Dodaj do ulubionych

Kołodko - późny Gierek wczesne rokokoko

IP: *.datastar.pl 08.07.02, 15:16
czy ktoś widział odzienie Kołodki podczas wręczania nominacji na ministra
finansów?? już wiadomo kto nam uratuje lumpeksy. Jeśli tak ma wyglądać polska
gospodarka jak to wdzianko to ja dziękuję - późny Gierek, wczesne rokokoko.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Kołodko - późny Gierek wczesne rokokoko 08.07.02, 16:09
      Gość portalu: JK napisał(a):

> czy ktoś widział odzienie Kołodki podczas wręczania nominacji na ministra
      > finansów?? już wiadomo kto nam uratuje lumpeksy. Jeśli tak ma wyglądać polska
      > gospodarka jak to wdzianko to ja dziękuję - późny Gierek, wczesne rokokoko.
      w tym wdzianku i w tej fryzurze Kolodko wyglada jak wiedzmin i nie potrzebuje
      charakteryzacji.
      • Gość: JK Re: Kołodko - późny Gierek wczesne rokokoko IP: *.datastar.pl 08.07.02, 16:21
        maretina napisała:

> > w tym wdzianku i w tej fryzurze Kolodko wyglada jak wiedzmin i nie potrzebuje
        > charakteryzacji.

tylko, żeby tak potrafił tak skutecznie machac konkretami jak wiedźmin mieczem.
        • hania_76 Re: Kołodko - późny Gierek wczesne rokokoko 08.07.02, 16:33
          Gość portalu: JK napisał(a):

> maretina napisała:
          >
          > > > w tym wdzianku i w tej fryzurze Kolodko wyglada jak wiedzmin i nie po
          > trzebuje
          > > charakteryzacji.
          >
          >
          > tylko, żeby tak potrafił tak skutecznie machac konkretami jak wiedźmin mieczem.

A ja nie widzialam wdzianka pana Kolodki. Czy moge poprosic o opis? (bardzo
          zaciekawiona wymiana poprzednich postow)
          • maretina Re: Kołodko - późny Gierek wczesne rokokoko 08.07.02, 17:32

>
            > A ja nie widzialam wdzianka pana Kolodki. Czy moge poprosic o opis? (bardzo
            > zaciekawiona wymiana poprzednich postow)

prosze bardzosmile
            mial na sobie cos jak letni garnitur, ni to szary ni to niebieski... nie... gajer
            to nie jest atrybut wiedzmina, ale fryzura owszem!
            srodkowa czesc czaszki swiecilaby lysina, ale Kolodko pozyczyl wlosy z innej
            czesci glowy, a poza tym to sa one dlugie. ilosc zastapil dlugoscia, mam
            nadzieje, ze tej metody do gospodarki nie przeniesiesmile)))))))
            aha! i calowal sie z kwasniewskim.... albo to byl taki mocny uscisk... wygladalo
            dwuznaczniewink
            • hania_76 Re: Kołodko - późny Gierek wczesne rokokoko 08.07.02, 17:42
              maretina napisał(a):

>
              > >
              > > A ja nie widzialam wdzianka pana Kolodki. Czy moge poprosic o opis? (bardz
              > o
              > > zaciekawiona wymiana poprzednich postow)
              >
              > prosze bardzosmile
              > mial na sobie cos jak letni garnitur, ni to szary ni to niebieski... nie... gaj
              > er
              > to nie jest atrybut wiedzmina, ale fryzura owszem!
              > srodkowa czesc czaszki swiecilaby lysina, ale Kolodko pozyczyl wlosy z innej
              > czesci glowy, a poza tym to sa one dlugie. ilosc zastapil dlugoscia, mam
              > nadzieje, ze tej metody do gospodarki nie przeniesiesmile)))))))
              > aha! i calowal sie z kwasniewskim.... albo to byl taki mocny uscisk... wygladal
              > o
              > dwuznaczniewink

Ha, stara metoda "na Chruszczowa"! (jesli chodzi o usciski)
              Zaluje, ze nie ogladalam ceremonii.... Widze, ze ominely mnie niezapomniane
              wrazenia estetyczne. Dzieki za opis!
            • Gość: wikul Re: Kołodko - późny Gierek wczesne rokokoko IP: *.acn.waw.pl 10.07.02, 01:49
              maretina napisała:

>
              > >
              > > A ja nie widzialam wdzianka pana Kolodki. Czy moge poprosic o opis? (bardz
              > o
              > > zaciekawiona wymiana poprzednich postow)
              >
              > prosze bardzosmile
              > mial na sobie cos jak letni garnitur, ni to szary ni to niebieski... nie... gaj
              > er
              > to nie jest atrybut wiedzmina, ale fryzura owszem!
              > srodkowa czesc czaszki swiecilaby lysina, ale Kolodko pozyczyl wlosy z innej
              > czesci glowy, a poza tym to sa one dlugie. ilosc zastapil dlugoscia, mam
              > nadzieje, ze tej metody do gospodarki nie przeniesiesmile)))))))
              > aha! i calowal sie z kwasniewskim.... albo to byl taki mocny uscisk... wygladal
              > o
              > dwuznaczniewink

Nie ma to jak damski opis mężczyzny . Bardzo mi sie podobał . Pozdrawiam .
    • indris Teraz już wiem 08.07.02, 17:47
      Teraz już wiem, co oznaczał termin "burżuazyjne przesądy".
      • hania_76 Re: Teraz już wiem 08.07.02, 17:56
        indris napisał(a):

> Teraz już wiem, co oznaczał termin "burżuazyjne przesądy".

Co?
        • indris Re: Teraz już wiem 08.07.02, 17:59
          Między innymi ocenianie człowieka po ubiorze.
          • maretina Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:02
            indris napisał(a):

> Między innymi ocenianie człowieka po ubiorze.

ten czlowiek nas reprezentuje, ktos kto trzyma kase panstwowa powinien odrozniac
            sie od hipisa, przynajmniej wtedy, kiedy idzie do pracy jako minister
            • hania_76 Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:06
              maretina napisał(a):

> indris napisał(a):
              >
              > > Między innymi ocenianie człowieka po ubiorze.
              >
              > ten czlowiek nas reprezentuje, ktos kto trzyma kase panstwowa powinien odroznia
              > c
              > sie od hipisa, przynajmniej wtedy, kiedy idzie do pracy jako minister

Zwlaszcza jesli idzie do tej pracy za nasze pieniadze.
          • hania_76 Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:05
            indris napisał(a):

Och, straszne... Wypowiedziec sie zle o osobie, ktora bedzie swoje zaczesy
            miesiacami albo i latami lansowac!
            Ja wiem, indrisie, ze Tobie by sie najbardziej podobalo, zeby wszystkich w
            jednakowe mundurki, waciaki i walonki poubierac. Tak by bylo spolecznie
            sprawiedliwie.
            • indris Umundurowanie 08.07.02, 18:17
              To właśnie obowiązkowe garnitury przypominają umundurowanie. Właściwie tylko
              kolor garnituru i deseń krawata odróżnia oficjalne stroje mężczyzn. Wyjaśniam,
              że jestem zwolennikiem absolutnej swobody ubiorów. Jedyną rzeczą, która
              podobała mi się w rządzie Buzka był sweter Pałubickiego. Jednakowe mundurki to
              nie jest moja wersja socjalizmu ale chińska i to też dawniejsza, bo teraz
              chińscy komuniści chodzą w garniturach (być może równie obowiązkowo jak kiedyś
              w mundurach).
              • hania_76 Re: Umundurowanie 08.07.02, 18:20
                indris napisał(a):

> To właśnie obowiązkowe garnitury przypominają umundurowanie. Właściwie tylko
                > kolor garnituru i deseń krawata odróżnia oficjalne stroje mężczyzn. Wyjaśniam,
                > że jestem zwolennikiem absolutnej swobody ubiorów. Jedyną rzeczą, która
                > podobała mi się w rządzie Buzka był sweter Pałubickiego. Jednakowe mundurki to
                > nie jest moja wersja socjalizmu ale chińska i to też dawniejsza, bo teraz
                > chińscy komuniści chodzą w garniturach (być może równie obowiązkowo jak kiedyś
                > w mundurach).

Aha, czyli chodzi o to, zeby wygladac jak najzalosniej (vide Palubicki). Wtedy
                wiadomo, ze nie jest sie elyta? I kto tu ocenia po ubiorze?
                • indris Umundurowanie a Pałubicki 08.07.02, 18:57
                  Dla mnie akurat Pałubicki nie wyglądał żałośnie. Podobał mi się u niego nie
                  sweter sam w sobie tylko właśnie nonkonformizm w ubiorze. Gdyby z jakichś
                  powodów cały rząd postanowił ubrać się w swetry, to podobałby mi się człowiek,
                  który właśnie założyłby garnitur.
                  • monopol Nonkonformistyczny sweter i nie tylko... 08.07.02, 19:10
                    indris napisał(a):

> Dla mnie akurat Pałubicki nie wyglądał żałośnie. Podobał mi się u niego nie
                    > sweter sam w sobie tylko właśnie nonkonformizm w ubiorze. Gdyby z jakichś
                    > powodów cały rząd postanowił ubrać się w swetry, to podobałby mi się człowiek,
                    > który właśnie założyłby garnitur.

Minister Sweter-Palubicki rzeczywiscie wyroznial sie tym swoim swetrem. Poza tym
                    byl beznadziejny, jak reszta tamtego rzadu. Pan minister Dlugie Wlosy - Kolodko,
                    rowniez jest beznadziejny, jak reszta rzadu obecnego. Choc w tej swej pieknej
                    fryzurze wyroznia sie na tle Leszkow Millerow i innych Kalinowskichsmile

Rozumiem, ze gdyby Andrzej Lepper chodzil w kobiecych ciuszkach ( ponczoszki,
                    majteczki typu string, erotyczny biustonosz, koronki etc. ), to bylby Twoim
                    idolem?wink
                    • hania_76 Re: Nonkonformistyczny sweter i nie tylko... 09.07.02, 13:33
                      monopol napisał(a):

> indris napisał(a):
                      >
                      > > Dla mnie akurat Pałubicki nie wyglądał żałośnie. Podobał mi się u niego ni
                      > e
                      > > sweter sam w sobie tylko właśnie nonkonformizm w ubiorze. Gdyby z jakichś
                      > > powodów cały rząd postanowił ubrać się w swetry, to podobałby mi się człow
                      > iek,
                      > > który właśnie założyłby garnitur.
                      >
                      > Minister Sweter-Palubicki rzeczywiscie wyroznial sie tym swoim swetrem. Poza ty
                      > m
                      > byl beznadziejny, jak reszta tamtego rzadu. Pan minister Dlugie Wlosy - Kolodko
                      > ,
                      > rowniez jest beznadziejny, jak reszta rzadu obecnego. Choc w tej swej pieknej
                      > fryzurze wyroznia sie na tle Leszkow Millerow i innych Kalinowskichsmile
                      >
                      > Rozumiem, ze gdyby Andrzej Lepper chodzil w kobiecych ciuszkach ( ponczoszki,
                      > majteczki typu string, erotyczny biustonosz, koronki etc. ), to bylby Twoim
                      > idolem?wink

Sadzac z wielu wypowiedzi indrisa, Andrzej Lepper juz jest jego idolem. Nie wiem,
                      czy to dzieki krawatowi w barwach polskiej flagi, czy dzieki zawsze swiezej
                      opaleniznie, ale jest.
                      • indris Sprostowanie 09.07.02, 13:41
                        Informuję, że nikt nie jest moim idolem. A przeciw Balcerowiczowi popierałbym
                        nawet Godzillę (nie będąc jej idolem).
                        • hania_76 Re: Sprostowanie 09.07.02, 14:00
                          indris napisał(a):

> Informuję, że nikt nie jest moim idolem. A przeciw Balcerowiczowi popierałbym
                          > nawet Godzillę (nie będąc jej idolem).

