy w brzuch strzelił.

5040
                • jaski Re: wzywam dżudo-komunę! wszystkich ludzi honoru 28.04.05, 13:14
                  ale fleja.no z bronia to ostroznie trzeba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka