Dodaj do ulubionych

A w Polsce???

04.04.06, 07:40
wiadomosci.onet.pl/1300604,11,item.html

Szkoda, że w naszym kraju nie da się wykorzystać zapału młodych ludzi do
pracy. Dziś Marcinkiewicz jeździ po Europie i załatwia rynki pracy dla
Polaków, a jutro będzie na Białorusi załatwiał pracowników, bo u nas nie
będzie komu pracować. Zresztą wcale sie nie dziwię młodym, że uciekają. Tu nie
ma przyszłości, tu nie ma życia. Do doopy z takim krajem. Za grosz nie ma we
mnie patriotyzmu.

a tak w ogóle to dzień dobry wszystkim big_grinbig_grinbig_grin

owca_czarna

Obserwuj wątek
    • abprall Re: A w Polsce??? 04.04.06, 07:48
      dzień dobry...
      (foto) – konkretnie idzie tu o czarne owce w życiu codziennym...
      a w ogóle , qrwa to wiosna idzie....
      www.das-schwarze-schaf-online.de/tritt.jpg
      • v_2 Re: A w Polsce??? 04.04.06, 08:05
        Ano idzie...
        venom.braxis.org/~kszysiu/tmp/wiosna_idzie.JPG
        • haszszachmat _____________________Głosowałaś jak widzę na PO?/n 04.04.06, 10:57
          • haszszachmat Rokita na prezydenta a Tusk na premiera 04.04.06, 11:03
            wyobraź sobie taką konstelację.
            Dopiero taką przymiarką imaginacyjną
            ujrzysz ich jak w krzywym zwierciadle
            - jako mężów stanu i polityków - w prawdziwym świetle.

• haszszachmat Re: Rokita na prezydenta a Tusk na premiera 04.04.06, 11:10
              Tu jest przyszłość!
              Tu jest życie!
              Tu można żyć bez szczurzysz wyścigów!
              W kraju z taką gościnnoscią! Z taką hojnoscią. Z taką solidarnością!
              Z taka wiarą, patriotyzmem i empatią, Chęcia niesienia pomocy.
              Zapytaj szefów fundacji czym się wyróżniamy!

Mozna się chwalić takim krajem. Z taka historią!
              Z takim krajobrazem naturą fauna i florą!
              Góry i morze! Górnicy i górale! Dołowi i doliniarze!
              Za grosz nie ma we mnie intenacjonalizmu.
              Niestety dopiero od niedawna takie cechy mają rządzacy!
              • owca_czarna Re: Rokita na prezydenta a Tusk na premiera 04.04.06, 12:08
                haszszachmat napisał:

> Tu jest przyszłość!
                > Tu jest życie!
                > Tu można żyć bez szczurzysz wyścigów!
                > W kraju z taką gościnnoscią! Z taką hojnoscią. Z taką solidarnością!
                > Z taka wiarą, patriotyzmem i empatią, Chęcia niesienia pomocy.
                > Zapytaj szefów fundacji czym się wyróżniamy!
                >
                > Mozna się chwalić takim krajem. Z taka historią!
                > Z takim krajobrazem naturą fauna i florą!
                > Góry i morze! Górnicy i górale! Dołowi i doliniarze!
                > Za grosz nie ma we mnie intenacjonalizmu.
                > Niestety dopiero od niedawna takie cechy mają rządzacy!

Haszu, a jakbym nawet głosowała na PiS, a teraz partia ta przestała mi się
                podobać, to dalej mam jej klaskać? Nie mogę powiedzieć sorry pomyliłam się?
                Więcej na żadne wybory nie pójdę........

A świetlana przyszłość z tą flora, fauna i gościnnością to już mi bokiem
                wychodzi. I co nam po niej ...... jak zastanawiam się jak przeżyć do
                pierwszego.

owca_czarna
                • hasz0 OK! Ja też się zastanawiam. Juz mnie AG nazywa 04.04.06, 13:58
                  złośliwie powtarzając po znanych polemistach
                  - "biedaku".
                  ...mają na myśli nie tylko stan majątkowy...
                  - ale stan umysłu!

Państwo a nie fundacje czy fundusze czy prywatne ubezpiczenia są prawdziwą
                  gwarancją solidarności społecznej.
                  Dlatego przekonuja nas na siłę, ze nie możemy się cofać
                  przed globalizacją i rządami bankierów mających w kieszeni premeirów i
                  prezydentów.

Wyborcy maja coraz mniej do gadania. Wybory wygrywa kapitał.
                  Prawo państwowe nic nie znaczy wobec zdania jedengo komisarza, łasego na
                  kasę.

• piq towarzyszu qmisarzu polityczny szmat0,... 04.04.06, 18:23
                    ...macie zadziwiającą łatwość wycierania sobie różowego ryja cudzymi nikami w
                    rozmowach z osobami trzecimi - tym razem w robocie macie nik jędrzeja. Ale taka
                    praktyka, którą już zresztą przećwiczyliście, towarzyszu szmat0, na mnie, wcale
                    mnie nie dziwi, gdyż ludzie naprawdę dobrze wychowani, do których wy się nie
                    zaliczacie, nie zostali beneficjentami gierkowszczyzny, do których wy się
                    zaliczacie.

Przy okazji dziękuję twawariszczu politruku za potwierdzenie towariszcza
                    wierności ideałom marxizma-leninizma słowy następującymi:

> Państwo a nie fundacje czy fundusze czy prywatne ubezpiczenia są prawdziwą
                    > gwarancją solidarności społecznej.
                    > Dlatego przekonuja nas na siłę, ze nie możemy się cofać
                    > przed globalizacją i rządami bankierów mających w kieszeni premeirów i
                    > prezydentów.

Ormowiec. Z leprem i innymi kgbowskimi agentami ci w sam raz po drodze.
                    • hasz0 Re: towarzyszu qmisarzu polityczny szmat0,... 05.04.06, 09:56
                      przeczytaj sobie Drogi PiQ-u - pięknoduchu, propagatorze zasad forumowych
                      i szlachetny bawidamku - po przespanej nocy co mi tu nawypisywałeś:

(załóż na chwilę, ze nie byłem nigdy w PZPR, w KGB, SB, ZOMO, za Gierka
                      nie robiłem kariery, a efekty z majej pracy jak miód spijali karierowicze
                      agenci TW)
                      nastepnie porównaj jad z ukłuciem i postaw sobie ocenę z inteligencji piczej

:::::::
                      towarzyszu qmisarzu polityczny szmat0,...
                      ...macie zadziwiającą łatwość wycierania sobie różowego ryja cudzymi nikami w
                      rozmowach z osobami trzecimi - tym razem w robocie macie nik jędrzeja. Ale taka
                      praktyka, którą już zresztą przećwiczyliście, towarzyszu szmat0, na mnie, wcale
                      mnie nie dziwi, gdyż ludzie naprawdę dobrze wychowani, do których wy się nie
                      zaliczacie, nie zostali beneficjentami gierkowszczyzny, do których wy się
                      zaliczacie.

Przy okazji dziękuję twawariszczu politruku za potwierdzenie towariszcza
                      wierności ideałom marxizma-leninizma słowy następującymi:

> Państwo a nie fundacje czy fundusze czy prywatne ubezpiczenia są prawdziwą
                      > gwarancją solidarności społecznej.
                      > Dlatego przekonuja nas na siłę, ze nie możemy się cofać
                      > przed globalizacją i rządami bankierów mających w kieszeni premeirów i
                      > prezydentów.

Ormowiec. Z leprem i innymi kgbowskimi agentami ci w sam raz po drodze.
                • ewa8a Re: Rokita na prezydenta a Tusk na premiera 04.04.06, 18:44
                  owca_czarna napisała:

>I co nam po niej ...... jak zastanawiam się jak przeżyć do
                  > pierwszego.

Owco,też pomyśl o Irlandii.
                  • owca_czarna Re: Rokita na prezydenta a Tusk na premiera 04.04.06, 20:27
                    ewa8a napisała:

> owca_czarna napisała:
                    >
                    > >I co nam po niej ...... jak zastanawiam się jak przeżyć do
                    > > pierwszego.
                    >
                    > Owco,też pomyśl o Irlandii.

Ewo wyjeżdzają młodzi, ... bo znają języki. sad((((((((((((

owca_czarna
                • benek231 Re: Rokita na prezydenta a Tusk na premiera 04.04.06, 20:58
                  pierwszego.

owca_czarna

Podczas wizyty nowegho darmozjada wszedzie rozdawac beda cialo Jezusa,
                  niestety, wiec sprobuj zalapac sie kilka razy pod rzad i ... jakos przezyjesz.

• owca_czarna Re: Rokita na prezydenta a Tusk na premiera 04.04.06, 21:08
                    benek231 napisał:

> wszedzie rozdawac beda cialo Jezusa,

A co ja kanibal? Jakoś inaczej powinni mówić, ........

owca_czarna

• owca_czarna Gość w dom, Bóg w dom - jak mówi przysłowie 04.04.06, 21:55
                haszszachmat napisał:

> W kraju z taką gościnnoscią!

ale ja serdecznie dziękuję za taką gościnność.

Zwiedził całą Europę, pobili go tylko w Polsce
                W Stróżkach w powiecie staszowskim (Świętokrzyskie) nieznani sprawcy napadli,
                dotkliwie pobili i okradli Francuza, który od 1999 roku wędruje przez Europę
                jako orędownik pokoju na świecie. Mężczyzna trafił do szpitala.

wiadomosci.onet.pl/1301251,11,item.html

Haszu, co Ty na to? O jakiej gościnności Ty mówisz?

owca_czarna
                • hasz0 Re: Gość w dom, Bóg w dom - jak mówi przysłowie 04.04.06, 23:28
                  Tu masz na Aquanecie najlepszy przykład, co stało się z Polakami
                  po 1989. Z Solidarnością. Z godnością. Z rzetelnością. Z tolerancją.
                  Z szacunkiem do starszych. Do mądrzejszych i do głupszych.
                  Do mniej wykształconych i do przeuczonych
                  a nawet... fantyków-"profesjonalistów".

No to i to samo z gościnnością. Wszyscy w Polsce gościnni a jeden pazerny
                  urobił tym wszystkim opinię! I tyle.

Pieniądz oceną. Bogactwo celem. Konkurencja zasadą.

Napiszesz takiemu PiQ-owi zdanie - a on widzi jedno słowo, z którego
                  zrobił habilitację! Bo przeuczony! Opisał tę nienawiśc pospólstwa haszystów
                  do wyuczonych podwójnie PiQ-ów.

Uczy mnie teraz od nie-POPiSu - zasad pisania a raczej niepisania na F.

Jego te zasady of cause nie dotyczą - on gentelman, on krasomówca, on wyrocznia,
                  on poza dostępnym śmiertelnikom poziomem. Puszy się! Rozkazuje.
                  Jobuje!
                  A każdy widzi, ze to zwyczajny snob z kompleksem mentora, poszukujący taniego
                  poklasku naiwnych.
                  Lubię go - bo mu pamiętam dobre momenty i dobre słowa.
                  Trwały nie miesiące a lata. Teraz sie wqurza, rekcja typową jak to przegraniec
                  zwykle reaguje na zmianę gdy mu wyobraźni braknie...
                  Szkoda mi go troszeczkę....
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39294225&a=39763845
                  Odpiszę Ci na spokojnie jutro - bo temat to dziś najważniejszy!
                  • jaceq Re: Gość w dom, Bóg w dom - jak mówi przysłowie 04.04.06, 23:52

hasz0 napisał:

> co stało się z Polakami
                    > po 1989.

A co się, przepraszam, takiego "stało", że nic o tym nie wiem? Przypomnę Ci,
                    Haszu dla ułatwienia, że w porywach 3 mln z owych Polaków należało do PZPR i
                    było to przed 89.

Teraz znowu jakiś tam procent należy do Samoobrony, bądź sympatyzuje z LPR. Może
                    o to Ci chodzi?

____
                  • jaceq Re: Gość w dom, Bóg w dom - jak mówi przysłowie 04.04.06, 23:53

> > Pieniądz oceną. Bogactwo celem. Konkurencja zasadą.

AMEN!
                    ____
                    • hasz0 Re: Gość w dom, Bóg w dom - jak mówi przysłowie 05.04.06, 00:00
                      Nic się nie stało poza tym, ze się zestarzałem i zbiedniałem
                      a inni odmłodnieli i wzbogacili.
                      • hasz0 ______________________Gość w dom, Bóg w dom i Amen 05.04.06, 00:13
                        Oceną miłość, altruizm i dobroć a nie pieniądz.

Bogactwo ale ducha - celem. Konkurencja a jakaż to zasada?
                        Przeczy wspóldziałaniu i solidarności.

3/4 wysiłku świata blichtru w reklamę chłamu? Glob Mac Donalda?

Na poziomie materialnym jedynym miernikiem wartości są pieniądze.
                        Ale za 4000 zł nie kupisz zdrowia u kierowcy NFZ
                        ale u lekarza za 1200 w ZOZ-ie!

A to jest poziom swiadomości i do tej się odwołuję u ekonomistów
                        i finansistów - z jakim skutkiem sam widisz.
                        Pieprzą o Adamie Smith'ie sprzed 200 lat. A reszta globalnego tortu się kurczy
                        w tempie chinskiego wzrostu. A oni tylko wzrost i wzrost. Zysk i wzrost zysku!

Udają czy oszukują? Czy może być na giełdzie bezbessowy boom?
                        Ilu skoczy z wieżowców, by się nie męczyć jak ci z parteru?

• hasz0 Wszędzie naokoło Polski państwa dbają o swoje nie 05.04.06, 10:08
                          cudze.
                          Tu na jakąkolwiek krytykę polityki ultraliberałów
                          zaślepionych do tego stopnia obcymi, ze sprywatyzowano
                          telekomunikację, energetykę i gazownictwo inwestorami zagranicznymi z Francji,
                          (Niemiec) Finlandii czy Szwecji ale .......
                          PAŃŚTWOWYMI!!!!!!!!!!!!!
                          widzą ultraliberalizm w ekonomii nie jako - jeden ze sposobów
                          myslenia o gospodarce rynkowej ale jako nienaruszalny dogmat
                          jak niegdys gospodarka komunistyczna - scentralizowana - bez patrzenia
                          na niszczące efekty dotykające dziesiątek milionów niczemi niewinnych
                          obywateli.
                          Próbujących wskazać niuanse - bo diabeł tkwi jaka zawsze w szczegółach
                          taki durny zaślepiony nienawiścią i pazernością PiQ
                          częstuje pod byle pretekstem czymś takim
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=39709523&a=39778100
                          • hasz0 Wszędzie naokoło Polski ludzie dbają o swoje 05.04.06, 10:31
                            i nie pozwalają sobie wmawiać doktrynalnych bredni.
                            Gdy ktos robi przkręt to nie winien krętacz tylko "struktura własności
                            spółki" i wyprzedaje się "prywatyzując" obcym firmom państwowym tak satło się
                            w Polsce z "kurami znosżacymi złote jaja" z elekryką, gazem i telefonią!
                            Obcy się smieją w kułak. Wycyckają do spodu i sprzedadzą na koniec za
                            symboliczne 100 zł jak te DEWOO w W-wie!
                            Gdy państwo próbuje ingerować reprezentant obcych wywala ministra za drzwi
                            jak pętaka!

Nic to, z ezapłacimy dziesiątki miliardów, nic to że banki transferuja
                            dziesiątki mlrd zysków z banków które kupiły za 100 czy 1000 razy mniej.

taki durny lecz wąsko wykształcony w jedynej wersji ekonomii
                            zionie zółcią, sliną i wymiocinami aż cuchnie na ekranie
                            - jest taki sam jak jego idol: - politruk doktryner Balcerowicz
                            zawzięty komunista bez skrupułow a potem zawzięty ultraliberał monetarysta
                            nienaruszalny dogmat nie podlega dyskusji w zadnym szczególe
                            tak jak niegdys gdy pilnował gospodarki komunistycznej - scentralizowanej -
                            też bez patrzenia na niszczące efekty (Wtedy podaży towarów)
                            dotykające dziesiątek milionów niczemu niewinnych obywateli
                            tak teraz niszczacych efektów podazy miejsc pracy!

I dlatego trzeba i nalezy dyskutować i pokazywać winnych
                            - a ilośc jadu potraktowac jako probierz trafności osądów!

Haszu, a jakbym nawet głosowała na PiS, a teraz partia ta przestała mi się
                            podobać, to dalej mam jej klaskać? Nie mogę powiedzieć sorry pomyliłam się?
                            Więcej na żadne wybory nie pójdę........

pierwszego.

owca_czarna

• szach0 ___Owco jesli chcesz dbać o swoje to musisz iść na 06.04.06, 00:44
                              wybory!
                              Chocby ordynacje zniekształcały wolę wyborców
                              - już się kłoci PO o system większosciowy zapisany przez nich w Konstytucji.
                              Ordynacje z tych samych proporcji głosów mogą zmieniać przewagę frakcji
                              ale jednak w pewnych granicach - i to JEST POWÓD dla którego we włąsnym
                              interesie trzeba głosować!

Pozostawiając los ekonomistom, doradcom, lobbystom, bankowcom
                              dajemy im nieskrępowany wpływ na korumpowanie władzy.

Tę najlepszą ilustracją był teb GURU EKONOMII
                              ten WIELKI AUTORYTET I PROFESOR
                              który w reprezentując interes Unicredito wyrzucił za drzwi
                              reprezentanta narodu! A czyje są pieniądze w BPH czy PKO
                              państwa B.?
                              nadzoru bankowego?
                              może pana prezesa Profumo?
                              a moze Komisarza unijnego albo szefa Europejskiego Banku Centralnego?
                              Wszyscy wyli i ryczeli jak PiQ na Hasza!
                              A to są pieniądze nasze! polskich obywateli!
                              Twoje i moje!

• szach0 I pamiętaj gdyby było PO nikt by nawet nie pomysla 06.04.06, 00:54
                                gdyby było PO u władzy media rząd
                                wszyscy nawet by nie pomyśleli że cosś jest źle
                                ministra nie trza by było wyrzucać głosowałby tak jak widzisz
                                co ryczy PO i wyznawcy
                                GURU reform - zamiany

_______powszechnego braku towarów
                                _______powszechny na brak pensji!

Jeszcze raz przemyślczy gdyby nie wyborcy PiS dowiedziałabyś się
                                że jest cos na rzeczy! Prywatyzacja nienowoczesnych i zacofanych banków
                                polskich miała zmniejszyć koszty, potanic usługi itp.
                                A co jest? Transfer forsy do central sztucznymi kosztami WIELOKROĆ WYŻSZYMI
                                niż nają te niesprywatyzaowane ( stąd wyszło na jaw!)
                                po kilkadziesiat miiardów zł rocznie!
                                Pilnuj pieniedzy a nie słuchaj autorytetów i ekonomistów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka