Dodaj do ulubionych

OJCZE TADEUSZU,NIE PODDAWAJMY SIE

27.11.02, 01:13
Antykatolicki rój jadowitych much atakuje naszego kapłana, Ojca Dyrektora,
założyciela Radia Maryja, współtwórcę licznych patriotyczno-narodowych dzieł,
takich jak choćby Nasz Dziennik czy Wyzsza Szkoła Kultury Społecznej i
Medialnej.
Nagonka trwa.
Widzieliśmy ją na antenie komunistycznej Jedynki.
Prowokacja o Ojcu Tadeuszu, jest szyta tak grubymi nićmi, ze nie moze
spowodowac zmiany steru, ster jest nadal jasny, płyniemy na oceanie pogardy i
lewackiej żydomasońskiej trajektorii, elementy antypolskie chcą przechylić
burty dzieła Ojca, dzieła samej Maryi, Chrystusa Króla...
czy my Polacy mamy szanse przeciwdzialać temu?
Alez tak.
Jak, zapyta ktoś.
Ano, różaniec, modlitwa, pomoże solidarność międzyludzka i otwarcie się na
Boga, na Radio Maryja, na jedynego patriotę, który ma jeszcze siłę i
odpowiedni oręż do nierównej walki o Polskę - na Ojca Dyrektora Tadeusza
Rydzyka, który niczym kapitan samotnej fregaty niestrudzenie żegluje po
niespokojnych wirach.
Ojcze, jesteśmy z Tobą, jesli to czytasz, pamiętaj, że Radio Maryja to nasza
wspólna sprawa, nasza wspólna łódz...
Nie pozwolimy, nie oddamy...
NIE RZUCIM ZIEMI SKAD NASZ ROD, NIE DAMY POGRZESC MOWY...
Obserwuj wątek
    • wojcd Poczekaj na ranek dostaniesz po uszach!!! 27.11.02, 01:15
      • reggie Re: Poczekaj na ranek dostaniesz po uszach!!! 27.11.02, 01:22
        Wyznaję zasadę, że kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje.
        Dlatego nie obawiam się ranka.
        Obawiam się tych wszystkich komunistów, którzy opluwaja autorytet Radia Maryja.
        Kaczmarki z Reichu, różne smithy jakieś Kanadole, wszystko pewnie przechrzty,
        pejsaci do tego, a moze z SBckim rodowodem nawet?
        Kto wie?
        Dlatego w górę serca, Radio Maryja było, jest i będzie.
        • reggie Re: Poczekaj na ranek dostaniesz po uszach!!! 27.11.02, 01:34
          Oj, krótki rzut oka na posty na tym diabelskim forum aktualności dał mi wiele
          do myślenia...
          Tyle tu antypolonizmu, polskojęzyczny element osacza ludzi mądrych, prawych i
          uczciwych, Sorciere atakowana jest przez panów waniających cebulą i starą macą,
          dlaczego jesteście antykatolikami?
          Boże, widzisz to i nie grzmisz...
    • Gość: bolek Re: OJCZE TADEUSZU,NIE PODDAWAJMY SIE IP: *.sympatico.ca 27.11.02, 01:49
      Ja nie mam nic przeciwko radiu m. Uwazam ze powinno istniec, gdyz jest niezmiernie potrzebne dla ludzi
      samotnych, chorych, lub tych , ktorzy nie maja mozliwosci czytania prasy, ogladania telewizji, niemajacych
      dostepu do mediow. Slucham radia Maryja kazdego dnia i razi mnie w mim brak pokory, delikatnosci,oraz
      calowita jednostronnosc podawanych wiadomosci. Na codzien jestem rowniez bywalcem prasy
      internetowej. Czytam wszystkie te gazety ktore uwazam za wiarygodne. Mam tu na mysli ,Dziennik
      krakowski, Zycie, Gazete wyborcza. Poniewaz Radia Maryja slucham prawie od powstania tej rozglosni,
      wiec musze przyznac ze wiele ujawnionych, lub przypomnianych faktow w oostatnim artykule "wyborczej"
      mialo miejsce. Mam tu na mysli i owe pieniadze, dziwnie skradzione ksiegowej i owe zbieranie na kupno
      stoczni itd. Czlowiek, ktory pomaiwia innych o zlodziejstwo "rozkradanie ojczyzny" i nie placacy podatkow,
      butny a przeciez zakonnik slubujacy ubustwo, nie zasluguje na szacunek. Kiedys, mojej mamie mazacej
      o synu ksiedzu, proboszcz naszej parafii na dolnym slasku, powiedzial "lepiej aby pani syn byl dobrym
      katolikiem niz zlym ksiedzem. Minelo od tego czasu 50 -siat lat i pamietam te slowa. Jestem dobrym
      katolikiem, gleboko wierzacym, wiec domagam sie od przelozonych Redemptorystow zrewidowania i
      ustosunkowania sie do tej sprawy. Nie musialo byc filmu, nie musialo byc artkulow w "dazecie" cala
      rzesza ludzi wierzacych domagala sie rozliczenia Rydzyka z tych wszystkich matactw finansowych. W tym
      roku bylem na urlopie na Krecie. Kobieta w banku, pomylila sie w czasie wymiany pieniedzy i wyplacila
      rownowartosc 2000 $ zamiast 200-tu. po powrocie do banku i oddaniu pieniedzy powiedzialem zonie ze
      przeciez ktos musi z Polakow byc uczciwy. Ojcze Tadeuszu rozlicz sie z tych pieniedzy! Tam sa tez
      pieniadze moich rodzicow, ktore osobiscie wysylalem na podawane wraiu polskim adresy. Rozlicz sie i
      odejdz, wiecej spustuszenia w mlodych Polakach zrobiles niz wladze komunistyczne.Wytlumacz sie
      publicznie ze wszystkich stawianych ci zarzutow i zamknij sie w pustelni w Tuchowie na reszte zycia.
      • reggie Re: OJCZE TADEUSZU,NIE PODDAWAJMY SIE 27.11.02, 12:27
        NIE !
        Nikt się nie musi z niczego rozliczać, człowiek, który sprawił, ze modlitwa
        słyszalna jest na obydwu półkulach, propagujący idee braterstwa miłosci
        blizniego, człowiek o bezprzykładnym autorytecie tak w kraju jak i za granicą,
        powinien mieć zagwarantowana spokojną działalność duszpasterską, a do tego
        potrzeba spokoju tak duchowego, jak i materialnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka