Dodaj do ulubionych

Mecenasi Rywina

IP: 62.233.202.* 21.02.03, 22:41
Wyjdą najlepiej na tym procesie-bez względu na to, co dla Rywina osiągną -i
to oni są wygrani-darmowa reklama w skali ogólnopolskiej ,hahaha
Obserwuj wątek
    • Gość: AdamM Eureka - IP: *.icpnet.pl 21.02.03, 22:44
      a jak bylo z procesem OJ Simpsona? Choc tam wygrali dla niego naprawde wiele.
      Nie pamietasz czy w stanie, gdzie byl sadzony mogl dostac "czape"?

A.
      • Gość: XXX Re: Eureka - IP: 62.233.202.* 21.02.03, 22:54
        niestety nie...ale wątpie, żeby dla Rywina wygrali coś wielkiegosmile
    • Gość: Don Baca Re: Mecenasi Rywina IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 16:50
      Gość portalu: XXX napisał(a):

> Wyjdą najlepiej na tym procesie-bez względu na to, co dla Rywina osiągną -i
      > to oni są wygrani-darmowa reklama w skali ogólnopolskiej ,hahaha

Na prawdę myślisz, że to DOBRA dla nich reklama? Zachowują się jak palanty.
      Podskakujące i uciążliwe ratlerki, ot co. Na razie nie wykazali się żadnym,
      nawet małym zwycięstwem. Każda ich inicjatywa napotyka ma mur /swoją drogą
      Nałęcz się wyrabia/. Zabije ta komisja tych chłopaczków - śmiechem.
      • Gość: piessek Re: Mecenasi Rywina IP: 213.199.194.* 23.02.03, 17:10
        Popieram! W piątek o 15:00 wkroczyli wraz z Lwem do Sali Kolumnowej tak jaby
        mieli zaraz rzucić całą Komisję Śledczą plus pół Polski na kolana.
        Skandaliczny wniosek o odwłołanie jednej z pań, będącej ekspertem Komisji, był
        ich pierwszą wpadką, po czym tak jak napisał Baca zachowywali się jak słon w
        składzie porcelany. Na miejscu Lwa, oddaliłbym czym predzej młodzieńców, bo
        jesli uważa on, że wynajął dwa młode lwy to się pomylił. Sądzę, że możnaby ich
        określić jako nieopierzone koguciki. Rzeczywiście reklamę to zrobili sobie
        oni, że ho, ho...
        • Gość: jasiek Mecenasi Rywina b dobrzy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 17:21
          Te same fakty a zupelnie inna interpretacja. Wygrali pierwsze starcie pokazali
          ze nie mozna sie do nich zwracac wiekszy tylko Panie mecenasie, Zatakowali
          ekspeta i slusznie Dziekan jest przełożonym ale bezpośrednim. Kierownik
          katedry który wystepuje z wnioskami o awanse i nagrody jak i przydziela zajęcia
          czyli wniosek o zaleznosc zasadny i spychajacy eksperta do obrony. Poseł Ziobro
          zrobił błąd dając doniesienie do prokuratury i bardzo dobrze mu to wypunktowano
          w sądzie już by poległ. Nie można być w tej samej sprawie i świadkiem i
          posądzonym co nawet poseł Rokita przyznał. A wyrabianie się Nałęcza to bardzo
          dyskusyjne widac że zachowuje się jak saper na polu minowym.
          Co do adwokatów to po owocach ich poznamy czyli po wyroku. Swoje cele osiagneli
          nie pozwolili posłom na popisy erudycyjno - filozoficzne i zepchneli ich do
          defenzywy. A styl tak sie gra jak przeciwnik pozwala a że przeciwnik marny to i
          styl adekwatny.
          • Gość: piessek Re: Mecenasi Rywina b dobrzy IP: 213.199.194.* 23.02.03, 20:44
            Jeśli mozna uważać, że "mecenasowie" wygrali pierwsze starcie, było to raczej
            pyrrusowe zwycięstwo. Nałęcz, z którego sposobu prowadzenia obrad Sejmu,
            miałem nieraz sporą uciechę, teraz rzeczywiście "stąpa po polu minowym i jakoś
            żadna mina jeszcze nie wybychł, ergo stąpa wystarczająco ostrożnie i posuwa
            się naprzód. Wcale nie jest jednak powiedziane, że na jakiejś "minie" nie
            wyleci. "mina" tą napewno nie będą jednak panowie "mecenasowie> Howgh>
            • maretina Re: Mecenasi Rywina b dobrzy 23.02.03, 20:47
              wiem, ze kazdy ma prawo do obrony. ale jakos nie potrafie szanowac mecenasow
              rywina. czy znacie bardziej kurewska profesje, niz prawnicy?
              ps. pomijajac same k....y oczywiscie!wink
              • Gość: kpt. Ziobro Re: Mecenasi Rywina b dobrzy IP: *.chello.pl 23.02.03, 20:52
                maretina napisała:

