Dodaj do ulubionych

Semitka w roli adwokata Polaków

21.10.02, 21:23
Cześć,to znowu tylko ja.
Może to już czas żebym napisała parę zdań w temacie,który tak wielu
forumowiczom nie daje czasami spokoju.
Często „ustawiałam” się tu na forum w roli „wyłapywacza” antysemitów.
Temat mnie „zajmował” osobiscie a możliwosci forum dawało nieporównywalnie
większe niż w realu.
Wiedzę jaką chciałam uzyskać-uzyskałam i to mój „kapitał”,moja nowa nauka.
Ale teraz napiszę to co najważniejsze.
Napiszę swoją własną opinię.
Polacy jako NARÓD nie są antysemitami.
Polacy jako zbiór jednostek mają wśród siebie antysemitów.
Jakie są proporcje?
Forum może i nie jest statystycznym dowodem,ale poprzez swóją
specyficzną jawność wypowiedzi może służyć za pewne odzwierciedlenie
rzeczywistych proporcji.
Niech inni „badacze” bawią się liczbami,ja nie mam podstaw ani uprawnień do
przedstawiania publicznie „swoich” liczb i procentów.
W swoim realnym życiu spotykałam przedstawicieli wszystkich możliwych opcji
pro i anty semicko-żydowsko-rasistowskich.
Nie przetrwałabym jednak w zdrowiu i chorobie gdybym na swoich życiowych
ścieżkach nie spotykała POLAKÓW,którzy nie dzielili ludzi na rasy i religie.
I w tym miejscu składam im swój hołd i podziękowanie.
Oni zawsze byli cisi.
Nigdy nie wypinali piersi do medali i odznaczeń ani nie czekali na hołdy i
podziękowania.
Czynili wiele dlatego,bo tak nakazywał im ich kodeks moralny.
A ja ,mój los, niejednokrotnie wystawiał ich na ciężką próbę.
Cóż mogę jeszcze dodać?
Chyba nie ma żadnego innego kraju w Europie, a może i na świecie,gdzieby w
czasach tzw. pokoju tylu ludzi zechciało dobrowolnie „narażać” się w obronie
takiej tam małej d_nutki.
I można tylko dziękować losowi za „spokojne” czasy,że nie musieli dla mnie
narażać życia swojego i swoich najbliższych. A ja dziękuję też losowi za
te „spokojne’ czasy,że nie „musiałam” wystawiać ich na próbę w obronie
bezpośredniego zagrożenia życia swojego i moich dzieci.
A TAKIE CZASY TU NA POLSKIEJ ZIEMI BYŁY.
Dlatego nienawidzę antysemitów i innych tego typu anty.
Nikt z ludzi nie ma prawa „sprawdzać” innych ludzi w ten sposób.
A kto tak czyni jest zbrodniarzem.
ZBRODNIARZEM PRZECIWKO LUDZKOŚCI.
Czy to co napisałam jest dość jasne?
Jak trzeba będzie to uzupełnię.
d_
Obserwuj wątek
    • wesoly3 Re: Semitka w roli adwokata Polaków 21.10.02, 21:29
      A z moich obserwacji wynika,
      ze wiekszosc Zydow na forum
      nienawidzi Polakow
      • Gość: +++Ignorant Dziękuję za "rozgrzeszenie" ale dla mnie przedwcze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.02, 21:54
        Sława!

Oto mamy przykład bezczelności żydowskiej...

Oto jakaś przybłęda ze stepów bliskowschodnich ma nam mówić jacy mamy być...

Kogo mamy lubić...

A jeśli nie lubimy żydów to jesteśmy zbrodniarzami...

Ale ja większości żydów nie lubię...

Bo większość żydów ma chrakter pluskopodobny...

Zyją wśrod narodów gospodarzy, którzy im w imię ludzkiego humanizmu i
        chrześcijańskiego miłosierdia użyczyli schronienia, które ich przez stulecia
        ochraniały przed pogromami, często ryzykując własnym życiem, często płacąc nim
        za nie...

Bo czy warto było ryzykować życie polskiej rodziny, a często całej wioski by
        przedłużyć życie o miesiąc jednego żyda, który oczywiście w razie wpadki
        wydawał wszystkich swoich wybawców w ręce siepaczy...

Czy warto było ratować żyda, który poptem w UB i NKWD mordował całe wioski?

Czy warto było przechować żyda tylko po to aby on nas potem opluł..?

Nazywając swoich dobrodziejów szmalcownikami, kłamliwie oskarząjąc swoich
        wybawców o to, że ich szantażowali...

A te podłe żydowskie ataki na Armię Krajową i Narodowe Siły Zbrojne i te
        kalumnie żydowskie iż to parchy walczyły w Powstaniu Warszawskim, zaś AK i NSZ
        mordowaly niedobitki żydowskie?

No cóż prowadziliśmy experyment przez parę wieków z ucywilizowaniem tych
        koczowników...

Ale musimy spojrzeć teraz tej smutnej prawdzie w oczy..,

Że ponieśliśmy całkowite fiasko...

Więc najlepiej będzie, gdy żydy sobie wyjadą gdziekolwiek, byle dalej od
        Polski...

Nie będziemy się wtrącać w sprawy bliskiego wschodu...

Bo to za daleko dla nas...

Więc tym lepiej, że prachów nie będziemy musieli oglądać...

A dla nich będzie też lepiej bo się uwolnią od mieszkania pośród zbrodniarzy,
        antysemitów...

Ja zaś obiecuję, że będę wycinał żydów na każdym kroku...

By żaden z nich nie zrobił kariery..,
        Bo Polska nie jest miejscem dla żydowskich szwindli...

Azja dla Azjatów!
        Niech w Azji żyją w pokoju..,
        A jak się nie nauczą to ich Arabowie wytną do nogi....

Pozdrawiam!

Ignorant
        +++
        • Gość: AdamM (nie zalogow ten list Igno +++ zawiera wiele prawdy IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.02, 22:01
          Prawdy, ktorej polscy zydzi woleliby nie znac. Zapomniec jesli znali. Niestety.
          A czym jest walka o wlasne panstwo i jak trudno je zachowac to sie dowiaduja
          teraz, gdy walcza o Izrael. Bo do tej pory to rzeczywiscie wygrzewali tylki u
          innych. Tak bylo! I jeszcze opluwali. Niestety. Jakie to smutne. I wy, Zydzi, o
          tym dobrze wiecie. Nic to, cala przyszlosc przed nami.
          • Gość: +++Ignorant I co z tego, że jestem anty-chiński? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.02, 22:43
            Gość portalu: AdamM (nie zalogow napisał(a):

> Prawdy, ktorej polscy zydzi woleliby nie znac. Zapomniec jesli znali.
            Niestety.
            >
            > A czym jest walka o wlasne panstwo i jak trudno je zachowac to sie dowiaduja
            > teraz, gdy walcza o Izrael. Bo do tej pory to rzeczywiscie wygrzewali tylki u
            > innych. Tak bylo! I jeszcze opluwali. Niestety. Jakie to smutne. I wy, Zydzi,
            o
            >
            > tym dobrze wiecie. Nic to, cala przyszlosc przed nami.

Sława!

W ogóle sam pomysł aby mi przyznawać człowieczeństwo w zależności od tego czy
            lubię Chińczyków, czy nie, uważam za absurdalny i typowo żydowski...

Pewnie nie wolno nam byż krytycznymi wobec żydów, mamy ich kochać, przymykać
            oko na żydowskie zbrodnie albo nawet jeszcze je wychwalać...

Za musimy nienawidzieć każdego kogo nienawidzą żydzi...

Mamy zezwolić żydom na holokaust Palestyńczykow i jeszcze sławić ich zbrodnicze
            zwycięstwo...

Ale jakoś żydki nie potrafią zauważyć, że swoje żądania adresują niewłaściwie...

Bo tego samego "pare lat" temu ządali od nas Niemcy, a potem Sowieci.., ale ani
            jednym ani drugim jakoś nie wyszło z Polakami, bo jedni stracili połowę
            terytorium i 10 mln ludzi.., a drudzy światowe imperium.

To na jakiej podstawie żydki, co mają wpływy i potencjal lilipuci chcą wymagać
            i zmusić nas do podobnego zaprzaństwa...

Pozdrawiam!

Ignorant

+++
            • Gość: on Re: I co z tego, że jestem anty-chiński? IP: *.client.attbi.com 22.10.02, 04:51
              Kogo ty chcesz oszukac ty parszywy arabku z Wroclawia?
            • Gość: on Re: I co z tego, że jestem anty-chiński? IP: *.client.attbi.com 22.10.02, 04:51
            • Gość: on Re: I co z tego, że jestem anty-chiński? IP: *.client.attbi.com 22.10.02, 04:52
            • Gość: on Re: I co z tego, że jestem anty-chiński? IP: *.client.attbi.com 22.10.02, 04:53
            • Gość: on Re: I co z tego, że jestem anty-chiński? IP: *.client.attbi.com 22.10.02, 04:54
            • Gość: on Re: I co z tego, że jestem anty-chiński? IP: *.client.attbi.com 22.10.02, 04:54
              • Gość: +++Ignorant Ale spamer, wydaje mu się że wrzeszcząc ma rację/n IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.02, 12:38
          • sanatorium_psychiatryczne Re: ten list Igno +++ zawiera wiele prawdy 22.10.02, 01:02
            www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=504123
            wink
        • Gość: baba Bog swini rogow nie dal. naziLPRak bezsilny. IP: *.rdu.bellsouth.net 21.10.02, 23:13

Szczeka jak pies, a nie ugryzie bo zeby mu wyrwali.
          Gość portalu: +++Ignorant napisał(a):

> Sława!
          >
          > Oto mamy przykład bezczelności żydowskiej...
          >
          > Oto jakaś przybłęda ze stepów bliskowschodnich ma nam mówić jacy mamy być...
          >
          > Kogo mamy lubić...
          >
          > A jeśli nie lubimy żydów to jesteśmy zbrodniarzami...
          >
          > Ale ja większości żydów nie lubię...
          >
          > Bo większość żydów ma chrakter pluskopodobny...
          >
          > Zyją wśrod narodów gospodarzy, którzy im w imię ludzkiego humanizmu i
          > chrześcijańskiego miłosierdia użyczyli schronienia, które ich przez stulecia
          > ochraniały przed pogromami, często ryzykując własnym życiem, często płacąc
          nim
          > za nie...
          >
          > Bo czy warto było ryzykować życie polskiej rodziny, a często całej wioski by
          > przedłużyć życie o miesiąc jednego żyda, który oczywiście w razie wpadki
          > wydawał wszystkich swoich wybawców w ręce siepaczy...
          >
          > Czy warto było ratować żyda, który poptem w UB i NKWD mordował całe wioski?
          >
          > Czy warto było przechować żyda tylko po to aby on nas potem opluł..?
          >
          > Nazywając swoich dobrodziejów szmalcownikami, kłamliwie oskarząjąc swoich
          > wybawców o to, że ich szantażowali...
          >
          > A te podłe żydowskie ataki na Armię Krajową i Narodowe Siły Zbrojne i te
          > kalumnie żydowskie iż to parchy walczyły w Powstaniu Warszawskim, zaś AK i
          NSZ
          > mordowaly niedobitki żydowskie?
          >
          > No cóż prowadziliśmy experyment przez parę wieków z ucywilizowaniem tych
          > koczowników...
          >
          > Ale musimy spojrzeć teraz tej smutnej prawdzie w oczy..,
          >
          > Że ponieśliśmy całkowite fiasko...
          >
          > Więc najlepiej będzie, gdy żydy sobie wyjadą gdziekolwiek, byle dalej od
          > Polski...
          >
          > Nie będziemy się wtrącać w sprawy bliskiego wschodu...
          >
          > Bo to za daleko dla nas...
          >
          > Więc tym lepiej, że prachów nie będziemy musieli oglądać...
          >
          > A dla nich będzie też lepiej bo się uwolnią od mieszkania pośród
          zbrodniarzy,
          > antysemitów...
          >
          > Ja zaś obiecuję, że będę wycinał żydów na każdym kroku...
          >
          > By żaden z nich nie zrobił kariery..,
          > Bo Polska nie jest miejscem dla żydowskich szwindli...
          >
          > Azja dla Azjatów!
          > Niech w Azji żyją w pokoju..,
          > A jak się nie nauczą to ich Arabowie wytną do nogi....
          >
          > Pozdrawiam!
          >
          > Ignorant
          > +++
        • Gość: on Re: Dziękuję za 'rozgrzeszenie' ale dla mnie prze IP: *.client.attbi.com 22.10.02, 04:46
          Klep biede ty skurwysynie. Ciebie i takich jak ty mam w d...ie.
        • Gość: Basia Tylko nick +++ignorant podoba mi sie! IP: *.netlandia.pl 22.10.02, 10:53
          W-uju ignorancie! Ja mam w glebokim powazaniu tzw narodowosc i inne bzdury rasistowskie. Interesuje mnie czy
          Czlowiek jest uczciwy, madry. W tym samym miejscu mam przez niego wyznawana religie. Jest Czlowiekiem
          prawym lub klamliwym fanatykiem. Bydlaki sa w kazdym tzw narodzie. Jestes tego przykladem.
    • Gość: AdamM (nie zalogow Napisalas pieknie i madrze IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.02, 21:37
      zreszta nie po raz pierwszy. Nie mozna kogos nie polubic za takie slowasmile))
      Proszę Cie weź jednak pod uwagę, ze to, co napisal wesoly3 ponizej (niewazne ze
      czesto bluźni w postach) zawiera bardzo wiele prawdy w sobie. I to jest smutne.
      Za co wy nas nielubicie. Bo moje uczucia do Was sa zasadniczo pozytywne. O
      smutnych wyjatkach tu nie pisze. Juz podawalem te nazwiska nie raz.
      PZDR smile))
      • Gość: pollak Nie daj się zwieść Adamie /nt IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.02, 21:40

• Gość: polishAM Re: Semitka w roli adwokata Polaków IP: *.nas31.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.10.02, 21:51
      Danutka zawsze uwazalem, ze jestes kobieta czula na krzywde ludzka,
      niesprawiedliwosc i obojetnosc. Dlatego daje Ci czuly calusek w policzek. Tak
      kazdy czlowiek powinien reagowac. Kiedy jednak zinstytucjonowane organizacje
      proboja przedstawic nasz narod w zlym swietle nalezy natychmiast reagowac. Ci
      nie maja zadnych oporow zeby uzyc swych zmarlych przodkow dla ich
      partykularnych interesow. Na terenie Rzeczypospolitej nie bedzie nowej wojny
      kulturowej. Ci ktorzy jej nie zaakceptuja znikna ze sceny politycznej i
      spolecznej.
    • Gość: XXL d_nutka spotyka Polaków IP: *.echostar.pl 21.10.02, 21:53
      d_nutka napisała:

> Nie przetrwałabym jednak w zdrowiu i chorobie gdybym na swoich życiowych
      > ścieżkach nie spotykała POLAKÓW,którzy nie dzielili ludzi na rasy i religie.
      > I w tym miejscu składam im swój hołd i podziękowanie.

Przepraszam, za wyrwane słowa z kontekstu.
      Czy ty nie jesteś Polką ?????
      No bo takie odniosłem odczucie .......
      • Gość: kapral Re: d_nutka spotyka Polaków IP: *.acn.waw.pl 21.10.02, 21:57
        Gość portalu: XXL napisał(a):

> d_nutka napisała:
        >
        > > Nie przetrwałabym jednak w zdrowiu i chorobie gdybym na swoich życiowych
        > > ścieżkach nie spotykała POLAKÓW,którzy nie dzielili ludzi na rasy i religi
        > e.
        > > I w tym miejscu składam im swój hołd i podziękowanie.
        >
        > Przepraszam, za wyrwane słowa z kontekstu.
        > Czy ty nie jesteś Polką ?????
        > No bo takie odniosłem odczucie .......

Ja mam to samo odczucie. Przecież jesteś Polką?

Polacy bywają różnych wyznań.

=
    • Gość: qrde Re: Semitka w roli adwokata Polaków IP: *.chello.pl 21.10.02, 22:03
      Trudno sie z Toba nie zgodzic.

Wiekszosc Polakow wcale antysemicka nie jest. Mozna sie zżymac na wiele naszych
      cech narodowych, ale akurat tej bym nam nie imputowal. Owszem, i tak ludzi o
      pogladach ksenofobicznych jest tutaj zdecydowanie zbyt wielu, ale nie stanowia
      i nigdy nie beda stanowic wiekszosci.
      Rozne PolishAmy, Oszolomy z RM czy skiny, to tylko garstka zdezorientowanych
      osobnikow, ktorzy swoje frustracje wyladowuja z niezwykla intensywnosci na tym
      forum. Na podstawie ich wypowiedzi, argumentow, stylu i poziomu mozna
      wywnioskowac, ze do elity intelektualnej kraju nie naleza. Czasem nasuwa mi sie
      tez przypuszczenie, ze maja klopoty z podstawowym odroznianiem dobra od zla, ze
      sa na bakier z moralnoscia, a o honorze mowia, ze wyszedl z mody.
      To wszystko nie zmienia jednak faktu, ze wiekszosc Polakow od antysemityzmu sie
      odzegnuje. Idzie to zwykle w parze z wyksztalceniem, ale nie tylko. Ludzi o
      autentycznie zlej woli jest malo, gorzej z ludzmi prostymi i biednymi, ktorzy
      podatni sa na roznorakie populistyczne, demagogiczne, upraszczajace swiat
      hasla. Nie mozna ich winic za takie slabosci...

Kazda epoka ma swoich Lepperow czy Rydzykow. Nic na to nie poradzimy. Cieszmy
      sie, ze poki co, w Polszcze oni jeszcze wyborow nie wygrywaja.

• Gość: polishAM Re: Semitka w roli adwokata Polaków IP: *.nas31.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.10.02, 22:18
        Jestem zdezorientowany bo nie czytam Gazety Wyborczej. Ci ktorzy ja redaguja
        nie darza naszego narodu specjalna sympatia. Pozwol wiec zebym sie wpierw
        zindoktrynowal i zaczal mowic jezykiem antypolaka. Na marginesie czy wiesz, ze
        Albert Einstein byl poslem do pruskiego Landtagu i nawolywal do zbrojnego
        zajecia polskiego korytarza do Gdyni. Tego sie z Wyborczej nie dowiesz.
        • Gość: AdamM (nie zalogow Wyborcza nie dosc, ze IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.02, 22:21
          watek ten odeslala do oslej lawki to jeszcze wyjela z niego ten komentarz,
          gdzie autor pisze jak Slonimski nieprzychylnie wyrazal sie o innych Zydach.
          • Gość: polishAM Re: Wyborcza nie dosc, ze IP: *.nas31.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.10.02, 22:44
            To bylo przewidziane bo w celu przyciagniecia uwagi uzylem nieodpowiednich
            slow. Bardziej mnie martwi sprawa zablokowania "Oszoloma z RM". Odnosnik na
            Forum kraj i watek "Odchodze z forum". On ma stale polaczenie SDI i obecnie
            zmienia na "dialup". To zacofanie cywilizacyjne. Ale to sie sprawdza bo mozna
            uzywac roznych serverow. Na marginesie wypadkow 1968 roku. To nie byla
            spontaniczna akcja studentow. Yes or No.
            • Gość: AdamM (nie zalogow A czy to prawda IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.02, 22:47
              ze mozna kogos zablokowac tak, ze nie bedzie mogl pisac na forum? Sa to w
              stanie technicznie zrobic? Czy internet z kabla tez moga zablokowac?
              • Gość: polishAM Re: A czy to prawda IP: *.nas31.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.10.02, 22:54
                Chyba tak bo ja tez bylem kiedys blokowany, ale poniewaz uzywam "dialup" to po
                prostu laczylem sie z innym serwerem to mi pozniej dano spokoj. Nie moge sie
                oprzec zeby zapytac o te archiwa. Czy ciekawsze byly te z lat szescdziesiatych,
                czy pozniejsze? Bylo cos w sprawie ojca tej rezyserki?
                • Gość: AdamM (nie zalogow ????? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.02, 22:57
                  Nie moge sie
                  > oprzec zeby zapytac o te archiwa. Czy ciekawsze byly te z lat
                  szescdziesiatych,
                  >
                  > czy pozniejsze? Bylo cos w sprawie ojca tej rezyserki?

Ojej, albo mam zaburzenia pamieci, albo slabo kojarze, albo ty cos mylisz. Nie
                  rozumiem pytania. Jakie archiwa? Jaka rezyserka?
                  • Gość: polishAM Re: ????? IP: *.nas31.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.10.02, 23:16
                    Przeciez mial Pan wglad w archiwa panstwowe na poczatku lat 90-tych. Pytam sie
                    wiec czy bylo tam cos ciekawego na temat rozgrywek miedzy Chamami i Zydami oraz
                    czy bylo cos na temat okolicznosci smierci Henryka Hollanda.
                    • Gość: AdamM (nie zalogow Ano mial, to prawda IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.02, 23:19
                      ale ja Michnikiem nie jestem smile))
                      • Gość: polishAM Re: Ano mial, to prawda IP: *.nas31.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.10.02, 23:30
                        Szkoda. Bo Samsonowicz wydal zgode na dostep do akt SB Michnikowi a zawarte tam
                        informacje byly intrygujace.
                    • Gość: AdamM (nie zalogow Rozumiem IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.02, 23:25
                      Wiele z tego forum mozna sie nauczyc. Nie interesowaem sie rodzina Holland, ale
                      wiedzialem ze jest Zydowka. I ta fascynacja jej ojca komunizmem. Co za
                      zbieznosc z ojcem Michnika!

Ms. Holland, whose father was Jewish and mother Catholic, says, “I consider
                      myself Jewish,” as a “tribute to the memory” of her father. Her father, Henryk
                      Holland, who had been editor of the Young Communist newspaper, became very
                      influential in the post-Stalin era. A survivor of the Warsaw ghetto whose
                      ardent pro-Communist activism dissolved into vocal protest in Poland, he
                      plunged or was pushed to his death in 1961 from an apartment building while
                      secret police watched from his open window.

• Gość: polishAM Re: Rozumiem IP: *.nas31.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.10.02, 23:36
                        Emerytowany plk. Holland byl rewidowany przez radziecka i polska bezpieke
                        poniewaz przekazal dokumenty przez francuskiego dziennikarza izraelskiemu
                        Mossadowi. Nie ma zadnych watpliwosci pod tym wzgledem. Dokument ten ujawnil
                        swiatu szef Mossadu. Kto w takim razie byl mocodawca Hollanda?
                        • Gość: AdamM (nie zalogow Zydzi z Izraela (Mossad) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.10.02, 23:39
                          Tak mysle. I rzeczywiscie zaczyna sie to ukladac w calosc. My przepraszamy za
                          antysemityzm roku 1968, a wyjdzie na to, ze cala hece Zydzi sami sobie
                          zorganizowali. Przeciez w Wiedniu wszystko juz na nich czekalo. I prawie od
                          razu jechali na gotowe mieszkania w I-elu. Wyjdzie na to, ze to naprawde
                          najbardziej przebiegly narod w swieciesad((
                          • Gość: +++Ignorant Trzeba poszperać, prawda wyjdzie na jaw... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.02, 23:48
                            Gość portalu: AdamM (nie zalogow napisał(a):

> Tak mysle. I rzeczywiscie zaczyna sie to ukladac w calosc. My przepraszamy za
                            > antysemityzm roku 1968, a wyjdzie na to, ze cala hece Zydzi sami sobie
                            > zorganizowali. Przeciez w Wiedniu wszystko juz na nich czekalo. I prawie od
                            > razu jechali na gotowe mieszkania w I-elu. Wyjdzie na to, ze to naprawde
                            > najbardziej przebiegly narod w swieciesad((
                          • Gość: polishAM Re: Zydzi z Izraela (Mossad) IP: *.nas31.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 21.10.02, 23:55
                            Tego nie powiedzialem. Poniewaz w partii byl niejaki UB-ek ktory urzedowal w
                            Lodzi i 1948 roku zostal posadzony przez wspolpracownikow o antysemityzm.
                            Oskarzajacy go Zydzi mieli w tym wypadku absolutna racje o czym mogli sie
                            przekonac w latach 60-tych. Kontynuowal te czystki po czym nastal rok 1968. I
                            tu sie nasuwa pytanie. Kto zaczal strajki na uczelniach i dlaczego? Moczar
                            twierdzil, ze uczynili to syjonistyczni agenci. Archiwa SB moga rzucic swiatlo
                            na te sprawe. Moczar byc moze nie byl daleki od prawdy. Jezeli Holland nim byl
                            a jego pogrzeb zgromadzil cala przyszla smietanke KOR-u. Pytanie zostawiam bez
                            odpowiedzi.
                            • Gość: AdamM (nie zalogow Jestem pod wrazeniem :) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.10.02, 00:06
                              Wydaje sie, ze sprawy te analizujesz nie od dzisiajsmile)) Jakkolwiek by nie bylo -
                              a mysle, ze przypuszczenia zawarte w twoim watku moga byc bardzo bliskie
                              prawdy - dla mnie tragedia jest, ze w 40 milionowym kraju rewolucje [aksamitna]
                              roku 1981 i wczesniejsze przygotowania oraz uklady 1989 roku robi
                              kilkudziesieciu zydow i paru Polakow na dokladke. I tu nie chodzi o zaden
                              antysemityzm. Tu cos jest bardzo nie tak, ze ja od dawna nie moge sie
                              dowiedziec kim byla rodzina Prezydenta III RP - Olka K. To fenomen znany chyba
                              tylko w panstwach w Afryce lub w Azji. Smutnesad(( A KOR to praktycznie sami
                              Zydzi. I ta ich czulosc - ciagle tylko Jacuś, Adaś, Krystynka. My przeciez tak
                              do siebie nie mowimy. Ani ja, ani moi znajomi nie zdrobniamy tak imion.
                              Smieszne moze ale dawno juz to zauwazylem i tak jakos mi sie zapamietalo.
                              Pewnie to przez wojne tak im sie zrobilo - taka potrzeba bliskosci. Ale to juz
                              inna bajka.
                              • Gość: polishAM Re: Jestem pod wrazeniem :) IP: *.nas17.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 22.10.02, 00:34
                                Jezeli chodzi o KOR sprawa jest raczej oczywista. Kuron, Michnik, Modzelewski,
                                Blumsztajn, Litynski, Celinski, Borusewicz to osoby oczywistego pochodzenia
                                wyrzucone w 1968 roku. W ksiazce CIA and Solidarnosc niedwuznacznie wynika, ze
                                KOR nie byl organizacja powolana spontanicznie. Spontaniczna grupa byly
                                Niezalezne Zwiazki Zawododowe na Wybrzezu ale stracily one szybko kontrole na
                                rzecz "doradcow" KOR-u. W latach 80-tych ambasador USA Davies wreczal Geremkowi
                                teczke z pieniedzmi. Ten sam Davies ktory byl poznie zacieklym wrogiem
                                przyjecia Polski do NATO. Nie musze wspominac o semickim pochodzeniu Davisa.
                                • adamm00 dzieki za te posty :))) 22.10.02, 00:47
                                  Co do KOR-u to zawsze wydawalo się wrecz ewidentne, ze to sila obca. Tak
                                  wlasnie nalezy ja nazwac. I wiesz co mysle? Mysle, ze teraz juz nie chodzi o to
                                  co sie wydarzylo, bo bylo pewnie z grubsza jak piszesz, lecz o szczegoly
                                  techniczne. Kto, kiedy i jak wymyslil KOR i rozpoczal jego organizacje
                                  (oczywiscie nie chodzi o oficjalne dane z historii KOR-u). Tu chodzi o role CIA
                                  i Mossadu (jesli ten drugi faktycznie w tym uczestniczyl). Ile pieniedzy i komu
                                  przekazal Zachod "wspomagajacy" KOR i na co mialy pojsc te srodki? Jak od
                                  strony techinicznej "wykonczono" samodzielne ruchy wolnosciowe w stoczniach?
                                  (Przyjazd KOR-owcow z Wawy?). Mysle, ze kluczowa postacia byl Geremek. Straszne
                                  rzeczy wyprawiali, np. z Walesa - osmieszanie, etc. Ciekaw jestem tez, kto
                                  wymyslil kontrole medialna w Polsce, ktorej egzemplifikacja jest GW Micnika?
                                  Hm, hm. Ale nam sie kawalki upiekly.
                                  • Gość: polishAM Re: dzieki za te posty :))) IP: *.nas17.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 22.10.02, 01:01
                                    Z moich informacji wynika, ze Mossad przekazal nazwiska potencjalnych
                                    wspolpracownikow dla agencji CIA. Dla Amerykanow dawni PZPR-owcy nie byliby
                                    zbyt atrakcyjnymi wspolpracownikami, pod warunkiem oczywiscie, ze nie mieli
                                    nikogo innego pod reka zeby organizowac opozycje.
                                    • Gość: +++Ignorant Włączam moją pamięc... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.02, 01:21
                                      Sława!

Pamiętam jak w stanie wojennym płk LWP tłumaczył nam i dziwił się z naszej
                                      naiwności, że wierzymy iż rezim Gierka chciał zrobić coś złego KORowcom...
                                      Powiedział nam wtedy iż w służbach specjalnych istniała specjalna komórka,
                                      która strzegła, aby nie stało się im nic złego, bo wypadek, przypadkowa sprawa
                                      kryminalna, czy nadgorliwość jakiegoś czkisty... i mogłaby być z tego duża
                                      chryja międzynarodowa...
                                      I kłopoty z nowymi kredytami dla reżimu...

A prawie kreowania KORu to pamietam jak SKS ( Studencki Komitet Solidarności)
                                      zwalczał inne ośrodki: Ropcio i WZZ...

Również Wolna Europa ( Jewropa) nagłaśniała głownie KOR i dokonania KORowców...

W pewnym czasie nawet oficjalnie powiedzieli, że oni za głównego cenzora
                                      informacji z Kraju uważają Jacka Kuronia...

