Dodaj do ulubionych

Realizacja budżetu ,a polska gospodarka

01.12.05, 06:21
www.gazetaprawna.pl/numery/1598/2big.gif
www.gazetaprawna.pl/dzialy/6.html?numer=1598&dok=1598.6.388.2.2.1.0.1.htm

" Ogromne koszty górniczych przywilejów spowodują wzrost podatków albo wyższe składki na ubezpieczenia społeczne. Według resortu polityki społecznej trzeba będzie podnieść składkę na ubezpieczenie emerytalne o około 1,5 pkt proc. Tymczasem jednym z głównych powodów wysokiego bezrobocia w Polsce są właśnie pozapłacowe koszty pracy."

Podniesienie składki spowoduje podniesienie cen, bo przecież trzeba te
pieniądze gdzieś wyrwać, aby zapłacić ZUSowi.Podniesienie cen przyczyni się
do osłabienia konkurencyjności produktu produkowanego w zakładach naa terenie
Polski,czyli do zmniejszenia konkurencyjnosci polskiej gospodarki...itd

Chyba prościej juz nie mozna.

A.
Obserwuj wątek
    • rycho7 Przepros za powyzsza obelge wobec Hasza n/t 01.12.05, 07:47
      Zachowaj sie jak Tusk i przepros za to czego nie powiedziales.
      • andrzejg a rozwiązanie jest proste 01.12.05, 08:50
        grupy chcące przechodzić na wczesniejsza emeryturę powinny byc obciązone
        odpowiednio wieksza stawką na ubezpieczenie społeczne, tak aby były w stanie
        same zarobic na ta wczesniejszą emeryturę, a nie liczyc na całe społeczeństwo.
        Faktem jest ,że zamiast tych 1.5 % musieliby płacić z połowę wiecej, ale
        w to miejsce mieliby przywilej.

A.
        • andrzejg i jeszcze dałbym im prawo wyboru 01.12.05, 08:51
          na ogólnych zasadach , albo z wyższą stawką, ale w to miejsce z prawem do
          przejścia na wczesniejszą emeryturę

A.
          • oleg3 JKM 01.12.05, 09:26
            już dawno proponował by każdy mógł przejść na emeryturę w dowolnie wybranym
            przez siebie momencie - 18-latek też z emeryturą 0 zł smile))

Gdyby do świadomości społecznej przebiła się prosta prawda:
            Emerytur nie wypłaca żadne bezosobowe czy wirtualne państwo – zauważa Marek
            Góra, współtwórca reformy emerytalnej.

Podkreśla, że aby jednej grupie zawodowej wypłacić świadczenie, muszą się na to
            złożyć pracujący. Ogromne koszty górniczych przywilejów spowodują wzrost
            podatków albo wyższe składki na ubezpieczenia społeczne. Według resortu
            polityki społecznej trzeba będzie podnieść składkę na ubezpieczenie emerytalne
            o około 1,5 pkt proc. Tymczasem jednym z głównych powodów wysokiego bezrobocia
            w Polsce są właśnie pozapłacowe koszty pracy.

Niechby tow. v.ci wyliczył sobie ile go będzie kosztowały "należne górnikom
            przywileje emerytalne" zobaczylibyśmy czy dalej będzie za nimi gardłował. Ja
            zrobę mu taki szacunek. Założenia: składki będzie płacił przez 30 lat od
            podstawy 1500 zł miesięcznie. Wynik: 30 x 12 x 1500 x 1,5% = 8100 zł. A zarabia
            pewnie lepiej smile))
            • rycho7 szkodliwosc rachunku ciagnionego 01.12.05, 09:40
              oleg3 napisał:

> Gdyby do świadomości społecznej przebiła się prosta prawda:

Ciecie kosztow - istota dzikiego kapitalizmu i "gospodarki rynkowej" prowadzi do
              niszczenia srodowiska naturalnego, kolapsu demograficznego i cyklicznosci
              kryzysow gospodarczych.

Stalinowski system bez ciecia kosztow byl wyborem wiekszego zla.

Pozostaje, ku zgrozie liberalanych ortodoksow, gospodarka rynkowa z
              interwencjonizmem panstwowym. Sztuka jest dobre interweniowanie. Aby do Wisly
              znowu wplywaly jesiotry. A Polacy nie zwiekszali przyrostu naturalnego w
              Norwegii. Wolny rynek to tez glosowanie nogami obywateli. Moher pozostanie,
              moher jest przyspawany do glupoty. Wniosek totalna moheryzacja kraju. Prosze o
              Nobla za wymyslenie "trzeciej" drogi. Moheryzacji.
              • andrzejg propozycja wyboru 01.12.05, 10:02
                jest zgoda na interwencjonizm państwa

Dziki kapitalizm byłby wtedy, gdyby ubezpieczenia nie byłyby obowiakowe.
                Zakładam ,ze ubezpieczenia pozostaja obowiązkowe , a ludzie maja prawo
                wyboru wysokosci odprowadzanej składki.(W skrajnym przypadku mógłby odprowadzać
                100 % smile)), a zyskiwaliby prawo do wczesniejszej emerytury.

To chyba sprawiedliwy system?

Wtedy tez okazałoby sie ilu górników jest chętnych do płacenia wyższego myta
                za wcześniejsze leżakowanie, czy pielenie ogródka.

A.
                • rycho7 moje zludzenia 01.12.05, 12:37
                  andrzejg napisał:

> Dziki kapitalizm byłby wtedy, gdyby ubezpieczenia nie byłyby obowiakowe.

Mnie sie wydaje, ze jest tez obecnie gdy place duzo i nic mi za to nie
                  gwaranuja. Przepraszam gwarantuja mozliwosc odstania w kolejce, ewentualnie
                  odlezenia tej kolejki na korytarzu.

> wyboru wysokosci odprowadzanej składki.(W skrajnym przypadku mógłby
                  odprowadzać 100 % smile))

To bylby ideal. Moznaby opodatkowac dozywianie w szarej strefie.

> Wtedy tez okazałoby sie ilu górników jest chętnych do płacenia wyższego myta

Niewielu, ze wzgledu na brak popytu na drogi wegiel. Ale by bylo bardzo fajnie
                  po przegraniu przez Polske dumpingu i przy zewnetrznym monopolu paliwowym.

Rachunek ciagniony powinien byc zakazany tak jak faszyzm i komunizm.
        • rycho7 wzrost cen wegla i biletow na balet 01.12.05, 09:30
          andrzejg napisał:

> grupy chcące przechodzić na wczesniejsza emeryturę powinny byc obciązone
          > odpowiednio wieksza stawką

Wlasciciele kopalni tez wola aby placili podatnicy. Nie spada popyt na wegiel.

Baletnice nie chca przechodzic wczesniej na emeryture. Widzow powinna dostarczac
          policja. Przysypianie na spektaklach karac dozywociem.
          • rycho7 baletowy link 01.12.05, 09:43
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=32818394&v=2&s=0
            Radze sie spieszyc z czytaniem bo to kwiatek z oslej laczki. Cenzor obrazil sie
            na swa luke w mozgu.
          • andrzejg Re: wzrost cen wegla i biletow na balet 01.12.05, 10:07
            rycho7 napisał:

> andrzejg napisał:
            >
            > > grupy chcące przechodzić na wczesniejsza emeryturę powinny byc obciązone
            > > odpowiednio wieksza stawką
            >
            > Wlasciciele kopalni tez wola aby placili podatnicy. Nie spada popyt na wegiel.
            >

Rzeczywiscie
            cena wegla podskoczyłaby o koszty tej części składki, która płaci firma
            Byłby to wkład społeczeństwa w pomoc górnikom

A.
            • rycho7 kto zabrania byc glupim? 01.12.05, 12:41
              andrzejg napisał:

> Byłby to wkład społeczeństwa w pomoc górnikom

Nie jestem gornikiem ale wypraszam sobie traktowanie mnie jak idioty.
              Spoleczenstwo moze sobie robic kuku kpiac z bezpieczenstwa energetycznego. O ile
              mi wolno wybrac madrzejsze spoleczenstwo. Europejska swoboda przeplywu sily
              roboczej.
    • piq przeczytałem sobie założenia podatkowe... 01.12.05, 10:51
      ...rzundu towarzysza Mumina i zacząłem się niepokoić, że pod płaszczykiem
      reformy podatkowej następuje w istocie podwyżka podatków. Przy symbolicznych
      redukcjach pitu (do 18 i 32%) zaplanowano wprowadzenie tylko dwóch stawek vatu
      w wysokości 8-10% i 20%. Dla rynku o takich dochodach gospodarstw domowych jak
      nasz udział wydatków na żarcie w budżetach domowych jest ogromny. Przy 8-10%
      stawce vat na żarcie jego cena rośnie o jakąś jedną dwudziestą. Jednocześnie
      towary owatowane wyższą stawką tanieją symbolicznie, bo stawka vatu spada z 22
      do 20% (np. paliwo czy prąd) i nie rekompensuje to wzrostu cen żywności. Trzeba
      zaznaczyć, że udział dochodów budżetu z vatu jest znacznie wyższy (zdaje się,
      że prawie dwukrotnie) niż z pitu. Zatem wychodzi mi na to, że całościowo
      podatki wzrosną - obciążą zresztą głównie najbiedniejszych (żarcie!).

Teraz jeszcze czytam, że towarzyszka Lubińska uważa obniżenie stawek pit za
      niemożliwe. A zatem wzrost realnej wysokości podatków jest faktem.

Wiadomo było od dawna, że dwugłowy drób to pjerdóleni socjaliści, qrevvscy
      populiści i bezradne bydlątka gdy przychodzi do konkretów, a teraz dołączył do
      nich towarzysz premier Mumin, do którego miałem dotychczas nieco sympatii.
      Myliłem się, to taki sam krętacz jak jego szefowie - bliźniaczy bracia
      Cyrankiewicze.
      • hasz0 ___________Zorba Zorro czy Zerra?_________________ 01.12.05, 11:42
        Pod rządami Marcinkiewicza możemy oczekiwać 10 mlrd $ inwestycji
        bezpośrednich , agrercjacji złotego poprawy deficytu na rachunku bieżącym
        równowagi budżetu, wzrostu gospodarczego, wzrostu płac, wzrostu rent i
        emerytur – planuje się 550 ml zł na podwyżki tyleż samo na edukację – by od
        modelu tajlandzkiego zbliżyć się do społeczeństwa kanadyjskiego! Inwestorzy
        pełni zachwytu z optymizmem walą się oknami i drzwiami nie zważając na stan
        infrastruktury np. na Bielany Wrocławskie! Nie czytają ani AGORY!!!!
        Może tylko Hasza! Są pełni optymizmu i nie wierzą Tuzkowi jak ta pani na
        schodach SM jego przeprosinom!
        Ustawa o niezależności Banku Centralnego będzie lepsza. Zostanie niezależność
        ale wzrośnie odpowiedzialność za jej stan zmrożonej monetaryzmem przez
        Balcerowicza gospodarki!
        Stać na becikowe – może całego ojcowie biednych rodzin polskich nie przepija
        jeśli nie wezmą wzoru z KONKUBENTA PiS-u – PO!

Wyliczy sobie ten DOBRY rząd nie 70 md nie 50 nie 40 a może 23 mlrd jak to było
        wyliczone przez ZUS na początku? Oczywiście, ze złodziejskie bydło nie ma PRAWA
        NIESPRAWIEDLIWIE obciążyć inne zawody kosztami. Nad tym trzeba popracować – są
        tu sami ekonomiści a ja głupek i idiota - więc gdzie problem?
        Pułapka oszczędzania JUŻ NIE GROZI polskiej gospodarce.
        Forumowi profesjonaliści NIE DOSTRZEGĄ w ZYCIU że gospodarka podzieliła na
        obie strony krzywej Leffera – która tak tu sztychują laików!
        Ci uprzywilejowaniu korupcją i NIESPRAWIEDLIWOŚCIĄ są po lewej i trza ich
        zbliżyć do jej Maksimum na PRAWO a tych dojonych, marginalizowanych z centrów
        przesunąć z PRAWA do ZERA.
        Może nasz Zero Zorro Zorbo to sprawi! I całą kolejka górskiej mafii padnie
        razem z wnioskiem o uniewinnienie!
        Nie pomogą PROPAGANDOWE KŁAMSTWA, o tu wychwyciłem kilka dla przykładu:
        30 lat podstawy 1500 zł miesięcznie = 8100 Znów Zero Zorba Zorro -> 81.000,-
        Dawno pisałem o tych wszystkich patologiach gdy z hasłem OGRANICZANIA ROLI
        PAŃSTWA to PANSTWO zachowało się JAK mafia transformacyjna takie NFI
        wydłużając w czasie w karykaturalny sposób uwłaszczyło społeczeństwo a autor w
        nagrodę od prokuratora uciekła do Brukseli. Polska stałą się śmietnikiem i
        spalarnią odpadów toksycznych gospodarek, idei, zbytu barachła i bezrobocia a
        eksporterem miejsc pracy i dobrobytu obcych, Zapłaciliśmy rachunek niszczenia
        środowiska naturalnego, kolapsu demograficznego. Cykliczności kryzysów
        gospodarczych Zachodu kilkunastoma latami dostosowania się tracąc naturalne
        rynki i moce produkcyjne, kwalifikowaną siłę roboczą i powiększając zastępy
        emigrującej młodzieży

Stalinowski system bez ciecia kosztów wybór większego zła w ten sposób stał
        się obiektem tęsknoty marginalizowanych i zapomnianych przez idiotów
        ekonomicznych ofiar transformacji!
        Liberalni ortodoksi gospodarki rynkowej krytycy interwencjonizmu panstwowego
        Promowali miernoty bez umiejętności sztuki dobrego interweniowania.
        Tak aby do Wisły znowu wpływały jesiotry. A Polacy zwiększali przyrost
        naturalny w
        Polsce a nie w Norwegii i Anglii. Tak by Wolny Rynek umożliwił głosowanie
        nogami obywatelom i Moherom i by pozostali!,
        By okazało się że to nie Moher jest przyspawany do głupoty.
        By hasło:
        Totalna moheryzacja kraju. A nie wymyślanie "trzeciej" drogi. Balceryzacji
        wygrało
        Ze zdrada i głupotą pożytecznych durniów.
        By za smród duńskich PGRow, zatrute rzeki, wykolejone tory PKP, ukradzione
        druty z prądem by pomarzły dzieci z matkami, sygnalizacją zapór na których giną
        ludzie, skorumpowani politycy i policjanci nie reagujący na bandytów
        terroryzujących miasta i wsi
        nie pilnowali okrucieństwem SS-manów chłopców miażdżąc śledzionę w obronie
        HIPERmarketów. By walczyli zagrożeniami drogowymi. Karali nadtonaż!
        By właściciele kopalni nie woleli aby płacili za ich szkody podatnicy
        zmniejszając ich koszty. Bo nie spada popyt na węgiel. Na chleb, Na wodę. Na
        powietrze do oddychania!Na czyste środowisko bez hałasu i zakłóceń elm i
        radiacyjnych oraz zatrucia chemikaliami...nie zdążę sięustosunkowac do
        zderzenia obnizki PIT-u (do 18 i 32%)z podwyżką (8% i 20%czy aby na pewno?
        jesli był 7% i 22%) VAT-u
        > Dla rynku o takich dochodach gospodarstw domowych jak
        > nasz udział wydatków na żarcie w budżetach domowych jest ogromny. Przy 8-10%
        > stawce vat na żarcie jego cena rośnie o jakąś jedną dwudziestą. Jednocześnie
        > towary owatowane wyższą stawką tanieją symbolicznie, bo stawka vatu spada z
        22 > do 20% (np. paliwo czy prąd) i nie rekompensuje to wzrostu cen żywności.