> wiem, ze kazdy ma prawo do obrony. ale jakos nie potrafie szanowac mecenasow
                > rywina. czy znacie bardziej kurewska profesje, niz prawnicy?
                > ps. pomijajac same k....y oczywiscie!wink
                Jest taka profesja: Szlachetny wojownik o prawdę co to wzgardził 340 mln zł !
                (A kurwa nie mógłby przekazać tej kasy na szkoły, domy dziecka, szpitale
                itd. ? )
                • panna.zuzanna Barcerowicz musi odejść ! Precz z Rywinem ! 23.02.03, 21:12
                  I Mnichnikiem !!!
                  Niech rzyje Radio Maryja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: jasio Precz z Rywinem i Rapaczynski Na Madagaskar IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 21:43
                    panna.zuzanna napisała:

> I Mnichnikiem !!!
                    Niech ryje Radio Maryja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Edek USTAWA Z GRILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 21:43
                  Zaczynasz mi się podobać KAPITANIE . Na pohybel
                  AGORZE!!!! Nie będzie Michnik pluł na w twarz i na grilu
                  ustawy pichcił!!!
                  • Gość: micho Re: USTAWA Z GRILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.03, 21:51
                    Chodzi o to, że:

15 stycznia 2002 projekt NOWEJ ustawy o radiofonii i telewizji trafia z
                    Krajowej Rady do rządu. Zakłada rozszerzenie kompetencji KRRiTV i wzmocnienie
                    publicznej TV.
                    Wprowadza OGRANICZENIE dla nadawców radiowych - w jednym mieście ten sam
                    właściciel NIE MOŻE MIEĆ WIĘCEJ niż jednej lub dwóch (w zależności od wielkości
                    miasta) rozgłośni radiowych.
                    Do tego rząd dopisuje paragraf zakazujący gazecie ogólnopolskiej kupna
                    telewizji.
                    Zakaz koncentracji bije w prywatnych nadawców i wydawców. Oznacza, że Agora SA
                    nie będzie mogła kupić Polsatu. Oraz że ma zamkniętą drogę do rozwijania
                    biznesu radiowego, co więcej, straci część posiadanych już stacji radiowych.

Agora, obawiając się utraty swojej pozycji w przypadku niekorzystnej
                    nowelizacji ustawy o radiofonii i telewizji, próbuje ZROBIĆ WSZYSTKO, by nie
                    utracić możliwości wielokanałowego docierania do Polaków poprzez różne rodzaje
                    mediów. Mówiąc krótko, to walka o rząd dusz.

WYBORCZA ROZPĘTUJE tzw. Aferę Rywina (chodzi o przeforsowanie nowelizacji
                    ustawy o RiTV za łapówkę w wys. 17,5 mln, czyli 5% wartości telewizji POLSAT.
                    Agora chce kupić Polsat ale ustawa zakazuje gazecie ogólnopolskiej kupna
                    telewizji.

--------------------
                    Prezes Agory Wanda Rapaczyńska uważa, że w sporze o ustawę o RTV chodziło o
                    budowę nowego koncernu i że za tymi planami stała grupa ludzi związana z SLD
                    Członkowie komisji dociekali, czy prezes Agory nie wykorzystywała swoich
                    prywatnych znajomości w lobbowaniu w sprawie ustawy medialnej.
                    Zainteresowanie posłów wzbudziła wizyta Leszka Millera w domu Rapaczyńskiej.
                    Ona sama stwierdziła, że (...) Adam Michnik niezapowiedzianie zjawił się u niej
                    wraz z Leszkiem Millerem i jego żoną.
                    Poseł Zbigniew Ziobro był ciekawy, czy prezes Agory jest z premierem na „ty”. -
                    Tak - odpowiedziała. -
                    Ziobro pytał, czy bywają u niej też inni szefowie partii politycznych i czy
                    jest z nimi na „ty”. Rapaczyńska przyznała, że jest na „ty” z prof. Bronisławem
                    Geremkiem i prof. Leszkiem Balcerowiczem.
                    Rapaczyńska określiła swoją znajomość z Rywinem jako „biznesową”.
                    ---------------------
                    Adam Michnik: - Nie rozumiałem, że można złożyć taką ofertę, że robi to Rywin,
                    którego PRZELOTNIE znałem i wiedziałem, że jest człowiekiem, by tak rzec, z
                    towarzystwa,(...)
                    -------------------
                    18 lipca - Michnik mówi o sprawie Millerowi
                    Leszek Miller: - Michnik zapytał, czy wysyłałem do Agory emisariusza. Gdy
                    zaprzeczyłem, pokazał mi notatkę Wandy Rapaczyńskiej. Wpadłem w osłupienie.

Michnik: - Premier zapytał mnie: „Ale przecież ty w to nie wierzysz?”. -
                    Wierzę, nie wierzę - mówię. - Byłeś z Rywinem na jakichś rybach.

Miller: - Nigdy nie byłem z Rywinem na żadnych rybach. (...) Widziałem go
                    ostatni raz na pokazie „Pianisty” w połowie czerwca.
                    -------------------------
                    22 lipca, godz. 11 - Michnik nagrywa Rywina

Rywin: - (...) Jest grupa, która powiedziała mnie: „Słuchaj, chodzą po mieście
                    takie te, (....) że ty chciałbyś ewentualnie z Adamem porozmawiać, jak on chce
                    ten Polsat kupić”. I ta grupa po prostu z jednej strony gwarantuje CI ustawę i
                    gwarantuje ci akceptację zakupu. (...)
                    Adam Michnik: - I TY to usłyszałeś wszystko na rybach, tak?
                    Rywin: - Ja to usłyszałem gdzieś tam. (...)
                    Michnik: - Co w ustawie będzie?
                    Rywin: - W ustawie będzie to, co będziecie chcieli, wszystkie wasze postulaty.
                    Przecież ja nie wchodziłem w szczegóły.
                    Michnik: - Klucz jest w dwóch miejscach tak naprawdę. Po pierwsze - jeżeli to
                    jest message od Leszka Millera, to ja to biorę serio. Żadnego innego nie biorę
                    serio. Już za dużo mnie wykiwali.
                    Rywin: - Nie, to ja jestem gwarantem. (...)
                    Michnik: - Mnie wystarczy, że Miller, ale że nie ktoś inny ci to mówił, że to
                    on ci powiedział. Mnie już dziesięć osób gwarantowało, a wszystko okazało się
                    nieprawdą.
                    Rywin: - Wanda i Piotrek znają powagę mojej osoby... [chodzi o Wandę
                    Rapaczyńską i Piotra Niemczyckiego].
                    Michnik: - Ja to wszystko wiem. Ja chcę od ciebie usłyszeć.
                    Rywin: - Nie usłyszysz tego słowa.
                    ------------------
                    22 lipca, godz. 19.30 - Konfrontacja u Millera

Michnik: - Powiedziałem Rywinowi, że nasza rozmowa została nagrana. Niczemu nie
                    zaprzeczył. Miller go wypytywał: - Lwie, to Robert dyktował ci te wszystkie
                    cyferki? Rywin na to: „Rozstrzelajcie mnie, zabijcie, popełnię samobójstwo”.
                    Miller zapytał: - Naprawdę tak potrzebujesz pieniędzy?
                    Miller: - Kazałem wyjść Rywinowi bez pożegnania. Wyglądał jak człowiek, który
                    dostał kopniaka w twarz. Powiedziałem Michnikowi, że widzieliśmy właśnie
                    pacjenta zakładu psychiatrycznego, który oszalał dla pieniędzy.
                    ---------------

Wszystkie powyższe informacje publikowane są w portalu Gazety, tylko w
                    strasznie zakamuflowany sposób. Trzeba czytać między wierszami.
          • Gość: DJ Myszka Re: Mecenasi Rywina b dobrzy IP: *.rene.com.pl 23.02.03, 22:33
            Gość portalu: jasiek napisał(a):

> Te same fakty a zupelnie inna interpretacja. Wygrali pierwsze starcie
            pokazali
            >
            > ze nie mozna sie do nich zwracac wiekszy tylko Panie mecenasie, Zatakowali
            > ekspeta i slusznie Dziekan jest przełożonym ale bezpośrednim. Kierownik
            > katedry który wystepuje z wnioskami o awanse i nagrody jak i przydziela
            zajęcia
            >
            > czyli wniosek o zaleznosc zasadny i spychajacy eksperta do obrony. Poseł
            Ziobro
            >
            > zrobił błąd dając doniesienie do prokuratury i bardzo dobrze mu to
            wypunktowano
            >
            > w sądzie już by poległ. Nie można być w tej samej sprawie i świadkiem i
            > posądzonym co nawet poseł Rokita przyznał. A wyrabianie się Nałęcza to bardzo
            > dyskusyjne widac że zachowuje się jak saper na polu minowym.
            > Co do adwokatów to po owocach ich poznamy czyli po wyroku. Swoje cele
            osiagneli
            >
            > nie pozwolili posłom na popisy erudycyjno - filozoficzne i zepchneli ich do
            > defenzywy. A styl tak sie gra jak przeciwnik pozwala a że przeciwnik marny to
            i
            >
            > styl adekwatny.