Od tego czasu żadna informacja bez "imprimatur" Kuronia nie dostawała się na
                                      antenę...

Pamiętam też wyraźne sugerowanie agenturalnego charakteru innych ugrupowań oraz
                                      to, że nazwisko Lecha Wałęsy usłyszałem po raz pierwszy w sierpniu 1980,
                                      zresztą byłem wtedy na wybrzeżu...

Wcześniej była mowa o Annie Walentynowicz, Andrzeju Gwiaździe, czy Błażeju
                                      Wyszkowskim (braciach Wyszkowskich)

Całkowicie też byli przemilczani liberałowie Janusza Korwin-Mikke, a w
                                      środowiski byli wyśmiewani oraz jak zwykle sugerowano ich agenturalny charakter

Pozdrawiam , może sobie przypomnę coś jeszcze...

Ignorant
                                      +++
                • Gość: pollak Re: A czy to prawda IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.02, 23:01
                  Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Chyba tak bo ja tez bylem kiedys blokowany, ale poniewaz uzywam "dialup" to po
                  > prostu laczylem sie z innym serwerem to mi pozniej dano spokoj.

Blokować modemowców nie ma sensu, z tego względu, że ci, łącząc się otrzymują
                  różne adresy IP (oczywiście z danej puli). Więc aby skutecznie przyblokować
                  modemowca, skutecznie przyblokuje się także wszystkich pozostałych (z tej samej dzielnicy, tego samego miasta, czy tego samego
                  regionu). Stąd też raczej tego nie stosują. Gdy taki modemowiec stał by się
                  wyjątkowo upierdliwy, spamował itp. to mogą zgłosić do prowajdera i wtedy on
                  blokuje mu dostęp do sieci. Kogoś, kto ma stały adres IP (np. tak jak w przypadku SDI),
                  zabanować jest bardzo łatwo i zdaje to w pełni egzamin (oczywiście
                  jeśli ten nie zacznie pisać przez jakieś proxy).
                • Gość: +++Ignorant Re: A czy to prawda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.02, 23:04

> Chyba tak bo ja tez bylem kiedys blokowany, ale poniewaz uzywam "dialup" to
                  po
                  > prostu laczylem sie z innym serwerem to mi pozniej dano spokoj. Nie moge sie
                  > oprzec zeby zapytac o te archiwa. Czy ciekawsze byly te z lat
                  szescdziesiatych,
                  >
                  > czy pozniejsze? Bylo cos w sprawie ojca tej rezyserki?

Slawa!

Mnie już chyba próbowali zabanować ale ja mam zmienny IP więc nic z tego...

Ale ad rem: połączmy dwa fakty:
                  1.
                  rogrywka w ekipie komuchów znany konflikt pomiędzy żydami i chamami: grupą
                  natolińską i puławską, gdy zydy stalinowskie próbowały wrócić do wladzy...

2. Nowe podboje I...ela nowe zdobyte tereny i brak kolonizatorów, zatem p-
                  rowokacja w stylu kieleckiej, aby parchy czym prędzej wyjechały do eres...

Nie potrafię powiedzieć, co było ważniejszym powodem, bo nie wiadomo, kto
                  pociągnął za sznurki...

Ale do protestu inteligencji polskiej szybko przystąpili zydzi, którzy mieli
                  gotową konspirację: komandosi itp...

Szczerze to bliżej się tym nie interesowałem, bo uważalem sprawę za rozgrywkę
                  wewnątrz komunistyczną, może odwet Gomółki na konkurencyjnej ekipie..?

Ale teraz sprawa nabiera nowego znaczenia, bo żydki wyraźnie kontynuują sprawę,
                  wystarczy popatrzeć na nazwiska aktywnych teraz w rządzie...

Pozdrawiam!

Ignorant
                  +++

• Gość: pollak Re: A czy to prawda IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.02, 23:22

> Ale teraz sprawa nabiera nowego znaczenia, bo żydki wyraźnie kontynuują sprawę,
                    >
                    > wystarczy popatrzeć na nazwiska aktywnych teraz w rządzie...

Ale trzeba szczerze przyznać, że przesadzasz w swoim pisaniu.
                    • Gość: +++Ignorant Re: A czy to prawda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.02, 23:39
                      Gość portalu: pollak napisał(a):

> Gość portalu: +++Ignorant napisał(a):
                      >
                      > > Ale teraz sprawa nabiera nowego znaczenia, bo żydki wyraźnie kontynuują sp
                      > rawę,
                      > >
                      > > wystarczy popatrzeć na nazwiska aktywnych teraz w rządzie...
                      >
                      >
                      > Ale trzeba szczerze przyznać, że przesadzasz w swoim pisaniu.

Sława!

A może odpowiesz szczerze, że nie widzisz analogi, nie znasz ich, czy też nie
                      chcesz aby teraz wszczęli rejwach..?

Pozdrawiam!

Ignorant
                      +++
                      • Gość: pollak Re: A czy to prawda IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.02, 23:48

> Gość portalu: pollak napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: +++Ignorant napisał(a):
                        > >
                        > > > Ale teraz sprawa nabiera nowego znaczenia, bo żydki wyraźnie kontynuu
                        > ją sp
                        > > rawę,
                        > > >
                        > > > wystarczy popatrzeć na nazwiska aktywnych teraz w rządzie...
                        > >
                        > >
                        > > Ale trzeba szczerze przyznać, że przesadzasz w swoim pisaniu.
                        >
                        >
                        > Sława!
                        >
                        > A może odpowiesz szczerze, że nie widzisz analogi, nie znasz ich, czy też nie
                        > chcesz aby teraz wszczęli rejwach..?

A czy twierdzisz że każdy Żyd jest zły? Używasz słowa 'żydki', które jest
                        obraźliwe. Nie każdy Żyd jest zły. Niestety ten 'zły' zawsze się wyróżni,
                        zresztą jak w każdym narodzie. Nie można uogólniać. Nie każdy Żyd jest
                        Grossem, Szaronem czy Morele, a raczej większośc nimi nie jest.
                        • Gość: +++Ignorant Re: A czy to prawda IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.02, 01:02

> Gość portalu: +++Ignorant napisał(a):
                          >
                          > > Gość portalu: pollak napisał(a):
                          > >
                          > > > Gość portalu: +++Ignorant napisał(a):
                          > > >
                          > > > > Ale teraz sprawa nabiera nowego znaczenia, bo żydki wyraźnie kon
                          > tynuu
                          > > ją sp
                          > > > rawę,
                          > > > >
                          > > > > wystarczy popatrzeć na nazwiska aktywnych teraz w rządzie...
                          > > >
                          > > >
                          > > > Ale trzeba szczerze przyznać, że przesadzasz w swoim pisaniu.
                          > >
                          > >
                          > > Sława!
                          > >
                          > > A może odpowiesz szczerze, że nie widzisz analogi, nie znasz ich, czy też
                          > nie
                          > > chcesz aby teraz wszczęli rejwach..?
                          >
                          > A czy twierdzisz że każdy Żyd jest zły? Używasz słowa 'żydki', które jest
                          > obraźliwe. Nie każdy Żyd jest zły. Niestety ten 'zły' zawsze się wyróżni,
                          > zresztą jak w każdym narodzie. Nie można uogólniać. Nie każdy Żyd jest
                          > Grossem, Szaronem czy Morele, a raczej większośc nimi nie jest.

Sława!

A czy zauważyłeś już, że ja nie piszę do większości żydów...

Ale tylko i wyłącznie do pewnej ich grupy, która...

I kto Ci powiedział, że ja uogólniam...

A jęsli nawet uogólniam,to na pewien ograniczony użytek...

A dlaczego miałbym pisać przyjaźnie o żydach..?

Przecież oni wcale przyjaźnie do nas nie piszą...

Ale nie tylko próbują się wywyższać, pomijac prymitywizm tego sposobu...

To jeszcze mają czelność nas wartościować!

I wartościują nas ogólnymi miernikami zastowanymi ale ograniczonymi tylko na
                          użytek ich podlych geszeftów...

Dlaczego mielibyśmy się kajać za zorganizowane przez nich prowokacje i hucpy...

Choćby jak ta z Jedwabnem, gdy nie wiadomo kto zabił, kogo zabił, kiedy zabił...

Bo gdy zwracam uwagę na fakt znalezienia pocisków odstrzelonych z broni wzoru
                          (sic!) 1942, to zostaje okrzyknięty antysemitą, współzbrodniarzem, itp...

Bardzo mi to przypomina historię słynnej sowieckiej "komisji do zbadania
                          nazistowskiej zbrodni w Katyniu"...

Czy zauważyłeś jak cicho się zrobiło już o Jedwabnem...

Co żydki się przeraziły niewygodnych faktów, dlaczego zażądali wstrzymania
                          exhumacji, dlaczego ucichło..?

Pozdrawiam!

Ignorant
                          +++

PS Szerzej o tym w odpowiedzi Adamowi...
                          • Gość: pollak Re: A czy to prawda IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.02, 17:48

> A czy zauważyłeś już, że ja nie piszę do większości żydów...

Nie, piszesz ogólnie - 'żydki'.

>
                            > Ale tylko i wyłącznie do pewnej ich grupy, która...
                            >
                            > I kto Ci powiedział, że ja uogólniam...
                            >
                            > A jęsli nawet uogólniam,to na pewien ograniczony użytek...
                            >
                            > A dlaczego miałbym pisać przyjaźnie o żydach..?

Nie musisz.

>
                            > Przecież oni wcale przyjaźnie do nas nie piszą...

Różnie bywa. Przecież nie każdy Żyd to Gross. Tylko tyle.
                  • Gość: on Re: A czy to prawda IP: *.client.attbi.com 22.10.02, 05:20
                    Nie tylko jestes ignorantem ale takze kretynem.
    • Gość: U Re: Semitka w roli adwokata Polaków IP: *.214.84.6.Dial1.Boston1.Level3.net 22.10.02, 05:10
      d_nutka napisała:

> Cześć,to znowu tylko ja.
      > Może to już czas żebym napisała parę zdań w
      temacie,który tak wielu
      > forumowiczom nie daje czasami spokoju.
      > Często ?ustawiałam? się tu na forum w roli ?wyłapywacza?
      > ; antysemitów.
      > Temat mnie ?zajmował? osobiscie a możliwosci forum
      dawało nieporówn
      > ywalnie
      > większe niż w realu.
      > Wiedzę jaką chciałam uzyskać-uzyskałam i to mój
      ?kapitał?,moja nowa
      > nauka.
      > Ale teraz napiszę to co najważniejsze.
      > Napiszę swoją własną opinię.
      > Polacy jako NARÓD nie są antysemitami.
      > Polacy jako zbiór jednostek mają wśród siebie antysemitów.
      > Jakie są proporcje?
      > Forum może i nie jest statystycznym dowodem,ale poprzez
      swóją
      > specyficzną jawność wypowiedzi może służyć za pewne
      odzwierciedlenie
      > rzeczywistych proporcji.
      > Niech inni ?badacze? bawią się liczbami,ja nie mam
      podstaw ani upra
      > wnień do
      > przedstawiania publicznie ?swoich? liczb i procentów.
      > W swoim realnym życiu spotykałam przedstawicieli
      wszystkich możliwych opcji
      > pro i anty semicko-żydowsko-rasistowskich.
      > Nie przetrwałabym jednak w zdrowiu i chorobie gdybym na
      swoich życiowych
      > ścieżkach nie spotykała POLAKÓW,którzy nie dzielili
      ludzi na rasy i religie.
      > I w tym miejscu składam im swój hołd i podziękowanie.
      > Oni zawsze byli cisi.
      > Nigdy nie wypinali piersi do medali i odznaczeń ani nie
      czekali na hołdy i
      > podziękowania.
      > Czynili wiele dlatego,bo tak nakazywał im ich kodeks
      moralny.
      > A ja ,mój los, niejednokrotnie wystawiał ich na ciężką
      próbę.
      > Cóż mogę jeszcze dodać?
      > Chyba nie ma żadnego innego kraju w Europie, a może i
      na świecie,gdzieby w
      > czasach tzw. pokoju tylu ludzi zechciało dobrowolnie
      ?narażać? się
      > w obronie
      > takiej tam małej d_nutki.
      > I można tylko dziękować losowi za ?spokojne? czasy,że
      nie musieli d
      > la mnie
      > narażać życia swojego i swoich najbliższych. A ja
      dziękuję też losowi za
      > te ?spokojne? czasy,że nie ?musiałam? wystawiać ich na
      > próbę w obronie
      > bezpośredniego zagrożenia życia swojego i moich dzieci.
      > A TAKIE CZASY TU NA POLSKIEJ ZIEMI BYŁY.
      > Dlatego nienawidzę antysemitów i innych tego typu anty.
      > Nikt z ludzi nie ma prawa ?sprawdzać? innych ludzi w
      ten sposób.
      > A kto tak czyni jest zbrodniarzem.
      > ZBRODNIARZEM PRZECIWKO LUDZKOŚCI.
      > Czy to co napisałam jest dość jasne?
      > Jak trzeba będzie to uzupełnię.
      > d_

Koniecznie uzupelnij.Przedluz to powyzsze o swoje
      okreslenie antysemity,bo w wiekszosci przypadkow
      wystarczy wypowiedziez litere Z,zeby zasluzyc na tytul
      antysemity,nie mowiac juz o nazywaniu mordercow -
      mordercami.

Ja na szczescie Zydow z tymi drugimi nie myle.
    • Gość: nurni Wdech wydech wdech wydech IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 06:55
      jednak to KURWA wpada w ucho

będąc naście lat temu w okolicach dużej wieży w Paryzu
      rozmawiałem z jakims Arabem
      o drogę pytałem chyba
      osobnik zapytał na koniec kto ja
      a ja na to:
      a, polone, kurwa kurwa kurwa
      i zaświeciłem w uśmiechu zębami

wiem że tylko jedna idiota tak prawi na forum
      pozdrawiam z uśmiechem

nurni
      • nurni ____________post falszywy________________nt 22.10.02, 17:46
    • Gość: n0str0m0 semitka w roli tragikomicznej IP: 202.108.191.* 22.10.02, 06:56
      d_ ...

czy ty naprawde nie potrafisz napisac nic madrego?

a ja sie juz cieszylem
      ze to swiatlo na koncu tunelu
      to naprawde swiatlo
      dzienne

nostromo
      • d_nutka Re: semitka w roli tragikomicznej 22.10.02, 08:14
        Gość portalu: n0str0m0 napisał(a):

> d_ ...
        >
        > czy ty naprawde nie potrafisz napisac nic madrego?
        >
        > a ja sie juz cieszylem
        > ze to swiatlo na koncu tunelu
        > to naprawde swiatlo
        > dzienne
        >
        > nostromo

światło "dzienne" daje też pewien rodzaj lamp.
        lampa,to dla laików żeby wiedzieli o czym mowa.
        d_
        • Gość: +++Ignorant Czytajcie posty żydoposttępaków ale prymitywy../nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.02, 12:42
          • Gość: # Nie piszcie o rodzicach "Elyty" na Forum Adasia... IP: *.wroclaw.tpsa.pl 22.10.02, 13:00
        • al!!! Do normalnej D_nutki 22.10.02, 13:06

Witaj,
          Poruszyłas temat trzepany w wielu wątkach. Sam na swojej skórze odczułem, że
          przekonanie kogoś do tzw. "normalnego" podejścia do kwestii Żydów jest ciężkie.
          Myslę, że tobie tez sie nie uda. Swojego czasu spierając się z nawiedzonymi
          antysemitami/narodowcami nie będąc wcale "za" zostałem obwołany "filosemitą "
          jak gdyby to było najgorsze oszczerstwo. Dlatego róbmy swoje, nie przejmujmy
          się rydzykopodobnymi oszołomami. Zajmowanie się nimi daje im tylko pretekst do
          wygłaszania swoich durnych opinii.Pzdr. Al.
          • carmina Danko! :) 22.10.02, 14:46
            Danko, czesc!

Napisałaś sercem. Dobrym sercem. Spontanicznie. Odrzuciłaś "polityczność", nie
            zważasz na opinie jednej, czy drugiej strony. Bo strony będą się róznić w
            opiniach, od tego są stronami. Będą Cię krytykować, ze napisałaś naiwnie i
            niespójnie, będą łapać za słówka. Ale to co napisałaś bardzo do mnie przemawia.
            Ty widzisz człowieka, jego lęki, jego losy. W te losy wplecione są różne
            okoliczności. Rzeczywiscie, niektóre z nich są jakby testem dla nas. Siedząc
            wygodnie przed kompem nie umiemy przewidzieć, jak zachowalibysmy się w
            sytuacjach ekstremalnych. A wydaje nam się, ze z całą pewnoscią zrobilibyśmy
            tak albo tak nie zrobilibyśmy. Rzeczywistość mogłaby nas bardzo zaskoczyć, in
            minus, ale i - in plus. Nadzieja w tym, ze dobry Bóg oszczędzi nam takich
            sprawdzianów.
            A co do tego czy warto czynić dobro, bo ktoś na to moze nie zasługiwać? Myślę,
            ze nie nam to oceniać. My powinniśmy robić swoje. smile To kwestia naszego
            sumienia. Każdy ma własne. Niezbywalne.

Danko, dla mnie jesteś Polką ( akurat tak się złożyło przecież), która mówi o
            swoich korzeniach. Mozesz równie dobrze być Zydówką, bez znaczenia. Bo jesteś
            człowiekiem, który myśli, którego boli niesprawiedliwość. Spontanicznym, nie
            zawsze dyplomatycznym, czującym, rozumiejącym człowiekiem.
            Dziękuję Ci ze napisłaś ten post. Ty masz serce i patrzysz w serce.

Pozdrawiam Cie serdecznie.

Carmina z Burano
            • Gość: polishAM Re: Danko! :) IP: *.nas18.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 22.10.02, 15:54
              Polka czy Zydowka, Danusi nalezy sie cieply i czuly calusek w policzek.
              Najwazniejsze, ze jest czlowiekiem. Cmok.
              • Gość: pollak Re: Danko! :) IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.02, 17:43

> Polka czy Zydowka, Danusi nalezy sie cieply i czuly calusek w policzek.
                > Najwazniejsze, ze jest czlowiekiem. Cmok.

Nie daj się zwieśż!!!
                • Gość: pollak PS IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.02, 17:44

> Gość portalu: polishAM napisał(a):
                  >
                  > > Polka czy Zydowka, Danusi nalezy sie cieply i czuly calusek w policzek.
                  > > Najwazniejsze, ze jest czlowiekiem. Cmok.
                  >
                  >
                  > Nie daj się zwieśż!!!

Zwieść oczywoście. Nie wiem czy to jakaś gra..... To co ona uprawia...
    • Gość: Elena Re: Semitka w roli adwokata Polaków IP: *.menta.net 22.10.02, 15:49
      Ile razy włażę na forum, zawsze mam szczęście natknąć się na ciebie,Danka.Dziś
      już zdzierżyć nie mogę.Poprzedni twój wątek tytułował się wybaczam Polakom
      antysemityzm.Gdzieś tam znowu na wątku Polacy odpowiedzialni za Holocaust
      popierasz to stwierdzenie nie wyłapując w porę ironii w wypowiedzi twojegho
      przedmówcy.No cóż z serca popłynęło.Teraz znów bawisz się w adwokata Polaków.
      Danka, Polacy, jako naród adwokatów nie potrzebują.A Polaków bandytów/
      jednostki ilekolwiek by ich było, ja, Polka bym nie broniła.Ileż jest w tobie
      sprzeczności dziewczyno.Wiercisz się, miotasz stawiasz barykadę , potem ją
      burzysz,słowem jesteś strasznie niezdecydowana po której stronie się
      ustawic.Powiedz czemu te twoje wątki mają służyć.Jeśli jakiemuś porozumieniu,
      to chyba nikogo nie przekonujesz.Bardziej już przekonuje mnie Fredzio z tą
      swoją bezgraniczną miłością do swojej ojczyzny,/choć ztą wielojaźnią tego
      forum, mogę mieć jakieś wątpliwości czy Fredzio to Fredzio prawdziwy czy tylko
      wirtualny/Ja wiem że temat żydowski jest teraz modny i bardzo koniunkturalny.W
      końcu można spokojnie być w Polsce Żydem, a nawet powiedziałabym, praktyczniej
      z wielu względów być Żydem.Odnoszę jednak wrażenie, że ty i wielu tu na tym
      forum próbujecie się na nas odgrywać za te czasy, kiedy musieliście swoją
      etniczność i odrębność religijną głęboko chować.Wybacz, to nie moja wina.I
      uwierz, że gdybyś przyszła z takim tekstem do mnie 20 lat temu miałabyś we mnie
      pierwszą w Polsce obrończynię.Dzisiaj w świetle niezbyt ładnych strategii
      niektórych kręgów żydowskich, mających na celu odzyskanie swoich dawnych włości
      w Polsce/abstrahuję tu od oceny tych żądań, w kategorii właściwe,
      niewłaściwe,zajmuje mnie tylko niezbyt elegancka forma ich wyrażania/te wasze
      działania tu na forum , trącą, przepraszam że powtórzę słowo, koniunkturalnością
    • _karp Re: Semitka w roli adwokata Polaków 22.10.02, 17:37
      Droga Kaszubko o smutnych oczach,

To miłe, że nie czujesz się zmuszona do naśladowania małego Oscara
      z "Blaszanego bębenka", który buntuje się przeciwko temu "paskudnemu światu",
      że potrafisz dostrzec i docenić ludzi przyjaznych czy po prostu normalnych (
      to, że ktoś nie jest świnią to nie jest przecież żadne bohaterstwo, to jest
      właśnie normalność ). Żyjemy w bardzo nerwowych czasach i całe mnóstwo ludzi ma
      problemy głównie ze sobą właśnie. Ja staram się takim ludziom schodzić z drogi
      ( skoro i tak im nie jestem w stanie pomóc ) żeby się tym pesymizmem,
      czarnowidztwem i szukaniem diabła wszędzie wokół siebie ( tylko nie w sobie )
      nie zarazić.

pozdrawiam
      Karp
      Miniony weekend spędziłem w Trójmieście.
      Rozmawiałem ze znajomymi - wszyscy się martwią, że tak wiele wartościowych osób
      emigruje do Warszawy. To jest taki bardzo prawdziwy i realny problem dla tych,
      którym na sercu leży przyszłość naszego regionu.
    • bimi Zaraz się poryczę... 22.10.02, 17:53
      Jakie to miłe; tak ładnie o Polakach.

A nie pzryszło Ci, Danutko do głowy, że tak naparwdę, to my nie potrzebujemy,
      aby naszymi "adwokatami" byli akurat ci, którzy jako jedyni uważają, że
      jacykolwiek "adwokaci" są nam potrzebni.

Rozumiesz?
      • d_nutka Re:Czy Polacy potrzebują adwokata 22.10.02, 23:57
        Bajeczka na dobranoc z morałem.
        Dawno,dawno temu ,może 43 to było stoi prze Panem Bogiem Mosiek i tak mówi.
        Panie Boże przyszedłem do ciebie przez oswięcimski komin i nie podobała mi
        się ta moja ostatnia podróż .Ale teraz nie żałuję. Ładnie tu u ciebie i miło
        bardzo.Chciałbym tu pozostać na zawsze.Chciałbym też zaprosić tu swojego
        sąsiada Polka.A Bóg na to.Z twoim sąsiadem Bolkiem może być problem.Ja
        wszystko widziałem.Twój sąsiad nie udzielił ci pomocy gdy gonili za tobą
        bandyci żebyś trafił do mnie.Ja wiem,że on się bał.Bał się,że mogę nie mieć
        miejsca dla was obu. A jeszcze do tego weszła by w moje progi jego żona i jego
        dzieci i cały dom jego.Mogło by być nawet razem ze 30 dusz.A ten twój sąsiad
        nie bardzo mi wierzył,że znajdę u siebie dla wszystkich miejsce. A kto mi nie
        wierzy nie znajdzie drogi do mojego domu.Chyba Mośku będziesz musiał tu
        zapomnieć o swoim sąsiedzie.
        Ale dam mu jeszcze jedną szansę.Może z niej skorzysta.
        Na twoje miejsce urodzę inne dzieckoBędzie mieszkać obok twojego sąsiada Polka.
        Zobaczymy co to dziecko powie.Jeśli też tak jak ty zatęskni za twoim sąsiadem
        to może znajdę tu jeszcze miejsce dla tego Polka.
        A teraz patrz przez to okienko.
        Za jakiś czas opowiesz mi co zobaczyłeś.
        Ja mam tyle innych spraw na głowie.
        Mój przyjaciel diabe łstrasznie bałagani i ja mam potem dużo pracy.
        Ten mój przyjaciel jest chyba pracocholikiem a ja lubię czasem odpocząć i
        dlatego ciągle mam zaległości w sprzątaniu po nim a pomocników mam coraz mniej.
        Koniec bajeczki.
        A gdzie morał?
        Poszedł spać.
        d_
        • Gość: Elena Re:Czy Polacy potrzebują adwokata IP: 62.57.178.* 23.10.02, 09:52
          Danka Napisała: Pomilczmy choć jedną noc.¨"Głupi gada bo nade wszystko chce
          zabłysnąć.Nie wie, że tę sztukę opanowała również żarówka."Brak dedykacji.Może
          sama dodasz.
          • Gość: # Do D_ IP: *.wroclaw.tpsa.pl 23.10.02, 11:04
            "Sąsiedzi" - bajka z moralem.

Dobrze - ze wiesz, ze to kolejna bajka.
            • d_nutka Re: Do D_ 23.10.02, 11:52
              Gość portalu: # napisał(a):

> "Sąsiedzi" - bajka z moralem.
              >
              > Dobrze - ze wiesz, ze to kolejna bajka.

a może to nie bajka?
              może miałam taki sen?
              a może tylko marzenie.
              d_
          • d_nutka Re:Czy Polacy potrzebują adwokata 23.10.02, 11:51
            Gość portalu: Elena napisał(a):

> Danka Napisała: Pomilczmy choć jedną noc.¨"Głupi gada bo nade wszystko chce
            > zabłysnąć.Nie wie, że tę sztukę opanowała również żarówka."Brak
            dedykacji.Może
            > sama dodasz.

dodaję
            Dedykuję autorowi cytatu.
            To mój ulubiony profesor.
            Wymyślił bioelektronikę i był polskim księdzem.
            d_
            ps.
            dokonałam w cytacie drobnego oszustwa i dlatego nie podałam autora.
        • bimi Re:Czy Polacy potrzebują adwokata 23.10.02, 11:05
          Wiesz, ładne bajeczki prawisz...

Niemniej jednak nie wiem czy znajdziesz drugi naród, którego liczba obywateli
          zgładzonych przez hitlerowców za pomoc żydom dorównywała by Polsce.

Daruj więc sobie podobne przykłady, bo one może i są prawdziwe, jednak gdyby
          wziąść pod uwagę średnią europejską (czy nawet światową) z tamtych czasów, to
          są po prostu zwykłym oszczerstwem!

I jeszcze jedno; czy uważasz, że gdyby zamienić role, to żydzi pomagali by
          Polakom, równie mocno narażając życie? Bo ja dam głowę, że nie! Oczywiście
          piszę o ogóle - nie o jednostkach.
          • d_nutka Re:Czy Polacy potrzebują adwokata 23.10.02, 11:48
            bimi napisał:

> Wiesz, ładne bajeczki prawisz...
            >
            > Niemniej jednak nie wiem czy znajdziesz drugi naród, którego liczba obywateli
            > zgładzonych przez hitlerowców za pomoc żydom dorównywała by Polsce.
            >
            > Daruj więc sobie podobne przykłady, bo one może i są prawdziwe, jednak gdyby
            > wziąść pod uwagę średnią europejską (czy nawet światową) z tamtych czasów, to
            > są po prostu zwykłym oszczerstwem!
            >
            > I jeszcze jedno; czy uważasz, że gdyby zamienić role, to żydzi pomagali by
            > Polakom, równie mocno narażając życie? Bo ja dam głowę, że nie! Oczywiście
            > piszę o ogóle - nie o jednostkach.

bimi
            a kto ci broni pisać podobne bajeczki?
            d_
            • bimi Re:Czy Polacy potrzebują adwokata 23.10.02, 11:58
              d_nutka napisała:

> a kto ci broni pisać podobne bajeczki?

Nikt. A po co ty te bajeczki opowiadasz?
            • Gość: Elena Re:Czy Polacy potrzebują adwokata IP: *.menta.net 23.10.02, 13:00
              Danka, ale ty kopiujesz i parafrazujesz a nie piszesz.Jedyne twoje w tym
              pisarstwie to dwuznaczność, niedomówienie i figury stylistyczne które powodują,
              że tekst jest poniżej granicy komunikatywności.Trochę mniej megalomanii, więcej
              zdrowego rozsądku i wszystko będzie cacy.Pozdrawiam.Elena
    • Gość: kszatek Re: Semitka w roli adwokata Polaków IP: 5.2.* / 199.43.14.* 23.10.02, 16:36
      d_nutka
      troche prowokacyjna ta twoja wypowiedz, sam tytul sugeruje i jakos irytuje -
      uproszczajac znaczenie pozostaje takie (przynajmniej dla mnie) 'nie wszyscy ci
      polacy tacy zli - sa wsrod nich sprawiedliwi - znam kilku i dzieki bogu nie
      trzeba ich sprawdzac'
      mimo, ze nienawidze psychopatycznych wypowiedzi ignoranta i jemu podobnych
      chorych antysemitow ale ty swoim egocentryczno-wyzszosciowym przebaczaniem-
      adwokactwem nie przyczyniasz sie do zrozumienia bo dopisujesz sie do tego
      stereotypu - 'polacy - mordercy zydow'
      a moze rzeczywiscie uwazasz, ze ignorant czy bolek to reprezentatywne osoby dla
      polskiego spoleczenstwa? a moze masz magie przyciagania takich kolesi np.
      takimi tekstami jak wyzej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka