Gość: Stoik Do Hiacynta ciągle niewidzącego IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.09.02, 10:10 To była bardzo ważna zagadka! Chciałem Ci uzmysłowić dwie rzeczy: 1. Przeciwnika należy doceniać, czy tym przeciwnikiem jest Stoik, czy Jenisej. 2. Nie zatrzymuj się na rozwiązaniach, które są Ci znane albo które Ci inni podsuwają! Pracuj dalej! Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Jeszcze jedna uwaga - do Hiacynta i Perły IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.09.02, 10:12 Do Hiacynta: Wskazałeś niewłaściwego faceta! Do Perły: Dziękuję za alternatywne i jakże trafne rozwiązanie ) Odpowiedz Link Zgłoś
tyu O szablonowości myślenia. Ukłon D_nutce i Stoikowi 20.09.02, 11:06 Drodzy moi! Widzę, ze D_nutka najlepiej chyba zrozumiała, o co Ci, Stoiku, chodzi z tą zagadką. Jej zagadka jest (zgadłem?) TEGO SAMEGO rodzaju. Odpowiedzi: 1. Stoikowi. Ów piechur byłby po tych 4 x 10 km w punkcie wyjścia w jednym wypadku: gdyby ów punkt wyjścia zmnajdował się 5 km od Równika. W każdym innym - będzie tym dalej od punktu wyjścia, im bliżej któregoś z biegunów jest ów punkt. W tym wypadku szablonowość myślenia polega na narysowaniu sobie "w głowie" kwadratu, a przecież trasa piechura NIE JEST kwadratem: leży ona na KULISTEJ Ziemi, której południki NIE SĄ równoległe. 2. D_nutce. Jest to zupełnie możliwe! Np. pod warunkiem, że mówimy o poranku 6 MIESIĘCY PO ślubie, a nie o NASTĘPNYM poranku. Kolejny przykład wpadania w szablon myślenia. Myślę, Stoiku! Starając się czynić to maksymalnie nieszablonowo. Co w moim wypadku nie jest niczym szczególnym: ja po prostu nie potrafię tak, jak inni... )) Pozdrawiam Was oboje! tyu Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: O szablonowości myślenia. Suplement 20.09.02, 11:12 Jeszcze pod uwagę tych, którzy twierdzą, że "na biegunie północnym". Tam piechur był już po 30 km marszu. I stamtąd, czyli z bieguna północnego, mógł iść TYLKO w jednym kierunku: na południe. Niezależnie od tego, jaki wybrałby kierunek... )) Jak by to powiedział Tytus de Zoo, czyli ktoś taki, jak ja? Myśleć, myśleć! )))))))))))) tyu Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw O dokładności w czytaniu! 20.09.02, 11:15 Tyu, lubisz błędy czy co? W zagadce piechur miał do przejścia tylko 30 km. Zresztą Stoik już rozszyfrował wskazówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Tyu IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.09.02, 11:16 Biegun Północny jest ok. Tylko że to nie ten facet. Jak znajdziesz jakiegoś innego, to nic nie mów. Czekam na Hiacynta i jego wnioski. Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Od ekspresowego Tyu 20.09.02, 11:25 Gość portalu: Stoik napisał: > Biegun Północny jest ok. Tylko że to nie ten facet. Jak znajdziesz jakiegoś > innego, to nic nie mów. Czekam na Hiacynta i jego wnioski. > Stoik A gość portalu: Jacek napisał: Tyu, lubisz błędy czy co? W zagadce piechur miał do przejścia tylko 30 km. Zresztą Stoik już rozszyfrował wskazówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: O szablonowości myślenia. Suplement 20.09.02, 11:23 tyu napisał: > Jeszcze pod uwagę tych, którzy twierdzą, że "na biegunie północnym". > Tam piechur był już po 30 km marszu. I stamtąd, czyli z bieguna północnego, > mógł iść TYLKO w jednym kierunku: na południe. Niezależnie od tego, jaki > wybrałby kierunek... > )) > > > Jak by to powiedział Tytus de Zoo, czyli ktoś taki, jak ja? > Myśleć, myśleć! > )))))))))))) > > tyu Tyu! moją zagadkę odgadłeś bezbłędnie )) d. Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: O szablonowości myślenia. Suplement 20.09.02, 11:42 d_nutka napisała: > Tyu! > moją zagadkę odgadłeś bezbłędnie )) > d. Dzięki, D_nutko, za dobre słowo! Może dlatego odgadłem, że tak dobrze się rozumiemy? Jeśli tak - zrozumiesz i to, że niestety, nie mogę Ci tu dłużej towarzyszyć, pomimo ogromnej sympatii i wobec Ciebie i - Gospodarza. Do miłego - w miłych miejscach! tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Lekko zdenerwowany do d_nutki IP: *.math.uni.lodz.pl / *.math.uni.lodz.pl 20.09.02, 13:46 Czy to nie przypadkiem tak, że to ja tę zagadkę rozwiązałem? Sponiewierany Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Bez nerw, Stoiku! :) 20.09.02, 14:18 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Czy to nie przypadkiem tak, że to ja tę zagadkę rozwiązałem? > Sponiewierany Stoik Że się wetnę: Ty TEŻ. Ale ja jeszcze bardziej... ) Poza tym mam pomysł, niestety nierealny, ale może D_nutka coś w nim poprawi. Mądrość ludowa w pieśni zawarta mówi: ma dziewczyna dwa warkocze, podzielicie się. Słabością mojego pomysłu jest fakt, że D_nutka nie nosi warkoczy... Może zacznie? )))))))))) tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Wciąż nieusatysfakcjonowany IP: *.math.uni.lodz.pl / *.math.uni.lodz.pl 20.09.02, 14:22 tyu napisał: > Gość portalu: Stoik napisał(a): > > > Czy to nie przypadkiem tak, że to ja tę zagadkę rozwiązałem? > > Sponiewierany Stoik > > > Że się wetnę: Ty TEŻ. Ale ja jeszcze bardziej... > ) W którym miejscu jeszcze bardziej ( I czy ja nie byłem pierwszy?(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Poprawka IP: *.math.uni.lodz.pl / *.math.uni.lodz.pl 20.09.02, 14:27 Tyu był szybszy o 4 minuty z innym rozwiązaniem, nieszablonowym przyznam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła ____________________________tyu IP: 212.160.135.* 20.09.02, 11:16 tyu napisał: > Myślę, Stoiku! Starając się czynić to maksymalnie nieszablonowo. Co w moim > wypadku nie jest niczym szczególnym: ja po prostu nie potrafię tak, jak inni... > tyu Myślisz? Ach tak... Napisałeś najbardziej bydlęcy post jaki kiedykolwiek na forum tym pojawił się. Bydlęcy, bo był próbą ingerencji w realne sprawy innych ludzi przy pomocy retoryki rasowej. Jesteś skończonym bydlakiem, tyu. Można z przymróżeniem oka czytać rasistowskie postu tu. Ale ty bydlaku pisałeś do ludzi, których poznałeś w realu, chciałeś zaszkodzić wskazując na sprawy rasowe bydlaku. To ma to nieszablonowe myślenie być? Przechlapałeś sobie moczarowcu na forum tym. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Perły jest IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.09.02, 11:22 Perła, błagam, to nie jest forum rasowe i nikt tu nikomu w portki zaglądać nie będzie. Jeśli ktoś chce sam się tu określić (2 takie przypadki w tym wątku do tej pory) to jego sprawa, ale nie wywołuj rasowego wilka z lasu. Twoje zdanie o Tyu nie jest nowe, powiem więcej - jest powszechnie znane. Pozdrawiam Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Do Stoika jest właśnie 20.09.02, 11:31 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Perła, błagam,to nie jest forum rasowe i nikt tu nikomu w portki zaglądać nie > będzie. Jeśli ktoś chce sam się tu określić (2 takie przypadki w tym wątku do > tej pory) to jego sprawa, ale nie wywołuj rasowego wilka z lasu. Twoje zdanie > o Tyu nie jest nowe, powiem więcej - jest powszechnie znane. > Pozdrawiam > Stoik Mam nieśmiałą nadzieję, że nieco mniej powszechnie - akceptowane... ( Nawiasem: struga powszechnie znanych określeń z wiadomych ust upewnia mnie w przekonaniu, że recenzowana przy ich pomocy moja próba opisu osobowości autora i jego problemów - była trafiona. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Do Stoika jest IP: 212.160.135.* 20.09.02, 11:31 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Perła, błagam, to nie jest forum rasowe i nikt tu nikomu w portki zaglądać nie > będzie. Jeśli ktoś chce sam się tu określić (2 takie przypadki w tym wątku do > tej pory) to jego sprawa, ale nie wywołuj rasowego wilka z lasu. Twoje zdanie > o Tyu nie jest nowe, powiem więcej - jest powszechnie znane. > Pozdrawiam > Stoik I tu bardzo mylisz się. Zdanie o tyu nowe jest. Nie spodziewałem sie po nim tak nikczemnego działania. Niepotrzebnie się wysila. Bo nie w jego mocy namieszanie innym w życiu jest. Niemniej fakt pozostaje faktem. To on starał sie wywołac rasowego wilka z lasu. Dziwię sie, że tak lekko przechodzisz nad tym. Ja wiem... przyjaźń. Ale tyu zwolennikiem mówienia prawdy w przyjaźni jest. To powiedz temu bydlakowi, że po bydlacku postąpił właśnie. pozdrawiam Perła Odpowiedz Link Zgłoś
tyu I ode mnie do Stoika jest tu 20.09.02, 11:37 Gość portalu: Perła napisał(a): ... > Ale tyu zwolennikiem mówienia prawdy w przyjaźni jest. ... To zdanie upewnia mnie, że Perła czyta listy prywatne nie do niego adresowane. Reszta - jak w poprzednim poscie. I na tym kończę, Stoiku. Nie będę Ci "rozpirzał" wątku, nawet niechcący. Tym bardziej - nie w tym towarzystwie. Pozdrawiam więc i znikam. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Stoika też ode mnie:) 20.09.02, 11:46 Witam Cię Stoik. pozdrawiam hej! a co,jak wszyscy do Stoika to ja też)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła bydle tyu jest IP: 212.160.135.* 20.09.02, 11:48 tyu napisał: > Gość portalu: Perła napisał(a): > > ... > > Ale tyu zwolennikiem mówienia prawdy w przyjaźni jest. > ... > > > > To zdanie upewnia mnie, że Perła czyta listy prywatne nie do niego adresowane. > Reszta - jak w poprzednim poscie. > I na tym kończę, Stoiku. Nie będę Ci "rozpirzał" wątku, nawet niechcący. > Tym bardziej - nie w tym towarzystwie. > Pozdrawiam więc i znikam. > > tyu To co ja czytam to moja sprawa jest moczarowski bydlaku. Na pewno nie przekazuję listów innym, które otrzymuję w zaufaniu. O mówieniu prawdy w przyjaźni pisałeś na forum tym. Dziwne, że to jakaś niby tajemnica z privu ma być. Znikanie to twoja specjalność jest. Tchórz moczarowski jest! Perła Odpowiedz Link Zgłoś
jacek#jw A gdzie zimna krew, Perła! 20.09.02, 12:36 Gość portalu: Perła napisał(a): > tyu napisał: > > > Gość portalu: Perła napisał(a): > > > > ... > > > Ale tyu zwolennikiem mówienia prawdy w przyjaźni jest. > > ... > > > > > > > > To zdanie upewnia mnie, że Perła czyta listy prywatne nie do niego adresow > ane. > > Reszta - jak w poprzednim poscie. > > I na tym kończę, Stoiku. Nie będę Ci "rozpirzał" wątku, nawet niechcący. > > Tym bardziej - nie w tym towarzystwie. > > Pozdrawiam więc i znikam. > > > > tyu > > To co ja czytam to moja sprawa jest moczarowski bydlaku. Na pewno nie > przekazuję listów innym, które otrzymuję w zaufaniu. O mówieniu prawdy w > przyjaźni pisałeś na forum tym. Dziwne, że to jakaś niby tajemnica z privu ma > być. Znikanie to twoja specjalność jest. Tchórz moczarowski jest! > > Perła Raczej nie chodzi o to, by powiedzieć kim jest Tyu, ale by wykazać, że nie ma racji. To czy jest on tchórz czy inne zwierzę ma samo wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Do Perły po raz drugi jest IP: *.math.uni.lodz.pl / *.math.uni.lodz.pl 20.09.02, 14:19 Gość portalu: Perła napisał(a): > I tu bardzo mylisz się. Zdanie o tyu nowe jest. Nie spodziewałem sie po nim tak > nikczemnego działania. Niepotrzebnie się wysila. Bo nie w jego mocy namieszanie > > innym w życiu jest. Niemniej fakt pozostaje faktem. To on starał sie wywołac > rasowego wilka z lasu. Dziwię sie, że tak lekko przechodzisz nad tym. Ja > wiem... przyjaźń. Ale tyu zwolennikiem mówienia prawdy w przyjaźni jest. To > powiedz temu bydlakowi, że po bydlacku postąpił właśnie. > > pozdrawiam > > Perła Drogi Perło, żeby nie było wątpliwości: nie uważam akurat tych rozważań Tyu, o których piszesz, za najcenniejsze w jego dorobku. Każdemu się zdarza od czasu do czasu napisać coś nieprzemyślanego. Myślę, że i Tyu się trochę tego postu wstydzi. Ale nie ma co rozdzierać szat, on Cię tam o żadną zbrodnię nie oskarżył. Natomiast Ty na niego napadasz w całkiem innym wątku i nie bardzo wiadomo po co. Wyzywanie Tyu od ... (dokładnych słów nie pomnę) tu właśnie jest trochę bez sensu (o ile w ogóle ma sens). Pozdrawiam, Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
tyu I do Stoika na zakończenie (???) sprawy 20.09.02, 15:19 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Drogi Perło, > żeby nie było wątpliwości: nie uważam akurat tych rozważań Tyu, o których > piszesz,za najcenniejsze w jego dorobku.Każdemu się zdarza od czasu do czasu > napisać coś nieprzemyślanego. Myślę, że i Tyu się trochę tego postu wstydzi. > Ale nie ma co rozdzierać szat, on Cię tam o żadną zbrodnię nie oskarżył. > Natomiast Ty na niego napadasz w całkiem innym wątku i nie bardzo wiadomo po > co. Wyzywanie Tyu od ... (dokładnych słów nie pomnę) tu właśnie jest trochę > bez sensu (o ile w ogóle ma sens). > Pozdrawiam, > Stoik To fakt: uważam, że przyjaciele powinni zawsze mówić sobie prawdę. A zarazem - tak ją formułować, by pomóc (karcąc, w razie potrzeby), a nie ranić. Twoja ocena jest WZOREM oceny przyjaciela. I NIE MAM POWODÓW, by z nią polemizować. DZIĘKUJĘ Ci i pozdrawiam. tyu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper O sensie luib jego braku - do Stoika. IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 20.09.02, 15:55 Gość portalu: Stoik napisał(a): > Drogi Perło, > żeby nie było wątpliwości: nie uważam akurat tych rozważań Tyu, o których > piszesz, za najcenniejsze w jego dorobku. Każdemu się zdarza od czasu do czasu > napisać coś nieprzemyślanego. Myślę, że i Tyu się trochę tego postu wstydzi. > Ale nie ma co rozdzierać szat, on Cię tam o żadną zbrodnię nie oskarżył. > Natomiast Ty na niego napadasz w całkiem innym wątku i nie bardzo wiadomo po > co. Wyzywanie Tyu od ... (dokładnych słów nie pomnę) tu właśnie jest trochę > bez sensu (o ile w ogóle ma sens). > Pozdrawiam, > Stoik Witaj Stoiku ! Pozwolisz, że nie zgodzę się z Twoją oceną wystąpienia Perły. Takie wystąpienie ma sens, o ile z jakichś nieznanych nam powodów Perle nie podoba się nasza dyskusja w tym wątku, jej temat albo jej kierunek. Przy takim założeniu odgrzewanie sprawy starego postu Tyu i wszczynanie rozróby jest jak najbardziej sensowne. Jest to wszak stara, wypróbowana wielokrotnie metoda >rozpirzania< wątku. Metoda chyba zbyt już znana, aby zadziuałała, mam nadzieję. ) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła ****************************Stoik jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 20:54 Gość portalu: Stoik napisał(a): > > Drogi Perło, > żeby nie było wątpliwości: nie uważam akurat tych rozważań Tyu, o których > piszesz, za najcenniejsze w jego dorobku. Każdemu się zdarza od czasu do czasu > napisać coś nieprzemyślanego. Myślę, że i Tyu się trochę tego postu wstydzi. > Ale nie ma co rozdzierać szat, on Cię tam o żadną zbrodnię nie oskarżył. > Natomiast Ty na niego napadasz w całkiem innym wątku i nie bardzo wiadomo po > co. Wyzywanie Tyu od ... (dokładnych słów nie pomnę) tu właśnie jest trochę > bez sensu (o ile w ogóle ma sens). > Pozdrawiam, > Stoik Drogi Stoiku Otóż pozwól nie zgodzić się z sobą. Post tyu nadal kontynuowany jest. Nawet na wątku w którym zrobiłem happening. Ja dość długo znosiłem ugrzecznionego tyu na forum tym i chamidło na privach właśnie. Teraz to bydle bez ogródek stara się zamieszać w REALNYCH sprawach ludzi których zna. Posługując sie retoryką rasową. Oczywiście te działania odbierane wzruszeniem ramion są, niemniej jednak mam ochotę powiedzieć tyu, że bydle jest. A jego intencje nic a nic nie obchodzą mnie. Nawet jeżeli zazdrość to jest. pozdrawiam Perła ps. SSnajper chyba manię prześladowczą ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoik Nie bardzo rozumiem IP: *.toya.net.pl 20.09.02, 21:32 Gość portalu: Perła napisał(a): > Otóż pozwól nie zgodzić się z sobą. Post tyu nadal kontynuowany jest. Co jest kontynuowane i gdzie? Nie zauważyłem tego. Chyba że chodzi Ci o jego obronę przed Twoim atakiem. Nawet na > wątku w którym zrobiłem happening. Ja dość długo znosiłem ugrzecznionego tyu na > > forum tym i chamidło na privach właśnie. Privy, jak sądzę, nie powinny mieć tu w ogóle znaczenia. Teraz to bydle bez ogródek stara się > zamieszać w REALNYCH sprawach ludzi których zna. Posługując sie retoryką > rasową. Oczywiście te działania odbierane wzruszeniem ramion są, niemniej > jednak mam ochotę powiedzieć tyu, że bydle jest. A jego intencje nic a nic nie > obchodzą mnie. Nawet jeżeli zazdrość to jest. Ty też mieszasz w REALNYCH sprawach Tyu nazywając go bydlęciem. W końcu są tu ludzie, którzy go znają z imienia i nazwiska. > ps. SSnajper chyba manię prześladowczą ma. ps. Nazywanie kogoś SSnajper to też nie są szczyty elegancji, a mania prześladowcza nie była głównym powodem, dla których SS... nie jest miło wspominana. Pozdrawiam, Stoik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perła Re: Nie bardzo rozumiem IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 21:59 Gość portalu: Stoik napisał(a): > > Co jest kontynuowane i gdzie? Nie zauważyłem tego. Chyba że chodzi Ci o jego > obronę przed Twoim atakiem. Kontynuowany w swej formie i zamierzeniu. > > Privy, jak sądzę, nie powinny mieć tu w ogóle znaczenia. To prawda jest. Niestety mają, szczególnie dla tyu. > > Ty też mieszasz w REALNYCH sprawach Tyu nazywając go bydlęciem. W końcu są tu > ludzie, którzy go znają z imienia i nazwiska. Nie przesadzaj, co innego nazwanie tyu bydlęciem jest, a co innego było by napisanie o jego żonie na przykład. O ile takową ma w ogóle. > ps. Nazywanie kogoś SSnajper to też nie są szczyty elegancji Drogi Stoiku, Snajper od dawna wypisuje bzdury na temat mój. Dziwne, że Ci to umknęło. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacynka O, drzewko wyroslo, jakie dorodne! Komu jabluszko? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 11:07 I was angry with my friend: I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I water'd it in fears, Night and morning with my tears; And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night, Till it bore an apple bright; And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine, And into my garden stole When the night had veil'd the pole: In the morning glad I see My foe outstretch'd beneath the tree. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacynka Do Jeniseja IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 22:32 Ja Peczora, ja Peczora, jak mnie slyszysz? Tawariszcz, tu problemy techniczne sa. Watek juz przebil sledztwo mieczaka, zblizamy sie do poziomow Elficy, ciezko jest. Tu apel jest, zeby wszyscy podali wszystkie ksywki. Co mam robic? Potrzebuje instrukcji. Moze Wy podacie swoje ksywki, zanim padnie serwer? Chwilowo jestesmy bezpieczni, wywiad przeciwnika ryje w borealnych okolicach, lopaty polamia, a ciezkiego sprzetu nie maja. Ale na wsiakij pazarnyj sluczaj odkupcie Alaske i zaproponujcie Finlandii nowy traktat. Kontakt pilnie potrzebny na tlumacza z albanskiego, bo tu jeden od Mijala jest, i nie kumam, co nadaje. Spieprzyl mi sie generator promieni psi i sam sie troche napromieniowalem, ale jutro bede u naszego czlowieka w Pruszkowie Wschodnim, to wezme serie elektrowstrzasow - zwykle mi pomaga. Lacznik niech zostawi instrukcje w norce pod debem - to odludna okolica jest. Od punktu X 100 krokow na poludnie, 100 na wschod, 100 na polnoc, 100 na zachod. Uwaga: ZIEMIA NIE JEST PLASKA! KUMACIE?! Nie slysze Cie, nie slysze Cie. Przechodze do hiperprzestrzeni nadpsychicznej, ortant 000110101011010. &$@$@%#$%^*__________________............... Odpowiedz Link Zgłoś