Aha, czyli jestes zwolennikiem glosowania nie "za" tylko "przeciwko". Niewazne,
                          kto akurat jest przeciw czemu. Bardzo odpowiedzialne i dojrzale podejscie do
                          polityki.
                          • indris Za i przeciw 09.07.02, 14:09
                            Nie wybierałem sobie kraju ani go nie urządzałem (może w 1/26000000 w wyborach
                            a i tak mnie oszukali). w 1989 praktycznie wszyscy, którzy głosowali na OKP też
                            głosowali raczej "przeciw" (ówczesnej komunie) niż "za". Tak się gra jak
                            przeciwnik pozwoli - mawiają piłkarze, tak się głosuje jak sytuacja pozwala.
              • janusz2_ Re: Umundurowanie 08.07.02, 18:22
                indris napisał(a):

> To właśnie obowiązkowe garnitury przypominają umundurowanie. Właściwie tylko
                > kolor garnituru i deseń krawata odróżnia oficjalne stroje mężczyzn. Wyjaśniam,
                > że jestem zwolennikiem absolutnej swobody ubiorów. Jedyną rzeczą, która
                > podobała mi się w rządzie Buzka był sweter Pałubickiego. Jednakowe mundurki to
                > nie jest moja wersja socjalizmu ale chińska i to też dawniejsza, bo teraz
                > chińscy komuniści chodzą w garniturach (być może równie obowiązkowo jak kiedyś
                > w mundurach).

A gdyby w rządzie znalazł się naturysta uwielbiający podczas upałów brak stroju?
                Też byś akceptował taką wersję "oficjalnego ubioru"?

• janusz2_ Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:20
            indris napisał(a):

Przecież to w czasie rewolucji francuskiej za posiadanie chusteczki można było
            zostać zgilotynowanym (wiadomo - chusteczkę miewali tylko paskudni arystokraci, a
            nie zdrowy moralnie lud, który ich gilotynował).
            W Kambodży zaś posiadanie okularów mogło narazic na śmiertelne niebezpieczeństwo
            (podobnie zresztą było w Chinach).
            I Ty piszesz, że ocenianie po ubiorze to "burżuazyjne przesądy"???
            • indris Teraz już wiem 08.07.02, 18:28
              Z tą rewolucją francuską, to przesada: Robespierre do samego końca ubierał się
              z elegancją typową dla Ancien Regime'u. A Pol Pot i Chiny Mao, to przykład
              znanego zjawiska: żepewne rzeczy przyjmuje się od swoich przeciwników. Zresztą
              była to degeneracja autentycznych idei socjalistycznych, które były
              wolnościowe. Przesadne przywiązywanie wagi do akcesoriów zewnętrznych cechuje
              na ogół tych, którzy nie mogą reprezentować innych walorów. Have chadzał we
              wdzianku, Pawlak zawsze w garniturze.
              • maretina Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:36
                . Przesadne przywiązywanie wagi do akcesoriów zewnętrznych cechuje
                > na ogół tych, którzy nie mogą reprezentować innych walorów. Have chadzał we
                > wdzianku, Pawlak zawsze w garniturze.

nie popadajmy w skrajnosci. elegancki wyglad i FRYZURA(!!!) sa oznaka szacunku,
                nie glupoty.
                • hania_76 Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:38
                  maretina napisał(a):

> . Przesadne przywiązywanie wagi do akcesoriów zewnętrznych cechuje
                  > > na ogół tych, którzy nie mogą reprezentować innych walorów. Have chadzał w
                  > e
                  > > wdzianku, Pawlak zawsze w garniturze.
                  >
                  > nie popadajmy w skrajnosci. elegancki wyglad i FRYZURA(!!!) sa oznaka szacunku,
                  >
                  > nie glupoty.

A garnitury Pawlaka nie byly eleganckie. Jejku - te kapusciane zielenie i fiolety.
                  • monopol Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:48
                    hania_76 napisał(a):

> A garnitury Pawlaka nie byly eleganckie. Jejku - te kapusciane zielenie i fiole
                    > ty.

U Pawlaka najbardziej eleganckie bylo to spojrzenie w bok - nigdy prosto do
                    kamery...
                    • maretina Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:52
                      monopol napisał:

> hania_76 napisał(a):
                      >
                      > > A garnitury Pawlaka nie byly eleganckie. Jejku - te kapusciane zielenie i
                      > fiole
                      > > ty.
                      > U Pawlaka najbardziej eleganckie bylo to spojrzenie w bok - nigdy prosto do
                      > kamery...

operatorzy kamer nie mogli nadarzyc za "rozlatanymi" oczami Waldkawink))

• maretina Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:37

nie glupoty.
              • maretina Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:40

nie glupoty.
              • janusz2_ Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:43
                indris napisał(a):

> Z tą rewolucją francuską, to przesada: Robespierre do samego końca ubierał się
                > z elegancją typową dla Ancien Regime'u.

To nie przesada - to fakty.
                Robespierre natomiast był przywódcą i z tego powodu stał ponad prawem. Przykład
                świetnie potwierdzony w Rosji Radzieckiej gdzie "elyty" żyły w taki sposób, za
                jaki skazywały "wrogów ludu" na śmierć (lub gułag).
                Nie mylmy dwóch pojęć - zwykły obywatel i stojący ponad prawem "przywódca ludu".

> A Pol Pot i Chiny Mao, to przykład
                > znanego zjawiska: żepewne rzeczy przyjmuje się od swoich przeciwników.

Od których???
                Kto jeszcze mordował za posiadanie okularów???

> Zresztą
                > była to degeneracja autentycznych idei socjalistycznych, które były
                > wolnościowe.

Coś łatwo się zdegenerowały. I to od razu w jedne z największych zbrodni przeciw
                ludzkości.

> Przesadne przywiązywanie wagi do akcesoriów zewnętrznych cechuje
                > na ogół tych, którzy nie mogą reprezentować innych walorów.

Masz rację.
                Socjaliści w tym przodowali.

> Have chadzał we

Jest coś takiego jak pewne standardy zachowań do których człowiek powinien się
                stosować. Czy chciałbyś, aby w urzędzie obsługiwał Cię urzędnik w kompielówkach?
                Standardem jest w takiej sytuacji garnitur.
                Dorabianie do tego ideologii jest bezsensowne.
                • janusz2_ Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:46
                  janusz2_ napisał:

>Czy chciałbyś, aby w urzędzie obsługiwał Cię urzędnik w kompielówkach

Trochę się zawstydziłem - chodziło mi oczywiście o urzędnika w kąpielówkach.
                  Przepraszam.
                  • maretina Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:48
                    janusz2_ napisał:

> janusz2_ napisał:
                    >
                    > >Czy chciałbyś, aby w urzędzie obsługiwał Cię urzędnik w kompielówkach
                    >
                    > Trochę się zawstydziłem - chodziło mi oczywiście o urzędnika w kąpielówkach.
                    > Przepraszam.
                    nie ma za cosmile moj post forum umiescilo 3 razy.... gazeta klonuje?wink
                    • monopol Re: Teraz już wiem 08.07.02, 18:53
                      maretina napisała:

moj post forum umiescilo 3 razy.... gazeta klonuje?wink

Byle Kolodki nie sklonowali trzy razy, bo nam zlotowke zdewaluuja jeszcze o 45%wink

• maretina a ja wiem co to cynizm 08.07.02, 17:58
      powszechnie wiadomo, ze przed nominacja Kolodki Kwasniewski byl przeciwny tej
      kandydaturze, a potem sie sciska z tym wiedzminem( aaa w radiu sluchacze nazwali
      Kolodke kloszardem-przez fryzure)
      .... a fuj! albo rybki albo akwariumsmile nie mozna byc "za" a nawet "przeciw"smile
      • monopol Re: a ja wiem co to cynizm 08.07.02, 18:09
        maretina napisała:

> .... a fuj! albo rybki albo akwariumsmile nie mozna byc "za" a nawet "przeciw"smile

Mozna-prezydent Lech nas tego nauczyl, ze mozna. A prezydent Olek kontynnuje
        zwyczaje poprzednikasmile
        A swoja droga - ciekaw jetem, kiedy Kolodko zwiaze wlosy w warkocz?
        • maretina Re: a ja wiem co to cynizm 08.07.02, 18:12
          monopol napisał:

> maretina napisała:
          >
          > > .... a fuj! albo rybki albo akwariumsmile nie mozna byc "za" a nawet "przeciw
          > "smile
          >
          > Mozna-prezydent Lech nas tego nauczyl, ze mozna. A prezydent Olek kontynnuje
          > zwyczaje poprzednikasmile
          > A swoja droga - ciekaw jetem, kiedy Kolodko zwiaze wlosy w warkocz?
          on nie zwiaze, bo musialby odkryc lysa glace!wink predzej ondulacje sobie fundniewink
          a co do stania okrakiem po obu stronach barykady, to uprzejmie zauwazam, ze jest
          to niebezpieczne... szczegolnie dla panow... mozna sobie cos uszkosdzic... facet
          powinien byc zdecydowany.
          • monopol Re: a ja wiem co to cynizm 08.07.02, 18:16
            maretina napisała:

> on nie zwiaze, bo musialby odkryc lysa glace!wink predzej ondulacje sobie fundnie
            > wink
            > a co do stania okrakiem po obu stronach barykady, to uprzejmie zauwazam, ze jes
            > t
            > to niebezpieczne... szczegolnie dla panow... mozna sobie cos uszkosdzic... face
            > t
            > powinien byc zdecydowany.