Ale osiągęli. Że nie zeznawał. Tyle to ja DJ Myszka bym osiagnął. Podpowiedział
            bym Rywinowi że moższe nie odpowiadać na pytania bo nie może i koniec sprawy. I
            żadne tam kewstionowanie nie miało nicdo rzeczy. Żresztą nic nie
            weykwestinowali bo ekspertka i Ziobro zostali. W sądie by poległ. Ale mistrzu
            komuisja to właśnie nie sąd i się mecanasikowi popierniczyło coś z tą komórką.
            Za to odbiór społecznego wystapienia całej trójki fatalny.
            No w sądzie sobie lepiej poradzą bo tam mają śmieszną prokuraturę za
            przeciwników
          • uriel1 Re: Mecenasi Rywina b dobrzy?? Żartujesz. 23.02.03, 22:38
            Gość portalu: jasiek napisał(a):

> Te same fakty a zupelnie inna interpretacja. Wygrali pierwsze starcie
            pokazali ze nie mozna sie do nich zwracac wiekszy tylko Panie mecenasie.

uiel: Smi sobie winni - bo się nie pzedstawili. Nałęćz sobie z nich paskudnie
            zażartował. Ot co.

>zaatakowali ekspeta i slusznie Dziekan jest przełożonym ale bezpośrednim.
            Kierownik katedry który wystepuje z wnioskami o awanse i nagrody jak i
            przydziela zajęcia czyli wniosek o zaleznosc zasadny i spychajacy eksperta do
            obrony. Poseł Ziobro zrobił błąd dając doniesienie do prokuratury i bardzo
            dobrze mu to wypunktowano w sądzie już by poległ. Nie można być w tej samej
            sprawie i świadkiem i posądzonym co nawet poseł Rokita przyznał. A wyrabianie
            się Nałęcza to bardzo dyskusyjne widac że zachowuje się jak saper na polu
            minowym. Co do adwokatów to po owocach ich poznamy czyli po wyroku. Swoje cele
            osiagneli i nie pozwolili posłom na popisy erudycyjno - filozoficzne i
            zepchneli ich do defenzywy. A styl tak sie gra jak przeciwnik pozwala a że
            przeciwnik marny to i styl adekwatny.

uriel: no i co? Złożyli tych wniosków kilka - zapomniałeś jeszcze o tej
            perełce, żeby mogli uczestniczyć o obradach komisji, ale nie jako widzowie,
            tylko z możliwością dostępu do papierów, ale z jakim SKUTKIEM? Każda ich
            wypowiedź wzbudza poruszenie albo rozbawienie. Tak, tak, chlopaki Rywina dadzą
            nam jeszcze duuuuuużo radości. Piszesz "po owocach ich poznamy". To co widać to
            na razie jakieś ulęgałki. I pamiętaj, co powiedział szefunio komisji -
            Nałęcz. "Nie wiadomo chłopaki czy sie jeszcze zobaczymy. To my ustalamy komu
            poświęcamy czas na przesłuchania. Może już Rywina nie będziemy chcieli
            widzieć"... - to był taki swobodny cytat. Tak więc owe owoce pracy
            pełnomocników moga wcale sie nie pojawić. No chyba, że w sądzie. Ale tego
            szanowna TVP nie pokarze....
            • Gość: jasio Re: Mecenasi Rywina b dobrzy?? Żartujesz. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 22:46
              Drogi uriel może masz racje zobaczymy ale spektakl żałosny
              to cos przypomina z Nerona bezrobocie padaja firmy a cala Polska pasjonuje się
              adwokatami lwa
              pozdrawiam
              jasio
              • uriel1 Re: Mecenasi Rywina b dobrzy?? Żartujesz. 23.02.03, 23:01
                Gość portalu: jasio napisał:

> bezrobocie padaja firmy a cala Polska pasjonuje się adwokatami lwa
                > pozdrawiam
                > jasio

Jasio, nie bądź taki zasadniczy, przeciem napisał "chłopcy dadzą nam jeszcze
                duuuużo radości". Sam powiedz - radość się przyda, prawda? :o)
                • Gość: jasio Re: Mecenasi Rywina b dobrzy?? Żartujesz. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 01:46
                  >
                  > Jasio, nie bądź taki zasadniczy, przeciem napisał "chłopcy dadzą nam jeszcze
                  > duuuużo radości". Sam powiedz - radość się przyda, prawda? :o)
                  oj przyda sie moze chcialbym aby to byla inna radosc ale na bezrybiu i rak ryba
                  pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka