Gość: karol IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 10:27 specjalnym samolotem na Syberię! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Levy Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: *.*.*.* 11.07.01, 10:32 Odpowiem znanym kawałem z brodą: - Sąsiadko! Słyszała Pani, Ruskie w Kosmos polecieli! - Daj Boże, że nie wrócą! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 10:35 daj Boże ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Sorry, w tym miesiącu na Syberii... IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 11.07.01, 10:59 ...już jeden samolot spadł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Bóg Moje Kochane Owieczki wybaczcie mi IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 11.07.01, 11:05 Pomyliłem samoloty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Moje Kochane Owieczki wybaczcie mi IP: 192.168.1.* / 212.244.50.* 11.07.01, 11:17 A tak poważniej to Alicja z Krainy Senatu powinna najpierw może zajrzeć do Gdańska i okolic a nie pozować na zbawczynię polonii w Kazachstanie. Oni też są ważni ale u nas jest takze ogrom nędzy i potrzeb ludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Ala w Gdańsku już była kilka lat temu IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 11:21 to po co tam lecieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Tak poważnie, to niech ona nigdzie nie zagląda IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 11.07.01, 11:23 Gość portalu: Al napisał(a): > A tak poważniej to Alicja z Krainy Senatu powinna > najpierw może zajrzeć do Gdańska i okolic a nie > pozować na zbawczynię polonii w Kazachstanie. Oni też > są ważni ale u nas jest takze ogrom nędzy i potrzeb > ludzkich. Ci biedni ludzie z Pomorza mają i tak dość kłopotów. Nie potrzebna im dodatkowa Grześkowiak. Niech ona lepiej nic nie robi. Będzie lepiej i taniej. To tak na poważniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max do Al : " i potrzeb ludzkich" - to co za mały VAT jest? IP: *.net.bialystok.pl 11.07.01, 11:37 a tak nawiasem mowiac to Szanowna Pani Alicja jest juz wystarczajaco socjalistyczna dla Ciebie? Bo mi sie kojarzy z Różą L. a w najlepszym wypadku z Vlentiną Tierszkową Kosmo- SOCU... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 14:31 Sonsiadko, a wicie, że nasza Rito jest stuardesom i loto! A nasza pani senator tysz loto, tylko jom jakosik inaczej nazywajom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu tako staro latowico ? IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 11.07.01, 16:26 Gość portalu: maurycy napisał(a): > Sonsiadko, a wicie, że nasza Rito jest stuardesom i loto! > A nasza pani senator tysz loto, tylko jom jakosik inaczej nazywajom. Ni może to być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: tako staro latowico ? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 18:25 Jo Sylwester ty Sylwester..... Ale prawdo. Odpowiedz Link Zgłoś
ada Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży 11.07.01, 11:27 Gość portalu: karol napisał(a): > specjalnym samolotem na Syberię! Alez sie czepiacie niewinnej kobiety. Samolotem ... samolotem ... a jak miala sie tam dostac ? Kibitek carskich juz nie produkuja, poleciala czym mogla. Ludziom trudno dogodzic ... Pozdr ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol ada to nie wypada IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 11:30 z pełnym szacunkiem, zapoznaj się z historią podrózy Ali i ich rezultatami to zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
ada Re: ada to nie wypada 11.07.01, 11:53 Gość portalu: karol napisał(a): > z pełnym szacunkiem, zapoznaj się z historią podrózy Ali i ich rezultatami to > zrozumiesz Karolu , dobrze, ze nie zgubiles przecinka, bo pomyslalabym , ze z szacunkiem mam sie zapoznawac z historia podrozy Pani marszalek )) A tak na marginesie... Cos mi sie zdaje , ze podrozowanie to jedno z glownych zajec przypisanych do funkcji Marszalka Senatu )) Poprzednik Pani Alicji rowniez byl wielkim amatorem zwiedzania obcych krajow. Moze dlatego ta funkcja jest tak atrakcyjna. Pozdr ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: 192.168.1.* / 212.244.50.* 11.07.01, 11:31 Piszesz Ado: ,.... poleciala czym mogla... Mogła też wybrać miotłę, byłoby taniej. Chciaż jej przełożeni z Zakonu Jakiegośtam (świeckiego)mogliby popatrzeć na to ze zdziwieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol dobrze że wewrześniu ala fiu.......................................... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 11:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Niestety, jesteś w błędzie IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 11.07.01, 11:43 Kilka milionów emerytów, słuchaczy Radia Maryja, ponownie wybiorą Grześkowiak. Odechciewa mi się żartować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 11:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Levy Re: Niestety, jesteś w błędzie IP: *.*.*.* 11.07.01, 12:12 Gość portalu: Lechu napisał(a): > Kilka milionów emerytów, słuchaczy Radia Maryja, ponownie wybiorą Grześkowiak. > Odechciewa mi się żartować A.G. nie kandyduje we wrześniu ("Radość, wielka radość"). Między innymi dlatego, że poprztykała się z o.Rydzykiem i straciła poparcie Radia CoMaRyja. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Dzięki Ci, o Levy, za tę informację IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 11.07.01, 12:25 Ale czy na pewno jesteś pewien, że się nie pogodzą ? Wszak RCMR już nie opłaca koncesji, a Rydzyk tęsknie patrzy na dofinansowanie ze skarbu państwa. A to Grześkowiak też może załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Levy Re: Dzięki Ci, o Levy, za tę informację IP: *.*.*.* 11.07.01, 12:35 No cóż, PKW nie zamnknęła jeszcze list wyborczych i wszystko może się zmienić. Fakty są takie: spór A.G. i o.R. trwa jeszcze od czasu "reformy" administracyjnej - nie mogli pogodzić się co do roli Torunia - jedno chciało razem z Gdańskiem, drugie nie. No i tak skończyła się "Wielka Miłość", przynajmniej na razie... Poza tym - Toruń jest obecnie w jednym okręgu z "czerwonym" Włocławkiem i A.G. ma małe szanse na ponowny wybór - chyba, że pójdzie straszyć w innych miastach (tak podaje dzisiejsza www.trybuna.com.pl). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: 192.168.1.* / 213.76.128.* 11.07.01, 11:36 Gość portalu: Al napisał(a): > > Piszesz Ado: > ,.... poleciala czym mogla... > > Mogła też wybrać miotłę, byłoby taniej. Chciaż jej > przełożeni z Zakonu Jakiegośtam (świeckiego)mogliby > popatrzeć na to ze zdziwieniem Twoje ARGUMENTY powalają na podłogę ( ze smiechu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: 195.94.212.* 11.07.01, 11:52 > Samolotem ... samolotem ... a jak miala sie tam dostac ? Wiem ze zartujesz... ale po mojemu niech ona i jej świta sobie lata nawet złotym poduszkowcem, byle ZA SWOJE pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: *.net.bialystok.pl 11.07.01, 11:55 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > > > Samolotem ... samolotem ... a jak miala sie tam dostac ? > > Wiem ze zartujesz... ale po mojemu niech ona i jej świta sobie lata nawet złoty > m poduszkowcem, byle ZA > SWOJE pieniądze!!! WIELKIE SŁOWA! Dzidka chcesz buziaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: 195.94.212.* 11.07.01, 12:33 > WIELKIE SŁOWA! Dzidka chcesz buziaka? A kcem! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol za swoje?????????? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 11:56 Sie lala przeleci a podatnicy bulą, żeby to raz ...... Odpowiedz Link Zgłoś
ada Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży 11.07.01, 11:59 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > > > Samolotem ... samolotem ... a jak miala sie tam dostac ? > > Wiem ze zartujesz... ale po mojemu niech ona i jej świta sobie lata nawet złoty > m poduszkowcem, byle ZA > SWOJE pieniądze!!! Dzidko , oczywiscie , ze zartuje Jednakowoz Twoje zyczenie , by latala za swoje pieniadze, to szlachetne marzycielstwo. Czy potrafisz wskazac polityka, ktory tak postepuje ? Czy potrafisz wskazac polityka, ktory nie czerpie pelnymi garsciami z przywilejow , czesto bez umiaru i wstydu? Pozdr ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży IP: 195.94.212.* 11.07.01, 12:35 Nie - od dawna już nie mam złudzeń, a mimo to wciąż zadziwia mnie ich hucpa i bezczelność. Nawet zatwardziały kryminalista miewa choćby szczątkowe ślady GODNOŚCI... Dz Odpowiedz Link Zgłoś
ada Re: pani marszałek A. Grześkowiak znów w podróży 11.07.01, 13:33 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > Nie - od dawna już nie mam złudzeń, a mimo to wciąż zadziwia mnie ich hucpa i b > ezczelność. > Dzidko, ja doprawdy nie jestem fanka madame Grzeskowiak i jej ugrupowania , ale tu musze jej troche bronic. W koncu ona tam nie pojechala na urlop. Pojechala , bo to wynika z jej obowiazkow Marszalka Senatu. Inna rzecz , czy te obowiazki maja jakis sens ( ja w to watpie). Jeszcze inna rzecza jest, czy w ogole istnienie Senatu ma sens (moim zdaniem nie ma). Jednak fakt pozostaje faktem : poleciala specjalnym samolotem, bo taki ma przywilej. Byloby z jej strony pieknym gestem , gdyby z takich przywilejow zrezygnowala, a le coz - nie kazdego stac na takie gesty. Pozdrawiam ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: pani marszałek A. Grześkowiak wylot IP: 192.168.1.* / 212.244.50.* 11.07.01, 13:48 Cześć Ado, Piszesz: "W koncu ona tam nie pojechala na urlop. Pojechala , bo to wynika z jej obowiazkow Marszalka Senatu. Sadzę, że wiele innych obowiązków ma na miejscu, tym bardziej, że wiezie ze sobą ino dobre słowo. Kiedy się czyta o braku np paliwa do policyjnych samochodów i ma obok taki wyjazd (wylot, ha ha) można się zastanowić. "Inna rzecz , czy te obowiazki maja jakis sens ( ja w to watpie). Jeszcze inna rzecza jest, czy w ogole istnienie Senatu ma sens (moim zdaniem nie ma)." Podzielam zdanie w pełni i bez zastrzeżeń, nie tylko ze względu na cichą sympatię. Sensu brak od początku do końca. "Jednak fakt pozostaje faktem : poleciala specjalnym samolotem, bo taki ma przywilej. Byloby z jej strony pieknym gestem , gdyby z takich przywilejow zrezygnowala, a le coz - nie kazdego stac na takie gesty." Może po prostu brakowało jednego wyjazdu do wczesniej zaplanowanych podróży i coś trzeba było z tym zrobić, gdzieś polecieć. Lepiej aby pieniądze zuzyte na taką podróż były adresowane do konkretnej społeczności polonii i tam przesłane. Byłby z tego znacznie większy pożytek. Brakowałoby jeszcze aby wzięła ze sobą Ojców :Redaktora i Biznesmena. Byłby komplet. Pozdrawiam cię Ado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Ostatnio w Madrycie... IP: 195.94.212.* 11.07.01, 13:57 Pani tfu! marszałek pojawiła się bodajże z 40-osobową świtą towarzyszącą. Specjalnym samolotem rządowym. Rozmawiała ze swoją hiszpanską odpowiedniczką, kóra parę tygodni wcześniej przyleciała do Polski z dwiema osobami towarzyszącymi, samolotem rejsowym, z przesiadką w Paryżu. Próbowała poza tym rozmawiać z premierem Hiszpanii, który tejże rozmowy w ogóle nie miał w planie. Poza tym cały czas latała po zabytkach i sklepach. Samolot rządowy jest przywilejem. Szkoda tylko, że niektórzy nadużywają _nawet_ specjalnych przywilejów. Odpowiedz Link Zgłoś
ada Re: Ostatnio w Madrycie... do Dzidki i Ala 11.07.01, 14:45 Coz tu mozna dodac, to w koncu dosc czesty u nas obrazek: usta pelne wznioslych frazesow a w dzialaniach grzeszenie pycha. To zreszta swiadczy o p. G. wylacznie , jako o czlowieku , a nie o polityku, bo politykiem zadnym ona nie jest. Jest to polityczna amatorka , ktora stala sie czescia systemu pozwalajacego na takie , jak jej postepowanie i ona z tego korzysta. Pozdr ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Ostatnio w Madrycie... do Ady IP: 195.94.212.* 11.07.01, 14:54 I czy to nie przerażające, że takim "nic" pozwala się na "tak wiele" i "takim kosztem"?! Dz Odpowiedz Link Zgłoś
ada Re: Ostatnio w Madrycie... do Dzidki 12.07.01, 08:44 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > I czy to nie przerażające, że takim "nic" pozwala się na "tak wiele" i "takim k > osztem"?! > Dz Dzidko, tu nie ma zadnego >pozwala sie<. To my pozwalamy. My - wyborcy. Pozdr ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Wyborcy na to pozwalają IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 12.07.01, 08:53 ada napisał(a): > > Gość portalu: Dzidka napisał(a): > > > I czy to nie przerażające, że takim "nic" pozwala się na "tak wiele" i "ta > kim k > > osztem"?! > > Dz > > Dzidko, tu nie ma zadnego >pozwala sie<. To my pozwalamy. My - wyborcy. > Pozdr > ada > Nieprawda. My wyborcy nic nie możemy zrobić. Możemy tylko wybrać osoby. Nie nam decydować na co wydawane są pieniądze. Nie nam decydować o usuwaniu osób ze stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
ada Re: Wyborcy na to pozwalają 12.07.01, 09:00 Gość portalu: Lechu napisał(a): > ada napisał(a): > > > > > Gość portalu: Dzidka napisał(a): > > > > > I czy to nie przerażające, że takim "nic" pozwala się na "tak wiele" > i "ta > > kim k > > > osztem"?! > > > Dz > > > > Dzidko, tu nie ma zadnego >pozwala sie<. To my pozwalamy. My - wybor > cy. > > Pozdr > > ada > > > > Nieprawda. My wyborcy nic nie możemy zrobić. Możemy tylko wybrać osoby. Nie nam > > decydować na co wydawane są pieniądze. Nie nam decydować o usuwaniu osób ze > stanowisk. To prawda, ze nie decydujemy o tym , na co ida pieniadze. To prawda, ze nie mozemy usuwac osob ze stanowisk. To nieprawda , ze mozemy TYLKO wybrac osoby. Mozemy AZ wybrac osoby. Dlaczego wiec wybieramy TAKIE osoby ? pzdr ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Wyborcy na to pozwalają IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 12.07.01, 09:44 ada napisał(a): > > Gość portalu: Lechu napisał(a): > > > ada napisał(a): > > > > > > > > Gość portalu: Dzidka napisał(a): > > > > > > > I czy to nie przerażające, że takim "nic" pozwala się na "tak wi > ele" > > i "ta > > > kim k > > > > osztem"?! > > > > Dz > > > > > > Dzidko, tu nie ma zadnego >pozwala sie<. To my pozwalamy. My - > wybor > > cy. > > > Pozdr > > > ada > > > > > > > Nieprawda. My wyborcy nic nie możemy zrobić. Możemy tylko wybrać osoby. Ni > e nam > > > > decydować na co wydawane są pieniądze. Nie nam decydować o usuwaniu osób z > e > > stanowisk. > > To prawda, ze nie decydujemy o tym , na co ida pieniadze. > To prawda, ze nie mozemy usuwac osob ze stanowisk. > To nieprawda , ze mozemy TYLKO wybrac osoby. Mozemy AZ wybrac osoby. > Dlaczego wiec wybieramy TAKIE osoby ? > pzdr > ada Droga ada'o. Dałaś nabrać się na demokrację made in Poland. Choćbyś wybrała najlepsze aż 100% osób, to i tak część z nich zmieni się pod wpływem nowych pokus i możliwości. Po wyborach nie masz już bata. A Twoi faworyci robią co chcą. To dlatego obecną ekipę nazywam komuchy z AWS. Bo kim jest komuch ? To taki osobnik, który rości sobie prawo do decydowania o Twoim życiu i pieniądzach. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ada Re: Wyborcy na to pozwalają 12.07.01, 14:44 Gość portalu: Lechu napisał(a): > > Droga ada'o. Dałaś nabrać się na demokrację made in Poland. Choćbyś wybrała > najlepsze aż 100% osób, to i tak część z nich zmieni się pod wpływem nowych pok > us > i możliwości. Po wyborach nie masz już bata. A Twoi faworyci robią co chcą. To > dlatego obecną ekipę nazywam komuchy z AWS. Bo kim jest komuch ? To taki osobni > k, > który rości sobie prawo do decydowania o Twoim życiu i pieniądzach. > pozdr > Mnie łatwo nabrać Ale demokracja demokracją, a popatrz w jakich tarapatach znalazł sie urzędujący prezydent Francji. Okazuje się, że zamiłowanie do podróży to nie jest cecha wyróżniająca tylko naszych polityków oraz aspirantów do tego miana Pozdr ada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Wyborcy na to pozwalają IP: 10.129.226.* / *.acn.pl 12.07.01, 16:57 ada napisał(a): > Gość portalu: Lechu napisał(a): > > > > > Droga ada'o. Dałaś nabrać się na demokrację made in Poland. Choćbyś wybrał > a > > najlepsze aż 100% osób, to i tak część z nich zmieni się pod wpływem nowyc > h pok > > us > > i możliwości. Po wyborach nie masz już bata. A Twoi faworyci robią co chcą > . To > > dlatego obecną ekipę nazywam komuchy z AWS. Bo kim jest komuch ? To taki o > sobni > > k, > > który rości sobie prawo do decydowania o Twoim życiu i pieniądzach. > > pozdr > > > > Mnie łatwo nabrać > Ale demokracja demokracją, a popatrz w jakich > tarapatach znalazł sie urzędujący prezydent Francji. > Okazuje się, że zamiłowanie do podróży > to nie jest cecha wyróżniająca tylko naszych > polityków oraz aspirantów do tego miana > Pozdr > ada Nam to nie grozi. U nas są niższe koszty. Wystarczy barwione paliwo Żabojady nie maja takich patentów. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Polska bogaty kraj! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 15:06 nie to co jakieś dziady z Hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanin a niech sobie lata. W koncu nie duzo tego latania jej zostalo IP: 10.17.10.* / 195.117.242.* 11.07.01, 12:03 zaledwie 3 miesiace. Jak dobrze pojdzie to moze w ogole nie dostanie sie do nowego Senatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: Amen IP: *.pleszew.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 12:25 A może by ją tam zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol na wieki wieków IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 12:49 zostawić !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miros Re: na wieki wieków IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 13:52 Gość portalu: karol napisał(a): > zostawić !!!!!!!!!!!!!!! A może wysłać ją dalej? Tam niedaleko jest Bajkonur.... pozdrowionko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol na księżyc IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 13:56 w zasadzie mogła by, Ala co się po świecie wala, sprawdzić czy nie ma jakiejś polonii na księżycu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miros Re: na księżyc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 16:59 Najlepiej na tej ciemnej stronie księzyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Ona jest chora psychicznie, a reszta jej pobłaża IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.01, 14:52 Jeżeli w Polsce wariat jest osobą głęboko wieżącą, to uważa się go za świętego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Ona jest chora psychicznie, a reszta jej pobłaża IP: *.wsjoe.czest.pl 12.07.01, 15:00 Może chodziło ci o wagę, więc pewnie nie mało ważącą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Re: Ona jest chora psychicznie, a reszta jej pobłaża IP: *.mofnet.gov.pl 12.07.01, 16:18 Czyżby pisało się "pobłarza"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miros Ala ma kota IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 17:01 Czy sugerujesz,że Ala ma kota? Odpowiedz Link Zgłoś