Czy nie propaganda albo demagogia (bład fachowców jak u Tuska z historii?)jak u
        Olega z 8100 zamiast 81.000?

• piq nie pieprz, koleś, bo pieprzysz głupoty 01.12.05, 12:19
          Idź powiedz emerytce, że teraz będzie płaciła 5% więcej za jedzenie, bo
          premierzyna Mumin razem z dwójCyrankiewiczem zdecydowali, że boją się
          górniczego bydła demolującego Warszawkę, nie chcą podpadać tłuszczy, i zabiorą
          tej emerytce, a dadzą usmolonym pijanym chuliganom spod ziemi. Piękny przykład
          siły charakteru. A taka miała być solidarna ta dwucyrankiewiczowa IV RP.

Ty jesteś ślepy, haszu, i głuchy. Takie podatki walną najbardziej w panie w
          moherowych nakryciach głowy, w których obronie tak stawałeś, a teraz bronisz
          bandziorów, którzy je skrzywdzą, bo zabiorą im kasę.
          Tylko że te bandziory to twoja ulubiona drużyna, kibolu, więc nie masz
          moralnych oporów, żeby dodali gościowi, co zarabia 4,5 tys. zł i to po części z
          naszych wspólnych pieniędzy, a zabrali emerytowanej pielęgniarce, co bierze 600
          zł co miesiąc i żywi się chlebem i kefirem, których cena w 2007 roku ma
          wzrosnąć o te 5%, i z tych 5% więcej zapłaci się bydłu węglowemu wcześniejszą
          emeryturkę od tego 4,5 tys., które bydlę obecnie zarabia.

Jesteś hipokrytą, koleś.
          • rycho7 publicznie przepraszam Hasza, ze nosi on szalik 01.12.05, 12:50
            Przepraszam go, bo ma on bardzo bolesne latwe do urazenia wartosci.
            • haszek7 Sie nie odpowiada wedle wczesniejszego zyczenia 01.12.05, 12:54
              • richardek umyslowy osilku, jaCi publicznie to nie odpowiadaj 01.12.05, 13:57
                • hasz0 osilku, ja Ci wcale nie odpowiadam na Twe zyczenie 02.12.05, 11:40
          • haszek7 Hipoktuta?kibol? ale takie argumenty koleś dowodzą 01.12.05, 12:52
            nie racji a irytacji!

Ja napisałęm nie wiem!

Bo nie wiem czy 8% - 7% odjąć
            a 22% - 20% dodać do budżetu domowego -

"górniczego bydła,
            tłuszczy,
            emerytce,
            usmolonym pijanym chuliganom spod ziemi"

- wyjdzie na plus czy minus!

Bo na GORZEJ JEST 1% a na LEPIEJ 2% czyli +1%
            i wszystko zależy od koszyka - co przeważy!

Jesteście jak dzieci z tym zastępowaniem argumnetów inwektywami
            - a Ty z nakazywaniem przepraszania dziewki medialnej, która mnie chciała
            przybranzlować!

Ty > Jesteś hipokrytą, koleś.
            Ja kulturalnym dyskutantem, który potrafi odpalić,
            grubianinom wedle ich uczynków - tyle, ze inteligentniej i kulturalniej od nich!

Z szacunkiem dla irytacji, bo pokazuje kawałek racji!
            • piq Nie masz pojęcia, o czym piszesz, kolego 01.12.05, 13:58
              > Bo nie wiem czy 8% - 7% odjąć
              > a 22% - 20% dodać do budżetu domowego -
              > - wyjdzie na plus czy minus!
              >
              > Bo na GORZEJ JEST 1% a na LEPIEJ 2% czyli +1%
              > i wszystko zależy od koszyka - co przeważy!

Dam ci link - przeczytaj sobie, co jest ovatowane w wysokości 3%. Czyli na
              gorzej jest co najmniej 5 pkt.% (w wariancie optymistycznym) w sporym kawałku
              wydatków żywnościowych.

www.bankier.pl/firma/podatki/narzedzia/niezbednik/?part=vat&vat=3p#wykaz
              Cza wiedzieć, co się pisze.

I to są argumenty i liczby wzięte z dokumentów, a nie z sufitu.
              • hasz0 ___________ pojęcia, o których nie piszesz, kolego 01.12.05, 14:18
                > gorzej jest co najmniej 5 pkt.% (w wariancie optymistycznym) w sporym kawałku
                > wydatków żywnościowych.
                Haszcz#############_______ Nie koleś i....? DZk za link dzk!

Odniosłem się do danych z postów Olega i PiQa
                moich WYBITNYCH i jedynych znanych mi z polemik profesjonalistów!

Tam nic nie było o podnieseeniu VAT z 3% na 8%
                a TYLKO Z 7% na 8%i z 22 na 20%.
                Oraz 8500 zamiast 85.000 zł składki!

NIE ZAMIENIAJ RÓL! ok? Ja jestem obywatel #ane
                i TO JA KRYTYKUJĘ a profesję mam inną...możemy o promieniwaniu?
                Widziałes prawie_podczerwień" przez powieki albo dłoń?
                Spojrzałeś w słońce? !!! Czy tylko w sufit?
                Hę? Hmmm? Khmmm!!! No i jak? Cos się keidyś wyśmiewałeś- koleś?

> www.bankier.pl/firma/podatki/narzedzia/niezbednik/?part=vat&vat=3p#wykaz
                >
                > I to są argumenty i liczby wzięte z dokumentów, a nie z sufitu.
                • oleg3 Oleg do Hasza 01.12.05, 19:58
                  hasz0 napisał:

> Odniosłem się do danych z postów Olega i PiQa

Ja tylko, opierając się na przewidywaniach Ministerstwa Gospodarki (czy jak ono
                  się teraz nazywa) podałem daleko niepełny szacunek kosztów, jakie zapłaci za
                  górnicze przywileje emerytalne osoba zarabiająca 1500 zł brutto przez 30 lat.
                  Nie użyłem procentu składanego, co teraz zrobię. Otóż lokując w banku co
                  miesiąc kwotę 22,50 (tyle pójdzie od umownego "v.ci" "na górników") otrzymasz
                  po 30 latach sumę 13110 zł. Możesz to sprawdzić używając kalkulatora na
                  gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/0,29578,693148.html
                  Ukłony
        • alfalfa Re: ___________Zorba Zorro czy Zerra?____________ 02.12.05, 00:07
          hasz0 napisał:

> Stać na becikowe – może całego ojcowie biednych rodzin polskich nie przep
          > ija
          > jeśli nie wezmą wzoru z KONKUBENTA PiS-u – PO!
          >

"Becikowe" w efekcie polega na wypłacaniu kobietom kwalifikowanym w i do pomocy
          społecznej 1000 a nie 500 jak dotychczas (to się nazywa porodowe czy jakoś
          tak). Nie wszystkim i nie dodatkowo 1000 "becikowego". Tysiąc jednak już coś
          jest i dodatkowe 5paczek piechotą nie chodzi. Większa motywacja żeby
          pokolędować do zus i załatwić.

To jest jednak lekka zmyłka i kit, ale dobra do tv, z Jarugą gardłującą itd.
          A.

ps. coś Ci się chyba pomieszało, paltforma to ona a PiS to on w tym
          konkubinacie, nawet językowo. Po tej powyborczej nocy przedślubnej kto wie,
          może byc... zgłoszą gwałt?

A jakbyś mógł wybrać to co byś Haszu wolał, chłopca czy dziewczynkę?smile
          • hasz0 ___________Poddaję się - na razie... 02.12.05, 09:33
            Dobra! Wiadomo każde następne pokolenie jest mądrzejsze.

Powinienem wiedzieć, że VAT na żarcie to 3%.

Teraz dopiero mi się przypomniało, że byłem krótko hurtownikiem przecieru
            pomidorowego w 1989 r! Ilez ja wtedy zarobiłem!!! Procentowo!
            Kupiłem tego cały bagażnik i tylne siedzenie Fiata 125 po drodze wracając z
            Mazur za 1.40 a sprzedałem po 2,50 gdy reszta trzymała cenę 3,40
            - ale to chyba nie był VAT a jakiś inny podatek...

Dziwna jakaś ta matematyka ekonomiczna. Punkt % jest potrzebny tylko
            ekonomistom!

Wg mnie wzrost z 8% do 22% jakiegos podatku czy oprocentowania
            to wzrost z 8/100 do 22/100 a nie do (22%* 8/100)
            ...pewnie tak jest z tym wzorem, który podałeś w poście wink.

Zaznaczam, że wiem co to procent składany a wyniku jednego kalkulatora
            nigdy nie sprawdzam drugim.

"Becikowe" to też nazwa nie adekwatna do zasiłku porodowego tak jak
            "konkubent" wg Twojej inerpretacji Alfalfa.

Piłem do szefa, ze niedawno był jeszcze konkubentem i taki wzorzec rodziny
            do niedawna propagował!

A jak "SZCZERZE" przepraszał Panią Moher - widziałes całą relację?
            Tak szczerze jak szczerze się ożenił przed wyborami na prezydenta i jak szczerze
            wchodził do koalicji, gdzie mu większość resortów, supervicepremier
            i połowa MSWiA nie pozwoliła podpisac zobowiązania do ostatniej sec, że
            wejdzie do koalicji!!!!!!

Po jaka choleree ten CYRK z Rokitą? Z oświadceniami, ze już prawie cały program
            uzgodniony? I zostały drobiazgi?

Ten NIEUSTAJĄCY WŚCIEKŁY ATAK do tej- również w Waszym wykonaniu, swiadczy
            TYLKO o TYM

J_______A_______K lekcewazyliscie

kilka mln wyborców z LPR i SAMOOBRONY - sadziliscie, że PiS MUSI ugiąć się
            przed przegraną platformą która miała być RATUNKIEM dla przeróżnychpostPZPR?

Jakichże ja upokorzeń DOSTAPIŁEM TU
            - w różnej mierze
            - prawie od każdego z Was
            tylko dlatego, że jestem gotów na 100% VAT-u,
            100% CIT, 100% PIT -u
            - by tę komune wreszcie odsunąć od Kwaśno- Sobatowych metod rządzenia Polkami?

I wtedy dopiero zajme się gospodarką - nawet wyliczana na abaku a nie
            kalkulatorze!
            • andrzejg mijasz się z prawdą, albo 02.12.05, 09:50
              inaczej patrzysz.

hasz0 napisał:
              >
              > Piłem do szefa, ze niedawno był jeszcze konkubentem i taki wzorzec rodziny
              > do niedawna propagował!
              >
              > A jak "SZCZERZE" przepraszał Panią Moher - widziałes całą relację?
              > Tak szczerze jak szczerze się ożenił przed wyborami na prezydenta

Wynika z tego,ze piszesz o Tusku.
              Jego przedwyborczy ozenek był krokiem koniukturalisty,dupka bez zasad,
              bo człowiek z zasadami trzymałby sie swojego.Nie zgodze się z okresleniem
              konkubent.Oznacza to człowieka zyjacego z kims bez ślubu.Byc moze patrzysz
              na świat przez pryzmat koscioła i ślubu koscielnego, ale chciałbym zauwazyc,
              że w Polsce JAK NA RAZIE obowiązuje prawo cywilne, a wobec tego prawa Tusk
              nie był konkubentem.

i jak szczerze wchodził do koalicji, gdzie mu większość resortów, supervicepremier i połowa MSWiA nie pozwoliła podpisac zobowiązania do ostatniej sec, że wejdzie do koalicji!!!!!!

Nie zapominaj o wypowiedzi Kaczyńskiego , który wprost powiedział ,ze nie chciał
              koalicji z PO.Ponadto jestes jak dziecko.Przeciez to było łatwe do przewidzenia,
              że przy takich wynikach wyborów koalicji nie będzie.Nie byłoby również,gdyby
              wszystko wygrała PO, chyba że PiS byłby tak włazidupski i pazerny na stołki,
              że brałby co dają.

> Ten NIEUSTAJĄCY WŚCIEKŁY ATAK do tej- również w Waszym wykonaniu, swiadczy
              > TYLKO o TYM
              >
              > J_______A_______K lekcewazyliscie
              >
              > kilka mln wyborców z LPR i SAMOOBRONY - sadziliscie, że PiS MUSI ugiąć się
              > przed przegraną platformą która miała być RATUNKIEM dla przeróżnychpostPZPR?

Juz dawno odsyłałem Cie do Samoobrony.
              Wiesz dlaczego?Pewnie nie zauwazyłes.
              Poprzez Twój wściekły atak na PO.Zreszta mniejsza na PO, bo atakowałeś
              przerózne liberalne poglądy, pewnie chcąc się przypodobac Kaczorom.
              Przypomnij spbie tekst Fedorowicza, który Ci podesłałem.Podsumował to
              bardzo trafnie.

>
              > Jakichże ja upokorzeń DOSTAPIŁEM TU
              > - w różnej mierze
              > - prawie od każdego z Was
              > tylko dlatego, że jestem gotów na 100% VAT-u,
              > 100% CIT, 100% PIT -u
              > - by tę komune wreszcie odsunąć od Kwaśno- Sobatowych metod rządzenia Polkami?
              >
              > I wtedy dopiero zajme się gospodarką - nawet wyliczana na abaku a nie
              > kalkulatorze!

I tu własnie mijamy sie kompletnie.
              Ja nie wierzę ludziom mającym tak duża władzę i zadnej kontroli nad soba.
              Popatrz na SLD i Prezia, którzy tez mieli taką władzę.Jestes pewien,że ludzie
              z PiSu będą inni?Na początku z pewnościa, ale absolutna władza deprawuje.
              Ponadto nie nadązasz za swoimi idolami, którzy odsuneli na przyszły rok tworzenie
              komisji PiS, ze względu na wazniejsze cele.Ze względu na gospodarke własnie.
              Dalej jestes marzycielem, a ci u władzy już widzą ,że nie wszystko da sie tak
              od razu.Aby byli wiarygodni musza rozliczac z poszanowaniem prawa, bo inaczej
              nigdy nie zbudują państwa prawa.Czy może masz nadzieję ,że demokracja już się
              skończy i nie będziemy musieli chodzić na te durne wybory?

A.
              • andrzejg zobacz Haszu 02.12.05, 10:51
                Wasi nowi przyjaciele ,też nie sa w ciemie bici

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3043778.html
                Renata Beger, posłanka Samoobrony, popiera taką decyzję: - Nie zadowolimy się ochłapami. Albo idziemy z PiS jako partnerzy, albo nie bierzemy nic. Nie może być tak, że oni mają ministerstwa, a my tylko kilku wicewojewodów, a mimo to i tak na nas spoczywa współodpowiedzialność za rządzenie krajem.

A.
                • hasz0 __________NIECH SIĘ STANIE ŚWIATŁOŚĆ DLA POLSKI-! 02.12.05, 11:15
                  Wybory! Wtedy będę jeszcze BARDZIEJ szczęśliwy!
                  Chocby polskim hojderom nawet San Marino nie podawało ręki!
                  • andrzejg związku z wyborami 02.12.05, 11:37
                    z ciekawościa poobserwuje ruchy Kaczyńskich w związku z nadchodzacymi
                    wyborami samorzadowymi.Wygrana w nich umocniłaby ich niesamowicie.

A.
                    • hasz0 Re: związku z wyborami co daj B.A. 02.12.05, 11:41
                      • andrzejg Boże broń/nt 02.12.05, 12:49
                        • szach0 <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=3289" targe 02.12.05, 13:07
                          • szach0 <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=3289" targe 02.12.05, 13:08
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=32891782&a=32895739
              • hasz0 albo....albo____a mnie chodzi o.... bez albo albo 02.12.05, 11:12
                "albo albo" - to retoryka PPR, PZPR, UD, KL-D, UW, PO, PD i wszelkich mutacji
                zawłaszczycieli jedynie słusznych poglądów.

Wszyscy inni szanują człowieka, inne poglądy, dopuszczają prawo reszty do
                godziwej egzystencji, głoszenia innych poglądów,jawności życia społecznego,
                nieidelogizowania polityki i gospodarki. szacunku i do moherów
                i do Hasza i do starszej Pani!

ZAWSZE Słusznie - choć raz nacjonalizacja na bagnetach a potem seletywna
                prywatyzacja dla elit - oszustwem porzuconej butnie reprywatyzacji dla mas!

Wykształcona inteligencja już nie raz w historii, tak jak ta - uosabiana przez
                adwokatów, na mogąc liczyć na zyskowne oszustwa pod władzą króla Francji
                -dokonała rewolty stanu trzeciego; Deklaracją Praw Człowieka i Obywatela.

Oszustwo haseł owocowało równością dla zdeprawowanych, którzy mordowali się
                nawzajem w imię idei odrzucenia Boga, ateistycznego kultu Rozumu,
                jakobińskiego okrucieństwa z jakim pacyfikowano Wandeę, a potem całe narody.

Po Komunie Paryskiej 1871 i rewolucji bolszewickiej 1917 idede te opanowały
                Europę - nie przed Cudem Nad Wisłą o NIE! BO MY ZATAMOWALISMY SZATANA - ale
                dopiero po upadku Polski - tego bękarta Traktatu Wersalskiego i ofiary Traktatu
                Rosyjsko-Niemieckiego
                Schroeder - Putin ...pardon, przepraszam Ribbentrop - Mołotow!

Tak teraz elity opanowane antykościelnym szaleństwem antymoherowym upokarzaja
                narody Europy
                - "marszami równości",
                - "braterstwem kontra solidarność"
                - "wolnością od odpowiedzialności"

A WY na Forum im pomagacie...
                Tolerancją i skrajnym liberalizmem - NOWĄ IDEOLOGIĄ prywatyzowania państwa!
                Tak państwa....... - JUŻ PITERA CHCE PRYWATNYCH WIĘZIEŃ!
                Będą prywatne drogi, wodociągi, słupki przy drodze, policja dla bogatych,
                szpitale dla...lampy uliczne na aparaty wzrutowe, postoje na drodze z
                licznikami, prywatne plaże, jeziora, i...tę ideologię szerzą nie PiS-owcy czy
                LPR czy SO ale-----------> PZPR czyli PO i SLD!

Od ściany do ściany!
                Tak pamiętam komunistów jako dziecko
                - tak pamiętam całe zycie - i tak jest do dziś!
                Będą potem nacjonalizować bo ZAWSZE BYLI BEZKARNI! Im się nie mieści w głowie,
                ze jakiś moher może wsadzić Kwacha za kłamstwo i oszustwo podatkowe, za
                recedywę bezszczenia wizerunku prezydenta Najjaśniejszej pijaństwo w Boałym
                Domu w Sejmie wchodzeniem do bagażnika, po drabinie, owijanie się flagą w
                Białym Domu, Katyń dopełnia...

Gdybyś tylko nie był tak uprzedzony do "moherów" - widziałbyś własnie TERAZ

___________T______E______R_______A________Z

jak PO uderzyła się boleśnie czołem w LUSTRO
                i JAK PZPR znalazła się zimą
                goła i wesoła a klasa,
                którą sobie wycierali usta a zawsze ją lekceważyli
                - nawet im sianka nie podrzuci do złoba na Boże Narodzenie!
                23_12_2005 roku -----> TA DATA!

Bo Ty może nie widzisz znaków czasu, takiego jak ten z Narodzeniem
                Dzieciątka 24.12.2005 r. A tym moim Malutkim Dzieciątkiem
                - symbolizującym wieczne Narodziny Prawdziwego jest Polska wymieciona z komuchów

Wiesz ja w tym roku może byłem ze 3 z 5 razy w kościele
                na mszy. I nie wiem czy jest Bóg czy Go nie ma - odwrotnie niż ateiści co
                wiedzą na PEWNO, że nie ma! Rozumiesz o co mi biega?

Juz RAZ PiSałęm o znaku czasu! Wybory pamiętasz jakie to było Swięto?
                Znaki czasu są - trzeba umieć je tylko rozpoznawać!

Wiesz jaką ja będę miłą Wigilię i Boże Narodzenie?
                Czy Ty wiesz? Po 61 latach czekania?
                • andrzejg Re: albo....albo____a mnie chodzi o.... bez albo 02.12.05, 11:31
                  hasz0 napisał:

> "albo albo" - to retoryka PPR, PZPR, UD, KL-D, UW, PO, PD i wszelkich mutacji
                  > zawłaszczycieli jedynie słusznych poglądów.
                  >
                  > A WY na Forum im pomagacie...
                  > Tolerancją i skrajnym liberalizmem - NOWĄ IDEOLOGIĄ prywatyzowania państwa!
                  > Tak państwa....... - JUŻ PITERA CHCE PRYWATNYCH WIĘZIEŃ!
                  > Będą prywatne drogi, wodociągi, słupki przy drodze, policja dla bogatych,
                  > szpitale dla...lampy uliczne na aparaty wzrutowe, postoje na drodze z
                  > licznikami, prywatne plaże, jeziora, i...tę ideologię szerzą nie PiS-owcy czy
                  > LPR czy SO ale-----------> PZPR czyli PO i SLD!

pie..sz

A.
                  • hasz0 ____________Nie pieprzę ONA TO POWIEDZIAŁA W TVP1 02.12.05, 11:34
                    andrzejg napisał:

> hasz0 napisał:
                    > > Tak państwa....... - JUŻ PITERA CHCE PRYWATNYCH WIĘZIEŃ!

> pie..sz
                    >
                    > A.
                    • hasz0 Zapytaj u źródła - nie pieprzę wcale.../nt 02.12.05, 11:35
                    • andrzejg napisałem wulgarniej:)/nt 02.12.05, 11:35
                      • hasz0 napisałem wulgarniej:) WIEM ale cenzura itd/nt 02.12.05, 11:38
                • andrzejg Re: albo....albo____a mnie chodzi o.... bez albo 02.12.05, 11:35
                  hasz0 napisał:

>
                  > Wiesz ja w tym roku może byłem ze 3 z 5 razy w kościele
                  > na mszy. I nie wiem czy jest Bóg czy Go nie ma - odwrotnie niż ateiści co
                  > wiedzą na PEWNO, że nie ma! Rozumiesz o co mi biega?
                  >
                  > Juz RAZ PiSałęm o znaku czasu! Wybory pamiętasz jakie to było Swięto?
                  > Znaki czasu są - trzeba umieć je tylko rozpoznawać!
                  >
                  > Wiesz jaką ja będę miłą Wigilię i Boże Narodzenie?
                  > Czy Ty wiesz? Po 61 latach czekania?

byc może byłes tylko 3 razy w kościele , ale nadajesz lepeij od nich
                  Przykładem niech bedzie ten konkubent.

Nikt Ci nie broni sie cieszyć ze zwycięstwa
                  Ciesz się.Każdemu nalezy sie te 5 min.

Ja miałem 16 ostatnich latsmile)

A.
                  • hasz0 5 min? e tam..spójrz w sondaże.... zanizone... :-) 02.12.05, 11:37
                    • andrzejg Re: 5 min? e tam..spójrz w sondaże.... zanizone.. 02.12.05, 11:38
                      jak są zanizone , to znaczy że PiS nie stoi teraz tak wysoko

A.
                      • hasz0 Wiesz w którą stronę!Nie żartuj jakTusk z dumnej/n 02.12.05, 11:43
            • alfalfa Re: ___________Poddaję się - na razie... 02.12.05, 21:34
              hasz0 napisał:
              >
              > Teraz dopiero mi się przypomniało, że byłem krótko hurtownikiem przecieru
              > pomidorowego w 1989 r! Ilez ja wtedy zarobiłem!!! Procentowo!
              > Kupiłem tego cały bagażnik i tylne siedzenie Fiata 125 po drodze wracając z
              > Mazur za 1.40 a sprzedałem po 2,50 gdy reszta trzymała cenę 3,40
              > - ale to chyba nie był VAT a jakiś inny podatek...

W 89 były dwa zdaje się: dochodowy i obrotowy. Firmy zakładane miały zwolnienie
              na dwa lata z dochodowego a obrotowy wynosił 1%

Ja min. handlowałem kawą jakiś czas ale nie woziłem jej z Brazyliismile
              Wystarczyło z palarni kilkanaście kilometrów dalej sprowadzić na giełdę, zysk
              25-30% zapewniony. Wtedy się łatwiej robiło takie śmieszne interesy. Inne czasy
              były. Fabryki "na gębę" dawały towar w kredtyt byle nie zatrzymywać produkcji i
              nie zwalniać pracowników np. wrocławski Polifarb, bardzo ufni ludziewink

> Piłem do szefa, ze niedawno był jeszcze konkubentem i taki wzorzec rodziny
              > do niedawna propagował!

Widzisz Haszu, ja się dopracowałem tego, że szefa nie mam. I bardzo sobie to
              chwalę. Nie przypisuj mi żadnego, dobra?

A.
    • wikul Budżet Muenchhausena, czyli prawa Marcinkiewicza 05.12.05, 00:34
      (...)W ten sposób rząd Marcinkiewicza tylko jednego, historycznego dnia - czyli
      we wtorek 29 listopada 2005 r. - wydał prawie miliard naszych złotych, których
      nie ma; wydał je między innymi na paliwo rolnicze (450 mln zł), becikowe (160
      mln zł), wydłużenie urlopów macierzyńskich (127 mln zł) i dożywianie dzieci
      (250 mln zł). "Premier odkrył pewną wspaniałą prawidłowość: im więcej wydajemy
      pieniędzy, tym więcej ich mamy, a zatem więcej możemy ich wydać" - ustalił
      Michał Zieliński w artykule "Budżet Muenchhausena", a to jego epokowe odkrycie
      pozwala sformułować drugie prawo Marcinkiewicza, które powiada, że na im mniej
      rzeczy nas nie stać, na które nas nie stać, żeby nas nie było stać, na tym
      więcej rzeczy nas stać.(...)
      Piotr Gabryel

www.wprost.pl/ar/?O=83683

O qrwa, o qrwa, jaki piekny budżet !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka