patience 25.06.05, 16:05 terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?365300 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gini Re: Humorystyczna strona medalu 25.06.05, 16:13 patience napisała: > terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?365300 > > Naprawde musisz tak na sile reklamowac ten swoj blog? Nie ma chetnych na czytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Humorystyczna strona medalu 25.06.05, 16:19 Nie czytaj. A Prawo i Sprawiedliwosc bardzo awansowalo w moich oczach. Szczegolnie Niejaki Lechu Kaczynski awansowal, za walke z zasada humanitaryzmu w odniesieniu do przestepcow umyslnych Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Humorystyczna strona medalu 25.06.05, 16:28 patience napisała: > Nie czytaj. No wiesz jakby mnie interesowal Twoj blog, to bym czytala. Widze jednak, ze malo cos osob czyta skoro , reklamujesz toto na FA. A Prawo i Sprawiedliwosc bardzo awansowalo w moich oczach. > Szczegolnie Niejaki Lechu Kaczynski awansowal, za walke z zasada humanitaryzmu > w odniesieniu do przestepcow umyslnych Walka z zasada humanitaryzmu w odniesieniu do przestepocow umyslnych. Ta naturalnie wg Ciebie jak wg wszystkich lewakow trzeba kierowac sie humanitaryzmem w odniesieniu do bandziorow. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Humorystyczna strona medalu 25.06.05, 16:35 Wydaje mi sie ze jestes nie na czasie. Lechu Kaczynski dzisiaj ma inna opinie co do istnienia zasady humanitaryzmu w kk. Zdaje sie, ze bardzo zblizyl sie do mojego stanowiska w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Zgrabny felietonik 25.06.05, 16:37 z tezą, ba nawt z antytezą i syntezą. W tekście jest mnóstwo linków. Pewnie przez przeoczenie nie znalazłem linku do informacji: ile lat do odsiadki grozi "umyślnemy przestępcy" Kaczyńskiemu za "pyskówkę z Wachowskim". Bo o ile wiem sąd (jeszcze nieprawomocnie) skazał Kaczyńskiego na karę grzywny za nazwanie Wachowskiego "wielokrotnym przestępcą" w audycji radiowej. To Kaczyński ma już jakiś inny wyrok karny? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Zgrabny felietonik 25.06.05, 16:42 Masz racje, odsiadki nie ma, ale zasugerowalam sie opiniami pana Kaczynskiego, wielokrotnie powtarzanymi od 2002 roku, ze jego zdaniem te kary w kk sa jeszcze zbyt niskie. A tymczasem polski kk jest i tak jednym z najostrzejszych w Europie. Skoro wiec mu kary za niskie, to niech sie sam uwiezi najlepiej na dozywocie za to straszliwe przestepstwo umyslne. I niech wytnie zasade humanitaryzmu, zeby straznicy go mogli bez przeszkod w tym pudle bic, glodzic i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 To mi wystarczy 25.06.05, 16:46 patience napisała: > Masz racje, odsiadki nie ma, ale zasugerowalam sie opiniami Tak myślałem. Siła sugestii. A to miał być felieton prawniczy nie towarzyski. )) Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Może jeszcze 25.06.05, 17:53 Ja wiem. Siła sugestii, zniewalający urok Kaczyńskiego. Ale ... Wczoraj była Pani łaskawa napisać to "Aczkolwiek zastrzegam sie, ze w sprawach o pomowienie nazywanie strony przegranej przestepca jest moim zdaniem przesada." Zaś dzisiaj to "umyślny przestępca Kaczyński" Ma Pani dość elastyczne poglądy )) Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zgrabny felietonik 25.06.05, 16:51 patience napisała: > Masz racje, odsiadki nie ma, ale zasugerowalam sie opiniami pana Kaczynskiego, > wielokrotnie powtarzanymi od 2002 roku, ze jego zdaniem te kary w kk sa jeszcze > zbyt niskie. A tymczasem polski kk jest i tak jednym z najostrzejszych w > Europie. Skoro wiec mu kary za niskie, to niech sie sam uwiezi najlepiej na > dozywocie za to straszliwe przestepstwo umyslne. I niech wytnie zasade > humanitaryzmu, zeby straznicy go mogli bez przeszkod w tym pudle bic, glodzic i > tak dalej. Felga pakuje wszystkie przestepstwa do jednego worka . Nie podoba sie Feldze, ze pan Kaczynski domagal sie kar dla przestepcow takich, jak ci ktorzy np niedawno wyrzucili dziewczyne przez okno , pociagu. Wiec najlepiej, skazalaby pana Kaczynskiego na dozywocie za to, ze cos tam powiedzial . Naturalnie Helga jest przekonana, ze to co napisala jest strasznie dowcipne i madre, bo jakze by inaczej. Dla Helgi prawniczki bandzior to taki sam przestepca jak ktos kogo sad kaze ze stalinowskiego artykulu . A ten co siedzi niewinnie skazany w wiezieniu to tez przestepca . Bandzior latajacy po wolnosci to nie przestepca, bo niestety sady zajmùuja sie takimi pie..mi, jak sprawa Kaczynski Wachowski a bandziory lataja wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs indeed :) 25.06.05, 16:58 zabraklo mi w nim tylko jednego linku: "Calkowicie zgadzam się z Fundacją Helsińską. Prawa i sprawiedliwości nie zaprowadza się za pomocą <a href="terra.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?365300">surrealistycznego zaostrzania kar</a> ktory by prowadzil, do jakiej powaznej publikacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Kaczynski 25.06.05, 17:07 Powinien przewidziec, ze byc moze kiedys tam bedzie sadzony, i domagac sie obnizenia kar, dla wszystkich przestepcow. Za zabojstwo, tydzien odsiadki, za kradziez, ze dwa dni . Za poskowke ze 100 zlotych. Wiezienia bylyby puste, straznikow malo, i bandziory zadowolone no i Helga naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Kaczynski 25.06.05, 17:32 To nie chodzi o obnizanie kar dla wszystkich tylko zaostrzani kar dla wszystkich. Zastapienie zasady humanitaryzmu zasada odstraszania oznacza dla umyslnego przestepcy Kaczynskiego to, ze majac do wyboru wymierzenie kary w wymiarze nizszym lub wyzszym, sad powinien wymierzyc kaczusze ta bardziej dotkliwa. Tym samym kaczucha zglaszajac pretensje pod adresem sadu podwazyl swoj wlasny autorytet jako prawnika, o ile go w ogole posiadal. Bo na przyklad zasada odstraszania w praktyce, to okres prohibicji w USA. Okres rozkwitu przestepczosci zorganizowanej. I dlatego od czasu do czasu mialam obyczaj nazywania kaczuchy pokraka umyslowa. A teraz go bede nazywac pokraka humanitarnie niekonsekwentna, za to umyslnie przestepcza. Skompromitowal sie, hehe zxyc mu nie dadza jak sie w srodowisku pojawiD Odpowiedz Link Zgłoś
karlin No widzisz Helga 25.06.05, 17:55 patience napisała: > I dlatego od czasu do czasu mialam obyczaj nazywania kaczuchy pokraka umyslowa. A teraz go bede nazywac pokraka humanitarnie niekonsekwentna, za to umyslnie przestepcza. Skompromitowal sie, hehe zxyc mu nie dadza jak sie w srodowisku pojawiD ------------------------------------------------------------------------ Jak przestałaś bełkotać o wyroku sądowym i wróciłaś do obiektu swoich najgorętszych uczuć, od razu ci się humor poprawił. W "środowisku" powiadasz. W twoim? No i pisz dalej. Przed sobą nie uciekniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: No widzisz Helga 25.06.05, 18:05 caly czas mam swietny humor. Jak tylko sie dowiedzialam o tym wyroku to wpadlam zw szampanski humotr i tak jest do tej pory. A jesli chodzi o to w czyim srodowisku, to w calym prawniczym beda z niego lac. Moze wyluszcze przystepnie o co chodzi? Te kaczkowate wystepy na temat straszliwych przestepcow, kary smierci etc. to papka medialna dla ludu. W rzeczywistosci kazde przestepstwo jest w widelkach "od Odpowiedz Link Zgłoś
patience PS. A w ramach teorii odstraszania az sie prosi 25.06.05, 18:08 ... zeby mu dowalic jakas bombe za lekcewazenie sadu. Bo co to ma znaczyc, uchylanie sie od prawomocnego wyroku albo nie stawianie sie na rozprawy? To jak by dostal bombe cztery osiem, to od razu by innych odstraszylo od takiego skandalicznego zachowania... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg mam poważne wątpliwości 25.06.05, 18:15 patience napisała: to ja na miejscu sedziny bym zastosowala jeszcze surowsza > kare i w uzasadnieniu bym odczytala te znakomite "teorie" kaczuchy na temat jak nalezy traktowac przestepcow dowqolnego kalibru. I bym jeszcze dziennikarzom > rozdala grzecznie top uzasadnienie. Heheeeeee. Teorie Kaczyńskiego nie są wykładnia prawa. A. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: mam poważne wątpliwości 25.06.05, 18:19 Helga najpierw wyśmiewa teorie o "politycznym" wyroku, a teraz dostarcza dowodu na (ewentualną) prawdziwość tej teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: mam poważne wątpliwości 25.06.05, 18:22 sorry , ale nie śledziłem waszej dyskusj możesz polinkować o uzasadnic? A. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Jeżeli kiedykolwiek 25.06.05, 18:25 oleg3 napisał: > Helga najpierw wyśmiewa teorie o "politycznym" wyroku, a teraz dostarcza dowodu na (ewentualną) prawdziwość tej teorii. ---------------------------------------------------------- napiszesz gdziekolwiek, że Helga nie jest w stanie dostarczyć jakiegokolwiek dowodu na cokolwiek, oczywiście takiego, którego by "środowisko" nie zaakceptowało, to cię to "środowisko" klawiaturą Helgi śmiechem zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: mam poważne wątpliwości 25.06.05, 18:28 A nie. Calu urok sytuacji ze tlo polityczne to wlasnie Lech Kaczynski osobiscie. Mozesz ewentualnie uznac ze sam przeciwko sobie spiskowal. Fundacja Helsinska nie dopatrzyla sie zadnych uchybien w procedurze sadowej, natomiast dopatrzyla sie, ze ow zapis kk jest za surowy. Czyli teraz berdzie bronic kaczuchy przed programem politycznym kaczuchy. Wpadl we wlasne sidla Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg zawsze wiedziałem,że 25.06.05, 18:32 trzeba po prostu wygrywac aby być na topie/ Aby wygrać , trzeba miec po prostu rację. A. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: zawsze wiedziałem,że 25.06.05, 18:37 No tak. Kaczucha trzeba przyznac wybitny specjalista od robienia psychozy, byl taki moment ze razem z ultima ratio sie znalazlam w absolutnej mniejszosci, a wszyscy sie przescigali w wymyslaniu jakby tu odstraszac przestepcow. No i trzeba przyznac, minelo pare lat, ale pierwszy odstraszony to sam mistrz odstraszania. Robi konferencje prasowe ze tak surowo potraktowany, a przeciwko Fundacji Helsinskiej, ktora go broni zgodnie z teoria, ze nalezy zaczynac od kar mniejszych a nie od razu kary smierci. Pierwszy w Polsce przestepca umyslny pyskowkowy. hehe Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: mam poważne wątpliwości 25.06.05, 18:19 No ja tez tak uwazam. Teorie Kaczynskiego to w ogole brednie. Ale on zapowiada ze wedlug tych bredni bedzie konstruowal nowele kk jak tylko sie dorwie do wladzy. Nawet w tym cytowanym przeze mnie artykule w Rzepie to twierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 populizm 26.06.05, 09:14 patience napisała: > Teorie Kaczynskiego to w ogole brednie. Teorie Kaczynskiego sa bredniami dla fachowcow. Plebs chce slyszec wlasnie to co kaczka kwaka. Na tym polega zagrozenie. Plebs chce sobie odmrozic uszy bo nie rozumie jakie beda konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Tak Helga, tak. 25.06.05, 18:18 patience napisała: > Heheeeeee. ------------------------------ Twoje środowisko, najtęższych prawników, takich jak ta sędzina, go śmiechem zabije. Już dobrze. Mniej więcej do podobnego stanu doprowadzałaś się już parokrotnie, co zawsze dobrze wróżyło przedmiotowi twoich uczuć. Zobaczymy czy i teraz nie straciłaś wyczucia. Antka Goczała jakoś nie widać, a na kimś się trzeba oprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Tak Helga, tak. 25.06.05, 18:22 Nie mam zielonego pojecia kto to jest ta sedzina, ale nie wykluczam, ze rechotala wesolo w zaciszu gabinetu. Na nieszczescie PISu rechotac beda nawet ich koalicjanci rzadowi, na co zdaje sie zreszta wskazyweac i to zatroskanie Zdrojewskiego w imieniu PO nad surowoscia kary dla biednego kaczuchy. Ale wszyscy oczywiscie maja kamienne twarze, ja tez z kamienna twarza mam zamiar sie patrzec Kaczusze prosto w oczy, jesli w ogole go kiedykolwiek spotkam. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Powiedz Helga, jak to jest 25.06.05, 18:39 Zwalczałaś z pasją Giertychów (ilu ich tam jest), chichocząc radośnie na forum (pewnie dalej ich zwalczasz, ale wybacz wielu watków nie czytuję), a notowania LPR rosną? Celińskiego znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Powiedz Helga, jak to jest 25.06.05, 18:48 Giertychow nie lubie bardziej niz Kaczuchow, ale nie traktuje powaznie, bo jak mozna powaznie traktowac kolesi z PRON? W tym sensie kaczucha powazniejsza. Aczkolwiek jego teorie o prawie i sprawiedliwosci maja sie do zycia tak, ze on jest po prostu bezczelny. Kiedy przyszlo do obrony wlasnego tylka to natychmiast zapomnial o rownosci obawateli wobec prawa. No ilu ludzi jest w stanie doprowadzic do tego zeby prezes sadu latal po dziennikarzach i sie tlumaczyl ze to nieprawda, ze kaczusze nie udzielali odpowiedzi, bo udzielali, najpierw sedzina, a potem prezes sadu osobiscie? A co to jest jak nie uzywanie wlasnej pozycji publicznej do wywierania presju na sadzie zeby zmienic decyzje na swoja korzysc? A chodzi tylko o pyskowke. A co by bylo w powazniejszym przypadku, skoro juz teraz kaczucha sie nie waha? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Co prawda nie o to pytałem 25.06.05, 19:36 ale dzięki za odpowiedź. --------------------------------------------------- patience napisała: > A co by bylo w powazniejszym przypadku, skoro juz teraz kaczucha sie nie waha? ------------------------------------------------------------- Wiemy, na co stawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Co prawda nie o to pytałem 25.06.05, 19:39 A coz innego mozna bylo powiedziec? Nie mam zielonego pojecia jak wygladaja obecne notowania giertychow, ale jakos mi sie nie wydaje by mialy one jakikolwiek zwiazek z moja osoba. W twoim pytaniu byla zawarta sugestia o tak wielkiej randze mojej osoby, ze wolalam tego nie zauwazyc. Skromny czlowiek jestem. Niemniej dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Notowania 25.06.05, 20:03 Giertychów mają się tak dobrze, jak twoje samopoczucie. Przecież my wszyscy ciebie doceniamy To, że z 10 rozmówców, 8 się z tobą nie zgadza, to tylko nasza wina. A ja cię doceniam szczególnie. Ale nie tak, jak myślisz. Jesteś dla mnie - przy zdecydowanym deficycie goczałów - ważnym barometrem politycznym na tym forum. Im wścieklej kogoś atakujesz, tym większe ma szanse w najbliższej przyszłości. Jak ty to robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Notowania 25.06.05, 20:17 Ponownie dziekuje za uznanie, ale watpie czy przy preferencjach politycznych ludzie sie kieruja moimi wyborami kogo atakowac na Aquanecie. Moze sie i zdziwisz, ale faktycznie wiekszosc wyborcow nie ma pojecia ze istniejemy. A co do stanow emocjonalnych, to sie zaczynam zastanawiac nad twoja i galby zdolnoscia odrozniania wlasnych stanow emocjonalnych od cudzych. Im bardziej obaj przegrywacie w jakiejs dyskusji tym usilniej oskarzanie swoje otoczenie o negatywne stany emocjonalne. Tak sie zastanawiam, czy to oznaka, ze chorujecie obaj na ta sama chorobe i w jaki sposob sie ona rozprzestrzenia? Jestescie obaj z galba pedalami? Przepraszam za to intymne pytanie, ale ciekawosc ludzka rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Zawsze można liczyć na etatowych obrońców gejów:) 25.06.05, 20:27 patience napisała: > Jestescie obaj z galba pedalami? Przepraszam za to intymne pytanie, ale ciekawosc ludzka rzecz ----------------------------------------------------- Brawo, powoli kiełkujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Zawsze można liczyć na etatowych obrońców gej 25.06.05, 20:31 Jak rozumiem to mialo byc potwierdzenie. Gratulacje za wyjscie z szafy.Tolerancyjna jestem. Nie bede wam przypominac jakie ze strachu wypisywaliscie glupoty na temat parady rownosci Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Biedna Helga:) 25.06.05, 20:41 Atakowana przez wymyślonych przez nią pedałów. Poprzednio zaczęłaś dostrzegać u nas pejsy... Pisz jeszcze. Wzmacniasz swoje argumenty "prawnicze". Aha, czy to u was "środowiskowe"? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Uprawiasz seks grupowy z Luka i Galba?:) 25.06.05, 20:47 Chyba wasza trojka choruje na identyczna france. Objawy: niezdolnosc odrozniania emocji wlasnych od cudzych, mowienie do osob pojedynczych w liczbie mnogiej. Wesole chlopaki z waszej trojcy Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Aleś się rozmarzyła:) 25.06.05, 20:51 Zsypek prawdziwą naturą "prawniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Aleś się rozmarzyła:) 25.06.05, 20:53 Zgadza sie. Lubie ogladac facetow na golasa. Ale nie wiedzialam, ze ty tez lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Aleś się rozmarzyła:) 25.06.05, 21:04 patience napisała: > Zgadza sie. Lubie ogladac facetow na golasa. Ale nie wiedzialam, ze ty tez lubi > sz. A gdzie on napisal, ze lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Nie wyrywaj Zsypka z marzeń:) 25.06.05, 21:06 Ono już nie jest "prawniczkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
patience Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:07 Nie mialam intencji rozujuszac do czerwonosci. Ot tak sie leniwie prztykam. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:10 patience napisała: > Nie mialam intencji rozujuszac do czerwonosci. Ot tak sie leniwie prztykam. A Karlin jest zdenerwowany?Nie zauwazylam. Doczego sie Felga przytykasz leniwie? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:20 patience napisała: > bo lato i upal. Rozleniwia. Pytanie brzmialoo czego sie przytykasz leniwie? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:22 > Pytanie brzmialoo czego sie przytykasz leniwie? No nie moge odpowiedziec na pytanie tak sformulowane bo jest obrazliwe dla karlina. Dlatego udaje ze nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:24 patience napisała: > > Pytanie brzmialoo czego sie przytykasz leniwie? > > No nie moge odpowiedziec na pytanie tak sformulowane bo jest obrazliwe dla > karlina. Dlatego udaje ze nie widze. Pytanie bylo skierowane do Karlina tylko do Ciebie . Nie moze byc obrazliwe dla Karlina droga Felgo. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:28 Alez nie doceniasz sama siebie. Jestes wyjatkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:32 patience napisała: > Alez nie doceniasz sama siebie. Jestes wyjatkowa. Czy to jest odpowiedz na pytanie??????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:33 Odpowiedz byla wczesniej. Nie zauwazylas. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie nerwujsa karlin 25.06.05, 21:37 patience napisała: > Odpowiedz byla wczesniej. Nie zauwazylas. Taa brak odpowiedzi tez odpowiedz podobno))) A Zydzi z Jerozolimy juz uciekli przede mna do Egiptu?Bo sie wybieram w przyszlym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Eee tam, ślimaczysz się Helga 25.06.05, 21:13 Kto by się tobą denerwował. Tym bardziej, że bezustannie głupczysz. A to lubię Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Eee tam, ślimaczysz się Helga 25.06.05, 21:19 A to w porzadku. Myslalam przez momen ze moze przegielam. A co do glupczenia bezustannego to nie potwierdzam i nie zaprzeczam, ale to nie tylko moja specjalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Lepiej napisz coś o "moherach" 25.06.05, 21:21 Tak z ogniem, jak to ty potrafisz. Może ten boy forumowy to ty własnie? Romkowi przyda się z pół punkta procentowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Lepiej napisz coś o "moherach" 25.06.05, 21:22 karlin napisał: > Tak z ogniem, jak to ty potrafisz. > > Może ten boy forumowy to ty własnie? > > Romkowi przyda się z pół punkta procentowego. I koniecznie o szuraniu kapciami . Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Lepiej napisz coś o "moherach" 25.06.05, 21:23 Nie da rady. Mohery tez sie rozleniwily. Nawet podplomyka sie nie da na nich upiec. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin No to 25.06.05, 21:25 Romek z Kaczorem ciebie zapuszkują i wyślą dla głodujących w Somalii. Leniwi tak kończą. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: No to 25.06.05, 21:31 Nie ukrywam, ze marze o sytuacji odwrotnej. Ale nie dla glodujacych w somalii bo mogloby dojsc do niepozadanych mutacji na skutek skazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Znowu się rozmarzyłaś:) 25.06.05, 21:40 Jak na prawnika, zdecydowanie za często. A prozy życia nie zablogujesz. Jarek, Lech i Romek. Zapamiętaj te imiona. Jak paciorek. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Znowu się rozmarzyłaś:) 25.06.05, 21:59 Okiej. Jarek, Lech Romek i Atomek. Ktory z nich jest szympansem Titusem? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Znowu się rozmarzyłaś:) 25.06.05, 22:16 patience napisała: > Okiej. Jarek, Lech Romek i Atomek. Ktory z nich jest szympansem Titusem? --------------------------------------------------------------------------- Oczywiście ty. No i więcej entuzjazmu. Musisz poćwiczyć chód na lekko zgiętych do wewnątrz nogach. Pomoże w karierze. A my cię sporóbujemy wytłumaczyć z antykaczych ekscesów. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re:Felga juz sobie poszlas? 25.06.05, 22:36 A ja na wizyte w Jerozolimie kupilam sobie aki ladny moherek i kapciuszki szurajace. Mam dobre serce wole uprzedzic o swojej wizycie, bo wiesz jak tak znienacka sie pojawie, to ludzie spanikuja, porzuca wszystko, zakorkuja drogi, przejscia graniczne i hajda do Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Poszła 25.06.05, 23:08 poćwiczyć kaczy chód. Nie przeszkadzaj. I na kapcie nałóż tłumiki. Helga jak już chód wyćwiczy, na pewno coś napisze. Może o wpływie Kaczyńskiego na notowania giełdowe albo na prawo rzymskie? To od pieczeni. Na pewno będzie to coś, co sama uzna za mądre. Ważne, żeby nam się nasz forumowy freakass nie przemęczył. Samotność stresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To samotnosc dlugodystansowca 26.06.05, 11:49 Od czasu jak policzyliscie te blogi i wuszlo ze jest stosunek 6 do 1 na moja niekorzysc to jestescie wszyscy bardzo z siebie zadowoleni. A ja mysle ze nie zawsze glosny chor ma racje z tego tylko powodu, ze glosny. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 w tym szalenstwie jest metoda 26.06.05, 12:22 patience napisała: > Od czasu jak policzyliscie te blogi i wuszlo ze jest stosunek 6 do 1 na moja > niekorzysc to jestescie wszyscy bardzo z siebie zadowoleni. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=25662478&a=25678604 Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: w tym szalenstwie jest metoda 26.06.05, 14:56 Ano calkiem mozliwe ze to na tym polega. Niemniej jesli chodzi o to samozadowolenie, to troche przesadzaja. "Wszyscy" nie koncza sie na kaczym kuprze. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zniechecanie 26.06.05, 09:21 karlin napisał: > To, że z 10 rozmówców, 8 się z tobą nie zgadza, to tylko nasza wina. Zludna samozadowolenie. Proporcja jawnie wynika z metod kaczkoidow. Zniechecaja oni swych adwersarzy do uczestniczenia w szmbonecie. Nieobecnosc zniecheconych daje kaczkoidom pozor przewagi. W realu i tak liczy sie glosowanie. W ostatecznosci glosowanie nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zgubnosc zaostrzania kar 26.06.05, 09:08 patience napisała: > Bo na przyklad zasada > odstraszania w praktyce, to okres prohibicji w USA. Jeszcze lepszym przykladem bylo ZSRR i jest Rosja. Za wysokie kary prowadza do praktycznej zasady bandytow: "najpierw strzelaj do policjanta potem mysl". Panstwo nie ma szans zwalczyc mafii w tej sytuacji. Kaczynski wlasnie do tego chce doprowadzic. Plebs mu przyklaskuje. Obudzi sie z reka w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: zgubnosc zaostrzania kar 26.06.05, 18:18 > Jeszcze lepszym przykladem bylo ZSRR i jest Rosja. Za wysokie kary prowadza do > praktycznej zasady bandytow: "najpierw strzelaj do policjanta potem mysl". > Panstwo nie ma szans zwalczyc mafii w tej sytuacji. Kaczynski wlasnie do tego > chce doprowadzic. Plebs mu przyklaskuje. Obudzi sie z reka w nocniku. Nic dodac, nic ujac. Jak sie odpowiednio zaostrzy kary za kradziez mydla w sklepie, to zaden zlodziejaszek zywcem sie wziac nie da. Za kostke mydla wezmie zakladnikow, podpali sklep i zastrzeli paru policjantow. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: zgubnosc zaostrzania kar 26.06.05, 18:27 patience napisała: > Nic dodac, nic ujac. Jak sie odpowiednio zaostrzy kary za kradziez mydla w > sklepie, to zaden zlodziejaszek zywcem sie wziac nie da. Za kostke mydla > wezmie zakladnikow, podpali sklep i zastrzeli paru policjantow. Przy obecnym poziomie kar to i tak sklep podpali, zakladniczke zgwalci, policjantom spusci manto, a mydla nie wezmie, bo i po co? W wiezieniu mu dadza. A ja za pol roku bedzie chcial znowu wziac prysznic to dla odmiany ukradnie samochod, bo recydywa nie poplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: zgubnosc zaostrzania kar 26.06.05, 19:16 Znawco poziomu kar, kodeks karny jest zaliczany do jednych z najostrzejszych w Europie. Co i zreszta swietnie widac po przestepcy umyslnym Kaczynskim, jedynym w Europie przestepca pyskowkowym z kodeksem karnym na karku. Ale slusznie, nie mam nic przeciw. Jestem uczciwa obywatelka. Skoro za malo, to prosze bardzo. Niech przestepca umyslny przestanie plakac i urzadzac konferencje prasdowe ze go sad skrzywdzil, tylko zacznie sie domagac zeby mu za kare ucieli jezyk, a grzywne podwyzszyli o 200 procent. No i nie zapominajmy o takiej urokliwej instytucji jak zawias. Jesli jeszcze raz komus Kaczucha napyskuje, to zostanie potraktowany jak i reszta przestepcow umyslnych. Wiesz jak? recydywa. Pudlo. Pudlo za recydywe. A skoro chcesz zeby zaostrzyc, to prosze bardzo. Przed wsadzeniem recydywisty do pudla pregierz na rynku i smaganie batem, obciecie jezyka oraz konfioskata mienia w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 to sa Twoje przekonania Borsuku 26.06.05, 20:01 dachs napisał: > Przy obecnym poziomie kar to i tak sklep podpali, zakladniczke zgwalci, > policjantom spusci manto, a mydla nie wezmie, bo i po co? Przekonania wolno Ci miec. Natomiast prawa nalezy stanowic na podstawie statystyk z empirii i badan naukowych. Czy mozesz podeprzec swe przekonania jakimis dowodami z empirii? Przykladowo w 89,4 procenta przypadkow zlodziej zamiast krasc gwalci i morduje. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: to sa Twoje przekonania Borsuku 27.06.05, 09:44 rycho7 napisał: > Przekonania wolno Ci miec. Dzieki. Czulem, ze pod ta chropawa powloka kryje sie jednak prawdziwy demokrata. > Czy mozesz podeprzec swe przekonania jakimis dowodami z empirii? np. to ze Samson - w najgorszym dla niego przypadku - moze dostac 10 lat, bo to gorna granica dla pedofili. (zaslyszane dzis w radio w drodze do pracy) Ale zanim go skaza, to ja dostane wyrok za znieslaewieinie. ) Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 no i co z tego? 27.06.05, 12:08 dachs napisał: > rycho7 napisał: > > > Czy mozesz podeprzec swe przekonania jakimis dowodami z empirii? > > np. to ze Samson - w najgorszym dla niego przypadku - moze dostac 10 lat, bo to > gorna granica dla pedofili. Rozumiem, ze Samson zgodnie z Twoimi wczesniejszymi sugestiami zgwalcil jeszce policjantow grzebiacych w jego smietniku a nastwpnie przykladnie ich zastrzelil. Rzniesz glupa Borsuku czy nie musisz? > Ale zanim go skaza, to ja dostane wyrok za znieslaewieinie. ) Celem Twoim jest macenie wody. Przypadek Wachowskiego jest inny. Faktow nie zmienisz. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: indeed :) 25.06.05, 17:22 a to dobry pomysl, dolaczylam linka do artykulu na ten temat, ktory co prawda siega troche w przeszlosc ale mniej wiecej pozwala sie zorientowac o co chodzi. Jak kto chce wiecej to chyba najlepiej samemu wygooglac debaty zwiazane z dyrektywa ultima ratio i kolejnymi nowelami. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nieprzemakalnosc drobiu 26.06.05, 09:00 Z niezwyklym zaciekawieniem czytuje ostatnio forum. W zwiazku z wyrokiem na Kaczynskiego moge zapoznac sie z reakcjami tzw. "plebsu" na problemy bezpieczenstwa i sprawiedliwosci. Przewaza postawa Kargulow "sprawiedliwosc i tak musi byc po naszej stronie". Kaczkoidy musza miec ze soba granat do "wymierzania sprawiedliwosci". Poziom nieznajomosci prawa i naciagania zasad wyznacza jednoczesnie poziom upadku Polski i dalszego upadku perspektywy. W zasadzie po paru latach bywania na forum i ustawicznego przeze mnie podnoszenia spraw panstwa prawa nie powiniennem byc zaskoczony. Zaskoczony faktycznie nie jestem. Natomiast czysta klinicznosc aktualnego przypadku ma w sobie cos surrealistycznego. Z niemieckiej perspektywy wydaje mi sie, ze Polacy "na zlosc babci chca odmrozic sobie uszy". Caly swiat z ISO 9000 idzie dokladnie w innym kierunku niz Polska. Wymyslony przyklad z krzywizna bananow genialnie charakteryzuje polska nieporadnosc w zakresie technologii przemyslowych. Polacy nie sa w stanie przejsc z etapu "wsi spokojna ..." do etapu mieszczanskiej solidnosci. Polskie "elity" polityczne wrecz pozostaja na etapie wczesnego panstwa polskiego gdy nie wydano jeszcze prawa, ze szlachcice nie moga nawzajem porywac swoich chlopow. Kaczki wydzielina z odbytu impregnuja swe piorka. Takoz kaczkoidalni internauci impregnuja swe imitacje mozgow. Dyskusja z nimi jest mozliwa jedynie w celach kabaretowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Humorystyczna strona medalu 26.06.05, 14:37 A właściwie co takiego powiedział Kaczor, że go sąd skazał? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Humorystyczna strona medalu 26.06.05, 18:15 > A właściwie co takiego powiedział Kaczor, że go sąd skazał? Niewykluczone ze prawde Ale jak na profesora prawa wykazuje sie zadziwiajaca niewiedza ze prawda i paragraf to nie to samo. Nie mowiac juz, ze domagajac sie zniesienia zasady humanitaryzmu nie powinien sie domagac specjalnego kaczuchowego kodeksu do skazywania kaczuchy, w ktorym ta zasada jest Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Humorystyczna strona medalu 26.06.05, 19:07 patience napisała: > > A właściwie co takiego powiedział Kaczor, że go sąd skazał? > > Niewykluczone ze prawde Ale jak na profesora prawa wykazuje sie zadziwiajaca > niewiedza ze prawda i paragraf to nie to samo. Nie mowiac juz, ze domagajac sie > zniesienia zasady humanitaryzmu nie powinien sie domagac specjalnego > kaczuchowego kodeksu do skazywania kaczuchy, w ktorym ta zasada jest Patience, spróbuj odrzucić gdzieś na bok swoją niechęć do krótkich nóżek to pogadamy. Moim zdaniem to sąd dał plamę co nie oznacza, że z góry zakładam, że Kaczor apelację wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Humorystyczna strona medalu 26.06.05, 19:28 Sad nie dal plamy, takie sa przepisy. Miedzy innymi dzieki aktywistom takim jak Kaczucha. A sale sadowe i wiezienia sa pelne takich samych straszliwych przestepcow jak kaczucha, niedlugo sie zaczna ustawiac w kolejke do odbycia kary za te straszliwe przestepstwa. Kazdy proces karny to zaangazowanie kupy ludzi, od protokolantek i prawnikow na sali sadowej, po wczesniejsze postepowanie przygotowawcze z cyrkiem z swiadkami, spisywaniem zeznan i tak dalej. Jeden proces angazuje mniej wiecej 40 osob i odpowiednia ilosc kasy z budzetu panstwa. Te 40 osob zajmuja sie kaczkowatym kretynem i nie maja czasu sie zajac prawdziwymi przestepcami. Ale kaczka jak sie dorwie do wladzy to tak podkreci, ze za przejscie przez ulice bedzie trzeba skazywac na dozywocie. Dzieki czemu wszystko czego jeszcze w Polsce nie ukradli, to ukradna. A poza tym ta uwaga Rycha o podobienstwie do dzisiejszej Rosji jest bardzo dobra. W tym kierunku to zmierza. Chyba ze Kaczuche sie potraktuje tak, jak on sobie zyczy traktowac przestepcow. PS. Moze juz zapomnijmy o bajkach na temat naduzyc sadu? Nasluchalam sie tego od milosnikow kaczuchy. Fundacja Helsinska badala procedury i nie znalazla zadnych naduzyc. Znalazla za to za ostry paragraf, lamiacy prawa czlowieka (zgadzam sie z nimi) i bedzie go skarzyc do Trybunalu konstytucyjnego. Tylko ze nie kazdy "straszliwy przestepca" ma takie chody jak ten neohitlerek, ze jak mu sie krzywda dzieje, to sie za nim ujmie miedzynarodowa instytucja. Kaczucha lagodzi artykul z ktorego sam zostal skazany, a planuje zaostrzac te, z ktorych skazany nie zostal. Na razie. Mam nadzieje ze mu sie cos zlego przytrafi, typu wypadek drogowy czy cos w tym rodzaju, zi ze dostanie dozywocie, wedlug jego wlasnej propozycji rezygnacji z zasady humanitaryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Humorystyczna strona medalu 26.06.05, 20:15 Eee, znowu mieszasz oceną ogólną działaności Kaczuchy. Może przez jakąś analogię by się udało, np W wywiadzie dla reporterki Owcy stwierdziłem, że Tebe zezwala na działanie przestępców. Do najbliższego otoczenia Tebe należy Patience, choć wiele osób nalegało, by ją odsunął od swojego otoczenia. Patience wędruje do sądu, że ją pomówiłem o przestępstwo. Sąd na podstawie wyciągu z rejestru nakazuje mi przeprosić Patience bez wysłuchania racji z mojej strony. To jest jakaś analogia? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Humorystyczna strona medalu 26.06.05, 20:34 Paragrafy to nie to samo co prawda. Ty ze ma dyskutujesz jakby kaczucha byl biednym nieboraczkiem. Hymen, on ma tytul P-R-F-E-S-O-R-A--P-R-A-W-A i absolutnie nie jest mozliwe by mu sie mieszala prawda z paragrafem. Oni - mowie tu ogolnie o polskiej elicie polityycznej Odpowiedz Link Zgłoś
hymen Re: Humorystyczna strona medalu 27.06.05, 11:44 A jakie to paragrafy nakazują osądzać kaczkę w inny sposób jak Cierpliwość? Z Twojego tłumaczenia wynika, że jesteś przestępcą, gdyż w większości przypadków, w których używałaś określeń typu złodziej czy oszust w liczbie pojedynczej lub mnogiej można Cię oskarżyć o to samo co Kaczora. Ty jesteś PRAWNIKIEM, co z tego, że nie kandydujesz i nie masz tytułu? A Kaczor na biednego nie trafił, bo trudno uznać za takich Wałęsę i jego kapciowego. Sędzia widać uległa magii nazwiska Wałęsa, nie ona jedna zresztą. A żaden obywatel nie chciałby stawać przed sądem po udzieleniu podobnego wywiadu czy napisaniu podobnego do niego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: Humorystyczna strona medalu 26.06.05, 16:58 Hah, jedna watpiwosc tylko, czy przypadkiem " rownosc obywateli wobec prawa", nie jest jedna z najbardziej znanych "fikcji prawa"? To przeciez tak samo dziala jak "powszechna znajomosc prawa ". Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Humorystyczna strona medalu 26.06.05, 18:22 to tak jak w armii. Nie da sie uniknac strat na polu bitwy, ale jest roznica miedzy dowodca pedzacych swoich zolnierzy na rzez a dowodca ktory stara sie oszczedzac zycie. Nie polecam lektury wypowiedzi kaczuchy bo sie mozna niezle wqrwic, ale gdyby zrealizowac te pomysly to by w Polsce byl gulag. Odpowiedz Link Zgłoś
jaski Re: Humorystyczna strona medalu 27.06.05, 00:23 Wiesz, ja nie sadze, zeby kaczy byl az tak glupi. To takie bzdety pod elektorat i wybory. Kaczy jak na razie pokazal, ze jedyna rzecza ktora go naprawde obchodzi to trwac w systemie. Zeby trwac, trzeba sie piac wyzej, bo kto stoi w miejscu no to spada(btw, przypomnialy mi sie publikacje niejkiego Waldka Karwata, rzeczy piekne niesamowicie, jakby wpadly Ci w rece, jedna nazywa sie jakos"Teoria dzialacza, czyli jak wiecznie trwac w instancji"). Zreszta wierze, ze wykazemy sie wszycy rozsadkiem. Politycznym.haha Odpowiedz Link Zgłoś