nnapoleon witomy 17.09.02, 08:26 rypski, mysmy (jest nas pieciu) nie wysylali tych postow o tobie ot tak sobie. Poprostu uznalismy twoje wypowiedzi za prowokacyjne w sensie takim, ze ty chcesz na sile udowodnic Polakom, ze sa antysemitami. Na razie te posty, ktore wyslales sa poprawne, nie widze wiec potrzeby polemiki. My nie jestesmy za tym by ciebie zniszczyc, opluc itd. Nic z tych rzeczy. Zyj sobie w pelnym zdrowiu i badz szczesliwy. Jesli jednak zobaczymy, ze zaczniesz obmalowywac narod polski grubym pedzlem to wtedy utwierdzi nas to w przekonaniu, ze jestes platnym (moze robisz to z pobudek egoistycznych - nie wiemy) podjudzaczem. Na razie dajemy ci szanse poprawy. I z calego serca zyczymy ci rehabilitacji i nie wkraczania na droge zla. Naprawde bedziemy rozczarowani jesli te incydenty sie powtorza i nasza reakcja bedzie ostra. Jako jednak, ze jestesmy naiwni (Slowianie sa z regoly naiwni jak dzieci) dajemy ci tymczasowy kredyt zaufania. Przeczytaj sobie, bo piszesz ze tego nie zrobiles, Neighbors Grossa. Po polsku tytul jest ten sam "Sasiedzi". Jak przeczytasz to pomysl krytycznie o tej ksiazce. Po przeczytaniu mi ci pare innych artykulow podeslemy elektronicznie. Dlaczego dajemy ci ten kredyt i prosimy o przeczytanie tej ksiazki? Myslimy, ze zrozumiesz wtedy skad na tym forum tyle frustracji. Zyczymy ci dobrego przebudzenia (bo to pewnie teraz okolo 2 w nocy w tej Hameryce), ale pamietaj jest nasz pieciu i dobrego imienia Polski szargac nie pozwolimy. Czas pokaze, czy ty podlegasz rehabilitacji. Pamietaj: "Polak potrafi", to chaslo jest dalej aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rypski Re: witomy....( co za pisownia) IP: *.nyc.rr.com 17.09.02, 19:21 nnapoleon napisał: > Poprostu uznalismy twoje wypowiedzi za prowokacyjne w sensie takim, ze >ty chcesz na sile udowodnic Polakom, ze sa antysemitami. Tu trafiles polowicznie w sedno. Moj post mial na celu sprowokowanie, nikomu nie chce niczego udowadniac, od tego sa sady. Czy mam rozumiec, ze Polacy nie sa antysemitami? Czy ziemia jest ciagle plaska? >My nie jestesmy za tym by ciebie zniszczyc, opluc itd. Nic z tych rzeczy.( ) >Jesli jednak zobaczymy, ze zaczniesz obmalowywac narod polski grubym pedzlem >to wtedy utwierdzi nas to w przekonaniu, ze jestes platnym (moze robisz to z >pobudek egoistycznych - nie wiemy) podjudzaczem. Na razie dajemy ci szanse >poprawy. Zupelnie mi lata kolo dupy czy chcecie mnie opluc czy tez nie. W ktorym miejscu moje prowokacyjne uwagi na temat antysemityzmu forumowiczow staly sie uwagami o jak piszecie narodzie polskim. Szanse poprawy daje sad a nie grupa domoroslych prokuratorkow. Te mozecie wsadzic gdzie slonse nigdy nie swieci. O platnym podjudzaczu nie wspomne z litosci dla was, licealisci. >Przeczytaj sobie, bo piszesz ze tego nie zrobiles, Neighbors Grossa. Po polsku tytul jest ten sam "Sasiedzi". Nie mam tego w planie, a lektury mi nie brakuje; polecam "Gathering Storm" piora Winstona Churchilla. Bardzo ciekawe powiazanie frustracji z lektura "Sasiadow". Mam rozumiec, ze ta ksiazka wywolala takie wzburzenie wsrod niektorych forumowiczow, ze nie wytrzymali i z dnia na dzien stali sie antysemitami? Podobnie bylo chyba z "Pokojem na poddaszu". Wiekszosc polakow stala sie komunistami? Przeczytajcie "Malowanego ptaka" Kosinskiego ( napisane 30 lat temu ) to zrozumiecie dlaczego nie biore sie za "Sasiadow". Ostatnie obozy rehabilitacyjne sa w Wietnamie, Korei Pln i na Kubie. Ci ostatni maja jednak szanse uciec do jak niedowcipnie piszeci Hameryki. Nie wyrazajac skruchy zegnam panow. Dobrego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nnapoleon Re: witomy....( co za pisownia) 17.09.02, 20:24 "Witomy" to po slasku idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollak nnapoleon, idź sobie tam skąd uciekłeś. IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.09.02, 20:52 nnapoleon napisał: > "Witomy" to po slasku idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: nnapoleon, idź sobie tam skąd uciekłeś. IP: *.finspong.se 17.09.02, 20:55 Chopoki. Chyba nie skonczycie na "idiocie". No, ktory nastepny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: witomy IP: *.dipool.highway.telekom.at 17.09.02, 22:08 jestem z wami .najwyzszy czas aby polacy zaczeli sie szanowac jako narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gomez Re: witomy IP: *.dipool.highway.telekom.at 17.09.02, 22:13 az zdziwienie mnie ogarnia co moze zrobic lachudra typu p.gross.ludzie nie dajmy sie jest nas 48 milionow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mefet Re: witomy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 22:30 Jest nas już sześciu. Jo tys witom ino po górolsku ( rypski mi podpod na forum świat), kawoł buca jes i telo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszatek popaprancy z gor i ze slaska laczcie sie IP: 5.2.* / 199.43.14.* 19.09.02, 18:11 tylko czy musicie naprawde wystepowac pod szyldem Polska - robicie innym obciach Odpowiedz Link Zgłoś