Trzeba by zajrzec Olkowi w majtki, bo moze niewiele tam jest do uszkodzenia... A
            Kolodko jak bedzie wytrwale zapuszczal wlosie, to w koncu starczy mu i na
            pokrycie lysinki i na warkoczyk albo nawet dwa ( z czerwonymi kokardkami smile
            • maretina Re: a ja wiem co to cynizm 08.07.02, 18:19

> Trzeba by zajrzec Olkowi w majtki, bo moze niewiele tam jest do uszkodzenia...
              > A
              > Kolodko jak bedzie wytrwale zapuszczal wlosie, to w koncu starczy mu i na
              > pokrycie lysinki i na warkoczyk albo nawet dwa ( z czerwonymi kokardkami smile

prezydenta nie bede podgladac, jak kiedys zaspiewa:"jestem kobieta" to mu
              uwierzewink
              dobrze wybrales kolor kokardek Kolodki!!!! chociaz sld to chyba taki bezplciowy
              rozsmile
              • monopol Re: a ja wiem co to cynizm 08.07.02, 18:23
                maretina napisała:

> prezydenta nie bede podgladac, jak kiedys zaspiewa:"jestem kobieta" to mu
                > uwierzewink
                > dobrze wybrales kolor kokardek Kolodki!!!! chociaz sld to chyba taki bezplciowy
                >
                > rozsmile

Gdyby Olek tak zaspiewal - wygralby z pewnoscia konkurs Eurowizji, bo tam juz
                jeden transwestyta kiedys wygralwink A co do kokardek Kolodki, to moze je sobie
                zawiazac takze ze zdewaluowanych o 15% banknotow
                stuzlotowych, zeby go ludzie od razu kojarzyli z najbardziej poronionym pomyslem
                ekonomicznym III Rzeczyposoplitej.
                • maretina Re: a ja wiem co to cynizm 08.07.02, 18:43
                  monopol napisał:

>
                  > Gdyby Olek tak zaspiewal - wygralby z pewnoscia konkurs Eurowizji, bo tam juz
                  > jeden transwestyta kiedys wygralwink A co do kokardek Kolodki, to moze je sobie
                  > zawiazac takze ze zdewaluowanych o 15% banknotow
                  > stuzlotowych, zeby go ludzie od razu kojarzyli z najbardziej poronionym pomysle
                  > m
                  > ekonomicznym III Rzeczyposoplitej.
                  z banknotow tez moglby papiloty krecic, mialby afro!wink
                  • Gość: Janusz Re: Wybitni ludzie... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 23:08
                    najczęściej nie przykładają uwagi do ubioru. Łysina jest natomiast dowodem na
                    posiadanie przez jej właściciela dużej wiedzy. Bo widział ktoś łysego barana?
                    smile

Janusz
                    • indris Uściślenie 09.07.02, 14:19
                      Janusz pisze: "Łysina jest natomiast dowodem na posiadanie przez jej
                      właściciela dużej wiedzy..."
                      Należy uściślić, że chodzi tu o łysinę naturalną. Bo jeżeli popatrzeć na
                      skinów...
                    • maretina Re: Wybitni ludzie... 09.07.02, 15:02
                      Gość portalu: Janusz napisał(a):

> najczęściej nie przykładają uwagi do ubioru. Łysina jest natomiast dowodem na
                      > posiadanie przez jej właściciela dużej wiedzy. Bo widział ktoś łysego barana?
                      > smile
                      >
                      > Janusz

• maretina Re: Wybitni ludzie... 09.07.02, 15:05
                        maretina napisała:

> Gość portalu: Janusz napisał(a):
                        >
                        > > najczęściej nie przykładają uwagi do ubioru. Łysina jest natomiast dowodem
                        > na
                        > > posiadanie przez jej właściciela dużej wiedzy. Bo widział ktoś łysego bara
                        > na?
                        > > smile
                        > >
                        > > Janusz
                        >
                        > kurde, jak dziala to forum? zezarlo mi wypowiedz!!!!!
                        jesli chodzi o wplyw lysine na madrosc to chyba jakies tlumaczenie kompleksow
                        przez lysiejacych panow, ktorzy nie moga sie z tym faktem pogodzicwink

• Gość: wikul Re: a ja wiem co to cynizm IP: *.acn.waw.pl 10.07.02, 01:58
            maretina napisała:

> monopol napisał:
            >
            > > maretina napisała:
            > >
            > > > .... a fuj! albo rybki albo akwariumsmile nie mozna byc "za" a nawet "pr
            > zeciw
            > > "smile
            > >
            > > Mozna-prezydent Lech nas tego nauczyl, ze mozna. A prezydent Olek kontynnu
            > je
            > > zwyczaje poprzednikasmile
            > > A swoja droga - ciekaw jetem, kiedy Kolodko zwiaze wlosy w warkocz?
            > on nie zwiaze, bo musialby odkryc lysa glace!wink predzej ondulacje sobie fundnie
            > wink
            > a co do stania okrakiem po obu stronach barykady, to uprzejmie zauwazam, ze jes
            > t
            > to niebezpieczne... szczegolnie dla panow... mozna sobie cos uszkosdzic... face
            > t
            > powinien byc zdecydowany.

Dlaczego szczególnie , a pani w takiej sytuacji jest bezpieczna ?
            • maretina Re: a ja wiem co to cynizm 10.07.02, 07:44

> Dlaczego szczególnie , a pani w takiej sytuacji jest bezpieczna ?

tak, bo nie pcham sie na barykady i mam swoje zdanie.
    • caerme Re: Kołodko - późny Gierek wczesne rokokoko 09.07.02, 22:00
      a co mnie onteresuje jak on wyglada...?
      jak dla mnie moze mniec i 1,4 m w kapeluszu byc gruby itd... ale jak naprawi
      gospodarke tak jak to zrobil drucki - lubecki to naprawde bedzie wielki
      niezaleznie od tego jak wyglada
      • monopol Czyja matka jest nadzieja? 10.07.02, 01:04
        caerme napisał:

> a co mnie onteresuje jak on wyglada...?
        > jak dla mnie moze mniec i 1,4 m w kapeluszu byc gruby itd... ale jak naprawi
        > gospodarke tak jak to zrobil drucki - lubecki to naprawde bedzie wielki
        > niezaleznie od tego jak wyglada

Naprawi Ci on ta gospodarke, oj naprawi... Bedzie nam sie dobrze zylo i wszyscy
        bedziemy szczesliwi nareszcie. Przeciez wiadomo - Kolodko to magik lepszy niz
        Harry Potter i wyczaruje nam gruszki na wierzbie. Madrzejszy on tez niz krol
        Salomon, bo z pustego w prozne przeleje tak, ze zrobi sie pelne. Niewatpliwie...

• Gość: Janusz Re: Już jest poprawa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 01:12
          Wiadomość z ostatniej chwili:
          ==================================
          W telewizorze pokazano migawki z posiadzenia gabinetu.
          Pan minister Kołodko ostrzyżony, w eleganckim ciemnym garniturze i nienagannie
          zawiązanym krawacie prezentował sie bardzo dobrze.
          Czy można wyciągnąć z tego faktu jakieś wnioski?
          Pożyjemy, zobaczymy.

Janusz
          • monopol A co bedzie? 10.07.02, 01:29
            Gość portalu: Janusz napisał(a):

> W telewizorze pokazano migawki z posiadzenia gabinetu.
            > Pan minister Kołodko ostrzyżony, w eleganckim ciemnym garniturze i nienagannie
            > zawiązanym krawacie prezentował sie bardzo dobrze.
            > Czy można wyciągnąć z tego faktu jakieś wnioski?
            > Pożyjemy, zobaczymy.

Oj zebym tylko kiedys nie zalowal, ze pozylem i zobaczylem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka